|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
ja się ostatnio zdziwiłam w sklepie dziecięcym u mnie - butelki TT antykolkowe w tej samej cenie co zwykłe były, a te kolorowe wychodziły taniej niż przezroczyste
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
no więc:
-frida -smoczki avent -wózek + fotelik -wkładki laktacyjne -pieluch tetrowych 15 (w tym 5 kolorowych) -pieluchy flanelowe - 4 (2 białe, 2 kolorowe) -materac gryka-kokos -cerata na materac -przewijak -prześcieradło-jedno nieprzemakalne, jedno zwykłe -wypełnienie do kołdry, pduszki pokrowiec na wózek. -łozeczko chyba wszystko... |
|
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
A orientujecie sie w cenach tych jednorazowych pieluszek dla noworodkow? Oplaca sie kupic 42szt.za 20zł?No i co sadzicie o firmie HAPPY bo nie chce za bardzo kupowac pampersow bo sa drogie...;/
Cytat:
|
|
#1264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak do 50 gr za sztukę to cena była zawsze dobra...Ja Happy używalam często przy synku... ale już miał ok roku jak na nie się przerzuciłam i byłam zadowolona. Dodatkowo mają woreczki na zużyte pieluszki co dla mnie było plusem. Do szpitala miałam kupione haggisy... Teraz jeszcze nie kupiłam... Ale na pewno nie będą to pampersy |
|
|
|
|
#1265 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajowy ten pokoik, my to dla malca nie pokojiku, narazie w sypialni razem, a potem to będziemy musieli coś myśleć, w sumie to my mamy z tż 2 pokoje sypialnie i taki salonik, na szczęście duże, niektórzy to takie mieszkania mają (tak się pocieszam )Cytat:
rosołek uwielbiam w ciąży, a co do pieluch to jeszcze jestem blada w temacie więć też chętnie coś poczytam. |
||
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
saj ja to tak z rarytasami mam u moich dziadków
![]() LadySith ja też na razie jeden raz wykorzystałam mój stan, a do carrefoura gdzie chodzę nie ma kas uprzywilejowanych, a kolejki są bardzo długie. Macie rację jest znieczulica. Dlatego kiedy widzę babcię ledwo na nogach się trzymającą to ustępuję miejsca, a ja widzę te pozostałe, które ahhhhh szkoda gadać to nawet nie reaguję. Wczoraj widziałam jak matka z wózkiem i dwójką dzieci do lat 7 wchodziła do autobusu. I babcie w trosce o brak wolnych miejsc wcisnęły się między matkę a te dzieci. No koszmar!!!!!!!!!! Wysłałam męża żeby jej pomógł, bo oczywiście wszyscy mieli to w dupie. A co do sklepów to też jak mam sporo zakupów a widzę, że ktoś z jedną rzeczą za mną stoi to po prostu przepuszczam, bo korona z głowy mi nie spadnie. mysiopez a ile te zakupy kosztowały?? weraa11 z moich obserwacji to pampersy i huggisy są dobre, ale drogie, ja na początek chce kupić z różnych firm stopniowo małe paczki pieluch, bo nie wiem jakie będą dobre dla dziecka. Każde reaguje inaczej |
|
|
|
#1267 |
|
Rozeznanie
|
ale Wam dobrze, że już tyle macie... my mamy tylko ubranka, a może 'aż' do rozmiaru 74, nosidełko i śpiworki do spania.
ale pocieszam się, że już niedługo w następny czwartek jedziemy już do Polski, więc w sobotę chcemy iść już na większe zakupy
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
ale maleństwo dzisiaj kopie.............
|
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze że poruszyłyście temat pieluszek... w weekend widziałam się z koleżanką, która ma 2 dzieciaczków z czego jedno 4 miesięczne i bardzo mi zachwalała pieluszki z lidla. Podobno niczym nie różnią się od firmowych a kosztują połowę ceny. Jedyny minus to to że najmniejsze zaczynają się od 4 kg, ale z tego co ona mówiła to w jej przypadku tych najmniejszych wystarczyła jej jedna paczka a teraz już jedzie na lidlowych. Więc myślę że ja chyba też je później wypróbuję i jak będą pasowały maluchowi to na nich poprzestanę.
|
|
|
|
#1270 |
|
Rozeznanie
|
A mnie pobolewa brzuch, i mały kopie, co w tym momencie jest czasem bolesne..
|
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie zaczelam zastanawiac czy jako kosmetyki dla dziecka nie kupic tego Białego Jelenia... Bo jak juz kiedys Wam pisalam, moj tata mial jakies uczulenie, to od kiedy tych produktow uzywa to juz mu przeszlo...tak samo mnie na poczatku ciazy tak strasznie lydki swedzialy a Bialy Jelen od razu mi pomogl...
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
o ile dobrze pamiętam, to haggisy są w podobnej cenie do pampersów....
ja z kolei miałam do czynienia z pieluszkami z Kauflandu i powiem, że są dobre, tylko trzeba je częściej zmieniać, bo są mniej chłonne. Cena też dobra bo tania ![]() a kosmetyki to bambino.... i może mydełko Kajtek lub bambino słyszałam, ze najmniej uczulają |
|
|
|
#1273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1274 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Zaczytałam się i rosół mi wystygnie!
Cytat:
. Może warto zainwestować w te całe olejki? Nie wiem... U nas w sumie jedno dziecko miałoby idealnie. Nie trzeba by adaptować strychu na pokoje, spokojnie zmieścilibyśmy się na dole. Ale w sumie i mi, i mężowi zawsze się marzyła dwójka. On ma czworo rodzeństwa. ![]() Cytat:
Wy to już chyba na rok do Przodu wszystko macie. Też bym tak chciała.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękny. Uwielbiam zielony kolor. My na razie w sypialni, ale jak będziemy robić maluchowi pokój to nie wiem, gdzie będę pracować. Cytat:
Właśnie to mnie przekonuje. Jak już będę mieć, to nie będę musiała o tym myśleć. Cytat:
A babcie to wszędzie spisek wietrzą, niestety z wiekiem się tak dzieje. Cytat:
A podsumowałaś wydatki? Cytat:
Ja pampersów kupię jedną paczkę do szpitala, a potem się zobaczy. Na pierwszy ogień pewnie pampersy Pampers pójdą.
|
||||||||
|
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
no tak..huggies sa faktycznie drozsze, bo wychodzi ponad 50gr za sztuke, a nawet 56gr jak sie kupuje 27szt tych dla noworodkow...
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
anka_bzzz ano chyba, że tak, jak jest okazja to jak najbardziej
|
|
|
|
#1277 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę że te happy to dobry wybór... |
|||
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedzcie mi jeszcze jakie chusteczki kupujecie?? pod firmę czy jak?? |
|
|
|
|
#1279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekamy na meza az wroci z pracy i siadamy do jedzenia![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
|
|
#1280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kupię bambino... moim zdaniem najlepsze, fajne też są biedronkowe ale to później wypróbuje. Miałam z pampersa chyba sensitive i jak dla mnie śmierdziały strasznie a na dodatek były zbyt suche... |
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dada biedronkowe-wata Rossmanowe do 6 kg- wata, zbijają się szybko Huggies- nie przemaka ale źle przylegają i przelewa się po nózkach pampers z aloesem-te białe, uczulają Polecają Libero- tylko na necie, niedostepne w Pl, Pampersy. Wiadomo są drogie nie każdego stać po prostu. Potem mam zamiar przerzucić sie na tansze, jak juz załatwianie rzadziej, tez o Lidlu słyszałam dobre opinie. Kosmetyki Hipp. Biały Jeleń może i zdrowe, ale mnie to śmierdzi i koniec;-) Kem Bambino, albo penaten. Chusteczki mam i Johnson i Pampers. Z tego co wiem bez znaczenia. SDobre są też Kindi Cleanic, Bambino, a te z Biedronki ładnie pachną U mnie chusteczki na zasadzie-gdzie lepsza promocja. ;-)Pieluszki happy Newborn mają specjalne wycięcie na pępek. Tez kupię paczkę porównam z Pampersami. Co do rozmiaru to ze 2, 3 Newborn mini, potem te ciut większe,tak poradziły dziewczyny, -nawet jak waga jeszcze dziecka mniejsza to są wygodniejsze. Poza tym lepiej kupic za dużo większych bo używac się dług niż mniejszych- najwyżej się dokupi, bo jak zostaną to trzeba oddawać innym nowonarodzonym;-)
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-02 o 16:21 |
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi jaką firmę wkładek laktacyjnych polecacie?? czy to obojętne??
miałam stycznosć z tymi pampers sensitiv, były zjadliwe, ale cleanic czy tez rossmana śmierdzą. a jak się maję te z bambino chusteczki?? |
|
|
|
#1283 |
|
Raczkowanie
|
Witam wtorkowo,
chyba cos się dzieje z ciśnieniem bo spać mi się chce jak diabli ![]() Pozaznaczałam sobie posty do cytowania ale zadzwoniła najpierw jedna kumpela później druga i mnie wywaliło z lapka więc tak ogólnie: - butelki mam TT 2x260 + 1X150 + laktator - ciuszki układam rozmiarami i następnie rodzajem np body z długim, body z krótkim itd. Tyle że rozmiaru nie biorę z metki tylko przykładam do siebie ciuszki ![]() -na początek chyba zainwestuję w pampersy newborny do szpitala a później pomyślę - kosmetyki mam Babydream + w razie co oliatum ale tylko w razie co ![]() Uciekam bom nie do życia dziś, już mam dosyć remontów a tu ciągle końca nie widać. A tu jeszcze pojechać zobaczyć wózki na żywo, zwizytować porodówkę, pojechać po łóżeczko echhhh. Tylko mam nadzieję że do końca listopada zrobimy to co chcemy i w grudniu będę miała już czas dla siebie bo to miesiąc ostatniej szansy na odpoczynek W święta w tym roku nie ruszam palcem i tylko zaciskam kciuki żeby się nie rozpaść wcześniej bo planuję wyżerkę
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1285 |
|
Rozeznanie
|
Ja przy dwójce dzieci przetestowałam chyba wszystkie pieluchy dostępne na rynku, jedyne które mi średnio odpowiadały to własnie Happy, strasznie szybko sie takie klupiaste robią i lubią przemakać bokiem. Pampersy super, z lidla super, z biedronki super, haggisy (czy jak to sie tam pisze
) super, rossmanowskie też lubiłam. Jak dzieci podrosły to tylko na tych tańszych z biedronki, lidla i rossmana jechały, nie lubie inwestować w kupska . Ale zaraz po porodzie to właśnie tylko pampersów używałam i czasami haggisów.
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
laktayjne podobno Johnsona nie przemakają, a jak Babydream?
|
|
#1287 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie: kołderka to jest jedyna rzecz z której jestem niezadowolona i w kropce. Ja chciałam 120x90 .. a kupiłam 135x100 bo mi sprzedawczyni wmówiła, ze nie ma takiego rozmiaru.. i ze mi sie z materacem pomyliło. I teraz hm.. materiał, który kupiłam to jest go za mało na uczycie kołderek!!! chce mi sie płakać (2 raz w ciaży..) |
|
|
|
|
#1290 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie mam praktycznie nikogo kogo moglabym sie poradzic oczywiscie poza Wami ![]() A wiesz moze o jakie dokladnie chodzi pieluszki z Lidla? Bo nie wiem czy nie maja tam roznych ;/ Do szpitala chcialam wziac wlasnie happy...albo huggies..ale juz sama nie wiem ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- lilijka to Ty chyba pytalas o obliczanie ruchow plodu...tutaj jest troche informacji na ten temat http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...516&Itemid=139
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

.
; lampa duża i nocna i chyba będzie gotowy
. No i nie wiem, czy nie montować karnisza i jakiś kolorowych zasłonek delikatnych - zobaczę jeszcze, jak będzie wyglądał pokój już z wszystkimi pierdółkami. Aha no i kolor ścian jest bananowy, ciepły

ja nie mam praktycznie nikogo kogo moglabym sie poradzic
oczywiscie poza Wami