|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
sierota horror/thiler
małżeństwo adoptuje dziewczynkę,która niestety nie odwzajemnia ich uczucia ma wobec nich mordercze plany Film trzyma w napięciu przez cały czas trwania 6/10 |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Lektor - 10/10. przeczytałam książke więc wiedziałam o czym będzie film. Zaczyna się niepozornie, niby wszystko wydaje sie oczywiste aż tu nagle wielkie zaskoczenie. Główny bohater poznaje prawdę skrywaną przez ukochaną kobietę. Mimo tego, co zrobiła potrafi jej wybaczyć. Wzruszająca opowieśc i przede wszystkim świetna gra Kate Winslet - moim zdaniem słusznie przyznano jej Oscara.
Nigdy nie mów nigdy - 8/10. bardzo przyjemna polska komedia obyczajowa. Opowieśc o kobiecie sukcesu, która za wszelką cenę pragnie mieć własną rodzinę. Jak dla mnie mogło być troche więcej śmiesznych momentów. Plus dla niezastąpionego Roberta Więckiewicza
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Prosto w serce 8/10 lubię ogólnie takie romanciuchy
![]() Czyja to kochanka ciekawa komedia, tylko zakończenie beznadziejne... 7/10
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
KRUCJATA W DŻINSACH ( 2006 rok)- film nie miał premiery w Polsce(patrz filmweb.pl) super historia familijna na niedzielne popołudnia. 15letni chlopak chce cofnac sie w czasie maszyna matka aby zmienic wynik decydujacego meczu. Jednak zle wpisał date i przeniósł sie do XIII wieku. Przyłacza sie tam do krucjaty dzieci, prowadzonych przez ksiedza, ktory jak sie pozniej okazuje ma co do nich złe zamiary( chce je sprzedac handlarzom żywym towarem).Chlopak po pewnym czasie zdobywa zaufanie krucjaty i dzieki niemu wiele dzieci jest uratowanych od okrutnego losu. Końcówka jest urocza
nie bede nic na ten temat pisac zobaczcie sami. Filmowi daje 10/10 ze wzgledu na super melodie i ending na koncu który mi sie odrazu spodobał.
... Nie przejdę na zła stronę, chociażbym miała przypłacić to życiem...! Edytowane przez Pani Kasia Czas edycji: 2009-11-08 o 15:51 |
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
nigdy nie mów nigdy - komedia obycz., chociaż mało w niej komedii, film porusza bardzo przykre problemy.Ogolnie mi się podobał, ale liczyłam na więcej zabawnych momentow, których trochę brakowało. 7/10
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
Armageddon (Countdown: Jerusalem) - beznadziejny film! 1/10
Find Me Guilty - ciekawy film ukazujący proces sądowy Włoskich gangsterów. Kilka śmiesznych sytuacji! Polecam! 8/10
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Narzeczony mimo woli (The proposal) - szczerze mówiąc to spodziewałam się czegoś lepszego. Komedia fajna i przyjemna, ale chyba za dużo pozytywnych recenzji przeczytałam, bo mnie tak nie zachwycił, jak większość. Ot zwyczajna komedia romantyczna.
Sandra Bullock świetna, ale Ryan Reynolds też bardzo dobry |
|
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
John Rambo- masakra totalna w filmie
.Rambo najlepszy!Uwielbiam Stallone więc dla mnie 10/10 ![]()
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
paranormal activity - ogolnie to jak pewnie zdazyliscie sie zaorientowac po moich wpisach to lubie filmy w tym stylu, czyli wszelkiego rodzaju horrory i thrillery;] a na ten film czekalam dlugo, bo przez dlugi czas nie moglam dorwac napisow;p
ale szczerze mowiac to sama sobie popsulam przyjemnosc ogladania bo jak tylko sie sciagnal to bylam taka ciekawa ze szybko go przejrzalam i tym sposobem wiedzialam jak sie skonczy eeeh;p co do filmu. ja ogladalam go jednym tchem, bylam ciekawa co za chwile sie wydarzy.sposob krecenia scen tez ciekawy, tzn monitoring w mieszkaniu, fajnie od czasu do czasu obejrzec cos 'innego' dla odmiany. film dosc przerazajacy, chwilami sie naprawde balam. ale ogladalam z tż i widzialam ze go jakos specjalnie nie zaciekawil, tzn napewno nie wczul sie w niego tak jak ja;p wiec zalezy co kto lubi... na koniec dodam ze chyba spodziewalam sie czegos wiecej... takie naprawde przerazajace sceny w filmie moze byly ze 3, a reszta to taka 'niby cos sie dzieje ale tak naprawde i tak nie wiadomo co to' ;] no ale rozumiem ze takie bylo zalozenie filmu. i jeszcze jedno. jak ogladalam trailer filmu to widzialam w nim przynajmniej 1scene, a moze i wiecej, ktorej w filmie nie bylo;/ wiec to jakas okrojona wersja filmu;/ w sumie to mnie najbardziej zdenerwowalo. ta koncowka tez moglaby byc lepsza eh bo troche mnie rozczarowala;p z drugiej strony nawet mnie wystraszyl i pewnie bede miala schizy w nocy - wiec nie jest zle ;] ;p daje 6/10. i ciekawa jestem opinii innych
keepin' your love lockdown... Edytowane przez eloania Czas edycji: 2009-11-08 o 22:39 |
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na tak - komedia z Carreyem, momentami smieszna ale nudnawa - 6/10
|
#1301 | ||
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Wybaczcie, że streszczenie przekleje z filmweb, ale boję się, że jak coś sama napiszę, to będzie spoiler ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
Szklana pułapka 5 nie podobało mi się. Pewnie też ze wzg na to że nie lubie tego typu filmów.Pewne sytuacje mega przesadzone.I wszystko bardzo przewidywalne.
1/10
|
|
#1303 |
|
Miss Pudernica
|
Coco chanel- 6/10 - długo na niego czekałam, aż wreszcie wczoraj znalazłam chwilę czasu. Bardzo podobała mi się scenografia, ten wystrój pokoi
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
"Złodziejski kodeks" - film sensacyjny/kryminalny z Banderas'em i Freeman'em
Nie będę zdradzać szczegółów. Gorąco polecam 9/10
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cirque du Freak - The Vampire's Assistant http://www.imdb.com/title/tt0450405/ chcialam isc na New York I love you, ale wyprzedali bilety wiec padlo na to. nawet fajna historia z vampirami, smieszna i rozrywkowa - cos zupelnie innego niz Twilight , polecam 7/10 |
|
|
|
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
Dystrykt 9- http://www.filmweb.pl/f464478/Dystrykt+9,2009
Wszedł do kanonu moich "naj" filmów. Nie lubię science fiction, sądzę, że na babskim forum zostanie to zrozumiane całkowicie. Na Dystrykt 9, poszłam po przeczytaniu recenzji w "Dzienniku", której tytuł brzmiał - planeta nieludzi. Utarło się, że to zawsze ziemianie są atakowani przez zielone ludki , bla, bla, znamy to, jednak ten film to totalny, porażający dramat, w którym pod przykrywką tematu pojawienia się "obcych" na Ziemi i pod otoczką nowoczesnych efektów specjalnych, kryje się ogromny kop do myślenia. W tym filmie to ludzie tworzą obozy koncentracyjne dla nieznanych im istot, to ludzie są zwierzętami wobec ich nieszkodliwości, a wreszcie to człowiek staje się dla drugiego potworem i to jest główna wartośc "Dystryktu 9". Polecam z całego serca szczypta rozrywki w garnku refleksji
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dzięki takim opiniom aż chce się samemu zobaczyć i przekonać |
|
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Mgła- (2007) Obejrzałam tylko dlatego,że byłam ciekawa zakończenia o którym była mowa.
Nudny,za długi,beznadziejna gra głównego bohatera a zakończenie -porażka. Rozumiem,że ludzka psychika w w trakcie zagrożenia szaleje ale dla mnie było po prostu głupie.0/10 Natomiast......Oskara dla Marci Gay Harden jako pani Carmody. Była tak przekonywująca,że sama czekałam aż ktoś jej lutnie
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
"Rewers" Lankosza.
Oczekiwania spore. Nie tylko moje - sala kinowa na przedpremierze zapełniona, do ostatniego miejsca (a przecież za kilka dni regularne projekcje). Ogólnie jestem na "tak". "Tak" dla scenariusza; za zabawę kinem, konwencjami; za wykręcone poczucie humoru (np. "Humphrey Bogart" w socrealizmie ). "Yes! Yes! Yes!" (w sensie: zaskoku nie było, spodziewałam się u niego wysokiego poziomu ), Buzek powaliła na kolana, Polony - klasa sama w sobie, a nawet Jandę sobie po cichu doceniłam za "co nieco" (choć nie polubię już raczej nigdy).I jeszcze mały, osobisty aż nadto , plusik za powstałe w mej głowie skojarzenia z filmami braci Coen.Pozytywów wiele, negatyw jeden, za to ciężkawego kalibru. Film jest moim zdaniem nie do końca zwarty. Tak jakoś "zbyt wiele srok za ogon", co mi nieco psuło odbiór - wolałabym się skupić porządnie na maksymalnie dwóch, trzech mocno zarysowanych wątkach (Buzek z Dorotką, trzy pokolenia kobiet i ich relacje, socrealizm - no, "jakakolwiek konfiguracja czegokolwiek", byle nie za dużo dodatków). Tłumaczę sobie to okolicznością debiutu - zawsze sie chce więcej powiedzieć, pokazać ![]() Czekam na kolejne dziełko pana Lankosza, z niecierpliwością, bo tragicznie brakowało mi takiego reżysera w polskim kinie
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
Seventh Moon - (horror) moim zdaniem słaby. Spodziewałam się czegoś lepszego. Nuudyyy
4/10
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
COCO CHANEL - szczerze? spodziewałam sie czegoś innego
myslałam że będzie więcej o jej zyciu zawodowym, już jako projektantki, ale i tak film bardzo dobrze zrobiony. I muszę powiedzieć, że Audrey Tautouzagrała fenomenalnie. Nie wiem czy wy też miałyście takie odczucie, ale tą całą osobowość Coco pokazała w końcowej scenie - kiedy siedzi na schodach, niby zmęczona, niby rozmarzona, może trochę znudzona i w jednej chwili wstaje - prosta, dumna i zadowolona z siebie. W tej scenie bardzo dużo dała muzyka. Tautou + muzyka+ scenografia końcowej sceny = majstersztyk 10/10
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Lektor- Spodobał mi się bardzo. Powyżej opisana recenzja więc nie będe powielać
10/10
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Momentami faktycznie bardzo przesadzony (np. samochod i helikopter i z mysliwcem) i rozumiem, ze to moze irytowac. Jesli podejdzie sie do tego z dystanstem, to sie fajnie oglada Cytat:
-------- Widzialem Boondock Saints II: All Saints Day. Klimatem mocno nawiazuje do jedynki, zarowno sceny akcji jak i sekwencje rozmow. Rezyser/scenarzysta ten sam (Troy Duffy), aktorzy tez, fabula spojna i logicznie komponujaca sie z jedynka. Z drugiej strony, wprowadzono kilka nowych postaci, ktore sie ladnie wkomponowaly Do tego, rezyser mial w zanadrzu kilka fajnych smaczkow i niespodzianek Pierwsza czesc, jak to pierwsza czesc, jest lepsza przez swoja pierwszosc, mysle, ze druga czesc na tyle dobra, na ile byc mogla. 8/10
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bruno - nareszcie dorwalam ten film czytalam recenzje i wielu ten film w porownaniu z 'Boratem' sie nie spodobal. Ja nie bede porownywac, bo 'B.' nie widzialam. Za to "Bruno" oceniam calkiem pozytywnie - to jest to, czego sie spodziewalam. Fabula oczywiscie zerowa, podobalo mi sie za to sarkastyczne poczucie humoru (czasem o daleko posunietej granicy przyzwoitosci). Nie widzialam innych filmow z tym aktorem, w tym troszke draznila mnie jego gra aktorska i kaleczony niemiecki. 7/10Ze smiercia jej do twarzy - troszke juz wiekowa komedia amerykanska. W komediach zwykle drazni mnie to, ze tak naprawde niewiele jest momentow, w ktorych mozna sie posmiac - tak samo bylo w tym przypadku. Wielki plus za swietne, jak na tamte czasy, efekty specjalne (boski widok - Goldie Hawn z dziura w brzuchu, czy tez sceny upadku Meryl Streep ze schodow)8/10 |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie wczoraj obejrzany
Odlot (Up) - baaaaaardzo pozytywna bajeczka. miło się ogląda, naprawdę. pomysł fajny, dużo śmiesznych momentów. no i jest po prostu taka słodka i rozbrajająca. o ile rzadko, ostatnio, oglądam bajki, tak tą aż się chciało oglądać. ![]() cóż dużo mówić - dobry Disney. ![]() 10/10.
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj po polnocy-2012- film wiadomo o czym.2,5h swietnych efektow specjalnych, kilka humorystycznych momentow, i duzo wzruszen- zeby nie spoilerowac powiem tylk oze warto-balam sie ze wyjdzie belkoczacy gniot- msuze isc jeszcze na to w 3d.Daje 9/10.
|
#1319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
"This is it"- film biograficzny o Michaelu Jacksonie. Polecam kazdemu, kto go lubi. Momentami wzruszajacy, momentami smieszny.. duzo muzyki, duzo tanca, ukazuje relacje pomiedzy Michaelem a jego wspolpracownikami. Polecam
8/10
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

7/10

Właśnie dzięki takim opiniom aż chce się samemu zobaczyć i przekonać
), Buzek powaliła na kolana, Polony - klasa sama w sobie, a nawet Jandę sobie po cichu doceniłam za "co nieco" (choć nie polubię już raczej nigdy).
Do tego, rezyser mial w zanadrzu kilka fajnych smaczkow i niespodzianek