|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
Cytat:
tak samo fajna sprawa z tymi narodzinami i ślubem, choć ja za pierwszym razem przeczytałam 4000zł i oczy miałam ogromniaste!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja wstałam 20minut temu, moje dziecko jeszcze śpi... pobijamy dzisiaj rekordy normalnie. Wprawdzie była przerwa w spaniu o 2, 5 i 7 na sikanie, mała wołała,a ja przy okazji z nią... o 7 myślałam, że już Łucja nie uśnie, wmówiłam jej wprawdzie, że jest jeszcze bardzo bardzo wczęśnie rano i ma iść spać.... no i wzięła sobie dziewczyna do serca, bo śpi jeszcze do teraz A ja chcę jechać na ośrodek... a tu moje dziecko niechętne hahah
|
|||||
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Dzieki dziewczyny za rady i pamiec o mojej nodze
Noga tylko bardziej spuchla i wydaje mi sie, ze bardziej boli juz sama nie wiem. Pierwszy raz wstalam tylko 2 razy na sisi w nocy chyba moj organizm domyslil sie, ze 5 to by bylo przegiecie z ta noga. Tak sobie skikam tz wymyslil, zeby jego mama przyjechala mi pomagac bo moja na wakacjach jest, ale ja sie psychicznie od razu poczulam sie gorzej jak uslyszalam propozycje kkkkk jestem taka zla porod z gipsem to jakis kosmos dla mnie, ale dzieki Ola zapytam o ten lekki gips bo zlamana raczej nie jest co najwyzej peknieta. Do szpitala pojedziemy jak tz wroci ze szkoly kolo 18 dopiero
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze oj niedobrze z tą nogą... a co do sikania, to może jakieś wiaderko sobie koło łóżka postawić... byłoby prościej
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Slicznie i bruszek nie najwiekszy jest wcale jak na koncowke ciazy.
Cytat:
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-06-27 o 10:07 |
|
|
|
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze no nie wiem... jak chcesz. Wiesz jak byś miała leciec więcej niż dwa razy w nocy to nawet jak blisko to i tak uciążliwe takie chodzenie, a raczej skakanie! My np jak jesteśmy na ośrodku żeglarskim, tam ubikacji w domkach nie ma, tylko na poczatku ośrodka, to przez dzień i w nocy najczęściej korzystamy z moją mamą właśnie z wiaderka... by nie latać co chwilę, bo bym chyba zwariowała, zwłaszcza w dzień
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem ze jeszcze jedna dziewczyna oprócz olakola ma jutro cesarke tylko nie pamietam która kabimba ? pilotka ? entertete ?ania gdzie kupilas sukienke na all ? bajka byle do przodu ![]() niezawsze
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała wkońcu wstała 15minut temu... bo tata zadzownił i ją telefon obudził
i dobrze. Teraz Łucja wcina kaszkę, a ja idę się malować, bo robimy niebawem wypad
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze - wspolczoje, mam nadzieje ze szybko ci przejdzie, jak nie urok to....
Mi tylko biodra wyskakuja i pachwiny tak ciagna ze szok.... ![]() papeteria - we wtroek bede miala 36 tc pelne czyli bede zaczynac 37tc nie jest zle.... Walizka spakowana, moj TZ jest mistrzem w pakowaniu musze tylko w rosmanie kupic laktacyt jeszcze i to wszystko
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-06-27 o 10:09 |
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
![]() papeteria sukienka kupiona dlugo przed ciaza w reserved
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne aniu te zdjęcia. Żałuję, że ja nie mam takiej fajnej pamiątki. Chociaż póki co w ciąży jestem więc możne małż zdąży mi coś popstrykać.
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Słoneczko świeci ![]() nie przynajmniej na razie. Przyznawałam się kilka razy, że niestety nie pamiętam o smarowaniu więc to chyba kwestia genów a nie kremów ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- dzięki 110 cm |
|
|
|
#1303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdzie M pracuje jeśli można spytać? Jak sie czujesz z tą myślą?Nie denerwujesz się? Ja bym chyba cały dzień z ubikacji nie wyszła wiedząc że jutro rodzę Z tym że masz też tą świadomość, że jutro zobaczysz już swoje maleństwo i tego ci zazdroszczę ![]() Cytat:
niezawsze no to nieciekawie z tą twoją nogą, nie masz możliwości pojechania z kimś znajomym wcześniej na to pogotowie?Im wcześniej cię zdiagnozują tym lepiej.Trzymaj się!!!
|
||
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
No nic kobiety, my uciekamy z Łucją na ośrodek... trochę odsapniemy
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo dziękuję za gratulacje
Zobaczymy jak pójdzie obrona Termin złożenia prac mam do 30 września a obrony na początku października. Będę więc "niewyspaną mamą" ![]() Jest możliwość obrony w lipcu ale wszystko było na tak wariackich papierach... Nie ustalili konkretnej daty. Mówili o połowie lipca więc sobie odpuściłam bo CC zaplanowane jest na 19 lipca. Poza tym lekarza kazał mi się oszczędzać bo grozi mi wcześniejszy poród więc stres chyba nie byłby najlepszym przyjacielem
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a znajomi tez powyjezdzali albo nie maja prawka
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-06-27 o 10:45 |
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Aniu,
przepiękne zdjęcia ![]() ![]() klask i:![]() ![]() klas ki:![]() Nie mogę się napatrzeć. Jesteś piękną kobietą a artystyczna wersja zdjęć dodaje Ci jeszcze uroku ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Zobaczymy co powiedzą lekarze. Może uda się jakoś uniknąć tego gipsu??????... Teściową sobie odpuść bo sie psychicznie wykończysz Pamiętam jak pisałaś o jej sprzątaniu i podejściu do psiaka...
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zadomowienie
|
Ja się wściekam bo mój M ciągle wysiaduje na działce, do cholery jasnej dziś niedziela a on od rana siedzi na ogródku bo trzeba podlać grządki a jak mu mówię żeby nie przesadzał z tą działką że wczoraj podlewał to mi wypomina że to nie on chciał tą działkę tylko ja i że to dla mnie robi a ja zamiast mu być wdzięczna to się czepiam.Tyle sie dziś z nim nabędę że jak wróci to jedziemy do teściów na obiad i na ciacho i torta- teść odprawia urodziny, co prawda ma dopiero 2 lipca ale robi dziś bo od razu z "pożegnaniem" teściowej bo wyjeżdża do niemiec do pracy na 2 miesiące.Pewnie wrócimy późno wieczorem bo to dość kawał drogi...no i tyle z tego dnia.Tam też się pewnie nawkurzam bo siostra mojego M też ma tam być,ona jest teraz w 14 tyg ciąży a stęka, jęka, tam ja boli tam ja kłuje czasem to się nawet zastanawiam która z nas pierwsza rodzi a teście się użalają nad nią aż się mdło robi, ciągle tylko a połóż się , odpocznij, nie powinnaś się przemęczać tyle a jaka ty blada i w ogóle no bo ona pracująca kobieta jest - pracuje za biurkiem w urzędzie statystycznym a nie to co ja , siedzę w domu i nie pracuję, tylko się małą zajmuję.Przed ciążą też nie pracowałam bo akurat tak się stało że straciłam pracę, zresztą wszystkie dziewczyny które ze mną pracowały bo pracowałam w sklepie obuwniczym i zamknęli go.
Nie nakręcam się już bo szkoda moich nerwów i maleńkiej stresować ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Słyszałam o różnych metodach na opuchliznę- płukanie w wodzie z mydlinami albo okłady z wody z octem, namocz sobie gazik wodą z octem,przyłóż do opuchniętego miejsca i zawiń bandażem. |
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
jusdann - olej to
nie ma co się przejmować.... Moja przyjaciółka miła podobną (częściowo) sytuację. Nie mogła zajść w ciążę, wiele lat się leczyli ale jakoś specjalnie nie spowiadali się rodzinie ze swoich doświadczeń. W tej samej rodzinie była para, która przez jakiś kilka miesięcy po slubie nie mogli zajść w ciążę i na każdej rodzinnej uroczystości żalili się jaki to los jest niesprawiedliwy i straszny. Gdy ktoś zaczynał opowiadać o dzieciach zaczynała płakać i połowa rodziny krzyczała " nie mówcie o dzieciach, nie mówcie, przecież Ania jest w takiej trudnej sytuacji". Moją przyjaciółkę szlag trafiał i miała ochotę wstać, potrząsnąć tą laską i wykrzyczeć "dziewczyno, opanuj się! to tylko kilka miesięcy a ty tak panikujesz. Ciekawe co byś mówiła po 4-5 latach, jaka ja" !!!!! |
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jusdan - moja kolezanka z pracy tak sie nad soba uzalala ze az mdlo sie robilo, masakra....ja nie mialam kiedy sie uzalac...dzis np. mam gorszy dzien, no ale to juz prawie 9 miesiac wiec chyba moge miec prawo... Jelepiej jak sie uzala na pocztku jak sie ma mdlosci itd. to co dopiero bedzie pozniej...
|
|
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
ktos ma kontakt z itakasia ? nie odzywala sie jeszcze w tej czesci |
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Właśniewczoraj o niej myślałam. Dawno jej nie było.
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.O firmie nigdy nie było głośno. Teraz zaczęli kampanię- chcą zachęcić ludzi do pracy, bo warunki mają... no nie dam złego słowa powiedzieć, a ludzi brak. Zresztą akurat Wrocław jest drugą siedzibą- firma zwie się TIETO Polska. Kiedyś Tieto Enator. Poszukują informatyków z każdym poziomem doświadczenia (lub jego brakiem). A i więcej powiem- o zarobkach mówić nie wolno, ale jeśli chodzi o różne imprezy, dodatki, itd. jest tego duuużo więcej. Na sam Dzień Dziecka organizowali imprezę z prezentami dla dzieci- zrobili ankiety wśród pracowników- czy ich dziecko będzie i co mogłoby chcieć dostać właśnie do kwoty 400zł . I te rzeczy dzieci na tej imprezie dostały .Pięęęęękny brzusio ![]() Cytat:
Nie wymyśliliśmy. Może pościel, jak już się jesień zacznie- no nie wiem. Cytat:
Kurcze już właśnie mówiłam ostatnio, że się nie odzywa .Ale może dlatego, że dzieciom się wakacje zaczęły ![]() Jusdan- mój Tato zawsze mówił, że kwiatki i grządki podlewa się po zachodzie słońca, bo jak nie to wszystko wyparowuje i roślinki nic z tego nie mają :P-oczywiście te na dworzu, bo wiadomo, że w domu to co innego. Przekaż mężowi
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-06-27 o 11:23 |
|||
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Tez o tym pomyslalam
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
belunia jak tam samopoczucie przed porodem?
![]() powiedzcie mi jak sie nazywa ten program na tvnstyle o dzieciaczkach? ostatnio ogladam 3 sezon mamo to ja na vod ale wiem, ze bylo jeszcze cos innego w tv |
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak mysle
jusdan
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
To faktycznie dawno. Ale może macie rację, dzieci mają wakacje a Kasia mniej wolnego czasu
![]() Idziemy zaraz do kościoła a potem do teściów na obiad. Musimy jakis plan na popołudni wymyślić bo szkoda takiej pięknej pogody. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

kkkkk jestem taka zla porod z gipsem to jakis kosmos dla mnie, ale dzieki Ola zapytam o ten lekki gips bo zlamana raczej nie jest co najwyzej peknieta. Do szpitala pojedziemy jak tz wroci ze szkoly kolo 18 dopiero
kabimba ? pilotka ? entertete ?

Z tym że masz też tą świadomość, że jutro zobaczysz już swoje maleństwo i tego ci zazdroszczę
klask i: