|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Cytat:
Dobrze to słyszeć. W takim razie na dniach przechodzę na 3P/4PW i będzie elegancko ![]() Poza tym... ostatnio mam "złe" dni i wpycham w siebie co się da. Dziś po prostu wyszłam z domu żeby kupić sobie lody... wczoraj byłam ze znajomymi na mieście i wpadły polędwiczki z KFC... i o dziwo... stała waga, stała, 2 dni niedukańskiego żarcia i 1 kg MNIEJ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Raczkowanie
|
Kochane moje, tez jestem na Dukanie no ale niestety zaczynam od nowa juz 3 raz faze uderzeniową bo grzesze jak głupia, jak nie pizza, to bułki słodkie, lody itp;/ Od jutra zaczynam ostatni raz i mam zamiar wytrwac ale potrzebuje wsparcia wtedy kiedy dopadnie mnie chwila słabosci. Jest jakas chetna zaczynająca dukanka zeby podac swoj nr gg i wspierac sie ze mna wzajemnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Raczkowanie
|
Nie musisz mnie uswiadamiac, uwazam ze jestem super mi wszystko idzie ale jak przychodzi weekend i znajomi nas wyciagaja na pizze to nie potrafie siedziec i patrzeć...dlatego chodzi mi o to aby ktos w takiej sytuacji mnie "oswiecil" bo bardzo chcialabym dokonczyc tę dietę, wiec jest taka osoba?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Milo, ze udlao Ci sie schudnac i utrzymac wage, gratuluje i podziwiam, sama musze zrzucic ogolem 2 razy tyle co Ty i fajnie ze Ci sie udalo. Niestety, nie wszystkim tak idzie. Ja jestem chodzacym jojo odchudzanym przez lekarzy itp, a dopiero Dukan mnie uratowal.Ja opieralam swa wiedze o ksiazke ( a potem wyszly nowe pozycje dot. diety, artykuly, nowe ksiazki) Na poczatku szlo mi swietnie, chociaz pozniej mialam kilkumiesieczny zastoj mimo diety oraz skrupulatnego jej przestrzegania. Juz mialam dosyc bo proteiny rosly mi w buzi, waga ani drgnela a motywacja slabla. Przeszlam na cos w rodzaju 3 fazy, teraz jestem znowu na 2 bo musze zrzucic jeszcze 15 kg, ale ja nie o tym... Ja tez przeczytalam ksiazki, do tego wszystkie czesci forum z ktorych dowiedzialam sie wlasnie o tej stronie dukana,gdzie doktor Dukan zamieszcza cenne informacje odnosnie 'ewolucji' diety. Dukan wiele lat pracowal nad swoja dieta, mysle ze nie bez powodu wprowadzone sa jakies 'nowosci' i rzeczy o ktorych w ksiazce nie pisal. informacje z czata/u tez moga byc bardzo cenne, zwlaszcza ze w ksiazce niektore rzeczy sa nie do konca jasne. Ja wg ksiazki robilam 10 dni U, bo taka opcja byla dla ludzi z duza nadwaga (7-10 dni). na forum dostalam za to baty ![]() Co do moich 'wolnych tlumaczen', to nie sa one wolne, gdyz zajmuje sie nimi fachowo, bo z wyksztalcenia jestem tzw. 'filologiem angielskim'. Zawsze dolaczam fragmenty w oryginale, wiec jezeli masz watpliwosci odnosnie moich kompetencji to mozesz zapytac jakiegos tlumacza, czy ja pisze prawde.Wiem, ze nie kazdy musi znac ten piekny jezyk, dlatego chce sie jakos przydac na tym forum, bo dzieki Wam tutaj zgromadzonym dzielnie bronie sie przed jojo. Ja tylko przekazuje informacje, bo takie sa na stronie oficjalnej www.dukandiet.co.uk, a to jak kto sobie zinterpretuje to juz jego sprawa ![]() Mysle, ze wyciagnelas zbyt daleko idace wnioski odnosnie newsow z czata. To nie jest naginanie diety i namaianie do grzechow, tylko wyjasnianie kwestji nie wspomnianych w ksiazkach. Dukan nie kaze nam grzeszyc, wrecz przeciwnie- kazdy nawet najdrobniejszy grzeszek odbije sie na wadze, nawet kilka tygodni po. I wlasnie z czata dowiedzialam sie welu istotnych rzeczy. Nie powiedzialabym, ze jest to naginanie diety, tylko cenne wskazowki. Sa szczegolnie pomocne dla ludzi, ktorzy maja duzo do zrzucenia i troche na tej 2giej fazie pobeda....Oto niektore z nich: 1. nie nalezy grzeszyc, a jak to sie juz stanie to przez nastepne 3-4 dni nie uzywac produktow tolerowanych, wiecej sie ruszac i pic zimna wode 2. ograniczenie zoltek- 5-7 w tyg, dla osob majacych problem z cholesterolem max 3 w tyg.(w ksiazce tylko bylo wspomniane, ze osoby majace problem z cholest. powinny uwazac). A osoby bez takiego problemu jadly zoltka tonami, a potem sie dziwily... 3. koncentrat pomidorowy/ tomato puree tzw 1 lyzka w P, a pomidory w puszkach nie. Z jakiegos powodu koncentrat jest dozwolony. Wiadomo, ze nie bedziemy jesc go na tony i nie codziennie 4. Ograniczenie nabialu do 1kg dziennie (mleko jest tego czescia, wiec nic sie nie stanie jak sie wypije wiecej niz 1 szkl) 5. Surimi- w ksiazce jest na liscie dozwolonych, natomiast tu jest limit 8 sztuk dziennie 6. Slodzik- 8 porcji dziennie. Jak widac nie nalezy go naduzywac. napoje typu light-max 1litr 7. galaretka bezcukrowa- max 3 male kubeczki dziennie 8. co robic jak cierpimy na zatrzymywanie wody. tez pisalam 9. Nabial max 2% tluszczu 10. Marchewka got., buraki, karczochy-mozna ale raz w tyg.i nie za duzo 11. Otreby pszenne- lista tolerowanych 12. W ciagu dnia mozna sobie pozwolic na max 2 produkty tolerowane 13. Jak komus brakuje owocow- mozna goji berries (tolerowane) i rabarbar tez w ograniczonej ilosci 14. Limit dzienny plynow 1.5-2l, w razie potrzeby mozna do 3, ale lepsze to niz 6 litrow pic na sile, lepiej 2 ale malymi lyczkami w ciagu calego dnia... 15. Xylitol jako dozwolony i zdrowy slodzik, a byl on koscia niezgody kilka czesci wczesniej 16. Bezcukrowe gumy/cukierki - w razie potrzeby max 5 sztuk Wiecej nie pamietam, ale na pewno cos bylo, czego w ksiazce nie odnalazlam. Niestety przeczytawszy ja mialam troche watpliwosci, teraz przynajmniej wiem, czego nie robic i co robic. I nie sadze, ze jest to naginanie diety, tylko rozwianie watpliwosci. Pozdrawiam ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-09-18 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1268 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moze inna dieta? A moze nie potrzebujesz zadnej diety ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Ale my wiemy co sie robi w razie zgrzeszenia- sie musi odpokutowac i obiecac poprawe ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Damy rade ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Zaraz wracam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- wyjazd na wakacje, jedzenie w restauracjach- co z dieta? Lemmington : I am going on holiday to an 'All Inclusive' Hotel in Cuba from 12/10/11 - 23/10/11 how do I maintain the principles of the diet during the holiday and not be able to make a daily report. sonja : Hi Lemminghton! Cuba is a really beautiful place! You will be able to follow your diet quite easily there as there are plenty of grilled sea food, fish, plain vegetables.... Just remember to avoid starchy fatty and sugary food and to increase your physical activity in case of a lapse and it will be fine. We will see how things are when you come back. As far as your daily report is concerned please send us an email via the email section of your slimming apartment so we can suspend your coaching during the time you are away. Keep going and have a nice Sunday! 1. wbrew pozorom nie powinno byc problemu z dieta np jak ktos wybiera sie na Kube ![]() ![]() 1. wybierac z menu grilowane owoce morza, ryby, warzywa bez dodatkow 2. Unikac skrobiowych posilkow, tluszczu i cukru 3. zwiekszyc aktywnosc fizyczna jak sie nam noga powinie (po- winie ![]() Moim zdaniem, to dobre rozwiazanie- dieta tak bardzo nie ucierpi, niz jakbysmy zatopili sie bezpamietnie w grzechach. nie ma nic gorszego jak pogrzechowy wzrost- straszna demotywacja ![]() ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-09-18 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Kurcze jestem u rodziców i nie mam co jeść
![]() ![]() ![]() ![]()
#1272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1273 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||
Wtajemniczenie
|
Blair witch - ja nie zartuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- jaja, szynka, pomidor i juz cos, a do tego cos cieplego i milego bezalkoholowego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No mówię wam, porażka jakaś. Znalazłam w lodówce jajka - wyciągam, chcę jajecznicę zrobić, nawet patelnia już na kuchni się grzeje, i co? Jajka były pęknięte, każde jedno ![]() Warzyw brak, w zasięgu wzroku franfurterki, parówki z serem, dania waniliowe, i activie owocowe. Same węgle i tłuszcze ![]() Szukam dalej - znalazłam budyń śmietankowy z truskawkami, ważny do 2009, na skrobiach i bez cukru. Poleciałam do pokoju po słodzik, ucieszona, z zamiarem powybierania z proszku kawałków owoców i robienia samego proszku z połowy porcji. Sięgam po mleko - PUSTE ![]() Dobra, kopię od nowa w lodówce. Znalazłam szprota w sosie pomidorowym, szprota w oleju, tuńczyka w oleju, śledzia w sosie pomidorowym. Wzięłam szprota w pomidorach, otworzyłam opakowanie, i każdego z osobna przemyłam z sosu pod wodą. Zjadłam. Głodna dalej. Biorę śledzia, i z połową opakowania to samo co ze szprotem, ale mi nie smakuje, więc odkładam. Znalazłam zupę cebulową w proszku, jest mąka gdzieś na końcu, cukru nie ma. Z grzankami. Zalałam, poczekałam aż grzanki napęcznieją, wywaliłam grzanki, wypiłam pół kubka. Ale po prostu już z głodu nie mogłam ![]() Zrobiłam sobie znowu herbatkę na przeczyszczenie (Emilka, senes jest w niej, w sumie to głównie senes... to źle?) i z moralniakiem wróciłam napisać ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Ja dziś spałam do południa, nie zasnę wcześniej niż o 1-2 w nocy ![]() A i żeby nie było, ja ze sobą przywiozłam wałówkę, tzn racuszki przywlekłam, ale mi pozjadali ![]()
![]() |
#1277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- blair witch szkoda, ze nie wpadlas do mnie na kolacje- koledzy przyniesli nam wlasnorecznie zlowione i uwedzone makrelki- jeszcze cieplutkie. Pyszne- podzielilabym sie ![]() ![]()
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuś dalej, to zaraz na lotnisko pojadę ![]() Nie mogłam rozbić, bo były pęknięte - i w lodówce od zimna tak stwardniały, że gorzej niż jaja na twardo ![]()
![]() |
#1279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moze zjedz tego wyplukanego sledzia ![]()
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Już sobie pojadłam tym co napisałam, no i herbata do tego wielgachny kubek. Tak popatrzyłam na kubek z cebulową, i upiłam mniej niż pół - jakoś 1/4 kubka... uff
![]() Po prostu jak pech to pech, jutro przed pracą muszę do biedronki skoczyć i chociaż serek sobie kupić... A na obiad będzie kurczak w warzywkach, bo znowu mi został niezjedzony do końca z rożna. Muszę się do ryb przekonać, bo kurczak mi powoli wychodzi bokiem... Tyle że ryb nigdy nie lubiłam i nie umiem nic z nimi zrobić... Jedynie fileta z pangi kiedyś robiłam... Wędzonego łososia, ale do spaghetti ze szpinakiem i wódką i serem topionym i śmietaną i... ![]()
#1281 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek.
Tradycyjnie, przed wyjściem do obozu, postanowiłem tu wejść i rozdać kilka buziaków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj na wagę nie wchodzę, bo nie czuję takowej potrzeby. Poza tym, po obficie napełnionych talerzach w weekend, dziś wolę nie drażnić lwa (czytaj: wagi) ![]() Wyszedł mi lepszy chlebek. Ale przepis będzie później, gdyż chciałbym wyeliminować z niego skrobie. Albo raczej ilość skrobi ![]() Jak już mi się to uda, to opublikuję swoje dzieło ![]() A na chwilę obecną buziaczki ślę i miłego dzionka życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
hello
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie minal piekny jesienny weekend ![]() ![]() milego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry chuderlaki
![]() Muszę się pochwalić ze moja waga dzisiaj rano wynosiła 82,1 ![]() ![]() Mam nadzieje ze u was wszystko w porządku. Trzymajcie się ![]()
#1284 |
404 Not Found
|
No nie najlepiej, senes można wypić od czasu do czasu, jak już jest bardzo źle. Senes uzależnia, rozleniwia i rozwala jelita. Po częstym stosowaniu tak się przyzwyczajają (jelita), że bez senesu ani rusz. Także nie pij go tak na potęgę, bo wydaje mi się, że dość często po niego sięgasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
d666666 ![]() ![]() ![]() I za wieści z czatu dziękuję ![]() ![]() Kostka Też się z tym zgadzam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluję ! ![]() Wiem co to za radość zobaczyć wymarzoną 7 z przodu, więc tym bardziej trzymam kciuki ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zamiaru was atakować, oceniać. I właśnie dlatego nieczęsto przeczytać tu możecie moje rady, bo zwyczajnie po prostu mi się nie chce tłumaczyć każdej w Was, jak wiele błędów popełniacie idąc przez tę dietę. A to, że ja rok temu przeszłam przez wszystkie jej etapy świadczy o tym, że warto by było może posłuchać moich rad. Nie uwag! Rad. Wchodzę tu do Was i z sympatii i z sentymentu do wątku, dzięki któremu mnie się udało zwyciężyć. A zauważyłam, że traktujecie mnie jak intruza. Kostka, poczytaj sobie moje wcześniejsze posty i jak na tak wielkie rozluźnienie zasad co niektórych dziewczyn, aż dziw, żegęby nie otwieram. A do tej pory moje posty miały Was wspierać a nie opier.....chociaż, gdy czytam post typu dzisiaj nawpierdzielałam się kiełbasy, wysmażonej na patelni, albo wpadły mi polędwiczki KFC to nic tylko ![]() A na koniec wystarczy zacytować słowa d666666" "kazdy nawet najmniejszy grzech odbije sie na wadze, nie dzis, to jutro, nie jutro to za kilka dni, nie za kilka dni to za tydzien... I tworzy sie bledne kolo oraz dozywotnia 2ga faza. Po to tu jestesmy, zeby sie wspierac, nie ma idealow, kazdy duka jak moze, ale jak na samym poczatku grzechy to co bedzie dalej. A moze inna dieta? A moze nie potrzebujesz zadnej diety ![]() I wszystko jasne. Pozdrawiam i miłego dnia.
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Ma ktoś ochotę na tiramisu do kawki ?
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Chętnie
![]() ![]()
#1289 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Przepis >klik< Moja modyfikacja: *do biszkoptu dałam cały budyń waniliowy z Lidla + łyżkę niezmielonych otrębów pszennych, przez co nie dodawałam już aromatu waniliowego *biszkopt piekłam na blaszce tej dużej, z piekarnika, dzięki czemu wystarczyło mi go bez problemu na 2 warstwy do tortownicy, a nawet trochę zostało *do masy użyłam twarogu w kostce 3x200g i jogurtu dałam trochę więcej, ok 250g, całość potraktowałam blenderem i potem już normalnie mikserem ![]() Wyszedł mi taki puszyyyyyyysty ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-19 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() racja-nie draznic lwa ![]() Ja sprobje upiec cos chlebkowatego tez- wrzuce do mikrofali a potem na chwilke do piekarnika z nadzieja, ze zbrazowieje i bedzie chrupac ![]() Pozdrawiam i mam nadzieje, ze jeden buzior tez dostalam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.