![]() |
#1261 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?
Cytat:
![]() wyraźnie napisałaś karolynce [wybacz karolynka, nie wiem jak odmienić ;], żeby się nie łudziła, że całe życie będzie miała taką przemianę materii jak teraz. nie wiem co wiesz o jej trybie życia, nałogach, poziomie stresu i liczbie potomstwa, ale jak jest dla ciebie tylko forumową userką, to raczej niewiele. więc takie teksty brzmią jak uogólnianie, bo przecież TOBIE metabolizm zwolnił, więc niech ona się nie łudzi, że swój będzie miała cały czas taki jak ma. i gdzie ja napisałam, że będę miała zawsze taką samą przemianę materii jak moja matka? podałam przykład, że nie każdemu metabolizm zwalnia przy starzeniu się, a ty jakbyś odpowiadała na zupełnie inny post ![]() Deede Cytat:
ale jak ktoś nie ma tej tendencji do tycia, to wystarczy, że ma jakieś swoje życie, a nie tylko leży i wpycha w siebie pokarm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 | ||
Rozeznanie
|
Podobnie jak większość uważam, że najseksowniejsza jest średnia waga, ani straszliwe chudzielce ani otyłe osoby nie są zbytnio sexy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
można odbić piłeczkę w drugą stronę pisząc,że czyjaś mama nie zmieniła się wraz z wiekiem nir znaczy,że nie ma takiej zasady.ona może być tylko jednym z nielicznych wyjątków. Cytat:
dla mnie jest to niewiarygodny przykład,bo na wagę ma wpływ wiele przyczyn-nie tylko metabolizm.czy tego nie rozumiesz? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2010-09-29 o 21:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam wpływu na twoją interpretację Cytat:
prawda jest jedna.zdrowa osoba po 30-tym roku życia ,żyjąca bez nadmiernego stresu,bez nałogów,nie mająca zaburzeń hormonalnych ma słabszy metabolizm. Cytat:
źródło https://mamotoja.pl/rodzice_mama_tez...ykul,4849.html Cytat:
teraz ty udowodnij,że tak nie jest. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sądzę - mimo wszystko - że "tendencja do tycia" w potocznym rozumieniu to często (choć nie zawsze) mit i niezrozumienie tematu. Jeśli ktoś je ilościowo mało, ale za to głównie węglowodany w połączeniu z tłuszczami, to nie ma bata, żeby nie tył - i nie ma to nic wspólnego z żadnymi "tendencjami". Tylko to tycie też różnie wyglada, bo jak komuś dodatkowe kg rozkładają się równomiernie na całym ciele (chyba rzadkość), to może nawet się nie zorientować, jeśli się nie waży. Ale jeśli komuś idzie w pierwszym rzędzie w brzuch, to niestety to widać migiem - nawet po ciuchach. Wg mnie nie ma ludzi, którzy muszą być "na ciągłej diecie", żeby nie przytyć. Pilnować musi się ogromna większość ludzi. Do nie przytycia wystarczy racjonalne odżywianie, które nie jest głodzeniem się, życiem na sucharkach itp. Jeśli ktoś boleje nad tym, że nie może sobie jeść dowolnych ilości wszystkiego, co zechce - a np. lubi dużo i tłusto - to utrzymanie wagi może być "ciągłą dietą". Natomiast jeśli ktoś ma wrażenie, że "nic nie i tyje", to najprawdopodobniej - jeśli nie ma problemów z tarczycą itp. - po prostu je źle i - paradoksalnie - za mało lub zbyt rzadko, co skopało mu ten metabolizm. Tycie - nie tyce to nie żadna czarna magia, ale też nie jest też takim prościutkim mechanizmem. Liczy się ilość kalorii, ich jakość (kcal z mięsa spala się inaczej niż te z białego pieczywa), wielkość posiłków, i ich częstotliwość - no i ruch oczywiście, który z kolei nie tylko nam spala, ale pomaga regulować tenże metabolizm. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Nie wiem, z czym próbujesz tu walczyć? Z biologią?
![]() |
![]() |
#1269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z czysto medycznego punktu widzenia metabolizm zwalnia wraz z wiekiem(pomijam osoby z zaburzeniami hormonalnymi ). Tempo spadku zależy od wielu czynników nań wpływających.
"It's a long road When you're on your own And it hurts when They tear your dreams apart And every new town Just seems to bring you down Trying to find peace of mind Can break your heart It's a real war." 23.09.2010 born again...harder way ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-09-30 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Rozeznanie
|
dokladnie, nawet nie chce sie czytac, jak widzi sie takie zyczliwe posty
![]()
![]() |
#1272 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() Jako Fachowiec mam odmienne zdanie. Jezeli "niemal" z powyzszego zdania potraktujemy matematycznie, to "niemal wszystkim" oznacza tyle co "wszystkim, z wyjatkiem skonczonej ich liczby". Wtedy zgoda ![]() Ale nie ma w matematyce zerowego prawdopodobienstwa, czyli noz widelec... ![]() Lubie twe wypowiedzi, a to byla taka rozrywka matematyczna ![]() Przepraszam ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-09-30 o 23:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Raczkowanie
|
''A ja nie bardzo rozumiem po co udowadnianie, że jestem gruba, mam faceta, który mnie kocha, jestem dla niego pociągająca.
No przecież są różne gusta, ludzie....'' I właśnie o to chodzi. W wątku jest pytanie czy gruba dziewczyna może być sexy? I ja na nie odpowiedziałam. Większość jednak tutaj nie mówi o tym czy może czy nie tylko o tym jak to skutecznie schudnąć. Osobiście uważam, że najbardziej seksowne są dziewczyny z tyłeczkiem do potrzymania i cyc.kami też ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-09-30 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, to jak z menopauzą - zakłada się z góry, że kobieta ma ją w takim a takim przedziale wiekowym i przejawia się ona tak i tak. To, że ktoś przechodzi ją inaczej, nie zmienia faktu, że ją przechodzi i że większość wpisuje się - lub w przyszłości wpisze - w ogólny schemat. I tyle ![]()
![]() |
![]() |
#1276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wiedzialam co masz na mysli, ale widzialam ze dochodzicie sie tu czesto o przecinek, wiec i ja pokazalam na co mnie stac ![]() ![]() Wiec moze by tak zakonczyc ten spor, teoria wzglednosci? Ot, to jest to, bo uroda to tez pojecie wzgledne. Nie to co ladne, ale to co sie komu podoba i jak sie ten towar prezentuje ![]() P.S. A ten przyklad z menopauza, tez jest zly, bo to nie rachunek prawdopodobienstwa, a technika statystyki ![]() ![]() Edytowane przez Krakovianka Czas edycji: 2010-09-30 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka, że wątek jest o byciu ponętnym w przypadku posiadania większej liczby kg, a dyskusja zaczęła się toczyć w kierunku utraty wagi i metabolizmu
![]() Czyżby jednak to był problem? I zawsze będzie się każdy zastanawiał, widząc kobietę z nadwagą/otyłością, jakie czynniki na to wpłynęły, a nikt nie pomyśli, ale sex bomba? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy dla kogoś innego będzie sexowna? Na 100% tak.
"It's a long road When you're on your own And it hurts when They tear your dreams apart And every new town Just seems to bring you down Trying to find peace of mind Can break your heart It's a real war." 23.09.2010 born again...harder way ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2010-09-30 o 22:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dziewczyny, proszę, nie cytujcie linków reklamujących coś, bo potem trzeba je ręcznie wycinać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjaśnij o co Ci chodzi ![]()
![]() |
![]() |
#1282 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chodzi mi o zdanie "tak już jest w matematyce", tylko o definicje tego zerowego prawdopodobieństwa. Bo prawdopodobieństwo zdarzenia wynoszące 0 jest jak najbardziej możliwe ![]()
![]() |
![]() |
#1284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I juz wyjasniam, skoro juz zaczelam. W rachunku prawdopodobienstwa owszem, zdarzenie przeciwne moze miec prawdopodobienstwo rowne zeru, jednak nie jest zdarzeniem niemozliwym, czyli klania nam sie zdarzenie losowe. Czyli noz widelec, zeby w temacie zostac.... ![]() To co napisalam pogrubionymi literami, to sa matematyczne definicje. Zdrzenie losowe nie moze byc rowne zero. Ciekawa jestem co dalej wymyslisz, ale uwazaj zebym ci jezora nie uciela ![]() Edytowane przez Krakovianka Czas edycji: 2010-10-01 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
"Dlaczego ludzie uczą się matematyki? Aby nauczać matematyki innych."
Jakież to prawdziwe.. ![]()
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
ja widzę dużą różnicę między kobietą z nadwagą, a z otyłością. kobiety z kilkoma kg nadwagi, mające na czym usiąść i czym oddychać, są wg mnie czasami naprawdę sexownymi kobitkami.
Ale... tłusta kobieta (nawet młoda), mająca wokół talii grube fałdy tłuszczy, uda ocierające się o siebie, podwójny podbródek i małe stópki (jezu, jak one to wszystko znoszą...)- to podziękuję i nie uważam, że samoakceptacja takiej osoby coś zmieni. po prostu NIE dla mnie. Ale faktycznie, mogą być faceci, dla których waga nie ma znaczenia i każda kobieta może być sexy (choć nigdy nie spotkałam się z takim mężczyzną).
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie siedzę ucząc się prawdopodobieństwa, tylko w finansach/inwestycjach. I pytam, bo chcę się dowiedzieć ![]() Nie rozumiem ataków ![]() A np prawdopodobieństwo wyrzucenia na kostce siódemki? albo continous random value [nie wiem jak to jest po pl bo się uczę po angielsku, ale chyba ciągła zmienna losowa?]. Przyjmuje się, że w takich zmiennych prawdopodobieństwo X gdzie X jest konkretną liczbą jest równe 0 ![]() Przepraszam za taki off top, ale ja się lubię dowiadywać nowych informacji i lubię prawdopodobieństwo więc proszę o odpowiedź na PW ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
Kolejny tydzień minął a ja nadal w punkcie wyjścia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
Tylko od ciebie zależy, jak będzie wyglądał kolejny tydzień. A siłę trzeba znaleźć w sobie - nie w innych. Niestety. A może stety..
![]() |
#1290 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.