|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() lenka Wszystkiego najlepszego kochana! Przede wszystkim duzo zdrowka dla Ciebie i Kajuni!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-18 o 19:02 |
|
|
|
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
a popijam sobie własnie wodę, jako toast zaraz zaparzę herbatkę laktacyjną, normalnie impreza!![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- dziękuję! dziś, ale "przełożyłam" sobie wyjątkowo na inny dzień, jak już stąd wyjdziemy. Prezent od męża dostanę jak będziemy już w domku, pomyślałam, że tak będzie mi fajniej
|
||
|
|
|
#1263 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Obyś Gosi wyśniła, niech biedna się już nie męczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lena_mi Wszystkiego najlepszego dla Was, dużo zdrowia |
||||||
|
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aguska, dzieki! Czulam potzrebe jakiejs zmiany dzisiaj O ziajce to nie, ale o oliwie z oliwek pisalas, czy sie myle ![]() Flower, no ciagle tylko chodze i mysle czy cos sie zaczyna, czytam objawy zblizajacego sie porodu i nic z nich nie mam A to dziwne ze apetyt Ci nie dopisuje, ja tam nadal moge jesc za dwoch No i najbardziej mnie wkurza ze jedzenie to moja jedyna przyjemnosc teraz, ale stwierdzilam ze te kilka dni teraz to juz wszytsko jedno, 1-2 kg wiecej, co za roznica ![]() Natka, no - juz blizej niz dalej ![]() A to jest wedzidelko czy wiezadelko? Bo wedzidelko mi sie z koniem kojarzy A w necie jest okreslenie takie i takie, ale to jest to samo?
|
|
#1265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz analizuję małą ruchliwośc synka od wczoraj..hehe...Dziewczynki a jeśli chodzi o te cudowne właściwości ananasa to chodzi tylko o świeżego, czy może być z puszki?
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Wam Dziewczyny, jesteście kochane, że tak mi wszystko pięknie opisałyście. ja sobie przed chwilką popłakusiałam znów ![]() Kajunia ma jutro badanie moczu (ciekawa jestem jak uda im sie pobrac te siusiulki, jakiś woreczek zakładają, ale u dziewczynek to pewnie nie lada wyczyn , koniakonia jak Ty to zrobiłaś, podziw pełny!![]() no i krew by sprawdzić bilirubinę, ale myślę,że będzie ok, bo nie jest już żółtkiem. Proszę trzymajcie kciuki, bo jak będzie wszystko ok, to może wyjdziemy w domku. Z wrażenia chyba dziś nie zasnę.. ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Mag_99 dziękuję za info odnosnie becikowego. A mogłabyś mi jeszcze napisać jakie są papiery potrzebne do wyrobienia numeru PESEL? Przepraszam, że tak zawracam głowę! koniakonia jakie drugie imię dałaś Kajulce? |
|
|
|
|
#1267 |
|
Rozeznanie
|
A właśnie! Rybka pisała o patencie z koszulą nocną,a u nas Julek śpi z Koleżanką Pieluchą (taką ma roboczą nazwę
). Jak nie może zasnąć to wystarczy,że mu ją tak pod głowę wsunę i od razu lula Co te dzieci mają za zwyczaje![]() Znajomego siostrzenica też ma fazę na spanie z pieluchą. Tylko że ona to sobie nią głowę przykrywa a no i obowiązkowo musi kciuka ssać. I od tego ssania to bidulce się ten kciuk tak wyciągnął (w życiu nie przypuszczałam że tak się da),że mówią na niego "długi"... Od roku próbują ją tego oduczyć,ale się nie da. Może gdyby jej smoka dawali zamiast pozwalać na ssanie kciuka to by nie miała tego nawyku...
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewelinka po ostatnim karmieniu zaczęła mi się prężyć mocno :/ ale idą kupki co chwila (takie malutkie) i bączki. Wcześniej piłam sok z marchwi i jabłek a jeszcze wcześniej jadłam jabłko. Czyli rezygnuję z gotowych soków, nie ma co dziecka męczyć.
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
o rany ale mi się zachciało, najpierw chipsów, jak napisała o nich koniakonia, a teraz magnuma z migdałami..
|
|
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
Lenka zaciskam bardzo mocno!!! Już czas żeby Kajcia poznała swój domek
I mam do Ciebie 2 pytanka...czy na inflanckiej jest gdzie zagotowac sobie wodę np. na herbatę? Jakis czajnik na korytarzu czy coś? I czy zaraz po porodzie oni ubierają pierwszy raz dzieciaczka? Co do smarowania skóry synka po kąpieli to ja planuje nie kupować żadnych balsamów i oliwek, tylko smarować tym samym co czasami swój brzuszek w ciązy czyli naturalnym olejkiem ze słodkich migdałów...kupiłam go do masażu krocza (co by uniknąć nacięcia) ale jakoś po jednym razie stwierdziłam że to nie dla mnie ![]() A na jakiejś stronie wyczytałam o tym olejku, że jako wyjątkowo delikatny jest polecany do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków (pomaga w zwalczeniu ciemieniuchy, łagodzi po pieluszkowe podrażnienia skóry, zaczerwienienia). No i najważniejsze że nie zostawia takiej tłustej powłoki, tylko błyskawicznie sie wchłania... |
|
|
|
#1272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lenka trzymam ![]() No i wszystkiego co najlepsze Ci życzę Zdrówka, cierpliwości i pociechy z Kajulki A i jak macie problem z odparzeniami u Maluczkich i nic już nie działa to polecam maść Metanium. Małemu pomogła po 3smarowaniach. Tak mi się teraz przypomniało
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-04-18 o 19:40 |
|
|
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
Flower!
Slicznie wygladasz! Jaka zgrabna jestes, piekny kacik , mam taki sam spiworek z kubusiem dla Viki Co to masz za zwierzaczka? Roksape, jaka slodka Basia! I jest tak samo duza jak 3 miesieczna Gabrysia! Widze ze Ty tez owijasz coreczke w pieluszke przy kapaniu? Dziala? Bo jeszcze ktos o tym pisal, Emigra chyba ![]() Aaaga, jaka piekna rodzinka w komplecie ![]() Dominis przystojny facet Tikki, brzucho (lub jego brak) wymiata ![]() Emigra slicznie wygladasz, ja tez mialam takie baby björn nosidelko ![]() Widze ze Julka tez zainteresowana swoja mata edukacyjna ![]() Rybka, a co Ty tam na tej porodowce dobrego wciagalas? ![]() ![]() A Nadia to istna modelka, slodka jest i te ubranka, normalnie Kubusewa , Sliczny Gabrys Mag, czy Ty pierwszy raz sie nam ukazujesz? Bo ja bylam pewna ze jestes krotkowlosa brunetka ![]() A tutaj taka blond laska na zdjeciu Filipek slodziaczek, mowisz ze tatusia probuje przestraszyc ![]() ![]() Aguska, Filip i Szymonek sa podobni jak 2 krople wody! Niesamowite! Obydwoje sa sliczni , ale to chyba za mamusia No , nadrobilam - mam nadzieje ze nikogo nie pominelam
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawa jestem jak to wygląda
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lenka - zaciskam kciuki zebyscie jutro wyszly kochane! ![]() ![]()
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-18 o 19:57 |
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
po co się owija dzieci pieluszką przy kąpaniu?
|
|
|
|
#1277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napilabym sie tez takiego drinka z herbatki laktacyjnej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe czy Wiki bedzie podobna do brata
|
|
#1278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flower jeśli chodzi o czajnik, to jest jeden na korytarzu, mogliby dac choc ze dwa, bo czasem do niego kolejka no ale ważne że jest jest też lodówka. Z czajnika korzystam często - wyparzam laktator, butle i parzę herbatkę. Akurat mam blisko do niego![]() jeśli chodzi o ubieranie dzieciaczka to nie wiem, bo moja Kaja nagutka pojechała pod grzejnik. Ale na szkole rodzenia mówili, że jak mamę zszywają i "oporządzają" to wtedy pielęgniarka z tatą ubierają malucha. Czy tak rzeczywiście jest to nie wiem. Po porodzie jeszcze przez 2 godziny (ja nawet trochę dłużej byłam) zostajesz na sali porodowej, jak z maluszkiem jest ok to jest tam chyba z Tobą, moją zabrali, więc siedziałam tylko z mężem (a właściwie leżałam). Potem na oddział położniczy, mąż został tam ze mną krótko, bo odwiedziny są do 19 (jednorazowo wejść może tylko jedna osoba). Desiu zakupiłam snuze! jest już w domku, kurier dziś przywiózl! ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() Zmykam powalczyć z laktatorem! Miłego wieczorku dziewczyny, trzymam kciuki za nierozpakowane, oby cos się ruszyło!
|
||
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenka duuuuuzzzzzooooozdrowka dla Was!!!!!!!!!!!
natka co do szczepien tutaj w UK: health visitor powiedziala mi ze musze w 8 tygodniu isc do GP i bedzie badal malutka i mnie i wtedy prosto do pielegniarki na szczepienie. w ksiazce zdrowia Hani jest dzial ''szczepienia'' i tam informacja kiedy trzeba dziecko szczepic i na co.zarejstrowalam nas i 9 maja idziemy do lekarza. ucielismy sobie drzemke wszyscy (Hania w wozku obok lozka a my na lozku).musze chyba Hanie zbudzic bo zaraz mi cycki w powietrze wyleca i bedzie mleczna kraina
|
|
|
|
#1281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm chyba nic nie trzeba, w szpitalu powinni Ci dać taki papier, w którym poinformują Cię kiedy masz się stawić do USC, aby zarejestrować dziecko, idziesz wtedy (raczej tata, chyba, że nie ma się ślubu to oboje jak nie załatwili uznania przed porodem) i wyrabiają akt urodzenia a PESEL przychodzi do domu pocztą |
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko napiszę - Flower ale z Ciebie zgrabnioszka!
super fotki i piękny kącik ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-18 o 20:03 |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie, mialam racje ze to Ty pisalas
![]() A owijasz ja przed wlozeniem do wanny czy kladziesz na Nia jak juz jest w wodzie? Fajnie Lena ze masz juz monitorek, a ktory zamowilas? Bedziesz spokojniejsza! Powodzenia z laktatorem Aguska, a jednak pamiec dobra Po kazdej kapieli smarujesz oliwa? i to cale cialko? I czy to jakis specjalny rodzaj czy najzwyklejsza? Caly czas sie zastanwiam jak bedzie wygladac, do kogo podobna itd, jedno jest pewne, bedzie slodka ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() Zia sie dawno nie odzywala ![]() I Gosia zniknela
|
|
#1285 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ten śpiworek jest prześliczny i mimo że mam 2 inne to ten musiałam kupić A zwierzaczek to moja szynszylka - jedna z 3 Czemu? ![]() Ja poprostu uwielbiam ananasy a przy okazji jak maja jakies magiczne działanie to by było przyjemne z pożytecznym...świeżego dorwałam w biedronce ale nie wychodziły mu te liście a ponoć jak jest dojrzały to powinny wyłazić... Cytat:
I dziękuję za odpowiedzi o szpitalku
|
||
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Lena wszystkiego naj naj, żeby Was wypuścili ze szpitala jutro, pociechy z Kajuni i wszystkiego o czym zamarzysz!
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Gosia pewnie musi nacieszyć się Wiki |
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mysle ze spiworek polubi, taki ladny jest przeciez Ja tez nie moglam mu sie oprzec
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Hop hop, przybywam na balety urodzinowe, chyba se inkę zagrzeję i wypiję za Twoje zdrowie Lena
LENA spełnienia marzeń , życzę Ci żebyś mogła codziennie przed spaniem pomyśleć sobie :jestem szczęśliwa ![]() Chyba moja Nina sobie przypomniała ,że ma 2 lata i czas sie zbuntować miała dzisiaj takie akcje,że nawet mój wyłącznik mózgowy ledwo to zniósł, na szczęście już padła i słodko śpi.Becikowe ....ostatecznie posłałam Mamę z tymi papierami ( Nina była dzisiaj niewyjściowa)...i trochę żaluję , bo miałam coś tam swojego do wygłoszenia, ale może i dobrze że nie poszłam, bo znów by mnie krew zalała chyba ... echh urzędy, nie lubię na nich narzekać, bom sama jest urzędnikiem , ale czasem faktycznie ręce opadają, a wystarczy trochę dobrej woli i byłoby mniej pracy dla nich i mniej nerwów dla petenta .... Lena w sprawie becikowego to najlepiej wejść na stronę odpowiedniego OPS i doczytać co tam chcą , bo widzisz u mnie żądali oryginału aktu urodzenia jak Nina się rodziła, a teraz już nie chcieli, wniosek niby jest taki sam wszędzie, ale jak znam życie to dostali wytyczne z ministerstwa co ma zawierać i może w każdym opesie on lekko inaczej wyglądać , więc najlepiej pobrać ze strony u nich , bo moga być czepliwi Desia mam zapalenie gruczołów apokrynowych i to się leczy w ciężkich przypadkach ( a ponoć u mnie nie jest wesoło )tym http://pl.wikipedia.org/wiki/Izotretynoina , no ale to jak już po karmieniu, chociaż jestem bardzo na nie ,żeby podjąć to leczenie tymi lekami, bo te skutki uboczne mnie przerażają, póki co smaruje sterydową maścią z antybiotykiem Lena nie wiem o jakie usg pytasz? A to badanie polega na tym ,ze wstrzykną małej wenflonem izotop jakiś i potem kamerka będzie rejestrować jak ten związek przechodzi przez nerki, niby 20 minut dziecko leży a kamerka robi swoje, w Poznaniu usypiają do tego .A że głowa boli po tym to wyczytałam ,że kogoś dorosłego bolała, mam nadzieję ,ze to nie u wszystkich tak jest.Wędzidełko ....mi mówiono ( położna, pediatra) że jeśli dziecko płacze i język się układa w serduszko ,że ten czubek języka jest jakby rozpołowiony to może to być za krótkie, no i w sumie u dziecka malusiego to jest błonka mało unerwiona i mało ukrwiona, ponoć paznokciem to idzie przeciąć więc jeśli coś zrobić z tym to chyba lepiej teraz , bo taki 4 latek jak już sepleni od tego to znów jest świadomy i to bardziej boli ...będę obserwowaćLena daliśmy Kai tylko jedno imię, jeśli ksiądz będzie marudził ,że nie święte jest i musi być drugie to chyba dam Anna na potrzeby kościelne A propos kościoła, to w niedziele wbijam się w kiecę i idę swiadkować na bierzmowanie bratanicy , ciekawe jakie sobie imię wysmyczy
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-18 o 20:27 |
|
|
|
#1289 |
|
Rozeznanie
|
Ha ha tynka twój synek robi minki jak mój podczas kąpieli ha ha boskie
o.. Balbinko współczuję tych ludzi co się przewijają u Ciebie nie możesz temu zaradzić ? Jeśli chodzi o szczepienia to my bierzemy 5w1 przeraża mnie wizja żeby moja dzidzia była kluta 3razy moje dziecko uwielbia być kapane w większej ilości wody =p |
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie nic pocztą nie przyszło Ale co miasto to inaczej.---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Jesli chodzi o wędzidełka, to ja miałam przecinane to przy górnej wardze na wysokości jedynek (ze względów ortodontycznych). Dostałam delikatny zastrzyk w dziąsło, potem ortodonta założył dwa szwy. Ale jak jest z tym pod językiem to nie mam pojęcia...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

a popijam sobie własnie wodę, jako toast

bo Mały własnie zwija jęzorek i to nie tylko jak płacze ale jak sobie zwyczajnie buźke otwiera a no i sutki do tej pory potrafi mi poranić.. Czy to są tego objawy?
Zapomniałam po prostu że tego nie wolno jeść.. Ale miałam więcej szczęścia niż rozumu,bo Małemu nic do tej pory sie nie dzieje,ufff...
ale tylko chwilke na szczescie, w meidzy czasie dostal czkawki i musialam dac cyca 
Najblizszy termin w konsulacie za 2.5msc!!!
Co oznacza, ze mozemy nie zdazyc odebrac paszportu przed urlopem meza i nici z wyjazdu do Polski. Koszmar jakis! Bedziemy miec tylko 2tyg na odbior, wiec marne szanse, a biletu zamowic wczesniej tez sie nie da, porazka 

o..