Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XII 2012 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 11:55   #1261
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Cytat:
Napisane przez rosllinka Pokaż wiadomość
Ale próbowałaś już metody 3 x S ? Bo może na ten spacerek to razem z tatą trzeba było się wybrać ;-)
w sensie że seks na spacerze??eee za zimno
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 11:59   #1262
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
taa i na schodach : rotfl:
Stary 2012-11-01, 12:02   #1263
Ma_majka
Zakorzenienie

Hej
Piszecie że u Was słonko, a u mnie brzydko i deszczowo
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:03   #1264
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dziewczyny, które mają nawilżacz powietrza lub planują kupić: jaki polecacie???? Bo u nas pilnie potrzebny ehhh powietrze takie suche, że musze okno otwierać bo sie dusze a przy dziecku nie bede robić przeciągu ... no .. I musimy coś kupić ...

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:08   #1265
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam i ja..
Właśnie zrobiłam sobie gorącą kąpiel.. poprzedzoną masażem sutków.. nic się nie dzieje
Czytałam gdzieś, że ananas może pomóc - chyba wyślę kogoś
Jak się dziś nie uda to już się poddaję i nic a nic nie będę robić.. tylko drażnią mnie te wszystkie dopytywania się i ponaglania.. eh.. jakby to ode mnie zależało..
Spokojnie Kochana My tu sobie tak żartujemy ale córcia wyjdzie jak będzie Jej pasowało Relax

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lena3012 Pokaż wiadomość
To podobnie jak ja. Mam termin z om na 7 grudnia a lekarz zaproponował termin cc 3 grudnia. I zastanawiam się czy dotrwamy...Wolałabym pod koniec listopada, byłabym spokojniejsza... Chociaż pierwsza ciąża była przenoszona. Synek urodził się w 41 tygodniu przez planowane cc . Dlaczego tak późno?- byłam szalona i sama prosiłam o późniejszy termin zabiegu bo chciałam mieć synka Wodnika A lekarz nie widział przeciwwskazań. Teraz nie jestem taka odważna i gdy mąż nieśmiało zapytał czy nie dotrwamy do 11 grudnia do dnia jego urodzin powiedziałam że nie mowy. Dziś nie jestem w stanie pojąć swojego zachowania sprzed kilku lat...
A czemu miałaś pierwsze cc? Dawno to było?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie z cyklu "nie mam problemu to sobie znajdę":
czy przy dziecku można używac perfum? Nie mówie przy noworodku, bo pewnie nawet nie będzie mi to w głowie, ale przy takim, które ma kilka m-cy? Moje perfumy są akurat bardzo mocne (Dune), więc nie wiem co zrobię z flakonikiem 100 ml, jeśli mały ich nie polubi
Dopóki karmisz to lepiej nie A później można, tylko bez przesady

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Mam dokladnie tak samo....

Wiecie co.... tak sie zastanawiam... od dwoch dni biore ta nospe i aspargin, staram sie lezec jak przykazal gin, ale mam wrazenie, ze i dziecko jakos mniej sie rusza... Nie wiem, moze ja juz sobie wmawiam, ale ciekawa jestem czy ta cala nospa nie ma na nie zadnego wplywu...? Wiecie cos moze na ten temat?
Nie słyszałam żeby nospa miała jakiś wpływ na ruchy dziecka Może dzidzi po prostu się obróciło i kopie teraz w stronę pleców lub w łożysko i dlatego słabiej czujesz. Albo po prostu nie ma już miejsca i to się akurat tak zbiegło w czasie z tą nospą
Stary 2012-11-01, 12:08   #1266
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają nawilżacz powietrza lub planują kupić: jaki polecacie???? Bo u nas pilnie potrzebny ehhh powietrze takie suche, że musze okno otwierać bo sie dusze a przy dziecku nie bede robić przeciągu ... no .. I musimy coś kupić ...
http://allegro.pl/aqua-decor-aromate...725166432.html my kupiliśmy taki i jak pisałam wczesniej przy pierwszej próbie montażu kula jest w kilku kawalkach więc nie polecam, tandetne szkło, bo ogólnie wyglądałaby chyba ładnie

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:09   #1267
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 12:11   #1268
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Hej
u nas leje

micia nie wiem na all jest chyba duzo, ja wczoraj oglądałam w saturnie ale nie kupilismy narazie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
mialabym obawy ze sie sturlam
Stary 2012-11-01, 12:13   #1269
AgusiekT
Raczkowanie

Witajcie.

Tak czytam o tych upragnionych porodach, ja mam termin na 15.11 a już ledwo się toczę i marzę, żeby to się już skończyło. Od kilku dni wyłazi mi jakaś krwisto-śluzowata wydzielina, ale lekarz wczoraj widział, stwierdził, że "to jeszcze nie to i szyjka trzyma". Boże, najgorsze są noce, nie można się normalnie przewrócić, bo dziecko mi się w brzuchu z jedną na drugą stronę przelewa, a to już nie jest przyjemne.

Wczoraj miałam też ktg, wyszły skurcze, ale te z gatunku przepowiadających. Natomiast najlepsza była położna, wyjęła wykres z ktg, popatrzyła i mówi tak:" No, jak byśmy tu dali kroplówkę, to możliwe, że coś by się ruszyło, ale nie ma co, niech pani jeszcze troszkę wytrzyma". Mój mąż był przy tym i mówi, że jak usłyszałam słowa "dali kroplówkę i coś się ruszyło" to zrobiłam oczy jak 5zł ze strachu. I powiedzcie jak to jest- z jednej strony marzy się o tym porodzie, a drugiej strach człowieka ogarnia. Żeby tak ktoś chciał za mnie urodzić...
Pozdrowionka
AgusiekT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:14   #1270
Ma_majka
Zakorzenienie

Dziewczyny, co do nawilżaczy to może zastanówcie się od razu nad inhalatorem Mój ma taką nakładkę, że wypuszcza parę do pomieszczenia czyli działa na tej samej zasadzie jak nawilżacz a na pewno Wam się przyda przy dziecku. Ja używałam baaardzo często, raz że większość leków jest skuteczniejszych jak się podaje wziewnie a dwa to można zwykłą solą fizjologiczną robić dziecku inhalacje przy katarze czy kaszlu. A dla alergików to już w ogóle jest niezbędny!
Stary 2012-11-01, 12:14   #1271
lena3012
Przyczajenie

[QUOTE=Ma_majka;37365386]Spoko

A czemu miałaś pierwsze cc? Dawno to było?[COLOR="Silver"]

Prawie 7 lat temu ze względu na wrodzone zwichnięcie stawu biodrowego. W ciąży przytyłam 20 kg a to tak obciążyło chore biodro że konieczna była endoproteza. Teraz kg przybyło tyle samo i boję się o drugą nogę.... Staram się chodzić jak najmniej ale nie najlepiej mi to wychodzi...
lena3012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:15   #1272
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
w wielkim skrocie od czerwca dostaje listy od anonimowego wielbiciela
Ja bym sie obsrała ze zdenerwowania

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie czekoladki kinder, jeju ale mi smakują teraz! Normalnie jak je widzę w sklepie, to oczy mi się świecą jak psu jajca! Nie umiem opanować tego pożądania
Ja tak do niedawna miałam na Fante a teraz na... ser biały

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Na sr polozna mowila,ze mozna tez zelami typu durex play
Tiaaa... wtedy to chyba tez lepiej nie palcem masować a innym grzebalcem

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ale jest jeszcze jedna sprawa.....dziecko moje malenkie ma 4kg!! :/ wiec....biorac pod uwage granice bledu minimum 3,600 a nawet 4,5 !! jeeeezuuuuu :/
Mi ostatnio bardzo wiekowa ciocia tż opowiadała (porody 50 lat temu mniej więcej), jak to rodziła wszystkie dzieci średnio 4500-5200. I opowiadała jeszcze o babce, która urodziła sn dziecko koło 6 kg i jej sie biodra rozeszły i musiała nosić jakieś ciężarki na biodrach żeby jej się zeszły z powrotem. Zatem głowa do góry

Cytat:
Powiem tak, mija połóg no i nie chce się bunga bunga
Ja to jestem jakies ekstremum bo mi sie w ciazy nie chce nic a nic a co dopiero w połogu... A poza tym mi niewygodnie. Dzisiaj rano sie trochę poprzytulaliśmy i po 5 minutach mnie kolka złapała, żesz fak

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Marti w sumie to nawet dokładnie nie wiemy jak to z tym jest bo mój mąż pracuje w polskiej firmie ale na warunkach holenderskich
Ja bym na Waszym miejscu zadzwoniła do Inspekcji Pracy zapytać co i jak, w końcu od tego sa żeby pomagac i wyjasniac.

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
A ubrać się mogę na cebulkę - nikt nie musi wiedzieć, że pod (pseudo)skórzaną kurteczką mam 17 podkoszulków i bluzek a niemożność zasunięcia jej rozwiążę jakimś malowniczym wiązaniem chusty. O!
Ja tak zawsze chodzę. W mojej szafie nie funkcjonuje cos takiego jak kurtka zimowa. Mam taka skorzaną wy☠☠☠☠ziawke i chodzę w niej na okrągło, zawsze rozpieta W zaleznosci od pory roku zmienia się tylko ilosc warstw pod spodem. Ale to polecam osobom poruszajacym sie autem, skazana na komunikacje miejska dosc szybko zainwestowałabym w jakiegos zimowego balerona

Cytat:
Hehehe.. tata poszedł na spacerek wrócił ze świeżym ananasem - nie wiem czy dojrzały jest, ale spróbuje - nie zaszkodzi przecież..
Aaaaaale bym zeżarła ananasaaaaaa ja cieeeee!!!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:16   #1273
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Witajcie.

Tak czytam o tych upragnionych porodach, ja mam termin na 15.11 a już ledwo się toczę i marzę, żeby to się już skończyło. Od kilku dni wyłazi mi jakaś krwisto-śluzowata wydzielina, ale lekarz wczoraj widział, stwierdził, że "to jeszcze nie to i szyjka trzyma". Boże, najgorsze są noce, nie można się normalnie przewrócić, bo dziecko mi się w brzuchu z jedną na drugą stronę przelewa, a to już nie jest przyjemne.

Wczoraj miałam też ktg, wyszły skurcze, ale te z gatunku przepowiadających. Natomiast najlepsza była położna, wyjęła wykres z ktg, popatrzyła i mówi tak:" No, jak byśmy tu dali kroplówkę, to możliwe, że coś by się ruszyło, ale nie ma co, niech pani jeszcze troszkę wytrzyma". Mój mąż był przy tym i mówi, że jak usłyszałam słowa "dali kroplówkę i coś się ruszyło" to zrobiłam oczy jak 5zł ze strachu. I powiedzcie jak to jest- z jednej strony marzy się o tym porodzie, a drugiej strach człowieka ogarnia. Żeby tak ktoś chciał za mnie urodzić...
Pozdrowionka
No to już niedługo Ale nie ma co przyspieszać na siłę
Stary 2012-11-01, 12:20   #1274
justa86
Zadomowienie

Hej Mamusie!!
Jakie neeewsy!!!
Gratuluje maluszkow ! no i nareszcie porody sn! Super!
a ja od wczoraj mysle o tym moim dzieciatku duzym..... powoli sobie nie wyobrazam SN, musze namowic mojego gin na cesarke..... no natlok mysli
ale nic, damy rade
Micia w tym pomiarze miednicy moja nadzieja!! oby byla

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Justa - głównie do Ciebie kieruję, ale również do innych. Mnie też w perspektywie może czekać urodzenie sporego dziecięcia, dlatego zainteresowałam się tym.

Znalazłam takie forum z wypowiedziami dziewczyn, które już urodziły:

http://parenting.pl/dzis-pytanie-dzi...a-dziecka.html

Najbardziej powaliła mnie na łopatki wypowiedź. To znaczy może nie tyle wypowiedź, co możliwy błąd pomiaru USG.
"dokladnei zadko kiedy waga według USG sie sprawdza. Mi dzien przed porodem powiedzieli ze syn jest duzy i bedzie wazyc około 4500. Jak usłyszałam to to myslałam ze zawału dorstane bo jak takiego olbrzyma urodzić. A po porodzie który skonczył sie cc (pepowina owinieta wokół szyji małego) mały ważył 2900 wiec był malutki i drobniutki "

Z racji tego, że cytowałam, pisownia oryginalna
Lekarz mowil ze pomylka moze byc 0,5kg w jedna lub druga nie wiecej :/
ale wydaje mi sie ze wlasnie wszystko zalezy od lekarza sprzetu, no nic zobaczymy :
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:22   #1275
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Witajcie.

Pozdrowionka
tak na pocieszenbie ja mam termin o dzien pozniej niż ty, a nie mam nic..wydzieliny, skurczy, i wogole wiec u ciebie cos sie dzieje
no nic poczekamy zobaczymy no keidys w konsu musza wyjsc te dzieciaczki
Stary 2012-11-01, 12:22   #1276
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ale próbowałaś już metody 3 x S ? Bo może na ten spacerek to razem z tatą trzeba było się wybrać ;-)
Cytat:
a gdzie ja po kąpieli będę na spacerki latała
wczoraj przebieżka po miescie była.. a na seks jakoś nie mam ochoty..

Cytat:

no ja juz wiem co jest kluczem do porodu...mniej gadaco tym i tyla, ja tu gadam od tygodnia ze chce i gó..wno wychodzi
wczoraj mialy byc mizianki i nei bylo bo zasnelam
i tyle ze staranek,

halwaya na pocieszenie mnie , u mnie 39 tydzien a juz sie ludzie dopytuja kiedy kiedy i czy juz, panie ws klepie itd moj maz stwierdził, ze mam ksiązkowe objawy rozdrażnienia przedporodowego bo w ksiazce przeczytal ze naq tym etapie mamusie wk..urwiaja takie pytania

ja to i bez ksiazki wiedzialam

widac dzieciaczki mają powody by posiedziec w brzuszkach i tyle,
Cytat:
No to już niedługo Ale nie ma co przyspieszać na siłę
dobra - zjadłam ananasa i koniec z tym ponaglaniem.. macie racje - wyjdzie jak będzie chciało.. więc chill out - zabieram się za robienie naleśników

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:24   #1277
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
tak na pocieszenbie ja mam termin o dzien pozniej niż ty, a nie mam nic..wydzieliny, skurczy, i wogole wiec u ciebie cos sie dzieje
no nic poczekamy zobaczymy no keidys w konsu musza wyjsc te dzieciaczki
eee ja mam na 14 grudnia i też zero jakichkolwiek objawów.. przecież to dopiero 1 listopad jest.. zacznę się martwić 1 grudnia
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:29   #1278
ausente
Zadomowienie

a u nas dzis pogoda taka : raz pada , raz słońce.

TŻ poszedł po materiały i bedą kończyć łazienke....dziś oh masakra. niech juz to sie skonczy.

ha ha w ogole wam nie pisałam.
przedwczoraj w nocy tak sie coś rzucałam ,że TŻ walnęłam z łokcia w oko i biedny ma limo nie mam pojecia co mi sie snilo.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:40   #1279
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie fajne określenie Ja mówię wypacykować
czy przy dziecku można używac perfum? Nie mówie przy noworodku, bo pewnie nawet nie będzie mi to w głowie, ale przy takim, które ma kilka m-cy? Moje perfumy są akurat bardzo mocne (Dune), więc nie wiem co zrobię z flakonikiem 100 ml, jeśli mały ich nie polubi
Czytałam, że nie powinno się używać perfum przy maleńkim dziecku, bo powinno czuć naturalny zapach matki. Co do kilkumiesięcznego - czy ja wiem czy to przeszkadza..? Przecież taki dzieciaczek już powoli poznaje świat i ma tyle bodźców dookoła, że jeden nowy zapach od czasu do czasu raczej mu nie zaszkodzi.

Cytat:
Hej
U mnie rano było śliczne słonko, a teraz buro i brzydko się zrobiło. Aż mi zimniej jak patrze co się dzieje za oknem.
jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:42   #1280
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość

TŻ poszedł po materiały i bedą kończyć łazienke....dziś oh masakra. niech juz to sie skonczy.

przedwczoraj w nocy tak sie coś rzucałam ,że TŻ walnęłam z łokcia w oko i biedny ma limo nie mam pojecia co mi sie snilo.
hehehe terrorystka

immortal no ty masz wiecej czasu
daamy rade

zmykam
Stary 2012-11-01, 12:43   #1281
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:

No to pieknie.... Niebezpiecznie z Toba
Stary 2012-11-01, 12:45   #1282
ausente
Zadomowienie

ha ha ha kobieta go pobiła ;D
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:46   #1283
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

terrorystka
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:48   #1284
Karla1983
Zadomowienie

Cytat:
ha ha ha kobieta go pobiła ;D
Uważaj zeby Ci Niebieskiej Karty nie zalozyl
Stary 2012-11-01, 12:49   #1285
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Hej.

Wiem, że za dużo się nie odzywalam podczas pobytu w szpitalu ale po prostu nie ogarnialam wizazu na telefonie no i mialam lekkie zalamanie nerwowe z tego wszystkiego przez co ciągle faszerowali mnie środkami uspokajajacymi Przez 8 dni 24h/dobe bylam pod kroplowka z fenoterolu bo skorcze byly ciagle i bardzo silne po tych osmiu dniach przeszli na tabletki i jakos z maluszkiem dalismy rade. Wczoraj wyszlam ze szpitala delikatne skurcze nadal są ale lekarze stwierdzili ze jak tym razem trafie do szpitala to do domu wroce juz z synkiem bo weszlam juz w 36tc i ciaza jest donoszona. Mąż bardzo o mnie dba doslownie nie pozwala mi nic robic i ciagle sie pyta jak sie czuję, takie zachowanie jest najlepszym świadectwem tego jak mnie kocha
Ściskam Was gorąco i dziękuje, że trzymałyście za nas kciukiNo i oczywiście gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:50   #1286
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
eee ja mam na 14 grudnia i też zero jakichkolwiek objawów.. przecież to dopiero 1 listopad jest.. zacznę się martwić 1 grudnia
Podobnie termin mamy, ja z OM mam 17.12, a z usg 24.12 ;]

ausente - mnie tak ostatnio w nocy M potraktował Na szczęście obyło się bez lima, bo "celował" bardziej w czoło

Bosszzz jak mi się nic nie chceee. Mam porozkładane w kuchni rzeczy do pieczenia, a robię dosłownie WSZYSTKO, byle nie zacząć :P
jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:53   #1287
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie fajne określenie Ja mówię wypacykować
Nie mam pojęcia, ale pewnie jak nie będziesz się psikać od stóp do głów to wydaje mi się, że nie powinno być problemu.

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Właśnie przejżałam

Gratulecje dla rozpakowanych mamusiek kl aski:

Ja się czuje coraz gorzej wczoraj wieczorem znów bóle, przedwczoraj wieczorem również aż wyprostować się nie szło.
Martwię się tym co mi wczoraj poleciało ale krwi tam całe szczęście nie było, w poniedziałek wizyta więc zapytam lekarz, do tego wszystkiego jakaś spuchnięta jestem ach szkoda gadać.....

Mój TŻ wrócił koło 4 w nocy dziś i mówił że położył się do łózka przytulił mnie i z Adasiem się bawił bo on nie spał pukał sobie w brzuch normalnie a ja sobie w najlepsze spałam. Musiałam spać jak zabita skoro TŻ mnie pukał w brzuch i do tego jeszcze Adaśko od środka he he he
Współczuję Trzymam kciuki, żeby się polepszyło

Cytat:
Hehehe.. tata poszedł na spacerek wrócił ze świeżym ananasem - nie wiem czy dojrzały jest, ale spróbuje - nie zaszkodzi przecież..
Dobry ananas nie jest zły

Cytat:
A o co chodzi z tym 3xS?

Cytat:

halwaya na pocieszenie mnie , u mnie 39 tydzien a juz sie ludzie dopytuja kiedy kiedy i czy juz, panie ws klepie itd moj maz stwierdził, ze mam ksiązkowe objawy rozdrażnienia przedporodowego bo w ksiazce przeczytal ze naq tym etapie mamusie wk..urwiaja takie pytania

ja to i bez ksiazki wiedzialam

widac dzieciaczki mają powody by posiedziec w brzuszkach i tyle,
Ja bym nawet powiedziała, że to najnormalniejsze w świecie rozdrażnienie, bo ile można odpowiadać na takie pytania.

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Tiaaa... wtedy to chyba tez lepiej nie palcem masować a innym grzebalcem

Cytat:
Mi ostatnio bardzo wiekowa ciocia tż opowiadała (porody 50 lat temu mniej więcej), jak to rodziła wszystkie dzieci średnio 4500-5200. I opowiadała jeszcze o babce, która urodziła sn dziecko koło 6 kg i jej sie biodra rozeszły i musiała nosić jakieś ciężarki na biodrach żeby jej się zeszły z powrotem. Zatem głowa do góry
Właśnie też zauważyłam, że jak się mówi starszym osobom o wadze 4 kg to mówią, że dziecko jest duże, ale jakoś bez przerażenia.

Cytat:
Aaaaaale bym zeżarła ananasaaaaaa ja cieeeee!!!
Ja to ostatnio miałam fazę na brzoskwinie z puszki

Cytat:

dobra - zjadłam ananasa i koniec z tym ponaglaniem.. macie racje - wyjdzie jak będzie chciało.. więc chill out - zabieram się za robienie naleśników
Wiecie co, bo to chyba jest tak jak ze staraniem o ciążę - jak człowiek odpuści to dopiero coś zaczyna się dziać.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 12:54   #1288
weronika23
Zakorzenienie

perelka nareszcie sie odezwalas w takim razie lez kochana i odpoczywaj tak jeszcze z 2 tygodnie

justys dasz rade moja ciotka chudzina i rodzila 4,5 kg a ma 1,58 i 46 kg po 2 ciazach wazy moja gabryske szacowali nna 4 a miala 3330
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:59   #1289
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Lekarz mowil ze pomylka moze byc 0,5kg w jedna lub druga nie wiecej :/
ale wydaje mi sie ze wlasnie wszystko zalezy od lekarza sprzetu, no nic zobaczymy :
Nie wiem czy wchodziłaś na to forum, które podawałam, ale tam dziewczyny pisały, że jak się trafia do szpitala to oni jak widzą, że dziecko nie przejdzie to robią cc. Najważniejsze, żeby Cię pomierzyli.

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej.

Wiem, że za dużo się nie odzywalam podczas pobytu w szpitalu ale po prostu nie ogarnialam wizazu na telefonie no i mialam lekkie zalamanie nerwowe z tego wszystkiego przez co ciągle faszerowali mnie środkami uspokajajacymi Przez 8 dni 24h/dobe bylam pod kroplowka z fenoterolu bo skorcze byly ciagle i bardzo silne po tych osmiu dniach przeszli na tabletki i jakos z maluszkiem dalismy rade. Wczoraj wyszlam ze szpitala delikatne skurcze nadal są ale lekarze stwierdzili ze jak tym razem trafie do szpitala to do domu wroce juz z synkiem bo weszlam juz w 36tc i ciaza jest donoszona. Mąż bardzo o mnie dba doslownie nie pozwala mi nic robic i ciagle sie pyta jak sie czuję, takie zachowanie jest najlepszym świadectwem tego jak mnie kocha
Ściskam Was gorąco i dziękuje, że trzymałyście za nas kciukiNo i oczywiście gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Super, że już wszystko się polepszyło

Ale ciąża donoszona to chyba skończony 37 tydzień.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 13:01   #1290
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej.

Dobrze że jest już ok No i niech Maluszek jeszcze trochę posiedzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości