|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda dba o ładny brzuszek by zamieszkał w nim maluszek - cz. 13
Tak, już zdążyłam zjeść i potem ogarnąć mieszkanie tak na szybko
![]() Marzy mi się kąpiel i chyba dzis szybko zasnę ![]() W ogóle to tu dziś baaaardzo spokojnie widziałam że większy ruch na mamusiowym
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny senny dzień... autentycznie coraz wcześniej chce mi się spać - dzisiaj, to już od 17 jestem nieprzytomna
Cytat:
Córka brata TŻ też nie mówiła do 6. roku życia. A zaniedbanym dzieckiem nie była (jej matka, to z kolei w drugą stronę przesadzała)... tzn. jedyne zaniedbanie jakiego się dopuścili, to że właśnie do logopedy z nią nie poszli parę lat wcześniej, a dopiero jak poszła do zerówki i szkolny logopeda się nią zainteresował. Bo oni uważali, że jest po prostu nieśmiała i dlatego nic nie mówi
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Jagatka! A dziś serducho będzie?
bo owulkę chyba niedługo wyznaczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1264 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Z widoku dziecka: znajomy i jego brat wychowywali się bez ojca, matka pracowała na 2 etaty później dopadła ją depresja (trwa do dzisiaj). Dziećmi się nie zajmowała, nie interesowało ją czy chodzą do szkoły, czy mają coś do jedzenia i czy w ogóle nocują w domu itd. Jeden nie skończył podstawówki a 2 zawodówki. Wyszli na prostą, mają swoje rodziny ale oboje stwierdzili, ze nie mieli dzieciństwa i szkoda, że nie wzięli ich do domu dziecka.
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mania z jednej strony chciałabym, ale nie wiem, my juz nie mamy siły, naprawdę, oboje... Nie wiem czy takie kochanie się co dzień miało sens, czy plemniki nie są za słabe poza tym tak sobie przejrzałam moje wykresy, w żadnym nie ma wyraźnego skoku na owulkę, tylko tak ledwo w górę ciagnie ta tempka. Chyba tylko w listopadzie był wyraźniejszy skok, i sama nie wiem czy to normalne...
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-03-22 o 19:47 |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproszę może w poniedziałek o skierowanie.Faktycznie u Ciebie ciężko określić czy teraz ta tempka rośnie już po owulce czy dopiero owu się zbliża Chociaż jeśli wierzyć testowi, to owulacja mogła być tego 20.03 jak miałaś spadek. Nie wiem co Ci doradzić w takiej sytuacji, jeśli chodzi o serducha... ale wydaje mi się, że jeśli zrobicie sobie dzień przerwy, to nic się nie stanie, bo w końcu nawet te słabsze plemniki ze 2 dni powinny żyć - więc może dziś odpoczynek, a dla pewności jutro poprawicie?
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do codziennego serduchowania to też tak kiedyś myślałam, ale teraz czytam książkę, w której właśnie jest napisane, że najlepiej codziennie, więc różne są opinie ![]() Tu piszą, źe ostatnio przeprowadzone badania wykazały, że codzienny seks w okresie okołoowulacyjnym daje większą szansę doczekania się ciąży niż seks uprawiany c drugi dzień Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-03-22 o 20:08 |
|
|
|
|
#1268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jagodziaaaaaa GRATULACJE! Śliczna córeczka
|
|
#1269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Tż da radę to będziemy działać, od niego to już zależy bo widzę, że bardzo się stara, ale organizm może odmówić posłuszeństwa...Cytat:
dziś czułam takie kłucia w bodbrzuszu, nie wiem czy to owu, czy po owu. Jeju zeby to było prostsze zaś dostanę 'depresji poowulkowej' ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Dobranoc kochane, padam dziś
|
|
#1270 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane
Coś nie mogłam się wbić ostatnio... Jagodzia moje wielkie gratulacje! Zdróweczka dla córeczki i dla Ciebie niestety nie widziałam zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Karnisz mam podwójny, i będzie firanka i zasłonka(nie powiesiłam jeszcze). Wstaw link do gazetki. ladypurple przykro mi że Ciebie też dopadło # coraz więcej Nas na wątku jest z tym przykrym doświadczeniem. Cieszę się że jesteś pozytywnie nastawiona. Obyś dalej optymistycznie podchodziła do starań ![]() PS. Byłam na wizycie żeby dobrać soczewki. Oczywiście nie mieli na stanie takich dla mnie, więc czekam aż zamówią i dopiero je odbiorę. Strasznie jestem ciekawa jak mi w nich będzie. Czy jak będę miała soczewki to mogę w nich iść na saunę?
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post45703519
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja. Cały dzień odsypiałam ciężki tydzień. Dopiero odrobiłam i wiem już co u Was
![]() Dzisiaj napchałam się pierogów az mnie zemdliło ![]() Jagodzia szczere gratulacje ![]() Cytat:
No i my też powinniśmy się dziś zacząć starać, ale jakoś weny brak I jeszcze nie wiem czy w tym miesiącu w ogóle będę mieć owulację
|
|
#1273 |
|
<3 <3 <3
|
Tez ide spac- dobranoc
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
jagodzia gratulacje, tak szybko się rozpakowałaś
niech maleństwo szybko opuści szpital by zamieszkać w nowym domku Lea pytałam go czy jak usunę guzki to czy to będzie miało wpływ na starania i stwierdził że nie. Ale kuzynka ma guzka tylko nie wiem jak duży to lekarz jej powiedział, że póki chce mieć dzieci to ma nie usuwać Będę szukać kogoś jeszcze jakiegoś endo, tylko chciałabym kogoś sprawdzonego a jak dobry to długa kolejka a czas leci Leine welcome ![]() Cytat:
Dobranoc babeczki, mam gości to mi ciężko wchodzić
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodzia sliczna coreczka i te włoski
współczuję porodu szybkiego bo wiem jakie to zagrożenie.... Rozwój pluc wazna sprawa no ale widać cos poszlo nie tak... Mam nadzieje, ze szybko wyjdzie malutka. A Ty zbieraj sily!!! Bo będą Ci bardzo potrzebne. Jak Twój tz? Zakochany??? Karmisz piersią? Ile ważyła i mierzyla? Bom ciekawska ja dzis caly dzien cos robię dzis posegregowalam ciuszki aby oddać komu trzeba i mieć z tym swiety spokój co tam jeszcze... Spalam 5h także idę spac bo padam na pysk jajca bolą, chyba owu, tz mnie wqr... Także tego... Szafa gra
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-03-22 o 22:33 |
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski ale się za wami stęskniłam nie miałam dospępu do neta i nie miałam jak się z wami skontaktować
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
Witam, pamięta mnie jeszcze ktoś?
![]() Wczoraj wróciłam od rodziców. Bardzo stęskniłam się za mężem, on zresztą za mną też i stwierdził, że już nie puści mnie samej na tak długo A dziś sprzątałam, bo się nazbierało trochę. Tak to jest zostawić faceta samego ![]() Byłam też u kolejnego endo i tym razem jestem zadowolona z wizyty ![]() No i tak z grubsza Was nadrobiłam: Zdrowia dla wszystkich chorujących Wiecznie i czekamy na bliźniakiDebra za pęcherzyki, oby teraz się udało ![]() Leine piękne jaja ![]() Cowie, MalinOla mam nadzieję, że szybko uda Wam się uporać z tarczycą i będziecie mogły powrócić do starań, aby zobaczyć upragnione II ![]() Witam nową staraczkę i życzę powodzenia Piękny masz zwierzyniec ![]() AgnieszkaK za wizytę MalinOla sytuacja nieciekwa z tarczycą Jagodzia gratulacje ![]() No a teraz mykam spać
|
#1278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie jestem pozytywnie nastawiona, chociaż jestem też trochę przerażona co będzie następnym razem.. Ale nie mogę się tak łatwo poddać.. Dzięki za wsparcie! ![]() Moja znajoma soczewki ściąga w saunie i na basenie, ale nie wiem czy robi to, bo musi czy tylko ze względu na wygodę. ![]() Ja zastanawiam się właśnie nad soczewkami, bo niestety ostatnio okazało się, że na stałe muszę nosić okulary. Boję się trochę, że je zgubię/zniszczę, bo bardzo często przecieram oczy. Nie panuję nad tym, ale robię to tak często, że trudno mi nawet dobrać tusz do rzęs, bo każdy mam potem roztarty pod oczami :P
|
|
#1279 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WIesz ja nie jestem zdania, że jak dziecko trafi do domu dziecka to jest super wyjście Wiele z nas tutaj nawet samych stwierdza, że obawia się adopcji i takie dziecko jak jest w domu dziecka i w nim dorasta( a dość często tak niestety jest), to ma psychicznie często dużo gorsze warunki niż w domu rodzinnym niestety Byłam kiedyś jako obserwator i to co widziałam to jakaś masakra..w moim rejonie był podział na dom małego dziecka (0-3) i nie pamiętam nazwy , gdzie były dzieci w wieku 3-18 . W domu małego dziecka dzieci albo bardzo się przywiązywały do Nas i z każdym wyjściem płakały, albo nie mieliśmy z nimi kontaktu - opiekowałam się dziewczynką co miała prawie 3 latka i siedziała ciągle przy oknie i na pytanie co robi mowiła "czekam na mamusię" i tak było codziennie ..a tam gdzie byli starsi to takie 5-6 latki jak im się dawało prezent to mówiły "spier..." . Także czy to są lepsze warunki to nie jestem pewna. A już mnie wkurza najbardziej, jak zabierają dzieci biednej, ale normalnej rodzinie... a gdy inna rodzina chce stworzyć rodzinny dom dziecka to na utrzymanie tego dziecka dostaje sporo kasy. Ja nie mówię, żeby dawać kasę, ale może pomagać w znalezieniu pracy, a nie zabierać dzieci [pomijam tutaj patologie różne] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze to ja teraz nie wiem..jak chcę takie delikatne zasłony to wystarczą pojedyńcze czy podwójne lepiej? Cytat:
31.12.13 ![]() 6.2.15 Edytowane przez maciejka1987 Czas edycji: 2014-03-22 o 23:37 |
||||||
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Miłej niedzieli
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widział ją tylko dwa razy po minucie. Bo był zakaz odwiedzin(i nadal jest) bo niby grypa panuje i już od 12.03. jest ten zakaz. Z karmieniem to jest tak że przez dobę jej nie dostałam więc karmią ja modyfikowanym. Przystawiałam do piersi ale ona nie miała siły ssać albo już była najedzona. Staram się rozbujać laktację. więc na początku zanosiłam jej mleko (siarę) po parem ml chociaż. Teraz zanoszę jej ok 60ml (tyle udaje mi się ściągnąć po kilku razach). A do tego daję cyca jak jestem u niej w szpitalu. Coś tam ciumka ale to tak sobie. Mam nadzieję że z czasem będzie lepiej. Ważyła 2270 i miała 47cm.
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
Mloda. Możesz w soczewkach chodzic na saunę ![]() My dziś jedziemy do siostry na obiad ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1284 | |
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczęta
Jagodzia widziałam córunię ![]() PS. Może przesłałabyś trochę pierwszej mamusiowej magii na wątek co? proszę ładnie Cytat:
Jak samopoczucie? mdli Cię jeszcze? bierzesz coś na to ?
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś mnie mdli. No, ale nie narzekam, widocznie tak ma być. Banany nic nie dają, migdały pomagają tylko na chwilę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1286 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bratowa moja (9tc) mówi że jak je często to nie mdli tak, ale za to rano ma masakrę często. Schudła jakieś 2-3 kg(waży teraz 49kg) bo w ogóle apetytu nie ma. Więc co chwila coś gryzie, ale to chyba tylko po to żeby zmylić organizm
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Powitać w ten deszczowy poranek
Pytanie do dziewczyn które aplikują Tżtom fertiman. Macie saszetki czy kapsułki? Bo te saszetki są dość drogie, kapsułki tańsze. I znalazłam, że jest Fertiman i Fertilman wiec już nie wiem które kupić?
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski.. U mnie zamiast lepiej, to jest coraz gorzej.. Non stop goraczkuje, migdaly mam w biale cetki, a po antybiotyku sie tak czuje, ze szkoda gadac.. a najgorsze, ze nie czuje, zeby mi pomagal... I nic nie moge jesc, tak mnie gardlo boli... Nie mam na nic sily, nie wychodze z lozka... Nawet do babci dzis nie jade na urodziny, bo nie dam rady... ![]() Podczytuje Was, ale nie mam nawet sily w palcach, zeby pisac... Masakra... Buziaki dla Was.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1290 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mania Ty twarda babeczka jesteś i dobrze wiesz że tak widocznie być musi i dobrze wiesz że my Ci tu wszystkie zazdrościmy 3maj się Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

szybko zleciało? 

23.06.2011
01.06.2013
poza tym tak sobie przejrzałam moje wykresy, w żadnym nie ma wyraźnego skoku na owulkę, tylko tak ledwo w górę ciagnie ta tempka. Chyba tylko w listopadzie był wyraźniejszy skok, i sama nie wiem czy to normalne...

zaś dostanę 'depresji poowulkowej' 

niech maleństwo szybko opuści szpital by zamieszkać w nowym domku 

za pęcherzyki, oby teraz się udało