Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 15:41   #1291
LaSeniorita
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
coś mniej jakos?
no fakt, mniej niz zwykle to przez to, że wczoraj miałam taki stresujący dzień i wszystko jadłam w biegu.
Stary 2009-02-26, 16:02   #1292
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
U:

Iśn- grahamka i kanpka z pasztetem pieczarkowym i warzywkami, 2 jaja ugotowane na twardo z majonezem, herbata, jabłko pycha! choć pasztetu pieczarkowego nigdy nie jadłam (noo, tylko ten sojowy )

paluszki z sezamem-cała paczka, danmleko <- kocham!

IIśn- bułka drożdżowa z bydyniem i marmoladą, wiejski słodzony z kawą i wkrojonym bananem hi hi, uzależnienie? teeeż dzisiaj miałam wielką drożdżówę

kilka familijnych

O- zupa wielowrzywna z ziemniakami, na wywarze mięsnym, zabialana i zaprawiana mąką, ziemniaczki z sosem pieczarkowym, duszona marchewka z groszkiem na zasmażce i buraczki, kubuś mniam! ale bez mięska, szkoda

cappuccino, 3 kawałki ciasta (dwa rodzaje ciast) pyycha! jakie ciasta?

P- mleko 3.2% plus ok 200gr płatków śniad, wieeeeeelki kawał jabłecznika znowu pychota jesz takie zwykłe płatki, czy jakieś wypasione?

K- ziemniaczki odsmażane na masełku, jajo sadzone, buraczki, kompot mmm! zamiast kompotu dałabym kefir

jabłko utarte z marchewką i znowu kawał jabłecznika
znowu pysznie! też chcę takie U, noooooooooooooo! i zazdroszczę tych ciast, u mnie będą dopiero na sobotę, ale dam radę (nie mam wyjścia ). buziaków sto!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 16:38   #1293
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
moje U z lekkim akcentem na P:
śn. dwa naleśniki z dżemem jagodowym i dużą ilością cukru, dwie kromki grahama z połową zawartości puszki 'filety z makreli w sosie pomidorowym' (nie wiedziałam jak po polsku napisać), kubek zielonej herbaty pyszne sniadanko
przekąska:a gdzie 2sn mała paczka (40g) NickNacków (to te orzeszki w chrupiącej panierce) ostatnio mam faze na orzeszki
obiad: duży talerz (jakieś cztery spore chochle) barszczu ukraińskiego z dużą ilością buraczki, kapustki, fasolki i ziemniaczków mam nadzieje ze byly naprawde spore
deser: kilka ciastek owsianych w czekoladzie
po treningu: pół serka homo naturalnego z garścią rodzynek i sporą łychą siemienia lnianego
dwie kromki razowca 'posmarowane' tuńczykiem i na to po jednym plasterku pomidorka podwieczorek rozumiem? ,skromnie : [
kubek zielonej herbaty z cukrem
kolacja: jajecznica z trzech jajek z dwoma plasterkami szynki i sera żółtego na masełku i pewnie jakaś herbatka ładnie tu

Moim zdaniem ładne U, ale jesli starasz sie P, to powinnas zwiekszyc kcal

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 16:51   #1294
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Wczorajsza R (nie byłam w szkole, stąd normalny podwieczorek, a nie trzy śniadania :P):

Śn. Jajecznica z dwóch jaj z łososiem, pół bułki ziarnistej, cebulka, przyprawy + herbata zielona - ładne śniadanie, dorzuciłabym jeszcze jakieś warzywko ale i tak mi się podoba, mimo że łączysz tł z ww

IIŚn. Około 100ml. naturalnego kefiru, 5 małych placków "serowych" (robione z camemberta) - wiem, trochę połączone ww (kefir) z tłuszczami (ser) - tu również ładnie, jeśli waga leci w dół to może łączenie tł i ww nie stanowi dla Ciebie problemu

Ob. Talerz zupy pomidorowej z kaszą ( tak, kaszą!) z warzywkami w środku - marchewka, seler, pietruszka; pierś z kurczaka (dosyć mała) i trochę ziemniaków, buraczki z chrzanem domowej roboty, kapusta kiszona, ogórki kiszone; - bardzo ładnie, mnóstwo warzyw, białko super

Herbata zielona x2

Pd. 20-30 g. orzechów włoskich (obiad był bardzo sycący ) - ok

K. 150-200g. twarogu półtłustego, jedna "część" z cynamonem, druga ze szczypiorkiem - również ok

I jak, i jak?
j.w dużo warzyw to co mi się podoba najbardziej są nnkt, jest białko, jednym słowem udane R.
Stary 2009-02-26, 17:26   #1295
gosia261282
Gang Iren

U:

IS: bułka z masłem i serem żółtym + pół papryki,zielona herbata

Przekąska: kawa z mlekiem,2 kostki czekolady

IIS: bułka mleczna z rodzynkami z masłem i miodem,banan,herbata czarna z cytryną

O: talerz barszczu z makaronem,kawałek smażonego mintaja,fasolka szparagowa z masłem

P: jogurt + musli,mandarynka,cappucci no orzechowe

K: dwie kromki razowca z tłustym twarogiem i cebulą,herbata z pokrzywy
Stary 2009-02-26, 17:27   #1296
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Ja dzisiaj chyba trochę lepsze R
Śniadanko - owsianka z 4 pełnych łyżek płatków, łyżeczki słonecznika i rodzynek, pół łyżeczki miodu; do tego wafel ryżowy z dżemem i pół grejpfruta; herbatka zielona
Drugie (11:00) - razowa kanapka z chudym białym serek i rzodkiewką, 2 mandarynki
Trzecie (14:00) - razowa kanapka z kapustą pekińską, pomidorem i rzodkiewką, jabłko
I wbrew pozorom całkowicie najadłam się tymi małymi ilościami...
Obiad (17:30) - pół torebki ryżu brązowego, jajko sadzone, smażone na masełku, gotowane brokuły, pół pomidora i 3 rzodkiewki; zielona herbata
Kolacja (będzie ok 20) - tuńczyk, plasterek szynki z indyka z chrzanem.

and...?

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 17:43   #1297
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U:

IS: bułka z masłem i serem żółtym + pół papryki,zielona herbata

Przekąska: kawa z mlekiem,2 kostki czekolady

IIS: bułka mleczna z rodzynkami z masłem i miodem,banan,herbata czarna z cytryną

O: talerz barszczu z makaronem,kawałek smażonego mintaja,fasolka szparagowa z masłem

P: jogurt + musli,mandarynka,cappucci no orzechowe

K: dwie kromki razowca z tłustym twarogiem i cebulą,herbata z pokrzywy
Łaaaaaaał
p r z e s l i c z n i e !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 18:19   #1298
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Dobry wieczór.
Dzisiejszy dzień to miało być U jak zawsze, ale było chyba raczej i na pewno P sponsorowane PIEROGIEM xD

śniadanie:
owsianka z dwóch łyżek owsianych i łyżki otrąb, mandarynki na wodzie, 3 kromki razowca, dwie z dżemem mandarynkowym, jedna z miodem, jabłko.

II śniadanie:
podwójna kromka z razowca jw. z mandarynkowym.

obiad:
15 pierogów 50/50 z ziemniakami i z kapustą polane masłem i 5 łyżeczek jogurtu nat.

kolacja:
trzy kromki razowca, masło, makrela i ser feta..

pękam w szwach, mój żołądek jeszcze nie przywykł no i dla mnie to P jak się Patrzy.. no ale ale, mam takie pytanie, to że częściej jestem głodna może oznaczać, że mój metabolizm trochę ruszył z miejsca?
Chciałam dodać, że nie liczę w końcu jako tako!

Edytowane przez moniczkaaSnk
Czas edycji: 2009-02-26 o 18:31
moniczkaaSnk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 18:21   #1299
aoii
Rozeznanie

z dzisiaj Pe:

przed ś: 0,5l inki z mlekiem 2% + kinder pingui ( tylko tyle zdążyłam zrobić, bo do taty przyszedł jakiś facet coś załatwić i siedział, a nie chciałam schodzić do kuchni taka zmięta po spaniu, wolołam przeczekać godzine ;p )
ś: duży obważanek z makiem, przekrojony na pół z twarożkiem od presidenta, pół z pastellą paprykową, do tego 2 plastry szynki, pomidor, ogórek, sałata szczypiorek + herbata
chwile później: jabłko + rożek śmietankowy w czekoladzie.
2ś: jogobella śliwkowa ze zbożem 250g + otręby i bransy
o: pół woreczka białego ryżu, 2 eskalopki w sosie serowo-śmietanowym ( dobry był, ale capiiił XD ) + 2 korniszony
p: jabłko + 0,5l zielonej z miętą (wiem to nie posiłek, ale po takim porannym jedzeniu już nie miałam ochoty ><)
k: buła z tartare borowikowym, na tym: 2 plastry szynki, 1/2 jajka sadzonego, sałata, plasterek pomidora, ogórka, cebulka dymka, szczypiorek + herbata

wiem, że to z rana może nie wyglądać na dużo, ale byłam troche zła na siebie, że jadłam tak wszystko. nie potrafiłam tego opanować, a mogłam to rozłożyć i przekąszać co jakiś czas ._.

już sie napaliłam, że jutro na śniadanie zrobie sobie pancakesy poleje syropem z owoców leśnych i bitą śmietaną XD
Stary 2009-02-26, 18:33   #1300
GummyKammy
Zakorzenienie

Dzisiejsze wagarowe P

śn: 2 bulki pszenne z kielbaska wiejska i musztarda.

a tutaj uczylam sie matematyki i troszke podjadlam ; miska slodkosci ktora lezala na stole(cukierki czekoladowe,rozne czekoladki,orzechy w czekoladzie,zelki) 150g paluszkow slonych, 100g paczka biszkoptow lajkonika czekolada na goraco mietowa.

2sn: dwie kromki chleba z pasztetem i musztarda, deser paula czekoladowa, kubus malinowy.

obiad: wielka miska zupy klopsowej + 2 klopsy*w zupce, ziemniaczki polane tluszczem, 2 wielgasne smazone klopsy, surowka z majonezem.

na zakupach/ takie jajeczko cos ala kinder niespodzianka tyle ze w srodku bylo jakies prze slodkie nadzienie puszka fanty pomaranczowej, banan.

podwieczorek; jogurt waniliowy z kawalkami czekolady mullera , wielki kubek granoli orzechowej, 70g paluszkow slonych, czekolada na goraco krowkowa.

kolacja; 3 duze kromki chleba, 1 z pasztetem i musztarda, 2 z serkiem topionym z ziolami i 3 z maslem orzechowym i nutella. cappucino

i wpadnie pewnie jeszcze jedna czekolada na goraco

gdzie ja to wszystko mieszcze
cos mi sie wydaje ze za duzo wpadlo dzis tych slodkosci

Edytowane przez GummyKammy
Czas edycji: 2009-02-26 o 18:36
Stary 2009-02-26, 18:47   #1301
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj chyba trochę lepsze R
Śniadanko - owsianka z 4 pełnych łyżek płatków, łyżeczki słonecznika i rodzynek, pół łyżeczki miodu; do tego wafel ryżowy z dżemem i pół grejpfruta; herbatka zielona - ok, zamiast tego wafla lepiej zjeść kromkę razowca lub dorzucić jakieś białko do owsianki lub na kanapkę bo brakuje go w śniadaniu, miód i rodzynki na R nie bardzo, ale że to śniadanie to od czasu do czasu nie powinno zaszkodzić
Drugie (11:00) - razowa kanapka z chudym białym serek i rzodkiewką, 2 mandarynki - ładnie
Trzecie (14:00) - razowa kanapka z kapustą pekińską, pomidorem i rzodkiewką, jabłko - ok
I wbrew pozorom całkowicie najadłam się tymi małymi ilościami...
Obiad (17:30) - pół torebki ryżu brązowego, jajko sadzone, smażone na masełku, gotowane brokuły, pół pomidora i 3 rzodkiewki; zielona herbata - tutaj łączysz ww z tł i może to utrudniać chudnięcie, poza tym brakuje białka
Kolacja (będzie ok 20) - tuńczyk, plasterek szynki z indyka z chrzanem. - dorzuć jakieś warzywko i będzie super

and...?
j.w jedyne czego mi tu brakuje to nnkt i trochę mało białka jak na R.

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Dobry wieczór.
Dzisiejszy dzień to miało być U jak zawsze, ale było chyba raczej i na pewno P sponsorowane PIEROGIEM xD

śniadanie:
owsianka z dwóch łyżek owsianych i łyżki otrąb, mandarynki na wodzie, 3 kromki razowca, dwie z dżemem mandarynkowym, jedna z miodem, jabłko. - czemu ta owsianka tylko z 2 łyżek i zawsze na wodzie, spróbuj choć raz na mleku jest o niebo lepsza.

II śniadanie:
podwójna kromka z razowca jw. z mandarynkowym. - może jakis owoc dorzucisz następnym razem

obiad:
15 pierogów 50/50 z ziemniakami i z kapustą polane masłem i 5 łyżeczek jogurtu nat. - wow, w końcu prawdziwy obiad, ale mam nadzieję ,że te pierogi to nie takie tyci tyci

podwieczorek wcięło

kolacja:
trzy kromki razowca, masło, makrela i ser feta.. -slicznie, ja oczywiście dorzuciłabym jakieś warzywko, chyba jestem maniakiem warzyw

pękam w szwach, mój żołądek jeszcze nie przywykł no i dla mnie to P jak się Patrzy.. no ale ale, mam takie pytanie, to że częściej jestem głodna może oznaczać, że mój metabolizm trochę ruszył z miejsca?
Chciałam dodać, że nie liczę w końcu jako tako!
Tak, Twoj głód oznacza że organizm powoli się rozkręca i myślę że metabolizm rośnie Oby tak dalej.

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Dzisiejsze wagarowe P

a tutaj uczylam sie matematyki i troszke podjadlam ; miska slodkosci ktora lezala na stole(cukierki czekoladowe,rozne czekoladki,orzechy w czekoladzie,zelki) 150g paluszkow slonych, 100g paczka biszkoptow lajkonika czekolada na goraco mietowa.

2sn: dwie kromki chleba z pasztetem i musztarda, deser paula czekoladowa, kubus malinowy.

obiad: wielka miska zupy klopsowej + 2 klopsy*w zupce, ziemniaczki polane tluszczem, 2 wielgasne smazone klopsy, surowka z majonezem.

na zakupach/ takie jajeczko cos ala kinder niespodzianka tyle ze w srodku bylo jakies prze slodkie nadzienie puszka fanty pomaranczowej, banan.

podwieczorek; jogurt waniliowy z kawalkami czekolady mullera , wielki kubek granoli orzechowej, 70g paluszkow slonych, czekolada na goraco krowkowa.

kolacja; 3 duze kromki chleba, 1 z pasztetem i musztarda, 2 z serkiem topionym z ziolami i 3 z maslem orzechowym i nutella. cappucino

Bardzo ładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 18:52   #1302
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R.

Śniadanie: owsianka (2 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka musli, pół szklanki mleka 3,2%, pół łyżeczki cynamonu, 3 malutkie jabłka, łyżeczka miodu)
II śniadanie:
-kanapka (2 kromki razowca) z serkiem śmietankowym
- pomarańcza
1,5 litra wody
Obiad: sałatka z garści makaronu pełnoziarnistego, połowy pomiodra i sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego, szklanka zielonej herbaty (wiem,że mały obiad,ale miałam dzisiaj urwanie głowy: szkoła do 16->miasto->wolontariat. Nie było opcji,żeby zjeść coś lepszego.)
Podwieczorek: szklanka jogurtu naturalnego z łyżeczką miodu, 2 łyżeczkami siemienia lnianego, połową łyżeczki cynamonu
Kolacja: (będzie) opakowanie serka wiejskiego z łyżeczką kakao

'Komm und hilf mir fliegen.'

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2009-02-26 o 18:55
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 18:55   #1303
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Dzisiejsze wagarowe P

szczerze, to trochę się bałam, że się załamiesz po ważeniu ale jest ślicznie ! na luzie

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 18:56   #1304
xxaur
Rozeznanie

witam. byłam tu bardzo bardzo dawno, więc zamieszczam swój jadłospis.
i prosiłabym o ocenę ^^

dzisiejsze P :

śn. : owsianka na tłustym mleku ( 5 dużych łyżek + cała szkl. mleka ) + po ok. 3, 4 łyżki płatków : ciniminis, frutina, kukurydziane miodowo-orzechowe + łyżka serka homo waniliowego + banan + 2 kostki gorzkiej czeko. marcepanowej + odrobina cynamonu.

po : trochę orzeszków ziemnych i pistacji.

II śn : 2 kromki dworskiego z masłem : jedna z serkiem łososiowym i pomidorem, druga z masłem orzechowym i połową homo. waniliowego; kilkanaście orzeszków ziemnych ; troszkę ciniminis z czekoladą do smarowania ; 2 kostki czekolady kokosowej.

obiad : porcja zupy pieczarkowej + kawałki marchewki i ziemniaków;
pół torebki białego ryżu + 1,5 kawałka ryby smażonej w panierce + mrożona marchewka i brokuły.
d: trochę ciniminisów z pudełka.

podw. : pół jabłka; druga połowa serka homo waniliowego + orzeszki ziemne + druga połowa pokrojonego jabłka; jedno ptasie mleczko.

kolacja : 4 małe kromki chleba posmarowane masłem, jedna z czekoladą, druga z dżemem trusk., trzecia z paprykarzem i pomidorem, czwarta z paprykarzem i papryką. ^^
po: znów orzeszki.

tak wiem, że coś za dużo tych orzechów dziś, ale dawno ich nie jadłam i nie mogłam się oprzeć
xxaur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 18:57   #1305
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
z dzisiaj Pe:

przed ś: 0,5l inki z mlekiem 2% + kinder pingui Lodowy, lodowy pingwin jestem! Lodowy, lodowy pingwin! Je, je!( tylko tyle zdążyłam zrobić, bo do taty przyszedł jakiś facet coś załatwić i siedział, a nie chciałam schodzić do kuchni taka zmięta po spaniu, wolołam przeczekać godzine ;p ) hehe :P
ś: duży obważanek z makiem, przekrojony na pół z twarożkiem od presidenta, pół z pastellą paprykową, do tego 2 plastry szynki, pomidor, ogórek, sałata szczypiorek + herbata
chwile później: jabłko + rożek śmietankowy w czekoladzie. mniam!
2ś: jogobella () śliwkowa ze zbożem 250g + otręby i bransy
o: pół woreczka białego ryżu, 2 eskalopki w sosie serowo-śmietanowym ( dobry był, ale capiiił XD ) + 2 korniszony
p: jabłko + 0,5l zielonej z miętą (wiem to nie posiłek, ale po takim porannym jedzeniu już nie miałam ochoty ><) co tak skromnie! baciki sie naleza
k: buła z tartare borowikowym, na tym: 2 plastry szynki, 1/2 jajka sadzonego, sałata, plasterek pomidora, ogórka, cebulka dymka, szczypiorek + herbata

wiem, że to z rana może nie wyglądać na dużo, ale byłam troche zła na siebie, że jadłam tak wszystko. nie potrafiłam tego opanować, a mogłam to rozłożyć i przekąszać co jakiś czas ._.
Kochana przeciez wcale nie zjadlas duzo rankiem! jedz co chcesz i kiedy chcesz, korzystaj z P. Tego Ci wlasnie zycze

już sie napaliłam, że jutro na śniadanie zrobie sobie pancakesy poleje syropem z owoców leśnych i bitą śmietaną XD jestem u Ciebie na sniadanku jutro
jw.

funky87,gorzkakawa- dziekuje za ocene

Stary 2009-02-26, 19:04   #1306
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
z dzisiaj Pe:

przed ś: 0,5l inki z mlekiem 2% + kinder pingui ( tylko tyle zdążyłam zrobić, bo do taty przyszedł jakiś facet coś załatwić i siedział, a nie chciałam schodzić do kuchni taka zmięta po spaniu, wolołam przeczekać godzine ;p ) e tam, trzeba się było nie przejmować! lubię kinder pingui coco
ś: duży obważanek z makiem, przekrojony na pół z twarożkiem od presidenta, pół z pastellą paprykową, do tego 2 plastry szynki, pomidor, ogórek, sałata szczypiorek + herbata masełka mi brakuje!
chwile później: jabłko + rożek śmietankowy w czekoladzie. ładnie
2ś: jogobella śliwkowa ze zbożem 250g + otręby i bransy mmm, ok!
o: pół woreczka białego ryżu, 2 eskalopki w sosie serowo-śmietanowym ( dobry był, ale capiiił XD ) + 2 korniszony tutaj też ładnie i pewnie smacznie- nie jadłam eskalopków ;p
p: jabłko + 0,5l zielonej z miętą (wiem to nie posiłek, ale po takim porannym jedzeniu już nie miałam ochoty ><) małoooo!
k: buła z tartare borowikowym, na tym: 2 plastry szynki, 1/2 jajka sadzonego, sałata, plasterek pomidora, ogórka, cebulka dymka, szczypiorek + herbata mogło być całe jajo

wiem, że to z rana może nie wyglądać na dużo, ale byłam troche zła na siebie, że jadłam tak wszystko. nie potrafiłam tego opanować, a mogłam to rozłożyć i przekąszać co jakiś czas ._. na dużo? coś Ty! a precz jakiekolwiek wyrzuty, nie masz powodów! :baciki: miałaś ochotę, to jadłaś- widocznie organizm potrzebował, a uwierz mi, że jakiejś wielkiej ilości tego jedzenia to tu nie ma

już sie napaliłam, że jutro na śniadanie zrobie sobie pancakesy poleje syropem z owoców leśnych i bitą śmietaną XD mniami! to smacznego życzę! ja też planuję, ale to dopiero w weekend pewnie, bo przed szkołą za bardzo nie mam czasu, ale kto wie
Cytat:
Dzisiejsze wagarowe P a dzień dobryyy

śn: 2 bulki pszenne z kielbaska wiejska i musztarda. i masełkiem?

a tutaj uczylam sie matematyki i troszke podjadlam ; miska slodkosci ktora lezala na stole(cukierki czekoladowe,rozne czekoladki,orzechy w czekoladzie,zelki) 150g paluszkow slonych, 100g paczka biszkoptow lajkonika czekolada na goraco mietowa. i bardzo dobrze! trzeba jakoś umilić naukę, no zazdroszczę tej czeko miętowej- ja taką piję tylko w czekoladziarni z syropem

2sn: dwie kromki chleba z pasztetem i musztarda, deser paula czekoladowa, kubus malinowy. pycha! paula rządzi!

obiad: wielka miska zupy klopsowej + 2 klopsy*w zupce, ziemniaczki polane tluszczem, 2 wielgasne smazone klopsy, surowka z majonezem. mniam!
na zakupach/ takie jajeczko cos ala kinder niespodzianka tyle ze w srodku bylo jakies prze slodkie nadzienie puszka fanty pomaranczowej, banan. jajeczko cadbury? pyszne jeeeest

podwieczorek; jogurt waniliowy z kawalkami czekolady mullera , wielki kubek granoli orzechowej, 70g paluszkow slonych, czekolada na goraco krowkowa. też chcę a jogurty mullera pokochałam, choć mały wybór. wiem za to, że w UK ma tysiąc wariantów smakowych

kolacja; 3 duze kromki chleba, 1 z pasztetem i musztarda, 2 z serkiem topionym z ziolami i 3 z maslem orzechowym i nutella. cappucino pysznie!

i wpadnie pewnie jeszcze jedna czekolada na goraco niech wpada, na zdrowie!

Kamilka, ślicznie! widać wielkie postępy, naprawdę jestem z Ciebie dumna nie zastanawiaj się, gdzie to mieścisz- ważne, że Ci smakuje i masz ochotę na pyszne jedzenie! a słodkości dobrze, że są, akurat Ty nie musisz sobie niczego odmawiać. zaraz odpiszę na pw
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 19:17   #1307
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

Tak, Twoj głód oznacza że organizm powoli się rozkręca i myślę że metabolizm rośnie Oby tak dalej.
Dziękuje Funkuś Tylko z dwóch łyżek bo się skończyła skubana .. Na mleku spróbuje w najbliższej przyszłości jak już przestanę tyć! BU! a pierogi - wielkie
Stary 2009-02-26, 19:27   #1308
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiejsze wagarowe P

śn: 2 bulki pszenne z kielbaska wiejska i musztarda. / nie lubisz keczupu? ;p ale kiełbaskaaa taka letnia, z grila zasuszona <3

a tutaj uczylam sie matematyki i troszke podjadlam ; miska slodkosci ktora lezala na stole(cukierki czekoladowe,rozne czekoladki,orzechy w czekoladzie,zelki) 150g paluszkow slonych, 100g paczka biszkoptow lajkonika czekolada na goraco mietowa. / dobrze Ci z tą czekoladą ;p

2sn: dwie kromki chleba z pasztetem i musztarda, deser paula czekoladowa, kubus malinowy./ nigdy jeszcze nie jadłam tej pauli XD, ale lodowego pingwina polecam! :PPPP

obiad: wielka miska zupy klopsowej / ooo to też dla mnie nowość xD / + 2 klopsy*w zupce, ziemniaczki polane tluszczem, 2 wielgasne smazone klopsy, surowka z majonezem.

na zakupach/ takie jajeczko cos ala kinder niespodzianka tyle ze w srodku bylo jakies prze slodkie nadzienie puszka fanty pomaranczowej, banan. / a kupiłaś coś ciekawego?

podwieczorek; jogurt waniliowy z kawalkami czekolady mullera / /, wielki kubek granoli orzechowej, 70g paluszkow slonych, czekolada na goraco krowkowa.

kolacja; 3 duze kromki chleba, 1 z pasztetem i musztarda, 2 z serkiem topionym z ziolami i 3 z maslem orzechowym i nutella. cappucino / a to masło orzechowe dobre jest? bo nie jest słodkie, można go tak na każde pieczywo?

i wpadnie pewnie jeszcze jedna czekolada na goraco / <3

dobrego nigdy za wiele
a na śniadanko zapraszam, zapraszam! to o której masz samolot?

Vana - te eksalopki to taki pic troche, plastry schaby zbite na płasko i smażone na patelni ;p ten sos tylko dodaje im 'inności' XD

też sobie tłumacze, że organizm potrzebował może troche spanikowałam precz wyrzutyyyyyyy
i pokaż jadłospis!

dziękuje wam
Stary 2009-02-26, 19:40   #1309
Nasturcja several years
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiejsze wagarowe P

Kurcze te Twoje czekolady sa inspirujące Zwłaszcza ta krówkowa Jadłospisik fajny, wcinaj na zdrowie
Stary 2009-02-26, 20:00   #1310
tytka19
Raczkowanie

sniadanie sporo platkow ok 9 lyzek jakis z lidla o obnizonej o 33% zawartosci cukru z mlekiem 2%

3x mala kromka razowego z szynka i pomidorem

goracy kuber serowy plus 2x maly razowiec z szynka i pomodorem

bulka razowa z parowka i ketchupem

to moje r, niestetty w pracy do soboty weic nie ma normalnego obiady staram sie byc na 1000kcal mozecie pomoc w liczeniu bo nie wiem czy mi wychodzi??
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 20:05   #1311
Papillon
Rozeznanie

Dzisiejsze R:
Śniadanie: activia truskawkowa z otrębami,kilka placuszków owsianych,małe jabłko
II Śniadanie: grahamka z połową plasterka () serka topionego (mama robi kanapki :/ jak jej mowie,ze nie chce masla to daje ser ;/),papryką,pomidorek,ogórk iem i kiełkami soi,gruszka
Obiad: kasza gryczana (znowu ) z "mieszanką 7 warzyw na patelnie"+kukurydza i groszek z puszki,pomidor,papryka,ki ełki soi,czosnek xD
Podwieczorek: kilka orzechów włoskich,łyżeczka miodu,2 kromki wasy cieniutko posmarowane dżemem (wiem,zawaliłam )
Kolacja: omlet z warzywami i oscypkiem :P

proszę o ocenę nadaje się to na R?wydaje mi się,że to strasznie dużo jedzenia...
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 20:12   #1312
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R:
Śniadanie: activia truskawkowa z otrębami,kilka placuszków owsianych,małe jabłko hmm.. trochę za mało białka jak dla mnie^ może zamiast activi weź wieśniaka? ;>
II Śniadanie: grahamka z połową plasterka () serka topionego (mama robi kanapki :/ jak jej mowie,ze nie chce masla to daje ser ;/),papryką,pomidorek,ogórk iem i kiełkami soi,gruszka nie szczyć się, że z połową. jak weźmiesz cały plasterek to się świat przecież nie zawali, spokojnie ważne, żeby przestrzegać dietę w 90%, a to jest 1% z 10%, których możesz sobie odpuścić może nawet nie jeden :P
Obiad: kasza gryczana (znowu ) z "mieszanką 7 warzyw na patelnie"+kukurydza i groszek z puszki,pomidor,papryka,ki ełki soi,czosnek xD
Podwieczorek: kilka orzechów włoskich,łyżeczka miodu,2 kromki wasy cieniutko posmarowane dżemem (wiem,zawaliłam ) ten dżem to żadna tragedia- jeśli był niskosłodzony to tym bardziej. WYLUZUJ dziewczyno! poza tym kilka orzechów włoskich to też nie za dużo
Kolacja: omlet z warzywami i oscypkiem :P omlet z mąką pszenną? bo jeśli tak to nie nadaje się na redukcję wg mnie. skoro na kolację trzeba jeść białko tylko^

proszę o ocenę nadaje się to na R?wydaje mi się,że to strasznie dużo jedzenia...
jak wyżej.
nie znam się za bardzo na redukcjach, więc nie musisz brać wszystkiego dosłownie. ale trochę się tu naczytałam i wiem mniej więcej
Stary 2009-02-26, 20:15   #1313
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
Napisane przez GummyKammy
Dzisiejsze wagarowe P a dzień dobryyy

śn: 2 bulki pszenne z kielbaska wiejska i musztarda. i masełkiem? niestety nie,ale nastepnym razem bedzie-obiecuje!

a tutaj uczylam sie matematyki i troszke podjadlam ; miska slodkosci ktora lezala na stole(cukierki czekoladowe,rozne czekoladki,orzechy w czekoladzie,zelki) 150g paluszkow slonych, 100g paczka biszkoptow lajkonika czekolada na goraco mietowa. i bardzo dobrze! trzeba jakoś umilić naukę, no zazdroszczę tej czeko miętowej- ja taką piję tylko w czekoladziarni z syropem

2sn: dwie kromki chleba z pasztetem i musztarda, deser paula czekoladowa, kubus malinowy. pycha! paula rządzi!

obiad: wielka miska zupy klopsowej + 2 klopsy*w zupce, ziemniaczki polane tluszczem, 2 wielgasne smazone klopsy, surowka z majonezem. mniam!
na zakupach/ takie jajeczko cos ala kinder niespodzianka tyle ze w srodku bylo jakies prze slodkie nadzienie puszka fanty pomaranczowej, banan. jajeczko cadbury? taak pyszne jeeeest

podwieczorek; jogurt waniliowy z kawalkami czekolady mullera , wielki kubek granoli orzechowej, 70g paluszkow slonych, czekolada na goraco krowkowa. też chcę a jogurty mullera pokochałam, choć mały wybór. wiem za to, że w UK ma tysiąc wariantów smakowych oj tak tutaj jest ich pelno

kolacja; 3 duze kromki chleba, 1 z pasztetem i musztarda, 2 z serkiem topionym z ziolami i 3 z maslem orzechowym i nutella. cappucino pysznie!

i wpadnie pewnie jeszcze jedna czekolada na goraco niech wpada, na zdrowie!

Kamilka, ślicznie! widać wielkie postępy, naprawdę jestem z Ciebie dumna nie zastanawiaj się, gdzie to mieścisz- ważne, że Ci smakuje i masz ochotę na pyszne jedzenie! a słodkości dobrze, że są, akurat Ty nie musisz sobie niczego odmawiać. zaraz odpiszę na pw
Dziekuje Vanus
Cytat:
Napisane przez GummyKammy
Dzisiejsze wagarowe P

śn: 2 bulki pszenne z kielbaska wiejska i musztarda. / nie lubisz keczupu? ;p ale kiełbaskaaa taka letnia, z grila zasuszona <3

a tutaj uczylam sie matematyki i troszke podjadlam ; miska slodkosci ktora lezala na stole(cukierki czekoladowe,rozne czekoladki,orzechy w czekoladzie,zelki) 150g paluszkow slonych, 100g paczka biszkoptow lajkonika czekolada na goraco mietowa. / dobrze Ci z tą czekoladą ;p

2sn: dwie kromki chleba z pasztetem i musztarda, deser paula czekoladowa, kubus malinowy./ nigdy jeszcze nie jadłam tej pauli to sproboj jak najszybciej,pyyszna jestXD, ale lodowego pingwina polecam! :PPPP rozejze sie za nim

obiad: wielka miska zupy klopsowej / ooo to też dla mnie nowość xD no coty!/ + 2 klopsy*w zupce, ziemniaczki polane tluszczem, 2 wielgasne smazone klopsy, surowka z majonezem.

na zakupach/ takie jajeczko cos ala kinder niespodzianka tyle ze w srodku bylo jakies prze slodkie nadzienie puszka fanty pomaranczowej, banan. / a kupiłaś coś ciekawego? torebke do szkoly i granoleee

podwieczorek; jogurt waniliowy z kawalkami czekolady mullera / /, wielki kubek granoli orzechowej, 70g paluszkow slonych, czekolada na goraco krowkowa.

kolacja; 3 duze kromki chleba, 1 z pasztetem i musztarda, 2 z serkiem topionym z ziolami i 3 z maslem orzechowym i nutella. cappucino / a to masło orzechowe dobre jest? pyszne! bo nie jest słodkie, można go tak na każde pieczywo? tak ale powiem Ci ze mi samo maslo nie smakuje, musze dodac jakis krem czeko. albo dzem

i wpadnie pewnie jeszcze jedna czekolada na goraco / <3

cos mi sie wydaje ze za duzo wpadlo dzis tych slodkoscidobrego nigdy za wiele
a na śniadanko zapraszam, zapraszam! to o której masz samolot? czekaj,zaraz zabukuje bileciki i na pw wysle Ci dokladna godzine
Dziekowac

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Kurcze te Twoje czekolady sa inspirujące Zwłaszcza ta krówkowa Jadłospisik fajny, wcinaj na zdrowie
hehe, dziekiJa kupuje te czekolady w takich fajnych saszetkach i musze sie juz wybrac po nowe bo zostaly mi 2 ostatnie biala i Belgijska

Stary 2009-02-26, 20:26   #1314
deyminka
Zadomowienie

ja sie chcialam grzecznie spytac czy ten moj jadlospis byl taki beznadziejny ze pozostal bez zadnego komentarza? nie wiem czy za malo czy co skoro ja nie mam treningow codziennie, tylko skaknka co 2 dzien...wiec czy moglabym jednak prosic o jakis komentarz, przyjme kazda krytyke wiem ze 1 dzien byl tam bardzo beznadziejny ale to wynikalo z pewnej sytuacji tego dnia...
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 20:27   #1315
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

GummyKummy ciasto piekłam z Babciąa wafelki tym razem z nadzieniem jogurtowym z kawałkami wiśniale chałwowe są boskie

p.s. wagary Ci służą bo dzisiejszy jadłospis mega pyszny i widać postępy oby tak dalej

Vana pasztet pieczarkowy baaaardzo lubię co do uzależnienia to owszem-to jest mój nowy nałógdziś niestety bez mięska, ale jeden "wegetariański" obiadek od czasu do czasu nie zaszkodzi ciasta były pyszne, ale nazwy Ci nie podam ponieważ jadłam je u kolegijedno było z pysznym kremem na kruchym cieście, na to biszkopt kawowy, chyba dżem i ponownie krem posypany migdałami, a drugie to coś takiego: biszkopt, krem (podejrzewam, że z galaretki i mleka skondensowanego), biszkopt z makiem, ponownie krem, ale inny kolor galaretki i znowu biszkopt, całośc posypana c. pudrem płatki jadam przeróżne:magusie, mlekołaki, chocapic, chocoschoki, jabłkowe, corn flakes, kangusie, podusiaki, lion...itp itd kurcze nawet nie pomyślalam o tym, że mogłam wziąc kefir następnym razem tak zrobię ojjj ja z kolei zazdroszczę smakołyków które jadasz bo chyba kiedyś wspominałaś, że Twoja mama lubi eksperymenty poza tym dziękuję za ocenkę, buuuuuziammmm

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 21:02   #1316
Papillon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
jak wyżej.
nie znam się za bardzo na redukcjach, więc nie musisz brać wszystkiego dosłownie. ale trochę się tu naczytałam i wiem mniej więcej
Aaa do omletu nie dodaję mąki,same jajka :P
Tak,dżem niskosłodzony ,a wieśniaków za bardzo nie lubię
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 06:31   #1317
cytrusekxD
Zadomowienie

A więc mó dzisiejszy jadłospis: U

Śniadanie:2 kromki ciemnego chleba z szynką i ketchupem, serek wiejski

II śniadanie:jabłko

Obiad:30g makaronu z odrobinką białego serka, 100ml krupniczku

Podwieczorek: ok.150g jogurtu naturalnego z garścią płatków cookie grisp, jabłko

Kolacja:2 kanapki ciemnego chleba z szynką i ketchupem lub 400g warzyw na patelnie

Proszę o ocenkę
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 06:43   #1318
Alterek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
A więc mó dzisiejszy jadłospis: U

Śniadanie:2 kromki ciemnego chleba z szynką i ketchupem, serek wiejski

II śniadanie:jabłko

Obiad:30g makaronu z odrobinką białego serka, 100ml krupniczku

Podwieczorek: ok.150g jogurtu naturalnego z garścią płatków cookie grisp, jabłko

Kolacja:2 kanapki ciemnego chleba z szynką i ketchupem lub 400g warzyw na patelnie

Proszę o ocenkę
Oj, bardzo mało jak na U...
Stary 2009-02-27, 07:30   #1319
Limonka1987
Zakorzenienie

Wczorajsza Rrrrrr

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, ok. 250 g (roz)mrożonych wiśni, cynamon)
II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, tuńczykiem wsw, papryką i kiełkami
Obiad: plaster chudej wołowinki (ok. 200g), 30 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, fasolka szparagowa, brokuły, ogórek kiszony, koperek, szczypiorek)
Podwieczorek: 2 zawijasy (sałata, szynka drobiowa, pokrojone w paski papryka i ogórek kiszony), łyżka pestek z dyni
Kolacja: wieśniaczek lekki z plastrem szynki drobiowej, pomidorem, kilkoma oliwkami i dużą ilością ziół prowansalskich )
Stary 2009-02-27, 07:35   #1320
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Wczorajsza Rrrrrr

Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, ok. 250 g (roz)mrożonych wiśni, cynamon)
II śniadanie: 0,5 grahamki z sałatą, tuńczykiem wsw, papryką i kiełkami
Obiad: plaster chudej wołowinki (ok. 200g), 30 g ryżu brązowego, surówka (kapusta pekińska, fasolka szparagowa, brokuły, ogórek kiszony, koperek, szczypiorek)
Podwieczorek: 2 zawijasy (sałata, szynka drobiowa, pokrojone w paski papryka i ogórek kiszony), łyżka pestek z dyni
Kolacja: wieśniaczek lekki z plastrem szynki drobiowej, pomidorem, kilkoma oliwkami i dużą ilością ziół prowansalskich )
ślicznie !

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości