|
|
#1261 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Aniu -
byłaś bardzo dzielna, piękna macie córeczkę i fajnie was TŻ przywitałCytat:
bardzo się boję ze mi wody odejdą poza domem. A jak potem do szpitala dojechać jak wszystko takie mokre? ![]() Cytat:
Chociaż z drugiej strony, nam wyszło za pierwszym razem, 2 dni przed owulacją, dlatego nie dziwię sie że dziewczynka. Mam bardzo regularne cykle, bardzo się obserwuję (tylko naturalne metody) i następnym razem bede celować w chłopca. Zobaczymy czy wyjdzie, bo może juz całkiem TŻ się napromieniuje
|
||
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu-wydaje mi się,że to normalna huśtawka hormonalna-jakby nie było znowu to szok dla organizmu.Dobrze będzie,mysleze tz i mama rozumeija i prtensji nie mają
trzymaj się kochana
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Potem tylko przemknac sie przez szpitalny korytarz .Mam slabe skurcze,promieniujace do tylu.Ale do porodowych jeszcze mi daleko .Widzialam sie dzisiaj znowu z ta polozna,co mi przewiduje porod w tym tygodniu,zdania nie zmienila ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Wooow,Aniu,ale przezylas .Podziwiam za takie pozytywne nastawienie .A malutka przesliczna |
|
|
|
|
#1264 | ||
|
Raczkowanie
|
Chawa za wizytę
![]() Cytat:
no i fajna ta ściana Cytat:
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
ale to oni trzymaja komputery na kolanach??
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
ale mnie nastraszyłyście tymi wodami... kurczę i jak tu się z domu ruszyć w ostatnich dniach
![]() Aniu ale jesteś mega dzielną kobietką!! takie przeżycia... brawa dla Ciebie owieczko86 super kącik! i tez zwróciłam uwagę na ścianę za łóżkiem waszym bardzo mi się podoba!!ja dziś zaczęłam 37tydz jeszcze tylko 2 dni i wolne i będę w domku spokojnie siedzieć a dziś odwiedziłam mój lumpeksik i kupiłam 5 pajaców-po 5zł jak nowiutkie, w ogóle nie zniszczone, żywe kolorkiteraz mąż mi zrobił herbatkę, kupił omleta z kremem i zajadam przed kompem
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu sliczna masz coreczke, fajnie ci, ze masz ja juz przy sobie
dzisiaj o 22:00 na jedynce bedzie o matce osmioraczkow, co miala juz 6 dzieci, przypomnijcie wieczorem pliis ![]() Olusiato bedziemy sprawdzac, czy sie sprawdzi
|
|
|
|
#1268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, chodzi tez o przegrzanie - jak się dużo siedzi, to jądra nie są tak wentylowane/ochładzane. Męskiej płodności szkodzą też za ciasne dżinsy.
A informatycy jednak sporo siedzą. |
|
|
|
#1270 |
|
Rozeznanie
|
Aniu malutka super, mysle, ze tak krotko po porodzie to raczej baby blues niz depresja, trzymajcie sie dzielnie
|
|
|
|
#1271 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aniu gratulacje jestes wielka, że to przeszlaś i teraz masz dobre nastawienie, za chwilę wszystko sie unormuje i dobry humor tez wróci. Dziewczyny sliczne kąciki macie a mi zostało 40 dni i nic nie przygotowane, niby prawie wszystko mam, ale ciuszki nie poprane, łózko nie złożone, szafka nie złożona, torba nie spakowana ale czekam na powrót TZ z PL i będziemy dzialac ![]() A co do wizyt to ja też dzisiaj miałam, no i się okazało, że moje maleństwo ustawia się już w kanał tak wynika z badania recznego przez połozną więc ok tętno ma w normie ja cisnienie niskie 100/55 ale ja zawsze niskie także ok ale się smiałam, bo dosłownie pół godziny wczesniej kawę wypiłam a tu cisnienie i tak małe. No i według wykresu Lenka wazy około 2400 takze wielka na pewno się nie urodzi no i wizyta kolejna za dwa tyg. z ostatnim pobieraniem krwi będzie i tyle.
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Aniu, ale masz cudna slicznotke
ucalowanka dla Lili---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Agulan mamy ten sam termin porodu
|
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Wózeczek złożony - ale tylko wersja z gondolką
Jak tż wróci to mi spacerówkę ustawi, bo dziadek Roksanki (my father) nie miał już czasu i siły kombinować.. Przez pierwsze 15min mój tato nie mógł blokady zwolnić, a to był pierwszy krok i napocił się i namęczył... Aż wkońcu mu się udało i okazało się, że ta blokada to pestka Kurczę, coś zdjęc nie może mi załadować ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Może za jakiś czas znowu spróbuję załadować zdjęcia LILIANKA to śliczny cukiereczek, kruszynka |
|
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba coś z wielkością zdjęć jest nie tak, ale przyciełam jedno i wgrało się
|
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze fotka od góry
|
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
Aniula nasza kochana
, przeżyłaś swoje, jestem w szoku że po pęknięciu siedzisz normalnie już, i że z nami jesteś i że dajesz radę. Te takie złości to normalka, ja się złościłam jak mały nie spał bo tyle roboty miałam a jak usnał to nie wiedziałam w co łapy zapchać ale zaraz i tak się budził i kiszka.Dobrze że mamę masz, gwarantuję Ci że za chwile wszystko wróci do normy A Lilianka cudownosci same, taka mała delikatna królewna, i do Ciebie podobna jak na moje oko Princess wózeczek sliczny, ach oko nacieszam Chawa świetnie że dobre wieści po wizycie, i o to chodzi .Owieczko kacik śliczny, wypatrzyłam chyba MB Cygańską?, moja ulubiona .Ja też po wizycie, za każdym razem coraz boleśniej mnie bada, myślałam że go kopne dziś . Wymaz pobrany, szyjki nie ma, rozwarcie na 1.5 cm i główka nisko. Mam być grzeczna jeszcze tydzień ale leki już kazał mi odstawić. Jak nie urodzę do tej pory to za 2 tyg wizyta. Jestem zadowolona i czekam co się zadzieje dalej .
|
|
|
|
#1280 |
|
Rozeznanie
|
Aniu, podziwiam! jestes bardzo, bardzo dzielna!
Lilianka jest slicznioutka i tak slodko wyglada w tym pajacyku Princesko, fajna macie bryke Sluchajcie, bo spojrzalam na pierwsza strone i sobie przypomnialam ze Marejta cos dawno sie nie odzywa, nie pamietam, czy to nie dlatego, ze musiala gdzies wyjechac? Ja wrocilam do domku, zrobilam swiezego dorszyka w parowarze, z marchewka i jak juz sie zrobil to mi sie go nie chcialo zjesc. tylko TZ zajadal sie swoja porcja. Wezme sobie kawalek jutro do pracy. Troche poprasowalam, ale na posciele juz mi sil nie starczylo, a bede miala jeszcze jedna pralke z ciuszkami dla dziecka. Przywiozlam sobie od rodzicow zimowy osprzet (kozaczki, kurtku, szaliki, rekawiczki itp.) i wiecie co, ledwo lewdow, ale dopinam sie w kurtale Jest nawet cieplutka i wygodna
|
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom
Aniu byłaś dzielna
|
|
|
|
#1282 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też tak bym chciała... ciekawe czy moj tż jakąś niespodzianke mi zrobi ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#1283 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za miłe słowa
owieczka kącik fajowski, a rzeczy dygotka heh jakby Ci to wytłumaczyć... jak są za dobre wyniki to możne dojść do zatrucia, bo pod koniec ciąży kobieta ma się rozwodnić, czyli są inne normy dla ciężarnych - nieco niższe. Cytat:
princessskaa wózek świetny. Ciekawa jestem kiedy mój dostarczą - mam nadzieję że jeszcze przed porodem |
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
princesska wozio jest super, prowadzilam go pare razy i na prawde fajnie sie prowadzi, poza tym kola ma prawie takie jak nasz quinny, ale przyznam ze jak dla mnie kolor morderczy:P
ja mam wisielczy humor, mimo ze tz pamietal , kupil mi przecudne roze i czekoladki to mamy jeden duuuzy problem , nie bede teraz pisac bo emocji za duzo, ale ten moj tz to ma pecha biedny, tak mi go szkoda ehhhh
|
|
#1285 |
|
Zadomowienie
|
Miałam pozachwycać sie maleństwem Ani i zapomniała (zwalę na roztargnienie ciążowe). Aniu masz śliczną córeczkę. A co do nastroju to wszystko hormony, w końcu organizm jest troszkę rozchwiany.
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Idę się położyć. Pomęczę oczy nad książka i może uda się zasnąć. Dobrej nocy. |
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
a właśnie zapomniałam wam napisać o gazie rozweselającym w czasie porodu
Dla mnie to gaz była jedna wielka porażka wymiotowałam po nim nawet jak piłam tylko wodę tylko nią zwracałam nawet jak mała już przyszła na świat nie dość że odlatywałam po utracie krwi to jeszcze koleżanka siedziała i tylko mi miskę podawała A na porodówce dali mi ją jak badali rozwarcie za dużo się go nawdychałam i prawie straciłam przytomność dosłownie ciemno przed oczami a później jeszcze się śmiałam jak pijana ze wszystkiego położna i pielęgniarka się śmiały że się zachowuję jak po wódce mówiła że dawno nie miała takiej pacjentki żeby przy bólach się śmiać i żartować(przed gazem )
|
|
|
|
#1287 |
|
Rozeznanie
|
aniu mała cudna a porodu nie zazdroszczę i podziwiam!
Gratuluję udanych wizyt. Ja dziś też byłam. Mała już taka mała nie jest, bo waży 2200g Poza tym mała nadal główką w dół. Wszystko w porządku. Jedna wiadomość nie jest optymistyczna - mój lekarz ma szkolenie w okolicach mojego terminu Szyjkę mam skróconą, ale trzyma, więc jest wszystko ok. Na następnej wizycie mam mieć ktg, a będzie to skończony 37tydzień. Potem tylko chyba jeszcze jedna wizyta i potem oczekiwania na Anielkowanie
|
|
#1288 | ||
|
Raczkowanie
|
To mi tylko tydzień został...wolałabym ze 2 jeszcze.
Cytat:
super dałaś radę, a Lilianka jest przeurocza ![]() Cytat:
![]() No i brawa za wszystkie udane wizyty
|
||
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja na wieczor.
Najpierw wielkie brawo dla naszej dzielnej Ani. Wiem co to znaczy ciezki porod i naprawde jestem z ciebie BAAAAARDZOOOOO DUUUUMNA!!!!! Malenstwo jest superanckie i odrazu zaznaczam, ze zazdroszcze, ze juz masz mala nie w sobie, a przy sobie ![]() Teraz gratki za udane wizyty !!! Oby tak dalej!!! No i na koncu o mnie. Wyniki typowo- gorsze, ale dlatego, ze sobie odpuscilam branie zelaza ostatni miesiac ( obawa przed henkiem). Brzuch faktycznie sie bardzo obnizyl ( wiec to nie moje urojenia ). No i najwazniejsze- doktor dala mi max 2 tyg!!! Jak sie ciesze, ze sa taie rokowania! Chociaz mialam nadzieje, ze powie, ze jeszcze tylko tydzien To byla moja OSTATNIA wizyta. Teraz to mam sie zjawic juz w szpitalu jak cos sie bedzie dziac. Co do Tż - on jest taki zrytol, ze jak sie o mnie boi czy stresuje ( porodem) - to zamiast byc bardziej czuly to sie w sobie zamyka i warczy na wszystkich. To troche przykre, bo kiedy to ja potrzebuje byc najwazniejsza i czasem poglaskana po glowie - to tego nie mam i wiem, ze nie dostane bo to taki typ czlowieka. Juz kiedys pisalam, ze charakter Tż przejawia cechy socjopaty ( nie mylic z perwerchem czy jakims psychopata heheh). Ale najwazniejsze, ze tesciowie sa po mojej stronie w tej chwili , bo sami zauwazyli, ze Tżtowi trzeba tylek stluc ![]() Bylam zaniesc zwolnienie do pracy- ostatnie. No i juz nowa dziewczyna na moje miejsce zatrudniona- troche dziwne uczucie.... Ok mykam zlukac ten reportaz o mamusi 8-raczkow. Zjawie sie jeszcze przed snem.
|
#1290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem ciekawa czy ja chociaż kwiatka dostane ![]() Ja właśnie pamiętam jak pisałaś o Tżcie- typ charakteru itd... ale później miałam wrażenie, że jest lepiej No cóż, nie zazdraszczam... bo mój to właśnie widzi, że potrzebuje być przytulona zanim sama się zorientuję itd... Ale czyjegoś charakteru nie da się zmienić- tzn. osoba może pracować nad sobą, i chociaż probować, ale nie zmienisz... ehhh... ciężki temat, peplam chyba troszku, więc pora do wyrka. Zobaczymy co ja usłyszę jutro na wizycie...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

byłaś bardzo dzielna, piękna macie córeczkę i fajnie was TŻ przywitał

.

.Podziwiam za takie pozytywne nastawienie