Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-27, 16:16   #1291
Irish lady 28
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

U
  1. 2 kanapki razowca małe z serem żółtym wędzonym,z keczupem + talerzyk sałatki jarzynowej
  2. jajko na twardo z farszem pieczarkowo-czosnkowym(mnóstwo czosnku
  3. 2 piwka z bratem
  4. pierś kurczaka w sosie Knorra GULASZ.. + 100 g surówki "wiosennej"
  5. 2 kawałki pizzy serowej

niepokoi mnie brak apetytu...ja od 3-4 dni w ogóle nie odczuwam głodu...hmco to może być?????????..

ocenicie???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 16:51   #1292
kasia220112
Raczkowanie

Psychiatra powiedziała że jak nie przytyje do 13 stycznia to mnie zostawi na obserwacji.

Zjadłam małe 2 śniadanie bo późno jadłam pierwsze.

p.s. po obiadku zjadłam jeszcze kiwi mandarynke i pomarańcza.

Bardzo chciałabym przytyć 2 kg żeby nie zostać. Co robić żeby nie odkładało mi się na brzuszku??? Minusem jest to że nie mogę ćwiczyć. Pomocy. Odp
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 18:11   #1293
paszka016
Raczkowanie

Moje U mam nadzieje ze lepsze

Śn: dwie kromki chlebka ciemnego wieloziarnistego z kielbaska zywiedzka i cwikla

2sn: jabłuszko, 2 mandarynki

O: 3 pierogi z kapusta i grzybami , krokiet z kapusta i grzybami , szkalnka barszczu czerwonego

P: jogurt naturalny 110g , marchewka

K: serek wiejski 200 g

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 18:14   #1294
zilka9
Raczkowanie

U(po ED i dosyć długim P).

I.2 kromki chleba z(pasztetem,pomidorem,mas łem),ze 4 łyżki sałatki wielowarzywnej(oczywiście z majonezem),duży kawał sernika

II.kawa z mlekiem,duży kawał murzynka posmarowany grubo masłem orzechowym,banan upieczony z cynamonem i posypany startymi orzechami nerkowca

III.kubek barszczu czerwonego,żebarka w sosie miodowo-musztardowym,kasza gryczana,buraki,bezmięsny bigos,kompot porzeczkowy

IV.capuccino,2 duże grzanki(z masłem,żółtym serem,pomidorem)

V.serek waniliowy(jakiś duży 250-300g),2 szklanki soku warzywnego(wyciskanego przeze mnie)

VI.owsianka na mleku 2 lub 3.2% z jabłkiem i cynamonem,ze 2 szklanki mleka,pewnie więcej niż 3/4 szklanki płatków(nie wiem nie liczę takich głupot)

W między czasie sok pomarańczowy z 0.5l ,kilka kostek czekolady, jakieś jabłko(nie bardzo pamiętam).

Chciałam jeszcze dodać,że to nie jest "świąteczna wersja" jedzenia.Zwykle jadam podobnie,a często sporo więcej.

Kika,Iza dziękuje Wam za pomoc Jedzenie to taka normalna i pyszna rzecz.

Edytowane przez zilka9
Czas edycji: 2009-12-27 o 18:16
zilka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 18:17   #1295
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zilka9 Pokaż wiadomość
U(po ED i dosyć długim P).

I.2 kromki chleba z(pasztetem,pomidorem,mas łem),ze 4 łyżki sałatki wielowarzywnej(oczywiście z majonezem),duży kawał sernika

II.kawa z mlekiem,duży kawał murzynka posmarowany grubo masłem orzechowym,banan upieczony z cynamonem i posypany startymi orzechami nerkowca

III.kubek barszczu czerwonego,żebarka w sosie miodowo-musztardowym,kasza gryczana,buraki,bezmięsny bigos,kompot porzeczkowy

IV.capuccino,2 duże grzanki(z masłem,żółtym serem,pomidorem)

V.serek waniliowy(jakiś duży 250-300g),2 szklanki soku warzywnego(wyciskanego przeze mnie)

VI.owsianka na mleku 2 lub 3.2% z jabłkiem i cynamonem,ze 2 szklanki mleka,pewnie więcej niż 3/4 szklanki płatków(nie wiem nie liczę takich głupot)

W między czasie sok pomarańczowy z 0.5l ,kilka kostek czekolady, jakieś jabłko(nie bardzo pamiętam).

Chciałam jeszcze dodać,że to nie jest "świąteczna wersja" jedzenia.Zwykle jadam podobnie,a często sporo więcej.

Kika,Iza dziękuje Wam za pomoc Jedzenie to taka normalna i pyszna rzecz.
extra U, naprawdę Aż ślinka leci i radość bierze, że wreszcie dla kogoś taka ilość jedzenia jest ilością normalną, to się rzadko zdarza na wizażu Tak trzymaj dalej
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 18:27   #1296
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Dzisiejsze szaleństwo
Ś -> 3 łyżki płatków owsianych+2 łyżki otrąb pszennych+jogurt jabłkowy 250g, pomarańcza
O -> 2 ziemniaki, 3 kotleciki sojowe, 1/2 plastra schabu ze śliwką, sałatka z czerwonej kapusty
D -> pierniczki, kawałek bajaderki, 3 czekoladki, 2 plastry piernika
P -> 2 plastry piernika, pomarańcza, kromka suchego chleba (taaaaaką miałam ochotę, wiem, dziwne mam smaki)
K -> sałatka z tortellini

Edytowane przez Rodzynka1989
Czas edycji: 2009-12-27 o 18:32
Rodzynka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 18:30   #1297
m-m-m
Raczkowanie

poświąteczne U/R*

I(9.00): owsianka (3 łyżki na wodzie, łyżka otrąb, gruszka), herbata
II(11.30): jogurt nat z łyżką otrąb)
III(13.30): kawałek polędwicy duszonej, 2ziemniaki, ogórek, herbata
IV(16.30): 2marchewki, deser gerber gruszkowy (wbrew nazwie nie jest jakoś bardzo kaloryczny), herbata
planuję
V(19.00): papryka, serek homo nat

*przez świąteczne obżarstwo przybyło mi z 1,5 kilo i muszę się ich pozbyć nim wrócę do mojej zaleconej przez lekarza diety na odzyskanie okresu
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 18:40   #1298
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
poświąteczne U/R*

I(9.00): owsianka (3 łyżki na wodzie, łyżka otrąb, gruszka), herbata
II(11.30): jogurt nat z łyżką otrąb)
III(13.30): kawałek polędwicy duszonej, 2ziemniaki, ogórek, herbata
IV(16.30): 2marchewki, deser gerber gruszkowy (wbrew nazwie nie jest jakoś bardzo kaloryczny), herbata
planuję
V(19.00): papryka, serek homo nat

*przez świąteczne obżarstwo przybyło mi z 1,5 kilo i muszę się ich pozbyć nim wrócę do mojej zaleconej przez lekarza diety na odzyskanie okresu
tak, napewno w 3 dni przytylas 1,5 kg.
proponuje jesc tak jak ci zalecił lekarz, pic wode niegazowną i pospacerowac troche
za kilka dni wszytsko powinno sie wyrównac.
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 18:49   #1299
kasia220112
Raczkowanie

Psychiatra powiedziała że jak nie przytyje do 13 stycznia to mnie zostawi na obserwacji.

Zjadłam małe 2 śniadanie bo późno jadłam pierwsze.

p.s. po obiadku zjadłam jeszcze kiwi mandarynke i pomarańcza.

Bardzo chciałabym przytyć 2 kg żeby nie zostać. Co robić żeby nie odkładało mi się na brzuszku??? Minusem jest to że nie mogę ćwiczyć. Pomocy. Odp

Plis pomóżcie.
Stary 2009-12-27, 19:35   #1300
twinsy21
Raczkowanie

proponuje jesc tak jak ci zalecił lekarz, pic wode niegazowną i pospacerowac troche

Możliwe. Zawartosc jelit, ot.co.
Poza tym jaki normalny lekarz zaleca osobie duzo cwiczyc i jesc 1500 kcal na odzyskanie okresu??

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 19:51   #1301
Vegetka
Zakorzenienie

Redukcja proszę o ocenę!

I- owsianka na mleku ze startym jabłkiem

II - (nie za bardzo) rolada wołowa + ryż razowy + sałatka

III - sałatka : sałata + pomidor + filet z dorsza + oliwa z oliwek

IV - serek homo naturalny

tylko 4 posiłki, bo późno wstałam...
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 20:16   #1302
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość

Możliwe. Zawartosc jelit, ot.co.
Poza tym jaki normalny lekarz zaleca osobie duzo cwiczyc i jesc 1500 kcal na odzyskanie okresu??
nie przecze ze w jej jelitach nie ma tych 1,5 kg.
ale to nie kwalifikuje sie jako przytycie.
a co jak sie wyprozni to bedzie = schudniecie?
Stary 2009-12-27, 20:52   #1303
Alina_S
Raczkowanie

Witam wszystkich
Od miesiąca walczę z anoreksją... wcześniej nawet nie zdawalam sobie sprawy, że mam problem, ale dotarlo to do mnie z maksymalnym uderzeniem. Wierze, że poradzę sobie bez terapii (ale gdyby nie to jestem na nią gotowa), więc od miesiąca codziennie sukcesywnie zwiększam porcje jedzenia, żeby rozepchać sobie znowu żoładek... myślę, że idzie mi dobrze, nie mam póki co wpadek, nie omijam posiłków, i prawie nie czuję żadnych wyrzutów sumienia kiedy dużo jem... jednak proszę o ocene, czy wszystko jest dobrze z moim jadłospisem...
Dodam że przytyłam już 3 kg (było 39 jest 42) i odzyskalam okres (taki prezent na święta mi zrobił )... jeszcze 8 kg i będzie idealnie

Dzisiejszy jadłospis na Przytycie:

Śniadanie
Pół szklanki kaszy mannej i szklanka mleka 3,2%, 50g nerkowców, duża garść rodzynek, pestek dyni i żurawiny; mus z 2 zmiksowanych bananów i 1 kiwi, 100g serka wiejskiego;
grahamka z masłem, serem żółtym, pomidorem, sałatą i plasterkiem wędliny;
szklanka soku z marchwii i buraka

II śniadanie
Puszka sałatki z makreli, 2 kromki chleba z masłem i ogórkiem; jogurt naturalny z garścią orzechów
Kawałek pizzy domowej z szynką, serem, pomidorem + sos czosnkowy
gorąca czekolada na mleku

Obiad
Pierś z kurczaka gotowana (200g), szklanka makaronu z sosem grzybowym; surówka warzywna (marchew, seler, por, papryka, brokuły polane oliwą z oliwek);
kubek barszczu czerwonego
2 pomarańcze, banan

Podwieczorek
Zapiekanka makaronowa (z mięsem mielonym, pomidorami, papryką, cebulą, kukurydzą i pieczarkami); 2 jabłka, pół puszki czerwonej fasoli;
kilka plasterków piernika domowego w gorzkiej czekoladzie

Kolacja
2 kanapki z serkiem wiejskim, posypanym gęsto orzechami;, filet z mintaja gotowany na parze; kilka ogórków kiszonych, 4 łyżki kaszy jaglanej; kakao na mleku 3,2

Będę bardzo wdzięczna za ocenę
Alina_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 20:52   #1304
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejszw U:

ŚNIADANIE (9.30)
Łycha sałatki jarzynowej, łycha sałatki z ryżem i tuńczykiem, kukurydza i majonezem, łycha grochu z kapustą. Herbata.

OBIAD (14.00)
3 kromki chleba pszennego, każda z masłem plastrem szynki, sera, pomidor, sałata. Herbata.
2 pierniczki (babcine ^^)

PODWIECZOREK (18.30)
Kawałek ciasta straciatella (mniam... z polewa czekoladowa z rodzynkami i orzechami)

KOLACJA (20.00)
Talerz zapiekanki z mięsa mielonego z warzywami na patelnie.

Jak to wyglada? Bardzo prosze o ocenke.
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 20:59   #1305
twinsy21
Raczkowanie

"nie przecze ze w jej jelitach nie ma tych 1,5 kg.
ale to nie kwalifikuje sie jako przytycie.
a co jak sie wyprozni to bedzie = schudniecie?
"

No co ty. Dziwi nas poprostu jak ktoś po mega obżarstwie staje na wadze i twierdzi ze przytył. Logiczne ze 2 razy sie wyprozni i po "dodatkowych" kg.
Aby przytyc potrzeba dluzszego czasu.

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 21:40   #1306
201703061224
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alina_S Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Od miesiąca walczę z anoreksją... wcześniej nawet nie zdawalam sobie sprawy, że mam problem, ale dotarlo to do mnie z maksymalnym uderzeniem. Wierze, że poradzę sobie bez terapii (ale gdyby nie to jestem na nią gotowa), więc od miesiąca codziennie sukcesywnie zwiększam porcje jedzenia, żeby rozepchać sobie znowu żoładek... myślę, że idzie mi dobrze, nie mam póki co wpadek, nie omijam posiłków, i prawie nie czuję żadnych wyrzutów sumienia kiedy dużo jem... jednak proszę o ocene, czy wszystko jest dobrze z moim jadłospisem...
Dodam że przytyłam już 3 kg (było 39 jest 42) i odzyskalam okres (taki prezent na święta mi zrobił )... jeszcze 8 kg i będzie idealnie

Dzisiejszy jadłospis na Przytycie:

Śniadanie
Pół szklanki kaszy mannej i szklanka mleka 3,2%, 50g nerkowców, duża garść rodzynek, pestek dyni i żurawiny; mus z 2 zmiksowanych bananów i 1 kiwi, 100g serka wiejskiego;
grahamka z masłem, serem żółtym, pomidorem, sałatą i plasterkiem wędliny;
szklanka soku z marchwii i buraka

II śniadanie
Puszka sałatki z makreli, 2 kromki chleba z masłem i ogórkiem; jogurt naturalny z garścią orzechów
Kawałek pizzy domowej z szynką, serem, pomidorem + sos czosnkowy
gorąca czekolada na mleku

Obiad
Pierś z kurczaka gotowana (200g), szklanka makaronu z sosem grzybowym; surówka warzywna (marchew, seler, por, papryka, brokuły polane oliwą z oliwek);
kubek barszczu czerwonego
2 pomarańcze, banan

Podwieczorek
Zapiekanka makaronowa (z mięsem mielonym, pomidorami, papryką, cebulą, kukurydzą i pieczarkami); 2 jabłka, pół puszki czerwonej fasoli;
kilka plasterków piernika domowego w gorzkiej czekoladzie

Kolacja
2 kanapki z serkiem wiejskim, posypanym gęsto orzechami;, filet z mintaja gotowany na parze; kilka ogórków kiszonych, 4 łyżki kaszy jaglanej; kakao na mleku 3,2

Będę bardzo wdzięczna za ocenę

mi sie twoj jadlospis bardzo podoba

MOJ jadlospis to cos miedzy U a P, mam lekkostrawna i bezmleczna diete ale troiche sobie pofolgowalam w te swieta hihi:P po tej ilosci ciasta ktore zjadlam jestem TAAAAAAKA pelna, przez 3 ostatnie dni myslalam ze brzuch mi eksploduje hehe
Śn:talerz kuci i 2lyzki lazankow, kawalek maly ciasta z mieszanka studencka, sernika, szarlotki, jablko
2: maly talerzyk kuci, jablko, mandarynka
Ob: szklanka rosolku,
plaster pieczeni, ziemniaki, duuuuzo salatki(bez zadnych sosow), lyzka bigosu z grzybkami
d:maly kawalek ciasta z mieszanka, sernika i szarlotki. po jakiejs godzince jablko
Podw: gryz ciastka z galaretka i lukrem, mandarynka
Kol: mala pszenna bulka z masa salatki i kielkow, 2 plasterki poledwicy sopockiej
po: 2 male kawalki sernika, mala pomarancza

and....?

Edytowane przez 201703061224
Czas edycji: 2009-12-27 o 22:24
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 22:13   #1307
kasia220112
Raczkowanie

Odp
Stary 2009-12-27, 22:13   #1308
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje dzisiejszw U:

ŚNIADANIE (9.30)
Łycha sałatki jarzynowej, łycha sałatki z ryżem i tuńczykiem, kukurydza i majonezem, łycha grochu z kapustą. Herbata.

OBIAD (14.00)
3 kromki chleba pszennego, każda z masłem plastrem szynki, sera, pomidor, sałata. Herbata.
2 pierniczki (babcine ^^)

PODWIECZOREK (18.30)
Kawałek ciasta straciatella (mniam... z polewa czekoladowa z rodzynkami i orzechami)

KOLACJA (20.00)
Talerz zapiekanki z mięsa mielonego z warzywami na patelnie.

Jak to wyglada? Bardzo prosze o ocenke.
To co rzuca mi się w oczy przede wszystkim to brak jednego posiłku,za duże odstępy między posiłkami,mało nnkt,mało warzyw,brak owoców.

Moje U:

1.Owsianka na mleku 3.2% duża ilość płatków górskich oczywiście z orzechami włoskimi,żurawiną,jabłkie m tartym,duszonym bananem i cynamonem oraz miodem,zielona herbata
2.kawa z mlekiem,2 mandarynki,fantazja wiśniowa
3.Dwa jajka na twardo z majonezem,jedna parówka drobiowa,kromka razowca masłem,sałatą i pomidorem,sok warzywny
4.kasza gryczana z sosem + kawałek pieczonej karkówki,dużo buraczków i troszkę mniej surówki z kapusty kiszonej,niecały talerz zupy grzybowej,kompot porzeczkowy
5.kawa zbożowa na mleku,kawałek makowca,pomarańcz,mango,g arść mieszanki studenckiej
6.kawałek wędzonego łososia,trochę sałatki jarzynowej,łyżka bigosu,duża ilość sałatki z sałaty,pomidora,papryki ze szczypiorkiem i oliwą z oliwek,sok pomidorowy.

Proszę o ocenę.
Stary 2009-12-27, 22:14   #1309
upgirl
Zadomowienie

PoooŚwiąteczna Erka

Ś: 100 g płatków owsianych plus białko
II Ś: 130 g tuńczyka wsw plus 150 g ogórka plus 50 g jogurtu nat
O: 180 g dorsza bez skóry z mikrofalówkowego grilla , 350 g brukselki, 1 łyzka oliwy z oliwek z rozmarynem, 1 łyżeczka pestek dynia+słonecznik
P: 135 g dorsza lekko podsmażonego na oliwie plus 200 g pomidorka z cebula
K: 150g twarogu 0% plus 150 g ogórka plus 100 g czerwonej papryki

Edytowane przez upgirl
Czas edycji: 2009-12-27 o 22:16
upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 01:02   #1310
Truuuskawek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
tadam tadam to ja i moje kolejne 0,3kg ( ) na plusie

P.
sn. owsianka ( 5 łych, garść: orzechy laskowe, otręby jabłkowe, + tarte jabłko z cynamonem + 2 duże figi skrojone + 2 szklanki mleka 2% + 2 łyzeczki miodu)

espresso, szkl wody. coś powinno wpaśc po śniadanku z pewnością masz jeszcze jakieś zapasy świątecznych ciach ;p

II sn. homo waniliowy + wkrojone: kiwi, gruszka+ garść laskowych (wszystkie inne sie pokończyły! ) i resztka pestek slonecznika; duza grahamka z Oselkowym;
2x mandarynka;
2x ciastko short bread; gorzka herbata. tutaj mi się podoba tylko te nieszczęsne resztki ;p

Ob. udko pieczone ; pol woreczka kaszy jęczmiennej; buraczki tarte (mega ilosc! ) buraczkiii + koper, pietrucha kilka łzyek serka wiejskiego

D. herbata goździkowa, mars delight nawet ładnie, ale jakoś mniej niż zwykle mi się wydaje :p

Podw. krucha babeczka z nadzieniem żurawinowym 'mince pies'
2x duzy piernik w czekoladzie, kubek mleka 2% z łyzka kawy, jakas marna resztka () migdałów (3?) i laskowych (5?) btw. czy ja nie jem ZA DUZO orzechów? a skąd takie pytanie pewnie, że nie ;d toż to samo zdrowie. a tak w ogóle to mniammm

Kolacja: 3x razowiec z:
2x. maslo, bieluch, łosos wedzony, kapary, koper
1x. maslo cammebert, oliwki, pomidor zawsze coś wpadało po kolacji
W ciągu tygodnia udało Ci się przytyc o te 0,3 kg? Czy już dłużej się meczysz? W ogóle to chyba przydałoby się zwiększyc kcal skoro opornie to tycie idzie ;p najwidoczniej metabolizm ładnie rozkręciłaś Wiem, że nie jestem najlepszym przykładem, ale pozwoliłam sobie na komenta. Pamiętam Cię jak byłaś na samym początku drogi do normalnego U

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Moje U mam nadzieje ze lepsze

Śn: dwie kromki chlebka ciemnego wieloziarnistego z kielbaska zywiedzka i cwikla

2sn: jabłuszko, 2 mandarynki

O: 3 pierogi z kapusta i grzybami , krokiet z kapusta i grzybami , szkalnka barszczu czerwonego

P: jogurt naturalny 110g , marchewka

K: serek wiejski 200 g

Nie czytałam Twojego poprzedniego jadło, bo był już skasowany, ale chyba zdajesz sobie sprawę, że jest tragicznie...? Owoce to nie posiłek, małe II śniadanie, mały podwieczorek, mała kolacja, w ogóle we wszystkich posiłkach malutko.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To co rzuca mi się w oczy przede wszystkim to brak jednego posiłku,za duże odstępy między posiłkami,mało nnkt,mało warzyw,brak owoców.

Moje U:

1.Owsianka na mleku 3.2% duża ilość płatków górskich oczywiście z orzechami włoskimi,żurawiną,jabłkie m tartym,duszonym bananem i cynamonem oraz miodem,zielona herbata jeśli faktycznie było dużo owsianych to ładnie w ogóle to pyszna musiała byc ta Twoja owsianka
2.kawa z mlekiem,2 mandarynki,fantazja wiśniowa a ja bym jeszcze dorzuciła pomarańczkę :P
3.Dwa jajka na twardo z majonezem,jedna parówka drobiowa,kromka razowca masłem,sałatą i pomidorem,sok warzywny narobiłaś mi smaka na parówki xd
4.kasza gryczana z sosem + kawałek pieczonej karkówki,dużo buraczków i troszkę mniej surówki z kapusty kiszonej,niecały talerz zupy grzybowej,kompot porzeczkowy pychaaaaa i te buraczki <3
5.kawa zbożowa na mleku,kawałek makowca,pomarańcz,mango,g arść mieszanki studenckiej ładnie
6.kawałek wędzonego łososia,trochę sałatki jarzynowej,łyżka bigosu,duża ilość sałatki z sałaty,pomidora,papryki ze szczypiorkiem i oliwą z oliwek,sok pomidorowy. tutaj też mi się podoba smacznie i zdrowo ;d

Proszę o ocenę.
Raczej nie ma do czego się przyczepic są owoce, białko, nnkt i słodkiego troszku wpadło smacznie, zdrowo, wzorowo jak dla mnie Twoje jadło powinno byc wzorem dla innych dziewczyn ;d
Truuuskawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 09:36   #1311
freakkiki
Raczkowanie

moje poświateczne U
trzeba ten jeden dzien przezyc bez slodkosci, ale jutro juz wracam do nich !

przed śniadankiem podjadłam trochę orzechów ziemnych
I owsianka (takaa porządna i napakowana roznymi pysznosciami oczywiscie)
II dwie kromki razowca: jedna z kielbasą i pomidorem, druga z almette i ogórkiem, kiwi, jabłko
III ryż brązowy, połowa warzyw na patelnie uparowanych, ugotowana pierś w bulionie
IV jogurt naturalny z łyżką pestek słonecznika i łyżeczką rodzynek
V dwa jajka na miekko, dwie kromki razowca z szynką i pomidorkiem

i jaak? oceni ktos ? bardzo proszę
Stary 2009-12-28, 09:50   #1312
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez upgirl Pokaż wiadomość
PoooŚwiąteczna Erka

Ś: 100 g płatków owsianych plus białko
II Ś: 130 g tuńczyka wsw plus 150 g ogórka plus 50 g jogurtu nat
O: 180 g dorsza bez skóry z mikrofalówkowego grilla , 350 g brukselki, 1 łyzka oliwy z oliwek z rozmarynem, 1 łyżeczka pestek dynia+słonecznik
P: 135 g dorsza lekko podsmażonego na oliwie plus 200 g pomidorka z cebula
K: 150g twarogu 0% plus 150 g ogórka plus 100 g czerwonej papryki
Niby ok, ale jednak bidnie jakos, malo zroznicowania. Malo wegli, R to nie glodzenie sie. Kolacja dobra na R, ale nie jedz odtluszczonego twarogu, bo to syf. Mozesz spokojnie zjesc poltlusty, nawet na R. Dorzuc cos do owsianki, np jablko, bo tak lyso. To "bialko" to jakis suplement?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:24   #1313
Alina_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matysia153 Pokaż wiadomość
mi sie twoj jadlospis bardzo podoba
Bardzo się cieszę

Ma ktoś może jeszcze jakieś uwagi? Bardzo mi zależy
Alina_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:46   #1314
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Niby ok, ale jednak bidnie jakos, malo zroznicowania. Malo wegli, R to nie glodzenie sie. Kolacja dobra na R, ale nie jedz odtluszczonego twarogu, bo to syf. Mozesz spokojnie zjesc poltlusty, nawet na R. Dorzuc cos do owsianki, np jablko, bo tak lyso. To "bialko" to jakis suplement?
ee mało ? 1600-1700 kcal, to tak w sam razik do mojego zapotrzebowania.
Uciełam węgle celowo- na sniadanie dostarczam ich ok 65 g z owsianki + warzywa za cały dzień więc wydaje mi się ze wychodzi ok 130 g węgli w ciągu dnia- to też tyle ile powinnam na redukcji, dlatego nie dodaje juz owoców do owsianki, w ogole z nich zrezygnowałam na rzecz warzyw. A białko- odżywka białkowa, to posiłek przedtreningowy.

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:11   #1315
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Alina_S Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę

Ma ktoś może jeszcze jakieś uwagi? Bardzo mi zależy
mi też się baaardzo podoba, widać, ze się nie boisz i nie zastępujesz normalnych posiłków słodyczami- są one u ciebie dodatkiem i to się bardzo chwali, wklejaj tu, będziesz dla niektórych być może inspiracją. pozdrawiam
okres sam czy z tabletkami?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 11:37   #1316
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Truuuskawek Pokaż wiadomość
W ciągu tygodnia udało Ci się przytyc o te 0,3 kg? Czy już dłużej się meczysz? W ogóle to chyba przydałoby się zwiększyc kcal skoro opornie to tycie idzie ;p najwidoczniej metabolizm ładnie rozkręciłaś Wiem, że nie jestem najlepszym przykładem, ale pozwoliłam sobie na komenta. Pamiętam Cię jak byłaś na samym początku drogi do normalnego U

nie, nie w ciągu tygodnia już "długo się z tym męczę", waże sie co 3 tygodniei teraz, żeby mieć lepszy "poglad" na to :P
zwiększam, zwiększam kcal, ale jakoś tak wyszło. Moze po prostu przejedzenie poświąteczne? Tez pamietam swoje początki z U.
Teraz mam zupelnie inne myslenie nt jedzenia. I nie jestem w stanie sobie wyobrazic, jak ja moglam jesc 900-1100 kcal i nie byc glodna, a w ogole uwazac ze to jest u!:co nfused::confuse d: GŁUPIA BYŁAM!!
dziekuje Wam <3
Stary 2009-12-28, 13:42   #1317
asia95
Raczkowanie

Jak oceniacie moje dzisiejsze śniadanie? (miało być na R, ale nie wiem czy nie podpada pod U ;[ )

Omlet z 2 jajek i 2 łyżek mąki, zapieczony z warzywami: 5 pomidorkami koktailowymi, czerwoną cebulką, chili, papryką i ogórkiem.
Do tego szklanka herbaty
asia95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:57   #1318
kokos1990
Raczkowanie

HEJ Jestem tu pierwszy raz a moj jadłopspis na pewno zawiera wiele bledow. Mam 170 cm wzrostu i ważę ok 50-51kg czyli mam niedowagę. Stracilam okres jak wiele dziewczyn tutaj przez odchudzanie, schudlam ponad 10 kg dosc szybko w wyniku glodowki. Wyniszczylam organizm itp teraz probuje jesc normalnie ale mam male klopoty ostatnio (przez święta) objadam sie samymi ciastami i nie moge sobie z tym poradzic, wydaje mi sie ze przytylam po nich tak jak chcialam, ale to nie bylo zbyt zdrowe przytycie. Czytalam wiele waszych rad, ale chyba potrzeba mi konkretnych do mnie. Załączam wczorajszy jadlospis i prosze o ocenę (podejrzewam jaka bedzie ) i o pomoc (nawet nie jestem w stanie okreslic co to U czy P, ale chyba P)

I dwie kromki razowca z camembertem, pieczoną karkówką, 2 grzybki marynowane, kilka plastrów patisona, kawa z mlekiem i cukrem
II plaster piernika, mały kawałek szarlotki, mały kawałek sernika z makiem
III miseczka flaków, mały kawałek karpia, kilka grzybków tych co na śniadanie
filiżanka czerwonej herbaty
IV dwa plastry piernika spore (moja miłość nie mogę sobie go odmówić:/) kawa z mlekiem i łyżeczką cukru

Wiem że to żałosne, proszę o pomoc
kokos1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:02   #1319
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuu
  • 2 małe białe kiełbaski z keczupem,grahamka z freskiem czosnkowym
  • talerzyk sałatki jarzynowej + 2 łyżki śledzi w śmietanie
  • kawałek sernika(średniej wielkości)
  • 1 zraz + 250 g surówki wiosennej
  • spory talerzyk zapiekanki- makaron z brokułami zalany sosem serowym + posypka z mozarelli
  • 2 actimelki + wieśniak 250 g z pomidorkiem wkrojonym

jak to wygląda???
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 14:04   #1320
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez upgirl Pokaż wiadomość
ee mało ? 1600-1700 kcal, to tak w sam razik do mojego zapotrzebowania.
Uciełam węgle celowo- na sniadanie dostarczam ich ok 65 g z owsianki + warzywa za cały dzień więc wydaje mi się ze wychodzi ok 130 g węgli w ciągu dnia- to też tyle ile powinnam na redukcji, dlatego nie dodaje juz owoców do owsianki, w ogole z nich zrezygnowałam na rzecz warzyw. A białko- odżywka białkowa, to posiłek przedtreningowy.
Wg Berardiego chocby, to zupelnie w porzadku takie odzywianie sie

Zgadzam sie z Santos odnosnie twarogu.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości