|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję |
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Mała! gratuluję z całego serducha
![]() też się wzruszyłam oby więcej takich dobrych nowin wśród nas
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki staraczki
a ja mam takie pytanko, czy któraś z Was ma w domu pieska? Zastanawiam się, jak ja sobie poradzę, jak będę w ciąży i jak urodzi się dzidzia, a tu jeszcze piesek...ma któraś podobny problem?
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Mała! serdecznie gratuluję
![]() : oklaski:Aż się popłakałam ze wzruszenia, a wyobrażam sobie co ty musisz czuć! Fajnie, że którejś z nas się udało! to powinno podnieść nas dziewczyny na duchu, bo to znaczy że nam też się uda A tak wogóle to pisz nam tu szybciutko jak to zrobiliście, że sie udało ![]() Sigalla - wiem że łatwiej powiedzieć niż zrobić ale głowa do góry. Zaczął się kolejny cykl i nowe starania ale tym razem już owocne "Marzenia są po to by się spełniały" |
|
|
|
|
#1296 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Ja trzymam kciuki mocno mocno ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Dawno nie zajrzałam do wątku
Ja dzisiaj mam niespodziankę, mój Tż za pół godziny przyjeżdża z zagranicy ![]() a był w weekend i miał być na święta dopiero... tak więc staranka ponownie czas zacząć !
|
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to dzialajcie jak najwiecej Powodzenia i trzymam kciuki
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Od kilku dni podczytuje to forum i postanowiłam się odezwać. Razem z mężem zaczęliśmy starania o bobasa, które wyszły dość spontanicznie. Od czerwca zaczęłam chodzić do różnych lekarzy by znaleźć przyczynę nieregularnych cykli, które dochodziły nawet do 60 dni. Ostatecznie wylądowałam u Pani ginekolog- endokrynolog, której udało się w miarę uregulować moje cykle . Wciągu ostatnich trzech miesięcy biorąc estrofem i duphaston miały 29, 26 i 31 dni. Po odłożeniu tych leków poszłam na kontrolne usg jajników i dowiedziałam się, że mam w nich bardzo mało pęchęrzyków. Pani doktor stwierdziła, że jeśli chcemy mieć z mężem dziecko to radzi już się o nie starać, bo za rok może być już za późno... Wizyta podziałała na mnie jak zimny prysznic. Mam 24 lata, dopiero co skończyłam studia, zaczęłam poszukiwania pracy a tu nagle taka decyzja- dziecko teraz, albo (być może) nigdy. Tak więc tym sposobem jestem po pierwszym cyklu starań, z kontrolnego usg wyszło, że była owulacja i teraz czekam na rozwój sytuacji. Ostatni okres miałam 6.10, a przez ostatnich 10 dni brałam duphaston, który miał w razie czego podtrzymać ciąże. Jutro jest 30 dc i będę robić test, strasznie się denerwuję. Pomimo tego, że starania wyszły nagle chciałabym, żeby już się udało...
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy Cie w naszym gronie staraczek![]() Rob rob test, bede czekala z niecierpliwoscia na wynik I trzymam za Ciebie mocno kciuki tak jak za pozostale staraczki Kochana - wiem ze medycyna jest daleko posunieta w tych czasach i mimo ze organizm lubi platac figle, wierze ze mala ilosc pecherzykow nie przeszkodzi w dazeniu do upragnionego celu...
|
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jesteśmy w tym samym wieku. też się staramy, zawsze mi się wydawało że 24 lata to taki optymalny wiek. przy którym o "problemach z zajściem" mówi się rzadko..widocznie się myliłam. 3mam kciuki za Was ![]() Smerfetko, dziękuję jak dobrze pójdzie to we wtorek będę robiła badania hormonalne. mam nadzieję że @ przyjdzie po proverze... trochę boję się FSH mam nadzieję że będzie w normie...
|
||
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
MAŁA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moje wielkie gratulacje,bardzo się cieszę razem z Toba dbaj o siebie i trzymaj za nas kciuki. ![]() ![]() ![]() klask i:![]() ![]() Sofcia trzymam kciuki za staranka.
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za miłe przyjęcie.
Dzisiejszy test wykazał jedną kreskę... ![]() Okresu nadal brak, ale straciłam nadzieję, że coś z tego będzie. |
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
MAŁA!
wielkie gratulacje!!! teraz niech fasolka rosnie zdrowa i duza! marzena_S- przykro mi niestety ciężko uniknać oczekiwania i nadziei że @ jednak nie przyjdzie. Te 2 tyg. czekania dla mnie są najgorsze, bo o niczym innym nie myślę. Oduczyłam się juz na szczeście wyszukiwania u siebie ciązowych objawów. U mnie dzisiaj już lepiej z nastrojem. @ przyszła i cieszę się z tego. Bo to oznacza nowy cykl starań:ehem Tak poza tym mój najdroższy mąż zgodził się dzisiaj zebyśmy mieli psa Edytowane przez sigalla Czas edycji: 2010-11-04 o 12:04 |
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od 2 miesięcy mam goldena retrivera( prawie brat labradora ) i jest CUDOWNYM NAJFAJNIEJSZYM I NAJBARDZIEJ POCIESZNYM pieskiem, taka przylepa, zawsze pocieszy jak m jest smutno i też mieszkamy w bloku, no iwłaśnie się zastanawiam, jak sobie poradzimy jak będę w ciąży i jak się urodzi dzieciątko, ale mam nadzieje, że bedzie oki![]() Kupuj pieska i będziemy się radzić
|
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() uwielbiam psy i całe życie był u nas pies. Moj mąż nie miał, chociaż chciał i myślę, ze najwyzsza pora to zmienic ![]() Co do psa i dziecka to nie mam żadnych obaw. Wręcz chce psa własnie dlatego też że planuję dzidziusia. Dzieci przy psie lepiej się rozwijają, uczą opiekuńczości, wrażliwości. Te rasy o których mowimy są bardzo delikatne i inteligentne. Nie musisz się niczego obawiać. Słyszałam wręcz, że pies wyczuwa jako pierwszy że jego Pani jest w ciąży i bardzo łagodnieje
|
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się bardziej obawiam tych spacerów, no bo,np. jak mój mąż pójdzie na noc(pracuje na zmiany), to jak ja wyjdę z małym dzieckiem i psem na nocny spacer?To mnie najbardziej męczy...
|
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak mi się wydaje, ale moze faktycznie jest to problem. Nigdy nie miałam psa w bloku, a w domku można było go wypuścic na dwór o każdej porze
|
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też muszę się pochwalić... wczoraj rano zrobiłam test i ..... II kreseczki Jeszcze to do mnie nie dociera.... Poza brakiem @ i strasznie obolałymi piersiami żadnych innych objawów... Ale test pokazał wyraźnie![]() ![]() ![]() Jestem tak zakręcona, że nie wiem od czego teraz zacząć... Chyba powinnam umówić się na wizytę do gin![]() Ale się cieszę Przesyłam dziewczyny fluidy i trochę magii, żeby i Wam jak najszybciej się udało
|
|
|
#1311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dbaj o siebie i maleństwo |
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
: cmok:widzę że dobra passa się zaczęła... dziewczyny, coś mi się wydaje że pójdzie lawinowo![]()
|
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
sigalla, dzięki za pocieszenie.
Chyba za bardzo z tż chcieliśmy, żeby się udało za pierwszym razem. Trudno, teraz czekam na okres i kolejne starania przed nami. ![]() Co do psa, to ja jestem właścicielką Labradora, który ma 6 lat i jest moją wielką miłością. To bardzo inteligentny i pogodny psiak, jeśli chodzi o połączenie małe dziecko + pies to bardzo pomocne jest forum dotyczące labradorów (www.labradory.info ). Są tam poruszane różne aspekty życia z labradorem, więc serdecznie zapraszam do zapoznania się z nim. mikado5, gratulacje !!! Takie informacje zawsze dają wiarę, że i Nam się uda. Dbaj o siebie i maluszka. |
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Mikado5 serdeczne gratulacje
![]() w którym cyklu Wam się udało? Ja czuję że dzisiaj mam owulację tak mnie jajniki bolały i podbrzusze więc czekam aż mężuś z pracy przyjedzie i przytulanki będą oby owocne. Miłego popołudnia,ja teraz zmykam czyścić piekarnik a tak tego nie lubię.
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE DO PRZYSZŁEJ MAMUSI!!!
Dziewczyny chciała zapytać bo mam już totalnego kręćka... temp od 3 dni regularnie wzrasta najpierw 36,4 potem 36,5, 36,6 a dziś 36,7 więc skoku jako tako nie było normalna temp to ok 36,4 lub 36,5 i wczoraj źle się czułam bolały jajniki. Były też przytulanki ( to był 16 dc) tak samo wcześniej (czyli 13 i 14 dc) generalnie cykle mam 29 dni. Dzisiaj wyczułam, że szyjka macicy jest "otwarta" i mam sporo śluzu?? nie wiem o co biega, czyżby owulacja, ale nie możliwe bo temp. wysoka? |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam wszystkim dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
Co do cyklu - to był 1
to się nazywa super płodność ![]() GRATULUJĘ |
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Mikado5
to tym bardziej gratuluję szybkich efektów staranek.
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

Ja już po badaniach...zrobiłam też morfologie i chyba ok!

Mam już 31 lat hihi (i dobrze mi z tym)

klask i: