Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 07:20   #1261
abrakatabra
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy kupować grubsze pajace na początek (takie ala welurek, nie wiem co to za materiał, milutki taki pluszowy) czy bawełniane? Czy takie i takie?
My kupujemy takie i takie, welurkowe dla 56 i 62 tak żeby mieć 1-2 szt. cieplejsze a reszta bawełniane
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 07:26   #1262
kasiakg
Rozeznanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja byłam w poniedziałek na wizycie kontrolnej. Wszystko wygladało na to, ze jest ok. Mam skierowanie na glukozę. I nawet o płeć zapytałam, ale pępowina się tam zaplątała i nic pewnego lekarka powiedzieć nie mogła
A i dzieć głową w dól już był, choć podobno top może się jeszcze zmieniać.
Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy, ale pamiętam że my też trochę żałowaliśmy jak się nie ustawiła i nie mogliśmy jeszcze poznać płci

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość

ja tam na razie się nie martwię ułożeniem, jak do 35 się nie odwróci to będzie CC i już
Ja dokładnie tak samo myślę, to akurat jest najmniejsze zmartwienie
Stary 2014-06-26, 07:56   #1263
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Właśnie oglądam Przygotowanie do macierzyństwa na polsat cafe i jestem wzruszona

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:06   #1264
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Duża, duża, ale ja też rosnę Co prawda, od początku ciąży + 7kg, ale sześć kilo przybrałam w ciągu ostatnich ośmiu tygodni w ogóle w sobotę zamieszczę w Klubie zdjęcie, bo akurat idziemy z TŻ na wesele i będziemy mieli dokładnie 100 dni do porodu to się postanowiłam odpicować i idę na makijaż i fryzurkę

Słomeczko, ja pojęcia nie mam czy to już się powinny dzieci układać czy nie gdzieś czytałam, że ponoć na 10 tygodni przed porodem się ustawiają główką w dół i tak zostają, ale specjalistką to na pewno nie jestem. Przypomniało mnie się, jak o Franku pisałaś Francesko, u nas Łucja ma pseudonim operacyjny Lucinda
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Na pewno w Galerii Krakowskiej i bodajże w M1 był
Na wyprzedażach to wyszło mnie tak: komplet bluzka+ogrodniczki 29,99, bluzka 9,99, body 14,99. W załączniku moje małpkowe zakupy
My też z mężem wybieramy się na wesele w sobotę, takie prawdziwe wiejskie, już się nie mogę doczekac pysznego jedzonka

Piękne te małpki. W przyszłym tygodniu wypłata, też będę szalec

Edytowane przez Katrina2000
Czas edycji: 2014-06-26 o 08:08
Katrina2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:13   #1265
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Piękne te małpki. W przyszłym tygodniu wypłata, też będę szalec
Katrina2000 zaszalej w Silesia Center, bo Smyk zapchany ciuszkami na przecenach
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:17   #1266
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Witajcie wczesną porą.. O, edit.. jak zaczynałam czytać to było zdecydowanie wcześnie
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór Kobietki
Czekam na synka
Waży 570 G i jest zdrowy
Gratuluję Synka i przede wszystkim zdrowego!

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
patrząc na centyle to jesteś w środku (o ile dobrze to interpretuję) więc idealnie:
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)

Osobiście mam nadzieję że ten przyrost jest tylko teraz (czuję to po "nagle" rosnącym brzuchu) a potem wyhamuje.

No i mam zagwozdkę jakie ubranka kupować na takiego bobasa. Byliśmy wczoraj w Smyku i mój TŻ stwierdził że nie będziemy przed porodem kupować żadnych ciuchów bo to może przynieść nieszczęście (sic!). Popatrzyłam na niego jak na kosmitę i zapytałam czy da sobie sam radę z kupowaniem ciuszków jak urodzę i będę leżała plackiem, to stwierdził że tak.... więc zostało na tym ze TŻ wszystko kupi jak mu się junior urodzi
Dzisiaj jedynie jedziemy oglądać wózek (używany) bo stwierdziliśmy że jak można kupić dokładnie ten sam wózek który chcemy w wersji 40% ceny i w stanie idealnym, to po co wywalać kasę. Kupimy sobie za różnicę Maxi Cosi z bazą na Isofix'a bo to akurat dobry zakup.
Mój mąż myśli inaczej, ale najlepiej żebyśmy zaczekali do września bo czeka nas jeszcze przeprowadzka To mu tłumaczę, że później nie kupimy wszystkiego na raz, to powiedział, że sama sobie będę targać te ciuchy Wolę tak, niż później w nerwach szukać na ostatnią chwilę i chwytać jakieś ochłapy albo przepłacać nie grube pieniądze.

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Dziewuszki zrobiłam aktualizację 1 strony. Jeśli u którejś coś się nie zgadza albo nie ma jej na liście proszę o PW.
Czy ja też mogę znaleźć się na 1. stronie czy muszę zapracować? Zgodzę się na obie opcje

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
A i jeszcze chciałam się pochwalić swoimi teściami Zaoferowali się, ze kupią wózek dla wnuka a że już kupiłam zażyczę sobie łóżeczko A wczoraj koleżanka powiedziała, że w prezencie od niej mój synek dostanie kołyskę, koszyczek
Moja teściowa też zaoferowała wózek, ale mój mąż honorowy mówi, że sami sobie kupimy Nie chodzi o to, że nas nie stać, ale o to że tak jest za każdym razem jak coś teściowa chce nam dać, wiem, że to dla niej przyjemność a on tego nie rozumie. Ciekawe jak zareaguje na to, że moja mama chce dać nam większą część na wyprawkę. Coś czuję, że sami wszystko kupimy, co też nie jest złą opcją. Ale później chrzciny itd. sporo wydatków, ale to jeszcze daleko, może coś się wyklaruje

Cytat:
Aaa to rozumiem, no niestety ja póki co trzymam w kartonie po pampersach, bo tak przyszło, podliczyłam rano też co ile mam, i teraz pójdę już na zakupy z listą, bo inaczej to się dostaje mózgotrzepa w tych sklepach - podoba się absolutnie wyszstko i wczoraj mimo, że przeglądałam dzień wcześniej ciuszki, to zapomnialam co miałam kupić

Swoją drogą powiem Wam, że wychowanie społeczeństwa u nas jest na jakimś krytycznym poziomie, już brzuch sporo widoczny i NIGDZIE nie ustąpiono mi pierwszeństwa w kolejce! A dziś od rana stałam w 3! Mało tego, na poczcie mi się facet wepchał przede mnie, że niby się chciał zapytać o coś i już zsotał! Trzeba mieć czelność, żeby się wepchać przed kobietę w ciąży!
Zgadzam się z tym, mi w sumie zdarzyło się dwa razy w tramwaju, że ktoś mi ustąpił miejsca i to wcale nie młoda Pani.. Podziękowałam, ale jak już wstała to jakiś dziad usiadł.. Ale wyszedł na nast. przystanku, więc skoro już wstała to jej serdecznie podziękowałam i usiadłam

Cytat:
Napisane przez Malutka2509 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
gratuluję udanych wizyt.
Lilotka jednak się potwierdził chłopak. Dziewczynki w tym wątku nie mają szans

Kciuki za Wszystkie wizyty

a ja własnie zabieram się za obiad. dzisiaj mam gołąbki.

a i pochwalę się zakupami. za wszystko zapłacikłam 70 zł
Cytat:
Koralinka super rosnie maluszek.

A ja nie mogę sie ruszac tak pojadłam gofrów
Śliczniaste ubranka

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hej!
Nie nadrabiam dzisiaj.
Melduję, że kawaler potwierdził swoją płeć Jutro zabieram się za selekcjowanie ciuszków
Waży coś ponad 970 g, serducho jak dzwon, głowa już do dołu (wydaje mi się jakoś szybko - Zosia przekręciła się 1,5 m-ca przed porodem), choć u mnie to nie ma znaczenia. Wyniki ok.
Ulżylo mi, zawsze nie mogę się doczekać wizyty, ale idę z duszą na ramieniu.
Dziękuję wszytkim za kciuki!!!!
Idę spać, za dużo emocji
Dobranoc!
Gratulacje za dużego i zdrowego kawalera

Dziewczyny, już Was rozumiem jak mówicie, że można oszaleć w sklepach, wczoraj ruszyłam na pierwsze zakupy.. Wydałam ponad 600zl! i tak wszystko na przecenie, jakbym miałam dać drugie tyle to bym poszła z torbami. Dobrze, że przetłumaczyłam mężowi żeby nie czekać aż się przeprowadzimy.
Poza tym zapisałam nas do szkoły rodzenia, mamy 3 min na pieszo z domu zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję uzyskać dużo informacji, bo ja nigdy nie miałam do czynienia z małymi dziećmi, jestem najmłodsza a dzieci rodzeństwa są daleko i też kontaktu większego nie miałam ani możliwości podpatrzeć. Mam nadzieję, że mój instynkt macierzyński zda egzamin, bo intuicja, która podpowiadała, że będzie chłopak -zawiodła :P Chyba, że jeszcze pomacha siusiakiem
Ale wtedy będziemy w głębokiej d... bo mamy wszystko w odcieniach różu

Ale się rozpisałam... aj, nie musicie czytać :P
Życzę miłego dnia i niedługo ruszam do tesco skoro mówicie, że fajne ciuszki są
PedzacaSkarpeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:23   #1267
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Dzień dobry brzuszaczki
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:32   #1268
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry brzuszaczki
A Ty to przypadkiem nie jesteś w 26tc?
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:47   #1269
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Mój mąż myśli inaczej, ale najlepiej żebyśmy zaczekali do września bo czeka nas jeszcze przeprowadzka To mu tłumaczę, że później nie kupimy wszystkiego na raz, to powiedział, że sama sobie będę targać te ciuchy Wolę tak, niż później w nerwach szukać na ostatnią chwilę i chwytać jakieś ochłapy albo przepłacać nie grube pieniądze.
Ja jednak postanowiłam zaryzykować, kupię coś do szpitala, dla siebie i ogólnodziecięce typu rożek, butelki, pieluchy itp. Zobaczymy jak sobie potem TŻ poradzi .........

Niestety mnie czeka przeprowadzka do drugiego domu, bo musimy wymienić okna w tym w którym mieszkamy, a to trochę będzie zamieszania. Tu i tam trzeba zamurować, tu i tam wybić nowe otwory, zamurować balkony itd. Mam nadzieję że na zimę wrócę do swojego domu, ale to też sprawa wątpliwa. Nie za bardzo chcę opuszczać ten dom, ale musimy już coś zrobić z tą chałupą bo tak się nie da dłużej mieszkać. Nie wiem kiedy TŻ zarządzi wyprowadzkę, mam nadzieję że nie w październiku także nawet pokoiku dla dziecka nie mam co planować. Wszystko na wariackich papierach i tak całe życie...
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:56   #1270
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
A Ty to przypadkiem nie jesteś w 26tc?
Niby jestem, ale mi się zmieniać nie chciało :P

Chociaż w sumie jak wczoraj popatrzyłam na jakieś kalkulatory ciążowe, to mój termin porodu na 5 października jest wyliczany na podstawie długości @ 28 dni....a ja miałam między 30-33 dni, więc generalnie ta matematyka trochę się nie zgadza.
No ale niech już sobie będzie tak jak jest

Wczoraj mnie koleżanka nastraszyła, jej siostra urodziła pod koniec 7 miesiąca! Jakoś nie wyobrażam sobie urodzić za miesiąc....byśmy zostali dopiero w pieleszach, powiedziałam to mojemu, który masę czasu oczywiście Chociaż już machnął na mnie ręką jeśli chodzi o zakupy, widzi, że i tak kupuję, czy mu się to podoba czy nie i nie marudzi. Może mi się go uda do Ikei
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-06-26 o 08:58
Stary 2014-06-26, 09:00   #1271
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
Ja jednak postanowiłam zaryzykować, kupię coś do szpitala, dla siebie i ogólnodziecięce typu rożek, butelki, pieluchy itp. Zobaczymy jak sobie potem TŻ poradzi .........

Niestety mnie czeka przeprowadzka do drugiego domu, bo musimy wymienić okna w tym w którym mieszkamy, a to trochę będzie zamieszania. Tu i tam trzeba zamurować, tu i tam wybić nowe otwory, zamurować balkony itd. Mam nadzieję że na zimę wrócę do swojego domu, ale to też sprawa wątpliwa. Nie za bardzo chcę opuszczać ten dom, ale musimy już coś zrobić z tą chałupą bo tak się nie da dłużej mieszkać. Nie wiem kiedy TŻ zarządzi wyprowadzkę, mam nadzieję że nie w październiku także nawet pokoiku dla dziecka nie mam co planować. Wszystko na wariackich papierach i tak całe życie...
To ja trzymam kciuki za męża, żeby poradził sobie z wyprawką i z szybkim remontem Czasami mam wrażenie, że faceci jak już zaczną coś robić to robią to na 100%, tylko najgorzej zagonić

Cytat:
Niby jestem, ale mi się zmieniać nie chciało :P

Chociaż w sumie jak wczoraj popatrzyłam na jakieś kalkulatory ciążowe, to mój termin porodu na 5 października jest wyliczany na podstawie długości @ 28 dni....a ja miałam między 30-33 dni, więc generalnie ta matematyka trochę się nie zgadza.
No ale niech już sobie będzie tak jak jest
Witaj w kolejnym tygodniu
PedzacaSkarpeta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 09:02   #1272
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobry Brzucholindki
Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Hej lachony

Wróciłam! Ktoś tęsknił? Nie? No trudno

Zerknęłam na pierwsza stronę i widze, że tylko ja, Mixi i mamad1 nie znamy płci? Mam prenatalne w sobotę mam nadzieję, że sie dowiem w końcu bo w sklepach oszaleć można No i to gadanie: co będzie? dalej nie wiecie? na pewno dziewczynka! - trochę mnie drażni

Co do ślubu i podróży to nie będe Was zanudzać, napiszę tylko, że uwielbiam zerkać na to moje świecidełko na palcu
Suuuper że już jesteś
Cytat:
Hej mamuśki
gratuluję udanych wizyt.
Lilotka jednak się potwierdził chłopak. Dziewczynki w tym wątku nie mają szans

Kciuki za Wszystkie wizyty

a ja własnie zabieram się za obiad. dzisiaj mam gołąbki.

a i pochwalę się zakupami. za wszystko zapłacikłam 70 zł
Śliczne!!!!!
Cytat:
a mnie dziewczyny dopadła grypa.. boli mnie gardlo katar brrrr
Ojj biedactwo.. kuruj się i wracaj szybciutko do zdrowia!!
Cytat:
Zaliczyłam dzisiaj tą planowaną rundkę po sklepach. Na szczęście bez przygód. Ponad 2 godziny spaceru, ale wróciłam z pełną wielką reklamówą. Zaliczyłam 2 ciuchacze, komis i 5-10-15 (też maja przeceny ). Kupuję i kupuję, ale nadal wszystkiego brakuje

To dokładnie tak jak u mnie... Dzisiaj stałam w kolejce po wędlinę, przede mną 10 osób i modliłam się żeby wystać i nie fiknąć. Oczywiście nikt nie ustąpił, a jeszcze się wpychali bez kolejki

Super zakupy

Może migdałka? Właśnie wcinam
Ja też kupuję i kupuję i wydaje mi się że wszystkiego jest ciągle mało
Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Szyjka trzyma, Łucja waży 908 g (jestem w szoku jak szybko rośnie - 22 maja było 378g) i jak tak dalej pójdzie to urodzi się z wagą 3500-3700g. Ułożona jest prawidłowo - główką w dół. Jak przewidywałyśmy dostałam dodatkowo żelazo i jakąś maść na potencjalną infekcję, której na razie nie widać, a która się czai. A i jeszcze lekarz był bardzo zdziwiony wielkością mojej macicy, że jest duża jak w 30 tc, a dziecko jest rozmiarów normalnych i wód płodowych jest ciągle mało i przez cztery tygodnie przytyłam 3 kg.
No to duża, zdrowa Dziewczyneczka
Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Fryty zjedzone
Dla synka kupiłam niewiele, bo całe dwie rzeczy reszta dla królewny
Cytat:
Koralinka super rosnie maluszek.

A ja nie mogę sie ruszac tak pojadłam gofrów
Mniaaaammmm!!!!!!!!!!!
Cytat:
Na wyprzedażach to wyszło mnie tak: komplet bluzka+ogrodniczki 29,99, bluzka 9,99, body 14,99. W załączniku moje małpkowe zakupy
Piękniutkie!!
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hej!
Nie nadrabiam dzisiaj.
Melduję, że kawaler potwierdził swoją płeć Jutro zabieram się za selekcjowanie ciuszków
Waży coś ponad 970 g, serducho jak dzwon, głowa już do dołu (wydaje mi się jakoś szybko - Zosia przekręciła się 1,5 m-ca przed porodem), choć u mnie to nie ma znaczenia. Wyniki ok.
Ulżylo mi, zawsze nie mogę się doczekać wizyty, ale idę z duszą na ramieniu.
Dziękuję wszytkim za kciuki!!!!
Idę spać, za dużo emocji
Dobranoc!
Najważniejsze że zdrowiutki i spory już
Cytat:
Chyba pierwszy raz jestem pierwsza z rana
Młody mnie tak kopał, że spać nie mogłam. Do tego bark mi chyba przewiało.

za wizytę.

duży synek już
Mnie tez Julek tak kopał o 6 rano, że tż aż się dziwił
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:04   #1273
gosiakk23
Rozeznanie

A i Witamy się w 27 tygodniu
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:20   #1274
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Katrina2000 zaszalej w Silesia Center, bo Smyk zapchany ciuszkami na przecenach

Taki jest plan właśnie :P
Stary 2014-06-26, 09:30   #1275
Lilotka
Zakorzenienie

Za rozpoczęte tyg. Ja jutro zaczynam 24

Witam nowe mamusie W ferworze wizyt i innych informacji zapomniałam się przywitać.

PedzacaSkarpeta co do dopisania na liste na 1szej str. napisz na pm do Nowej to Cię zapisze.

Paulina
Stary 2014-06-26, 10:06   #1276
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Witajcie wczesną porą.. O, edit.. jak zaczynałam czytać to było zdecydowanie wcześnie

Moja teściowa też zaoferowała wózek, ale mój mąż honorowy mówi, że sami sobie kupimy Nie chodzi o to, że nas nie stać, ale o to że tak jest za każdym razem jak coś teściowa chce nam dać, wiem, że to dla niej przyjemność a on tego nie rozumie. Ciekawe jak zareaguje na to, że moja mama chce dać nam większą część na wyprawkę. Coś czuję, że sami wszystko kupimy, co też nie jest złą opcją. Ale później chrzciny itd. sporo wydatków, ale to jeszcze daleko, może coś się wyklaruje

Dziewczyny, już Was rozumiem jak mówicie, że można oszaleć w sklepach, wczoraj ruszyłam na pierwsze zakupy.. Wydałam ponad 600zl! i tak wszystko na przecenie, jakbym miałam dać drugie tyle to bym poszła z torbami. Dobrze, że przetłumaczyłam mężowi żeby nie czekać aż się przeprowadzimy.
Poza tym zapisałam nas do szkoły rodzenia, mamy 3 min na pieszo z domu zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję uzyskać dużo informacji, bo ja nigdy nie miałam do czynienia z małymi dziećmi, jestem najmłodsza a dzieci rodzeństwa są daleko i też kontaktu większego nie miałam ani możliwości podpatrzeć. Mam nadzieję, że mój instynkt macierzyński zda egzamin, bo intuicja, która podpowiadała, że będzie chłopak -zawiodła :P Chyba, że jeszcze pomacha siusiakiem
Ale wtedy będziemy w głębokiej d... bo mamy wszystko w odcieniach różu

Ale się rozpisałam... aj, nie musicie czytać :P
Życzę miłego dnia i niedługo ruszam do tesco skoro mówicie, że fajne ciuszki są
Wytłumacz mężowi, że to nie dla Was, tylko dla dziecka. Babcia też ma prawo uczestniczyć w przygotowaniach do pojawienia się wnuczki
A co zakupów, to się zgadzam - można fortunę wydać
Instynktem się nie martw - zadziała napewno. Ja też nie miałam żadnego doświadczenia przy pierwszym dziecku. Moja córka jest pierwszą wnuczką moich rodziców i teściów, więc nawet nie było kogo zapytać o rade, a i tak świetnie nam poszło

Cytat:

Powodzenia w remoncie i przeprowadzce. My zaczynamy właśnie remont salonu... Masakra poprostu...

Cytat:
Wczoraj mnie koleżanka nastraszyła, jej siostra urodziła pod koniec 7 miesiąca! Jakoś nie wyobrażam sobie urodzić za miesiąc....byśmy zostali dopiero w pieleszach, powiedziałam to mojemu, który masę czasu oczywiście Chociaż już machnął na mnie ręką jeśli chodzi o zakupy, widzi, że i tak kupuję, czy mu się to podoba czy nie i nie marudzi. Może mi się go uda do Ikei
Za miesiąc urodzić? Chyba zacznę jednak pranie dla malucha Tak na wszelki wypadek...

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:14   #1277
slomka
in the dark of night

Stary 2014-06-26, 10:15   #1278
nowa8686
Zakorzenienie

Dzień dobry. Dopiero się obudziłam ale pogoda tragedia.

I witam się w 24 tygodniu

Wodaqua gratki za maluszka. Moja mała główką w dół już od 20 tyg.

Pędzącaskarpeta tak jak Lilotka napisała poproszę Pw jesli chcesz byc na 1 str.

Własnie ogladam na tvnstyle program. Babeczka 180 kg rodziła masakra. Wysokie cisnienie, cukrzyca...

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:20   #1279
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Powodzenia w remoncie i przeprowadzce. My zaczynamy właśnie remont salonu... Masakra poprostu...
Witaj w klubie, u mnie remont łazienki w pełni. Właśnie robi się wylewka a ja zrobiłam drugie śniadanko robotnikom
Stary 2014-06-26, 10:22   #1280
Lunnas
Raczkowanie

Hej Dziewczyny

Wczoraj skończyłam sesję więc teraz będę częściej się odzywać w końcu.
W prawdzie mam jeszcze dwa egzaminy do poprawy ale jakoś to będzie.

Wczoraj jak byłam na egazminie dzwoniła do mnie położna i dopiero dziś udało mi się do nich dodzwonić ... Ostatnio miałam te wszystkie zaległe badania krwi robione i glukozę. Położna sprawdziła moje badania i mówi że wszystkie badania są w normie tylko Toxoplazmoza podwyższona teraz panikuję nie wiem co mam myśleć.. kazała mi jeszcze raz zadzwonić o 12 więc czekam prawdopodobnie będę musiała powtórzyć badania ale cały czas mi chodzą najgorsze myśli
Nawet nie wiem co to może znaczyć dla Małego
Przepraszam że tak tylko o sobie, ale na razie to siedzę zapłakana
Stary 2014-06-26, 10:25   #1281
nowa8686
Zakorzenienie

Lunnas nie stresuj sie bo dzidziol czuje. :-* poczekah zadzwon i dopytaj na/spokojnie :-*

Fasolinka
Stary 2014-06-26, 10:33   #1282
Lilotka
Zakorzenienie

Lunnas Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze. Poczekaj na wyniki i to co powie lekarz. Pod żadnym pozorem sama ich nie interpretuj.

Paulina
Stary 2014-06-26, 10:43   #1283
Malutka2509
Raczkowanie

No i rozłożyło mnie na maksa
zapchany nos, nie mogę połykać i łzy same lecą..
Wiec cały dzień w łóżku brrr

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Dzień dobry. Dopiero się obudziłam ale pogoda tragedia.

I witam się w 24 tygodniu

Wodaqua gratki za maluszka. Moja mała główką w dół już od 20 tyg.

Pędzącaskarpeta tak jak Lilotka napisała poproszę Pw jesli chcesz byc na 1 str.

Własnie ogladam na tvnstyle program. Babeczka 180 kg rodziła masakra. Wysokie cisnienie, cukrzyca...
za kolejny tydzień

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
również gratki za kolejny tydzień. coraz bliżej tego wymarzonego dnia

24/40
Malutka2509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:44   #1284
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Wczoraj skończyłam sesję więc teraz będę częściej się odzywać w końcu.
W prawdzie mam jeszcze dwa egzaminy do poprawy ale jakoś to będzie.

Wczoraj jak byłam na egazminie dzwoniła do mnie położna i dopiero dziś udało mi się do nich dodzwonić ... Ostatnio miałam te wszystkie zaległe badania krwi robione i glukozę. Położna sprawdziła moje badania i mówi że wszystkie badania są w normie tylko Toxoplazmoza podwyższona teraz panikuję nie wiem co mam myśleć.. kazała mi jeszcze raz zadzwonić o 12 więc czekam prawdopodobnie będę musiała powtórzyć badania ale cały czas mi chodzą najgorsze myśli
Przede wszystkim NIE PANIKUJ! To może nie oznaczać NIC dla malucha Poczekaj do potwierdzenia badań, trzymam kciuki, żeby było dobrze

Właśnie przylazł pan listonosz i przyniósł mi wylicytowaną kieckę HappyMum z allegro (30 zl plus przesylka) Także przymierzyłam i chwalę się w klubie, przy okazji troche brzucha widać - dawno nic nie wrzucałam Jestem mega zadowolona tym zakupem
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-26, 10:47   #1285
Malutka2509
Raczkowanie

Cytat:
ale śliczne cudenka

24/40
Stary 2014-06-26, 10:52   #1286
nowa8686
Zakorzenienie

Malutka bidulko :-*

Gosia gratki za tydzien

Fasolinka
Stary 2014-06-26, 10:55   #1287
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość

yyy, to nie wiesz co to oznacza a ryczysz? kobiety w ciąży normalnie przechodzą toxo, bierze się leki i jest ok.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 11:01   #1288
Malutka2509
Raczkowanie

Lunas

dokładnie tak jak pisze slomka nie panikuj. bo to napewno nie pomorze. bedzie dobrze

24/40
Stary 2014-06-26, 11:02   #1289
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Zbieram się na basen brzuchale, bo tak mnie plecy nap...... że już nie mogę Wykorzystam, że dzisiaj nie pada
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-26, 11:05   #1290
nowa8686
Zakorzenienie

Coffe ja chyba tez dzis zalicze w koncu basen jupiiiii

Fasolinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości