|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Mnie teraz dopadły okrutne skurcze łydek i co dziwne skurcze stóp... to jest okropne.
#1263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę tym przyszłym mamom, które mogą liczyć na pomoc swoich mam, dla mnie to jest sytuacja wymarzona. I jedynie pozostaje w kwestii marzeń. Co do żłobka to mam znajomą, która oddała dziecko w wieku 10 miesięcy i jest zadowolona, koło mnie jest z kolei prywatny żłobek, koleżanka mojej mamy ma tam swoje maleństwo i chwali sobie, ja raczej sobie tego nie wyobrażam. Juz widzę siebie, jak przez pierwsze tygodnie wiszę na oknie i podglądam, co robią z dziećmi... Z innej beczki - czy orientujecie się może, czy do wózka x lander pasowac może fotelik chicco? Edytowane przez modro Czas edycji: 2010-06-26 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zadomowienie
|
a ja 10 lipca 1 rocznica slubu wiec jak sie synek postara to bedzie swietowal z nami
![]()
#1265 |
Zakorzenienie
|
MODRO przeoczyłam... ale ja na wątku jestem przelotem najczęściej, teraz jestem trochę więcej, bo mała chora... ale już jutro jak nie będzie mieć gorączki to też w domu nas za wiele nie będzie... a przy tempie jakie dziewczyny tutaj rozwijają ciężko jest nadrobić... i ciężko być na bieżąco ze wszystkim, jak się nie jest pół dnia przy komputerze heheheh
Serduszkoiz jak byś chciała kogoś kto by z tobą rodził tego 10 lipca, to ja jestem chętna w razie czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zadomowienie
|
mówiłam, że nie będę nadrabiać ale nie umiem sobie odpuścić
![]() i nadrobiłam już 10 stron starego wątku i 15 nowego ![]() ![]() widzę, że z mojego synka zrobiła się chwilowo dziewczynka ![]() ![]() i kurde ledwo wrócilam do domu i juz znowu więcej tych skórczy ;/ dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Modro no ja nie daję rady by być na bieżaco... nie ma mnie np cały dzień, a do nadrobienia 12 stron, a mam dosłownie chwilę by cokolwiek napisać...
![]() Bab nadal dużo dostępnych,ale cisza na morzu... no nic, w takim razie trzeba uciekać spac Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-06-26 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem do kiedy ta promocja no właśnie, Linka, do roboty ![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20278333]A ja mam pytanko-któraś z Was używa tu podobno takiego kremu na blizny,do kupienia w aptece,tak? Działa on? Jeśli tak,to jak on się nazywa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
akupunktura - jak ci pielęgniarka nie może się wbić i kuje 5ty raz to masz akupunkturę gaz rozweselający - to jak sobie bączka puścisz i się wszyscy z ciebie śmieją wanna - to tylko w sferze marzeń, bo jedyne co to obskurny prysznic, gdzie tylko w klapkach i najlepiej nic nie dotykać... Cytat:
my zapraszaliśmy trochę ludzi TYLKO do Kościoła na nasz ślub, bo wiedzieliśmy, że to znajomi z dawniejszych lat i mogłoby im być niezręcznie przyjść ot tak ja od września 2011, Kubuś będzie miał rok i 2 miesiące skończone, o ile dostanę miejsce, mam 300m od domu żłobek z bardzo dobrą opinią, tam chodził mój syn i byłam bardzo zadowolona, bardzo szybko pozbawili go pampersów ![]() Moja mama idzie od stycznia na emeryturę, ale ona nie da rady zająć się Kubusiem przez 6-8h dziennie, ale mam nadzieję, że będzie go zaprowadzać, tak żeby nie szedł na 7-8 do żłobka, tylko np. 3h rano z babcią i na 10 -11 do żłobka, a ja ok 15 go odbiorę, no jeszcze zobaczymy Cytat:
wydaje mi się to mocno naciągane ja dzisiaj w Orsay'u kupiłam sobie 2 bluzeczki (przecena ![]() ![]() takie fajne są teraz ciuszki poprzeceniane a ja nie wiem jak będę wyglądała za te 3 tygodnie ... ale bym sobie spódniczek i sukieneczek kupiła ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Konto usunięte
|
olakola bojciu,jak ja bym chciała już wejść do Orsaya i móc jak za dawnych czasów powybierać trochę tych kobiecych ciuszków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Olakola dawaj fotki
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no świetnie powiedziane! i sama prawda ![]() ps. z tym tosterem też wymiatasz ![]() udało nam się pojechać do Arboretum dzisiaj i porobić parę fotek ![]() ![]() ![]() ![]() strasznie mnie dziś mały naparza po szyjce (chyba?) i troche mam skurczy takich okreso-podobnych... może coś się wykluje? w końcu się z dziewczynami uwawiałyśmy na dzisiaj, no i pełnia jest... strasznie już bym chciała żeby się dzidzik zlitował i wyszedł bo mój kręgosłup dużo więcej nie wytrzyma...
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy dziś na imprezie Summer Party z firmy Ł. Było bardzo dużo atrakcji sportowych, jedzenie, alkohol. Wszystko na koszt firmy. Ł. pograł sobie w siatkówkę (gra od wielu lat, swego czasu na bardzo wysokim poziomie), ja się powygrzewałam na słoneczku. Były też quady, segwaye, zorbing, ścianka wspinaczkowa, bule, golf, strzelectwo...i wiele wiele innych. Do tego dużo grilla, napoje, piwko, muzyka itp itd ![]() Super zabawa. Trochę zdezorganizowana, ale bardzo się cieszę, że poszliśmy. Było może z 500 osób, jak nie więcej ![]() A w czwartek dostaliśmy info od firmy, że wdrożyli politykę prezentową i każdy pracownik, któremu urodzi się dziecko lub weźmie ślub, może wydać 400zł na coś z tej okazji i firma mu zwróci ![]() Ogólnie fajnie ![]()
![]() |
#1275 | |
Rozeznanie
|
A skąd jesteś jeśli można spytać? U nas dzisiaj 17-18 stopni tylko i taki wiatr niezbyt ciepły do tego :/
Cytat:
![]() A mi mała daje popalić od pół godziny gdzieś - cały lewy bok mnie już boli od jej kopniaków - zupeły brak szacunku dla matki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() milej nocki dziewczynki. Ja juz sie klade, tesciowie spia w pokoju obok, tz na kawalerskim jeszcze-ani razu nie dzwonil dran jeden, nie wiem jak on jutro do szkoly wstanie na 9...nie zazdroszcze mu ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- u nas w wawie tez cieplusio dzis, ale nie wiem ile stopni-tak na krotki rekaw i odkryte buty chodzilam i bylo goraco. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Ja do zlobka chce roczna mala oddac
![]() Ola super bluzeczki ta fioletowa szczegolniej Noga niestety nie lepiej a gorzej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie sie bujam przed lapkiem na pilce i czytam jakie to czynnosci dzialaja i znalazlam takie: -prysznic i szczypanie brzuszka -prysznic plus przysiady -schody -sex -herbatka zlisci malin / olejek rycynowy ![]()
![]() |
#1279 | ||
Zadomowienie
|
Dzidzia - to fajna impreza była
![]() Niezawsze - kurcze niedobrze z tą nogą ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja miałam 4 takie trochę bolące momenty i na razie przeszło... ale idę zaraz do łóżeczka to może coś się rozkręci... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() jakieś uparte to moje małe - ciekawe po kim, hmmm... ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do obcinania premii za L4 to tu akurat się zgodzę z pracodawcą.. premia jest za dobrą pracę i jakieś wyższe wyniki niż zazwyczaj a skoro się choruje to raczej nie zrobi się więcej jak gdyby się w pracy było. No ale jednak człowiek by chciał i szkoda jak tak przepada po prostu. Cytat:
![]() Chodzi o mieszkanie komunalne.. głównego najemcę, którym jest teściowa co chcielibyśmy z mężem ją wysiudać z tego "stanowiska" ponieważ od lat mieszkaniem zajmuje się mój mąż a ona nie mieszka tu już kupę lat.. więcej szczegółów bym podała jeśli byłabyś mi w stanie udzielić porady. Aha.. i informuję, że dziś mamy 18 dni do porodu.. dokładnie tyle ile wcześniej ja wyszłam mamuśce ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-06-27 o 01:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Zadomowienie
|
no żebym to ja była pierwsza rano, to się po raz pierwszy zdarza
![]() niezawsze - powiedz, żeby ci dali/wypożyczyli takie usztywnienie (miękki gips, czy jakoś tak), są specjalne takie usztywniacze, które można stosować ZAMIAST gipsu (koszt takiego czegoś na nogę to chyba z 300zł); mojej koleżanki mąż jest ortopedą, ona miała 2 razy na nartach złamaną nogę i 2 razy nie dawała w gips, tylko w ten usztywniacz no i właśnie nie kupowali tego, tylko "pożyczali" ze szpitala Cytat:
![]() no i takiej firmy z polityką prorodzinną - prezentową ![]() ![]() do porodu dokładnie 1 dzień aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-06-27 o 07:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
ola - nie wnikam juz w to jak daja to biore i mam to gdzies...nie bede sie nad tym zastanawiac...nie bede gorsza od reszty, po za tym moja kolezanka stara sie o dziecko, wiec pewnie zostane znow sama z calym bajzelem...ciekawe kiedy zajedzie, a druga w nowym roku bedzie sie strac...ach...ale ja bede miala swoj skarb a reszte mam gdzies...
Ja dzis dziwnie sie czuje...chcialbym miec juz to za soba, ale mi niedobrze i wogole...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
belunia nastepnym razem sie uda ![]() niezawsze jak noga ? pszczółka najlepszego ![]() olakola ładna ta fioletowa ![]() jaszczka moze pochwalisz sie fotkami? dzidzia fajny prezent od firmy ![]() faktycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Moze ja bo dzis tak mnie wczystko boli, chodzic nie moge i wogole....masakra jakas...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() niestety jeszcze dzis tylko na chwilke ![]() niezawsze przykro mi z powodu nogi mam nadzieje ze to nic powaznego olakola fajne bluzeczki. no i to juz jutro! ja bym chyba dzisiaj na miejscu nie usiedziala na szybko wrzucam fotki z wczorajszego wypadu na plaze
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-06-27 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale fajnie sie Was nadrabia jak nie trzeba sie przebijać przez setki postów. Poukładałam wczoraj rzeczy małego w szafce i stwierdziła, że mam trochę mało miejsca. Inna teoria ( mojego męża) mówi, że ma za duzo ciuszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
ania - śliczne foty
![]() Zjadlam sobie sniadanko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
dopiero dzis was nadrobilam
![]() wczoraj caly dzien siedzialam w mieszkanku i pilnowalam malowania... ale cos sie chlopaki ociagali przez kwalifikacje i pomalowali tylko lazienke i sufit w kuchni ![]() zaraz tez sie zbieramy i mam nadzieje zobaczyc dzisiaj kafle na przedpokoju oraz pomalowana i wytapetowana kuchnie ![]() a ja moze tam troche syfu poogarniam ![]() ![]() ania piekne fotki ![]() ![]() milego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a bluzeczki super zwłaszcza fioletowa mi się podoba ![]() Cytat:
![]() a z tą nerką właśnie jutro będzie mój lekarz to z nim będe gadać bo to wykrył u mnie inny na usg ale najważniejsze chyba wyniki posiewu moczu, które powinny juto być i jeśli one są ok to reszta chyba też jest ok bo podobno taki zastój to bardzo często w ciąży się robi trzeba tylko wtedy właśnie sprawdzić czy nie ma jakiegoś zakażenia ![]() a firma tż super ![]() ![]() niezawsze i jak nóżka ? kurcze nawet jeśli mniej boli to to skonsultuj lepiej z jakimś lekarzem aniaa śliczne fotki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.