![]() |
#1141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Dobry
![]() Mufinko to ja się wyspałam razem z Tobą, gorzej bo budzik nie zadzwonił i trochę do pracy zaspałam ![]() ![]() Truscafka super zakupy ![]() Cytat:
![]() Wszystkim Aniom wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() Myszeczko dobrze wiedzieć ![]() ![]()
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Cześć!!!!!
Wczoraj jak zobaczyłam ile napisałyście to ręce mi opadły, ale grzecznie doczytałam, niestety nie miałam siły już pisać. Dziś wszystkim Aniom wszystkiego naj naj ![]() ![]() ![]() Ja mam na drugie Ania, a jutro mam urodzinki ![]() Zwierzaki macie cudne, intryguja mnie fretki, zastanawiam się czy szkód nie robią i ogólnie jak się bawia i co jedzą, czy nie są płochliwe, moze kiedyś zakupię ![]() Ja wczoraj miałam wizyte, bez usg ale bałam się co z tą moją szyjką. Okazało się że nadal miękka, ale jak stwierdził gin w drugiej ciązy już nie będzie idealnie twarda. Dostałam luteinę nadal, za 4 tyg mam się stawić z kompletem badań typu mocz, krew, i glukozą 75g ![]() I wtedy albo odstawi mi luteinę, albo nadal przepisze albo dostanę dexawen, to chyba na płucka dziecka, dobrze myślę? Więc w sumie jestem zadowolona z wizyty ![]() Spałam dość dobrze, więc super. Siedzimy dziś w domu, pogoda jakby pod chmurka, odpoczywam dziś. Miałam coś jeszcze pisać ale zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I za życzenia dziękuję ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zadomowienie
|
Witam. Na razie nadrobiłem część za moment nadrobię kolejną (robię jagodzianki - więc muszę biegać do kuchni co chwilę).
Znów miałam ciężką noc - tż również, bo mu w nocy awanturę zrobiłam, ileż facet musi wycierpieć przez te humorki dygotka pewnie juz kupiłaś coś na komary, ale tak na przyszłość Ci poradzę patrz na to aby w składzie było napisane DEET, bo to zapewnia 100% ochronę. Cytat:
![]() ![]() ciuszki śliczne pluusia21 gratuluję ![]() Ja brałam tą http://moda.allegro.pl/listing.php/s...view=1&order=d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
Wszystkim Aniom wszystkiego najlepszego od Ani
![]() ![]() ![]() za wszystkie życzenia bardzo dziękuję ![]() My mamy chomika, a teraz na tydzień jest u nas na wakacjach świnka morska - ta jest zdecydowanie bardziej kontaktowa ![]() Mam takie pytanie: lekarz zalecił mi Clotrimazolum bo jakieś paskudztwo mi się przyplątało, ale nie dopytałam jak długo mam smarować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
moje 5 futerek jeszcze nie wychodzi same ale jak wyjda to cykne fotke
![]() uwielbiam zwierzaki ![]()
![]() |
#1147 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() ale miałam przerąbaną noc... obudziłam się o 3:30 i do 6 z głowy miałam... muszę sobie drzemkę zrobić w ciągu dnia, bo inaczej do wieczora nie pociągnę ![]() jak przeczytałam o tych produktach na anemię, to bleeee ze 2-3 z tego bym zjadła, a reszta okropieństwo dla mnie! A jeśli chodzi o łykanie żelaza, to czytałam, żeby je popijać sokiem pomarańczowym, to się super wchłania a i nie brać razem z potasem (chyba) tylko w jakimś odstępie czasowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
widze jagodzianki kroluja nadal na watku
![]() ja robie murzynka. Malo przy nim roboty i kazdemu raczej smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
ja sie wybijam bo nie znosze jagodzianek
![]() ale takiego murzynka to bym zjadla ![]()
![]() |
#1151 |
Wtajemniczenie
|
Nie mowcie mi nic o jedzeniu!!Glodna jestem
![]() WSZYSTKIM ANIOM WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wczoraj zrobiłam sobie listę co mam zabrać do szpitala(czytaj spisałam z internetu
![]() Co mam zapakować: Dla dziecka: 1. Pieluszki new born 2. Bawełniane waciki 3. 4x body 4. 4x pajacyki(długi rękaw) 5. kocyk 6. rękawiczki 7. 2xbawełniane czapeczki 8. skarpetki 9. Bawełniane buciki(nie wiem po co ![]() 10. Ubranka na wyjście ze szpitala 11. chusteczki nawilżające 12. krem na odparzenia 13. ręczniki 14. Pieluszki tetrowe 15. szczoteczka do włosów Tż wziąć fotelik samochodowy do szpitala jak będziemy wychodzić Dla mnie 1. 2x koszule nocne(albo podkoszulki) 2. wkładki laktacyjne 3. Biustonosz do karmienia 4. Podpaski poporodowe 5. Bielizna 6. Mydło, szczoteczka i pasta do zębów, szampon 7. ręczniki 8. Szlafrok 9. jakieś drobne pieniądze 10. aparat fotograficzny 11. Ubranie na wyjście ze szpitala(najlepiej dresy) 12. Kapcie 13. Karta ciąży i inne dokumenty Chyba zacznę już pakować torbę bo jeszcze muszę dokupić trochę rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fenoterol sie nazywa. ponoc strsznie podnosi cisnienie wiec jednoczesnie sie wypisuje leki obnizajace cisnienie http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=865 boje sie stosowac bo kurcze jak poczytalam ulotke to skutki uboczne dla mamy i dzidzi nie sa za fajne... ale raczej tego leku nie unikne, poki co jeszcze szyjka twarda i gladka wiec na razie nie musze ale wiekszosc blizniaczych mam to bierze na jakims etapie- standard ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
a propos tego fotelika- to jeszcze tzt powinien w domu pocwiczyc jak sie montuje zeby mogl to zrobic szybko... wychodzi sie gdzies na 2-3 dzien kiedy kobitki maja zazwyczaj nawal pokarmu i hormonalny najgorszy baby blues...polozna na szkole rodzenia mowila ze nagminnie sie zdarzaja baby placzace pod szpitalem- "bo ty nie wiesz jak fotelik zamontowac buuuuuuuuuuu a miales to rozpracowac" ![]()
![]() |
#1154 |
Zadomowienie
|
Glamourus już ćwiczył na jednym samochodzie w Polsce a teraz sam mówił że musi zobaczyć jak do drugiego wchodzi(w tym pierwszym gorzej bo 2 drzwiowy) a ten 5 drzwiowy i napewno tym przyjedzie mam nadzieję
![]() W weekend go wyciągnę żebyśmy razem poćwiczyli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
co do listy dla mnie 2 koszule za malo bylo ale ja bylam 4 doby w szpitalu nie 3 , i na kazda dobe mialam nowa koszule.
nie pewnie tz spakuje, z oliwia jak bylam w ciazy tez on to robil, jak pozniej mowilam podaj czy cos to wiedzial gdzie co jest! mnie sie w ogole pakowac nie chcialo i spakowal mnie chyba w czwartek badz srode ( termin byl na niedziele) no i w niedziele pojechalam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie fantastyczne zwierzaki.
Wszystkim Anią wszystkiego naj naj najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja dostałam globulki i maść. Globulek miałam 2 opakowania - jedno opakowanie do stosowania codziennie, drugie co drugi dzień. Maść będę stosować do wykończenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
nooo hormony to jest cos niesamowitego!
ja tego nie pojmuje jak w 1 sekunde baba ze smiechu popadnie z totalny placzliwy haos ![]() a jak ja tego sama nie pojmuje to wspolczuje nasyzm tezetom ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- ania serio? ja nawet nie wiedzialam, nigdy sie nie pytalam jakos kuzynki ktora tam rodzila o takie rzeczy. Nie no to ja jestem jednak za 3 dobami wszpitalu, w ten sam dzien to troche przegiecie... zwlaszcza ze zdarza sie czesto ze np szew peka w 2 czy 3 dobie i wtedy lekarz jest na miejscu i szybciutko naprawiaja a tak to sie tluc jeszcze spowrotem do szpitala.... a z drugiej strony te 3 doby to bylo jak pol roku dla mnie tak szpitali nie znosze ![]()
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
udalo mi sie nakrecic filmik jak Olek kopie
![]() Mi do pakowania torby jeszcze daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ela3010;28357434]Cześć!!!!!
Wczoraj jak zobaczyłam ile napisałyście to ręce mi opadły, ale grzecznie doczytałam, niestety nie miałam siły już pisać. Dziś wszystkim Aniom wszystkiego naj naj ![]() ![]() ![]() Ja mam na drugie Ania, a jutro mam urodzinki ![]() Zwierzaki macie cudne, intryguja mnie fretki, zastanawiam się czy szkód nie robią i ogólnie jak się bawia i co jedzą, czy nie są płochliwe, moze kiedyś zakupię ![]() Ja wczoraj miałam wizyte, bez usg ale bałam się co z tą moją szyjką. Okazało się że nadal miękka, ale jak stwierdził gin w drugiej ciązy już nie będzie idealnie twarda. Dostałam luteinę nadal, za 4 tyg mam się stawić z kompletem badań typu mocz, krew, i glukozą 75g ![]() I wtedy albo odstawi mi luteinę, albo nadal przepisze albo dostanę dexawen, to chyba na płucka dziecka, dobrze myślę? Więc w sumie jestem zadowolona z wizyty ![]() Dexawen to jest steryd podawny dożylnie,dostaje go zawsze przy silniejszym akatku astmy. U kobiet w ciąży podaje się go na przyspieszenie rozwoju płuc u dziecka. Dziękuje za życzenia i także życze wszystkim Aniom wszystkiego najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
w Irlandii to samo niby nie trzymaja- JAK NIC SIE NIE DZIEJE ale jak pisalm ja bylam 6 dni...a to roznie moze byc, czasem z powodu zoltaczki przetrzymaja, po cc tez oczywiscie jednak 2 dni sie polezy, no i rozne komplikacje moga jednak wystapic
#1163 |
Zakorzenienie
|
glam dokladnie!
ja mialam w sumie 3, ale mama zabierala prala i przywozila wiec na dobe wychodziliby ze chodzilam w 2 .... i lazilam co chwila pod prysznic....
![]() |
#1164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co najśmieszniejsze to jak przyjdzie położna zaraz po porodzie już w domu to tżta wysyła na spacer z małą (ma kilka dni) i jeszcze pilnuje żeby za grubo dziecka nie ubrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
Muszę zacząć kupować sobie te koszule. Pod koniec sierpnia jadę na większe zakupy do mnie do hurtowni typu kosmetyki,kocyki,pieluchy tetrowe itp.
Wczoraj oglądałam na TVP2 program były tam 2 dziewczyny co robią rzeczy do łóżeczek czarno-białe, bo w pierwszych miesiącach dziecko i tak tylko takie barwy odróżnia same zobaczcie http://sklep.whiteandblack.pl/ ale ceny wow
9 miesięcy z OliV ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-07-26 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co taka cisza się zrobiła ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-07-26 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
ale powiem ci taki fakt Aniu ze mi pobyt w szpitalu tez cos dal...
po pierwsze na miejscu konsultant laktacyjny- na poczatkku nie bylam wcale taka pewna czy dobrze przystawiam po drugie jak mi mala zaczela ulewac takimi brazowymi wodami plodowymi w 1 dniu po porodzie to oczywiscie ja zaraz w panike wpadlam po trzecie pokazali na spokojnie jak kapac przewijac itd. no i w ogole lezysz w szpitalu to obiadek pod nos i nic nie robisz tylko sie dzieckiem zajmujesz i wypoczywasz...a w domu wiadomo od razu kupa rzeczy- pranie prasowanie sprzatanie, cos zjesc trzeba- a czlowiekowi glupio wszystko na tzta zwalac
#1168 | ||
Zadomowienie
|
Wykoncza mnie te nocne skurcze! Tym razem jeden wielki dopadl moje udo i lydke! Rano sie nie moglam z lozka zwlec, bo tak mnie noga bolala;(
Cytat:
Cytat:
![]() To wlasnie zalezy od stanu fizycznego i psychicznego pacjentki. Zazwyczaj sie pytaja czy jest gotowa wyjsc- tzn w szkocji tak jest. Ja urodzilam w poniedzialek- do wtorku lezalam po znieczuleniu, chcialam wyjsc w srode, ale Tż konczyl remont i musialam zostac do czwartku heheh.
![]() |
#1169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Ale drogie te czarno-białe akcesoria. To juz lepiej poszperac po aukcjach i sklepach i poszukac czegos w tych kolorach.
Murzynek w piekarniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.