mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 09:21   #1141
Ona231
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Dobry

Mufinko to ja się wyspałam razem z Tobą, gorzej bo budzik nie zadzwonił i trochę do pracy zaspałam

Truscafka super zakupy

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Mój Adaś przestaje sięruszać kiedy mąż kładzie mi rękę na brzuchu. Jak tylko mały bombarduje mnie kopniakami to wołam męża... ten kładzie rękę i Adaś przestaje się ruszać mąż zabiera rękę Adaś nadal kopie
hehe nie wiem czemu tak jest ale najwidoczniej nie lubi jak ktoś dotyka brzuchola jego mamusi

Nie tylko na ciuszkach na matach, karuzelkach, łóżeczkach, pościeli itp. też A praca inż. sama się pisze...
Zaczęłam kupować ciuszki dla maleństwa i tak naprawdę z rozpędu kupiłam mu ciuchy pratycznie na 9 m-cy życia... takie śliczne były nieraz na aukcjach ogrodniczki i tak mnie wciągnęło w wir zakupów... jak się urodzi dziewczynka to będzie chodziła najwyżej w męskich ciuszkach przez rok życia
Na pierwsze 3m-ce życia kupiłam chyba za duuużo ciuszków z rozpędu... tłumaczę to sobie tym że jak dzidzi będzie się ulewało po każdym posiłku to wykorzystam wszystkie b0 prać będę raz na 7-10 dni

Aniu nie masz sie co marwić.. gryzonie szarpiąc zębami klatkę bardzo często zęby łamią. Ale w ich przypadku zęby zawsze odrastają.
A wapno nie jest po to by gryzoń miał mocniejsze zęby ale po to by je równo ścierał... wiem bo jak byłam w podstawówce i w LO to chodowałam chomiki i duuużo wtedy o nich czytałam. Potem miałam świnkę morską po to by po studiach kupić sobie fretki W ich przypadku ułamanie zęba wiąże się z jego wyrwaniem na stałe bo często taki ząb sie psuje :/ dlatego dbam o paszcze swojego zwierzyńca.

Śliczne macie futerka
To ja też się pochwalę tym co w domu trzymam
Po kolei: kotka Flaszka, fretki: Myszka, Szmatka i Toffik
Jakie śliczne fretki, bardzo mi się podobają. Może kiedyś się zdecyduję, lubię takie rozrabiające zwierzaki

Wszystkim Aniom wszystkiego najlepszego

Myszeczko dobrze wiedzieć Może się załapię na promocję
Stary 2011-07-26, 09:37   #1142
ela3010
Zadomowienie

Cześć!!!!!

Wczoraj jak zobaczyłam ile napisałyście to ręce mi opadły, ale grzecznie doczytałam, niestety nie miałam siły już pisać.

Dziś wszystkim Aniom wszystkiego naj naj.
Ja mam na drugie Ania, a jutro mam urodzinki.

Zwierzaki macie cudne, intryguja mnie fretki, zastanawiam się czy szkód nie robią i ogólnie jak się bawia i co jedzą, czy nie są płochliwe, moze kiedyś zakupię.

Ja wczoraj miałam wizyte, bez usg ale bałam się co z tą moją szyjką. Okazało się że nadal miękka, ale jak stwierdził gin w drugiej ciązy już nie będzie idealnie twarda. Dostałam luteinę nadal, za 4 tyg mam się stawić z kompletem badań typu mocz, krew, i glukozą 75g.
I wtedy albo odstawi mi luteinę, albo nadal przepisze albo dostanę dexawen, to chyba na płucka dziecka, dobrze myślę?
Więc w sumie jestem zadowolona z wizyty.

Spałam dość dobrze, więc super. Siedzimy dziś w domu, pogoda jakby pod chmurka, odpoczywam dziś.

Miałam coś jeszcze pisać ale zapomniałam
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:46   #1143
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Super ubranka. My wróciliśmy od lekarza. Olivia jest nadal Olivią. Wyniki badań w normie,ciśnienie też także super. Na kolejną wizytę glukoza 75g.
Malutka waży już 700g
Cytat:
Napisane przez pluusia21 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mamy śliczną i zdrową dziewczynkę
Przedstawiam Wam moją ślicznotkę.
gratuluję udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

Aniu wszytskiego najlepszego z okazji urodzina, w wszystkim Aniom z okazji imienin (ja tez Ania
Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
I też życzę naszym wszystkim Aniom wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Też dołączam się do życzeń dla Ań
I za życzenia dziękuję
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:58   #1144
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Na razie nadrobiłem część za moment nadrobię kolejną (robię jagodzianki - więc muszę biegać do kuchni co chwilę).
Znów miałam ciężką noc - tż również, bo mu w nocy awanturę zrobiłam, ileż facet musi wycierpieć przez te humorki

dygotka pewnie juz kupiłaś coś na komary, ale tak na przyszłość Ci poradzę patrz na to aby w składzie było napisane DEET, bo to zapewnia 100% ochronę.

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Tak się dzisiaj objadłam nektarynkami u teściów, że czuje już pęknięcia na brzuchu

ciuszki śliczne

pluusia21 gratuluję

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Chawa a ktore to koszulki teraz bo nie pamietam ktore ty bralas?
Ja brałam tą
http://moda.allegro.pl/listing.php/s...view=1&order=d
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:01   #1145
rudominka
Raczkowanie

Wszystkim Aniom wszystkiego najlepszego od Ani
za wszystkie życzenia bardzo dziękuję

My mamy chomika, a teraz na tydzień jest u nas na wakacjach świnka morska - ta jest zdecydowanie bardziej kontaktowa

Mam takie pytanie: lekarz zalecił mi Clotrimazolum bo jakieś paskudztwo mi się przyplątało, ale nie dopytałam jak długo mam smarować Na ulotce jest, że 2 tygodnie. Wy też tak długo używacie, czy wystarczy parę dni, bo objawy mi już przeszły?
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:01   #1146
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moje 5 futerek jeszcze nie wychodzi same ale jak wyjda to cykne fotke

uwielbiam zwierzaki
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:03   #1147
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Mamusie na L4- jak u Was z wynagrodzeniem a raczej zasiłkiem? ZUS wypłaca regularnie? ja zastanawiam się jak teraz dostanę, bo część zwolnienia lipcowego to jeszcze pracodawca miał płacić (do 33 dnia na l4) a resztę ZUS a l4 mam do 29go.
Mi płaci zakład pracy.

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Mój Adaś przestaje sięruszać kiedy mąż kładzie mi rękę na brzuchu. Jak tylko mały bombarduje mnie kopniakami to wołam męża... ten kładzie rękę i Adaś przestaje się ruszać mąż zabiera rękę Adaś nadal kopie
hehe nie wiem czemu tak jest ale najwidoczniej nie lubi jak ktoś dotyka brzuchola jego mamusi
Też tak miałam. Ale teraz TŻ już czuje każdy ruch Olivci

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:06   #1148
misiula_88
Raczkowanie

dzień dobry wszystkim Aniom serdeczne życzenia i ja też jako Ania za życzenia dziękuję

ale miałam przerąbaną noc... obudziłam się o 3:30 i do 6 z głowy miałam... muszę sobie drzemkę zrobić w ciągu dnia, bo inaczej do wieczora nie pociągnę

jak przeczytałam o tych produktach na anemię, to bleeee ze 2-3 z tego bym zjadła, a reszta okropieństwo dla mnie! A jeśli chodzi o łykanie żelaza, to czytałam, żeby je popijać sokiem pomarańczowym, to się super wchłania a i nie brać razem z potasem (chyba) tylko w jakimś odstępie czasowym.

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:13   #1149
goldika
Zakorzenienie

widze jagodzianki kroluja nadal na watku
ja robie murzynka. Malo przy nim roboty i kazdemu raczej smakuje
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:16   #1150
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja sie wybijam bo nie znosze jagodzianek

ale takiego murzynka to bym zjadla
A.Camus
Stary 2011-07-26, 10:20   #1151
OlusiaS
Wtajemniczenie

Nie mowcie mi nic o jedzeniu!!Glodna jestem .

WSZYSTKIM ANIOM WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:22   #1152
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny wczoraj zrobiłam sobie listę co mam zabrać do szpitala(czytaj spisałam z internetu) szczerze nie wiedziałam czy taka sama jest lista dla mam w UK jak w Polsce

Co mam zapakować:
Dla dziecka:
1. Pieluszki new born
2. Bawełniane waciki
3. 4x body
4. 4x pajacyki(długi rękaw)
5. kocyk
6. rękawiczki
7. 2xbawełniane czapeczki
8. skarpetki
9. Bawełniane buciki(nie wiem po co)
10. Ubranka na wyjście ze szpitala
11. chusteczki nawilżające
12. krem na odparzenia
13. ręczniki
14. Pieluszki tetrowe
15. szczoteczka do włosów

Tż wziąć fotelik samochodowy do szpitala jak będziemy wychodzić

Dla mnie
1. 2x koszule nocne(albo podkoszulki)
2. wkładki laktacyjne
3. Biustonosz do karmienia
4. Podpaski poporodowe
5. Bielizna
6. Mydło, szczoteczka i pasta do zębów, szampon
7. ręczniki
8. Szlafrok
9. jakieś drobne pieniądze
10. aparat fotograficzny
11. Ubranie na wyjście ze szpitala(najlepiej dresy)
12. Kapcie
13. Karta ciąży i inne dokumenty

Chyba zacznę już pakować torbę bo jeszcze muszę dokupić trochę rzeczy
Stary 2011-07-26, 10:28   #1153
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam wizyte, bez usg ale bałam się co z tą moją szyjką. Okazało się że nadal miękka, ale jak stwierdził gin w drugiej ciązy już nie będzie idealnie twarda. Dostałam luteinę nadal, za 4 tyg mam się stawić z kompletem badań typu mocz, krew, i glukozą 75g.
I wtedy albo odstawi mi luteinę, albo nadal przepisze albo dostanę dexawen, to chyba na płucka dziecka, dobrze myślę?

Miałam coś jeszcze pisać ale zapomniałam
ja nie wiem co to jest ten dewaxen ale mi lekarz przepisal i nawet dal lek przy zagrazajacym przedwczesnym porodzie
fenoterol sie nazywa. ponoc strsznie podnosi cisnienie wiec jednoczesnie sie wypisuje leki obnizajace cisnienie

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=865

boje sie stosowac bo kurcze jak poczytalam ulotke to skutki uboczne dla mamy i dzidzi nie sa za fajne...
ale raczej tego leku nie unikne, poki co jeszcze szyjka twarda i gladka wiec na razie nie musze ale wiekszosc blizniaczych mam to bierze na jakims etapie- standard

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
dziewczyny wczoraj zrobiłam sobie listę co mam zabrać do szpitala(czytaj spisałam z internetu) szczerze nie wiedziałam czy taka sama jest lista dla mam w UK jak w Polsce

Co mam zapakować:
Dla dziecka:
1. Pieluszki new born
2. Bawełniane waciki
3. 4x body
4. 4x pajacyki(długi rękaw)
5. kocyk
6. rękawiczki
7. 2xbawełniane czapeczki
8. skarpetki
9. Bawełniane buciki(nie wiem po co)
10. Ubranka na wyjście ze szpitala
11. chusteczki nawilżające
12. krem na odparzenia
13. ręczniki
14. Pieluszki tetrowe
15. szczoteczka do włosów

Tż wziąć fotelik samochodowy do szpitala jak będziemy wychodzić

Dla mnie
1. 2x koszule nocne(albo podkoszulki)
2. wkładki laktacyjne
3. Biustonosz do karmienia
4. Podpaski poporodowe
5. Bielizna
6. Mydło, szczoteczka i pasta do zębów, szampon
7. ręczniki
8. Szlafrok
9. jakieś drobne pieniądze
10. aparat fotograficzny
11. Ubranie na wyjście ze szpitala(najlepiej dresy)
12. Kapcie
13. Karta ciąży i inne dokumenty

Chyba zacznę już pakować torbę bo jeszcze muszę dokupić trochę rzeczy

a propos tego fotelika- to jeszcze tzt powinien w domu pocwiczyc jak sie montuje zeby mogl to zrobic szybko...
wychodzi sie gdzies na 2-3 dzien kiedy kobitki maja zazwyczaj nawal pokarmu i hormonalny najgorszy baby blues...polozna na szkole rodzenia mowila ze nagminnie sie zdarzaja baby placzace pod szpitalem- "bo ty nie wiesz jak fotelik zamontowac buuuuuuuuuuu a miales to rozpracowac"
Stary 2011-07-26, 10:31   #1154
ania21_21
Zadomowienie

Glamourus już ćwiczył na jednym samochodzie w Polsce a teraz sam mówił że musi zobaczyć jak do drugiego wchodzi(w tym pierwszym gorzej bo 2 drzwiowy) a ten 5 drzwiowy i napewno tym przyjedzie mam nadzieję
W weekend go wyciągnę żebyśmy razem poćwiczyli
Stary 2011-07-26, 10:33   #1155
Darusiaaaa
Zakorzenienie

co do listy dla mnie 2 koszule za malo bylo ale ja bylam 4 doby w szpitalu nie 3 , i na kazda dobe mialam nowa koszule.

nie pewnie tz spakuje, z oliwia jak bylam w ciazy tez on to robil, jak pozniej mowilam podaj czy cos to wiedzial gdzie co jest!
mnie sie w ogole pakowac nie chcialo i spakowal mnie chyba w czwartek badz srode ( termin byl na niedziele) no i w niedziele pojechalam.
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 10:34   #1156
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dziewczyny macie fantastyczne zwierzaki.

Wszystkim Anią wszystkiego naj naj najlepszego:r oza:

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
No, w koncu sie wyspalam pierwszy raz od tygodni, od 23:00 do 7:00 bez zadnego wstawania
Zazdroszczę takiego smu - ale dobrze że przynajmniej Ty sie wyspałąś

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie: lekarz zalecił mi Clotrimazolum bo jakieś paskudztwo mi się przyplątało, ale nie dopytałam jak długo mam smarować Na ulotce jest, że 2 tygodnie. Wy też tak długo używacie, czy wystarczy parę dni, bo objawy mi już przeszły?
Ja dostałam globulki i maść. Globulek miałam 2 opakowania - jedno opakowanie do stosowania codziennie, drugie co drugi dzień. Maść będę stosować do wykończenia.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:35   #1157
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
co do listy dla mnie 2 koszule za malo bylo ale ja bylam 4 doby w szpitalu nie 3 , i na kazda dobe mialam nowa koszule.

nie pewnie tz spakuje, z oliwia jak bylam w ciazy tez on to robil, jak pozniej mowilam podaj czy cos to wiedzial gdzie co jest!
mnie sie w ogole pakowac nie chcialo i spakowal mnie chyba w czwartek badz srode ( termin byl na niedziele) no i w niedziele pojechalam.
Tu w Angli nie trzymają tak długo (znajoma urodziła o 6 rano a ją wypuścili o 16 tego samego dnia) najwyżej dobę trzymają
Stary 2011-07-26, 10:37   #1158
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nooo hormony to jest cos niesamowitego!
ja tego nie pojmuje jak w 1 sekunde baba ze smiechu popadnie z totalny placzliwy haos
a jak ja tego sama nie pojmuje to wspolczuje nasyzm tezetom

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

ania serio? ja nawet nie wiedzialam, nigdy sie nie pytalam jakos kuzynki ktora tam rodzila o takie rzeczy.
Nie no to ja jestem jednak za 3 dobami wszpitalu, w ten sam dzien to troche przegiecie... zwlaszcza ze zdarza sie czesto ze np szew peka w 2 czy 3 dobie i wtedy lekarz jest na miejscu i szybciutko naprawiaja a tak to sie tluc jeszcze spowrotem do szpitala.... a z drugiej strony te 3 doby to bylo jak pol roku dla mnie tak szpitali nie znosze
A.Camus
Stary 2011-07-26, 10:40   #1159
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

ja bylam w szpitalu dob chyba 6 lub 7...mialam chyba 3 koszule ktore mi mama na zmiane prala i dowozila bo ohyyydztwo- po porodzie ta cala woda nagromadzona w ogranizmie wylazi i czlowiek sie poci jak swinia.....straszne to bylo
Stary 2011-07-26, 10:41   #1160
goldika
Zakorzenienie

udalo mi sie nakrecic filmik jak Olek kopie ale bede polowac jeszcze na te najmocniejsze kopniaki.

Mi do pakowania torby jeszcze daleko teraz sie na to nakrecam a pewnie na koncu ledwo co sie wyrobie.
Stary 2011-07-26, 10:41   #1161
kropeczka27
Raczkowanie

[QUOTE=ela3010;28357434]Cześć!!!!!

Wczoraj jak zobaczyłam ile napisałyście to ręce mi opadły, ale grzecznie doczytałam, niestety nie miałam siły już pisać.

Dziś wszystkim Aniom wszystkiego naj naj.
Ja mam na drugie Ania, a jutro mam urodzinki.

Zwierzaki macie cudne, intryguja mnie fretki, zastanawiam się czy szkód nie robią i ogólnie jak się bawia i co jedzą, czy nie są płochliwe, moze kiedyś zakupię.

Dexawen to jest steryd podawny dożylnie,dostaje go zawsze przy silniejszym akatku astmy. U kobiet w ciąży podaje się go na przyspieszenie rozwoju płuc u dziecka.

Dziękuje za życzenia i także życze wszystkim Aniom wszystkiego najlepszego
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:42   #1162
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Tu w Angli nie trzymają tak długo (znajoma urodziła o 6 rano a ją wypuścili o 16 tego samego dnia) najwyżej dobę trzymają
w Irlandii to samo niby nie trzymaja- JAK NIC SIE NIE DZIEJE ale jak pisalm ja bylam 6 dni...a to roznie moze byc, czasem z powodu zoltaczki przetrzymaja, po cc tez oczywiscie jednak 2 dni sie polezy, no i rozne komplikacje moga jednak wystapic
Stary 2011-07-26, 10:43   #1163
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam dokladnie!
ja mialam w sumie 3, ale mama zabierala prala i przywozila wiec na dobe wychodziliby ze chodzilam w 2 .... i lazilam co chwila pod prysznic....
A.Camus
Stary 2011-07-26, 10:43   #1164
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
nooo hormony to jest cos niesamowitego!
ja tego nie pojmuje jak w 1 sekunde baba ze smiechu popadnie z totalny placzliwy haos
a jak ja tego sama nie pojmuje to wspolczuje nasyzm tezetom

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

ania serio? ja nawet nie wiedzialam, nigdy sie nie pytalam jakos kuzynki ktora tam rodzila o takie rzeczy.
Nie no to ja jestem jednak za 3 dobami wszpitalu, w ten sam dzien to troche przegiecie... zwlaszcza ze zdarza sie czesto ze np szew peka w 2 czy 3 dobie i wtedy lekarz jest na miejscu i szybciutko naprawiaja a tak to sie tluc jeszcze spowrotem do szpitala.... a z drugiej strony te 3 doby to bylo jak pol roku dla mnie tak szpitali nie znosze
Z jednej strony to jest dobre ale z drugiej matka wykończona po porodzie i od razu ją wypuszczają dlatego moja mama przyjeżdża mi trochę pomóc bo sobie nie wyobrażam sama się opiekować małą (tż się zarzeka że będzie się bał)
a co najśmieszniejsze to jak przyjdzie położna zaraz po porodzie już w domu to tżta wysyła na spacer z małą (ma kilka dni) i jeszcze pilnuje żeby za grubo dziecka nie ubrać
Stary 2011-07-26, 10:44   #1165
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Muszę zacząć kupować sobie te koszule. Pod koniec sierpnia jadę na większe zakupy do mnie do hurtowni typu kosmetyki,kocyki,pieluchy tetrowe itp.

Wczoraj oglądałam na TVP2 program były tam 2 dziewczyny co robią rzeczy do łóżeczek czarno-białe, bo w pierwszych miesiącach dziecko i tak tylko takie barwy odróżnia same zobaczcie http://sklep.whiteandblack.pl/
ale ceny wow

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-07-26 o 10:47
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:45   #1166
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
w Irlandii to samo niby nie trzymaja- JAK NIC SIE NIE DZIEJE ale jak pisalm ja bylam 6 dni...a to roznie moze byc, czasem z powodu zoltaczki przetrzymaja, po cc tez oczywiscie jednak 2 dni sie polezy, no i rozne komplikacje moga jednak wystapic
Fakt że to tylko zależy czy matka i dziecko dobrze się czują

co taka cisza się zrobiła

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-07-26 o 11:04
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:08   #1167
glamourous
Zakorzenienie

ale powiem ci taki fakt Aniu ze mi pobyt w szpitalu tez cos dal...
po pierwsze na miejscu konsultant laktacyjny- na poczatkku nie bylam wcale taka pewna czy dobrze przystawiam
po drugie jak mi mala zaczela ulewac takimi brazowymi wodami plodowymi w 1 dniu po porodzie to oczywiscie ja zaraz w panike wpadlam
po trzecie pokazali na spokojnie jak kapac przewijac itd. no i w ogole lezysz w szpitalu to obiadek pod nos i nic nie robisz tylko sie dzieckiem zajmujesz i wypoczywasz...a w domu wiadomo od razu kupa rzeczy- pranie prasowanie sprzatanie, cos zjesc trzeba- a czlowiekowi glupio wszystko na tzta zwalac
Stary 2011-07-26, 11:18   #1168
ggoraa
Zadomowienie

Wykoncza mnie te nocne skurcze! Tym razem jeden wielki dopadl moje udo i lydke! Rano sie nie moglam z lozka zwlec, bo tak mnie noga bolala;(

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dzięki za listę-zaraz sobie zapiszę.
a danie na dziś-mmm mniam mniam
a masz dodatkowo łykac witaminę C żeby się żelazo lepiej wchłaniało?

pamiętaj(tzn nie wiem czy to istotne dla Ciebie),że np suszone śliwki to bomba kaloryczna-polecam zalewać parę sztuk na noc przegotwana wodą bo przy zwiększonej ilości żelaza zaprazia gwarantowane;/
no i chłodnik z surowego buraka-też działa przeczyszczająco choć na mnie i zwykły barszczyk czerwony też tak działa
(
Nic mi wlasnie nie mowila moja gin o witamine c. Babcia mi tylko mowila, ze jesli dostane zelazo w plynie to mam pic przez slomke- aby zeby sie nie plukaly w tym- bo strasznie sie psuja.
Cytat:
ja sie wybijam bo nie znosze jagodzianek

ale takiego murzynka to bym zjadla
Ja nie lubie ani jagodzianek ani murznka
Cytat:
To wlasnie zalezy od stanu fizycznego i psychicznego pacjentki. Zazwyczaj sie pytaja czy jest gotowa wyjsc- tzn w szkocji tak jest. Ja urodzilam w poniedzialek- do wtorku lezalam po znieczuleniu, chcialam wyjsc w srode, ale Tż konczyl remont i musialam zostac do czwartku heheh.
Stary 2011-07-26, 11:22   #1169
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wykoncza mnie te nocne skurcze! Tym razem jeden wielki dopadl moje udo i lydke! Rano sie nie moglam z lozka zwlec, bo tak mnie noga bolala;(

Nic mi wlasnie nie mowila moja gin o witamine c. Babcia mi tylko mowila, ze jesli dostane zelazo w plynie to mam pic przez slomke- aby zeby sie nie plukaly w tym- bo strasznie sie psuja.

Ja nie lubie ani jagodzianek ani murznka

To wlasnie zalezy od stanu fizycznego i psychicznego pacjentki. Zazwyczaj sie pytaja czy jest gotowa wyjsc- tzn w szkocji tak jest. Ja urodzilam w poniedzialek- do wtorku lezalam po znieczuleniu, chcialam wyjsc w srode, ale Tż konczyl remont i musialam zostac do czwartku heheh.
ggora a co miałas w torbie do szpitala? to co napisałam na liście czy coś innego?
Stary 2011-07-26, 11:30   #1170
goldika
Zakorzenienie

Ale drogie te czarno-białe akcesoria. To juz lepiej poszperac po aukcjach i sklepach i poszukac czegos w tych kolorach.

Murzynek w piekarniku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości