|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Hej u mnie dziś nocka w miarę przespana . Przed samym snem zjadłam kanapkę i nie byłam głodna w nocy jak przebudziłam się na siusiu i może dlatego dalej spałam . Najgorsze jest to że chyba zaczyna mnie przeziębienie łapać bo tz jest podziębiony a mnie zaczyna gardło pobolewać Macie może jakieś sposoby domowe
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1262 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
To ja jeszcze w sprawie tego usg genetycznego/prenatalnego bo też mam wrażenie że nasze giny różne sprawy mają na myśli. Tu jest moim zdaniem dobrze wyjaśnione: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...,13290332.html Jest tam też link do listy lekarzy którzy mają uprawnienia do wykonywania tego badania. I odnośnie tego że pappa jest niejednoznaczy. To prawda bo wynik dostaje się jako określenie ryzyka. Na moim z sierpnia stoi tak: trisomia 13 ryzyko podst(wynikajace z wieku) 1:1404, ryzyko skorygowane 1:75. No i to prawda że to jeszcze niczego nie przesądza ale wiadomo też że trzeba zrobić amniopunkcję. A tak swoja drogą sama informacja że 1 na 1500 kobiet w wieku lat 30 będzie miała taką wadę jest przerażająca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam się i szybciutko nadrabiam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A mój małżonek sobie w niedzielę wyjeżdża na tydzień do Londynu ![]()
![]() |
#1264 |
Raczkowanie
|
kurcze myslałam ze dzis mnie wypuszcza...ale niestety boja sie (ciagle mam brazowe plamienia) i potrzymaja mnie jeszcze do poniedziałku
w sumie to moge polezec bo nie chciałabym znowu wracac tylko jedzenie jest tu koszmarne i marzy mi sie normalny obiadek... |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj cieżkie życie samotnej matki, a jakieś babci z odsieczą nie możesz wezwać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
We wtorek jak oglądałam jakiś serial i zobaczyłam w nim truskawki to mówię mu: "ale bym zjadła sobie truskawki". I dziś rano zaprowadzał córę do szkoły i wrócił do domu z truskawkami ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie jakies ksiazki o macierzynstwie, dzieciach godne polecenia ?
Chcemy cos z chlopakiem zamowic, ale tyle tego jest a nie wiadomo, ktore sa cos warte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko zjadłabym takich słodziutkich, sezonowych ze śmietaną i z cukrem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahha to samo mojemu chlopakowi mowilam ze mam mega ochote na arbuza ![]() truskawki tez ostatnio jadlam bo mialam taka ochote i winogrono jakos ciagnie mnie caly czas do owocow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
truskawki mmmmm.... ale mi ochoty narobiłyście ![]() ![]() --- my z TŻ mamy dobre relacje, mam wrażenie, że coraz lepsze. Owszem, zdarzają się kłótnie, ale szybko się godzimy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym zjadła truskawek ![]() Co do tż-ów, bo widziałam, że był temat: na mojego nie mam co narzekać, już jedną ciążę przeszliśmy, byłam okropna, humorzasta i wytrzymał jakoś ![]() ![]() I jeszcze badania prenatalne... ja będę robić niedługo usg 13-tygodnia i jeśli wyjdzie ok, jak poprzednim razem, to żadnych dodatkowych Pappów robić nie będę. Wiadomo, że jeśli będą wątpliwości to i na amnio się zdecyduję, ale jeśli mogę uniknąć, to wolałabym nie robić.
![]() |
#1275 |
Raczkowanie
|
O arbuzach to nie tylko my marzymy, mój 3-latek też mi kazał ostatnio do listy zakupów dopisać
![]() Ratunku dziewczyny zaczyna mnie dopadać mój horror z pierwszej ciąży czyli ZMĘCZENIE. Do tej pory może nie miałam jakoś super energii ale byłam w stanie normalnie funkcjonować ale czuje że z dnia na dzień gorzej. Już mnie nic nie interesuje,ani książka, ani tv, zjeść moge byle co byleby tylko móc leżeć i nawet oczu nie otwierać. Zaczynam podejrzewać że matka natura jest facetem bo w głowie się nie mieści że jedna kobieta drugiej wymyśliła taki los. No ale przecież ciąża nie choroba i nasze babki szły w pole....bleee... to się pożaliłam, dzięki za wysłuchanie, ide pranie wieszać bo czekam od godziny ale jakoś samo nie chce z pralki wyskoczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis ruszylam sie z lozka i robie sobie ziemniaczki z kalafiorem i bulka tarta i jajkiem jakos na mieso nie mam ochoty nawet patrzec nie moge
![]() ![]() jakos mdlosci mi przeszly ale rowniez czuje zmeczenie i strasznie bola mnie plecy a do tego zaczynaja i uszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
przed chwila miałam usg i jest mały krwiak, do tej pory na zadnym usg nie było... mam nadzieje ze do poniedziałku sie wchłonie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zupę jeszcze muszę wymyślić ![]() Cytat:
--------- czuję się dzisiaj bardzo dobrze ![]() ![]() ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-01-17 o 11:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zacytowałam tylko swojego lekarza, który ma takie zdanie nt szczepień (nie wiem, czy też co do grypy, pisałam ogólnie) i może rzeczywiście powinnam podkreślić, że to jego zdanie, a nie, że tak się uważa powszechnie. I co do podkreślonego - AMEN! ![]() I nie kłóćmy się już ![]() Cytat:
![]() Taka piękna pogoda, a ja w domu uwiązana, zajoba dostanę... Bym poszła na ten śnieg, mam park pod oknem, echhhh... ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() Nie dość, że jestem najstarsza, to jeszcze ważę najwięcej... ![]() (nie przez ciążę, zawsze miałam nadwagę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie miałam i nie mam. Nie wiem...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
:HI:
Ja też bym zjadła truskawki ![]() ![]() Za to na słodycze wcale nie mam ochoty ![]() ![]() Dzisiaj jak będę u rodziców muszę się zważyć bo brzuszek mi wyskoczył znienacka ale u siebie nie mam wagi, żeby się za bardzo nie dołować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Raczkowanie
|
za mną też chodzą arbuzy, u mnie są niby w biedronce i kaufie ale mąż mnie straszy, że to sama chemia
![]()
#1282 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W poprzedniej ciąży byłam badana ręcznie za każdym razem, teraz też już 2 razy. A koszt badania - chodzi i o samo usg? Tam, gdzie ja chodzę (do lekarza z certyf. FMF) kosztuje bodajże 200zł, a drugie tyle test PAPPa, gdybym chciała. Cytat:
![]() ![]() A z wagą to różnie bywa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1283 | |||
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj zasypiam na stojąco mam ciężki dzień nie wiem czy przez tą ponurą pogodę . Na dodatek strasznie mnie bolą dziś jajniki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mamuska - współczuję Ci, hormony wariują... W końcu przejdzie ![]() ![]()
![]() |
#1285 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Mogę dołączyć? Właśnie mija mi 10 tc, termin wyznaczony na 18.08. To będzie moje drugie dziecko. Mam na imię Agnieszka
![]() Czasem dokucza mi zgaga, liczę na lepsze samopoczucie w drugim trymestrze ![]() Na razie nie zrezygnowałam z pracy. Ostatnie trzy dni mogłam sobie odpocząć bo mój lekarz położył mnie do szpitala, żeby zrobić wszystkie potrzebne badania krwi i usg. Dostałm wolne do końca tygodnia. Dzisiaj umieram przez tą zgagę ![]()
#1286 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Myślę ,że jedynie szczera rozmowa może pomóc , twój tż pewnie jeszcze nie przywykł do nowej sytuacji ![]() Ja na relacje z tż-em nie mogę narzekać chociaż ja nie mam jeszcze "humorów ciążowych " Natomiast kiedy musiałam leżeć to musiał się sam zająć po pracy sprzątaniem ,gotowaniem i ogarnięciem całego domu teraz kiedy czuję się lepiej to zawsze go trochę odciążę , ale ja nie uznaję tego za jakiś wielki wyczyn ponieważ zajmowanie się domem jest naszym wspólnym obowiązkiem ![]() Cytat:
Super ,że po wizycie wszystko ok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do relacji z Tz to uklada sie dobrze, choc obydwoje jestesmy zmeczeni. Czasem niestety mam okropny humor i wyzyje sie na Tz, ale zdarza sie to bardzo rzadko i zwykle Tz stara sie okazac zrozumienie a jesli dojdzie do klutni staramy sie wyjasnic. W pierwszej ciazy bylo inaczej, a teraz jak jest juz dziecko, to nie mam kiedy odpoczac, jestem zmeczona a Tz tez zajety praca i robi do tego studia podyplomowe, ja robie kurs...wiec czasem sie w czlowieku nagromadzi, pozniej byle glupota i klutnia gotowa. Na codzien jednak jest ok, staramy sie wspierac nawzajem, Tz pomaga w domu i przy dziecku, a po pierwszym porodzie spisal sie na medal, wiec generalnie musze bardzo pochwalic mojego meza ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-01-17 o 16:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1289 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1290 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-17 o 17:18 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.