Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 21:02   #1261
roksana89
Rozeznanie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)

A my nie planujemy podziekowan na sali. Nie chcemy nic na pokaz. Po sesji plenerowej rodzice dostana nasze duze zdjecia w antyramie wtedy podziekujemy im za nasze wychowanie ( slub organizujemy i finansujemy w calosci caly) dla gosci nic nie planujemy nie podobaja nam sie prezenciki

30.05.2015

roksana89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 12:01   #1262
uleczka88
Przyczajenie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)

my podziękowanie dla rodziców robimy w niedziele na poprawinach a prezenty dla światków jeszcze nie wymyślone.. ale na pewno coś bedziemy dawać
uleczka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 13:28   #1263
gosia_gp
Przyczajenie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

Hej Dziewczyny, jestem nowa ale od dawna śledze wątek. Obecnie rozglądam się za orkiestrą i zainteresowałam się zespołem Akcent z Legnicy. Możecie coś powiedzieć na temat tego zespołu?
gosia_gp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 20:07   #1264
LaRosaNegra91
Przyczajenie

Hej dziewczyny Odstąpię termin wesela 05.09.2015r w sali "Noce i Dnie" w Szklarach Dolnych. Jest również możliwość odstąpienia orkiestry - Easy Dance Band z Legnicy, fotografa - Zatrzymaj Czas oraz kamerzysty - Black Jack Studio na wyżej wymieniony termin. Profesjonaliści, wynegocjowane dobre ceny, więcej szczegółów mogę wysłać na pv. Jeśli ktoś był by chętny śmiało pytajcie o szczegóły
LaRosaNegra91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 09:42   #1265
BlutAsiunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaba918 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o dobrą i tanią firmę to polecam również Unico z Polkowic http://bizuteria-unico.pl/ . Rok temu na targach mierzyliśmy ich wyroby i bardzo nam się podobały - widać, że nie oszczędzają na ilości złota, jak czynią to sieciówki, typu Apart, Kruk, czy Jubitom. Mają mnóstwo swoich wzorów, ale robią też obrączki na zamówienie, wg wzoru opracowanego przez klientów.

Warto też przejść się do lokalnych jubilerów - jeśli chodzi o ceny, to tam na pewno będzie najtaniej My wycenialiśmy obrączki z Apart, które kosztowały 2900zł - jubiler chciał za nie 1200-1300zł, mimo że nie mieliśmy swojego złota
Dzięki za namiar na tą firmę byli konkurencyjni do AK biżuteria w Lubinie, dają gwarancję gdzie w innych firmach mi tego nie dawali. A do tego na miejscu mieli obrączki które mi się podobały pomimo tego że moje mają trochę wyszukany wzór. I robią wzory z Apartu w konkurencyjnych cenach. Moje odbieram na święta

Jeśli chodzi o prezenty dla gości to kupiłam adwokata w butelce w kształcie serca 200ml

Próbowałam torty z Tortomani w Legnicy o smaku malina bardzo dobry nie słodki lekko kwaskowaty ceny takiego tortu ślubnego to od 100zł do 170 zł w zależności od zdobień. Dowozi na miejsce
Pani w Pawo poleciła mi też cukiernie z Legnickiego Pola że podobno bardzo dobre ale nie próbowałam może ktoś z was próbował albo słyszał o tej cukierni

A dowiedziałam się też ze buty taneczne robione na miarę kosztują 250 zł we Wrocławiu ale nie w Tango tylko Kozdra. Lepsze bardziej wygodniejsze i można je jeszcze przefarbować obcas można sobie dobrać i jak się chce to też cyrkonie. Ta firma została mi polecona od profesjonalnej tancerki.
We Wrocławiu jest też bardzo dobry krawiec który szyje garnitury na miarę za 750 zł z materiałem ale adres podam jak dostane od Pana Młodego który u niego szył i widziałam go na żywo i był odszyty super. Młody wybierał sobie podszewkę i materiał jaki chciał.
Mój przymierzał garnitury w Legnicy i Lubinie ale żaden nie leżał dobrze marszczyły się na plecach gdyż były za duże. Więc stwierdzaliśmy że będziemy szyć
A wkurza mnie to że panie w sklepie mówią że leży super jak nie leży rozumiem że ktoś chce sprzedać ale bez przesady. Moja babcia była krawcową wiec wiem że dobrze dobrany garnitur na plecach powinien być gładki jak stół a jak jest już jedna zakładka to znaczy że za duży w klacie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Eierlikoer-Verpoorten-Original-0-2-Herzflasche-217x300.jpg (15,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FC1D798750B021D79FFAD36CEF933E.jpg (18,5 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez BlutAsiunia
Czas edycji: 2015-02-24 o 10:24
BlutAsiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 10:06   #1266
Madzierna
Przyczajenie

My też jeszcze nie wiemy co kupić rodzicom, niby mama marudzi że nie chce żadnego podziękowania i że jak cos to najlepiej w domu a nie na sali no ale zobaczymy... chyba po prostu skonczy sie na kwiatach i słodyczach a potem damy im albumy, chyba że jeszcze jakąś figurkę kupimy..

Wczoraj byliśmy oglądać obrączki u jubilera - mamy swoje złoto - tylko, że któą nie przxymierzyłam to jakoś mi się nie podobały ogólnie wzory ładne, ogólnie ta czy tamta fajna ale do momentu jak założyłam na palca..

Nauki przedmałżeńskie prawie skończone u księdza Gacka, tylko jeszcze spotkanie z Panią na plebani a że akurat na jej spotkaniach nas nie było to po telefonicznym umówieniu się chyba będziemy z nią sami za tydzień w poniedziałek.

A po za tym, zostało 3miesiące i jakoś wszystko zaczyna się zgrywać
teraz wybieraliśmy kolory na dekoracje sali i zamówiłam wszystkie potrzebne rzeczy

Co do garniturów, też myślałam że mojemu będziemy szyć lub kupować gdzieś w normalnym sklepie ale wylądowaliśmy w PAWO, zmierzył jeden garnitur i był ok więc więcej nie chodziliśmy, skorzystaliśmy z okazji i za garnitur, koszule, krawat, spinki, pasek i coś tam jeszcze zapłaciliśmy 1040 zł + buty w Ryłko 300zł i mamy to już z głowy
Madzierna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 10:19   #1267
roksana89
Rozeznanie

Moj kupil caly zestaw w Pawo razem z butami

30.05.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-25, 17:56   #1268
Niikoola
Raczkowanie

Zapisuję sobie wszytskie sklepu, które tu padają.
Ja na razie jestem na etapie wybierania kroju sukni
Niikoola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 08:22   #1269
Godzia_13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niikoola Pokaż wiadomość
Byłam z narzeczonym oglądać sale.
Na razie dwie, Pałac Akropol i Gościniec w Wólce Lubelskiej.
Kurcze, nie wiem, czy będę umiała cokolwiek wybrać, jak jeszcze obejrzę kilka innych
Koleżanka chyba źle spojrzała na tytuł wątku, i pomyliła LUBIN (dolnośląskie) z Lublinem (lubelskie) bo o ile wiem w okolicach LUBINA nie ma żadnego z wyżej wymienionych miejsc ( chyba, ze jesteś z LUBINA i w lubelskim bierzesz ślub, jeśli tak to przepraszam )
Stary 2015-02-27, 06:55   #1270
ellast
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez desperatka88 Pokaż wiadomość
Była taka kobieta, ale od tego roku już się tym nie zajmuję, i ksiądz kazał nam działać w tym temacie. Ślub będę mieć w Sanktuarium w Grodowcu. Podasz namiary na priv do swojej dekoratorki??
Prawdopodobnie będzie nowa kobieta, która zajmuje się udekorowaniem Sanktuarium. Rozmawiałam z księdzem i powiedział, że planuje aby jedna osoba się tym zajmowała. Z pewnością, jeśli ktoś się uprze mieć swoją dekoratorkę to nie będzie robił problemu. Nie jestem pewna od kiedy będzie można korzystać z usług tej Pani ale myślę, że jak zadzwonisz do kancelarii to uzyskasz szczegółowe informacje.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez zaba918 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o dobrą i tanią firmę to polecam również Unico z Polkowic http://bizuteria-unico.pl/ . Rok temu na targach mierzyliśmy ich wyroby i bardzo nam się podobały - widać, że nie oszczędzają na ilości złota, jak czynią to sieciówki, typu Apart, Kruk, czy Jubitom. Mają mnóstwo swoich wzorów, ale robią też obrączki na zamówienie, wg wzoru opracowanego przez klientów.

Warto też przejść się do lokalnych jubilerów - jeśli chodzi o ceny, to tam na pewno będzie najtaniej My wycenialiśmy obrączki z Apart, które kosztowały 2900zł - jubiler chciał za nie 1200-1300zł, mimo że nie mieliśmy swojego złota
Dokładnie, Unico z Polkowic ma konkurencyjne ceny, my już byliśmy zmęczeni tymi poszukiwaniami obrączek i wybraliśmy innego jubilera. Nie chciało na się juz wracać do Unico. Ale rzeczywiście ceny mają dobre.
ellast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-02, 10:54   #1271
mycha555
Raczkowanie

Macie kogoś godnego polecenia i sprawdzonego odnośnie doklejania rzęs 1:1, mysłałam, że już mam wybrane natomiast słyszałam, że w gabinecie w którym chciałam robić zaczęli oszczędzać na kleju i materiałach

podeślijcie kontakt albo stronke gabinetu na priv, będę wdzieczna

Zakochana

mycha555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 11:56   #1272
martula889
Raczkowanie

GG do martula889

Hej Dziewczyny (i chłopaki jeśli jacyś są )

Jeśli pozwolicie przyłączam się do wątku
My ślub planujemy na przyszły rok i tak naprawdę nie wiem od czego zacząć. Nadrobię jakoś wątek (albo chociaż spróbuję)

martula889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-04, 12:30   #1273
BlutAsiunia
Rozeznanie

Witaj na forum
Najlepiej zacząć od sali i orkiestry
Na salach porównuj co masz w cenie a za co płacisz bo wydaje się ze na jednej sali jest taniej a wychodzi drożej

Ja wybrałam Qubus w Legnicy teraz maja promocje 1 pokój za dramo na 10 gości menu jest 150 zł za osobę. Nie place za stojaki pod ciasto i dekoracje i na takie rzeczy zwracaj uwagę bo to dodatkowe koszty niby małe rzeczy a się nazbiera
A robisz w wesele w Lubinie czy w okolicy?

Edytowane przez BlutAsiunia
Czas edycji: 2015-03-04 o 12:32
BlutAsiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-04, 14:26   #1274
roksana89
Rozeznanie

Sala fotograf i orkiestra/dj to na dobry poczatek My wybralismy Hotel Sękowski gdzie planujecie slub ?

30.05.2015

Stary 2015-03-04, 16:58   #1275
martula889
Raczkowanie

GG do martula889

Tak naprawdę to jeszcze brak pomyslu. Jesteśmy na etapie poszukiwań. U Nas ma być około 80 gości. Nie mam pojęcia które sale brać pod uwagę bo w Lubinie dużego wyboru nie ma

Stary 2015-03-04, 17:03   #1276
mycha555
Raczkowanie

roksana89 hotel sękowski wygląda super gdyby nie to, że legnicy z głogowa jest kawałek to też byśmy się zastanawiali nad nim a tak na wybór padł na Qubus Głogów.
martula889 witamy i dziewczyny mają rację sala, orkiestra przede wszystkim w dalszej kolejności fotograf, kościół

Zakochana

mycha555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-04, 17:08   #1277
roksana89
Rozeznanie

Mycha555 no sale wybralismy jaka pierwsza bo Sekowski ma straszne terminy oblegane Martula889 z takich bardziej znanych to Noce i Dnie w Szklarach No i Karczewiska. W samym Lubinie Oberza z bardziej znanych

30.05.2015

Stary 2015-03-04, 19:55   #1278
martula889
Raczkowanie

GG do martula889

W Szklarach Dolnych byliśmy na andrzejkach jakieś 2 lata temu. Świetnie tam było. Zastanawiam się tylko czy wystarczy miejsca na taką ilość ludzi. Hmmm.
Dziewczyny my planujemy ślub w czerwcu 2016. Czy to nie za szybko na planowanie?

Stary 2015-03-04, 19:57   #1279
roksana89
Rozeznanie

Oj nie ! Z sala juz mozecie miec problem ! Szukajcie.

30.05.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 20:51   #1280
LaRosaNegra91
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o salę "Noce i Dnie" w Szklarach Dolnych to 80 gości pomieści się spokojnie, sala jest przeznaczona do około 130 osób (ale to już jest max). Niestety jeśli planujecie termin na czerwiec 2016 to podejrzewam że nie mają już wolnych terminów, pewnie w ogóle na rok 2016 już niewiele terminów jest wolnych, ale tu jeśli jesteście zainteresowani tą salą to musicie zapytać właścicielki czy mają coś wolnego. My tam salę rezerwowaliśmy ponad 2 lata przed terminem wesela, bo sala jest dość oblegana, mamy swój termin do odstąpienia ale to na ten rok, 05.09.2015. Jeśli chciałabyś coś więcej wiedzieć o tej sali to śmiało pytaj, cennik, menu itd mam
LaRosaNegra91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-04, 22:11   #1281
martula889
Raczkowanie

GG do martula889

W takim razie już jutro zadzwonię do nich i spytam. Jeśli nie będą mieli miejsca to od razu skreślę z listy. A czy któraś z Was słyszała coś o sali w Raszówce "Leśna Ostoja"? Na zdjęciach super, no ale wiadomo... Z kolei byłam na weselu w raszówce ale dom weselny "Józefina". Przyjaciele mieli tam wesele. Właściciele polecili jakiś zespół który po 2 zagranych utworach "szli na jdnego". W ogóle nie dało się pobawić nie wpominając o tym, że zabaw żadnych nie było. Co do jedzenia to nie moge narzekać dobre było. Chociaż ja wtedy w ciąży byłam to wszystko pożerałam :P
Tak naprawdę w Lubinie mało miejsc do wesela jest. Kurdę no...

Stary 2015-03-05, 03:59   #1282
roksana89
Rozeznanie

Co do zabaw to akurat u mnie tez nie bedzie nic takiego bo nie lubie wiec moze mlodzi tez celowo ich nie robili a chata w karczewiskach ?

30.05.2015

Stary 2015-03-05, 09:12   #1283
martula889
Raczkowanie

GG do martula889

Znajomi chcieli konkursy ale dopiero jak już wszystko było ugadane to okazało się, że ten zespół nie ma konkursów. No ale trudno.
Dziewczyny czy któraś z Was kupuje suknie w Lubinie? W ogóle istnieje jakaś "lista rzeczy" do załatwienia do ślubu? :P

Stary 2015-03-05, 09:15   #1284
roksana89
Rozeznanie

Ja szyje w Amber w lubinie. Szczerze polecam

30.05.2015

Stary 2015-03-05, 09:19   #1285
popfia
Raczkowanie

Kareczewiska są okropne (brat miał tam wesele), nie polecam, zwłaszcza tą małą sale na 80 osób co tam mają (na środku parkietu stoi kolumna, o którą podczas tańczenia można sie obijać). Obsługa też nie najlepsza, a jedzenie ma sie wrażenie, ze to są zabrane resztki ze stołów tych większych wesel, które odbywają sie tam w pozostałych salach.

A może Pałac Radomiłów? http://www.palacradomilow.pl/start
24 km od Lubina.

Ja tak też pomału już sie rozglądam za salą na 200-250 osób, najlepiej właśnie jakby była na uboczu. Sale w miastach odpadają.
2015: 47
popfia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-05, 10:33   #1286
BlutAsiunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez popfia Pokaż wiadomość
Kareczewiska są okropne (brat miał tam wesele), nie polecam, zwłaszcza tą małą sale na 80 osób co tam mają (na środku parkietu stoi kolumna, o którą podczas tańczenia można sie obijać). Obsługa też nie najlepsza, a jedzenie ma sie wrażenie, ze to są zabrane resztki ze stołów tych większych wesel, które odbywają sie tam w pozostałych salach.

A może Pałac Radomiłów? http://www.palacradomilow.pl/start
24 km od Lubina.

Ja tak też pomału już sie rozglądam za salą na 200-250 osób, najlepiej właśnie jakby była na uboczu. Sale w miastach odpadają.
Jeśli chodzi o Karczewiska to się z Tobą zagadzam tam śmierdzi jak się wchodzi i sala jest ciemna

Ładną salę w Kamieniczce w Legnicy zrobili . Super sala jest w Hotelu Gwarna i Sala w Qubusie. Ossolinscy na fasebooku dali zdjęcia z Qubusa jak ładnie wychodzi na zdjęciach ta sala
Stary 2015-03-05, 12:46   #1287
BlutAsiunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martula889 Pokaż wiadomość
W takim razie już jutro zadzwonię do nich i spytam. Jeśli nie będą mieli miejsca to od razu skreślę z listy. A czy któraś z Was słyszała coś o sali w Raszówce "Leśna Ostoja"? Na zdjęciach super, no ale wiadomo... Z kolei byłam na weselu w raszówce ale dom weselny "Józefina". Przyjaciele mieli tam wesele. Właściciele polecili jakiś zespół który po 2 zagranych utworach "szli na jdnego". W ogóle nie dało się pobawić nie wpominając o tym, że zabaw żadnych nie było. Co do jedzenia to nie moge narzekać dobre było. Chociaż ja wtedy w ciąży byłam to wszystko pożerałam :P
Tak naprawdę w Lubinie mało miejsc do wesela jest. Kurdę no...
A Spinka albo Musicschow są z Lubina. Spinke sprawdziałm na Sylwestra grali ok 30-40 min i 10 min na toast trochę dłużej na obiad. Nie chcą żeby goscie na dłuzej usiedli a pózniej nie wstali
Na tych zespolach to ceny ok 5000zł, tylko trudno u nich z terminami rok przed ślubem to terminy mają pełne jak ci się spodobają to pytaj o termin, w Spince liczy się podpisana umowa 500zł zaliczki- reszta w dniu ślubu, chyba że chcesz coś tanszego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 16:39   #1288
martula889
Raczkowanie

GG do martula889

Kurde 5 tysi to trochę dużo :|

Dogadałam się z moim i doszliśmy do porozumienia, że sala max 15km od Lubina. No ale wiadomo, że jak nie będzie miejsca to dalej

Stary 2015-03-05, 16:45   #1289
roksana89
Rozeznanie

Martula889 a w tym nowym Hotelu jak sie na Osiek jedzie ? Kolo ronda i castoramy ? My wybralismy dj

30.05.2015

Stary 2015-03-05, 19:39   #1290
desperatka88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ellast Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie będzie nowa kobieta, która zajmuje się udekorowaniem Sanktuarium. Rozmawiałam z księdzem i powiedział, że planuje aby jedna osoba się tym zajmowała. Z pewnością, jeśli ktoś się uprze mieć swoją dekoratorkę to nie będzie robił problemu. Nie jestem pewna od kiedy będzie można korzystać z usług tej Pani ale myślę, że jak zadzwonisz do kancelarii to uzyskasz szczegółowe informacje.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Dokładnie, Unico z Polkowic ma konkurencyjne ceny, my już byliśmy zmęczeni tymi poszukiwaniami obrączek i wybraliśmy innego jubilera. Nie chciało na się juz wracać do Unico. Ale rzeczywiście ceny mają dobre.
Ostatnio jak byłam tam to przyjął nas wikary... Proboszcz jest o niebo lepszy. Mam nadzieję że będzie nam dawał ślub proboszcz.
jak tylko ksiądz powiedział nam że mam szukać dekoratorki na własną ręką od razu zacZęłam działać. Szkoda że nie powiedzieli nam że będzie nowa babka:/ poczekalabym a tak wpłaciłam już dość dużą zaliczkę dekoratorce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
desperatka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości