![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Cytat:
![]() A wiesz dlaczego się zachowuję tak a nie inaczej? Bo po pierwsze tutaj w większości wykazałyście się zerowym zrozumieniem dla rozwoju dziecka i nie chcecie przyjąć do wiadomości, że coś takiego w ogóle istnieje. Po drugie wg mnie brakiem jakiejkolwiek klasy jest "bieganie" przez was po innych watkach, wyśmiewanie innych ludzi i tego co piszą w tym akurat wątku. Że już o tworzonych prześmiewczych piesełach nie wspomnę, bo to już było poniżej wszelkiego dna. Dlatego proszę nie oceniać mojej kultury, wyczucia i taktu, bo po prostu uznałam, że grzeczna rozmowa z wami jest bez sensu. Umiem rozmawiać grzecznie i kulturalnie ale jesli ktos pluje to nie umiem twierdzić, że deszcz pada i ten ktos nie może liczyc na to, że mu to ujdzie płazem. naprawde przemyśl to co napisałam troszkę
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-11-15 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Po których wątkach biegam? Którego pieseła stworzyłam? Podstawowy błąd jest taki, że wyjaśniłyśmy Wam, jaką panią uważamy za dotkniętą OZM. Chyba mi nie powiesz, że baba, która bardziej hoduje niż wychowuje swoje dziecko to po prostu troskliwa mamusia. Nie opisujemy wszystkich matek, ale te, których zachowanie jest chamskie, lub z pewnych opisanych względów nam się nie podoba. Jak szanuję mamę, która stara się czymś zająć dziecko i chociażby śpiewa z nim piosenki w autobusie, tak mama z ozm, która siada na ławce i pozwala dziecku demolować plac zabaw mojego szacunku nie ma.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowy wątek jest dość fajny,ale paluchy mnie świerzbią po wpisie,zeby dzieciakowi w odwecie piaskiem w oczy sypać ![]() Piszesz,ze szanujesz mamę ,która stara się dzieckiem zajać chocby poprzez śpiewanie,ale w tym wątku było sporo narzekań,ze matki za glosno rozmawiają ze swoim dzieckiem czy coś tam do niego zagadują 'po dziecięcemu'. Jednemu przeszkadzają faktycznie przejawy głupoty i chamstwa innych,a kogoś wkurza niemal każde dziecko czy matka w przestrzeni publicznej ,chyba tylko tym ze jest.I ten wątek przyciągnął trochę osób chcących sobie pohejtować,wg mnie niepotrzebnie bronisz całości "was'' ,ja tez nie pod każdym postem 'naszych' bym się podpisała.
![]() |
![]() |
#1266 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Jak komuś wszystko przeszkadza, to nie ma rady. Jednemu chłopu w busie przeszkadzało, że staram się psa swojego uspokoić, żeby nie wył. A pies po prostu był przerażony i obolały. Ludziom nie dogodzisz. Ale rozumiem ludzi, którym np. przeszkadza, jak ktoś uważa, że każdy chce potrzymać jego pieska na kolanach. To już przegięcie. Ps. Wyręczyłam Cię w pisaniu o sypaniu piachem, bo też mnie to uderzyło ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Edytowane przez Bananalama Czas edycji: 2013-11-15 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
|
O, i nagle tematy się skończyły
![]() A jednak warto było założyć wątek na plotkowym. Jak widać można fajnie i z kulturą podyskutować, nie offtopując tak bardzo.
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
noo,na plotkowym momentami ta kultura aż huczy...
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie nie offtopujc? Tam sa same offy, bo przyklady ktore tam sa maja sie nijak do oslawionego ozm. na plotach jest to po prostu watek w ktorym mozna sobie pojechac po matkach, babciach, ojcach itd, ktorzy komus kiedys nadepneli na odcisk. W wiekszosci opisujecie tam ludzi glupich, ktorzy przypadkiem maja dzieci i tylko dlatego "nadaja sie" do tego watku.
![]() |
![]() |
#1270 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1272 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do drugiego, to nie zapominaj, ze twoja mama jest i matka i Polka. A ja niekoniecznie ![]() Ja ogolnie nie lubie wysmiewania sie z innych ludzi. To plytkie i okrutne i zle swiadczy o smiejacym sie.
![]() |
![]() |
#1274 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Skąd wiesz że moja mama jest polką? Poza tym określenie Matka Polka znaczy samodzielną, samowystarczalną i poświęcającą się dla dzieci matkę. Moja mama nie musiała się poświęcać ![]() Tu nie chodzi się o śmianie z innych ludzi, ale z ich zachowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 | |
Zadomowienie
|
Ale istnieją tego typu wątki o śmiesznych/ dziwnych/ irytujących zachowaniach innych ludzi i jakoś nikt tam nie wojuje w ich obronie, tylko podaje te przykłady i wątki się sprawdzają. Ale opisywanie pewnych schematycznych i powielających się określonych zachowań mam już jest "beee i "jak to tak". Wyluzujcie, nikt nikomu nie pisze "na pewno taka jesteś".
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() I jak widać także w takiej grupie jak matki występują zachowania, które można skrytykować. Skoro wiele obcych sobie osób na jednym forum widzi tu jakiś wspólny mianownik to odpuśćmy sobie zaprzeczanie i tłumaczenie określonych zachowań na wszelkie sposoby (że ktoś jest głupi, wredny, podły z charakteru itp.). Nie powstał po to by dyskutować z tezą, która jest w tytule ![]()
![]() |
![]() |
#1276 |
Konto usunięte
|
Ok, to jaki związek ma ozm z wlozeniem przez dziecko psa do pralki? Bo wg mnie to skrajny idiotyzm, nieodpowiedzialność, itd. ale ozm? To w takim razie pod ozm można podpiac wszystkie głupie zachowania rodziców, więc Luba ma rację. A jeśli tak nie jest, to jest to off.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy Twoja mama poswięcala sie czy nie to juz pozostaw jej ocenie. Juz sama ciąza i porod to poswięcenie, o trudach związanych z utrzymaniem i wychowaniem dziecka nie wspominając. Takze mysle ze jednak troszke sie poswiecila dla Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu nie powiedziałabym, że ciąża i poród były z mojej strony poświęceniem.
![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie duuuużym poświęceniem była zmiana pieluszki po pierwszej kupie. Ale nie taki diabeł straszny ![]()
![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
Jestem mamą.
Kocham swoje dziecko. Poród. Trud wychowania. Rozstępy. Tak. Uważam, że macierzyństwo jest poświęceniem. Tyle, że dzidziak wszystko wynagradza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Chyba nie było tak zle,bo mocno staramy się o drugie ![]()
![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
kontynuując of - powodzenia i owocnych starań. Mnie czasem łapią myśli nad drugim, ale najpierw muszę popracować nad mężem i pracą (najpierw ją mieć). No i lokalowo kiepsko ale wierzę w cuda
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 2ystem1645 Czas edycji: 2013-11-17 o 21:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poświęcenie kojarzy mi sie z oddaniem, zaangażowaniem, takze z rezygnacją z czegoś (z wygody, z przespanej nocy) na rzecz czegoś innego; |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciaza,poród, macierzyństwo-żadne poświęcenie, raczej cos co bardzo chciałam i liczyłam sie ze moze byc róznie(nie przespane noce , wyczerpanie itd) Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, bo rodziłam bez znieczulenia, które moim zdaniem nie jest obojętne dla dziecka czyli poświęciłam swój komfort dla dobra dziecka i wielokrotnie to robię poświeciłam częściowo swoją pracę zawodową itd. aczkolwiek: poświecam bo chcę, nie żałuję, ba, cieszę się, robię to z własnego wyboru i nie wpadłabym na to by komukolwiek to wypominać, nie czuję się też uciemiężona z tego powodu tak, jestem matką poświęcającą sie dla dziecka i jest mi z tym dobrze, a nawet mnie to uszczęśliwia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
poświęcenie "czyn ofiarny, pełen bohaterstwa i samozaparcia; też: gotowość do ponoszenia ofiar" wg słownika
no, moze poród bohaterstem nie był ![]() to chyba kwestia tego jak ktoś rozumie poświecenie, mnie ono nie kojarzy się z niczym złym, to po prostu oddanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.