..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-30, 13:31   #1291
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
tak dziala odstawienie wegli niestety, po 3 dniu powinno byc lepiej. Moze byc ci teraz slabo,zimno,mozesz sie pocic itp. U mnie dzis lepiej gdyby nie fakt,ze mnie tak boli zab,ze zwariowac mozna...
tam myslalam. wlasnie takie objawy+bol glowy i zawroty mam-chociaz dzis juz mniejsze
mnie jeszcze strasznie boli brzuch na @. ale wytrwam bo juz ok. 1 kg mniej

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 16:33   #1292
sisyw
Raczkowanie

Czesc dziewczyny
Przylaczam sie do Was jesli mozna.
Jutro bede na polmetku SB i musze powiedziec, ze tak fajnej diety jeszcze nigdy nie stosowalam W ciagu pierwszego tygodnia pierwszej fazy schudlam 3 kg. Mam nadzieje, ze jeszcze troche spadnie podczas kolejnych 7 dni

Dieta Dukana
faza I
72.8 kg - 28.02.2013
ubylo: 2.4 kg

faza II
70.4 kg - 01.03.2013

Bedzie 60 kg albo
sisyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 20:22   #1293
sanetka
Zakorzenienie

rezygnuje z diety do ogolnego oslabienia doszly silne krwotoki z nosa.
nie mowie ze od samej diety. moze nalozylo sie kilka czynnikow: dieta, pogoda, @. moze jeszcze za jakis czas sprobuje-jak bede w lepszej formie

ale niektore zasady zostawiam. przede wszystkim rezygnuje ze slodyczy a przerzuce sie na owoce

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 09:23   #1294
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
nie mowie ze od samej diety. moze nalozylo sie kilka czynnikow: dieta, pogoda, @. moze jeszcze za jakis czas sprobuje-jak bede w lepszej formie

ale niektore zasady zostawiam. przede wszystkim rezygnuje ze slodyczy a przerzuce sie na owoce
ja jesli bym juz byla na twoim miejscu to staralabym sie bardziej wybierac produkty o niskim IG. owoce nie sa za dobre. maja tak samo wysokie ig jak slodycze wiec wlasciwie nie musialabys rzucac slodyczy. jedz wiecej warzyw, troche owocow, miesko, czasem slodycze bo przeciez wszystko jest dla ludzi.

edyt: tak, ja dzis zaczynam, wlsnie zjadlam sniadanie, jajecznice i wypilam herbate

trzymajcie kciuki musze schudnac, najlepiej 10 kilo, ale bylabym szczesliwa jesli zejde ponizej 60 ;]

kupila mi mama na ciuchach sliczna bluzeczke ktora niestety jest za mala wiec musze zrobic by sie nie rozlazila na cycach hihi

Edytowane przez elffee
Czas edycji: 2007-12-01 o 09:53
elffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 15:51   #1295
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
a ja kolejny dzien czuje sie tragicznie. Viris nie pisz ze to pogoda bo nigdy tak na mnie nie dzialala. tylko co...
Czemu negujesz wszystko co napisałam. Nie rozumiem tego. Na Twoje samopoczucie może działać bardzo wiele - jasnowidzem nie jestem wiec nie wpadłam na to że pogoda tak na Ciebie nie działa.

Na mnie akurat tego samego dnia podziałało właśnie spadające ciśnienie. Dlatego napisałam to. Już nigdy nie odpowiem na Twoje pytania, ani posty bo to po prostu nie ma sensu.

Ja nigdy nie miałam takich objawów odstawienia cukru, ale ponoć czasami tak się dzieje. Mam nadzieję że Wasze dolegliwości szybko przejdą.
U mnie dziś 4 dzień czuję się jak zwykle extra I papierosów też nie palę i jak zwykle mnie nie ciągnie ( pewnie i tak zacznę palić po 3 miesiącach - standard )

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 17:01   #1296
kulbit
Zakorzenienie

Witam
Po pierwsze gratuluje wszystkim dziewczynom, które osiągneły wymarzony efekt w postaci spadku kilogramów
Trzymam kciuki za wszystkie które próbują i nie poddają się

Sama 3 tydzień jestem na SB Przeszłam na ta diete bo po pierwsze postanowiłam zmienić moje nawyki żywieniowe na stałe, po drugie chciałam stracić chęć na słodycze!
To 3 tydzień I fazy, ze względu na małe grzeszki postanowiłam I fazę przedłużyć o jeden tydzień Mam na dzień dzisiejszy 6,5 kg mniej, co bardzooo mnie cieszy, ale najbardziej fakt, ze zgodnie z obietnicami wyczytanymi w zasadach tej diety straciłam chęć na słodycze!!! jadłam je praktycznie każdego dnia, więc to dla mnie mega-sukces!!!
Mam też inne profity! pojawiające sie dosyć często syfki na mojej twarzy, od 3 tygodni zapomniały o mnie! Sadzę, ze maja na to wpływ odstawienie kawy i herbaty, słodyczy oraz wszelkich zasyfionych produktów typu chipsy.

Mamy pytanko do "starych wyjadaczek". Na stronie o SB przeczytałam, ze można smażyć na oliwie z oliwek, czy to prawda?

Cytat:
tak dziala odstawienie wegli niestety, po 3 dniu powinno byc lepiej. Moze byc ci teraz slabo,zimno,mozesz sie pocic itp. U mnie dzis lepiej gdyby nie fakt,ze mnie tak boli zab,ze zwariowac mozna...
Cytat:
Napisane przez Viris Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie miałam takich objawów odstawienia cukru, ale ponoć czasami tak się dzieje. Mam nadzieję że Wasze dolegliwości szybko przejdą.
U mnie dziś 4 dzień czuję się jak zwykle extra I papierosów też nie palę i jak zwykle mnie nie ciągnie ( pewnie i tak zacznę palić po 3 miesiącach - standard )
U mnie pierwsze 3 dni były straszne! Czułam odstawienie węgli bardzo dotkliwie - ból głowy, mega osłabienie, bardzo złe samopoczucie.. Do tego mam bardzo niskie ciśnienie własne, a w tym tygodniu gdy zaczęłam diete było bardzo niskie ciśnienie atmosferyczne. Sądzę, że obie sprawy razem tak źle na mnie wpłynęły.. Nie wytrzymałam i 3 dnia napiłam się kawy (mój grzech!). Po tej kawie zrobiło mi sie o wiele lepiej i potem już te dotkliwe objawy ustały

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-01, 20:28   #1297
joj
Raczkowanie

Tak mnie zachęciłyście, że od jutra zaczynam... Oby pomogło, bo do czwartku chciałąbym choć jeden maleński kilogram mniej...
joj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-01, 21:20   #1298
joj
Raczkowanie

Przepraszam, ale j anawet edytowaćnie umiem ...:/
więc czy mogę solić i żuć gumę?
A po drugie, czy mogę jeść tzw. zazziki? (starty ogórek, jogurt naturalny, zioła)
Stary 2007-12-01, 21:41   #1299
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:

kazdy reaguje inaczej na odstawienie wegli, u ciebie widac zadzialalo to ostrzej niz u innych dziewczyn,mi raz tez sie zdarzyl krwotok z nosa. Jesli moge ci cos zaproponowac to normalna dieta z weglami do popoludnia a od ok 3.00 raczej bezweglowo. Tez zadziala.
Mam nadzieje,ze juz sie lepiej czujesz.
Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Witam
Po pierwsze gratuluje wszystkim dziewczynom, które osiągneły wymarzony efekt w postaci spadku kilogramów
Trzymam kciuki za wszystkie które próbują i nie poddają się

Sama 3 tydzień jestem na SB Przeszłam na ta diete bo po pierwsze postanowiłam zmienić moje nawyki żywieniowe na stałe, po drugie chciałam stracić chęć na słodycze!
To 3 tydzień I fazy, ze względu na małe grzeszki postanowiłam I fazę przedłużyć o jeden tydzień Mam na dzień dzisiejszy 6,5 kg mniej, co bardzooo mnie cieszy, ale najbardziej fakt, ze zgodnie z obietnicami wyczytanymi w zasadach tej diety straciłam chęć na słodycze!!! jadłam je praktycznie każdego dnia, więc to dla mnie mega-sukces!!!
Mam też inne profity! pojawiające sie dosyć często syfki na mojej twarzy, od 3 tygodni zapomniały o mnie! Sadzę, ze maja na to wpływ odstawienie kawy i herbaty, słodyczy oraz wszelkich zasyfionych produktów typu chipsy.

Mamy pytanko do "starych wyjadaczek". Na stronie o SB przeczytałam, ze można smażyć na oliwie z oliwek, czy to prawda?

tak to prawda, ale nie przesadzajmy z iloscia. Nalej pare kropel na patelnie i rozprowadz recznikiem kuchennym. Co do kawy to ja pije na SB i nie przeszkadza to w ubytku wagi. 3 lata temu na SB schudlam prawie 13kg i pilam codziennie kawe/redbull'e itp. kofeina przyspiesza metabolizm i w rosadnych dawkach nie powoduje skutkow ubocznych wiec nie ma co popadac w stres z powodu 2 filizanek kawy dziennie.

Mi tez cera sie poprawila na tej diecie.

U mnie pierwsze 3 dni były straszne! Czułam odstawienie węgli bardzo dotkliwie - ból głowy, mega osłabienie, bardzo złe samopoczucie.. Do tego mam bardzo niskie ciśnienie własne, a w tym tygodniu gdy zaczęłam diete było bardzo niskie ciśnienie atmosferyczne. Sądzę, że obie sprawy razem tak źle na mnie wpłynęły.. Nie wytrzymałam i 3 dnia napiłam się kawy (mój grzech!). Po tej kawie zrobiło mi sie o wiele lepiej i potem już te dotkliwe objawy ustały
3 pierwsze dni zawsze sa najgorsze. zycze powodzenia w zrzucaniu zbednego balastu
Stary 2007-12-02, 09:54   #1300
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joj Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale j anawet edytowaćnie umiem ...:/
więc czy mogę solić i żuć gumę?
A po drugie, czy mogę jeść tzw. zazziki? (starty ogórek, jogurt naturalny, zioła)
Można solić i żuć gumę bez cukru ( do 75 kalorii dziennie w tzw " słodyczach bez cukru " )

Stary 2007-12-02, 10:57   #1301
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
tak to prawda, ale nie przesadzajmy z iloscia. Nalej pare kropel na patelnie i rozprowadz recznikiem kuchennym. Co do kawy to ja pije na SB i nie przeszkadza to w ubytku wagi. 3 lata temu na SB schudlam prawie 13kg i pilam codziennie kawe/redbull'e itp. kofeina przyspiesza metabolizm i w rosadnych dawkach nie powoduje skutkow ubocznych wiec nie ma co popadac w stres z powodu 2 filizanek kawy dziennie.

Mi tez cera sie poprawila na tej diecie.

Wiem , że sa różne "szkoły" Jedna z nich zabrania na SB kawy. Zresztą usłyszałam jak pozytywnie działa odstawienie kawy na organizm I postanowiłam, ze i kawy pic nie będę (no raz na 100 lat). Generalnie zależy mi na zdrowszym sposobie odzywiania się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-02, 11:10   #1302
Viris
Zakorzenienie

Przerabiałam 1 fazę SB bez kawy i z kawą. I zdecydowanie wolę zrezygnować z kawy przynajmniej na te 14 dni. Teraz 3 raz jestem na 1 fazie ( poprzednio styczeń, lipiec ) i odstawiłam kawkę na ten czas.

Stary 2007-12-02, 11:16   #1303
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Przerabiałam 1 fazę SB bez kawy i z kawą. I zdecydowanie wolę zrezygnować z kawy przynajmniej na te 14 dni. Teraz 3 raz jestem na 1 fazie ( poprzednio styczeń, lipiec ) i odstawiłam kawkę na ten czas.
Skoro robiłaś z kawą i bez i uważasz, że bez lepiej to bardzo mnie ciekawi dlaczego tak sądzisz.. Wiesz poczytałam trochę i spotkałam się z róznymi opiniami, ciekawi mnie twoja

Stary 2007-12-02, 11:21   #1304
joj
Raczkowanie

Dziękuje za odpowiedź
Mam nadal pytanie co do tych zazzików (ogórek, jogurt naturalny i zioła). Można, czy nie można?
Dziś zaczęłam grzecznie 2 jajeczka i woda
Stary 2007-12-02, 11:32   #1305
anitek_15
Rozeznanie

Cześć.no to i jak dziś zaczełam.Na śniadanko zjadłam jajecznicę z szynką i pomidorkiem na odrobince oleju, bo nie mam oliwy. Teraz na przekąskę zjadłam trochę orzechów "fistaszków" no i piję duuużo wody )
anitek_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 11:55   #1306
joj
Raczkowanie

MAm do Was jeszcze jedną prośbę. Czy ktoś mógłby mi daćprzepis na omlet? Szukałąm w googlach, to jakieś takie skomplikowane tłumaczenia, a kompletnie nie wiem jak siędo tego zabrać.
Stary 2007-12-02, 11:58   #1307
orisha
Zakorzenienie

Witajcie

Bardzo dawno mnie tu nie było... Miałam faktycznie przerwe w SB. Szczerze mówiąc miałam dośc serka wiejskiego

Ale teraz wracam Do Świąt powinnam sobie poradzic z pierwsza fazą diety Muszę sobie tylko troch poczytać na te temat jeszcze

Ostatnio mam cięzkie tygodnie w pracy - wyrabiam nadgodziny i nie mam czasu nic zjeść... To z jednej strony dobrze, bo nie mam kiedy skoczyc do sklepu po jakieś słodycze Ale przez ostatni tydzień w ciagu dnia zjadałam drożdzówke i kawe... PORAŻKA!!!!!!

To już wole sobie przygotowywac jedzenie do pracy.

Oglądałam ostatnio stare zdjęcia - ależ byla ze mnie laska.... Wtedy tego nie zauważałam ale tak to bywa. Trzymam kciuki za was i od jutra sie przylączam!

Buźka

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 11:59   #1308
kulbit
Zakorzenienie

Ja omlet robie całkiem prosto Jak nie mam czasu wbijam jajka do miseczki mieszam z przyprawami i poprostu wylewam na patelnie, wtedy jest taki płaski Ale mi smakuje
Ja mam chwilę więcej najpierw ubijam białko na sztywno do tego delikatnie zółtko i oczywiście przyprawy, trzeba wymieszac z wyczuciem, zeby piana nie opadła I to na patelnię, wtedy jest pulchniutki
Bez mleka czy mąki - bo to niedozwolone

Stary 2007-12-02, 12:03   #1309
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
MAm do Was jeszcze jedną prośbę. Czy ktoś mógłby mi daćprzepis na omlet? Szukałąm w googlach, to jakieś takie skomplikowane tłumaczenia, a kompletnie nie wiem jak siędo tego zabrać.
Omlet? Powiem ci jak ja robie omlet
Jajko (1-2) do miseczki, troche soli (malutko), troche wody mineralnej (niektórzy daja gazowana, zeby był bardzie puszysty, ale nie potrzeba), trzepaczką taka do mieszania (bo lepsza nic widelec) bełtasz to - jeśli bardziej energicznie to powietrze dostanie się do tego i omlet bedzie puszysty - potem to juz na patelnie z rozgrzana oliwa.

jesli z warzywami, to wrzyc najpierw warzywa. Ja czasem dodawałam jeszcze niskotłuszczowy ser zółty po wlaniu na patelnie, ale przed obróceniem nadruga strone

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-02, 12:11   #1310
joj
Raczkowanie

Dzięki serdeczne chyba zrobięna kolację. Żeby pieczywko nie kusiło tylko, bo u mnie wieczory najgorsze :/
Stary 2007-12-02, 12:36   #1311
ghostdog
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny...ja sie na razie tylko przygladam Waszym zmaganiom i jak wyjem juz wszystkie serki homogenizowane to te zpewnie sie przylacze...
Chcialam dodac tylko jedno...jezeli ktos jest kawoszem i potem jak z dnia na dzien odstawi kawe i herbate to wlasnie bole glowy i sennosc daja mocno w kosc a jezeli odstawi sie d o tego wegle....ja mialam tak nawet przy jedzeniu wegli...bez kawy glowa mi pekala...powodzonka
ghostdog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 13:23   #1312
orisha
Zakorzenienie

Nie bez kawy czasem po porstu sie nie da! Zwłaszcza jesli przychodzisz rano do pracy i od 8 musisz działac na pełnych obrotach - przez otatnie tygodnie kawa mnie uratowała przed zasnieciem na spotkaniach

Stary 2007-12-02, 13:24   #1313
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Ja tez sie planuje przylaczyc... po dlugiej przerwie
Moze od jutra? hm... pomyslimy
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-02, 13:59   #1314
anitek_15
Rozeznanie

Kochane bądźmy twarde Musimy schudnąć.Motywacją niech będą zbliżajace się święta, ale także SYLWeSTER ja zaczełam od dziś przed chwilką byłam w sklepie i kupiłam sobie kilka potrzebnych produktów
Wystarczą dobre chęci, musimy wierzyć w siebie ja będę starała się pisać na bieżąco, i was też o to proszę, bo razem będzie nam łatwiej Pozdrawiam
Stary 2007-12-02, 14:59   #1315
joj
Raczkowanie

To ja może napiszę, co dziś jadłam
2 jajka
warzywa + kurczak
3 garstki pistacji

Jeszcze na kolację nie wiem co zorbić. chyba omlet. A jutro rano twarożek
Stary 2007-12-02, 15:12   #1316
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Skoro robiłaś z kawą i bez i uważasz, że bez lepiej to bardzo mnie ciekawi dlaczego tak sądzisz.. Wiesz poczytałam trochę i spotkałam się z róznymi opiniami, ciekawi mnie twoja
Lepiej się czułam i więcej schudłam. Na 1 fazie z kawą chciało mi się dłużej słodyczy niż na 1 fazie bez kawy.

Cytat:
Dziękuje za odpowiedź
Mam nadal pytanie co do tych zazzików (ogórek, jogurt naturalny i zioła). Można, czy nie można?
Dziś zaczęłam grzecznie 2 jajeczka i woda
Poprzeglądaj stary wątek, na pewno dużo rzeczy złapiesz. Można, ale nie z gotowej mieszanki przypraw.

Cytat:
W starym wątku były przepisy kilkakrotnie, użyj wyszukiwarki

Cytat:
Napisane przez ghostdog Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny...ja sie na razie tylko przygladam Waszym zmaganiom i jak wyjem juz wszystkie serki homogenizowane to te zpewnie sie przylacze...
Chcialam dodac tylko jedno...jezeli ktos jest kawoszem i potem jak z dnia na dzien odstawi kawe i herbate to wlasnie bole glowy i sennosc daja mocno w kosc a jezeli odstawi sie d o tego wegle....ja mialam tak nawet przy jedzeniu wegli...bez kawy glowa mi pekala...powodzonka
Ja jestem kawoszem i to olbrzymim. I jakoś nic mi się nie stało że z dnia na dzień zrezygnowałam z 3 kawek dziennie ( czasem 5 ). A z herbaty nie zrezygnowałam, piję zieloną .

Cytat:
To ja może napiszę, co dziś jadłam
2 jajka
warzywa + kurczak
3 garstki pistacji

Jeszcze na kolację nie wiem co zorbić. chyba omlet. A jutro rano twarożek
Coś za mało. Do jajek zdjedz sobie kilka plasterków pomidora albo coś. Pistacje po śniadaniu a przed obiadkiem. Powinnaś jadać tak : śniadanie, przekąska, obiad, przekąska, kolacja. Można jeszcze deserek wciubić.

Ja wczoraj w ramach dietki zjadłam pizzę, uwielbiam ;D

Stary 2007-12-02, 15:17   #1317
anitek_15
Rozeznanie

no to moje dzisiejsze menu :
śniadanko :
Jajecznica z 2 jajek z szynką i pomidorem
przekąska: orzechy "fistaszki"
Obiad: kurczak pieczony + surówka
przekąska 2 : pol kostki chudego twarogu z jogurtem naturalnym, kakao , cynamonem i odrobinką cukru :/, 1/4 szklanki jogurtu nat. + 4 orzeszkI

na kolację planuję albo serek wiejski, albo jajka sadzone )

powiedzcie co zmienić w swoim menu
Stary 2007-12-02, 15:38   #1318
joj
Raczkowanie

No włąśnie pisatcje jadłam po śniadaniu. Faktycznie mało, ale dziścośnie mam ochoty. Jutro szkoła i nie wiem co zabarć na 2. śniadanie. Chyba wezmę marchewkę, trochę sałaty i coś jeszcze wykombinuję.
Stary 2007-12-02, 15:47   #1319
Viris
Zakorzenienie

Marchewki nie wolno!!!!!

Zrob sobie zawijaski z sałaty wędliny i serka lub coś.

anitek - na kolacje lepiej serek niż sadzone.

Stary 2007-12-02, 16:05   #1320
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej się czułam i więcej schudłam. Na 1 fazie z kawą chciało mi się dłużej słodyczy niż na 1 fazie bez kawy.

Ja jestem kawoszem i to olbrzymim. I jakoś nic mi się nie stało że z dnia na dzień zrezygnowałam z 3 kawek dziennie ( czasem 5 ). A z herbaty nie zrezygnowałam, piję zieloną .
Czyli odstawienie kawy było dobrym pomysłem Ja walczyłam przede wszytskim o pozbycie się chęci na słodycze

Ja tez jestem wielkim kawoszem i jakoś żyje Herbate piję ale tylko czerwona i zieloną, czarna odtawiona

Cytat:
Ja wczoraj w ramach dietki zjadłam pizzę, uwielbiam ;D
hehhehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości