|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() ![]() Ze strony bobovity: Po czym poznasz, że Twoje dziecko jest gotowe Dziecko ma swoje sposoby, by pokazać Ci, że dojrzało do pokarmów stałych... co więcej, trudno Ci będzie zignorować te sygnały. Oto najważniejsze oznaki, których trzeba wypatrywać ok. 4–6 miesiąca życia: • Zwiększyłaś liczbę karmień butelką do co najmniej 6 razy dziennie lub 6 porządnych karmień piersią, a niemowlę nadal nie jest zadowolone. • Dziecko jest głodne wkrótce po solidnej porcji mleka. • Zaczyna się budzić w nocy, choć wcześniej przesypiało noc bez przerw. • Może też ssać piąstkę lub interesować się tym, co sama jesz. ------------------- Tak, kleiku ryżowego na mleku. Na 200ml mleka daje się 6-7 łyżek stołowych kleiku, by był łyżeczkowy. Ja dam na 60ml jakiejś półtorej łyżki. No, może jedną, coby nie walić z grubej rury. Agu KOCHA jeść łyżeczką, normalnie śledzi ją wzrokiem i japę otwiera szeroooooko! ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Moja mama kupiła taką książkę - fajna bardzo: http://www.gotujmy.pl/zdrowa-dieta-d...kuly,3260.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Schematy wyslane ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-09-14 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Konto usunięte
|
http://przepisydladzieci.webpark.pl/index.htm fajne przepisy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | ||||
Zadomowienie
|
super
![]() Cytat:
![]() ale może podejdą - ja dla nich zdradziłam Escade i Kenzo które płaczą na półce w łazience ![]() dziekuje ![]() dziekuje ![]() dziekuje ![]() cudna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kciuki zaciśniete ![]() Cytat:
![]() djerba- spodenki jeansowe widziałam w C&A witam ![]() u nas dziś znów pogoda marna ![]() a po 13stej jade do mojego gina - nie byłam jeszcze na wizycie kontrolnej po porodzie ![]() najpierw on był 2 tygodnie na urlopie a potem ja wylądowałam z małą w szpitalu - wiec czas sie juz wybrac . ot tak dla sprawdzenia - raczej wszystko w pożądku powinno byc - krwawic przestałam 4 tyg po porodzie a 2 tyg temu miałam pierwszy okres - było super ![]() ![]() mała po dniu przerwy znów ma małego maruda i najlepiej jej na rączkach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
jamaicaP ........email przychodzi zwrotny
![]() Delivery to the following recipient failed permanently: ekokaltex@op.pl Technical details of permanent failure: Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 501 501 5.1.3 Odbiorca <ekokaltex@op.pl> nie istnieje / Recipient <ekokaltex@op.pl> does not exist (state 14).
![]() |
#1296 |
Rozeznanie
|
szaja DZIEKIIIII
![]() marhalczar jeszcze nie doszlo... mala spala prawie 3 godz szok ekokalatex@op.pl ? marhalczar, sprobuj raz jeszcze, posprzatalam w skrzynce i powinno dojsc ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-14 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Konto usunięte
|
Silpe, wiedziałam, że o czymś zapomniałam
![]() ![]() Djerba, w HM są fajne jeansy, a teraz mają promocję, że każde jeansy 20zł taniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze poprostu kup zwykła butelke ze zwykłym smokiem w aptece ?? nie wiem moja pije z butelki 2 razy dziennie (mamy lovi smok 2 ) pierwszy raz butla karmił tż ja poprostu wyszłam z pokoju i sie udało a tez nie chciała i była naprawde głodna bo po drzemce około 3 godz ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
próbowałas ja kłasc na siebie na brzuszku ?? wiesz moze kładz ja czesciej ale na krótki okres czasu trzymam kciuki zeby sie udało
![]() |
#1299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja jak narazie 2 i pól godz juz spi... ![]() emaila wysylam na nowo...ok
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mi kazała kółka walić ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1301 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051928]Nie żałuję, tak samo jak 3pak skarpetek 15zł - i też nie żałuję, bo są mega długaśne, jak nie zakładam rajstopek to zawsze mogę podciągnąć pod spodniami. A rajstopki muszę mieć, wszak dziewczę w kieckach się szlaja
![]() [/QUOTE] takie dugaśne- rozwijane skarpetki są też z erly days. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czytałam ze łatwiej dzieciom jest sie przekrecic z brzuszka na plecy Moja tego nie potrafi ( musze dac jej palec wtedy zrobi sama niestety nie) wygląda to tak jakby sie bała ale za to z pleców na boki i na brzuch sie pieknie przekreca czasem nie wie co ma zrobic z rączą która gdzies tam jej po drodze utknęła ![]() młoda tez nie bawi sie swoimi nogami chodz wie ze je tam ma bo np podczas kąpieli kiedy siedzi (oczywiscie ja trzymam) wykopuje pieluszke i łapie bańki
![]() |
#1304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Róża pochłonęła 170ml mleka.... normalnie zjada 120 ml ale ostatnio kilka razy zdarzylo sie ze zjadla 150 ml, chba zaczne jej wiecej robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i powiem ci ze jedyną korzysc z tego mam taka ze jestem zdrowsza i udowodiłam sobie ze mam silną wole znaczy kazdy palacz ma silną wole bo na kasie nic nie zyskałam ![]() bo marze mieszkac w domu i tez rodziłam bez znieczulenia i az tak nie bolało jdynie co to te koncowe skórcze tak mi dopiekły ze mojemu napisałam sms ze go zabije i ma szczescie ze go nie ma przy mnie bo by oberwał za to co mi zrobił ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
jacie u mnie przy 18 stopniach to nos zamraża bryyyy tak 21 c 22C to juz mozna w krótkim rekawku ale bez szalenstw teraz mamy 25 ale dziennie wietrze i mała mi spi w samym bodziaku z krótkim rekawem ![]() ![]()
![]() |
#1306 |
Rozeznanie
|
edzia, mnie porod nie bolal, ani skurcze, w porownaniu z tym jak mnie lyzeczkowali i szyli pochwę od srodka juz po porodzie to wszystko przed tym jak mnie skladali do kupy, wydaje mi sie teraz przyjemnoscia
![]() no dobra, my lecimy na spacerek, chociaz ja najchetniej przesiedzialabym dzis pod kolderka caly dzien, jakos takmi dzis .... domowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W zimie zas mam termostat na 20C zaprogramowany i temp jest stala
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22055529]Nie, oparcie jest
![]() ![]() Ze strony bobovity: Po czym poznasz, że Twoje dziecko jest gotowe Dziecko ma swoje sposoby, by pokazać Ci, że dojrzało do pokarmów stałych... co więcej, trudno Ci będzie zignorować te sygnały. Oto najważniejsze oznaki, których trzeba wypatrywać ok. 4–6 miesiąca życia: • Zwiększyłaś liczbę karmień butelką do co najmniej 6 razy dziennie lub 6 porządnych karmień piersią, a niemowlę nadal nie jest zadowolone. • Dziecko jest głodne wkrótce po solidnej porcji mleka. • Zaczyna się budzić w nocy, choć wcześniej przesypiało noc bez przerw. • Może też ssać piąstkę lub interesować się tym, co sama jesz. [/QUOTE] no własnie młoda zamiast spać jak dawniej czyli jak papu miała około 21 potem koło 2-3 to teraz je koło 21 koło 24 i o 3 i 6 i o 8 itp :| czasem nawet w dzien musze cyca dac po póltorej godz myslałam ze to skok jakis ale widocznie daje mi znać ze chce cos wiecej niz mleko i dokładnie odniosłam wrazenie ze ciagle sie na mnie patrzy jak jem myslałam ze to kolor potrawy ja przyciaga dzieki szaja za wyedukowanie ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
tak samo na mnie działaja wentylatory nie wiem ja to chyba jakas uzi(czyt-uciekinier z inkubatora) jestem ![]() ![]()
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22054168]P
U nas też. Czytałam, że w momencie gdy śpiące całą noc dziecko zaczyna się wybudzać, to oznaka jego gotowości do spożywania stałych pokarmów. Coś w tym jest. Dzisiaj wieczorem zamierzam prócz zagęszczonego mleka dać najpierw porcję niewielką kleiku łyżeczką. Rzecz jasna, mleka wówczas mniej do picia. Ok, idę przątać dalej ![]() Ooo proszę. Moja. jak kładlam ją 20-30 budzila sie o 8. teraz o 3 i 6. Tylko kuuurdę u nas te zagęszczanie mleka na wieczór jakos nie wiele daje ![]() Nie wieeem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Proszę o diagnozę.Ola zjadła o 9.00 i pojechałyśmy do koleżanki.Tam usneła i przespala jedzenie o 11.00 ale przed 12.00 wstała i chciałam jej dac cyca a ta podziekowała i sie rozdarła.Ponosilam ją trochę,uspokoiła się ale nadal cyca nie chciała.No to ja w auto i wracam do domu.W samochodzie usnęal,po powrocie do domu chciałam dac znowu cycaa ta nie.Rozdarła sie na poł godziny dałam rumianku w butelce , trochę zjadła.Potem usnęła mi na rekach ze smoczkiem.Mój cyc jest bee.Teraz ją odłożyłam na łóżko aby napisac posta, obudziła sie i dalej koncert. Czemu ona nie chce mojej piersi ![]() Ide zrobić kolejne podejście. |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Rozeznanie
|
Kobity który kubek lepszy?
http://allegro.pl/tommee-tippee-esse...213434165.html czy http://allegro.pl/kubek-niekapek-150...213202288.html ten pierwszy ponoc dla dzieci od 4 mca, a ten drugi o 6go...ale dziwne, bo ten dla mlodszych chyba ma plastikowy ustnik, a drugi ma miekki???nic nie kumam.. ![]() a może macie jakieś sprawdzone niekapki?:? a i jeszcze znalazlam ten: http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...224310254.html i chyba wyglada najlepiej i chyba ma miekki ustnik...
![]() Agatka ![]() Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2010-09-14 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A w sumie chłop mój łazi często z młodym na spcery, to już on dba o to, aby nie przegrzac. ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22055529]Nie, oparcie jest ![]() ![]() Ze strony bobovity: Po czym poznasz, że Twoje dziecko jest gotowe Dziecko ma swoje sposoby, by pokazać Ci, że dojrzało do pokarmów stałych... co więcej, trudno Ci będzie zignorować te sygnały. Oto najważniejsze oznaki, których trzeba wypatrywać ok. 4–6 miesiąca życia: • Zwiększyłaś liczbę karmień butelką do co najmniej 6 razy dziennie lub 6 porządnych karmień piersią, a niemowlę nadal nie jest zadowolone. • Dziecko jest głodne wkrótce po solidnej porcji mleka. • Zaczyna się budzić w nocy, choć wcześniej przesypiało noc bez przerw. • Może też ssać piąstkę lub interesować się tym, co sama jesz. ------------------- Tak, kleiku ryżowego na mleku. Na 200ml mleka daje się 6-7 łyżek stołowych kleiku, by był łyżeczkowy. Ja dam na 60ml jakiejś półtorej łyżki. No, może jedną, coby nie walić z grubej rury. Agu KOCHA jeść łyżeczką, normalnie śledzi ją wzrokiem i japę otwiera szeroooooko! ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Moja mama kupiła taką książkę - fajna bardzo: http://www.gotujmy.pl/zdrowa-dieta-d...kuly,3260.html[/QUOTE] Moim zdaniem te pzryczyny to są troche z d*** wziete, zeby zachecić do kupowania ich produktów jak najwcześniej. Ale nie wiem, nei znam się. Ja zaczęłam dokarmiać intuicyjnie, jakoś mi nie pasi, że mój 7,5 kilogramowy klocek miałby tylko na moim mleku jechac. Niby takie sa zalecenia WHO, ale ja uważam, ze 4-miesieczne dziecko powinno poznać smaczki owoców etc. A propos, kupiłam wczoraj Bobovity kaszkę mleczno-ryżową. Samkuje młodemu jak nie wiem, zjadł dzisia na obiad, potem piers. Wymieszalam z marchewką i jabłkiem, mi też samkuje, ale sucha ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | ||||
Zakorzenienie
|
Po 5 godzinach w końcu zjadła.
Jeszcze nie robiła dziś kupy ale pierdkow też nie ma wiec nie wiem, może brzuch.Dalam jej cały czopek glicerynowy.Myślałam, że zaraz coś wyleci (przeważnie zaraz wypływała kupa) a tu nic.Darcie było non stop więc dałam jeszcze rumianku.Załapała to zabrałam butle i dałam mojego cyca.Zjadła ładnie usnęla i spi z tym czopkiem w doopce. No a ja za 15 min mam jechac po starsza do szkoły.Chyba do niej zadzwonie niech sama wraca autobusem. Cytat:
Cytat:
Do snu moja jest ubierana w pajaca welurowego lub bodziaka z krótkim (tylko takie posiadam-robocze)+bawełniany pajac. Z długim rękawem mam bodziaki tylko na wychodne. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22051658]Bratka, gratulejszyn ![]() Siala, zabrzmiało: ja zawsze dochodzę ![]() Sanki dla dziecia znalazła. Tyle, że cholernie drogie ![]() SANKI ZE ŚPIWORKIEM ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- O, a tu znacznie tańsze i też fajne ![]() SANKI + ŚPIWOREK[/QUOTE] Te drugie mi się bardziej podobaja no i są tańsze. Cytat:
Cytat:
Po wczorajszym koncercie Ola zasneła bez kąpieli o 20.00 i obudziłą się przed 24.00.Mąż ją obmył i przebrał a ja dałam jeść.Kolejna pobutka o 3.00 a o 6.00 już nie spała. |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() moja ktoregos dnia to przy cycu histeria, lubimy sie polozyc i ona przy cycusiu zasypia, tak tego dnia musialam jej dac smoka i sie obok polozyc bo cycek parzył ![]() balam sie ze to juz koniec, ze juz po cycaniu na zawsze skoro sie obrazila ale nieeee ![]() ![]() dzis Róża bije rekordy spania rano spala ok 30 minut potem prawie 3 godz ciagiem godzina przerwy i na spacerze zasnela na godzinke teraz zjadla i zasnela mi na rekach jak ją w pionie po jedzeniu trzymalam.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22055529]
Tak, kleiku ryżowego na mleku. Na 200ml mleka daje się 6-7 łyżek stołowych kleiku, by był łyżeczkowy. Ja dam na 60ml jakiejś półtorej łyżki. No, może jedną, coby nie walić z grubej rury. Agu KOCHA jeść łyżeczką, normalnie śledzi ją wzrokiem i japę otwiera szeroooooko! [/QUOTE] Luiza łapie moją rękę i razem ze mną wkłada łyżeczkę do buzi ![]() Cytat:
jamaica, moja mała też dzisiaj dobrze śpi, chyba ta pogoda tak działa usypiająco ![]() Zmiksowałam nektarynkę, śliwkę i jabłko, dałam Luizie i jadła ze smakiem ![]()
![]() |
#1316 |
Wtajemniczenie
|
marhalczar - Skorzystałabym z Twojej propozycji, ale to nie ma sensu ;] Przesyłka od Ciebie będzie droga, a jeansów za np. 30zl na chwile to nie oplaca się kupować
![]() ![]() myszka - Moja mała to ma po Tacie chyba...on zimą to chodzi w krótkim rękawku i na to tylko kurtka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
kardashi - a jakie masz tabsy ? Może i dla mnie się nadadzą
![]() jamaica - jesus maria.. co ci lekarze powariowali ?! A chyba darłaś się że boli to co mówili skurczybyki jedne?!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Spała tylko 30min.Obudziła się w dobrym humorze, walneła mega wodnitą kupę i pojechałyśmy po starsza do szkoły.Byłam 20 min spóźniona.Zaliczyłyśmy jeszcze zakupy i po powrocie zjadła i teraz gada do karuzeli.
Myślę, ze męczyla ją ta kupa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
U nas dziś super popołudnie
![]() ![]() ![]() ![]() A jutro rano czeka mnie spotkanie z moim dyrektorem na temat powrotu do pracy - troszkę się boję, ale wierzę że będzie dobrze. Trzymajcie za mnie kciuki. Umówiłam się na 7 rano. Na razie zmykam. Muszę sobie na jutro ubranie przygotować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiesz oni musieli sobie wywinac tam zeby dokladnie obejrzec gdzie popekalam a pozniej naciagnac i to zszyc...najgorsze ze nikt ze mna nei rozmawial w trakcie, co sie dzieje, co beda robic...pytalam to tylko polozna mowila ciiii narozrabiala mi ta mala na samym wstepie juz hehehhee |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.