|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
po płatkach od jakiegoś czasu ![]() Mary super z tym znieczuleniem bo słyszałam, że w moim szpitalu nie było (jakieś 2,5 roku temu koleżanka rodziła i jechała do innego miasta, żeby miec znieczulenie. nawet nie brała naszego szpitala pod uwagę). ale powiem wam, że nie wiem, czy chciałabym znieczulenie.... a Wy?
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Antropia, pozytywny przekaz o koleżance
Popieram to nierozczulanie się nad sobą i niewymaganie karmienia jogurtem. W końcu to nie plaża, trzeba przez to przejść i nie robić z siebie Królowej Oddziału
|
|
|
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyslal Ciebie biedulke torby dzwigac!!!nie ladnie![]() pychota mielone ni eno teraz juz uciekam |
|
|
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
no strasznie
i teraz ma focha, bo ja wyszłam z domu wkurzona po te zakupy. i jeszcze usłyszałam "tylko nie kupuj dużo na złośc, że mam czuc sie winny, że musisz dźwigac coś, ja jutro kupię reszte". ma focha bo ja strzeliłam fochem ![]() tak w ogóle to nie mogę narzekac, bo zawsze on robi zakupy i odkurza i myje podłogi w domu
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-01-28 o 19:25 |
|
|
|
#1265 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaduuuuły
![]() moniqac – wybrałam XA ze względu na większe przednie kółka i czytałam, że ma lepszą spacerówkę, no chyba że dla kogoś lepsza jest kubełkowa ale za to XA ma krótszy podnóżek i mogą maluszkowi stópki wystawać jeśli będą galante. Plusem XQ jest możliwość montowania spacerówki w obie strony i możliwość ustawienia rączki góra dół. Początkowo skłaniałam się ku XQ ale kwestia kółek była dla mnie nr 1 więc wybrałam XA. kasia1361 – właśnie ostatnio byłam świadkiem takiej sceny jak rodzice spacerowali do galerii a przed nimi ich starszy synek, tak na oko 8-9lat pchał spacerówkę ze swoją młodszą siostrzyczką. A jaki duuuumny był i tak pomyślałam o Twoich chłopakach vipek – gratuluję dobrych wyników ![]() Aliczka – wyniki jak najbardziej w porządku andziotku – ciuszki urooocze mary – super wieści a z mlekiem ostatnio przystopowałam, jakoś tak mnie nie ciągnie jak wcześniej.Dziewczyny, pamiętacie jak niedawno Wam pisałam o moim TŻ'cie, który najpierw marudził, że wszystko już kupuję gdy mamy jeszcze tyyyyle czasu a później się obudził, że to już 7 miesiąc? ![]() Dziś wyskoczył do mnie z pytaniem czy możemy w ten weekend kupić wszystko w Ikeii co planowaliśmy do pokoju Iguśki ...
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, ja rano zawsze muesli z mlekiem, do tego jeszcze piję mleko normalnie, przed chwilą dwa kubki, no i do kawy musowo. Bardzo mi się chce. Kupuję takie lodówkowe, mam nadzieję, że chociaż ciut zdrowsze
![]() Saniu, dlatego sugeruję wszystkim Wam zapytać w swoim szpitalu, jak to jest, bo żeby się tam nie okazało, że nagle płatne? W szpitalu, gdzie mam rodzić, jeszcze niedawno było płatne, byłam na to przygotowana, a tu dziś miłe zaskoczenie ![]() ja wiem, że chcę znieczulenie
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria i weź tu zrozum facetów...
teraz Ty powiedz, że jest jeszcze sporo czasu hihi![]() Mary ja to się boję, że nie będę mogła dobrze wyczuć parcia
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, przepraszam, zapomniałam o tym kremie! Z TBS nie mam aż takiej wiedzy, ale do Twojego rodzaju cery polecałabym jednak dwa kremy
Na noc np. Nirvanesque z Nuxe [super odżywia, NIE ZAPYCHA], a na dzień coś wzmacniającego naczynka, może dodatkowo z filtrem. Polecam serię z Pharmaceris do naczynkowej cery. Jeśli chcesz jakieś konkrety, to już możemy PW, żeby tu się między te pokusy kulinarne nie wtrącać
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Ciotka
Ja dopiero o 24 wczoraj wyciągnęłam fona z torebki Cytat:
co nawet czasem oznacza 2 kinder bueno na raz A Tż bardzo wyrozumiały ![]() Ja za pierwszym razem nawet nie myślałam, że coś takiego jak znieczulenie jest Wszystko tak jakoś raz, dwa poszło i młody się darł ![]() Ale dzień przed porodem dali mi na skurcze w nocy nospe z relanium w zastrzyku i fajnie mi było
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kawy nie pijjam, czasem tylko zbożową z mlekiem jak raz zjadłam jogurt kawowy to moja dzidzia szalała w brzuchu do 1 nocy , chba nie przyzwyczajona do kofeiny wogóle
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam od dwóch mamusiek, że skurcze się czuje, ale są bezbolesne i TEGO SIĘ TRZYMAM. Wszystko inne typu krew, flaki, RODZENIE ŁOŻYSKA, śluz, pot, NACINANIE KROCZA, krzyki, przekleństwa, omdlenia partnera wypycham ze świadomości
|
|
|
|
#1272 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba nie jest tak źle bez znieczulenia, co? ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie znieczulenie tez nie zawsze jest super bo wydłuża sam poród i utrudnia współprace z rodzącą, wszystko ma swoje dobre i złe strony no i to kłucie w kręgosłup
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot sukenusia wymiata
ja kochana patrze przez 11 cali i ostatnio jak u kogos dorwalam 15 to czulam sie jakbym klikala na telewizorze, a nie lapku ![]() Moria koniecznie bedziesz usiala nam pokazac co wybralas!!!! ![]() My chyba tylko lozeczko i komode kupujemy i najprawdopodobniej osobno by posluzylo ![]() Mary ja nie mam takiego parcia na mleka co mnie martwi, bo wolalabym leko pic niz te okropne wapniaste tabletki :zygi: sa wielkie i niby do zucia i musze je przezuc najpierw, caly klejacy proszek wchodzi mi w zeby i dopiero popijam bleeeeeeeeeeeeee
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek, no to ładnie i jeszcze mnie tu szczujesz Kinder Bueno
![]() Andziot, ja kawę popijam, czasami dwie, ale słabizny, no chyba że z którąś psiapsiółą na dobrą kawę idziemy To lodówkowe, to ja nie wiem, czy zdrowsze, czy tylko sobie wmawiam, ale zazwyczaj ma krótką datę i wymaganie trzymania w lodówce, a nie że ważne do 2099
|
|
|
|
#1276 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale mam ochotę na mleko bebiko :
ale sam ten proszekCytat:
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, wiesz co... ta ilość wapnia w mleku, to też tyłka nie urywa
![]() Mnie po prostu strasznie smakuje, zawsze sporo mleka szło, ale nie taki hurt, jak teraz
|
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze utworzymy sonde? Co jest gorsze... nacinanie krocza czy wielka igla w kregoslupie?
![]() ![]() ![]()
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, rozumiem Twój punkt widzenia, to ukłucie może przerażać. Ja to w ogóle najchętniej poprosiłabym jeszcze o głupiego Jasia, niech no wyjmą Kosmitkę, pozszywają mnie, a potem czystą Hankę podadzą do open baru mlecznego
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- W ogóle może wypiszmy sobie wszystkie cudowne nieodłączne elementy porodu, taki hardcore na wieczór, a potem wklejajmy najbardziej krwawe filmiki z porodów ![]() Ale się kameralnie na wątku zrobi
|
|
|
|
#1280 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mleka malo pije, raczej do inki dolewam, staram sie zastepowac go kasza lub jogurtami ![]() Cytat:
![]() to prawda ze za duzo czytamy w necie i sie nie potrzebnie nakrecamy, a potem placzemy z kazda *******ka ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona i jak na razie nic sie nie dzieje...ale choc nie moge sie doczekac usg to strasznie sie go mimo wszystko boje. Wczesniej mialam na lipnym sprzecie, wy mialyscie podane wszystkie wymiary na usg polowkowym, a ja tylko 3. Tak naprawde to malo wiem o dzidzi![]() co do zwolnienia przyjezdzaj do Polski-tutaj dostaniesz! dziwnie ze musisz tak dlugo pracowac ![]() andziot kamasutra "komputer i ja" ci sie udala.... szkoda ze nie mozna wszytkich pozycji sprobowac ![]() a mi sie brzuchol chyba powiekszyl bo pepek mi ucieka
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Tżcik wrócił
![]() Ale sam sobie robi jedzenie, powiedziałam mu, że mam depresję, bo od tygodnia w domu siedzę i żeby sobie pierogi odmroził. Ja nie wiem, czy chcę ze znieczuleniem. Mam nadzieję, że jak pójdę na szkołę rodzenia, to mi przedstawią za i przeciw i wtedy będę umiała zdecydować.
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wybieram igłę a wiecie co ??? powiem Wam, że ja taką igłę dzieciom wtykam do kręgosłupa na porządku dziennym dużego ryzyka nie ma jak się umie to zrobić, ale skąd ja będę wiedzieć czy ten ktoś co mi niby miałby robić to będzie umiał (chociaż niby anestezjolog ma większe doświadczenie niż pediatra )
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki! ja dzis sie nie zwloklam na glukoze, bo synus cala noc mnie kopal i strasznie zle spalam, a w sumie w ogole nie spalam i teraz wygladam jak zombie
![]() agus87 no no wypraweczka prawie gotowa! Kochana a myslisz, ze potrzebny jest rozek do szpitala czy tak ogolnie czy kocyk poprostu sobie zloze i opatule dzidziusia??? a spiworek kupujesz, bo ja sie zastanawiam, bo u mnie juz moze byc bardzo cieplo... andziot sliczne rozowiutkie ciuszki a powiem Wam, ze moja nastepna tutjesza znajoma bedzie miala chlopczyka, mam 7 znajomych w ciazy mniej wiecej w tym samym miesiacu co ja i u wszystkich siusiaki ehhehe a pochwale sie rzeczami zakupionymi przedwczoraj na wyprzedazach
|
#1284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak przyjmowali mnie do szpitala (po terminie) położyli mnie na trakcie pod ktg, tam właśnie jakaś siksa rodziła, pisałam już kiedyś o tym (krzyk był straszny i słyszałam "będę rzygać, nie mogę oddychać, ja chce umrzeć ![]() ![]() nie dam rady) wstrachałam się na maksa.Ale jak przyszło co do czego (już po masażu szyjki) skurcze były ale coś jakbym okres miała dostać i brzuch twardniał i tak co jakiś czas. Ale wszystko spoko sobie z Tżtem gadałam na korytarzu aż w końcu wygonili go bo była 22 i szpital zamykali ![]() A o 23 chyba dzwoniłam bo "już". Później tochę w wannie posiedziałam a póżniej o 2.15 położyli mnie na łóżku bo były parte, chyba przy trzecim babka mówi teraz trochę będzie szczypać i ciach mnie nożykiem faktycznie tak tylko zapiekło. Po czym zaraz główka była na zewnątrz. I przy następnym już słyszałam: " a mogę ja tą pępowinę przeciąć?!!!" Tż z taką pretensją do położnej ![]() I po wszystkim No jeszcze łożysko po 5 minutkach chyba ale tego już raczej nie czułam.Ja rodziłam w nocy było pusto wszędzie młody urodził się w ciszy, przy radyjku. Ja tylko ściskałam rękę Tżta ale chyba tak samo ściskałabym ją gdyby chodził ze mną do dentysty ![]() A jeszcze jak już był ten drugi party to złapał mnie skurcz w łydce i to mnie bardziej bolało wszyscy rzucili się na nogę i masowali bo wyłam że strasznie boli ![]() I rozumiem że każdy poród jest inny, jeden bardziej bolesny inny mniej ale nie nastawaiajcie się na jakiś koszmar bo to same sobie tego stracha napędzacie!!
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() andziot Ty to jesteś biedna... My przynajmniej nie będziemy wiedziały, jak ktoś nam będzie coś źle robił Siasiek Więcej takich postów poprosimy ;] Z bólem menstruacyjnym radzę sobie od wielu lat, a potrafi porządnie zgiąć w pół i wpakować mnie na całą dobę do łóżka, więc o ile nie będzie dużo gorzej, to przeżyję... A znieczulają jakoś miejscowo krocze przed nacięciem? Czy tam na żywo? :| Bo mnie to dręczy, że tak na żywo tną...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-28 o 19:56 |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek, ja się boję porodu, ale dramatyzować nie chcę, dlatego z tym znieczuleniem będę się lepiej czuła, pewniej i tak, o
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
ja naciecia krocza wcale nie czułam !
po porodzie już tak
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, uciekam. O 20:00 miałam być gotowa, więc mam 4 minuty na ogarnięcie się
|
|
|
|
#1289 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie zawsze cos robie a on mi nie marudzi-tylko by sprobowal![]() zakupy robimy wspolnie Cytat:
mojego tez by moglo olsnicCytat:
ja akurat uwielbiam horrory
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
michu usypia z Zosią,
raczej ZOcha jego usypia dziś nie spał całą noc i cały dzien się jeszcze męczył, także mam nadzieje ze oboje padną szybko co do tz wątpliwości nie mam, bo spał na stojąco ... ja przerzucam sie na te 10cali
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

po płatkach od jakiegoś czasu 
bo słyszałam, że w moim szpitalu nie było (jakieś 2,5 roku temu koleżanka rodziła i jechała do innego miasta, żeby miec znieczulenie. nawet nie brała naszego szpitala pod uwagę). 
Popieram to nierozczulanie się nad sobą i niewymaganie karmienia jogurtem. W końcu to nie plaża, trzeba przez to przejść i nie robić z siebie Królowej Oddziału 

i teraz ma focha, bo ja wyszłam z domu wkurzona po te zakupy. i jeszcze usłyszałam "tylko nie kupuj dużo na złośc, że mam czuc sie winny, że musisz dźwigac coś, ja jutro kupię reszte". ma focha bo ja strzeliłam fochem 

teraz Ty powiedz, że jest jeszcze sporo czasu hihi

Wszystko tak jakoś raz, dwa poszło i młody się darł 

ale sam ten proszek

ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona i jak na razie nic sie nie dzieje...ale choc nie moge sie doczekac usg to strasznie sie go mimo wszystko boje. Wczesniej mialam na lipnym sprzecie, wy mialyscie podane wszystkie wymiary na usg polowkowym, a ja tylko 3. Tak naprawde to malo wiem o dzidzi
(chociaż niby anestezjolog ma większe doświadczenie niż pediatra