|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Hej u mnie dziś nocka w miarę przespana . Przed samym snem zjadłam kanapkę i nie byłam głodna w nocy jak przebudziłam się na siusiu i może dlatego dalej spałam . Najgorsze jest to że chyba zaczyna mnie przeziębienie łapać bo tz jest podziębiony a mnie zaczyna gardło pobolewać Macie może jakieś sposoby domowe
byle nie czosnek bo mnie odrzuca od niego i zaś strasznie żołądek mnie ciśnie po nim . Chyba że spróbuje po troszeczku gdzieś go wcisnąć . Cytat:
. Też każdy mi mówił że jak dziecko przyjdzie to się zmieni Cytat:
za wizytę .Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby już nie wróciły Cytat:
|
|
#1262 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
To ja jeszcze w sprawie tego usg genetycznego/prenatalnego bo też mam wrażenie że nasze giny różne sprawy mają na myśli. Tu jest moim zdaniem dobrze wyjaśnione: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...,13290332.html Jest tam też link do listy lekarzy którzy mają uprawnienia do wykonywania tego badania. I odnośnie tego że pappa jest niejednoznaczy. To prawda bo wynik dostaje się jako określenie ryzyka. Na moim z sierpnia stoi tak: trisomia 13 ryzyko podst(wynikajace z wieku) 1:1404, ryzyko skorygowane 1:75. No i to prawda że to jeszcze niczego nie przesądza ale wiadomo też że trzeba zrobić amniopunkcję. A tak swoja drogą sama informacja że 1 na 1500 kobiet w wieku lat 30 będzie miała taką wadę jest przerażająca
|
|
|
|
#1263 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się i szybciutko nadrabiam
Cytat:
Cytat:
Ja tu ledwie żywa, zęby wychodzą, alergie, nieprzespane noce a ten mi tu wyjeżdża z takim tekstem spacerując sobie po ulicy z nudówCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mój małżonek sobie w niedzielę wyjeżdża na tydzień do Londynu
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
kurcze myslałam ze dzis mnie wypuszcza...ale niestety boja sie (ciagle mam brazowe plamienia) i potrzymaja mnie jeszcze do poniedziałku
w sumie to moge polezec bo nie chciałabym znowu wracac tylko jedzenie jest tu koszmarne i marzy mi sie normalny obiadek... |
|
|
|
#1265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ten jest zdecydowanie bardziej życiowyOj cieżkie życie samotnej matki, a jakieś babci z odsieczą nie możesz wezwać? |
|
|
|
|
#1267 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zagłuszy trochę inne odgłosy.Cytat:
We wtorek jak oglądałam jakiś serial i zobaczyłam w nim truskawki to mówię mu: "ale bym zjadła sobie truskawki". I dziś rano zaprowadzał córę do szkoły i wrócił do domu z truskawkami Poszedł wczoraj do sklepikarza i zamówił je na dzisiaj dla mnie. Wiem że te truskawki to zbytnio zdrowe nie są ale zjadłam z apetytem.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A babcie albo pracują abo drugiego wnuka bawią, damy radę. Najgorsze są nocki, bo mąż mleko zawsze szykuje
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie jakies ksiazki o macierzynstwie, dzieciach godne polecenia ?
Chcemy cos z chlopakiem zamowic, ale tyle tego jest a nie wiadomo, ktore sa cos warte
|
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już od kilku dni marzę o truskawkachtylko zjadłabym takich słodziutkich, sezonowych ze śmietaną i z cukrem
|
|
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i sobie smaka zrobiłam, ale mąż się śmieje że to zadanie jest już trudniejsze do wykonania i mam na razie czekać cierpliwie
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahha to samo mojemu chlopakowi mowilam ze mam mega ochote na arbuza ![]() truskawki tez ostatnio jadlam bo mialam taka ochote i winogrono jakos ciagnie mnie caly czas do owocow |
|
|
|
|
#1273 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiele cennych informacji poznałam Cytat:
truskawki mmmmm.... ale mi ochoty narobiłyście ![]() --- my z TŻ mamy dobre relacje, mam wrażenie, że coraz lepsze. Owszem, zdarzają się kłótnie, ale szybko się godzimy TŻ od ślubu cały czas pomaga mi w domu
|
||
|
|
|
#1274 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też bym zjadła truskawek ![]() Co do tż-ów, bo widziałam, że był temat: na mojego nie mam co narzekać, już jedną ciążę przeszliśmy, byłam okropna, humorzasta i wytrzymał jakoś Teraz też wytrzyma. Chyba I jeszcze badania prenatalne... ja będę robić niedługo usg 13-tygodnia i jeśli wyjdzie ok, jak poprzednim razem, to żadnych dodatkowych Pappów robić nie będę. Wiadomo, że jeśli będą wątpliwości to i na amnio się zdecyduję, ale jeśli mogę uniknąć, to wolałabym nie robić.
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
O arbuzach to nie tylko my marzymy, mój 3-latek też mi kazał ostatnio do listy zakupów dopisać
. Ratunku dziewczyny zaczyna mnie dopadać mój horror z pierwszej ciąży czyli ZMĘCZENIE. Do tej pory może nie miałam jakoś super energii ale byłam w stanie normalnie funkcjonować ale czuje że z dnia na dzień gorzej. Już mnie nic nie interesuje,ani książka, ani tv, zjeść moge byle co byleby tylko móc leżeć i nawet oczu nie otwierać. Zaczynam podejrzewać że matka natura jest facetem bo w głowie się nie mieści że jedna kobieta drugiej wymyśliła taki los. No ale przecież ciąża nie choroba i nasze babki szły w pole....bleee... to się pożaliłam, dzięki za wysłuchanie, ide pranie wieszać bo czekam od godziny ale jakoś samo nie chce z pralki wyskoczyć |
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis ruszylam sie z lozka i robie sobie ziemniaczki z kalafiorem i bulka tarta i jajkiem jakos na mieso nie mam ochoty nawet patrzec nie moge
![]() jakos mdlosci mi przeszly ale rowniez czuje zmeczenie i strasznie bola mnie plecy a do tego zaczynaja i uszy |
|
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
przed chwila miałam usg i jest mały krwiak, do tej pory na zadnym usg nie było... mam nadzieje ze do poniedziałku sie wchłonie...
|
|
|
|
#1278 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie ugotowałam kalafiora, jak wystygnie to do jajka, obtoczę w bułce i na patelnię ziemniaki i ogórek do tego pyyycha!zupę jeszcze muszę wymyślić Cytat:
--------- czuję się dzisiaj bardzo dobrze żadnych dolegliwości
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-01-17 o 12:52 |
||
|
|
|
#1279 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zacytowałam tylko swojego lekarza, który ma takie zdanie nt szczepień (nie wiem, czy też co do grypy, pisałam ogólnie) i może rzeczywiście powinnam podkreślić, że to jego zdanie, a nie, że tak się uważa powszechnie. I co do podkreślonego - AMEN! ![]() I nie kłóćmy się już ![]() Cytat:
Taka piękna pogoda, a ja w domu uwiązana, zajoba dostanę... Bym poszła na ten śnieg, mam park pod oknem, echhhh... ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() Nie dość, że jestem najstarsza, to jeszcze ważę najwięcej... (nie przez ciążę, zawsze miałam nadwagę )Cytat:
Pisz, jak masz czas I powodzenia z nauką!Cytat:
Np. pierwsza pomoc jest chyba na zajęciach.Cytat:
Suuuper ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już może wychodzić, ja dżinsów nie dopięłam wczoraj ![]() Nie miałam i nie mam. Nie wiem...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
:HI:
Ja też bym zjadła truskawki Ogólnie mam mega ochotę na owoce, wczoraj o 1 w nocy zjadłam wielkie pomelo![]() Za to na słodycze wcale nie mam ochoty ![]() Dzisiaj jak będę u rodziców muszę się zważyć bo brzuszek mi wyskoczył znienacka ale u siebie nie mam wagi, żeby się za bardzo nie dołować
|
|
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
za mną też chodzą arbuzy, u mnie są niby w biedronce i kaufie ale mąż mnie straszy, że to sama chemia
|
#1282 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W poprzedniej ciąży byłam badana ręcznie za każdym razem, teraz też już 2 razy. A koszt badania - chodzi i o samo usg? Tam, gdzie ja chodzę (do lekarza z certyf. FMF) kosztuje bodajże 200zł, a drugie tyle test PAPPa, gdybym chciała. Cytat:
A z wagą to różnie bywa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
#1283 | |||
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj zasypiam na stojąco mam ciężki dzień nie wiem czy przez tą ponurą pogodę . Na dodatek strasznie mnie bolą dziś jajniki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalne ![]() Mamuska - współczuję Ci, hormony wariują... W końcu przejdzie
|
|
#1285 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Mogę dołączyć? Właśnie mija mi 10 tc, termin wyznaczony na 18.08. To będzie moje drugie dziecko. Mam na imię Agnieszka
Czasem dokucza mi zgaga, liczę na lepsze samopoczucie w drugim trymestrze ![]() Na razie nie zrezygnowałam z pracy. Ostatnie trzy dni mogłam sobie odpocząć bo mój lekarz położył mnie do szpitala, żeby zrobić wszystkie potrzebne badania krwi i usg. Dostałm wolne do końca tygodnia. Dzisiaj umieram przez tą zgagę
|
#1286 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Myślę ,że jedynie szczera rozmowa może pomóc , twój tż pewnie jeszcze nie przywykł do nowej sytuacji ![]() Ja na relacje z tż-em nie mogę narzekać chociaż ja nie mam jeszcze "humorów ciążowych " Natomiast kiedy musiałam leżeć to musiał się sam zająć po pracy sprzątaniem ,gotowaniem i ogarnięciem całego domu teraz kiedy czuję się lepiej to zawsze go trochę odciążę , ale ja nie uznaję tego za jakiś wielki wyczyn ponieważ zajmowanie się domem jest naszym wspólnym obowiązkiem Cytat:
Super ,że po wizycie wszystko ok ![]() Cytat:
Ja też do najszczuplejszych nie należę ,ale łudzę się , że może nie przytyję jakoś strasznie zresztą najważniejsze żeby dzieci były zdrowe a ewentualnymi nadprogramowymi kilogramami zajmiemy się po porodzie Cytat:
|
||||
|
|
|
#1287 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
i pewnie ma racje, bo ciagle sie slyszy i czyta, jakie wredne potrafia byc kobiety wobec siebie heheCytat:
![]() Cytat:
Co do relacji z Tz to uklada sie dobrze, choc obydwoje jestesmy zmeczeni. Czasem niestety mam okropny humor i wyzyje sie na Tz, ale zdarza sie to bardzo rzadko i zwykle Tz stara sie okazac zrozumienie a jesli dojdzie do klutni staramy sie wyjasnic. W pierwszej ciazy bylo inaczej, a teraz jak jest juz dziecko, to nie mam kiedy odpoczac, jestem zmeczona a Tz tez zajety praca i robi do tego studia podyplomowe, ja robie kurs...wiec czasem sie w czlowieku nagromadzi, pozniej byle glupota i klutnia gotowa. Na codzien jednak jest ok, staramy sie wspierac nawzajem, Tz pomaga w domu i przy dziecku, a po pierwszym porodzie spisal sie na medal, wiec generalnie musze bardzo pochwalic mojego meza
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-01-17 o 17:30 |
|||
|
|
|
#1288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te dwa dodatkowe w cyckach zostały podejrzewam Teraz i je straciłam przez te mdłości (znaczy nie cycki, tylko te 2 kg )
|
|
#1290 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-17 o 18:18 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

byle nie czosnek bo mnie odrzuca od niego i zaś strasznie żołądek mnie ciśnie po nim . Chyba że spróbuje po troszeczku gdzieś go wcisnąć . 
za wizytę .

u mnie też nie co lepiej 
uważajcie na siebie 

Poszedł wczoraj do sklepikarza i zamówił je na dzisiaj dla mnie. Wiem że te truskawki to zbytnio zdrowe nie są ale zjadłam z apetytem.

i sobie smaka zrobiłam, ale mąż się śmieje że to zadanie jest już trudniejsze do wykonania i mam na razie czekać cierpliwie

TŻ od ślubu cały czas pomaga mi w domu 

szybkiego powrotu życzę