|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Anastazja tez ma te plamki, ale to podobno tez od wysilku podnoszenia glowki
![]() Co do pieluch, musze zurzyc 2 pampersa, bo sa takie akurat. Kupilam 3 z lidla i sa dobre, moze ciut za duze ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Zalecane jest conajmniej godzinę po jedzonku. Cytat:
![]() A co do herbatki to wysyłam ci priv ![]() Mój ma kilka takich kropek i też nie wiem od czego.. zastanawiam się czy to smarować czymś czy zostawić same sobie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
no ja mysle nad podgrzewaczem 2w1 zeby tez w samochodzie sie sprawdzal bo boje sie zimy nie wiem czy termos sie sprawdzi
#1264 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Maly w koncu zasnal, ja leze na lozku a lapek za nim taka wyrodna matka ze mnie ![]() siala sebcio bjuti ![]() morgana sliczna niunia ![]() hd ja dosyc obficie krwawie ..i nadal uzywam tych wielkich podpach juz chyba 6 paczka ![]() itakasia mam te kropelki ale uzyje w ostatecznosci tzn jak juz nie da sie go uspokoic bajka ![]() Mojemu tez groziła zamartwica dostał 8/7/9 pkt Śliczna niunia ![]() karolcia mała rosnie ![]() frania tez sie boje krzsztuszenia bo moj maly łapczywie łyka a nie za bardzo chce odbic czasem mu sie uda ...dlatego klade go na boczku poki co ....basia o fajna rada eleono sliczna niunia i mamusia ![]() anoxa ![]() no wlasnie pierwszy spacer jak to zrobic ![]() na spiocha czy jak ? ale laik ze mnie ![]() co do kupek to jednak zmieniamy od razu no chyba ze nie slysze pierdów to nie sprawdzam i czasem po przebudzeniu kupal juz jest |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
kurde a u mnie lipa z pokarmem sie zaczela. jak z dwoch cyckow sciagalam po 120 ml to dzisiaj po poludniu ledwo 50 :/ cycki po sciaganiu jak flaki doslownie. musze znowu zaczac pic herbatke na laktacje bo dzisiaj to mi dla mlodej jedzenia nie starczy i pewnie bede musiala dokarmic sztucznym
![]() ![]() i mam pytanko... od kiedy zaczelyscie klasc maluchy na brzuszku? i czy ktoras z was zostala poinformowana przez lekarza ze dziecko ma male ciemiaczko ? moja niedosc ze wymeczyla sie przy porodzie, to ma lekka asymetrie buzki przez to ze byla tak scisnieta w brzuszku. musze ja klasc na lewym boku przez jakis czas... to jeszcze do tego ma to male ciemiaczko i nie wiem teraz jak z wit. D... w poniedzialek musze dorwac pediatre i zapytac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Papeteria - ja zazwyczaj wyjeżdżam na śpiocha, raz poszliśmy "normalnie" to mały 15 minut leżał nie śpiąc a potem lulu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() Mój bardzo mało leży na brzuszku, jakoś nie umiem tego zorganizować i on się wkurza.. jeśli już to sporadycznie leży na mnie.. jakoś tak przyjaźniej niż na łóżku.. boję się że położy buzię prosto i się zadusi bo podnosi tę chwiejną głowę i nie wiadomo jak mu opadnie xD Co do ciemiączka - nie wiem.. miał badane ale lekarka mówiła tylko, że bardzo ładne.. a czy ma mieć duże czy małe to ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
papateria my malego wkladamy jak nie spi a po kilku min na spacerze odlatuje
bajka mojego malego kladly polozne na brzuszku jeszcze w szpitalu i o dziwo od razu po karmieniu ![]() ![]() kurcze na Hubcia wszystkie skarpetki sa za duze i mu spadaja juz wszystkich probowalam i guzik wszystkie mu zlatuja posmarowalam sie tym cepanem ale on smierdzi cebula dobrze ze meza nie ma bo by mi nie pozwolil sie smarowac bo jemu zwykly balsam smierdzi a co dopiero to ale w sumie lubi smazona cebule ![]()
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() erotyczne gierki się naszykują jak zwącha cebulkę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
wiem kochane ze swiezy pokarm mozna przechowywac, tylko mi chodzi o ten juz podgrzewany niestety...
czy was tez tak tylek rwie po nacieciu ? ja sie pokusilam o zgrozo o to zeby zobaczyc jak mnie tam zmasakrowali... w zyciu chyba juz tylka mezowi nie pokaze. nacinali mnie dwa razy co sie okazalo i to zaraz przy tylku, a drugie jakos w bok :/ jak w szpitalu nie mialam problemow z siadaniem i w ogole to teraz mnei ciagnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Rozeznanie
|
czesc mamuski. a my zaczelismy zageszczac mleko i Oscar nie dosc ze nie ulewa to jeszcze je co 2-3h co juz jest sukcesem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Wtajemniczenie
|
Ja też tak miałam, nie martw sie wszystko jest ok jak tak kłuje to znaczy ze się goi i szwy wychodzą. Mnie przestało całkiem boleć 2 tyg od porodu, ale krwawię dalej..
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | ||
Zadomowienie
|
Ja po ok pół godzinie od jedzenia.
Co do chrzcin to ja dla siebie jeszcze nic nie mam, dla małej tak i dla M też tylko dla siebie nie mam pomysłu.Pochwal się co masz dla siebie to może się zainspiruję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tego ciągnięcia to też tak miałam, w szpitalu śmigałam i nic nie bolało a jak przyszłam do domu to po paru dniach zaczęło dopiero boleć i ciągnąć, dopiero teraz trochę lepiej a minęło 17 dni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Franek ma dzis kiepski dzień. Byliśmy u teściów i jak sie obudził to darł sie jak nigdy, nawet nie chciał jeśc. Dopiero wsadziliśmy go do wózka i na balkon. Może mu było za ciepło u nich, bo okna pozamykali. Cyrk musiał odstawić akurat przy teściowej, która histerycznie reaguje na płacz. Jak wróciliśmy tż był ryk, nie chciał jeśc. Ale kupka poszła, zjadł troszkę nieodciągniętego i piersi i jest póki co spokojny. Chciałam mu zmierzyć temperaturę i chyba mu za głeboko wsadziłam termometr dio buzi i wszystko zwymiotował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Rozeznanie
|
widze ze tez poruszacie temat chrzcin my robimy 12 wrzesnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
eleonoremio piękna księżniczka a najlepsze zdjęcie z mamą ![]() anoxa ![]() ![]() a co do cepanu to strasznie mnie zapach odstrasza ![]() ![]() co do czerwonych plamek to nie wiem bo mój to ma od porodu czerwoną plamę pod włoskami ![]() ![]() bajka a może podgrzewaj na raz mniejszą ilość a jak coś to podgrzejesz jeszcze. bo szkoda pokarm wylewać :/ ja na brzuszku staram się położyć z 2- 3 razy dzeinnie. po jedzeniu minimum 30 minut ale staram się ok 40 czy godziny. a kłade praktycznie od wyjścia ze szpitala tak położna kazala jak na 2 dzień przyszła Cytat:
![]() mi pampersy w nocy 4 godziny góra ![]() ![]() powtórze pytanie bo nie dostałam odpowiedzi a może jednak któraś wie ![]() jeśli wykasuje zdj które tu wstawiłam ( dupki syna ) to czy nie zostane zablokowana na forum ? bo jeśli nie przekręcam to przez to zablokowali hd ? zaczęłam sobie odciągać pokarm w celach magazynowania ![]() ![]() i kupiłam takie woreczki do mrożenia ale za 1 razem odciągam 60 ml a mały dziennie je ok 13 razy więc opakowanie tych woreczków by mi góra na 3 dni starczyło zakładając, że wieczorem i w nocy bym karmiła cycem. a drogie to troche bo 24 zł za 20 sztuk woreczków. i pomyślałam żeby kupowac pojemniki na mocz bo one są chyba sterylne ? gdzieś wyczytałam, że mamuśki tak robiły ale znowy z 2 strony te woreczki są bez BPA a takie pojemniki to nie wiadomo z czego :/ nie wiem,co o tym myślicie bo jakbym chciała w tych woreczkach jednorazowych to nie wyrobie finansowo za nic :/ Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-08 o 17:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
jusdan - ja ma komplecik w paski,bialo-niebieskie, spodniczka i marynarka na krutki rekaw,
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
wiolek nie pomoge z tymi pojemnikami bo nie mam pojecia a z tym kasowaniem zdjecia tez nie wiem jak to jest ale cos mi sie kojarzy ze wlasnie za to zablokowali hd
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- siala musze poczekac 3 tyg i jak tz wroci wyprobuje na niego moj nowy afrodyzjak
#1278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.farmaplanet.pl/contratube...20g-p-944.html a jaki krem byl polecany na forum, ze az 100 kosztuje?? co do wykasowania, to ja tez kiedys tak zrobilam (nawet 2 razy i mnie nie zablokowali) z tego co pamietam to HD robila to nagminnie wiec moze sie wkurzyli... nie wiem jaka jest zaleznosc ale na Twoim miejscu ja bym skasowala, bo wiesz to nie jest zamkniety watek i nie wiadomo co za zboczuchy moga takie fotki dostac :/ pojemniki na mocz smialo kupuj! nam wlasnie polożna w szkole rodzenia mowila, zeby nie kupowac tych specjalnych na pokarm bo mozna zbankrutowac tylko te STERYLNE na mocz a o BPA to ponoc sie w jakiejs kosmicznie duzej temperaturze ujawnia (ponac 100 stopni) wiec to pic na wode troche i nakrecanie takie przez firmy produkujące rzeczy dla maluszkow a ja od dzis w nocy karmie przez nakładki.. nie dałam rady samym cycem ![]() odciągam troche przed karmieniem ale i tak nie wiele to daje mam nadzieje, ze jak mi sie sutki przyzwyczają to bedzie chciala normalnego cyca bez nakładki, bo nie usmiecha mi sie przez najblizsze poł roku walczyc z wyparzaniem nakładek przed kazdym karmieniem... ![]() dziewczyny po CC napiszcie mi czy zdjecie szwow boli???
jeśli masz ochotę, kliknij ![]() http://r12.bloodwars.interia.pl/r.php?r=33256 http://s9.suwaczek.com/201008024565.png Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-08-08 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiolek w butelkach wielorazowych mozesz przechowywac np. medeli i wyjdzie Ci najtaniej np w takich :http://allegro.pl/item1169193265_med...a_pokarmu.html sa bez bpa na pewno Co do krwawienia po porodzie, ja urodzilam 16 dni temu i juz od 3 dni nie krwawie, mialam tylko takie zolte uplawy a dzis juz prawie czysciutko a szwy znalazlam 2 dni temu i juz nie czuje, ze cos mi tam robili z kroczem, ale zajzec sie boje, tz zagladal i mowil, ze ok jest ![]() Mala mi spi od 16 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
pilotka
ja wiem ze przy dobrze przystawionym dziecku brodawki nie bola, moze tylko chwilowo. tak wiec trzymam kciuki. jak dzidzia chwyta wystarczajaco gleboko to piersi szybko sie goją. powodzenia ![]() nareszcie odpadl nam pepek ![]() ![]()
#1281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() musze zapytac ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- aaa zapomnialabym, Siala_Bala super zielone spioszki, moj ma takie same, dostal na prezent od babci i tak samo slodziutko w nich wyglada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do kasy, to swieta prawda... ![]() Siala - no właśnie ! ![]() ![]() Papeteria - dzieki ![]() ![]() Bajka - ja dzisiaj pierwszy raz ściągałam, i wyszło mi 60ml.... Trwało to 20 min zanim się ściągnęło. Nie wiem czy to kwestia laktatora, czy ja mi pokarm tak leci kiepsko... Ale karmie bezpośrednio piersią zawsze i dzieciak nie narzeka... Po 10 - 15 minutach przy cycu odjazd i szczęśliwa mina... Dwie takie serie w ciągu godziny ma i potem cisza na uhuhu nawet 4 godziny... Ana jutro będzie miała tydzień cały, więc wychodzi na to, że karmie zaledwie od tyg, to może jeszcze ze mnei tak nie leci jak powinno ![]() To nie kumam troche, czy ona sie najada tak małą ilościa pokarmu ? Czy lepiej ciągnie ze mnie niż laktator ???? Ile czasu powinno zająć ściągnięcie takich 100 ml ??? Aaa i apropo ściągania, to jak to zrobic dalej ??? Tzn ok ściągne sobie porcyjke, w butle i wtedy co ? do lodówki tak ? potem podgrzać ? a jak ściągne, to jak długo może stac w butli np na biurku ? ![]() wiolek - oo widze, że też sciągasz 60 ml ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
rozwiązaniem w tej chwili są nakładki bo z nim karmienie tez jest OK.. tylko nie chcialabym aby tak zostało juz na zawsze.. moze jutro sie przemogę i sprobuje bez karmic, ale w nocy jeszcze z nakładkami bo musze odpoczac.. kurcze super z tym pepuszkiem ![]() ![]()
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
aaa i jeszcze pytanie
![]() wyszły małej wczoraj takie czerwone jakby plamy wszedzie ( brzuszek, plecy, uda, ramiona ) takie czerwone plamki i plamy. Oprócz twarzy. Na pewno to nie są potówki... więc alergia pokarmowa ??? Jak ona wygląda ??? wówczas podejrzana byłaby papryka czerwona, banan, ser ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Morgana, anoxa
ja tez mam zeberke, ale to juz od 8 lat, przyzwyczailam sie ![]() pilotka pewnie ze jest powrot z nakladek do samej piersi ![]() ![]()
#1287 |
Zakorzenienie
|
pilotka mysle ze to kwestia kilku dni i sutki przestana bolec moje tez bolaly ze az mi sie plakac chcialo teraz jest ok mnie sciagniecie szwu wogole nie bolalo
niezawsze mi o tym przechowywaniu polozna od laktacji mowila wiec tego sie trzymam morgan jak juz pisalam 6godz w tem pokojowej 24h w lodowce 6mc w zamrazarce
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
i nie stresujcie sie ze odciagacie malo mleka
![]() ![]()
#1289 |
Zakorzenienie
|
pilotka ja w szpitalu tez karmilam przez nakladki tak jak itakasia pisze pozniej da sie przestawic w sumie moj maly sam wypluwal nakladki i ich pozniej nie chcial tylko cycusia chcial samego
itakasia tez sie przyzwyczaje pewnie tylko chce zeby zbledly i smaruje zeby miec czyste sumienie ![]() ![]()
#1290 |
Zakorzenienie
|
anoxa
zbledna, zobaczysz ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.