Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 11:35   #1291
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Na fotach poza leżąca, to myślałam, że to taka sankowa gondola.

O proszę, a to ciekawostka.

Kleiku ryżowego, na mleku?
Ja się zastanawiam czy tak nie podać też, a potem przed przeniesieniem do łóżeczka, dobić mlekiem... tym razem kleik na mleku i bez jabłka.
Bo może to jabłko go gniecie w nocy.
Nie, oparcie jest Bez sensu nie chcę się cofać

Ze strony bobovity:

Po czym poznasz, że Twoje dziecko jest gotowe
Dziecko ma swoje sposoby, by pokazać Ci, że dojrzało do pokarmów stałych... co więcej, trudno Ci będzie zignorować te sygnały.

Oto najważniejsze oznaki, których trzeba wypatrywać ok. 4–6 miesiąca życia:

• Zwiększyłaś liczbę karmień butelką do co najmniej 6 razy dziennie lub 6 porządnych karmień piersią, a niemowlę nadal nie jest zadowolone.
• Dziecko jest głodne wkrótce po solidnej porcji mleka.
• Zaczyna się budzić w nocy, choć wcześniej przesypiało noc bez przerw.
• Może też ssać piąstkę lub interesować się tym, co sama jesz.

-------------------
Tak, kleiku ryżowego na mleku. Na 200ml mleka daje się 6-7 łyżek stołowych kleiku, by był łyżeczkowy. Ja dam na 60ml jakiejś półtorej łyżki. No, może jedną, coby nie walić z grubej rury. Agu KOCHA jeść łyżeczką, normalnie śledzi ją wzrokiem i japę otwiera szeroooooko!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Moja mama kupiła taką książkę - fajna bardzo:

http://www.gotujmy.pl/zdrowa-dieta-d...kuly,3260.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:40   #1292
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
marhalczar dziękuję, mozesz śmiało pisac na ekokaltex@op.pl
z góry jestem bardzo wdzięczna

no faktycznie malusia juz troszke wyrasta z gondolki
No tak, ma zapasu niecale 10 cm

Schematy wyslane

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-09-14 o 11:42
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:42   #1293
Konto usunięte

http://przepisydladzieci.webpark.pl/index.htm fajne przepisy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:42   #1294
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
To i my się pochwalimy jak ładnie polubiłyśmy leżenie na brzuszku.
super

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość

cena powalająca, więc cos musi w tym być
a powaznie- nie słyszałam o nich, muszę ich gdzieś "skosztować"

"
Polecam chocby próbke skosztowac co prawda kążdy ma inne gusta
ale może podejdą - ja dla nich zdradziłam Escade i Kenzo które płaczą na półce w łazience co do ceny - rzeczywiście sporo ale dobre perfumy mają swoją cene

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość

Gratulacje rocznicy wszystkiego dobrego.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Silpe - gratki, niezły wynik
dziekuje

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
za rocznicę i prezent.
.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
wklejam aktualne zdjęcie mojej niuni
cudna

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Witam!

A na koniec się chwalę - Boguś się dziś sam parę razy obrócił z plecków na brzuszek . I ładnie rączki wyciągnął sobie, podparł i patrzył.

Cytat:
Dzień dobry

Ja mam rajtki jakies no name jedne a drugie na chrzest kupilam coccodrillo i widze,że porządne, a i cena moze być -11 zł, tylko nie wiem jak kolorowe bo te moje są białe.

A teraz spadam, mam mase sprzątania bo chrzciny w niedziele.
Trzymjacie kciuki za pogodę
miłego dnia
też mam raitki dla młodej z tej firmy ale płaciłam 11zł i 15 zł - ładne wzorki mają - wogóle żeczy z coccodrillo są śliczne i konkretne jeśli chodzi o wykonanie i jakośc .

kciuki zaciśniete

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Niedawno weszłam do H&M i padłam, bo 24 złotki kosztowała para bodajże.
24zł za dwupak - kupowałam

djerba- spodenki jeansowe widziałam w C&A

witam

u nas dziś znów pogoda marna ale spacerek zaliczony .
a po 13stej jade do mojego gina - nie byłam jeszcze na wizycie kontrolnej po porodzie
najpierw on był 2 tygodnie na urlopie a potem ja wylądowałam z małą w szpitalu - wiec czas sie juz wybrac . ot tak dla sprawdzenia - raczej wszystko w pożądku powinno byc - krwawic przestałam 4 tyg po porodzie a 2 tyg temu miałam pierwszy okres - było superw porównaniu z okresami z przed porodu - tak moge miec zawsze

mała po dniu przerwy znów ma małego maruda i najlepiej jej na rączkach dla przykładu w niedziele na rączkach była histeria to dziecko co dzien ma inne widzi mi sie cd skoku

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:52   #1295
marhalczar
Zadomowienie

jamaicaP ........email przychodzi zwrotny

Delivery to the following recipient failed permanently:

ekokaltex@op.pl

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 501 501 5.1.3 Odbiorca <ekokaltex@op.pl> nie istnieje / Recipient <ekokaltex@op.pl> does not exist (state 14).
Stary 2010-09-14, 11:52   #1296
jamaicaP
Rozeznanie

szaja DZIEKIIIII
marhalczar jeszcze nie doszlo...

mala spala prawie 3 godz szok

ekokalatex@op.pl ? marhalczar, sprobuj raz jeszcze, posprzatalam w skrzynce i powinno dojsc

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-14 o 11:54
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:53   #1297
Konto usunięte

Silpe, wiedziałam, że o czymś zapomniałam Najlepszego rocznicowego

Djerba, w HM są fajne jeansy, a teraz mają promocję, że każde jeansy 20zł taniej.
Stary 2010-09-14, 12:03   #1298
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam..
Kolejna proba podania butli zakonczona niepowodzeniem..
Ratujcie, bo ciezko to przyjmuję!
mleko moje, mm, butla TT, nuka, mleko cieplejsze, chlodniejsze, na lezaco, na siedzaco, podawane przeze mnie, przez TZ, kiedy jest usmiechniety-przed czasem karmienia, kiedy glodny na maxa,rano, po poludniu...i doopa
ja rozumiem, ze mam najfajniejsze cycki na świecie, ale żeby aż tak??
CO ROBIĆ??

moze poprostu kup zwykła butelke ze zwykłym smokiem w aptece ?? nie wiem
moja pije z butelki 2 razy dziennie (mamy lovi smok 2 ) pierwszy raz butla karmił tż ja poprostu wyszłam z pokoju i sie udało a tez nie chciała i była naprawde głodna bo po drzemce około 3 godz

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
To i my się pochwalimy jak ładnie polubiłyśmy leżenie na brzuszku.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:

Dziewczyny ja mam naprawdę mega problem z tym leżeniem na brzuchu...moja Zosia szalenie nie lubi tego, już nie plakała jak ja kładłam a od wczoraj znów histeria...nie wiem co mam robić...nic tylko lezy jak placek...zabawianie, gadanie, oszukiwanie że najpierw na samolocik a potem na mate,nic!i cały czas głowa w jedna stronę i ani drgnie. jestem załamana lekarka kazała kłasc i kłade ale wytrzymuje jakies 5-10 min płaczu i już. ale ona wcale sie nie stara ruszyc jak patrze jak wasze dzieciaczki slicznie sobie radza to az serce peka,że moja nie umie.co mam robić?

próbowałas ja kłasc na siebie na brzuszku ??
wiesz moze kładz ja czesciej ale na krótki okres czasu
trzymam kciuki zeby sie udało

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:05   #1299
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
szaja DZIEKIIIII
marhalczar jeszcze nie doszlo...

mala spala prawie 3 godz szok

ekokalatex@op.pl ? marhalczar, sprobuj raz jeszcze, posprzatalam w skrzynce i powinno dojsc

moja jak narazie 2 i pól godz juz spi...

emaila wysylam na nowo...ok
Stary 2010-09-14, 12:09   #1300
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Edziu.. od kiedy małemu zakrapiam tę biodacynę i masuję kanalik to tej ropy jest coraz więcej
Też tak mieliście? To efekt masowania, stan jakiś przejściowy czy powinnam odstawić to wszystko w pierony?
Tak to przemywałam mu raz, dwa razy dziennie i było okej.. a teraz przy każdym karmieniu czyli co 3h mu musze oko przemywać bo ropa się zbiera
I mnie kazał kanalik masować: albo dociskać i puszczać albo docisnąć i ruszać palcem góra-dół
A Tobie prawo -lewo.. to ja chyba kółka zacznę mu wywijać przy tym nosku :/
ponoć dobrze ze wychodzi ropa bo ona tam zatyka ten kanalik i jak ty je masujesz a ona wychodzi jemu sie to udrożnia
no mi kazała kółka walić

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
no ślicznie wyglądacie
o jak ładnie unosi głowkęnie to co mój leniuch
jaka śliczna i taka drobniutka

Stary 2010-09-14, 12:14   #1301
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051928]Nie żałuję, tak samo jak 3pak skarpetek 15zł - i też nie żałuję, bo są mega długaśne, jak nie zakładam rajstopek to zawsze mogę podciągnąć pod spodniami. A rajstopki muszę mieć, wszak dziewczę w kieckach się szlaja
[/QUOTE]
takie dugaśne- rozwijane skarpetki są też z erly days. pakowane chyba w 6-pakach. kupowalam Maksiowi na allegro jak byl malutki.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 12:20   #1302
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Mój chłop chce zrobic z dziecka chyba jakiego morsa. Byłam wczoraj na wywaidówce u starszej, troche sie pzreciagnęło - wróciłam po 19., kiedy młody już spi. Wcześniej był problem z nakarmieniem, dał mu kaszkę na mm. Dziecko pzreżyło. Patrzę, a tu młody ubrany w samo body z krótkim rękawem! Na to TZ: przecież leży pod kołdrą. A u nas w domu 19 stopni jest. I wiecie co? ciepły był, to go zostawiłam tak do rana, nie obudził sie w nocy ani razu bez powodu, tylko 2 razy na karmienie. A ostatnio cos sie budził za często nie z powodu głodu - było nmu za goroąco. Wcześniej zakładałam mu body z krótkim, spiochy+kaftan. A wy, jak ubieracie szkraby do snu??
.
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
U mnie jest 22 stopnie w domu. Małą ubieram tylko w pajaca lekkiego i przykrywam cienkim kocykiem i tak jest rozgrzana jak ją wyjmuję z łóżeczka
To moja mała to zmarzluch chyba. W domu mam 19-21 stopni i muszę małą kłaść w body z długim rękawkiem, półśpioszki lub spodenki i skarpetki i w śpiworek i to taki grubszy - jak próbowałam cieniej to nad ranem mała nie była zimna tylko lodowata a teraz jest taka przyjemnie cieplutka.
Cytat:

Co do spania to ja kładę go do śpiworka, a ubieram bawełniany pajac.

A na koniec się chwalę - Boguś się dziś sam parę razy obrócił z plecków na brzuszek . I ładnie rączki wyciągnął sobie, podparł i patrzył.
Brawo Agatka wcześniej się kilka razy obróciła ale teraz nie chce już od dłuższego czasu tylko na boczku lubi leżeć.
Cytat:
no a jak!!!! zaczelam popalac ostatnio wieczorami i maz mnie nakryl i mowi eeeeej bo ci drugie zrobię! hehe w ciazy nie palilam
a serio to mamy a raczej maz ma plan conajmniej trojke splodzic mysle ze za 2-3 lata to najwczesniej, rodzilam bez znieczulenia i do tego pamietam jak dzis jak mi wyciagneli bebechy na wierzch zeby polatac mnie w srodku i to bolalo milion razy bardziej niz porod bez zniecz,myslalam ze zejde na tym madejowym łożu bo wsio na żywca i w niemilej atmosferze, wiec ekhm.... na pewno nie tam i na pewno z zzo i to potrójnym
Mój mąż też chce więcej dzieci ale ja zastrzegłam że albo zzo albo jedno dziecko nam wystarczy.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:24   #1303
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

czytałam ze łatwiej dzieciom jest sie przekrecic z brzuszka na plecy
Moja tego nie potrafi ( musze dac jej palec wtedy zrobi sama niestety nie) wygląda to tak jakby sie bała ale za to z pleców na boki i na brzuch sie pieknie przekreca czasem nie wie co ma zrobic z rączą która gdzies tam jej po drodze utknęła
młoda tez nie bawi sie swoimi nogami chodz wie ze je tam ma
bo np podczas kąpieli kiedy siedzi (oczywiscie ja trzymam) wykopuje pieluszke i łapie bańki

Stary 2010-09-14, 12:25   #1304
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
moja jak narazie 2 i pól godz juz spi...

emaila wysylam na nowo...ok
mail jest dziekuję
Róża pochłonęła 170ml mleka.... normalnie zjada 120 ml ale ostatnio kilka razy zdarzylo sie ze zjadla 150 ml, chba zaczne jej wiecej robic
Stary 2010-09-14, 12:40   #1305
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
no a jak!!!! zaczelam popalac ostatnio wieczorami i maz mnie nakryl i mowi eeeeej bo ci drugie zrobię! hehe w ciazy nie palilam
a serio to mamy a raczej maz ma plan conajmniej trojke splodzic mysle ze za 2-3 lata to najwczesniej, rodzilam bez znieczulenia i do tego pamietam jak dzis jak mi wyciagneli bebechy na wierzch zeby polatac mnie w srodku i to bolalo milion razy bardziej niz porod bez zniecz,myslalam ze zejde na tym madejowym łożu bo wsio na żywca i w niemilej atmosferze, wiec ekhm.... na pewno nie tam i na pewno z zzo i to potrójnym
ja przestałam palić 24 kwietnia 4 miechy pozniej spłodzilismy Ami :d do dzis nie pale i nie ciagnie mnie a paliłam 16 lat i dochodziło do 2 paczek dziennie wazyłam 46 kg smiali sie ze mnie ze bede musiała cegły w torebce nosic zeby mnie nie zmiotło

i powiem ci ze jedyną korzysc z tego mam taka ze jestem zdrowsza i udowodiłam sobie ze mam silną wole znaczy kazdy palacz ma silną wole bo na kasie nic nie zyskałam nie bedzie tego merca ani domku za ta kase której nie wydaje juz na fajki a szkoda
bo marze mieszkac w domu

i tez rodziłam bez znieczulenia i az tak nie bolało jdynie co to te koncowe skórcze tak mi dopiekły ze mojemu napisałam sms ze go zabije i ma szczescie ze go nie ma przy mnie bo by oberwał za to co mi zrobił ale to była tylko chwilowa mysl

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Aby dziecko spalo dobrze w nocy musi miec cieplo ale nie goraco. Idealna temperatura w pokoju dizecka powinna byc stala:18C
Zalecane jest do spania przy temperaturze:

24C....body krótki rekaw + narzutka poscielowa
21C...body krótki rekaw+ narzutka z cienkim kocykiem lub spiworek letni
18C...body dlugi rekaw lub pizama calosciowa+ narzutka i gruby koc lub cienka kolderka lub spiwór sredniej grubosci
16C...pizama calosciowa+ kolderka lub spiwór zimowy

Ja w lecie ubieralam tylko w body z krótkim rekawkiem, teraz gdy noce troszke chlodniejsze z posciela cieniutka jednowarstwowa lub pizamka letnia..., a na jesien zime mam pizamki o róznej grubosci + spiworki tez ciensze i grubsze oraz kozyki o róznej grubosci na dzien

jacie u mnie przy 18 stopniach to nos zamraża bryyyy tak 21 c 22C to juz mozna w krótkim rekawku ale bez szalenstw

teraz mamy 25 ale dziennie wietrze i mała mi spi w samym bodziaku z krótkim rekawem przykrywam ja kocykiem ale za kazdym razem zanim jeszcze zasnie sie odkopuje czekam az zasnie i ja przykrywam ale odruch jest natychmiastowy i spi z parówami na wierzchu

Stary 2010-09-14, 12:45   #1306
jamaicaP
Rozeznanie

edzia, mnie porod nie bolal, ani skurcze, w porownaniu z tym jak mnie lyzeczkowali i szyli pochwę od srodka juz po porodzie to wszystko przed tym jak mnie skladali do kupy, wydaje mi sie teraz przyjemnoscia hihihi

no dobra, my lecimy na spacerek, chociaz ja najchetniej przesiedzialabym dzis pod kolderka caly dzien, jakos takmi dzis .... domowo
Stary 2010-09-14, 12:49   #1307
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja przestałam palić 24 kwietnia 4 miechy pozniej spłodzilismy Ami :d do dzis nie pale i nie ciagnie mnie a paliłam 16 lat i dochodziło do 2 paczek dziennie wazyłam 46 kg smiali sie ze mnie ze bede musiała cegły w torebce nosic zeby mnie nie zmiotło

i powiem ci ze jedyną korzysc z tego mam taka ze jestem zdrowsza i udowodiłam sobie ze mam silną wole znaczy kazdy palacz ma silną wole bo na kasie nic nie zyskałam nie bedzie tego merca ani domku za ta kase której nie wydaje juz na fajki a szkoda
bo marze mieszkac w domu

i tez rodziłam bez znieczulenia i az tak nie bolało jdynie co to te koncowe skórcze tak mi dopiekły ze mojemu napisałam sms ze go zabije i ma szczescie ze go nie ma przy mnie bo by oberwał za to co mi zrobił ale to była tylko chwilowa mysl

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

jacie u mnie przy 18 stopniach to nos zamraża bryyyy tak 21 c 22C to juz mozna w krótkim rekawku ale bez szalenstw

teraz mamy 25 ale dziennie wietrze i mała mi spi w samym bodziaku z krótkim rekawem przykrywam ja kocykiem ale za kazdym razem zanim jeszcze zasnie sie odkopuje czekam az zasnie i ja przykrywam ale odruch jest natychmiastowy i spi z parówami na wierzchu
Ja w dzien mam teraz w domu 24-26C, bo jest lato jeszcze, jak przekraczalo 27 to wlaczalam klimatyzacje, a w nozy przy otwartym oknie spimy.
W zimie zas mam termostat na 20C zaprogramowany i temp jest stala
Stary 2010-09-14, 13:07   #1308
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22055529]Nie, oparcie jest Bez sensu nie chcę się cofać

Ze strony bobovity:

Dziecko ma swoje sposoby, by pokazać Ci, że dojrzało do pokarmów stałych... co więcej, trudno Ci będzie zignorować te sygnały.

• Zwiększyłaś liczbę karmień butelką do co najmniej 6 razy dziennie lub 6 porządnych karmień piersią, a niemowlę nadal nie jest zadowolone.

[/QUOTE]

no własnie młoda zamiast spać jak dawniej czyli jak papu miała około 21 potem koło 2-3 to teraz je koło 21 koło 24 i o 3 i 6 i o 8 itp :| czasem nawet w dzien musze cyca dac po póltorej godz myslałam ze to skok jakis ale widocznie daje mi znać ze chce cos wiecej niz mleko i dokładnie odniosłam wrazenie ze ciagle sie na mnie patrzy jak jem myslałam ze to kolor potrawy ja przyciaga
dzieki szaja za wyedukowanie

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Ja w dzien mam teraz w domu 24-26C, bo jest lato jeszcze, jak przekraczalo 27 to wlaczalam klimatyzacje, a w nozy przy otwartym oknie spimy.
W zimie zas mam termostat na 20C zaprogramowany i temp jest stala
moze to od wilgotnosci powietrza zalezy nie lubie klimatyzatorów zawsze po nich peka mi głowa i mam bardzo mocny ból gdzie sa zatoki

tak samo na mnie działaja wentylatory nie wiem ja to chyba jakas uzi(czyt-uciekinier z inkubatora) jestem

Stary 2010-09-14, 13:09   #1309
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22054168]P

U nas też. Czytałam, że w momencie gdy śpiące całą noc dziecko zaczyna się wybudzać, to oznaka jego gotowości do spożywania stałych pokarmów. Coś w tym jest.

Dzisiaj wieczorem zamierzam prócz zagęszczonego mleka dać najpierw porcję niewielką kleiku łyżeczką. Rzecz jasna, mleka wówczas mniej do picia.

Ok, idę przątać dalej [/QUOTE]

Ooo proszę.
Moja. jak kładlam ją 20-30 budzila sie o 8. teraz o 3 i 6.

Tylko kuuurdę u nas te zagęszczanie mleka na wieczór jakos nie wiele daje Moze za mało daje kleiku?
Nie wieeem...

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 13:57   #1310
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,

Proszę o diagnozę.Ola zjadła o 9.00 i pojechałyśmy do koleżanki.Tam usneła i przespala jedzenie o 11.00 ale przed 12.00 wstała i chciałam jej dac cyca a ta podziekowała i sie rozdarła.Ponosilam ją trochę,uspokoiła się ale nadal cyca nie chciała.No to ja w auto i wracam do domu.W samochodzie usnęal,po powrocie do domu chciałam dac znowu cycaa ta nie.Rozdarła sie na poł godziny dałam rumianku w butelce , trochę zjadła.Potem usnęła mi na rekach ze smoczkiem.Mój cyc jest bee.Teraz ją odłożyłam na łóżko aby napisac posta, obudziła sie i dalej koncert.
Czemu ona nie chce mojej piersi.Godzinę temu powinna jeśc znowu a ta nie chce.

Ide zrobić kolejne podejście.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:07   #1311
kumkura
Rozeznanie

Kobity który kubek lepszy?
http://allegro.pl/tommee-tippee-esse...213434165.html
czy
http://allegro.pl/kubek-niekapek-150...213202288.html
ten pierwszy ponoc dla dzieci od 4 mca, a ten drugi o 6go...ale dziwne, bo ten dla mlodszych chyba ma plastikowy ustnik, a drugi ma miekki???nic nie kumam..
a może macie jakieś sprawdzone niekapki?:?
a i jeszcze znalazlam ten:
http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...224310254.html
i chyba wyglada najlepiej i chyba ma miekki ustnik...

Edytowane przez kumkura
Czas edycji: 2010-09-14 o 14:11
kumkura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:23   #1312
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Aby dziecko spalo dobrze w nocy musi miec cieplo ale nie goraco. Idealna temperatura w pokoju dizecka powinna byc stala:18C
Zalecane jest do spania przy temperaturze:

24C....body krótki rekaw + narzutka poscielowa
21C...body krótki rekaw+ narzutka z cienkim kocykiem lub spiworek letni
18C...body dlugi rekaw lub pizama calosciowa+ narzutka i gruby koc lub cienka kolderka lub spiwór sredniej grubosci
16C...pizama calosciowa+ kolderka lub spiwór zimowy

Ja w lecie ubieralam tylko w body z krótkim rekawkiem, teraz gdy noce troszke chlodniejsze z posciela cieniutka jednowarstwowa lub pizamka letnia..., a na jesien zime mam pizamki o róznej grubosci + spiworki tez ciensze i grubsze oraz kozyki o róznej grubosci na dzien
Dziekuje za info, ja jednak chyba zostanę przy tym samym bodziaku. Jaka ja głupia byam, ze starego mego nei słuchałam! Zastanawiałam sie tak ostatnio: po kiego grzyba on sie tak budzi w nocy? Było mu za gorąco. Ja zmarźluch - śpię w pełnym rynsztyunku: pidżama długi rękam i długie spodnie. Czasem biorę drugą kołdrę albo koc.
A w sumie chłop mój łazi często z młodym na spcery, to już on dba o to, aby nie przegrzac. I tak sie mały pzryzwyczaił do zimnego, to mu pod kordłą gorąco.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam,

Proszę o diagnozę.Ola zjadła o 9.00 i pojechałyśmy do koleżanki.Tam usneła i przespala jedzenie o 11.00 ale przed 12.00 wstała i chciałam jej dac cyca a ta podziekowała i sie rozdarła.Ponosilam ją trochę,uspokoiła się ale nadal cyca nie chciała.No to ja w auto i wracam do domu.W samochodzie usnęal,po powrocie do domu chciałam dac znowu cycaa ta nie.Rozdarła sie na poł godziny dałam rumianku w butelce , trochę zjadła.Potem usnęła mi na rekach ze smoczkiem.Mój cyc jest bee.Teraz ją odłożyłam na łóżko aby napisac posta, obudziła sie i dalej koncert.

moze jest po rpostu zmeczona no i nowe wrazenia u koleżanki?

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
edzia, mnie porod nie bolal, ani skurcze, w porownaniu z tym jak mnie lyzeczkowali i szyli pochwę od srodka juz po porodzie to wszystko przed tym jak mnie skladali do kupy, wydaje mi sie teraz przyjemnoscia hihihi

no dobra, my lecimy na spacerek, chociaz ja najchetniej przesiedzialabym dzis pod kolderka caly dzien, jakos takmi dzis .... domowo
nawet nie pisz takich rzeczy, bo aż mnie " tam boli

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22055529]Nie, oparcie jest Bez sensu nie chcę się cofać

Ze strony bobovity:

Zwiększyłaś liczbę karmień butelką do co najmniej 6 razy dziennie lub 6 porządnych karmień piersią, a niemowlę nadal nie jest zadowolone.

-------------------
Tak, kleiku ryżowego na mleku. Na 200ml mleka daje się 6-7 łyżek stołowych kleiku, by był łyżeczkowy. Ja dam na 60ml jakiejś półtorej łyżki. No, może jedną, coby nie walić z grubej rury. Agu KOCHA jeść łyżeczką, normalnie śledzi ją wzrokiem i japę otwiera szeroooooko!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Moja mama kupiła taką książkę - fajna bardzo:

http://www.gotujmy.pl/zdrowa-dieta-d...kuly,3260.html[/QUOTE]

Moim zdaniem te pzryczyny to są troche z d*** wziete, zeby zachecić do kupowania ich produktów jak najwcześniej. Ale nie wiem, nei znam się. Ja zaczęłam dokarmiać intuicyjnie, jakoś mi nie pasi, że mój 7,5 kilogramowy klocek miałby tylko na moim mleku jechac. Niby takie sa zalecenia WHO, ale ja uważam, ze 4-miesieczne dziecko powinno poznać smaczki owoców etc.

A propos, kupiłam wczoraj Bobovity kaszkę mleczno-ryżową. Samkuje młodemu jak nie wiem, zjadł dzisia na obiad, potem piers. Wymieszalam z marchewką i jabłkiem, mi też samkuje, ale sucha
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:02   #1313
Darianna25
Zakorzenienie

Po 5 godzinach w końcu zjadła.
Jeszcze nie robiła dziś kupy ale pierdkow też nie ma wiec nie wiem, może brzuch.Dalam jej cały czopek glicerynowy.Myślałam, że zaraz coś wyleci (przeważnie zaraz wypływała kupa) a tu nic.Darcie było non stop więc dałam jeszcze rumianku.Załapała to zabrałam butle i dałam mojego cyca.Zjadła ładnie usnęla i spi z tym czopkiem w doopce.

No a ja za 15 min mam jechac po starsza do szkoły.Chyba do niej zadzwonie niech sama wraca autobusem.

Cytat:
no ślicznie wyglądacie
o jak ładnie unosi głowkęnie to co mój leniuch
No ladna niunia.

Cytat:
a dziękuję bardzo.Córcia wogule nie jest podobna ani do mnie ani do męża
Ja też mam takie wrażenie.Wszyscy mówia, ze Ola do babci podobna.

Do snu moja jest ubierana w pajaca welurowego lub bodziaka z krótkim (tylko takie posiadam-robocze)+bawełniany pajac.
Z długim rękawem mam bodziaki tylko na wychodne.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051658]Bratka, gratulejszyn

Siala, zabrzmiało: ja zawsze dochodzę

Sanki dla dziecia znalazła. Tyle, że cholernie drogie

SANKI ZE ŚPIWORKIEM

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

O, a tu znacznie tańsze i też fajne

SANKI + ŚPIWOREK[/QUOTE]

Te drugie mi się bardziej podobaja no i są tańsze.

Cytat:

wogóle moja mała chyba ma skok 12go tygodnia - dzis w nocy wstala juz 0 1.00 nakarmienie, apotam o 5.30. atak zawsze było koło 3ciej i do rana czyli do 7mej.Mam nadzieję,że wrócą poprzednie pory wstawania.
Ja mam to samo i tez mam taką nadzieje.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Na moich napisali w częstych skutkach ubocznych spadek wagi
Dziś zaczynam drugie opakowanie, nie przytyłam nic, schuść - schudlam, ale to raczej nie od tabletek tylko tak poprostu. Żadnych plamień, bóli.. Niic..

A jakie to tabsy?

Po wczorajszym koncercie Ola zasneła bez kąpieli o 20.00 i obudziłą się przed 24.00.Mąż ją obmył i przebrał a ja dałam jeść.Kolejna pobutka o 3.00 a o 6.00 już nie spała.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 15:42   #1314
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam,

moze ma gorszy dzien tylko moze cos jej doskwiera
moja ktoregos dnia to przy cycu histeria, lubimy sie polozyc i ona przy cycusiu zasypia, tak tego dnia musialam jej dac smoka i sie obok polozyc bo cycek parzył
balam sie ze to juz koniec, ze juz po cycaniu na zawsze skoro sie obrazila ale nieeee caly czas lubimy cycac

dzis Róża bije rekordy spania
rano spala ok 30 minut potem prawie 3 godz ciagiem
godzina przerwy i na spacerze zasnela na godzinke
teraz zjadla i zasnela mi na rekach jak ją w pionie po jedzeniu trzymalam.... patrze a ta kima
Stary 2010-09-14, 16:18   #1315
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22055529]

[/QUOTE]

Luiza łapie moją rękę i razem ze mną wkłada łyżeczkę do buzi

Cytat:
Kobity który kubek lepszy?
http://allegro.pl/tommee-tippee-esse...213434165.html
czy
http://allegro.pl/kubek-niekapek-150...213202288.html
ten pierwszy ponoc dla dzieci od 4 mca, a ten drugi o 6go...ale dziwne, bo ten dla mlodszych chyba ma plastikowy ustnik, a drugi ma miekki???nic nie kumam..
a może macie jakieś sprawdzone niekapki?:?
a i jeszcze znalazlam ten:
http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...224310254.html
i chyba wyglada najlepiej i chyba ma miekki ustnik...
2 i 3 polecają mamy starszych dzieci.

jamaica, moja mała też dzisiaj dobrze śpi, chyba ta pogoda tak działa usypiająco

Zmiksowałam nektarynkę, śliwkę i jabłko, dałam Luizie i jadła ze smakiem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 16:31   #1316
djerba
Wtajemniczenie

marhalczar - Skorzystałabym z Twojej propozycji, ale to nie ma sensu ;] Przesyłka od Ciebie będzie droga, a jeansów za np. 30zl na chwile to nie oplaca się kupować tak czy siak dzięki za propozycje

myszka - Moja mała to ma po Tacie chyba...on zimą to chodzi w krótkim rękawku i na to tylko kurtka Myślałam że będzie inaczej, wkońcu w Nigerii nie ma zimy ;]
Stary 2010-09-14, 17:16   #1317
Siala_Bala
Zakorzenienie

kardashi - a jakie masz tabsy ? Może i dla mnie się nadadzą

jamaica - jesus maria.. co ci lekarze powariowali ?! A chyba darłaś się że boli to co mówili skurczybyki jedne?!

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 17:51   #1318
Darianna25
Zakorzenienie

Spała tylko 30min.Obudziła się w dobrym humorze, walneła mega wodnitą kupę i pojechałyśmy po starsza do szkoły.Byłam 20 min spóźniona.Zaliczyłyśmy jeszcze zakupy i po powrocie zjadła i teraz gada do karuzeli.
Myślę, ze męczyla ją ta kupa.
Stary 2010-09-14, 18:07   #1319
bratkab
Zadomowienie

U nas dziś super popołudnie - sporo czasu spędziliśmy w autobusie ale warto było. Dzięki dziewczyny za miłe spotkanie. I przyznaję rację Agutka ma zdecydowanie bardzo mocny głos, a Sebuś rzeczywiście upodobał sobie ramiona mamy jako najlepsze miejsce na sen Następnym razem zapraszam do mnie.

A jutro rano czeka mnie spotkanie z moim dyrektorem na temat powrotu do pracy - troszkę się boję, ale wierzę że będzie dobrze. Trzymajcie za mnie kciuki. Umówiłam się na 7 rano. Na razie zmykam. Muszę sobie na jutro ubranie przygotować.
Stary 2010-09-14, 18:17   #1320
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
kardashi - a jakie masz tabsy ? Może i dla mnie się nadadzą

jamaica - jesus maria.. co ci lekarze powariowali ?! A chyba darłaś się że boli to co mówili skurczybyki jedne?!
darlam sie, wiercilam jak mnie szarpali, to mowili nie tancz,nie tancz, w koncu zacisnelam zeby i gapiac sie w sufit sciskalam lapke poloznej obok łozka w tym przezroczystym wozeczku czekala sobie Róża pozniej szyli mi naciecie to juz jak łaskotki
wiesz oni musieli sobie wywinac tam zeby dokladnie obejrzec gdzie popekalam a pozniej naciagnac i to zszyc...najgorsze ze nikt ze mna nei rozmawial w trakcie, co sie dzieje, co beda robic...pytalam to tylko polozna mowila ciiii
narozrabiala mi ta mala na samym wstepie juz hehehhee

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości