Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-02, 14:24   #1261
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

ja się ostatnio zdziwiłam w sklepie dziecięcym u mnie - butelki TT antykolkowe w tej samej cenie co zwykłe były, a te kolorowe wychodziły taniej niż przezroczyste

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:08   #1262
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

no więc:
-frida
-smoczki avent
-wózek + fotelik
-wkładki laktacyjne
-pieluch tetrowych 15 (w tym 5 kolorowych)
-pieluchy flanelowe - 4 (2 białe, 2 kolorowe)
-materac gryka-kokos
-cerata na materac
-przewijak
-prześcieradło-jedno nieprzemakalne, jedno zwykłe
-wypełnienie do kołdry, pduszki
pokrowiec na wózek.
-łozeczko
chyba wszystko...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:22   #1263
weraa11
Zadomowienie

A orientujecie sie w cenach tych jednorazowych pieluszek dla noworodkow? Oplaca sie kupic 42szt.za 20zł?No i co sadzicie o firmie HAPPY bo nie chce za bardzo kupowac pampersow bo sa drogie...;/

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Rany, jak mi się chce rosołu, chyba się nie doczekam, aż się skończy gotować .
Od kiedy jestem w ciazy to rosol bym mogla jesc codziennie

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:31   #1264
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
A orientujecie sie w cenach tych jednorazowych pieluszek dla noworodkow? Oplaca sie kupic 42szt.za 20zł?No i co sadzicie o firmie HAPPY bo nie chce za bardzo kupowac pampersow bo sa drogie...;/
myślę że to dobra cena... wychodzi 47 gr za sztukę, ja sobie zawsze tak przeliczałam Tak do 50 gr za sztukę to cena była zawsze dobra...

Ja Happy używalam często przy synku... ale już miał ok roku jak na nie się przerzuciłam i byłam zadowolona. Dodatkowo mają woreczki na zużyte pieluszki co dla mnie było plusem. Do szpitala miałam kupione haggisy... Teraz jeszcze nie kupiłam... Ale na pewno nie będą to pampersy
Stary 2010-11-02, 15:32   #1265
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć! W sumie to już jesteśmy prawie wszystkie w 3 trymestrze, więc trzeba zacząć na siebie maksymalnie uważać.

A mi się nudziło, więc porobiłam fotki pokoju Małego - jeszcze kilka drobiazgów - coś na ścianę - może imię z literek; lampa duża i nocna i chyba będzie gotowy. No i nie wiem, czy nie montować karnisza i jakiś kolorowych zasłonek delikatnych - zobaczę jeszcze, jak będzie wyglądał pokój już z wszystkimi pierdółkami. Aha no i kolor ścian jest bananowy, ciepły. No i z mniejszej szafki oczywiście zniknie laptop i te wszystkie kable nieszczęsne - mąż w tym tygodniu przenosi nam neta do sypialni . Bo wcześniej tu mieliśmy "gabinet".

fajowy ten pokoik, my to dla malca nie pokojiku, narazie w sypialni razem, a potem to będziemy musieli coś myśleć, w sumie to my mamy z tż 2 pokoje sypialnie i taki salonik, na szczęście duże, niektórzy to takie mieszkania mają (tak się pocieszam )

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
no więc:
-frida
-smoczki avent
-wózek + fotelik
-wkładki laktacyjne
-materac gryka-kokos
-cerata na materac
-przewijak
pokrowiec na wózek.
-łozeczko
chyba wszystko...
super zakupki, ja też już chce iść i wszytko kupić !!

Cytat:

Od kiedy jestem w ciazy to rosol bym mogla jesc codziennie
rosołek uwielbiam w ciąży, a co do pieluch to jeszcze jestem blada w temacie więć też chętnie coś poczytam.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:39   #1266
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

saj ja to tak z rarytasami mam u moich dziadków

LadySith ja też na razie jeden raz wykorzystałam mój stan, a do carrefoura gdzie chodzę nie ma kas uprzywilejowanych, a kolejki są bardzo długie.

Macie rację jest znieczulica. Dlatego kiedy widzę babcię ledwo na nogach się trzymającą to ustępuję miejsca, a ja widzę te pozostałe, które ahhhhh szkoda gadać to nawet nie reaguję. Wczoraj widziałam jak matka z wózkiem i dwójką dzieci do lat 7 wchodziła do autobusu. I babcie w trosce o brak wolnych miejsc wcisnęły się między matkę a te dzieci. No koszmar!!!!!!!!!! Wysłałam męża żeby jej pomógł, bo oczywiście wszyscy mieli to w dupie.
A co do sklepów to też jak mam sporo zakupów a widzę, że ktoś z jedną rzeczą za mną stoi to po prostu przepuszczam, bo korona z głowy mi nie spadnie.
mysiopez a ile te zakupy kosztowały??

weraa11 z moich obserwacji to pampersy i huggisy są dobre, ale drogie, ja na początek chce kupić z różnych firm stopniowo małe paczki pieluch, bo nie wiem jakie będą dobre dla dziecka. Każde reaguje inaczej
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:43   #1267
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

ale Wam dobrze, że już tyle macie... my mamy tylko ubranka, a może 'aż' do rozmiaru 74, nosidełko i śpiworki do spania.
ale pocieszam się, że już niedługow następny czwartek jedziemy już do Polski, więc w sobotę chcemy iść już na większe zakupy ale się cieszę

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:47   #1268
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ale maleństwo dzisiaj kopie.............
Stary 2010-11-02, 15:49   #1269
Jessy_
Raczkowanie

Dobrze że poruszyłyście temat pieluszek... w weekend widziałam się z koleżanką, która ma 2 dzieciaczków z czego jedno 4 miesięczne i bardzo mi zachwalała pieluszki z lidla. Podobno niczym nie różnią się od firmowych a kosztują połowę ceny. Jedyny minus to to że najmniejsze zaczynają się od 4 kg, ale z tego co ona mówiła to w jej przypadku tych najmniejszych wystarczyła jej jedna paczka a teraz już jedzie na lidlowych. Więc myślę że ja chyba też je później wypróbuję i jak będą pasowały maluchowi to na nich poprzestanę.
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:50   #1270
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

A mnie pobolewa brzuch, i mały kopie, co w tym momencie jest czasem bolesne..

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 15:50   #1271
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
myślę że to dobra cena... wychodzi 47 gr za sztukę, ja sobie zawsze tak przeliczałam Tak do 50 gr za sztukę to cena była zawsze dobra...

Ja Happy używalam często przy synku... ale już miał ok roku jak na nie się przerzuciłam i byłam zadowolona. Dodatkowo mają woreczki na zużyte pieluszki co dla mnie było plusem. Do szpitala miałam kupione haggisy... Teraz jeszcze nie kupiłam... Ale na pewno nie będą to pampersy
A haggisy sa tansze czy drozsze od hapyy? Ja chce najpierw sprobowac jakichs tanich pieluszek dla dziecka, bo wg mnie placenie za nazwe firym mija sie z celem...no chyba, ze dziecko bedzie na wszystkie pieluchy uczulone...

Ja sie zaczelam zastanawiac czy jako kosmetyki dla dziecka nie kupic tego Białego Jelenia...
Bo jak juz kiedys Wam pisalam, moj tata mial jakies uczulenie, to od kiedy tych produktow uzywa to juz mu przeszlo...tak samo mnie na poczatku ciazy tak strasznie lydki swedzialy a Bialy Jelen od razu mi pomogl...

Stary 2010-11-02, 15:55   #1272
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

o ile dobrze pamiętam, to haggisy są w podobnej cenie do pampersów....

ja z kolei miałam do czynienia z pieluszkami z Kauflandu i powiem, że są dobre, tylko trzeba je częściej zmieniać, bo są mniej chłonne. Cena też dobra bo tania

a kosmetyki to bambino.... i może mydełko Kajtek lub bambino słyszałam, ze najmniej uczulają
Stary 2010-11-02, 15:56   #1273
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
ale Wam dobrze, że już tyle macie... my mamy tylko ubranka, a może 'aż' do rozmiaru 74, nosidełko i śpiworki do spania.
ale pocieszam się, że już niedługow następny czwartek jedziemy już do Polski, więc w sobotę chcemy iść już na większe zakupy ale się cieszę
Ja mam do 80

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Dobrze że poruszyłyście temat pieluszek... w weekend widziałam się z koleżanką, która ma 2 dzieciaczków z czego jedno 4 miesięczne i bardzo mi zachwalała pieluszki z lidla. Podobno niczym nie różnią się od firmowych a kosztują połowę ceny. Jedyny minus to to że najmniejsze zaczynają się od 4 kg, ale z tego co ona mówiła to w jej przypadku tych najmniejszych wystarczyła jej jedna paczka a teraz już jedzie na lidlowych. Więc myślę że ja chyba też je później wypróbuję i jak będą pasowały maluchowi to na nich poprzestanę.
no ja wlasnie ostatnio patrzylam tez na te zupelnie tanie pieluchy...ale nie wiem czy nie lepiej takiemu noworodkowi na dobry poczatek dac te jeszcze dosc znane ale nie przereklamowane...tylko boje sie ze jak juz zaczne nawet te huggisy czy happy uzywac to czy potem Maluch nie zaraguje zle na te jeszcze tansze

Stary 2010-11-02, 16:01   #1274
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Zaczytałam się i rosół mi wystygnie!

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja kupuję jak widzę coś fajnego i uniwersalnego jesli chodzi o pogodę, czyli nie kurtki etc, bo nie wiem kiedy mała do tego dorośnie-czy będzie czerwiec czy maj, jaka temp. Spodnie, sukienki, body, sweterki-tak.

Dostałam orzechy piorące- kurcze śmierdzą mi...

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

tak zawsze myśleliśmy. Poza tym wiele czynników. Tak jedno planują 2, tak my jedno. To bardzo indywidualna sprawa.
Daj znać, jak coś wypierzesz w nich . Może warto zainwestować w te całe olejki? Nie wiem...

U nas w sumie jedno dziecko miałoby idealnie. Nie trzeba by adaptować strychu na pokoje, spokojnie zmieścilibyśmy się na dole. Ale w sumie i mi, i mężowi zawsze się marzyła dwójka. On ma czworo rodzeństwa.

Cytat:
Sól fizjologiczna nie jest na receptę, podobnie, jak woda morska. Ja kupowałam i to i to w lato, na alergię i katar z nosa - pomagało mi oczyścić nos z pyłków.

Ja ubranka też układam rozmiarami, żeby mi się łatwiej je wyjmowało...mam w sumie rozmiary do 104cm, także sądzę, że na spokojnie możesz zakupić kilka ciuszków na 74 cm.

A ja właśnie dostałam nową siatkę ciuszków - kurczę, już mi się ze 3 pralki nazbierały, nie mam kiedy tego poprać...o miejscu w szafach wolę nie myśleć. Jakbym wiedziała, że tyle podostaję od znajomych, to bym sama nie kupowała chyba nic.

Dzięki za odpowiedzi odnośnie twardnienia brzucha - uspokoiłyście mnie, że sama nie jestem.

Wy to już chyba na rok do Przodu wszystko macie. Też bym tak chciała.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
(...)

anka_bzzz a wiesz jaka pogoda będzie w następnych miesiącach? Ja nie kupuję, aż tak daleko rozmiarami.......Teraz zastanawiam się nad 68. chociaż na razie muszę kupić resztę pierdółek. Poza tym indywidualna sprawa i zasób finansowy

humbak
dzięki słonko, na razie walczę bez wspomagaczy.
Ja raczej myślałam o takich uniwersalnych ubrankach typu body, pajacyki.

Cytat:
Dobrze wiedzieć! W sumie to już jesteśmy prawie wszystkie w 3 trymestrze, więc trzeba zacząć na siebie maksymalnie uważać.

A mi się nudziło, więc porobiłam fotki pokoju Małego - jeszcze kilka drobiazgów - coś na ścianę - może imię z literek; lampa duża i nocna i chyba będzie gotowy. No i nie wiem, czy nie montować karnisza i jakiś kolorowych zasłonek delikatnych - zobaczę jeszcze, jak będzie wyglądał pokój już z wszystkimi pierdółkami. Aha no i kolor ścian jest bananowy, ciepły. No i z mniejszej szafki oczywiście zniknie laptop i te wszystkie kable nieszczęsne - mąż w tym tygodniu przenosi nam neta do sypialni . Bo wcześniej tu mieliśmy "gabinet".
Jak to przeleciało

Piękny. Uwielbiam zielony kolor. My na razie w sypialni, ale jak będziemy robić maluchowi pokój to nie wiem, gdzie będę pracować.

Cytat:
Ja wlasnie sobie segreguje ubranka pod wzgledem wielkosci, tak jak radzilyscie i widze ze mnie tesciowa zaopatrzyla nawet w ciuszki na 80cm :P wiec mysle ze mozesz sobie kupic tez te 74 jak znajdziesz cos ciekawego przynajmniej pozniej bedzie mniej latania za ubrankami

Właśnie to mnie przekonuje. Jak już będę mieć, to nie będę musiała o tym myśleć.

Cytat:
smoczki TT z tego co słyszę często sie nie sprawdzają. Mają proste końcówki i dzieci plują. Ale to mały problem i niedrogi.

Do tych butelek TT ze startowego można potem dokupić po prostu smoczi 3+ prawda?

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

ja korzystam z kas pierwszenstwa w Ikei, bo tam zawsze duzo ludzi;-) W sklepach bywam przed południem to jak poczeam jako 2 to nic mi się nie stanie. raz mi się zdążyło, że gościu w Biedronie mnie przepuścił. Z jednej strony tez nie lubię się użerać, a z drugiej niech się ucza jak kasa z pierwszeństwem, tym bardziej, że społeczeństwo jest ogarniete znieczulicą. Czasem, przed ciązą, przepuściłam starsza panią z 1 herbatką, jak mam cały wózek to co ona będzie stać. Może raz mi ktoś podziękował., albo sie uśmiechnął. Więc zaprzestałam;-) babcie są mało uprzejme.
Myślę, że tak. Tak wynika z opisu, bo w zestawie są dwa o małym przepływie i dwa o średnim, więc większe trzeba będzie dokupić.

A babcie to wszędzie spisek wietrzą, niestety z wiekiem się tak dzieje.

Cytat:
no więc:
-frida
-smoczki avent
-wózek + fotelik
-wkładki laktacyjne
-materac gryka-kokos
-cerata na materac
-przewijak
pokrowiec na wózek.
-łozeczko
chyba wszystko...

A podsumowałaś wydatki?

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
fajowy ten pokoik, my to dla malca nie pokojiku, narazie w sypialni razem, a potem to będziemy musieli coś myśleć, w sumie to my mamy z tż 2 pokoje sypialnie i taki salonik, na szczęście duże, niektórzy to takie mieszkania mają (tak się pocieszam )

super zakupki, ja też już chce iść i wszytko kupić !!

rosołek uwielbiam w ciąży, a co do pieluch to jeszcze jestem blada w temacie więć też chętnie coś poczytam.
My mamy w sumie 3 pokoje. Spore są, ale kuchnia z łazienką małe. Niestety jeden pokój czeka na kapitalny remont, aktualnie graciarnia się z niego zrobiła. Nie wiem, jak to metrażowo wyjdzie, nie chce mi się liczyć. Grunt, że nie w bloku.

Ja pampersów kupię jedną paczkę do szpitala, a potem się zobaczy. Na pierwszy ogień pewnie pampersy Pampers pójdą.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:02   #1275
weraa11
Zadomowienie

no tak..huggies sa faktycznie drozsze, bo wychodzi ponad 50gr za sztuke, a nawet 56gr jak sie kupuje 27szt tych dla noworodkow...

Stary 2010-11-02, 16:06   #1276
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

anka_bzzz ano chyba, że tak, jak jest okazja to jak najbardziej
Stary 2010-11-02, 16:08   #1277
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
popieram lidlowe pieluchy tez są ok...

Cytat:
o ile dobrze pamiętam, to haggisy są w podobnej cenie do pampersów....

ja z kolei miałam do czynienia z pieluszkami z Kauflandu i powiem, że są dobre, tylko trzeba je częściej zmieniać, bo są mniej chłonne. Cena też dobra bo tania

a kosmetyki to bambino.... i może mydełko Kajtek lub bambino słyszałam, ze najmniej uczulają
haggisy są troszkę tańsze...

Cytat:
Ja mam do 80

no ja wlasnie ostatnio patrzylam tez na te zupelnie tanie pieluchy...ale nie wiem czy nie lepiej takiemu noworodkowi na dobry poczatek dac te jeszcze dosc znane ale nie przereklamowane...tylko boje sie ze jak juz zaczne nawet te huggisy czy happy uzywac to czy potem Maluch nie zaraguje zle na te jeszcze tansze
Wera jeśli dziecko będzie miało mieć na coś uczulenie to i tak będzie miało bez wzg na to kiedy je założysz.. Jednak skóra noworodka jest delikatniejsza, później łatwiej przejsc na te tańsze bo już troszkę jest przyzwyczajone.
Myślę że te happy to dobry wybór...
Stary 2010-11-02, 16:09   #1278
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
no tak..huggies sa faktycznie drozsze, bo wychodzi ponad 50gr za sztuke, a nawet 56gr jak sie kupuje 27szt tych dla noworodkow...
dlatego sobie pomyślałam, że kupię na poczatek 2 małe paczki: huggies i pampers, jedną do domu a jedną do szpitala, a co potem czas pokaże
a powiedzcie mi jeszcze jakie chusteczki kupujecie?? pod firmę czy jak??
Stary 2010-11-02, 16:14   #1279
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Justine1988 fajny sen najważniejszy, że nie jakiś drastyczny i narobiłaś smaka tym plackiem po węgiersku
To zapraszam na placucha po wegiersku własnie skonczyłam takze świeżutkie czekamy na meza az wroci z pracy i siadamy do jedzenia

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:

Śliczny pokoik

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:14   #1280
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
To zapraszam na placucha po wegiersku własnie skonczyłam takze świeżutkie czekamy na meza az wroci z pracy i siadamy do jedzenia
oj ale smaka robisz :P mniammm

Cytat:
dlatego sobie pomyślałam, że kupię na poczatek 2 małe paczki: huggies i pampers, jedną do domu a jedną do szpitala, a co potem czas pokaże
a powiedzcie mi jeszcze jakie chusteczki kupujecie?? pod firmę czy jak??
ja kupię bambino... moim zdaniem najlepsze, fajne też są biedronkowe ale to później wypróbuje. Miałam z pampersa chyba sensitive i jak dla mnie śmierdziały strasznie a na dodatek były zbyt suche...
Stary 2010-11-02, 16:16   #1281
muron
Zakorzenienie

Cytat:
A haggisy sa tansze czy drozsze od hapyy? Ja chce najpierw sprobowac jakichs tanich pieluszek dla dziecka, bo wg mnie placenie za nazwe firym mija sie z celem...no chyba, ze dziecko bedzie na wszystkie pieluchy uczulone...

Ja sie zaczelam zastanawiac czy jako kosmetyki dla dziecka nie kupic tego Białego Jelenia...
Bo jak juz kiedys Wam pisalam, moj tata mial jakies uczulenie, to od kiedy tych produktow uzywa to juz mu przeszlo...tak samo mnie na poczatku ciazy tak strasznie lydki swedzialy a Bialy Jelen od razu mi pomogl...
ja mam już pampersy i przy nich pozostanę, bo dziewczyny teraz przetestowały co możliwe i tak:
dada biedronkowe-wata
Rossmanowe do 6 kg- wata, zbijają się szybko
Huggies- nie przemaka ale źle przylegają i przelewa się po nózkach
pampers z aloesem-te białe, uczulają

Polecają Libero- tylko na necie, niedostepne w Pl, Pampersy. Wiadomo są drogie nie każdego stać po prostu. Potem mam zamiar przerzucić sie na tansze, jak juz załatwianie rzadziej, tez o Lidlu słyszałam dobre opinie.

Kosmetyki Hipp. Biały Jeleń może i zdrowe, ale mnie to śmierdzi i koniec;-) Kem Bambino, albo penaten.

Chusteczki mam i Johnson i Pampers. Z tego co wiem bez znaczenia. SDobre są też Kindi Cleanic, Bambino, a te z Biedronki ładnie pachną U mnie chusteczki na zasadzie-gdzie lepsza promocja. ;-)

Pieluszki happy Newborn mają specjalne wycięcie na pępek. Tez kupię paczkę porównam z Pampersami.

Co do rozmiaru to ze 2, 3 Newborn mini, potem te ciut większe,tak poradziły dziewczyny, -nawet jak waga jeszcze dziecka mniejsza to są wygodniejsze. Poza tym lepiej kupic za dużo większych bo używac się dług niż mniejszych- najwyżej się dokupi, bo jak zostaną to trzeba oddawać innym nowonarodzonym;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-11-02 o 16:21
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:18   #1282
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

powiedzcie mi jaką firmę wkładek laktacyjnych polecacie?? czy to obojętne??
miałam stycznosć z tymi pampers sensitiv, były zjadliwe, ale cleanic czy tez rossmana śmierdzą.
a jak się maję te z bambino chusteczki??
Stary 2010-11-02, 16:18   #1283
achaia
Raczkowanie

Witam wtorkowo,

chyba cos się dzieje z ciśnieniem bo spać mi się chce jak diabli

Pozaznaczałam sobie posty do cytowania ale zadzwoniła najpierw jedna kumpela później druga i mnie wywaliło z lapka więc tak ogólnie:
- butelki mam TT 2x260 + 1X150 + laktator
- ciuszki układam rozmiarami i następnie rodzajem np body z długim, body z krótkim itd. Tyle że rozmiaru nie biorę z metki tylko przykładam do siebie ciuszki
-na początek chyba zainwestuję w pampersy newborny do szpitala a później pomyślę
- kosmetyki mam Babydream + w razie co oliatum ale tylko w razie co

Uciekam bom nie do życia dziś, już mam dosyć remontów a tu ciągle końca nie widać. A tu jeszcze pojechać zobaczyć wózki na żywo, zwizytować porodówkę, pojechać po łóżeczko echhhh. Tylko mam nadzieję że do końca listopada zrobimy to co chcemy i w grudniu będę miała już czas dla siebie bo to miesiąc ostatniej szansy na odpoczynek W święta w tym roku nie ruszam palcem i tylko zaciskam kciuki żeby się nie rozpaść wcześniej bo planuję wyżerkę
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:20   #1284
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Pochwal się, bo lista była długa.

Ja sobie wczoraj poukładałam ciuszki rozmiarami 56 - 62- 68. Chociaż ja nie wiem, czy to 68 to faktycznie 68, a nie np. 62. Najmniejsze na górze. Ale ja mam paręnaście sztuk jedynie. Czekamy na komodę, mamy sypialnię w rozwałce, więc póki co nie robimy nic. Ale proszki już mam, więc jak poukładamy wszystko w sypialni, to będzie pranie i prasowanie.

Myślicie, że warto kupować coś na 74 już teraz?

I jeszcze jedno - jak macie zamiar zwozić dzieciaczki ze szpitala? Co pod kombinezonik? (Nie mam pojęcia, ile tego spakować i w jakich rozmiarach, a muszę być przed świętami spakowana, .)

Justine - mnie coś kuje z prawej strony, ale bliżej pępka.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Ja tam mam właściwie butelki, jakieś ciuszki, ale niedużo. Trochę kosmetyków dla mnie/dziecka. Coś tam mamy dostać (przewijak, wanienkę i pewnie dwa foteliki ). W tym miesiącu muszę mieć wszystko dla siebie, wybrany wózek, wybrane łóżeczko i będę szczęśliwa.

Nie chcę być wścibska, ale dlaczego jedno?
Pamiętam, jak nam kiedyś wykładowczyni mówiła, że ona jest jedynaczką i mąż też. A ich dziecko pytało kiedy pojedzie do wujka albo cioci. Ale to chyba ekstremalny przypadek.
Mnie kuje tak bardziej z boku, tak jakby kolka. Myślałam, że to coś z jelitami ale nie...nie wiem może malutka tak dziwnie siedzi

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:25   #1285
humbak
Rozeznanie

Ja przy dwójce dzieci przetestowałam chyba wszystkie pieluchy dostępne na rynku, jedyne które mi średnio odpowiadały to własnie Happy, strasznie szybko sie takie klupiaste robią i lubią przemakać bokiem. Pampersy super, z lidla super, z biedronki super, haggisy (czy jak to sie tam pisze ) super, rossmanowskie też lubiłam. Jak dzieci podrosły to tylko na tych tańszych z biedronki, lidla i rossmana jechały, nie lubie inwestować w kupska . Ale zaraz po porodzie to właśnie tylko pampersów używałam i czasami haggisów.
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:35   #1286
muron
Zakorzenienie

laktayjne podobno Johnsona nie przemakają, a jak Babydream?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-02, 16:49   #1287
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

A podsumowałaś wydatki?

ta.. za to wszystko zapłaciłam 2200 zł

Stary 2010-11-02, 16:51   #1288
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
ta.. za to wszystko zapłaciłam 2200 zł
czyli budżecie założonym zmieściłaś się?? oczywiście w tej większej wersji
Stary 2010-11-02, 16:57   #1289
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
czyli budżecie założonym zmieściłaś się?? oczywiście w tej większej wersji
prawie.. stawiałam na 2100 zł.. ale np ubzdurałam sobie, ze łozeczko jest 100 zł drozsze.. czyli 100 zł w kieszeni.. ale kołderka 100 zł więcej kosztowała

właśnie: kołderka to jest jedyna rzecz z której jestem niezadowolona i w kropce. Ja chciałam 120x90 .. a kupiłam 135x100 bo mi sprzedawczyni wmówiła, ze nie ma takiego rozmiaru.. i ze mi sie z materacem pomyliło. I teraz hm.. materiał, który kupiłam to jest go za mało na uczycie kołderek!!! chce mi sie płakać (2 raz w ciaży..)

Stary 2010-11-02, 17:02   #1290
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
ja mam już pampersy i przy nich pozostanę, bo dziewczyny teraz przetestowały co możliwe i tak:
dada biedronkowe-wata
Rossmanowe do 6 kg- wata, zbijają się szybko
Huggies- nie przemaka ale źle przylegają i przelewa się po nózkach
pampers z aloesem-te białe, uczulają

Polecają Libero- tylko na necie, niedostepne w Pl, Pampersy. Wiadomo są drogie nie każdego stać po prostu. Potem mam zamiar przerzucić sie na tansze, jak juz załatwianie rzadziej, tez o Lidlu słyszałam dobre opinie.

Kosmetyki Hipp. Biały Jeleń może i zdrowe, ale mnie to śmierdzi i koniec;-) Kem Bambino, albo penaten.

Chusteczki mam i Johnson i Pampers. Z tego co wiem bez znaczenia. SDobre są też Kindi Cleanic, Bambino, a te z Biedronki ładnie pachną U mnie chusteczki na zasadzie-gdzie lepsza promocja. ;-)

Pieluszki happy Newborn mają specjalne wycięcie na pępek. Tez kupię paczkę porównam z Pampersami.

Co do rozmiaru to ze 2, 3 Newborn mini, potem te ciut większe,tak poradziły dziewczyny, -nawet jak waga jeszcze dziecka mniejsza to są wygodniejsze. Poza tym lepiej kupic za dużo większych bo używac się dług niż mniejszych- najwyżej się dokupi, bo jak zostaną to trzeba oddawać innym nowonarodzonym;-)
Jaka Ty doinformowana ja nie mam praktycznie nikogo kogo moglabym sie poradzic oczywiscie poza Wami
A wiesz moze o jakie dokladnie chodzi pieluszki z Lidla? Bo nie wiem czy nie maja tam roznych ;/
Do szpitala chcialam wziac wlasnie happy...albo huggies..ale juz sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
Witam wtorkowo,

chyba cos się dzieje z ciśnieniem bo spać mi się chce jak diabli

Pozaznaczałam sobie posty do cytowania ale zadzwoniła najpierw jedna kumpela później druga i mnie wywaliło z lapka więc tak ogólnie:
- butelki mam TT 2x260 + 1X150 + laktator
- ciuszki układam rozmiarami i następnie rodzajem np body z długim, body z krótkim itd. Tyle że rozmiaru nie biorę z metki tylko przykładam do siebie ciuszki
-na początek chyba zainwestuję w pampersy newborny do szpitala a później pomyślę
- kosmetyki mam Babydream + w razie co oliatum ale tylko w razie co

Uciekam bom nie do życia dziś, już mam dosyć remontów a tu ciągle końca nie widać. A tu jeszcze pojechać zobaczyć wózki na żywo, zwizytować porodówkę, pojechać po łóżeczko echhhh. Tylko mam nadzieję że do końca listopada zrobimy to co chcemy i w grudniu będę miała już czas dla siebie bo to miesiąc ostatniej szansy na odpoczynek W święta w tym roku nie ruszam palcem i tylko zaciskam kciuki żeby się nie rozpaść wcześniej bo planuję wyżerkę
Robilam dokladnie tak samo z ciuszkami, bo jak zaczelam ukladac metkami to w sumie zrobil sie balagan, bo w koncu rozmiar rozmiarowi nie rowny

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

lilijka to Ty chyba pytalas o obliczanie ruchow plodu...tutaj jest troche informacji na ten temat
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...516&Itemid=139

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości