|
|
#1291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
no fakt, mniej niz zwykle
to przez to, że wczoraj miałam taki stresujący dzień i wszystko jadłam w biegu.
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). buziaków sto!
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ładne U, ale jesli starasz sie P, to powinnas zwiekszyc kcal
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są nnkt, jest białko, jednym słowem udane R.
|
|
#1295 |
|
Gang Iren
|
U:
IS: bułka z masłem i serem żółtym + pół papryki,zielona herbata Przekąska: kawa z mlekiem,2 kostki czekolady IIS: bułka mleczna z rodzynkami z masłem i miodem,banan,herbata czarna z cytryną O: talerz barszczu z makaronem,kawałek smażonego mintaja,fasolka szparagowa z masłem P: jogurt + musli,mandarynka,cappucci no orzechowe K: dwie kromki razowca z tłustym twarogiem i cebulą,herbata z pokrzywy
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj chyba trochę lepsze R
![]() Śniadanko - owsianka z 4 pełnych łyżek płatków, łyżeczki słonecznika i rodzynek, pół łyżeczki miodu; do tego wafel ryżowy z dżemem i pół grejpfruta; herbatka zielona Drugie (11:00) - razowa kanapka z chudym białym serek i rzodkiewką, 2 mandarynki Trzecie (14:00) - razowa kanapka z kapustą pekińską, pomidorem i rzodkiewką, jabłko I wbrew pozorom całkowicie najadłam się tymi małymi ilościami... ![]() Obiad (17:30) - pół torebki ryżu brązowego, jajko sadzone, smażone na masełku, gotowane brokuły, pół pomidora i 3 rzodkiewki; zielona herbata Kolacja (będzie ok 20) - tuńczyk, plasterek szynki z indyka z chrzanem. and...?
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p r z e s l i c z n i e !
|
|
|
#1298 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór.
![]() Dzisiejszy dzień to miało być U jak zawsze, ale było chyba raczej i na pewno P sponsorowane PIEROGIEM xD śniadanie: owsianka z dwóch łyżek owsianych i łyżki otrąb, mandarynki na wodzie, 3 kromki razowca, dwie z dżemem mandarynkowym, jedna z miodem, jabłko. II śniadanie: podwójna kromka z razowca jw. z mandarynkowym. obiad: 15 pierogów 50/50 z ziemniakami i z kapustą polane masłem i 5 łyżeczek jogurtu nat.kolacja: trzy kromki razowca, masło, makrela i ser feta.. ![]() pękam w szwach, mój żołądek jeszcze nie przywykł no i dla mnie to P jak się Patrzy.. no ale ale, mam takie pytanie, to że częściej jestem głodna może oznaczać, że mój metabolizm trochę ruszył z miejsca? ![]() Chciałam dodać, że nie liczę w końcu jako tako! ![]()
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2009-02-26 o 19:31 |
|
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
z dzisiaj Pe:
przed ś: 0,5l inki z mlekiem 2% + kinder pingui ( tylko tyle zdążyłam zrobić, bo do taty przyszedł jakiś facet coś załatwić i siedział, a nie chciałam schodzić do kuchni taka zmięta po spaniu, wolołam przeczekać godzine ;p ) ś: duży obważanek z makiem, przekrojony na pół z twarożkiem od presidenta, pół z pastellą paprykową, do tego 2 plastry szynki, pomidor, ogórek, sałata szczypiorek + herbata chwile później: jabłko + rożek śmietankowy w czekoladzie. 2ś: jogobella śliwkowa ze zbożem 250g + otręby i bransy o: pół woreczka białego ryżu, 2 eskalopki w sosie serowo-śmietanowym ( dobry był, ale capiiił XD ) + 2 korniszony p: jabłko + 0,5l zielonej z miętą (wiem to nie posiłek, ale po takim porannym jedzeniu już nie miałam ochoty ><) k: buła z tartare borowikowym, na tym: 2 plastry szynki, 1/2 jajka sadzonego, sałata, plasterek pomidora, ogórka, cebulka dymka, szczypiorek + herbata wiem, że to z rana może nie wyglądać na dużo, ale byłam troche zła na siebie, że jadłam tak wszystko. nie potrafiłam tego opanować, a mogłam to rozłożyć i przekąszać co jakiś czas ._. już sie napaliłam, że jutro na śniadanie zrobie sobie pancakesy poleje syropem z owoców leśnych i bitą śmietaną XD
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze wagarowe P
![]() śn: 2 bulki pszenne z kielbaska wiejska i musztarda. a tutaj uczylam sie matematyki i troszke podjadlam ; miska slodkosci ktora lezala na stole(cukierki czekoladowe,rozne czekoladki,orzechy w czekoladzie,zelki) 150g paluszkow slonych, 100g paczka biszkoptow lajkonika czekolada na goraco mietowa.2sn: dwie kromki chleba z pasztetem i musztarda, deser paula czekoladowa, kubus malinowy. obiad: wielka miska zupy klopsowej + 2 klopsy*w zupce , ziemniaczki polane tluszczem, 2 wielgasne smazone klopsy, surowka z majonezem.na zakupach/ takie jajeczko cos ala kinder niespodzianka tyle ze w srodku bylo jakies prze slodkie nadzienie puszka fanty pomaranczowej, banan.podwieczorek; jogurt waniliowy z kawalkami czekolady mullera , wielki kubek granoli orzechowej , 70g paluszkow slonych, czekolada na goraco krowkowa.kolacja; 3 duze kromki chleba, 1 z pasztetem i musztarda, 2 z serkiem topionym z ziolami i 3 z maslem orzechowym i nutella. cappucino i wpadnie pewnie jeszcze jedna czekolada na goraco gdzie ja to wszystko mieszcze ![]() ![]() cos mi sie wydaje ze za duzo wpadlo dzis tych slodkosci
Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... Edytowane przez GummyKammy Czas edycji: 2009-02-26 o 19:36 |
|
|
|
#1301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby tak dalej.Cytat:
![]()
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (2 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka musli, pół szklanki mleka 3,2%, pół łyżeczki cynamonu, 3 malutkie jabłka, łyżeczka miodu) II śniadanie: -kanapka (2 kromki razowca) z serkiem śmietankowym - pomarańcza 1,5 litra wody Obiad: sałatka z garści makaronu pełnoziarnistego, połowy pomiodra i sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego, szklanka zielonej herbaty (wiem,że mały obiad,ale miałam dzisiaj urwanie głowy: szkoła do 16->miasto->wolontariat. Nie było opcji,żeby zjeść coś lepszego.) Podwieczorek: szklanka jogurtu naturalnego z łyżeczką miodu, 2 łyżeczkami siemienia lnianego, połową łyżeczki cynamonu Kolacja: (będzie) opakowanie serka wiejskiego z łyżeczką kakao
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-26 o 19:55 |
|
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
witam.
byłam tu bardzo bardzo dawno, więc zamieszczam swój jadłospis.![]() i prosiłabym o ocenę ^^ dzisiejsze P : śn. : owsianka na tłustym mleku ( 5 dużych łyżek + cała szkl. mleka ) + po ok. 3, 4 łyżki płatków : ciniminis, frutina, kukurydziane miodowo-orzechowe + łyżka serka homo waniliowego + banan + 2 kostki gorzkiej czeko. marcepanowej + odrobina cynamonu. po : trochę orzeszków ziemnych i pistacji. II śn : 2 kromki dworskiego z masłem : jedna z serkiem łososiowym i pomidorem, druga z masłem orzechowym i połową homo. waniliowego; kilkanaście orzeszków ziemnych ; troszkę ciniminis z czekoladą do smarowania ; 2 kostki czekolady kokosowej. obiad : porcja zupy pieczarkowej + kawałki marchewki i ziemniaków; pół torebki białego ryżu + 1,5 kawałka ryby smażonej w panierce + mrożona marchewka i brokuły. d: trochę ciniminisów z pudełka. ![]() podw. : pół jabłka; druga połowa serka homo waniliowego + orzeszki ziemne + druga połowa pokrojonego jabłka; jedno ptasie mleczko. ![]() kolacja : 4 małe kromki chleba posmarowane masłem, jedna z czekoladą, druga z dżemem trusk., trzecia z paprykarzem i pomidorem, czwarta z paprykarzem i papryką. ^^ po: znów orzeszki. tak wiem, że coś za dużo tych orzechów dziś, ale dawno ich nie jadłam i nie mogłam się oprzeć
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
funky87,gorzkakawa- dziekuje za ocene
|
|
|
#1306 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nie zastanawiaj się, gdzie to mieścisz- ważne, że Ci smakuje i masz ochotę na pyszne jedzenie! a słodkości dobrze, że są, akurat Ty nie musisz sobie niczego odmawiać. zaraz odpiszę na pw
|
|
|
#1307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.. Na mleku spróbuje w najbliższej przyszłości jak już przestanę tyć! BU! a pierogi - wielkie ![]()
|
|
#1308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a na śniadanko zapraszam, zapraszam! ![]() Vana - te eksalopki to taki pic troche, plastry schaby zbite na płasko i smażone na patelni ;p ten sos tylko dodaje im 'inności' XD też sobie tłumacze, że organizm potrzebował może troche spanikowałam precz wyrzutyyyyyyy i pokaż jadłospis! ![]() dziękuje wam
|
|
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze te Twoje czekolady sa inspirujące Zwłaszcza ta krówkowa
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
sniadanie sporo platkow ok 9 lyzek jakis z lidla o obnizonej o 33% zawartosci cukru z mlekiem 2%
3x mala kromka razowego z szynka i pomidorem goracy kuber serowy plus 2x maly razowiec z szynka i pomodorem bulka razowa z parowka i ketchupem to moje r, niestetty w pracy do soboty weic nie ma normalnego obiady staram sie byc na 1000kcal mozecie pomoc w liczeniu bo nie wiem czy mi wychodzi??
|
|
|
|
#1311 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze R:
Śniadanie: activia truskawkowa z otrębami,kilka placuszków owsianych,małe jabłko II Śniadanie: grahamka z połową plasterka ( ) serka topionego (mama robi kanapki :/ jak jej mowie,ze nie chce masla to daje ser ;/),papryką,pomidorek,ogórk iem i kiełkami soi,gruszkaObiad: kasza gryczana (znowu Podwieczorek: kilka orzechów włoskich,łyżeczka miodu,2 kromki wasy cieniutko posmarowane dżemem (wiem,zawaliłam )Kolacja: omlet z warzywami i oscypkiem :P proszę o ocenę nadaje się to na R?wydaje mi się,że to strasznie dużo jedzenia... |
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam się za bardzo na redukcjach, więc nie musisz brać wszystkiego dosłownie. ale trochę się tu naczytałam i wiem mniej więcej
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
ja sie chcialam grzecznie spytac czy ten moj jadlospis byl taki beznadziejny ze pozostal bez zadnego komentarza?
nie wiem czy za malo czy co skoro ja nie mam treningow codziennie, tylko skaknka co 2 dzien...wiec czy moglabym jednak prosic o jakis komentarz, przyjme kazda krytyke wiem ze 1 dzien byl tam bardzo beznadziejny ale to wynikalo z pewnej sytuacji tego dnia...
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
GummyKummy ciasto piekłam z Babcią
ale chałwowe są boskiep.s. wagary Ci służą bo dzisiejszy jadłospis mega pyszny i widać postępy oby tak dalejVana pasztet pieczarkowy baaaardzo lubię dziś niestety bez mięska, ale jeden "wegetariański" obiadek od czasu do czasu nie zaszkodzi ciasta były pyszne, ale nazwy Ci nie podam ponieważ jadłam je u kolegi jedno było z pysznym kremem na kruchym cieście, na to biszkopt kawowy, chyba dżem i ponownie krem posypany migdałami , a drugie to coś takiego: biszkopt, krem (podejrzewam, że z galaretki i mleka skondensowanego), biszkopt z makiem, ponownie krem, ale inny kolor galaretki i znowu biszkopt, całośc posypana c. pudrem płatki jadam przeróżne:magusie, mlekołaki, chocapic, chocoschoki, jabłkowe, corn flakes, kangusie, podusiaki, lion...itp itd![]() kurcze nawet nie pomyślalam o tym, że mogłam wziąc kefir poza tym dziękuję za ocenkę, buuuuuziammmm
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#1316 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
A więc mó dzisiejszy jadłospis: U
Śniadanie:2 kromki ciemnego chleba z szynką i ketchupem, serek wiejski II śniadanie:jabłko Obiad:30g makaronu z odrobinką białego serka, 100ml krupniczku Podwieczorek: ok.150g jogurtu naturalnego z garścią płatków cookie grisp, jabłko Kolacja:2 kanapki ciemnego chleba z szynką i ketchupem lub 400g warzyw na patelnie ![]() Proszę o ocenkę
|
|
|
|
#1318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsza Rrrrrr
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, ok. 250 g (roz)mrożonych wiśni, cynamon) II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, tuńczykiem wsw, papryką i kiełkami Obiad: plaster chudej wołowinki (ok. 200g), 30 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, fasolka szparagowa, brokuły, ogórek kiszony, koperek, szczypiorek) Podwieczorek: 2 zawijasy (sałata, szynka drobiowa, pokrojone w paski papryka i ogórek kiszony), łyżka pestek z dyni Kolacja: wieśniaczek lekki z plastrem szynki drobiowej, pomidorem, kilkoma oliwkami i dużą ilością ziół prowansalskich )
|
#1320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

to przez to, że wczoraj miałam taki stresujący dzień i wszystko jadłam w biegu.

)
hi hi, uzależnienie?
teeeż dzisiaj miałam wielką drożdżówę
jesz takie zwykłe płatki, czy jakieś wypasione?
mała paczka (40g) NickNacków (to te orzeszki w chrupiącej panierce) ostatnio mam faze na orzeszki

pierogów 50/50 z ziemniakami i z kapustą polane masłem i 5 łyżeczek jogurtu nat.
puszka fanty pomaranczowej, banan.

.. Na mleku spróbuje w najbliższej przyszłości jak już przestanę tyć!