![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
no fakt, mniej niz zwykle
![]()
#1292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ładne U, ale jesli starasz sie P, to powinnas zwiekszyc kcal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1295 |
Gang Iren
|
U:
IS: bułka z masłem i serem żółtym + pół papryki,zielona herbata Przekąska: kawa z mlekiem,2 kostki czekolady IIS: bułka mleczna z rodzynkami z masłem i miodem,banan,herbata czarna z cytryną O: talerz barszczu z makaronem,kawałek smażonego mintaja,fasolka szparagowa z masłem P: jogurt + musli,mandarynka,cappucci no orzechowe K: dwie kromki razowca z tłustym twarogiem i cebulą,herbata z pokrzywy
#1296 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj chyba trochę lepsze R
![]() Śniadanko - owsianka z 4 pełnych łyżek płatków, łyżeczki słonecznika i rodzynek, pół łyżeczki miodu; do tego wafel ryżowy z dżemem i pół grejpfruta; herbatka zielona Drugie (11:00) - razowa kanapka z chudym białym serek i rzodkiewką, 2 mandarynki Trzecie (14:00) - razowa kanapka z kapustą pekińską, pomidorem i rzodkiewką, jabłko I wbrew pozorom całkowicie najadłam się tymi małymi ilościami... ![]() Obiad (17:30) - pół torebki ryżu brązowego, jajko sadzone, smażone na masełku, gotowane brokuły, pół pomidora i 3 rzodkiewki; zielona herbata Kolacja (będzie ok 20) - tuńczyk, plasterek szynki z indyka z chrzanem. and...?
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() p r z e s l i c z n i e ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór.
![]() Dzisiejszy dzień to miało być U jak zawsze, ale było chyba raczej i na pewno P sponsorowane PIEROGIEM xD śniadanie: owsianka z dwóch łyżek owsianych i łyżki otrąb, mandarynki na wodzie, 3 kromki razowca, dwie z dżemem mandarynkowym, jedna z miodem, jabłko. II śniadanie: podwójna kromka z razowca jw. z mandarynkowym. obiad: 15 ![]() kolacja: trzy kromki razowca, masło, makrela i ser feta.. ![]() pękam w szwach, mój żołądek jeszcze nie przywykł no i dla mnie to P jak się Patrzy.. no ale ale, mam takie pytanie, to że częściej jestem głodna może oznaczać, że mój metabolizm trochę ruszył z miejsca? ![]() Chciałam dodać, że nie liczę w końcu jako tako! ![]()
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2009-02-26 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Rozeznanie
|
z dzisiaj Pe:
przed ś: 0,5l inki z mlekiem 2% + kinder pingui ( tylko tyle zdążyłam zrobić, bo do taty przyszedł jakiś facet coś załatwić i siedział, a nie chciałam schodzić do kuchni taka zmięta po spaniu, wolołam przeczekać godzine ;p ) ś: duży obważanek z makiem, przekrojony na pół z twarożkiem od presidenta, pół z pastellą paprykową, do tego 2 plastry szynki, pomidor, ogórek, sałata szczypiorek + herbata chwile później: jabłko + rożek śmietankowy w czekoladzie. 2ś: jogobella śliwkowa ze zbożem 250g + otręby i bransy o: pół woreczka białego ryżu, 2 eskalopki w sosie serowo-śmietanowym ( dobry był, ale capiiił XD ) + 2 korniszony p: jabłko + 0,5l zielonej z miętą (wiem to nie posiłek, ale po takim porannym jedzeniu już nie miałam ochoty ><) k: buła z tartare borowikowym, na tym: 2 plastry szynki, 1/2 jajka sadzonego, sałata, plasterek pomidora, ogórka, cebulka dymka, szczypiorek + herbata wiem, że to z rana może nie wyglądać na dużo, ale byłam troche zła na siebie, że jadłam tak wszystko. nie potrafiłam tego opanować, a mogłam to rozłożyć i przekąszać co jakiś czas ._. już sie napaliłam, że jutro na śniadanie zrobie sobie pancakesy ![]()
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze wagarowe P
![]() śn: 2 bulki pszenne z kielbaska wiejska i musztarda. a tutaj uczylam sie matematyki i troszke podjadlam ![]() ![]() ![]() 2sn: dwie kromki chleba z pasztetem i musztarda, deser paula czekoladowa, kubus malinowy. obiad: wielka miska zupy klopsowej + 2 klopsy*w zupce ![]() na zakupach/ takie jajeczko cos ala kinder niespodzianka tyle ze w srodku bylo jakies prze slodkie nadzienie ![]() podwieczorek; jogurt waniliowy z kawalkami czekolady mullera , wielki kubek granoli orzechowej ![]() kolacja; 3 duze kromki chleba, 1 z pasztetem i musztarda, 2 z serkiem topionym z ziolami i 3 z maslem orzechowym i nutella. cappucino i wpadnie pewnie jeszcze jedna czekolada na goraco ![]() gdzie ja to wszystko mieszcze ![]() ![]() cos mi sie wydaje ze za duzo wpadlo dzis tych slodkosci ![]() ![]()
Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... Edytowane przez GummyKammy Czas edycji: 2009-02-26 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (2 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka musli, pół szklanki mleka 3,2%, pół łyżeczki cynamonu, 3 malutkie jabłka, łyżeczka miodu) II śniadanie: -kanapka (2 kromki razowca) z serkiem śmietankowym - pomarańcza 1,5 litra wody Obiad: sałatka z garści makaronu pełnoziarnistego, połowy pomiodra i sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego, szklanka zielonej herbaty (wiem,że mały obiad,ale miałam dzisiaj urwanie głowy: szkoła do 16->miasto->wolontariat. Nie było opcji,żeby zjeść coś lepszego.) Podwieczorek: szklanka jogurtu naturalnego z łyżeczką miodu, 2 łyżeczkami siemienia lnianego, połową łyżeczki cynamonu Kolacja: (będzie) opakowanie serka wiejskiego z łyżeczką kakao
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-02-26 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1304 |
Rozeznanie
|
witam.
![]() ![]() i prosiłabym o ocenę ^^ dzisiejsze P : śn. : owsianka na tłustym mleku ( 5 dużych łyżek + cała szkl. mleka ) + po ok. 3, 4 łyżki płatków : ciniminis, frutina, kukurydziane miodowo-orzechowe + łyżka serka homo waniliowego + banan + 2 kostki gorzkiej czeko. marcepanowej + odrobina cynamonu. po : trochę orzeszków ziemnych i pistacji. II śn : 2 kromki dworskiego z masłem : jedna z serkiem łososiowym i pomidorem, druga z masłem orzechowym i połową homo. waniliowego; kilkanaście orzeszków ziemnych ; troszkę ciniminis z czekoladą do smarowania ; 2 kostki czekolady kokosowej. obiad : porcja zupy pieczarkowej + kawałki marchewki i ziemniaków; pół torebki białego ryżu + 1,5 kawałka ryby smażonej w panierce + mrożona marchewka i brokuły. d: trochę ciniminisów z pudełka. ![]() podw. : pół jabłka; druga połowa serka homo waniliowego + orzeszki ziemne + druga połowa pokrojonego jabłka; jedno ptasie mleczko. ![]() kolacja : 4 małe kromki chleba posmarowane masłem, jedna z czekoladą, druga z dżemem trusk., trzecia z paprykarzem i pomidorem, czwarta z paprykarzem i papryką. ^^ po: znów orzeszki. tak wiem, że coś za dużo tych orzechów dziś, ale dawno ich nie jadłam i nie mogłam się oprzeć ![]()
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() funky87,gorzkakawa- dziekuje za ocene ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1308 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a na śniadanko zapraszam, zapraszam! ![]() ![]() Vana - te eksalopki to taki pic troche, plastry schaby zbite na płasko i smażone na patelni ;p ten sos tylko dodaje im 'inności' XD też sobie tłumacze, że organizm potrzebował ![]() ![]() ![]() i pokaż jadłospis! ![]() dziękuje wam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze te Twoje czekolady sa inspirujące ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1310 |
Raczkowanie
|
sniadanie sporo platkow ok 9 lyzek jakis z lidla o obnizonej o 33% zawartosci cukru z mlekiem 2%
3x mala kromka razowego z szynka i pomidorem goracy kuber serowy plus 2x maly razowiec z szynka i pomodorem bulka razowa z parowka i ketchupem to moje r, niestetty w pracy do soboty weic nie ma normalnego obiady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze R:
Śniadanie: activia truskawkowa z otrębami,kilka placuszków owsianych,małe jabłko II Śniadanie: grahamka z połową plasterka ( ![]() Obiad: kasza gryczana (znowu ![]() Podwieczorek: kilka orzechów włoskich,łyżeczka miodu,2 kromki wasy cieniutko posmarowane dżemem (wiem,zawaliłam ![]() Kolacja: omlet z warzywami i oscypkiem :P proszę o ocenę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam się za bardzo na redukcjach, więc nie musisz brać wszystkiego dosłownie. ale trochę się tu naczytałam i wiem mniej więcej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Zadomowienie
|
ja sie chcialam grzecznie spytac czy ten moj jadlospis byl taki beznadziejny ze pozostal bez zadnego komentarza?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
GummyKummy ciasto piekłam z Babcią
![]() ![]() ![]() p.s. wagary Ci służą bo dzisiejszy jadłospis mega pyszny i widać postępy ![]() ![]() Vana pasztet pieczarkowy baaaardzo lubię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zadomowienie
|
A więc mó dzisiejszy jadłospis: U
Śniadanie:2 kromki ciemnego chleba z szynką i ketchupem, serek wiejski II śniadanie:jabłko Obiad:30g makaronu z odrobinką białego serka, 100ml krupniczku Podwieczorek: ok.150g jogurtu naturalnego z garścią płatków cookie grisp, jabłko Kolacja:2 kanapki ciemnego chleba z szynką i ketchupem lub 400g warzyw na patelnie ![]() Proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza Rrrrrr
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, ok. 250 g (roz)mrożonych wiśni, cynamon) II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, tuńczykiem wsw, papryką i kiełkami Obiad: plaster chudej wołowinki (ok. 200g), 30 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, fasolka szparagowa, brokuły, ogórek kiszony, koperek, szczypiorek) Podwieczorek: 2 zawijasy (sałata, szynka drobiowa, pokrojone w paski papryka i ogórek kiszony), łyżka pestek z dyni Kolacja: wieśniaczek lekki z plastrem szynki drobiowej, pomidorem, kilkoma oliwkami i dużą ilością ziół prowansalskich ![]()
#1320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.