|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez miki223 Czas edycji: 2011-09-22 o 22:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od jakiegoś czasu ogólnie już się nie bawię w mierzenie łyżkami, na litr wody pół szklanki skrzypu. A co tam się będę. ![]() Do kolan? Oj, jeszcze trochę, bo nawet nie wszystkie sięgają mi do tyłka. A w planach mam wyrównanie do prostej mniej lub bardziej linii. Ze zdjęciami mam problem, bo nie dość, że aparat muszę pożyczać, to jeszcze szukać osoby chętnej do pstryknięcia zdjęcia. Póki co podrzucam link do zdjęcia z maja. Jestem chodzącym dowodem na to, że odpowiednia pielęgnacja jednak coś daje. Jak tak patrzę na to zdjęcie, dochodzę do wniosku, że niewiele mi włosy urosły ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1306160078 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jednak bardziej mi się podoba Twoje ścięcie, wolę prosto zakończone fryzury. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Rozeznanie
|
tatty, takiej długości i gęstości to tylko zazdrościć !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() Aczkolwiek nie są przesadnie gęste, nieraz widywałam dziewczyny z włosami splecionymi w 2 warkocze. Z czego jeden był grubości warkocza z moich wszystkich włosów. Pocieszam się, że to tylko takie wyjątki, bo choć jest na czym oko zawiesić, przekonuję się przy okazji jaka jestem czasami zawistna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2957434 1]
Tak coś czuję, że mamy podobne włosy ![]() Jednak bardziej mi się podoba Twoje ścięcie, wolę prosto zakończone fryzury.[/QUOTE] podobne w jakim sensie? bo bardzo mi to schlebia, masz piękne włosy ![]() mi się niestety bardzo przerzedziły ostatnio, zanim się jakoś zagęszczą sensownie minie hoho... ![]() a propos ścięcia, pokazywałam dzisiaj zdjęcia wizażowych włosów chłopakowi, i właśnie takie jak Twoje mu się podobało ![]() ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2957452 2]Dzięki ![]() Aczkolwiek nie są przesadnie gęste, nieraz widywałam dziewczyny z włosami splecionymi w 2 warkocze. Z czego jeden był grubości warkocza z moich wszystkich włosów. Pocieszam się, że to tylko takie wyjątki, bo choć jest na czym oko zawiesić, przekonuję się przy okazji jaka jestem czasami zawistna. ![]() moja siostra (12-letnia) ma dwa razy tyle włosów, co ja, co widać po warkoczach... a co lepsze, jej koleżanka ma dwa razy tyle włosów, co moja siostra ![]()
#1268 |
Raczkowanie
|
Takie mam baby hairy-sądząc po długości to prawdopodopnie po seboradin niger i jantarze. Od 17 lipca do 20 sierpnia używałam seboradinu lotion na zmianę z jantarem.
Reszta grzywki jest do brody. P.S nie patrzcie na moje pory na skórze-moja zmora...
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2011-09-23 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Rozeznanie
|
Tarłam wczoraj tą rzepkę, ale ręce nie piekły, może dlatego, że była mała i zajęło mi to chwilę. Rzepka za 30gr starczyła na jedną wcierkę.. wydaje mi się że strasznie mało..
Tarłam nie na najmniejszych oczkach więc może tutaj jest problem. Spróbuję kupić kolejną i inaczej zetrzeć ![]()
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
widze, że się tu o mnie rozprawia?
![]() ![]() Ja robiłam wszytsko, co można było w pielęgnacji a włosy zostawione do wyschnięcia same bez szczotki i prostujących balsamów, wyglądały jak suche zniekształcone strąki. Szukajcie a znajdziecie, mnie uświadomił wizaz ![]() Wracajac do porostu, u mnie śmieszne wyniki mierzenia, bo na grzywce mam ok 2cm, na czubku ok 1,3cm a po bokach 1,5-1,7. Nie robie nic poza masowaniem skalpu . Tzn nie robiłam, bo od dwóch dni wcieram na noc ampułki Joanny Rzepa. Troche babraniny jest przy nich, bo mają szklane ampułki. Jednak odkryłam sposób. Otwieram jedną i zużywam do połowy i wstawiam w dziurkę od puedłka, bo w środku jest taka tekturka z otorami i tak czeka na drugą wcierkę. Pudełko zamykam. Jedyne, co się w takim wypadku ulotni, to alkohol.. a to akurat w porządku ![]() Mnie leci tez teraz wiecej włosów. Chce wrócić do vitapilu i przez miesiac robic te wcierki, to zobaczę. Teraz wypada mi średnio 60 włosów przy myciu, a myje co drugi dzien. Ja sobie licze, ze to jakies 30 na mycie plus ok 20stu dziennie jeszcze. To sa normy. Ale zdarza mi się dzien, ze w czasie mycia wypadnie nawet 80, to człowiek truchleje. Zresztą liczenie włosa po włosie to i tak maniactwo, chętnie bym się pozbyła tego nawyku..
#1271 |
Zadomowienie
|
ja włosów nie liczę, ale jeszcze nie dawno podczas szczotkowania musiałam obierać szczotkę 2 razy z włosów, więc na pewno ponad 100 leciało. a i po szczotkowaniu, po przejechaniu palcami wychodziło 10, 6 , 3 i później pojedyncze w ciągu dnia ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |||||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-09-23 o 08:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Raczkowanie
|
Napisane przez sylkas
![]() ...i tak chodziłam po domu 3 godziny żeby sobie wyschły w takiej "pozycji") ...efekt...napuszone falo-loki :/ co prawda zrobiłam to tylko raz i nie użyłam żadnych kosmetyków do stylizacji loków...może to dlatego były napuszone? cholender znowuż nie chciałabym używać pianek bo mają alkohol (chyba że są jakieś które go nie mają w składzie?) ani mgiełek z sylikonami, gdyż myję włosy odżywką a odżywka sylikonów nie zmyje... co robić co robić? :/ Sylkas-polecam Ci jako stylizator żel lniany własnej roboty. Jest rewelacyjny. Przepis:/oczywiście z wizażu/ 2 łyżki siemienia lnianego całego zalać szklanka wody, gotować równo 15 min. Szybko gorące przecedzić przez sitko/ważne żeby szybko, bo za duży glut sie zrobi i nie przecedzisz ![]() Ja czasem robię jak chcę zlokować włoski. W umyte i po odzywcw d/s wgniatam w mokre -robie w/g zaleceń na CG ![]() ![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Raczkowanie
|
A tu link do interesującego nas tematu
![]() http://www.cudnewlosy.pl/index.php/przyspiesz-porost/ i jeszcze...rum mam w lodówce!!! Maseczka piwno-rumowo-żółtkowa 1 żółtko wymieszaj z 1/2 szklanki ciemnego piwa oraz łyżką rumu. Miksturę nałożyć na włosy, po pięciu minutach zmyć wodą z dodatkiem soku z cytryny. Tak przygotowana maseczka wzmacnia włosy i nadaje im szczególny połysk.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2011-09-23 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak skończę swoje zioła w torebkach to kupię sypane i będę je gotować, trochę roboty z tym będzie, ale czego sie dla włosów nie robi! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
czarna, ten rum z żołtkiem to bym zjadła
![]() ![]() meflina, przy prostych włosach, ugniatanie, pianki żele itd nic nie da. Pozostaną proste, tylko zgniecione lekko albo zlepione. Ale widziałam jak dziewcyzny krecą włosy na zawijanie w koczek albo w skarpetkę. Wtedy mozna wyczarowac fale na cały dzien. No chyba, zę mas zsuper proste włosy. Ja miałam całkiem proste, dopoki nie urodziłam dziecka i nawet trwała nie trzymała sie dłuzej jak 2 tygodnie, same sie syzbko prostowały :P Gdzies mi sie o oczy obiła płukanka pokrzywowa. Stosujecie? Bo ja odstawiam picie pokrzywy, ale myslałam, ze moge nią płukac albo np wcierac ten napar.. hmm?
#1277 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie taki jeden facet się ciągle kręci w domu i zabrania, żebym ścinała włosy na prosto. Już dwa razy nożyczek nawet szukał, ale u mnie nie sposób znaleźć w przewidywalnym miejscu. Jakoś nie mam mięty do układania rzeczy tematycznie, rzucam gdzie popadnie, gdzie bliżej. Nawet taki nawyk sobie wyrobiłam, że jak kluczy znaleźć nie mogę, to trzeba w lodówce szukać. ![]() Mniejsza o to. Mimo wszystko miło mi. ![]() Cytat:
![]() Koleżance siostry, rzecz jasna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ten tonik ziołowy to najzwyczajniejsza płukanka. Do ziółek w takiej formie nie można mieć wygórowanych wymagań w kwestii przyspieszenia porostu. Za to więcej można zyskać z nalewek ziołowych, a raczej wcierek na alkoholu. Dobra, przestaję marudzić ![]() Cytat:
![]() Płukać jak najbardziej można, chociaż moment - masz jasne włosy, racja? Nie wiem, jak na farbowanych, ale na naturalnych blond włosach płukanka z pokrzywy potrafi pięknie zazielenić. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | ||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
tatty, hmm.. czyli nie jestem sama z tym księgowaniem
![]() ![]() o patrz.. to z ta pokrzywa to moze wyjsc ciekawie ![]() ![]() no, ale skoro to moze chwycic na zielono, to się nie zdecyduję. Zacznę od płukanki z lipą ![]() DMKaniu, nie, to tylko mała przerwa ![]()
#1280 |
Rozeznanie
|
Powiem Wam dziewczyny, że skarpeta zostanie moją nową przyjaciółką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (Mam tylko nadzieje, że nie czyta tego nikt niepowołany i nasze wpisy nie zostają poddane głębokim analizom w celu stwierdzenia choroby psychicznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie to nie działa, niestety. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Raczkowanie
|
DMkAnia ale ja bardzo lubię moje kręcące się od spodu włosy, to tych wierzchnich prostych sianowatych włosów nie trawię, do tego stopnia, że na początku września obcięłam 17 cm włosów...i ciągle mnie kusi żeby obciąć jeszcze trochę, żeby jak najszybciej pozbyć się tej spalonej słońcem warstwy...z tego powodu właśnie znalazłam się tutaj w tym wątku
![]() ![]() wybiorę się dzisiaj albo jutro do jakiegoś zielepaka i kupię siemię lniane, zrobię ten żel i próbuję jeszcze raz tego "ręcznikowania" vel "koszulkowania" vel ploppingu ![]() jeżu jaki offtop... wybaczcie! ![]() widzę szał na czarną rzodkiew ...czy ona na prawdę jest aż tak cudowna żeby męczyć się z jej tarciem, wyciskaniem, babraniem się? dziewczyny które stosowały już wcześniej zarówno cz. żodkiew jak i seboradin lotion niger czy Wy widzicie na prawdę aż taką różnicę żeby było warto zmienić wygodnego i szybkiego seboradinka na cz. rzodkiew? bo ja leniwa jestem trochę... ![]() Edit: zastanowiłam się chwilkę i doszłam do wniosku że napisałam głupotę, bo nie o CG mi chodziło a po prostu o pielęgnację dla kręconych ![]() Edytowane przez sylkas Czas edycji: 2011-09-23 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2957971 4]Mowa o falach od skarpetowego koka? U mnie to nie działa, niestety. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- A ja mam nadzieję, że w końcu ktoś przyjdzie i zacznie się z nas wyśmiewać. Zawsze to jakieś urozmaicenie ![]() Dokładnie o te ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale teraz juz wiem ![]() biezesz normalna skarpete czy taka cienka?
![]() |
#1286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2958011 4]Warta zachodu, sporo osób na wizażu chwaliło. Chociaż jeszcze nie należę do tego grona.
![]() tatty wiem, że cz.rz. chwalą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A w Seboradinie nie wiadomo do końca, ile jest tej rzodkwi. Myślę, że nie tak bardzo wiele, skoro w składzie jest po ekstraktach roślinnych i pomiędzy olejkami eterycznymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2958089 9]Ogólnie do czarnej rzodkwi solo mam większą ufność niż do Seboradinu. Czarną rzodkiew stosowały kobiety pokolenia wstecz i myślę, że nie bez powodu uzyskała taki rozgłos. Po prostu musi być coś na rzeczy, inaczej nie słyszałoby się tak wiele o właściwościach czarnej rzodkwi.
A w Seboradinie nie wiadomo do końca, ile jest tej rzodkwi. Myślę, że nie tak bardzo wiele, skoro w składzie jest po ekstraktach roślinnych i pomiędzy olejkami eterycznymi.[/QUOTE] pracowalam na wakacjach na dziale produkcji. myslicie, ze jesli na opakowaniu macie napisane ekstrakt z rzodkwi to jest to faktycznie rzodkiew? <nie> wszystko jest chemicznie uzyskiwane ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.