|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1292 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
hah! sama znalazłam odpowiedź już na te plamy
![]() ![]() Zaczerwienienie skóry To może być: Rumień toksyczny noworodków. W drugie,-trzeciej dobie po porodzie na skórze mogą się pojawić plamy rumieniowe, a czasem również krostki. Przyczyna dokładnie nie jest znana. Najprawdopodobniej to pozostałość po trudach narodzin. Jak pomóc? Zmiany same ustąpią około midzy siódmym a dziesiątym dniem po porodzie. Nie trzeba ich specjalnie leczyć. Nie przegrzewaj tylko malca. W pokoju, gdzie śpi, powinno być około 20–22°C. Kąp noworodka codziennie, a przy tym zadbaj, by woda nie była zbyt ciepła (wystarczy, gdy ma około 37°C). ![]() ![]() ![]() Anoxa dzięki wielkie !!! zapisze sobie nawet, w razie sklerozy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ściągam pokarm, wkładam do lodówki, potem jak jest potrzeba to odlewam do butelki TT i podgrzewam w ciepłej wodzie. W temp. pokojowej pokram może stać ok 24 godzin, w lodówce ok 48. No i można zamrażać oczywiście. Ja zamrażałam w butelce medela. Cytat:
Jak mam twarde piersi to daje mu sobie pomuldac sutka na moment i wtedy staje sie miękki. Powiem szczerze, że karmienie butelka w nocy jest dla mnie bardzo wygodne. Wysypiam sie, mały też. Najczęściej karmie go odciągniętym, bardzo rzadko Nanem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
dobrze morgan ze znalazlas nie bedziesz sie niepokoic chociaz i nie ma za co
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- itakasia to i tak mala cena za posiadanie takich malych szkrabow ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- ciekawe jak tam aniaa i podroz jak im minela jak Michas ja zniosl uciekam spac mamuski puki Hubcio smacznie spi dobranoc
#1295 |
Zakorzenienie
|
anoxa
dokladnie ![]() ja tez uciekam, dobranoc ![]()
#1296 |
Raczkowanie
|
dzieki Marta ! a powiedz mi jeszcze, ile czasu zajmuje Ci ściągniecie tego ?
![]() z tym nocnym karmieniem z butelki to może być dobra myśl. Mój K. mi dzisiaj zasugerował, zobaczymy ![]() anoxa - ano, bo już ze strachu na kolacje zjadłam kanapki z dżemem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podjęłam decyzje o butli w nocy bo byłam bardzo słaba po porodzie i mąż wstawał w nocy do małego a ja spałam. Jutro mąż idzie do pracy na noc i pierwszy raz zostanę z Frankiem sama, juz jestem przerażona. A i podstawą według mnie jest dobry laktator. Ja tak jak sporo dziewczyn używam medele mini elektryczny i jestem bardzo zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Kurde ale się załatwiłam
![]() Postanowiłam zadbać o siebie i pofarbować włosy ![]() Moje "oryginalne" to średni brąz/ciemny blond.. ze starym balejażem jasno-blondowym/ciemno-blondowym ![]() Jako, że mąż lubi blondynki to zakupiłam szamponetki jasnego blondu ale że się bałam że mi jakieś rude wyjdą to i czekoladowy brąz wzięłam... w domu doczytałam, że blondy są bez amoniaku i w ogóle skład mało chemiczny... zrobiłam i doopa - zero efektu.. no to wczoraj machnęłam tę czekoladę - efekt niezły, z każdą chwilą się oswajałam coraz bardziej ale w łazienkowym świetle wydawały mi się z poświatą fioletu ![]() ![]() Hejas do reala i wybieramy z mężem.. uzgodniliśmy taki: http://www.otoli.pl/files/zdjecia/pr...10131011_b.jpg No nic, że pisze rubin ale na zdjęciach i na próbniku włosów wyglądał ładnie - fioletowo - jak widzicie. Pojechaliśmy do mamy, ta nakłada mi farbę a moje przerażenie rośnie w oczach.. efekt - płomienie nie włosy! http://i91.twenga.com/zdrowie-i-urod...6630633667.png Normalnie ogień! ![]() Na moich ciemniejszych wyszedł znośnie.. ale na tych moich blondach to po prostu kolor wali po gałach ![]() Cóż.. mężowi się podoba.. ja się oswajam.. chyba z miesiąc mi zejdzie bo co się widzę w lustrze kątem oka to się wystraszam ![]() ![]() Aaaa.. nie wiecie czym domyć czoło z farby ??? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
pewnie, ze mozna, ja po kazdym sciagnieciu wkladam do lodowki i pozniej podgrzewam malej
Cytat:
![]() Ja sciagam teraz ok. 120 ml 9z 2 piersi) w 15 min i to tez zalezy czy dzien czy noc U mnie natomiast jest odwrotnie pokarm jak sciagne to mala sie najada a jak z cyca czy nawet obydwu to zaraz znow glodna i to nie wazne ile by ssala a ssa raczej aktywnie bo jej sie ulewa po cycu, wiec wiem, ze je. Siala ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- farbe domyc powinnas wacikiem z mleczkiem do demakijazu Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-08-08 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z checia dalej bym odciagala i dawala butle... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
nie mam mleczka do demakijażu
![]() a czoło jak wojownik jakiś z buszu ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie martw sie nocy ![]() ![]() ![]() ![]() Siala - pokaz zdjęcia !!! ![]() ![]() ![]() ale wyobrażam sobie, jakie to uczucie z blondu nagle w płomienną czerwień ![]() ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- aaa jak nie masz mleczka spróbuj płynem do mycia naczyń ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
![]() ale ciekawa ta sprawa z laktatorem, że zanika ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Bajka mnie tez polozna straszyla, ze strace pokarm karmiac tylko odciagane, ale 2 moje znajome karmily tez tak i jakos nie stracily, jedna karmila, bo tez nie lubila wiszenia na cycku a druga bo urodzila wczesniaki i lezaly w nkubatorze 2 miesiace i normalnie caly czas karmila swoim odciagnietym, wiec nie wiem i w sumie jak pokarm odciaga sie to sie pobudza laktacje, wiec nie wiem czemu sie ma stracic pokarm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
witam
ja dzis pierwszy raz sama z cala trojka ![]() ja juz po prysznicu, ubrana, make up ready, po sniadanku, czekam az sie obudza moje krolewny ![]() ![]() nocka ladna, Zosia zasypia ok 20-20.30, budzi sie na jedzenie 2-3, idzie spac, budzi sie po ok 3-4h, zje i jeszcze dosypia, fajnie gdyby jej tak zostalo ![]() ja tez mam wrazenie ze gdybym tylko odciagala to pokarmu byloby mniej ![]() ![]()
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie wydaje mi sie, żeby laktator spowodował zanik mleka. Ale na pewno trzeba odciągać regularnie. Mój mały tez jest fatalny jesli chodzi o ssanie piersi bo leniuchuje, zasypia, marudzi, ale póki co walcze. Jak nie dam rady to będzie tylko odciaganie. itakasiu ślicznie spi Twoja Zosia. Franiu budzi sie co 2,5/3 godziny. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-08-09 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Otoooo moja metamorfoza
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
A miał być ciemny fiolet
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ide zaraz do kontroli z rana. Az sie boje co tym razem Murzyn bedzie mi wyciskał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na kontroli.. lepiej żeby ci wyciskał niż jakiś kit wciskał ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
my dzisiaj nocke przezylismy nawet znosnie. wlasnie skonczylam karmic mloda. z cyckow to doslownie leja mi sie potoki... a wypilam wczoraj tylko dwie herbatki i mala przystawialam do piersi. efekt taki ze wlasnie z jednego cycka przez 7 min sciagnelam 40 ml. zostawiam dzisiaj mala dziadkom i jade pozalatwiac sprawy z urzedem i po wypis ze szpitala. i chyba zalicze dzis pierwszy spacer bo pogoda w koncu zaczela dopisywac
![]() ![]() ![]() a z tym ze laktacje od laktatora moze szlag trafic to tez nie zgadzam sie z tym calkowicie. napewno mi obnizyl, ale jak sie pije herbatki to powinno sie uregulowac. poki jestem u rodzicow to moge sobie pozwolic na takie wiszenie malej, ale jak wroce do siebie i bedzie tak dalej to tez bede sciagac bo inaczej nic w domu nie zrobie tylko z cycem na wierzchu bede biegac... |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane!pamietacie mnie jeszcze?
![]() dziewczyny co sadzicie o smoczkach? my nie chcielismy za bardzo dawac i mala nie chciala ssac (mielismy TT), ale kupilismy butelke aventu i pieknie pociagnela (TT tez nie chciala) i sprobowalismy ze smoczkiem MAM i pieknie ssie i super sie uspokaja. Jest bardzo wielu przeciwnikow-niby ten smoczek co mamy, jest ortodontyczny, ale czy naprawde? z drugiej str po co dziecko ma tak strasznie plakac, skoro wystarczy dac jej smoka i od razu jest spokojna? co sadzicie? z tego co czytalam, niektore z Was tez daja smoki-macie czyste sumienie? ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- siala-wg mnie kolor zaje...ty-naprawde!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
agravka
a ja sie o ciebie tak martwilam ![]() ![]() ![]()
#1316 |
Wtajemniczenie
|
Aqravko ja daję małemu smoka i ciąągnie jak szalony i jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów bo kiedyś też używano smoków i nadal się uzywa i jakos nie kaaazde dziecko ma potem wadę zgryzu!
Skończyliśmy dziś miesiąc ![]() ![]() Siala kolor świetny ale pokaz sie w całości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego z /okazji miesiecznicy!!!!czy wasze maluszki sie usmiechaja? moja przez sen i czasem nieswiadomie, ale nie moge doczekac sie jak sprzeda mi pierwszy swiadomy usmiech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
agravka - witaj
![]() Ostanio jakas marudna sie zrobila...tzn. je 120ml mleka i po jakims czasie szuka znow zjada 30 i idzie spac....nie wiem czasem ile jej zrobic mleka.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, dawno nas nie bylo, ale dopiero wczoraj wrocilismy od moich rodzicow. wczoraj maly skonczyl 5 tyg. i uwaga uwaga wazy 5,5 kg... on w ogole strasznie duzo je. no i coraz czesciej domaga sie mleka sztucznego, cyckiem sie nie najada, atle nie dlatego, ze nie mam pokarmu, tylko on go nie chce. mleko cieknie a on kopie i sie zlosci. mamy jeszcze jeden problem, maly jak placze to od razu tak ze się "zachodzi", doslownie w 3 sekundy doprowadza sie do takiego stanu ze jest bordowy, zaraz za chwile siny i nie moze zlapac tchu. nie wiem dlaczego tak jest, doszlo do tego ze boje sie go zostawic samego nawet na sekunde... boje sie wychodzic z nim na spacery, bo nigdy nie wiem czy znowu tego nie zrobi. w tym tygodniu bedziemy u lekarza, wiec zapytam o to, ale ja juz jestem wykonczona, kazda taka akcja i i niemal dostaje zawalu ze strachu, ze cos mu sie stanie. nikt nie moze mi pomoc, bo kazdy boi sie z nim zostac, nawet moja mama.
![]() dziewczyny czy ktoras z was orientuje się czy on z tego wyrosnie? czy to mija? jestem przerazona...
#1320 |
Zakorzenienie
|
Linka
gratuluje ukonczonego miesiaca ![]() belunia nie wiem co ci poradzic ![]() marta tak, Zosia pieknie spi w nocy i ciesze sie ta chwila bo niestety mam swiadomosc ze dzieciom takie rzeczy szybko sie zmieniaja ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.