mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 15:28   #1261
ela3010
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Zestresowałam się witaminką, oby wszystko było dobrze!!!

Spiszę sobie tę listę dziewczyny żeby mieć pod ręka za jakis czas.

Pojadłam dziś cukini w panierce, popiłam kawką i git.

Chmurno dziś co mnie cieszy niezmiernie, nie cierpię upałów, buźki.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:45   #1262
Anusiak 83
Raczkowanie

Też czekam na jakieś wieści od witaminki, mam nadzieję, że z Matyldą wszystko dobrze

teraz zbieram się pomału z pracy, prosto na wizyte i potem może upieke tego murzynka na poprawe nastroju. Trzymajcie się dziewczynki, może wieczorkiem zajrzę
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:47   #1263
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
jade! trzymajcie za nas kciuki !
Witaminko daj znać jak już będzie coś wiadomo, ale mam nadzieję, że to nic groźnego, kciuki trzymam

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupowała któraś juz stanik do karmienia ???
Ja sie zastanawiam bo znalazłąm tani i od tego gościa bym wzieła jeszcze piżamke. Noi nie wiem
Ja mam Aless bo tylko Ci mieli dla mnie rozmiary, a noszę teraz bo lubię ładną bieliznę. Jest wygodny, także nie narzekam, fajnie wszystko trzyma

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Oglaszam wszem i wobec, ze komuna wrocila siedzialam godzine na poczcie, w ciagu pol godziny pani laskawie wydala trzy listy, czym tak sie zmeczyla, ze oglosila przerwe, na pytanie kiedy skonczy, odpowiedziala jak skonczy na szczescie jedna kobitka nie wytrzymala napiecia i wychodzac oddala mi swoj wczesniejszy o 4 osoby (=40 minut) numerek. Moj polecony okazal sie paczka z konkursowym plynem do kapieli

A teraz gotuje zupke kalafiorowa, popijam kawke zbozowa (w koncu sobie kupilam ) i czytam co tam naskrobalyscie
Muffinko u mnie na poczcie to norma, czasem mnie ktoś przepuści, prędzej Pan jak Pani. Ale i tak swoje odstać trzeba. Do mnie czasem nawet awizo nie dociera, także lepiej sprawdzać, na poczcie od czasu do czasu czy czegoś nie ma

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
[B]
co do komorek macierzystych, to juz na pierwszej wizycie u gina dostalam od poloznej materialy na ten temat, ale dla mnie to niestety za duzy koszt, chociaz chcialabym.
Muffinko koszt jest spory, też ostatnio o tym czytałam, nie wiem czy się zdecyduję. Gratuluję awansu TŻ

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Mnie to dobijają staruszki na badaniach. Chodze robić badania do szpitalnego laboratorium pełno tam staruszek (w sumie jak i u lekarzy)i przy rejestracji wisi kartka "KOBIETY W CIĄŻY PRZYJMOWANE SĄ BEZ KOLEJKI...." i jak te staruszki zobaczą że idzie właśnie kobieta w ciąży to tak zastawią złośliwie okienko że dojść się tam nie da Na pobranie krwi kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki na sali od razu gadanie między nimi że one też by tak chciały, że one tu dłużej siedzą itd. czemu one takie wredne i złośliwe są?? nie rozumiem ...
Wiesz to jest na zasadzie, że pogadać sobie muszę, czasem odnoszę wrażenie, że oni w celach towarzyskich do lekarza czy na badania chodzą, Oczywiście nie wszyscy ale niektórzy się zdarzają

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Raz jak bylam na wizycie to mielismy taka mila historyjke.
Siedziala mloda dziewczyna z numerkiem 1szym i przepuszczala przed soba kazda w widocznej ciazy. I ciagle mowila "mam nadzieje, ze tez niedlugo bede miala taki brzuszek" i podobne teksty. Wyraznie zdenerwowana byla. W koncu weszla na wizyte. I jak wychodzila to na glos powiedziala: "no i ja tez jestem juz w ciazy". Takie urocze to bylo
Miło z jej strony i urocza sytuacja

Cytat:
Ja to czasem mam ochote sie upomnieć o swoje ale to Mnie by zjedli w kolejce
Myszeczka ja się upominam bo zawsze kobiety w ciąży w kolejce przepuszczałam, to teraz skrupułów nie mam

Seona spokojnie jak wody za wiele ucieknie z basenu to doleją
Stary 2011-07-26, 16:35   #1264
dygotka8
Zakorzenienie

wróciłam, dokończyłam chłodnik-nie jest to potrawa która mogłaby byc moją ulubiona,ale ze względu na właściwości buraka będę jadła-przemęczę się

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Objadłam sie jagodziankami tak, ze mało teraz nie pęknę - upiekłam dwa rodzaje: serowo-borówkowe i budyniowo-borówkowe, jakby któraś miała ochotę to zapraszam..
to chyba nie jagodzianki tylko bułki z nadzieniem...bo jagodzianki toz jagodami-tak mis iezawsze kojarzyło....

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Mnie to dobijają staruszki na badaniach. Chodze robić badania do szpitalnego laboratorium pełno tam staruszek (w sumie jak i u lekarzy)i przy rejestracji wisi kartka "KOBIETY W CIĄŻY PRZYJMOWANE SĄ BEZ KOLEJKI...." i jak te staruszki zobaczą że idzie właśnie kobieta w ciąży to tak zastawią złośliwie okienko że dojść się tam nie da :/ Na pobranie krwi kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki na sali od razu gadanie między nimi że one też by tak chciały, że one tu dłużej siedzą itd. czemu one takie wredne i złośliwe są?? nie rozumiem ...
musze zapytac w tej przychodni gdzie ja chodzę czy nie mogliby takiej kartki wywiesić bo chyba nie ma
ja zawsze czekam...i tylko widzę,ze się dziwnie patrza ludziska na mój brzuch-to wtedy ja patrzę na nich i odwracaja wzrok...
w autobusie dzisiaj też mi nikt miejsca dzisij nie ustąpił,a jechałam starym ikarusem-duchota była,ze hoho-to tylko popatrza ...
ja tam prosić nie będę-najwyżej na schidku bym usiadła.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Oj ja też nie nawidze mocherów, jak nie mają miejsca w autobusie to stoją i się trzęsą nad Tobą a jak z daleka widzą miejscówkę to lecą ile sił w nogach. U lekarzy jest to samo kiedyś byłam świadkiem w osiedlowej przychodzni jak lekarka zwróciła uwage pani z kartoteki żeby tej staruszce to karty nie wyciągać bo jest środa a ona w tym tygodniu już 2 razy u lekarza była hehe mocher poszedł niezadowolony marudząc coś pod nosem
dobre
ciekawe czy my będziemy takie sprawne na starośc,żeby kulę do góry podnieść i na czerwonym biec po pasach do tramwaju....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:45   #1265
nayhde
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie Właśnie wróciłam z zakupów ale nic ciekawego nie znalazłam, po jakimś czasie tak mi nogi spuchły, że odechciało mi się buszować Przeceny marne i jak mi sie coś podobało to drogo wychodziło więc kupiłam tylko szczoteczkę z grzebykiem i smoczki na poprawę humoru hehe Przyszły mi też bodziaki i śpiochy z allegro, ogólnie jestem zadowolona, ale tak jak już ktoś wcześniej wspominał jedne body z babaluno mają nadrukowane paski i jak się naciągnął to się te paski rozchodzą, reszta okej (niektóre mają nadrukowane wzory i nie wiem ile to potem prań wytrzyma ale nie były drogie więc mi nie będzie szkoda a wyglądają uroczo). Dodaje fotki, może się komuś przydadzą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04567.jpg (120,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04568.jpg (89,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04569.jpg (75,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04570.jpg (91,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04571.jpg (83,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04572.jpg (71,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04573.jpg (85,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04574.jpg (104,7 KB, 10 załadowań)

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png

nasz aniołek 22.06.2009[*]

Nasz kochany syneczek 12.12.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png
nayhde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:49   #1266
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Z
Pojadłam dziś cukini w panierce, popiłam kawką i git.

Chmurno dziś co mnie cieszy niezmiernie, nie cierpię upałów, buźki.
ja może jutro zjem cukinię,lub wieczorem??

też nie przepadam za upałami,ale niestety by się przydały...woda znowu zalewa,rolnicy nie mogą zebrać plonów...itdtak więc lipa z tą deszczową pogodą

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:50   #1267
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj zrobiłam sobie listę co mam zabrać do szpitala(czytaj spisałam z internetu) szczerze nie wiedziałam czy taka sama jest lista dla mam w UK jak w Polsce

Co mam zapakować:
Dla dziecka:
1. Pieluszki new born
2. Bawełniane waciki
3. 4x body
4. 4x pajacyki(długi rękaw)
5. kocyk
6. rękawiczki
7. 2xbawełniane czapeczki
8. skarpetki
9. Bawełniane buciki(nie wiem po co)
10. Ubranka na wyjście ze szpitala
11. chusteczki nawilżające
12. krem na odparzenia
13. ręczniki
14. Pieluszki tetrowe
15. szczoteczka do włosów

Tż wziąć fotelik samochodowy do szpitala jak będziemy wychodzić

Dla mnie
1. 2x koszule nocne(albo podkoszulki)
2. wkładki laktacyjne
3. Biustonosz do karmienia
4. Podpaski poporodowe
5. Bielizna
6. Mydło, szczoteczka i pasta do zębów, szampon
7. ręczniki
8. Szlafrok
9. jakieś drobne pieniądze
10. aparat fotograficzny
11. Ubranie na wyjście ze szpitala(najlepiej dresy)
12. Kapcie
13. Karta ciąży i inne dokumenty

Chyba zacznę już pakować torbę bo jeszcze muszę dokupić trochę rzeczy
To ja mam nieco dłuższą tą listę
Tworzyłam ją z koleżanką która niedawno urodziła i dopisała mi część przydatnych rzeczy a część usunęła:

Moja torba do szpitala:

- Koszula nocna. Wygodna, rozpinana pod szyją, aby ułatwiła karmienie-2szt/ przy cesarce 4
-2 koszulki (jedną na czas porodu, drugą po porodzie)
- Szlafrok.
-tantum rosa saszetki
- Obuwie na zmianę, klapki pod prysznic.
- Biustonosz rozpinany z przodu (ułatwia karmienie – 2szt) oraz wkładki laktacyjne.
- Bielizna osobista.
- Przybory toaletowe (w tym szare mydło zamiast płynu do kąpieli, dezodorant, pasta do zębów, szczoteczka, szampon, szczotka do włosów)
- Ręczniki (2-3sztuki)
- Jednorazowe chusteczki.
- Gumka do włosów
- Skarpetki
- Duże podpaski poporodowe 2x10 sztuk
- Chusteczki nawilżające
- papier toaletowy
- Mata (podkład higieniczny)
- Majtki poporodowe z siateczki (wielorakiego użytku lub jednorazowe)

- odzież na wyjście

(można wcześniej przygotować się za pomocą veet lub maszynkę jednorazową ze sobą zabrać)

-woda niegazowana
-coś energetycznego (czekolada, baton)
- sok do picia
- jakieś czasopismo
- talerz, kubek, sztućce (zalezy od szpitala)
- leki przeciwbólowe po porodzie np. paracatemol;
- dodatkowa reklamówka na ciuchy przy przejściach między salami;
- Odtwarzacz np. mp3 do słuchania muzyki;
- Aparat fotograficzny

Bobas
- 5 kaftaników, 3 body
- 5 sztuk śpiochów lub pajacyków
- 2 pary skarpetek, rękawiczki,
- 2 czapeczki bez wiązania
- sweterek
- kocyk lub śpiworek (ewentualnie rożek)
- kosmetyki do kąpieli, krem do pupy
- ręcznik
- smoczek
- paczka pieluch jednorazowych (typu newborn)
- 5 pieluszek tetrowyych

(ciuszki na wyjście ze szpitala przygotować dla tatusia w tym kombinezon polarowy na wyjście!!!!)

niezbędne dokumenty
- dowód osobisty,
- aktualną książeczkę ubezpieczeniową,
- kartę ciąży (skseruj ją wcześniej na pamiątkę)
-wyniki badań (z grupą krwi!!!!)
-ostatnie USG
- NIP pracodawcy
- odpis aktu małżeństwa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 16:54   #1268
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nayhde Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie Właśnie wróciłam z zakupów ale nic ciekawego nie znalazłam, po jakimś czasie tak mi nogi spuchły, że odechciało mi się buszować Przeceny marne i jak mi sie coś podobało to drogo wychodziło więc kupiłam tylko szczoteczkę z grzebykiem i smoczki na poprawę humoru hehe Przyszły mi też bodziaki i śpiochy z allegro, ogólnie jestem zadowolona, ale tak jak już ktoś wcześniej wspominał jedne body z babaluno mają nadrukowane paski i jak się naciągnął to się te paski rozchodzą, reszta okej (niektóre mają nadrukowane wzory i nie wiem ile to potem prań wytrzyma ale nie były drogie więc mi nie będzie szkoda a wyglądają uroczo). Dodaje fotki, może się komuś przydadzą.

Śliczne ciuszki, Ja tez miałam te body zamówić

Myślałam że już będą wieści od Witaminki a tu dupa jejciu martwię sie juz coraz bardziej

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:55   #1269
Ona231
Zadomowienie

nayhde A mnie się bardzo podobają fajne

Tottie a po co im akt małżeństwa skoro w dowód osobisty wszystko jest wpisane

Myszeczka, przecież zanim dojedzie, wizyta to wiadomo, że długo trwa. Musimy zaczekać i tak pomóc nie możemy.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-26 o 16:56
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:06   #1270
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
To ja mam nieco dłuższą tą listę
Tworzyłam ją z koleżanką która niedawno urodziła i dopisała mi część przydatnych rzeczy a część usunęła:

Moja torba do szpitala:

- Koszula nocna. Wygodna, rozpinana pod szyją, aby ułatwiła karmienie-2szt/ przy cesarce 4
-2 koszulki (jedną na czas porodu, drugą po porodzie)
- Szlafrok.
-tantum rosa saszetki
- Obuwie na zmianę, klapki pod prysznic.
- Biustonosz rozpinany z przodu (ułatwia karmienie – 2szt) oraz wkładki laktacyjne.
- Bielizna osobista.
- Przybory toaletowe (w tym szare mydło zamiast płynu do kąpieli, dezodorant, pasta do zębów, szczoteczka, szampon, szczotka do włosów)
- Ręczniki (2-3sztuki)
- Jednorazowe chusteczki.
- Gumka do włosów
- Skarpetki
- Duże podpaski poporodowe 2x10 sztuk
- Chusteczki nawilżające
- papier toaletowy
- Mata (podkład higieniczny)
- Majtki poporodowe z siateczki (wielorakiego użytku lub jednorazowe)

- odzież na wyjście

(można wcześniej przygotować się za pomocą veet lub maszynkę jednorazową ze sobą zabrać)

-woda niegazowana
-coś energetycznego (czekolada, baton)
- sok do picia
- jakieś czasopismo
- talerz, kubek, sztućce (zalezy od szpitala)
- leki przeciwbólowe po porodzie np. paracatemol;
- dodatkowa reklamówka na ciuchy przy przejściach między salami;
- Odtwarzacz np. mp3 do słuchania muzyki;
- Aparat fotograficzny

Bobas
- 5 kaftaników, 3 body
- 5 sztuk śpiochów lub pajacyków
- 2 pary skarpetek, rękawiczki,
- 2 czapeczki bez wiązania
- sweterek
- kocyk lub śpiworek (ewentualnie rożek)
- kosmetyki do kąpieli, krem do pupy
- ręcznik
- smoczek
- paczka pieluch jednorazowych (typu newborn)
- 5 pieluszek tetrowyych

(ciuszki na wyjście ze szpitala przygotować dla tatusia w tym kombinezon polarowy na wyjście!!!!)

niezbędne dokumenty
- dowód osobisty,
- aktualną książeczkę ubezpieczeniową,
- kartę ciąży (skseruj ją wcześniej na pamiątkę)
-wyniki badań (z grupą krwi!!!!)
-ostatnie USG
- NIP pracodawcy
- odpis aktu małżeństwa
Jak Ja rodziłąm Julie to nie potzreba było tych 4 rzeczy ostatnich bo po co im to :conf used: a grupa krwi pisze na karcie ciazy

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Ja wiem, że to czasu potrzeba ale to juz 3,5 godziny

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-26, 17:09   #1271
Ona231
Zadomowienie

Myszeczko też się martwię , ale tylko czekać możemy. A nauczka na przyszłość, żeby numery telefonów pozbierać. Tak to by pewnie było coś wiadomo.
Stary 2011-07-26, 17:12   #1272
truscafka
Zadomowienie

wtaminko CZEKAMY TYLKO NA DOBRE WIEŚCI!!!!!!!

Cytat:
widze jagodzianki kroluja nadal na watku
ja robie murzynka. Malo przy nim roboty i kazdemu raczej smakuje
Ja jagódki jem nieprzetworzone Ciocia zbiera, wyparzam i wcinam

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Z jednej strony to jest dobre ale z drugiej matka wykończona po porodzie i od razu ją wypuszczają dlatego moja mama przyjeżdża mi trochę pomóc bo sobie nie wyobrażam sama się opiekować małą (tż się zarzeka że będzie się bał)
a co najśmieszniejsze to jak przyjdzie położna zaraz po porodzie już w domu to tżta wysyła na spacer z małą (ma kilka dni) i jeszcze pilnuje żeby za grubo dziecka nie ubrać
W prywatnej klinice w której będę rodzić standardowo przebywa się 4 doby

Cytat:
Oj ja też nie nawidze mocherów, jak nie mają miejsca w autobusie to stoją i się trzęsą nad Tobą a jak z daleka widzą miejscówkę to lecą ile sił w nogach. U lekarzy jest to samo kiedyś byłam świadkiem w osiedlowej przychodzni jak lekarka zwróciła uwage pani z kartoteki żeby tej staruszce to karty nie wyciągać bo jest środa a ona w tym tygodniu już 2 razy u lekarza była hehe mocher poszedł niezadowolony marudząc coś pod nosem
u mnie bardzo dużo moherów przychodzi tylko po to 5 godzin wcześniej zeby poobgadywac ludzi, pogadac o pierdołach i zająć miejsce w poczekalni.... żal

Cytat:
Raz jak bylam na wizycie to mielismy taka mila historyjke.
Siedziala mloda dziewczyna z numerkiem 1szym i przepuszczala przed soba kazda w widocznej ciazy. I ciagle mowila "mam nadzieje, ze tez niedlugo bede miala taki brzuszek" i podobne teksty. Wyraznie zdenerwowana byla. W koncu weszla na wizyte. I jak wychodzila to na glos powiedziala: "no i ja tez jestem juz w ciazy". Takie urocze to bylo
ooo jak super!

Cytat:
Ja to czasem mam ochote sie upomnieć o swoje ale to Mnie by zjedli w kolejce
kiedys byłam ( juz w ciąży) u ortopedy, na drzwiach była wywieszona lista. miałam numerek 25 kiedy przyjechałam wchodził juz numer 21, nagle wpadł moher z numerem 16 i powiedziała, że ona ma nr 16 i będzie teraz wchodzić.... na to odezwała się babka około 45tki że kultura by tego wymagała aby,skoro się spóźniła, poczekała do końca listy i dopiero wtedy weszła z tą swoją 16stką..... Obruszona moherka powiedziała ze ona juz tu chodzi 5 lat i kiedys była kulturalna ale wszyscy ludzie tak robią i ona będzie wchodzić teraz! Stare babsko bez zasad! Ja na to odpowiedziałam, bo siedziałam obok,żę kiedy ja - młoda dziewczyna w ciąży spóźniłabym się w ten sam sposób co ona na pewno musiałabym czekać do końca bo każdy miałby to gdzieś....
ale i tak franca wlazła.... pffffffffff

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma któraś program TLC?Aktualnie emitowana jest seria pt: " Ciąża z zaskoczenia".Myślałam, że w tych czasach nie jest możliwe żeby kobieta przez 9 miesiecy nie wiedziała, że jest w ciązy?A dzieci jakie rodzą waża ponad 3 kg.
Uwielbiam TLC Programy mają zabójcze

Zamówiłam i zadatkowałam dziś wózor!!! Aaaale jestem szczęśliwa :

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:18   #1273
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

U mnie znów leje - dobrze że zdążyłam psa wyprowadzić.

Cytat:
Mnie to dobijają staruszki na badaniach. Chodze robić badania do szpitalnego laboratorium pełno tam staruszek (w sumie jak i u lekarzy)i przy rejestracji wisi kartka "KOBIETY W CIĄŻY PRZYJMOWANE SĄ BEZ KOLEJKI...." i jak te staruszki zobaczą że idzie właśnie kobieta w ciąży to tak zastawią złośliwie okienko że dojść się tam nie da :/ Na pobranie krwi kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki na sali od razu gadanie między nimi że one też by tak chciały, że one tu dłużej siedzą itd. czemu one takie wredne i złośliwe są?? nie rozumiem ...
Na starość wyostrzają sie negatywne cechy charakteru - chyba więcej nie musze dodawac.

Cytat:
Owieczko ja nienawidze mocherow... Zawsze mam na nie takiego agresora. I te ich wredne komentarze non stop o wszystko.
U gina ostatnio byla taka stara glupia baba. Czekala w kolejce i marudzila na glos chociaz nikt jej nie sluchal: co ten lekarz sobie mysli? zeby ciezarne tak dlugo badac? A ja to co gorsza jestem? czekam i czekam a on przetrzymuje te baby w ciazy.
Mialam ochote wbic jej osikowy kolek w serce
Nie dziwię się - mnie też podnoszą ciśnienie.

Cytat:
Raz siedzialam na pobranie z mocherami i przyszla kobieta w baardzo zaawansowanej ciazy. I mochery zaczely miedzy soba gadac (bo one zawsze w kupce siedza)
-ooo ale ciezarna (juz szepty)
-kiedys wypadaloby ja wpuscic pierwsza (jedna miala przeblysk dobroci)
-Etam to bylo kiedys, nie sobie poczeka. (zgasila ja inny mocher).
Co robi z człowiekiem przyzwyczajenie - jak były młode i chodziły w ciązy czy małymi dzieciakami to ryły sie bez kolejki i teraz na starość nadal wydaje im się że powinny być najbardziej uprzywilejowana, bo niby takie schorowane. A prawda jest taka, że tylko nielicznym tak naprawdę coś faktycznie jest.

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Myszeczka ja się upominam bo zawsze kobiety w ciąży w kolejce przepuszczałam, to teraz skrupułów nie mam
I tak trzymaj

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
to chyba nie jagodzianki tylko bułki z nadzieniem...bo jagodzianki toz jagodami-tak mis iezawsze kojarzyło....
masz rację, ale robię z przepisu na jagodzianki wiec je tak zanywam
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:21   #1274
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Myszeczko też się martwię , ale tylko czekać możemy. A nauczka na przyszłość, żeby numery telefonów pozbierać. Tak to by pewnie było coś wiadomo.

Oj własnie juz byśmy wiedziały a tak to siedzimy i sie zamartwiamy a może nie ma powodu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-26, 17:28   #1275
Ona231
Zadomowienie

Myszeczko dokładnie

Chawa tylko nie zawsze się da, ale jakoś się nimi nie przejmuję. Tak jak napisałaś one też kiedyś z przywilejów tego stanu korzystały
Stary 2011-07-26, 17:29   #1276
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Oj własnie juz byśmy wiedziały a tak to siedzimy i sie zamartwiamy a może nie ma powodu
Oby nie oby powodu, ale teraz nic nam innego nie zostało jak czekać
Stary 2011-07-26, 17:32   #1277
OlusiaS
Wtajemniczenie

Kurcze,liczylam,ze Witaminka cos napisala :/.Mi lekarka powiedziala,ze krew brunatna nie jest grozna,tylko jakbym zobaczyla u siebie taka "zywa" krew,to od razu do szpitala.Kazala mi sie przytulac z TZ'tem z gumka,bo w nasieniu jest jakies cos,co wywoluje porod :/.

Witaminka,odezwij sie !!!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:37   #1278
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Kurcze,liczylam,ze Witaminka cos napisala :/.Mi lekarka powiedziala,ze krew brunatna nie jest grozna,tylko jakbym zobaczyla u siebie taka "zywa" krew,to od razu do szpitala.Kazala mi sie przytulac z TZ'tem z gumka,bo w nasieniu jest jakies cos,co wywoluje porod :/.
Mnie od początku ciąży Gin powiedziała ze musimy się przywitać z gumką. Dlatego że sperma zawiera w sobie coś ( juz nie pamiętam o co chodziło) co moze wywołac cos niedobrego. Nienawidzimy gumek, więc postawilismy na pieszczoty wystarcza....

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-07-26, 17:40   #1279
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:

Witaminka,odezwij sie !!!
Brunatna krew nie jest tak groźna jak żywa, ale moja znajoma zaczęła plamić taką brunatną to potem 3 miechy musiała plackiem leżeć - na szczęście donosiła ciążę i urodziła śliczną zdrową dziewczynkę. Ja w poprzedniej ciąży zaczęłam plamić żywą krwią...

Cytat:
Chawa tylko nie zawsze się da, ale jakoś się nimi nie przejmuję. Tak jak napisałaś one też kiedyś z przywilejów tego stanu korzystały
I to bardzo bardzo ochoczo.

Edytowane przez Chawa
Czas edycji: 2011-07-26 o 17:43
Stary 2011-07-26, 17:40   #1280
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczko ja nienawidze mocherow... Zawsze mam na nie takiego agresora. I te ich wredne komentarze non stop o wszystko.
U gina ostatnio byla taka stara glupia baba. Czekala w kolejce i marudzila na glos chociaz nikt jej nie sluchal: co ten lekarz sobie mysli? zeby ciezarne tak dlugo badac? A ja to co gorsza jestem? czekam i czekam a on przetrzymuje te baby w ciazy.
Mialam ochote wbic jej osikowy kolek w serce
statystycznie część z nas pewnie się z czasem "zmoherzy" niestety skądś się te mohery biorą

Cytat:
Dziewczyny kupowała któraś juz stanik do karmienia ???
Ja sie zastanawiam :conf used: bo znalazłąm tani i od tego gościa bym wzieła jeszcze piżamke. Noi niewiem :brzyda l:
ja mam Hotmilki - ładne, bardzo wygodne, mam modele bawełniane, są tez bardziej koronkowe, ale źle na mnie leżały (choć generalnie wolę koronkowe ), więc kupiłam te spokojniejsze.
Nie polecam Freya Rosalie - źle wykończony, po paru miesiącach użytkowania połamały się haczyki od zapięcia, zafarbował tez od prześcieradła synka i nie puścił tej farby do swego końca (nic innego nie zafarbowało). Za to siostra miała m.in model Dotty i był b dobrze wykonany.
Nie polecam też Alles Mama, piersi zwisają już przy mierzeniu w sklepie - podtrzyma tylko lekki biust. Chyba zbyt cienka jest bawełna, z której jest wykonany. Koleżanka nosiła przy dużych piersiach i bardzo jej zwisały.
Jak macie zamiar długo karmić, to lepiej kupić taki dobrze przytrzymujący - mniejsze ryzyko naciągnięcia skóry i obwisania piersi na starość

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Cały dzień siedzę i szukam jakiegoś pokoju nad morzem i nic a jak coś jest to sumy takie ze 2 tyg w Bułgarii bym spedziła
Co do krwi to moje 3 siostry sobie zafundowały tzn swoim córeczkom.I dodam, ze jedna jest lekarzem Onkologiem, więc z nowotworami ma styczność non stop.Ja o tym myślę może jakoś odłoże pieniądze i zasponsoruje taki pakiet gwarancyjny?
są różne zdania na ten temat
między innymi takie, że skoro w organizmie te komórki zmutowały i zrakowaciały, to czemu niby te macierzyste z pępowiny z czasem nie mialyby też przekształcić się nowotworowo?

ja w to nie inwestuję

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
Śluz zabarwiony na brunatno... nic mnie nie boli, ale nie wiem czy panikowac czy co
tez bym od razu na Izbę popylała
może masz coś z szyjką - nadżerkę? nie miałaś infekcji? albo po stosunku?
daj znać, co rozpoznano?

Cytat:
Dziewczyny czy wy tez tak macie jak nie krocze mnie bolało to teraz kosc ogonowa ze siedziec ichodzic sie nie da bo czuje ból. Masakra jakaś.

mnie ogon od paru tygodni pobolewa, w poprzedniej ciąży nie bolał

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:42   #1281
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Mnie od początku ciąży Gin powiedziała ze musimy się przywitać z gumką. Dlatego że sperma zawiera w sobie coś ( juz nie pamiętam o co chodziło) co moze wywołac cos niedobrego. Nienawidzimy gumek, więc postawilismy na pieszczoty wystarcza....
Sperma zawiera prostaglandyny (madra jestem,bo przeczytalam )
Stary 2011-07-26, 17:49   #1282
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Brunatna krew nie jest tak groźna jak żywa, ale moja znajoma zaczęła plamić taką brunatną to potem 3 miechy musiała plackiem leżeć - na szczęście donosiła ciążę i urodziła śliczną zdrową dziewczynkę. Ja w poprzedniej ciąży zaczęłam plamić żywą krwią...

I to bardzo bardzo ochoczo.
Każda z nas ma inny organizm, bo ja właśnie plamienia na początku miałam do 4 miesiąca tak jak w terminie @ i też się stresowałam. A za każdym razem okazały się nie groźne. Ale ile stresu to moje.

Tylko w ich przypadku świetnie się sprawdza "zapomniał wół jak cielęciem był" . Czy któraś z Was widziała uśmiechniętą starszą Panią w przychodni, bo ja nigdy. I sporo z nich wieczne pretensję o wszystko.

Cytat:
Sperma zawiera prostaglandyny (madra jestem,bo przeczytalam )
Olusiu właśnie tej nazwy szukałam

Oolong czyli nie warto w te komórki macierzyste inwestować, dobrze wiedzieć.
Ja mam nadzieję, że mnie "zmochorzenie" nie dopadnie, jakoś sobie tego nie wyobrażam

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-26 o 17:51
Stary 2011-07-26, 17:52   #1283
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Idę coś zjeść - znowu
Do jutra - ja bym sie juz dzisiaj nie odezwała - miłego wieczoru

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Ona231 wiem, że plamienie czasami możne nic nie oznacza - jednak tak jak napisałaś stres jest ogromniasty. Poza tym lepiej na zimne dmuchać.
Stary 2011-07-26, 17:52   #1284
Myszeczka86
Zakorzenienie

Wiecie Ja to już chce listopad i urodzic bo ilez mozna żyć w stresie jak nie to to to itak w kółko wrrr.
Ide sie legnąc i bede lukac co jakis czas czy Witaminka dała znac .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-26, 18:03   #1285
Ona231
Zadomowienie

Chawa pewnie, że lepiej na zimne dmuchać, lepiej niczego nie lekceważyć. Ale teraz to nam tylko czekanie zostaję.

Myszeczko może być listopad

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-26 o 18:04
Stary 2011-07-26, 18:03   #1286
kami5
Raczkowanie

Hej. Wpadam tylko na chwilkę bo zmęczona jestem. Chciałam tylko napisać że będę miała SYNKA. Tak się zastanawiałam czy będzie 2 córcia a tu szok aż się popłakałam.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:17   #1287
ela3010
Zadomowienie

Kami ogromne gratulacje, będzie parka. A te łzy to z radości rozumiem.

Też czekam na wieści od witaminki.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:19   #1288
OlusiaS
Wtajemniczenie

I w tej sytuacji numer by sie przydal :/.Utworzylam w klubie dyskusje,mozemy wpisywac tam nasze numery telefonow
Stary 2011-07-26, 18:19   #1289
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Hej. Wpadam tylko na chwilkę bo zmęczona jestem. Chciałam tylko napisać że będę miała SYNKA. Tak się zastanawiałam czy będzie 2 córcia a tu szok aż się popłakałam.
wielkie gratulacje!!

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-07-26, 18:23   #1290
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Gratuluję, czyli parka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości