Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-02, 15:55   #1261
sreberko4
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ja raczej PCOS nie mam, lekarz nic o tym nie wspomniał, nawet jak zapytałam czy dobrym pomysłem jest zażywanie np. Inofem czy Infolic, to stwierdził że to raczej dla kogoś z PCOS, czyli nie dla mnie... Jeśli gin powie, żeby zrobić HSG to je zrobię, na razie nic takiego nie sugerował, ale czas płynie więc trzeba działać... Nie wiem co może teraz wymyśleć. Ja jeszcze uważam, że mogły dać mi coś na prolaktynę, bo o ile normalną mam w normie, to tą po obciążeniu już nie, ale lekarz stwierdził że to nic i się tym mię przejmujemy...
To powiedz o tej prolaktynie endokrynologowi
Stary 2016-05-02, 16:00   #1262
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
To powiedz o tej prolaktynie endokrynologowi
Właśnie po to idę, niech mi coś dadzą magicznego na zachodzenie w ciążę

W tamtym cyklu na @ ryczałam, a teraz jestem tylko zła, chyba mi z tą złością lepiej niż ze smutkiem
Stary 2016-05-02, 16:10   #1263
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Wróciłam, ale nogi to chcą mi do wejść

Cytat:
Napisane przez agusia8524 Pokaż wiadomość
A jak Wy się zapatrujecie na oddzielne wyjazdy? Ja trochę mam z tym problem szczerze mówiąc, to też poniekąd "uraz" po chorym ex związku, ale ogólnie ciężki temat u nas
U nas osobne wyjazdy, czy imprezy są na porządku dziennym.
Nie mamy z tym problemu, wręcz przeciwnie - uważam że od czasu do czasu oddzielne spędzanie czasu wychodzi tylko na dobre
My braliśmy nawet pod uwagę osobne dwu - tygodniowe wakacje za granicą, gdybym nie dostała urlopu. Mąż pojechałby ze znajomymi, a ja zostałabym w pracy. Całe szczęście urlop dostanę
Nie mniej jednak wypady w góry, czy męskie/damskie imprezy się zdarzają i to minimum raz w miesiącu. Mamy do siebie ogromne zaufanie i nie widzę potrzeby aby wszędzie wspólnie jeździć.
Zawsze powtarzam, że za męża tylko wyszłam za mąż, a nie zaciągnęłam go do niewoli A smycz zakładam psu, nie mężowi.

WerkuUs - kochane masz te psiaki Tak słodko śpią
Stary 2016-05-02, 16:24   #1264
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Ja raczej PCOS nie mam, lekarz nic o tym nie wspomniał, nawet jak zapytałam czy dobrym pomysłem jest zażywanie np. Inofem czy Infolic, to stwierdził że to raczej dla kogoś z PCOS, czyli nie dla mnie... Jeśli gin powie, żeby zrobić HSG to je zrobię, na razie nic takiego nie sugerował, ale czas płynie więc trzeba działać... Nie wiem co może teraz wymyśleć. Ja jeszcze uważam, że mogły dać mi coś na prolaktynę, bo o ile normalną mam w normie, to tą po obciążeniu już nie, ale lekarz stwierdził że to nic i się tym mię przejmujemy...
To może spróbuj Castagnusa na własną rękę przez 3 msc.??
Stary 2016-05-02, 16:45   #1265
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
To może spróbuj Castagnusa na własną rękę przez 3 msc.??
A w czym on pomaga? ☺
Stary 2016-05-02, 17:16   #1266
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
A w czym on pomaga? ☺
Właśnie obniża prolaktynę. To jest lek ziołowy. Ja mam hiperprolaktynemię i na początek lekarz zalecił mi właśnie ten lek. To jest bez recepty. W środę będę miała wyniki to Ci napisze czy choć trochę pomógł. Dużo dziewczyn zachodzi po nim w ciąże i na innych forach sobie chwalą.
Stary 2016-05-02, 17:41   #1267
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4
Mnie dali właśnie miesiąc, trochę się martwię co ja będę robić ten miesiąc (mieszkam z teściową), boję się że jak gdzieś pojadę to przyjdzie kontrola z ZUS Co innego gdybym była na swoim, choćbym leżała du** do góry to nikt by na to nie patrzył i nie komentował
Masz na zwolnieniu, że możesz wychodzić, czy że musisz leżeć? Jak musisz leżeć, to raczej średnio. Ale jak możesz wychodzić, to to nie jest problem. Przynajmniej z tego, co słyszałam - nie miałam nigdy kontroli. Zresztą chyba nawet jak musisz leżeć, to wyjazd do rodziny pewnie przejdzie.
Ja nawet na koniec zwolnienia się załapałam na wesele koleżanki - w sumie to był ostatni weekend, więc już praktycznie nie byłam na zwolnieniu.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 17:52   #1268
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
A w czym on pomaga? ☺
No więc mam już wyniki. Prolaktyna w połowie grudnia 589,3 ulU/ml przy normie do 496. Po 3 miesięcznej kuracji Castagnusem i końskiej dawce witaminy D 379 ulU/ml, więc chyba jest lepiej Zobaczymy co lekarz powie. Widzę też, że pomógł mi Eutyrox, bo w grudniu miałam TSH 3,23 [0,27-4,2] i ft4 15,02 [12,00-22,00], a teraz tsh 0,93 i ft4 17,63 Tylko morfologia słabo mi wyszła i cholesterol zawyżony ehh za dużo masła...
Stary 2016-05-02, 17:58   #1269
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie obniża prolaktynę. To jest lek ziołowy. Ja mam hiperprolaktynemię i na początek lekarz zalecił mi właśnie ten lek. To jest bez recepty. W środę będę miała wyniki to Ci napisze czy choć trochę pomógł. Dużo dziewczyn zachodzi po nim w ciąże i na innych forach sobie chwalą.
No i kupuję, jak jest ziołowy to raczej nie zaszkodzi 😘

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
No więc mam już wyniki. Prolaktyna w połowie grudnia 589,3 ulU/ml przy normie do 496. Po 3 miesięcznej kuracji Castagnusem i końskiej dawce witaminy D 379 ulU/ml, więc chyba jest lepiej Zobaczymy co lekarz powie. Widzę też, że pomógł mi Eutyrox, bo w grudniu miałam TSH 3,23 [0,27-4,2] i ft4 15,02 [12,00-22,00], a teraz tsh 0,93 i ft4 17,63 Tylko morfologia słabo mi wyszła i cholesterol zawyżony ehh za dużo masła...
Poprawiły Ci się bardzo wyniki, super!!!
Stary 2016-05-02, 18:07   #1270
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Masz na zwolnieniu, że możesz wychodzić, czy że musisz leżeć? Jak musisz leżeć, to raczej średnio. Ale jak możesz wychodzić, to to nie jest problem. Przynajmniej z tego, co słyszałam - nie miałam nigdy kontroli. Zresztą chyba nawet jak musisz leżeć, to wyjazd do rodziny pewnie przejdzie.
Ja nawet na koniec zwolnienia się załapałam na wesele koleżanki - w sumie to był ostatni weekend, więc już praktycznie nie byłam na zwolnieniu.
Mam zaznaczone "chory może chodzić" tylko nie wiem jak to interpretują
Stary 2016-05-02, 18:14   #1271
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
No i kupuję, jak jest ziołowy to raczej nie zaszkodzi 😘

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Poprawiły Ci się bardzo wyniki, super!!!

cieszę się, że pomogło. W czwartek wizyta u gina i zobaczymy co powie ) Jak do końca września się nie uda zajść to mąż zostanie oddelegowany na badania kupie mu coś jeszcze, żeby łykał :P Ja jeszcze od tamtego cyklu pije Inofem może nie zaszkodzi. Jak mi się castagnus skończył to zaczęłam pić Inofem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 20:59   #1272
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane, zrobiłam rano test, super czuły i oczywiście negatywny, plamienie się nie rozwija, jest raczej taki "brudny śluz" i to mnie najbardziej wkurza, bo chce już @ żeby zacząć nowy cykl... Nie czuję @ nic a nic nie czuję...
Jeszcze miałam spinę z M, te starania wychodzą nam bokiem, libido leci w dół, nawet jemu spadło, a myślałam że to niemożliwe o moim nawet nie wspomnę... Jakie macie sposoby na to żeby nie zwariować w tym wszystkim? Cieszyć się seksem i starać za razem? Poratujcie...
Ta majówka miała wyglądać zupełnie inaczej
Przynajmniej pogoda u nas jest piękna, bo inaczej to chyba nie miałabym ochoty nawet wyjść z łóżka...
Przepraszam za narzekanie, bawcie się dobrze, grilujcie i zachodźcie w ciążę!
Może odpuście na jakiś czas i czekajcie aż ochota wróci. Kochajcie się z przyjemności a reszta się poukłada

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Mnie dali właśnie miesiąc, trochę się martwię co ja będę robić ten miesiąc (mieszkam z teściową), boję się że jak gdzieś pojadę to przyjdzie kontrola z ZUS Co innego gdybym była na swoim, choćbym leżała du** do góry to nikt by na to nie patrzył i nie komentował
Ja mam szwy samo-rozpuszczalne więc nie muszę biegać na usuwanie
Zus przychodzi jeżeli jest się na zasiłku. Jeżeli w tym roki to Twoje pierwsze l4 to zasiłek będziesz miała od 34 dnia l4. Do 33 dni to jest wynagrodzenie chorobowe płacone przez pracodawcę. W tym wypadku zus przyjdzie na kontrolę w tedy kiedy takie zapotrzebowanie zgłosi Twój pracodawca w Zusie

Co masz na l4? 1 czy 2? 1 oznacza, że masz leżeć. 2, możesz chodzić. Jeżeli masz 2 to spokojnie możesz wyjść z domu
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 21:21   #1273
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Mam zaznaczone "chory może chodzić" tylko nie wiem jak to interpretują
Może chodzić, czyli nie ma problemu - nie musisz siedzieć w domu. No, oczywiście jak Cię ktoś z pracy przyłapie, że wrzucasz fotki z wakacji na fb, to możesz mieć problemy. Ale dopóki się nie chwalisz, to spokojnie możesz wyjść z domu, czy nawet gdzieś pojechać.

U mnie w pracy przy jednym prawie miesięcznym L4 wiedzieli, że dużo wychodzę, ale to była inna sytuacja. L4 miałam przez unieruchomioną dłoń, więc w pracy w 8h przy komputerze zrobiłabym tyle co w 3-4h normalnie. A sukienkę ślubną kiedyś trzeba było znaleźć
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 21:45   #1274
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WerkuUuS Pokaż wiadomość
Moja znajoma po pierwszym porodzie dostała "niepłodność jakaś tam" nie pamiętam...o.O że na jakiś czas płodność zanika...no bez sensu takie coś ale kto naturze zabroni...o.O
Ale po jakimś czasie doczekała się drugiego dziecka

Nieplodnosc wtorna

Cytat:
Jaka dawke euthyroxu bierzesz?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Dziewczyny ile czasu trwa zbijanie tsh? Ja mam tsh 3,11 i euthyrox25 biore
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 06:35   #1275
WerkuUuS
Zadomowienie

Dzieeeeeeń dobry
Cisza tutaj taka...wszyscy odsypiają majówkę, a ja w pracy...no ale cóż. Pogoda piękna to i humor dopisuje.
Mam nadzieję, że Wasze majówki udane
U mnie teoretycznie dni płodne, jajnik też pracuje na najwyższych obrotach...także zobaczymy co czas przyniesie
Wczoraj się dowiedziałam że kuzynka w ciąży jest i przyjaciel mojego męża powiadomił go że razem z żoną się spodziewają dzidzi. Także wysyp na całego ;-)
Oby i do nas ta aura doszła hihi
Miłego dnia! 😎☀

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 07:03   #1276
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieeeeeeń dobry
Cisza tutaj taka...wszyscy odsypiają majówkę, a ja w pracy...no ale cóż. Pogoda piękna to i humor dopisuje.
Mam nadzieję, że Wasze majówki udane
U mnie teoretycznie dni płodne, jajnik też pracuje na najwyższych obrotach...także zobaczymy co czas przyniesie
Wczoraj się dowiedziałam że kuzynka w ciąży jest i przyjaciel mojego męża powiadomił go że razem z żoną się spodziewają dzidzi. Także wysyp na całego ;-)
Oby i do nas ta aura doszła hihi
Miłego dnia! 😎☀
Ja za 2 godziny schodze z nocki i tez weekend do d.
A co do wysypu ciaz to sie zgadzam, u mnie to samo.
Stary 2016-05-03, 07:39   #1277
SpiritX
Raczkowanie

Cześć, można do Was będąc początkującym?

11/100
Filmy: 6/100
SpiritX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 07:51   #1278
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Nieplodnosc wtorna

Jaka dawke euthyroxu bierzesz?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Dziewczyny ile czasu trwa zbijanie tsh? Ja mam tsh 3,11 i euthyrox25 biore
Sorry, że dziś odpisuję, ale wczoraj padłam jak mucha :P Biorę Eutyrox n 25 od końca grudnia w sumie to prawie od stycznia, czyli równe 4 msc. TSH miałam 3,23 teraz 0,93.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez SpiritX Pokaż wiadomość
Zapraszamy oczywiście! Napisz coś o sobie Ile masz lat, jak masz na imię, od kiedy się staracie
Stary 2016-05-03, 08:08   #1279
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Heeej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 08:08   #1280
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry, że dziś odpisuję, ale wczoraj padłam jak mucha :P Biorę Eutyrox n 25 od końca grudnia w sumie to prawie od stycznia, czyli równe 4 msc. TSH miałam 3,23 teraz 0,93.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Zapraszamy oczywiście! Napisz coś o sobie Ile masz lat, jak masz na imię, od kiedy się staracie
A wczesniej robilas badania? Czy id grudnia to pierwszy raz sprawdzalas? Zastanawuam sie jak dlugo bedzie mi spadac
Stary 2016-05-03, 08:58   #1281
SpiritX
Raczkowanie

Cytat:

Staramy się cały miesiąc, więc bardzo początki @ już mam więc, nie będę mogła być tą szczęściarą, która powie, że udało się za pierwszym razem Wiem, że może być trudno, bo mam problemy z prolaktyną i nieregularne okresy - ostatnio ponad 2 miesiace, w sumie 3 nie miałam...
Ja i mąż kategoria wiekowa 25-30, tak po środku mniej więcej ( tu objawia się moja paranoja niepodawania za dużo informacji o sobie, bo mnie jeszcze ktoś z pracy wyczai, poza tym jestem normalna), 2 lata po ślubie. Znajomi albo już mają dzieci, albo nie planują w najbliższym czasie, więc średnio mam z kim pogadać o staraniach, bo umówmy się osób, które nie są w związkach i dzieci to dla nich odległa przyszłość nie interesuje czy dostałam @

11/100
Filmy: 6/100
SpiritX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-03, 09:42   #1282
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
A wczesniej robilas badania? Czy id grudnia to pierwszy raz sprawdzalas? Zastanawuam sie jak dlugo bedzie mi spadac
Pierwszy raz robiłam, bo od grudnia pierwszy raz jestem w Polsce

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Staramy się cały miesiąc, więc bardzo początki @ już mam więc, nie będę mogła być tą szczęściarą, która powie, że udało się za pierwszym razem Wiem, że może być trudno, bo mam problemy z prolaktyną i nieregularne okresy - ostatnio ponad 2 miesiace, w sumie 3 nie miałam...
Ja i mąż kategoria wiekowa 25-30, tak po środku mniej więcej ( tu objawia się moja paranoja niepodawania za dużo informacji o sobie, bo mnie jeszcze ktoś z pracy wyczai, poza tym jestem normalna), 2 lata po ślubie. Znajomi albo już mają dzieci, albo nie planują w najbliższym czasie, więc średnio mam z kim pogadać o staraniach, bo umówmy się osób, które nie są w związkach i dzieci to dla nich odległa przyszłość nie interesuje czy dostałam @
Pozwoliłam sobie dopisać Cię na listę staraczek. OK?
Stary 2016-05-03, 09:42   #1283
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Troche rozumiem twoja "paranoje",sama nie chcialabym zeby ktos z moich znajomych czy rodziny wiedzial ze mam taka sytuacje jaka mam,bo nie chce kazdemu z osobna tlumaczyc co i jak i w kazdym widziec te spojrzenia litosci ze ojej tyle sie juz biedni staraja i nic,ciekawe co z nimi nie tak,i niby troskliwe pytania jak nam idzie,na te tematy rozmawiam tylko z wami i z tz i nie mam zamiaru tego zmieniac bo nikt inny jak wy mnie tak nie zrozumiea jak KIEDYŚ sie uda to poprostu poinformujemy rodzine po kilku miesiacach,oczywiscie nie po 9ale tak po 4 i jakby co to taki byl plan od poczatku ze tyle chcemy czekac
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 09:46   #1284
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Troche rozumiem twoja "paranoje",sama nie chcialabym zeby ktos z moich znajomych czy rodziny wiedzial ze mam taka sytuacje jaka mam,bo nie chce kazdemu z osobna tlumaczyc co i jak i w kazdym widziec te spojrzenia litosci ze ojej tyle sie juz biedni staraja i nic,ciekawe co z nimi nie tak,i niby troskliwe pytania jak nam idzie,na te tematy rozmawiam tylko z wami i z tz i nie mam zamiaru tego zmieniac bo nikt inny jak wy mnie tak nie zrozumiea jak KIEDYŚ sie uda to poprostu poinformujemy rodzine po kilku miesiacach,oczywiscie nie po 9ale tak po 4 i jakby co to taki byl plan od poczatku ze tyle chcemy czekac
No a ja mam takie podejście właśnie że 3 miesiące dla mnie i dopiero bym się pochwaliła rodzinie ;-)
Ale dlaczego to nie mam pojęcia. o.O Po prostu po 3 miesiącach i tyle ;-)
Stary 2016-05-03, 09:53   #1285
aneta_91
Zakorzenienie

Bo po tych 3 miesiącach ciąża jest 'bezpieczna'. Pierwszy trymestr minie wiec ryzyko poronienia maleje. A nie chciałabym tłumaczyć potem każdemu w razie W.

Ale z drugiej strony wiem ze najbliższej rodzinie będziemy chcieli natychmiast powiedzieć.
Stary 2016-05-03, 09:54   #1286
Milagr0s
Raczkowanie

Ja zawsze miałam koncepcje ze powiemy dopiero jak ciąża będzie widoczna i ktoś zacznie pytać - wtedy nie będziemy negować :-P Myśle ze akurat będzie po pierwszym trymestrze

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2016-05-03, 09:58   #1287
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Ja zawsze miałam koncepcje ze powiemy dopiero jak ciąża będzie widoczna i ktoś zacznie pytać - wtedy nie będziemy negować :-P Myśle ze akurat będzie po pierwszym trymestrze

Sent from my iPhone using Tapatalk
Milagros, a jak Ty się teraz czujesz? Dajesz radę??
Stary 2016-05-03, 09:58   #1288
WerkuUuS
Zadomowienie

Widzę, że sama nie jestem
Zawsze jak o tym mówiłam to szły odpowiedzi typu...no ale jakbyś straciła w drugim czy wcześniej to tak to sami zostaniecie z tym nikt Wam nie pomoże. Zawsze mówię że mamy siebie i to jest najważniejsze bo sprawa tyczy się nas i nie chciałabym w kółko macieja słuchać "ojeeeju będzie dobrze" "zobaczysz następnym razem sie uda".
Jakoś mam inne nastawienie ;-)
A i nawet mam koncepcję na to jak przekazać rodzicom jednym i drugim taką wiadomość
Mam nadzieję że się uda niedługo ją spełnić
Stary 2016-05-03, 10:08   #1289
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że sama nie jestem
Zawsze jak o tym mówiłam to szły odpowiedzi typu...no ale jakbyś straciła w drugim czy wcześniej to tak to sami zostaniecie z tym nikt Wam nie pomoże. Zawsze mówię że mamy siebie i to jest najważniejsze bo sprawa tyczy się nas i nie chciałabym w kółko macieja słuchać "ojeeeju będzie dobrze" "zobaczysz następnym razem sie uda".
Jakoś mam inne nastawienie ;-)
A i nawet mam koncepcję na to jak przekazać rodzicom jednym i drugim taką wiadomość
Mam nadzieję że się uda niedługo ją spełnić
A możesz uchylić rąbka tajemnicy co do tej koncepcji? Ja też mam podobne zdanie jeśli chodzi o informowanie. Teściom jak już się uda to najchętniej bym w 9 msc powiedziała, ale się nie da ukryć tak długo w tajemnicy jak coś U mnie oficjalnie o staraniach wiedzą dwie moje siostry i jedna koleżanka i Wy. Powiem szczerze, że trochę mnie denerwuje jak siostry się dopytują czy się udało. Mówię im, że jeszcze nie i że są bardzo bezpośrednie :P
Stary 2016-05-03, 10:08   #1290
Qazsew
Zakorzenienie

My w pierwszej ciazy powiedzielismy cos ok 5 miesiaca dopiero,brzuszek zaczal byc odrobine widoczny dopiero w 6 wiec nikt sie specjalnie nie dopytywal ale jak powiedzielismy to oczywiscie kazdy juz cos wczesniej widzial czy zauwazyl tylko nic nie mowiliw co nie bardzo wierze bo naprawde dlugo nic nie bylo widacjakos nie mialam potrzeby dzielic sie tym z kazda napotkana osoba i draznilo mnie jak ktos chcial mi dotykac brzuch albo obejrzecwogole nie lubie jak ktos obcy mnie dotyka tzn nie z rodziny np jak cos chce i lapie mnie za ramie,zawsze mnie to denerwowalo
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości