Płaski brzuch - walczymy razem :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-26, 14:30   #1291
anniaa

Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)

nie wiem jak się robi zwykłe pompki ?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 15:50   #1292
ImmortalLover
Zakorzenienie

damskich nie.

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 20:35   #1293
Niebo_w_Twoich_Oczach
Raczkowanie

ok to i ja się przyłączam... też mam największy problem z dolną oponką...

oficjalnie zaczynam... mam nadzieje ze mnie zmotywuje zaglądania do tego wątku
Niebo_w_Twoich_Oczach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 23:16   #1294
jewdoszanka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Koliberka Pokaż wiadomość
No to i ja się podłączę. Ćwiczę 8 min. ABS, ale A6W rzucam- strasznie mnie nudzi , do tego basen 2x w tygodniu i może zabiorę się za pilates jak znajdę moją płytkę. Może ktoś ma lepsze pomysły?

Co to jest ABS i A6W?
jewdoszanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 13:05   #1295
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

8 min abs robi sie codziennie,czy trzeba robic przerwy?
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 15:25   #1296
carla483
Raczkowanie

codziennie
carla483 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 15:37   #1297
paulusiaa01
Przyczajenie

e tam nie codziennie abs 8min mozesz robic kiedy chcesz to a6w robi sie codziennie :P
paulusiaa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 21:27   #1298
jewdoszanka
Przyczajenie

Ale na czym te ćwiczenia polegają? ABS i A6W
jewdoszanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 14:04   #1299
antena22
Zadomowienie

google.com
Stary 2010-02-24, 15:11   #1300
pauluSiaa001
Przyczajenie

GG do pauluSiaa001

heh a6w jest zdecydowanie bardziej meczace nic 8abs.. ja osobicie robie a6w (dzisiaj 40 dzien uhh.. ) w zasadzie juz koncze ale wiecej nie powtorze.. cwiczenia sa nudne i monotonne a patrzylam na 8abs i bardziej mi sie podoba nie trzeba robic ich codziennie tylko wedlug potrzeby no i oczywiscie od chcianych efektow .
Zaczynam 8min abs za 3,4 dni ale juz widze ze nie sa tak ciezkie jak a6w jedne i drugie cwiczenia sa na brzuch tylko a6w na rzeźbe a abs na spalanie o

• live
  • laugh
  • love
26.II.2010-a6w -zaliczone
pauluSiaa001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 13:07   #1301
pettiteAngel
Raczkowanie

hej. ja też muszę zrobić coś z moim balonikiem.
nie wygląda najlepiej, jest wypukły i tłuściutki..
Mój plan to codziennie 8min abs, hula hoop, bieganie (powoli zaczynam, bo jest coraz cieplej), skakanka. mniej słodyczy i węgli, więcej błonnika.
2l płynów, herbatki: czerwona i zielona.
Stary 2010-03-02, 20:13   #1302
kinguus
Zadomowienie

GG do kinguus

Witam po dłuższej mej przerwie

Ja sobie postanowiłam, że zacznę od poniedziałku (8.03.2010)
na pewno będą to jakieś ćwiczenia na moje schabiki i oponkę biegać również zacząć muszę ale nie wiem czy się zmobilizuję. Wśród blokowisk wkoło raczej nie ma gdzie :P.
Pozdrawiam K.
Stary 2010-03-14, 19:00   #1303
Fleuri
Raczkowanie

Odświeżam nieco wątek

Bo już nie wiem nic. Piszecie tutaj, że na zwalczenie brzucha ćwiczycie 8min abs bądź a6w, ale ja teraz bardzo dużo nasłuchałam się, że:
1. brzuszki nie spalają tłuszczu.
2. a6w też, tylko wyrabia mięśnie, ale tłuszczu nie rusza.

Nie wiem już zupełnie co mam robić. Ćwiczyć aeroby?? Ale jakie? Przeczytałam o fat burning, ale nie mogłam znaleźć żadnego filmiku z ćwiczeniami niestety... Na aerobik mam zamiar się zapisać Ale czy to coś da? Już prawie tydzień jestem bez słodyczy Zastępują mi je różnego rodzaju musli i jogurciki. Nie jest źle, myślałam, że będzie gorzej Staram się lepiej odżywiać, ale to nie zawsze mi wychodzi. Oprócz tego muszę zacząć biegać, skakać na skakance. Więcej pomysłów nie mam. W sumie zawiodłam się na tych brzuszkach, bo bardzo je lubię i chętnie bym sobie poćwiczyła. No ale spalenie tłuszczu stawiam na pierwszym miejscu teraz
Stary 2010-03-14, 19:08   #1304
jagodzianka612
Raczkowanie

hej a ja mam takie pytanie czy 30 minutowa rogrzewke przed ćwiczeniami na brzuch i boczki w ktorej sklad wchodza glownie podskoki, bieg w miejscu rozne wymach mozna traktowac jakos areoby?? wiem pytanie moze glupie. no bo zebytluszcz sie spalal musi byc tetno powyzej 120 tak? i pozniej ciwczonka na brzuc jakies 20-25 wykonuje zalezy ile mam sily no i czasu
będzie- 48kg

76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-62
jagodzianka612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 12:27   #1305
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fleuri Pokaż wiadomość
Odświeżam nieco wątek

Bo już nie wiem nic. Piszecie tutaj, że na zwalczenie brzucha ćwiczycie 8min abs bądź a6w, ale ja teraz bardzo dużo nasłuchałam się, że:
1. brzuszki nie spalają tłuszczu.
2. a6w też, tylko wyrabia mięśnie, ale tłuszczu nie rusza.

Nie wiem już zupełnie co mam robić. Ćwiczyć aeroby?? Ale jakie? Przeczytałam o fat burning, ale nie mogłam znaleźć żadnego filmiku z ćwiczeniami niestety... Na aerobik mam zamiar się zapisać Ale czy to coś da? Już prawie tydzień jestem bez słodyczy Zastępują mi je różnego rodzaju musli i jogurciki. Nie jest źle, myślałam, że będzie gorzej Staram się lepiej odżywiać, ale to nie zawsze mi wychodzi. Oprócz tego muszę zacząć biegać, skakać na skakance. Więcej pomysłów nie mam. W sumie zawiodłam się na tych brzuszkach, bo bardzo je lubię i chętnie bym sobie poćwiczyła. No ale spalenie tłuszczu stawiam na pierwszym miejscu teraz
Bo brzuszki nie spalaja tluszczu; tluszcz sie nie spala miejscowo.
Wiec, wysilki tych wszystkich osobek, co to probuja zrzucic oponke przy pomocy A6W, 8 minute cos tam, tysiacapiecsetstodziewiec set brzuszkow itp. to plonne, bezsensowne wysilki.

Palenie tluszczu: odpowiednia dieta + cwiczenia silowe (na cale cialo, bo jak juz pisalem -> tluszczu nie spala sie miejscowo, co do niektorych nie dochodzi) + interwaly i/lub aeroby.

Muesli i jogurciki to taki sam cukier praktycznie jak slodycze, naprawde poprawa to zbytnio nie jest

Oprocz aerobow rob jakies silowe. Z aerobow, cokolwiek Ci pasuje: bieganie, skakanka, rower, plywanie itd.

Cytat:
Napisane przez jagodzianka612 Pokaż wiadomość
hej a ja mam takie pytanie czy 30 minutowa rogrzewke przed ćwiczeniami na brzuch i boczki w ktorej sklad wchodza glownie podskoki, bieg w miejscu rozne wymach mozna traktowac jakos areoby?? wiem pytanie moze glupie. no bo zebytluszcz sie spalal musi byc tetno powyzej 120 tak? i pozniej ciwczonka na brzuc jakies 20-25 wykonuje zalezy ile mam sily no i czasu
30minutowa rozgrzewka? Dla mnie to oksymoron.

Tluszczu nie spala sie miejscowo, wiec katowanie jednej malej grupy miesni na okraglo (tj. brzucha) nie ma sensu.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 13:18   #1306
Fleuri
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedź!

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Muesli i jogurciki to taki sam cukier praktycznie jak slodycze, naprawde poprawa to zbytnio nie jest
Teraz to się załamałam To co ja mam jeść, żeby powstrzymać głód słodyczowy?? Nic nie wolno

Ćwiczenia siłowe na całe ciało, czyli jakie np?
U siostry na płytce wynalazłam ćwiczenia z hip hop abs i the ultimate dance workout by Deanne Berry, czy to mogłoby mi w czymś pomóc? Bardzo je lubię, bo są żwawe i męczące

Bieganie i skakanka najbardziej mi pasują, ale o tym pierwszym muszę jeszcze poczytać, żeby nie zabrać się za to źle. Dzięki jeszcze raz!!
Stary 2010-03-15, 13:58   #1307
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fleuri Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź!

Teraz to się załamałam To co ja mam jeść, żeby powstrzymać głód słodyczowy?? Nic nie wolno

Ćwiczenia siłowe na całe ciało, czyli jakie np?
U siostry na płytce wynalazłam ćwiczenia z hip hop abs i the ultimate dance workout by Deanne Berry, czy to mogłoby mi w czymś pomóc? Bardzo je lubię, bo są żwawe i męczące

Bieganie i skakanka najbardziej mi pasują, ale o tym pierwszym muszę jeszcze poczytać, żeby nie zabrać się za to źle. Dzięki jeszcze raz!!
Wiesz, jesli jestes osoba, ktora potrafi ograniczyc slodycze i tego sie trzymac, to od czasu do czasu cos slodkiego nie zaszkodzi... do tego, mozesz jesc np. owoce. W ostatecznosci, niech juz jakis jogurt bedzie, ale naprawde te slodkie jogurty nie sa duzo lepsze od slodyczy. Aha, no i sa slodycze i slodycze - np. na gorzka czekolade z duza zawartoscia kakao bedziesz mogla sobie duzo szybciej pozwolic, niz na wiele innych rzeczy.

Silowe na cale cialo?
W warunkach domowych: trening domatora.
Na silowni: jakis full body workout, np. ACT, albo z podzialem na partie ciala.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2010-03-15, 20:35   #1308
Fleuri
Raczkowanie

Wyrak, dzięki ogromne
Stary 2010-03-15, 21:34   #1309
Wyrak
Zakorzenienie

Nmzc. No i nie lam sie, nie ma co

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 10:11   #1310
onlyyhope88
Zadomowienie

GG do onlyyhope88

Prośba do Wyraka
Mógłbyś podać jakieś przykładowe, sensowne, przejrzyste i przede wszystkim sprawdzone ćwiczonka interwałowe?
onlyyhope88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 11:55   #1311
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onlyyhope88 Pokaż wiadomość
Prośba do Wyraka
Mógłbyś podać jakieś przykładowe, sensowne, przejrzyste i przede wszystkim sprawdzone ćwiczonka interwałowe?
O jakiej intensywnosci? Tutaj jest temat o HIITcie, na sfd tez troche info jest, chyba, ze chodzi o mniejsza intensywnosc?

Stary 2010-03-18, 15:53   #1312
onlyyhope88
Zadomowienie

GG do onlyyhope88

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
O jakiej intensywnosci? Tutaj jest temat o HIITcie, na sfd tez troche info jest, chyba, ze chodzi o mniejsza intensywnosc?
Hmm intensywność... Dla początkującej z baaaaardzo słabą kondycją i siłą mięśni spowodowanymi lenistwem
onlyyhope88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 18:31   #1313
ImmortalLover
Zakorzenienie

aaa załamałam się ;( Boże nawet musli nie mogę jeść, bo zawiera cukry!
myślicie, że hula hop coś pomoże?

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 18:47   #1314
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onlyyhope88 Pokaż wiadomość
Hmm intensywność... Dla początkującej z baaaaardzo słabą kondycją i siłą mięśni spowodowanymi lenistwem
To sprobuj od - trucht - bieg, po 2 minuty kazde.

Stary 2010-03-24, 10:16   #1315
CaramelMacchiato
Raczkowanie

.

Edytowane przez CaramelMacchiato
Czas edycji: 2013-01-26 o 22:40
CaramelMacchiato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 17:10   #1316
an3tka03
Przyczajenie

hej dziewczyny! mi w nie całe 2 tyg ubyło 3 cm w pasie !!!!
jestem bardzo zadowolona bo juz od wielu miesiecy walcvze z odstajacym brzuchem ;p

Oto co robie:

- po pierwsze dieta - nie jest ona jakas specjalna, poprostu jem czesto ale mało, nic co ma mega wiele kalorii, zamiast jasnego pieczywa, jem chleb razowy ( czasem jak nie ma to jem i jasny, ) nie jem tak zeby sie najesc ale zeby tylko zaspokoic głod. sniadanie jem ok 10 i co dwie godziny do 18 jakis mały posiłek, nie jem co prawda normalnego obiadu, zastaepuje to np bułką razowa z jogurtem . minimum jedno dziennie jabłko - nie tuczy a szybko sprawia ze nie czujesz sie glodna.

- pije minimum 1,5 litra wody dziennie

- po kazdym posilku, czasem nawet tak poprostu pije zielona herbate w filizance

- brzuszki - ogolnie robie 200 prostych + 100 skosnych ( po 50 na kazda ze stron)
natomiast brzuszki nie wykonuje na sucho. Pewnie slyszalyscie o peelingu z fusow kawy! jest poprostu rewelacyjny! robie papke z fusów nakładam na brzuch, zawijam folią spozywcza, Zanim przystapie do brzuszków zakaldam vibroaction. ( ja zawsze mam bluzke na sobie bo pewnie vibroaction nie trzymalby sie dobrze na folii. Vibroaction wlaczony dziala przez 30 min. po ok 20 min przystepuje do brzuszkow ale z VIBROACTION. dobre w tym jest to ze polaczony z brzuszkami i folia pod ktora na dodtek znajude sie peeleing z fusow ktory raz ze jest masowany przez urzadzenie sparwia to wszystko ze mam poczucie ze w okolicach mojego brzucha robi sie parno - zueplnie jak na saunie pozniej po 30 min zdejmuje folię i splukuje fusy. biorac wieczorna kapiel rowniez masuje sie fusami. ale juz normalnie reka pod prysznicem, ok 3, 5 min. Efekt naprawde rewelka! jak napisalam w niecale!!!! 2 tyg pozbylam sie 3 cm w pasie ))
an3tka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 17:44   #1317
Hei_di
Zadomowienie

GG do Hei_di
Smile Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)

Cytat:
Napisane przez an3tka03 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! mi w nie całe 2 tyg ubyło 3 cm w pasie !!!!
jestem bardzo zadowolona bo juz od wielu miesiecy walcvze z odstajacym brzuchem ;p

Oto co robie:

- po pierwsze dieta - nie jest ona jakas specjalna, poprostu jem czesto ale mało, nic co ma mega wiele kalorii, zamiast jasnego pieczywa, jem chleb razowy ( czasem jak nie ma to jem i jasny, ) nie jem tak zeby sie najesc ale zeby tylko zaspokoic głod. sniadanie jem ok 10 i co dwie godziny do 18 jakis mały posiłek, nie jem co prawda normalnego obiadu, zastaepuje to np bułką razowa z jogurtem . minimum jedno dziennie jabłko - nie tuczy a szybko sprawia ze nie czujesz sie glodna.

- pije minimum 1,5 litra wody dziennie

- po kazdym posilku, czasem nawet tak poprostu pije zielona herbate w filizance

- brzuszki - ogolnie robie 200 prostych + 100 skosnych ( po 50 na kazda ze stron)
natomiast brzuszki nie wykonuje na sucho. Pewnie slyszalyscie o peelingu z fusow kawy! jest poprostu rewelacyjny! robie papke z fusów nakładam na brzuch, zawijam folią spozywcza, Zanim przystapie do brzuszków zakaldam vibroaction. ( ja zawsze mam bluzke na sobie bo pewnie vibroaction nie trzymalby sie dobrze na folii. Vibroaction wlaczony dziala przez 30 min. po ok 20 min przystepuje do brzuszkow ale z VIBROACTION. dobre w tym jest to ze polaczony z brzuszkami i folia pod ktora na dodtek znajude sie peeleing z fusow ktory raz ze jest masowany przez urzadzenie sparwia to wszystko ze mam poczucie ze w okolicach mojego brzucha robi sie parno - zueplnie jak na saunie pozniej po 30 min zdejmuje folię i splukuje fusy. biorac wieczorna kapiel rowniez masuje sie fusami. ale juz normalnie reka pod prysznicem, ok 3, 5 min. Efekt naprawde rewelka! jak napisalam w niecale!!!! 2 tyg pozbylam sie 3 cm w pasie ))
Nie no to są chyba jakieś jaja...Ale bacząc na to,że dzisiaj Prima Aprilis to wybaczam.
Co i tak nie zmienia faktu,że:
*brzuszki nie spalają tłuszczu (!).<sama czasem je robię,ale to dla przyjemności,bo je uwielbiam ;napewno nie spalą tkanki tłuszczowej )
*bułka razowa na obiad? Nie no - uważaj,żebyś się nie przejadła..
*kolacja jakąś godzinę-dwie przed snem.Niejedzenie po 18 to wierutna bzdura...
*...a jakiś ,,cudownie działający" pas Vibroaction nie zastąpi ruchu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 20:01   #1318
Paralogiczna
Rozeznanie

Siema ; - ** W zasadzie kompleksów mam kilka, a może kilkanaście . jednak chce schudnąć i to z brzucha najbardziej. Szczerze czytałam kilka wpisów tu, a chciałabym teraz zwrócić się do was o pomoc. Podałybyście jakieś fajne ćwiczenia na brzuch. Od razu mówie : basen, siłownia, rowerek czy coś takiego odpada bo u mnie w okolicy nie ma takich rzeczy -.- Proste, fajne ćwiczenia . Pomożecie ?
Paralogiczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 20:52   #1319
an3tka03
Przyczajenie

a6w -bardzo dobre cwiczenia ktore wykonuje sie przez chyba 42 dni. ale to dla tych na prawde wytrwalych. ja robilam swego czasu. doszlam moze do ok 14 dni. efekty byly, natomiast zabraklo wytrwalosci ;/ poza tym cwiczenia sa nudne i montonne ale na prawde skuteczne ale smialo polecam
an3tka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 21:17   #1320
Paralogiczna
Rozeznanie

Hm, dzięki bardzo ; * mam nadzieje, że w tym wytrwam chociaż z 2 tygodnie bo znając mnie będzie ciężko * __ *xd .

_
dążę do płaskiego brzuszka <3

" Czasem po prostu nie warto"
Paralogiczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości