Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 10:39   #1261
evilcia
Zadomowienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

Cześć))

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię martwić, ale ja parcie na sprzątanie mam CODZIENNIE - tyle, że do 15, póki jestem w pracy A jak wracam do domu, to nagle jest tyyyle rzeczy do zrobienia I w rezultacie znów mamy syf :/
Jakbym czytała o sobie (wiem, nie ma się z czego cieszyć...)
A ja w poniedziałek pojechałam do IKEI po stolik LACK i kółka do niego, żeby mieć ruchomy stolik do sypialni. Kółka droższe od stolika
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:39   #1262
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę Cię martwić, ale ja parcie na sprzątanie mam CODZIENNIE - tyle, że do 15, póki jestem w pracy A jak wracam do domu, to nagle jest tyyyle rzeczy do zrobienia I w rezultacie znów mamy syf :/
A ja właśnie praktycznie nigdy nie mam, więc mam nadzieję że to dobry znak.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:01   #1263
effie22
Wtajemniczenie

wiecie jak u mnie jest ciepło Wyszłam przed chwilą z małym na mały spacerek po jakąś gazetkę. Ubrałam nas grubo bo myślałam, że to słońce zdradliwe jest, a tu patrze a sąsiadka w topie samym pomyka, a ja sweter i kurtka:/może będzie troche ciepłej jesieni
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:05   #1264
Chaigata
Zakorzenienie

teraz pranie
Stary 2010-09-01, 11:22   #1265
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Mama zaopatrzyła mnie w gumowce, deszcze mi nie straszne
Gdzie kupiłaś gumowce i w jakiej cenie? Moze foteczke bys mogla wstawic Bo patrzac za okno widac, ze sa mi usilnie potrzebne. Wogole zrobiłam dziś porządek w szafce z butami. Letnie trafiły na dno szafy, a jesienne z powrotem do szafki na buty, a jeszcze pamietam jak wyciagalam letnie, czym jestem starsza tym czas szybciej leci

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
no to czuję się jak prawdziwa SPD w całym domu posprzątane łącznie z myciem podłóg, łazienka i kuchnia wyszorowane na błysk dodatkowo pranie firany z kuchni i obrusu- ręcznie, bo pralki wciąż nie mamy
a żeby być seksowna Panią domu to po drodze wpadłam jeszcze do lumpka... 14 zł wydane, ale wreszcie mam upragniony rozpinany sweterek o którym śniłam i marzyłam za całe 5 zlociszy i dwie bluzeczki nadprogramowe, ale mogłam sobie pozwolić, bo tż wreszcie znalazl prace
widzę że tematy obiadowe- my własnie po- zrobiliśmy kotlety z cycka kurczaka zapiekane z serem+fasolka szparagowa+ziemniaki. Kotletów narobiliśmy tyle, że jutro też obiad mamy z głowy

wiecie co? strasznie jestem ciekawa jak tam motylkowy ślub i przygotowania jelonka?????? nie moge się już doczekać relacji
Po pierwsze zawstydzasz mnie swoja pracowitoscia
Pogratuluj TZ nowej pracy, jednak z praca zawsze najwiekszy problem. Moj TZ tez dostal nowa umowe i podwyzke ale znow na 3 miesiace. Przez ta, ze jest zatrudniony przez firme posredniczaca i beda mu przedluzac przez rok co 3 miesiace zeby jakiejs prowizji nie placic. Niby mowia, zeby byl spokojny, bo beda przedluzac, ale zawsze jakis maly stres przy tym jest.
I tez sie nie moge doczekac relacji slubnych, bo ten temat mnie teraz bardzo interesuje Nawet dzis odlozylam 100zl z wczorajszej wyplaty za opieke(placone mam raz w tygodniu) na suknie slubna i wesle, mam nadzieje, ze majac Was za swiadkow, nie rusze tego na zakup jakiegos ciucha

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
a no i w niedziele dostalam jeszcze od rodzicow wielgachna cukinie (chyba z 4kg ma) i takiegoz samego kabaczka, wiec musze z nich cos pokombinowac
macie moze jakies sprawdzone przepisy na cukinie lub kabaczka?
Moja tesciowa wlasnie robila kotlety z takiej startej cukini, mowila, ze lepsze niz z miesa.

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
nie mam gdzie mieszkac pomocy! tzn nie moge znalesc zadnego pokoju w warszawie[płacze]
Polecam jedynie gumtree i jeszcze chyba na szybko znalazlam pare ofert, reszta stron to glownie ogloszenia agencji. Jak szukasz pokoju to mozesz popatrzec na stronach polibuda.info i innych uczelniowych. Nie ma co kupowac gazet, bo albo ogloszenia nieaktualne albo agencje. Trzymam kciuki, wiem jaki to horror.

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość

Oświadczyny odbyły się w Kazimierzu Dolnym. W pokoju pełnym płatków róż i zapalonych świec.
Witam serdecznie Mialysmy zareczyny w tym samym urokliwym miasteczku

Cytat:
Napisane przez BananoweCiastko Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Od dawna już Wa podczytuję. W końcu nadeszła upragniona dla mnie chwila i od jutra będę mieszkać ze swoim TŻ Mogę się przyłączyć?
Witamy

Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie ile wydajecie na perfumy?? Bo mój sie kończy i chciała bym jakis nowy, ale nie wiem jaki i za ile. Kiedyś 30 zł za perfum to nie było dla mnie dużo, a teraz jest. Myślę nad jakimś c-true albo pret a porte ( nie wiem jak się pisze)
Mi sie c-true bardzo podobaja i nawet sa trwale jak dobrze pamietam. Teraz widzialam w katalogu avonu takie perfumy podobne do c-tru rozne rodzaje a jak kupujesz dwa to po 20 zl za buteleczke. Kolezanki maja nawet fajne zapachy i trwale, bo jak pracujemy razem to czuje ich zapach Jedna ma gruszkowe, mi sie bardzo podobaja, uwielbiam slodkie zapachy.

Zmotywowalam sie, posprzatalam, pozmywalam garki od niedzieli lezalo wszystko w zlewie(az wstyd) i TZ jadl gotowce na obiad. Wczoraj sie smial, ze osiagneleam co chcialam(pierscionek) i teraz koniec gotowania pewnie Ale dzis gotuje krupniczek i kurczak z ziemniaczkami bedzie

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:40   #1266
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Po pierwsze zawstydzasz mnie swoja pracowitoscia

Zmotywowalam sie, posprzatalam, pozmywalam garki od niedzieli lezalo wszystko w zlewie(az wstyd) i TZ jadl gotowce na obiad. Wczoraj sie smial, ze osiagneleam co chcialam(pierscionek) i teraz koniec gotowania pewnie Ale dzis gotuje krupniczek i kurczak z ziemniaczkami bedzie
hihi, to wczoraj taki zapał miałam dzisiaj nie zdążyłam się nawet ubrać
u nas na obiad będzie dzisiaj ogórkowa o ile zejdę do sklepu po kiszone ogóry... musze jeszcze zasłony uprać bo w weekend chyba nas odwiedzą rodzice S. i chciałabym żeby było czysto w domu chociaż 'teściów' mam bardzo fajnych i nawet gdyby za przeproszeniem kupa leżałaby na środku pokoju to nie odezwaliby się słowem, a i nawet broniliby że to przecież tak ma być

co do cukinii i kabaczka dla mnie to dwa różne warzywa. cukinię na ogół daję do leczo albo stratą opiekam z żółtym serem jak mielone, a kabaczka zapiekam w piekarniku z mięsem mielonym, cebulką i pieczarkami...

temat kaloszowy też mi bliski, właśnie jestem na etapie poszukiwania, ale jak widzę cenę to szczena mi opada... może i 70 zł to niedużo, ale niestety w moim aktualnym budżecie się nie mieści allegro już przepatrzyłam, ale albo nie ma mojego rozmiaru, albo cena z przesyłką wychodzi taka jak w sklepie;/ no nic... chyba mamę naciągnę przy najblizszej okazji

i oczywiście witam wszystkie nowe SPD
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-09-01 o 11:42
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:48   #1267
effie22
Wtajemniczenie

Mały zasypia, a ja zaraz ide szykować 3 obiady:/ jakieś pranie muszę wrzucić, może pomyje na mokro..najchętniej to bym się wtuliła pod pierzynkę, ale muszę się zabrać za robote

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 12:24   #1268
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
wiecie jak u mnie jest ciepło Wyszłam przed chwilą z małym na mały spacerek po jakąś gazetkę. Ubrałam nas grubo bo myślałam, że to słońce zdradliwe jest, a tu patrze a sąsiadka w topie samym pomyka, a ja sweter i kurtka:/może będzie troche ciepłej jesieni
Ojej, ale Ci dobrze, u mnie paskudne zimno!
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:57   #1269
aneczka240
Wtajemniczenie

U mnie jest ok. 16 stopni, ale mocno wieje. Miałam się za sprzątanie wziąć, ale poczekam na TŻ, nie będę jego wielkich kolumn głośnikowych dźwigać jak jedna ze 30 kg waży. Zaraz zacznę robić obiad, bo TŻ jedzie po pracy prawo jazdy wymienić. I na sam początek miesiąca 84 zł pójdzie Ale jego mama mu to zasponsorowała, żeby w razie czego policja nie miała się do czego przyczepić. Też muszę zrobić porządek z butami letnimi i popakować w pudełka. Dobrze, że w szafie mam takie prawidła wysuwane na jakieś 30 par, to butki sobie mają gdzie siedzieć

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:27   #1270
ijaa
Zakorzenienie

U mnie też zimno, nawet bardzo. Na mieście dzisiaj przed 10 widziałam na jakimś elektronicznym termometrze 12,4 stopnia. Słońce to nie pamiętam już jak wygląda.

Apopo's wczoraj kupiłam półbuty, bosz normalnie w tych balerinach to szło zejść prawie i faktycznie trochę mi cieplej było, przynajmniej w nogi.

Stary 2010-09-01, 13:36   #1271
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Apopo's wczoraj kupiłam półbuty, bosz normalnie w tych balerinach to szło zejść prawie i faktycznie trochę mi cieplej było, przynajmniej w nogi.
Jakie jakie? Chwal się

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 14:16   #1272
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
A propo kremu do twarzy... Pamiętacie, jak pisałam, że kupiłam Ziaję Med? I że kupiłam ją za śmieszne pieniądze? I że jest polecana?!
No, to polecić mogę i ja Co prawda używam ją tydzień z haczykiem (albo może niecałe dwa ), ale buzia jest zupełnie inna! Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że cera jest taka, jak po LRP Hydraphase (dotychczas moim ulubionym!). LRP - 65zł, Ziaja - 10zł
Oby nadal tak działał
Też kiedyś kupiłam, ale w końcu po dacie ważności pełne opakowanie wylądowało w koszu, bo dostałam takiego wysypu alergii na twarzy... matko, nigdy więcej .

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:30   #1273
Haniula
Zakorzenienie

hej kobietki
jestem z siebie dumna, wykonałam mój plan na dziś i to wszystko nawet dosc szybko a w dodatku miałam rano gościa- heh mojej babci koleżanka przyszła , bo ciekawość ją zżerała jak mieszkamy ale to miła starsza Pani wiec niech ma a i dostalismy od niej fajnego kwiata, co ma liście zielono różowe hee nie wiem jak sie nazywa

posprzątałam cały domek, odkurzyłam i pomopowałam podłogi, zrobiłam mega gar fasolki po bretońsku i na obiadek karkówke z pomysłu na.. moge polecić, PYCHA:ślina:
a teraz mam popoludnie dla siebie, pazurki sie szuszą, i maseczke mam na twarzy ( jakas nowa, rozgrzewająca a'la sauna- fajna)

Pisała któraś z Was o ziaji- rewelacja, ale mój krem chyba wycofali bo juz dlugo nie moge go trafic
taki jasno zielony słoiczek, z biała herbata.
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:35   #1274
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie jakie? Chwal się
Nie ma sprawy, ale to w domu wieczorem, jak fotkę pstryknę.

Stary 2010-09-01, 14:38   #1275
201701300931
Konto usunięte

A ja się zdenerwowałam, bo chciałam sobie Losta po angielsku pooglądać, ale nie mogę znaleźć napisów angielskich Coś mi się z programem zepsuło... I muszę jakoś zabić najbliższe półtorej godziny, dopóki mężuś z pracy nie wróci...

Dzisiaj znowu nici, nie ma żadnych ogłoszeń od pracę, od trzech miesięcy jestem bezrobotna i zaczynam być już każdego dnia przygnębiona z tego powodu
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:49   #1276
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A ja się zdenerwowałam, bo chciałam sobie Losta po angielsku pooglądać, ale nie mogę znaleźć napisów angielskich Coś mi się z programem zepsuło... I muszę jakoś zabić najbliższe półtorej godziny, dopóki mężuś z pracy nie wróci...

Dzisiaj znowu nici, nie ma żadnych ogłoszeń od pracę, od trzech miesięcy jestem bezrobotna i zaczynam być już każdego dnia przygnębiona z tego powodu
Znam ten ból - niestety. Też borykałam się z brakiem pracy jakiś czas. Potrafi to zdołować jak nic innego.
A odwiedzasz swój UP? Tam też można czasem coś znaleźć, a jeśli nawet nie pracę, to na jakiś kurs się zapisz.
Moja przyjaciółka chodzi i nawet ma z tego pieniądze - coś ja stypendium za to że czynnie szukasz pracy i sie dokształcasz.
Nie jest tego wiele, ale parę stówek w miesiącu na pewno

Uciekam do domu zaraz.

Stary 2010-09-01, 14:50   #1277
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:

TUTAJ
znajdziesz napisy do wszystkich odcinków wystarczy pobrać

wiem jak ciężko jest z pracą... najwazniejsze być cierpliwym a jaka praca Cie interesuje??
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:55   #1278
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Pisała któraś z Was o ziaji- rewelacja, ale mój krem chyba wycofali bo juz dlugo nie moge go trafic
taki jasno zielony słoiczek, z biała herbata.
Pewnie ci chodzi o ten krem z serii herbica plant?? Miałam ostatnio nowy katalog ziaji, ale nie było tam chyba już tych kremów. Ja zrobiłam wszystko co miałam w planie, a że mały jeszcze spał to sama sie położyłam i teraz sie obudziliśmy razem. Lece dać małemu obiad i wstawić obiad tż-ta do piekarnika I wypić trzecią już kawkę, ale mama widze, że kupiła jakąś lepszejszą więc ide jej podkraść
Stary 2010-09-01, 15:00   #1279
201608051010
Konto usunięte

Cytat:

wiem cos o tym, w czerwcu sie obronilam a nadal bez pracy
chociaz dzis dostalam telefon, zaproszono mnie na kolejna- trzecia juz rozmowe ( dziwna sprawa bo mialy byc dwie i jesli przeszlabym ta druga to info od menagera jesli nie to brak info , a zadzwonili i mam miec jeszcze jedna rozmowe- z dyrektorem), ale tak sobie mysle, ze to i tak chyba dobrze, bo jakby mnie nie chcieli to juz na zadna rozmowe by mnie nie zapraszali, chyba nie?

dodaja mialam dac znac jak badania- no wiec nie mialam, lekarz stwierdzil ze nie ma takiej potrzeby (mialam podejrzenie nieswoistego zapalenia jelita) ale objawy zanikly na 2 tyg i znow sie pojawily w lagodniejszej wersji wiec wszystko wskazuje na to, ze to nie zapalenie( wszystkie inne wyniki mam w normie: krew, kal itd)- a zespol jelita nadwrazliwego i poki co nie musze robic ani rektoskopii ani kolonoskopii

zrobilam dzis jeszcze male zakupy, wsumie wiecej przyjemnsci niz potrzebnych rzeczy, ale na jakis czas mam spokoj z zakupami, trzeba bedzie tylko jakies pieczywo i ewentualnie owoce dokupywac, a w przyszlym tygodniu jak sie zwolni miejsce w zamrazarce to jeszcze mieso
a teraz zabieral sie za robienie salatki z tortellini
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 15:21   #1280
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie ci chodzi o ten krem z serii herbica plant?? Miałam ostatnio nowy katalog ziaji, ale nie było tam chyba już tych kremów. Ja zrobiłam wszystko co miałam w planie, a że mały jeszcze spał to sama sie położyłam i teraz sie obudziliśmy razem. Lece dać małemu obiad i wstawić obiad tż-ta do piekarnika I wypić trzecią już kawkę, ale mama widze, że kupiła jakąś lepszejszą więc ide jej podkraść
tak wlasnie o ten mi chodzi . Szkoda, ze wycofują bo dla mnie był rewelacyjny , no i tani
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:22   #1281
Chaigata
Zakorzenienie

ja pomału wracam do craftu własnie lepię
Stary 2010-09-01, 15:52   #1282
effie22
Wtajemniczenie

Właśnie piję 3 kawe dzisiaj, ale i tak już sie popołudniu wyspałam, więc w nocy będe buszować Przed moim tż nie lada wyzwanie- w weekend zostaje z małym sam kiedy ja będe w szkole. Zawsze była też moja mama w domu i trochę sie małym zajęła ( szczególnie rano gdy tż odsypiał tydzień pracy) i ugotowała im obiad, a teraz moja mama jedzie na wycieczke i bedą musieli sobie poradzic sami. Z racji tego, że mój tż ma zerowe zdolności kulinarne muszę w piątek narobić im jakiś kotletów, żeby z głodu nie pomarli:p
Stary 2010-09-01, 16:03   #1283
Nadia5
Zakorzenienie

marcia gumowce za 55 zł w chińczyku śląsk... (biało-czarno-szara kratka, pasuje do wszystkiego taka kolorystyka)
wyśle zdjęcie a przynajmniej się postaram ale nie dziś bo zaraz uciekam do łóżka :P

ja dziś placki robiłam na obiad, do tego pieczarki podsmażane z czosnkiem i pietruchą napiekłam tego tyle że jeszcze zostało

dziś zrobiłam zakupy mięsne i rybe na jakies 3 tyg powinno straczyć ponad 80 zł wyszło, ale zamrażalka pełna bo az 2 kuraki z biedro. jutro spożywka

farba się sprawdziła, zero odrostów

dziś byłam z psiapsióła w lumpku, wybranoe już od poniedziałku, ale zapowiada się ok, w następny pon tam zawitam

Miłego popołudnia kochane
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 17:31   #1284
Anastazja86
Zakorzenienie

witam
ja dzisiaj w pracy miałam taki kocioł że nawet komputera nie włączyłam
na obiad zrobiłam zapiekankę makaronową z pieczarkami i kurczakiem, jeszcze na jutro będzie
po pracy musiałam ogarnąć mieszkanie bo od jutra u mnie w mieście przez 8 dni nie będzie ciepłej wodyco roku te same rury wymieniają i zawsze jak jest początek września to nie ma wodytak mnie to wkurza że masakra, będę musiała gary grzać żeby się wykąpać
podliczyłam dzisiaj wydatki w sierpniu tylko moje bo Tż nie liczyłam i wydałam 1815 zł tak nie może być przecież, po prostu coś niesamowitego wiedziałam że dużo wyjdzie ale nie myślałam że aż tak
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:04   #1285
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość

dodaja mialam dac znac jak badania- no wiec nie mialam, lekarz stwierdzil ze nie ma takiej potrzeby (mialam podejrzenie nieswoistego zapalenia jelita) ale objawy zanikly na 2 tyg i znow sie pojawily w lagodniejszej wersji wiec wszystko wskazuje na to, ze to nie zapalenie( wszystkie inne wyniki mam w normie: krew, kal itd)- a zespol jelita nadwrazliwego i poki co nie musze robic ani rektoskopii ani kolonoskopii
To super, ciesze się bardzo A jakie miałaś objawy ?

Dzień mi zleciała strasznie szybko ! U mamy pyszny obiadek- schabik

Byliśmy na małych zakupach. Kupiłam koszyczki na kosmetyki i zoabcze czy zdadzą egzamin, jak tak to dokupie jeszcze ze dwa. Kupiłam też sobie maskę do włosów, ale niedroga bo za litr 17 pln No i alko na sobote i tu już miło nie było Czemu to tyle kosztuje? Ale urodziny ma się raz w roku
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:12   #1286
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
podliczyłam dzisiaj wydatki w sierpniu tylko moje bo Tż nie liczyłam i wydałam 1815 zł tak nie może być przecież, po prostu coś niesamowitego wiedziałam że dużo wyjdzie ale nie myślałam że aż tak
Nam niewiele mniej wyszło Wszystko sumiennie spisywałam, więc wiem na co poszło i na czym można przyoszczędzić Od dzisiaj będę się jeszcze bardziej pilnować i zobaczymy, co mi z tego wyjdzie...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:20   #1287
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Nam niewiele mniej wyszło Wszystko sumiennie spisywałam, więc wiem na co poszło i na czym można przyoszczędzić Od dzisiaj będę się jeszcze bardziej pilnować i zobaczymy, co mi z tego wyjdzie...
Ja dopiero od tego miesiąca postanowiłam wszystko sumiennie spisywać. bo zawsze kończyło się że po ok 2 tygodniach olewałam/zapominałam/gubiłam paragony. w tym miesiącu muszę tego pilnować. Nie wiem czy wyciągne jakieś wnioski (na czym można zaoszczędzić) ale przynajmniej będe miała jako taki obraz wydatków

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2010-09-01 o 18:22
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:45   #1288
dudipopka
kobieta za ladą

boże laski jaka ja przy was uboga heh ,niestety mi na cały miesiąc musi wystarczy 1700 plus jakieś pożyczki musze pożyczać bobym nie wyrobiła
niskie dziś chyba ciśnienie bo mimo 2 kaw spałam na stojąco a dziecko podnosilo mi powieki
trzymając sie planu jutro i pojutrze mielone ale...jutro będą tzw "oszukane gołąbki" bo ajk otwierałam lodówke odkryłam 2 kawałki kapusty bialej,tej co dają do włoszczyzny na tackach w markecie, takie 2 duże raczej kawałki
więc mielone zrobiłam jak normalnie na kotlety uformowałam 5 szt średnich a do reszty dodałam połowe posiekanej drobniutko kapusty uformowałam pulpeciki,obtoczyłam w bulce tartej i obsmażyłam i wrzucilam do gara gdzie gotowala sie szklanka gdzieś wody z kostką rosołową wołową i resztą kapusty skręciłam prąd i sie to pyrkotalo z 15 minut(w tym czasie zrobiłam paste jajeczną na kolacje) dodalam 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego a jak sie podgotowało zrobilam zaklepke z wody i 1 lżki mąki
i koniec wyszlo takie ze jakby to nie na jutro na obiad tobym wrąbała teraz

więc jak wam gdzieś wala sie po lodówce 2-3 kawalki kapustki z włoszczyzny macie cudny dodatek do mielonego miesa

a propo kasy mamo kiedy będzie wypłata

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę

Edytowane przez dudipopka
Czas edycji: 2010-09-01 o 18:47
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:48   #1289
cholernarejestracja
Copyraptor

U mnie dziś TŻ zje grochówkę z wczoraj, a ja sobie zrobiłam makaron z niczym - ugotowałam spaghetti, zostało mi jedno wędzone żeberko które obkroiłam z mięsa, i podsmażyłam na patelni do skwarek, i do tego jeszcze pół cebuli, i pycha upiekłam też dziś chleb, więc w całym domu pięknie pachnie, a TŻ jak zwykle zachwycony wrąbał już dwie wielkie pajdy.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:23   #1290
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Ponad 90 pierogów ulepionych Tż dzielnie pomagał
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości