Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 11:17   #1291
paulaa6

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Dokładnie. A tak na marginesie jaki on jest kaloryczny! O matko.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 13:58   #1292
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
ano skoro to spożywczy... radzimy zakupić specjalny do włosów. ja to wg nie uznaje nakładania olejów typu kuchennego na włoski i skalp tym bardziej
Uważasz, że kosmetyczne tak bardzo się różnią od spożywczych?
Są w jakikolwiek sposób pozbawione wartości?
Nie sądzę, prędzej działoby się na odwrót, np. poprzez przetwarzanie przy zbyt wysokiej temperaturze.
Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
Dokładnie. A tak na marginesie jaki on jest kaloryczny! O matko.
Aż spojrzałam z ciekawości na mój słoiczek Efavitu.. 900kcal/100g!
A ja z tym ostatnio robiłam polewę do ciasta
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 14:07   #1293
paulaa6

No mi TŻ-et jak kupował Parachute to mi pokazał ile on ma kalorii. W szoku byłam.

💕
Stary 2011-01-14, 14:25   #1294
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2437108 2]Uważasz, że kosmetyczne tak bardzo się różnią od spożywczych?
Są w jakikolwiek sposób pozbawione wartości?
Nie sądzę, prędzej działoby się na odwrót, np. poprzez przetwarzanie przy zbyt wysokiej temperaturze.
Aż spojrzałam z ciekawości na mój słoiczek Efavitu.. 900kcal/100g!
A ja z tym ostatnio robiłam polewę do ciasta [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
No mi TŻ-et jak kupował Parachute to mi pokazał ile on ma kalorii. W szoku byłam.
nie rozumiem... czemu w szoku? przecież wszystkie oleje maja mniej więcej tyle kalorii

caskado - ja bym się nie przejmowała aż tak tymi stabilizatorami w mleku kokosowym. Dużo jest składników wymienionych na etykiecie?

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 14:27   #1295
paulaa6

Ale kiedy kupowałam mój pierwszy olej. Nie przywiązywałam wagi nigdy do tego nawet ile zwykły olej do smażenia ma kalorii a co dopiero kokosowy. Teraz już wiem.

💕
Stary 2011-01-14, 14:32   #1296
Konto usunięte

Tak, tak, ale ja zupełnie o tym zapomniałam.
I dałam 100g oleju kokosowego do polewy.. Grunt że smakowało
Stary 2011-01-14, 15:05   #1297
caskada
Zakorzenienie

anwen no tak sobie juz to przemyslam ze nie ma czym sie przejmowac bo 95% to mleko kokosowe a 5% stabilizatory a bylo ich ze 3 conajmniej ( tzw E)
Stary 2011-01-14, 16:07   #1298
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
anwen no tak sobie juz to przemyslam ze nie ma czym sie przejmowac bo 95% to mleko kokosowe a 5% stabilizatory a bylo ich ze 3 conajmniej ( tzw E)
Jak ludzki żołądek jest w stanie to przyjąć, to włoski tym bardziej
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 18:05   #1299
karmazynka99
Zakorzenienie

a ja właśnie przed chwila robiłam sobie joico k pak

miałam wszytko w saszetkach i jestem strasznie zła bo ledwo tym umyłam wosy odzywek prawie wcale nie nałozyłam na włosy bo tak tego mało!

zobaczymy jak efekt...

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 19:20   #1300
Arrasando
Rozeznanie

Dziewczyny nie wiem gdzie napisać ten post... myśle, że ten wątek będzie najodpowiedniejszy.
Kupiłam ostatnio odzywkę Yes to Carrots i różni się ona konsystencją, wyglądem od mojej poprzedniej.
Zastanawiam się czy nie jest już przeterminowana... konsystencja jest bardziej gęsta - tak jakby perłowa masa natomiast stara - bardziej wodnista i troche ciemniejszy kolor. Co do zapachu to ta nowa pachnie mocniej.
Może różnica w wyglądzie jest spowodowana troche innym składem?
Ta nowsza ma m.in Capric Triglyceride

Czy któraś z Was miała tą odżywke i mogłaby porównać... nie wiem czy mogę bez obaw ja nałożyć na włosy?

zamieszczam zdjęcia:
2- stara
1- nowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled-1 11copy.jpg (10,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Untitled-3 copy.jpg (27,8 KB, 35 załadowań)
..`
Arrasando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 19:49   #1301
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a ja właśnie przed chwila robiłam sobie joico k pak

miałam wszytko w saszetkach i jestem strasznie zła bo ledwo tym umyłam wosy odzywek prawie wcale nie nałozyłam na włosy bo tak tego mało!

zobaczymy jak efekt...
Ooooo... JOICO K PAK nie slyszalam
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:01   #1302
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arrasando Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem gdzie napisać ten post... myśle, że ten wątek będzie najodpowiedniejszy.
Kupiłam ostatnio odzywkę Yes to Carrots i różni się ona konsystencją, wyglądem od mojej poprzedniej.
Zastanawiam się czy nie jest już przeterminowana... konsystencja jest bardziej gęsta - tak jakby perłowa masa natomiast stara - bardziej wodnista i troche ciemniejszy kolor. Co do zapachu to ta nowa pachnie mocniej.
Może różnica w wyglądzie jest spowodowana troche innym składem?
Ta nowsza ma m.in Capric Triglyceride

Czy któraś z Was miała tą odżywke i mogłaby porównać... nie wiem czy mogę bez obaw ja nałożyć na włosy?

zamieszczam zdjęcia:
2- stara
1- nowa
To pewnie jest spowodowane zmianą składu, tak, jak napisałaś. A co do przeterminowania, to nie możesz po prostu zerknąć na datę ważności? Gdzie kupowałaś tę odżywkę?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:23   #1303
Miss Puppet
Zadomowienie

mam pytanie - powiedziałam mamie (bo akurat była w aptece) żeby mi kupiła olejek rycynowy do stosowania do włosów i kupiła mi... Oleum Ricini z PhytoPharmu i widnieje na nim, że to płyn doustny, skład: ricini oleum virginale, a we wskazaniach że na... zaparcia ;/ rozumiem, że takowego nie mogę stosować na włosy/rzęsy? a w takim razie jeśli nie to jaki mogę, o jaki się pytać?

ponawiam też moje pytanie co do olejku kokosowego -
ten z Dabur Vatiki od razu stosujemy, a
ten z Parachute najpierw trzeba ogrzać przed użyciem???

i przepraszam że tak męczę, ale - kupiłam sobie wodę brzozową, rozumiem że mam ją wcierać w skórę głowy po umyciu, tak? ale nie wiem czy mam to zrobić przed czy po wysuszeniu ich suszarką (bez suszarki moje włosy nie wyschną ;/) ???
wielbicielka wody mineralnej, herbat, ziółek i kawusi

zakupoholizm pomniejszony

If you always do what you always did, you'll always get what you always got.
Miss Puppet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:28   #1304
Arrasando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
To pewnie jest spowodowane zmianą składu, tak, jak napisałaś. A co do przeterminowania, to nie możesz po prostu zerknąć na datę ważności? Gdzie kupowałaś tę odżywkę?

Sęk w tym, że nie ma daty ważności w tej linii kosmetyków. Jedynie, iż ważne jest 12msc od otwarcia produktu.
Pierwszą odżywkę kupiłam w Sephorze, drugą już w sklepie online.
..`
Arrasando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:46   #1305
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Puppet Pokaż wiadomość
mam pytanie - powiedziałam mamie (bo akurat była w aptece) żeby mi kupiła olejek rycynowy do stosowania do włosów i kupiła mi... Oleum Ricini z PhytoPharmu i widnieje na nim, że to płyn doustny, skład: ricini oleum virginale, a we wskazaniach że na... zaparcia ;/ rozumiem, że takowego nie mogę stosować na włosy/rzęsy? a w takim razie jeśli nie to jaki mogę, o jaki się pytać?

ponawiam też moje pytanie co do olejku kokosowego -
ten z Dabur Vatiki od razu stosujemy, a
ten z Parachute najpierw trzeba ogrzać przed użyciem???

i przepraszam że tak męczę, ale - kupiłam sobie wodę brzozową, rozumiem że mam ją wcierać w skórę głowy po umyciu, tak? ale nie wiem czy mam to zrobić przed czy po wysuszeniu ich suszarką (bez suszarki moje włosy nie wyschną ;/) ???
Olej rycynowy jest jak najbardziej na zaparcia Ale do włosów i do skóry też się nada Nie ma czegoś takiego jak specjalny olej rycynowy do włosów.

A co do podgrzewania- zarówno Vatika jak i Parachute będą miały raczej stałą konsystencję. Włożone na chwilę do ciepłej wody staną się bardziej płynne.

Co do wody brzozowej- wcieramy ją albo od razu po umyciu albo jakiś czas przed myciem.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:47   #1306
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
nie rozumiem... czemu w szoku? przecież wszystkie oleje maja mniej więcej tyle kalorii

caskado - ja bym się nie przejmowała aż tak tymi stabilizatorami w mleku kokosowym. Dużo jest składników wymienionych na etykiecie?
1 gram tluszczu ma 9 kcal, 1 gram bialka lub cukru ma 4 kcal.
nie ma znaczeni pochodzenie tluszczu, nie wiem co dziwnego jest w tym, ze olej jest tlusty i ma sporo kalorii :P

miss puppet - olej rycynowy jest stosowany na zaparcia.
na kazdym aptecznym bedzie tak napisane. jest to normalne, dobry olej mama kupila, smialo stosuj.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 01:57   #1307
Miss Puppet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Olej rycynowy jest jak najbardziej na zaparcia Ale do włosów i do skóry też się nada Nie ma czegoś takiego jak specjalny olej rycynowy do włosów.

A co do podgrzewania- zarówno Vatika jak i Parachute będą miały raczej stałą konsystencję. Włożone na chwilę do ciepłej wody staną się bardziej płynne.

Co do wody brzozowej- wcieramy ją albo od razu po umyciu albo jakiś czas przed myciem.
dzięki dziewczyny (+ anka.d)

właśnie dlatego pytałam o tę wodę brzozową bo pani w hurtowni była wielce oburzona jak spytałam czy mogę wcierać ją przed umyciem głowy, gdyż stwierdziła że nie miałoby to sensu i kosmetyki działające na skórę głowy nakłada się zawsze po umyciu

tak samo zdziwiona jestem olejem Dabur, gdyż chyba jedna z dziewczyn na yt właśnie mówiła, że jego nie trzeba ogrzewać, ale to już było jakiś czas temu więc mogłam zapomnieć

Edytowane przez Miss Puppet
Czas edycji: 2011-01-15 o 01:59
Stary 2011-01-15, 17:31   #1308
Konto usunięte

Miss Puppet, ale masz problemy
Olej rycynowy jak najbardziej w porządku, sama stosuję tej firmy. Woda brzozowa po umyciu włosów, albo na przykład na noc.
Nie miałoby sensu zmywać po godzinie oleju czy wody brzozowej, bo niewiele zdziałać by zdążyły. To są metody wymagające cierpliwości.
Choć z wodą brzozową na pewno pójdzie łatwiej, bo ona od razu prawie wysycha. Rzecz jasna do stosowania na skórę głowy a nie na długość włosów
Stary 2011-01-16, 01:42   #1309
Miss Puppet
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2439657 0]Miss Puppet, ale masz problemy
Olej rycynowy jak najbardziej w porządku, sama stosuję tej firmy. Woda brzozowa po umyciu włosów, albo na przykład na noc.
Nie miałoby sensu zmywać po godzinie oleju czy wody brzozowej, bo niewiele zdziałać by zdążyły. To są metody wymagające cierpliwości.
Choć z wodą brzozową na pewno pójdzie łatwiej, bo ona od razu prawie wysycha. Rzecz jasna do stosowania na skórę głowy a nie na długość włosów [/QUOTE]

spytałam ponieważ nie mam kogo o to spytać, niestety wszystkie moje znajome nie interesują się bliżej pielęgnacją włosów a ja nie chciałam zrobić czegoś głupiego, a że woda brzozowa na skórę głowy, a nie na włosy to wiedziałam

Stary 2011-01-16, 02:25   #1310
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arrasando Pokaż wiadomość
Od ponad roku używam tych kosmetyków. Ostatni zakup - chyba trzy miesiące temu. Kupuję w Sephorze. "Moja" odżywka {Pampering} wygląda tak samo, jak i za pierwszym zakupem : konsystencja budyniu, kolor lekko beżowo/różowy. No i skład jest niezmieniony.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 07:28   #1311
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dziewczyny,

czy używałyście jajecznego szamponu,odżywki lub maski Joanny z serii Apteczka Babuni ?

Będę wdzięczna, jeśli podzielicie się opiniami

Dzięki i pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 07:51   #1312
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

czy używałyście jajecznego szamponu,odżywki lub maski Joanny z serii Apteczka Babuni ?

Będę wdzięczna, jeśli podzielicie się opiniami

Dzięki i pozdrawiam
Odpisałam Ci w założonym przez Ciebie wątku

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 10:01   #1313
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Powiem wam,że się mocno załamałam i siedzę nad tym komputerem z okropnymi,czarnymi myślami Miałam piękne naturalne włosy i za przeproszeniem spieprzyłam je farbowaniem i rozjaśnianiem !! A mówili mi, nie rozjasniaj bo będziesz łysa, a ja co? głupia gówniara robiłam swoje.
Jestem teraz załamana? Wiecie jak wyglądają moje włosy? Nie przesadzam - od połowy są zmasakrowane, suche, bez życia, bez śladu jakiegokolwiek połysku. Oczywiście ścięłam je ok. 2 miesiące temu - z długości do ramion zrobiłam fryzurę a'la bob -uważam,że długie włosy, ale zniszczone i sianowate absolutnie nie wyglądają ładnie. No więc obcięłam włosy i co? Mam sztywne siano. Najgorsze jest to,że mam też problem innej natury - nie mogę na siebie patrzeć, nie lubię swojego wyglądu, dlatego wciąż te włosy farbuje i zmieniam!! Przepraszam,że tak narzekam jak sfrustrowana baba, ale tak się czuję. I co teraz mam zrobić? Niewiem. Chyba muszę jeszcze bardziej obciąć, ponieważ wydawanie majątku na odżywki Kerastase itp. nie przyniesie skutku, jak włos jest martwy Tylko powiem wam,że jeszcze jest taki problem, że obecnie mam zafarbowane + pasemka, a zapuszczanie od teraz, nie farbując nie wchodzi w grę bo dla mnie odrosty są tak nieestetyczne, że nie zniosłabym ich. Także chyba zafarbuję na ciemniejszy niż mój naturalny, bo wtedy chociaż mniej rzucają się w oczy. No niewiem, jestem załamana i wściekła na siebie. Sama sobie zniszczyłam włosy, a wiecie co było kiedyś? Miałam takie włosy,że wszyscy się nimi zachwycali. I tak jestem wdzięczna tym moim włosinom, ponieważ jest ich bardzo dużo i dzięki temu nie wyłysiałam. A byłabym już łysa, bo mam za sobą kilkuletnie rozjaśnianie i bagatela kilka dekoloryzacji.

Myślicie, że jest jeszcze szansa na zdrowe włosy? Tylko nie rezygnując (niestety) z farby - no ja nie przechodzę z odrostami, a mam je teraz minimalne, także jakbym miała ściąć do ich długości, to byłoby to kilka mm. Nie, zresztą i tak, mój kiedyś piękny kolor włosów (naturalny) od kilku lat ściemniał i nie jest już taki ładny jak kiedyś. Nie no przepraszam, tak tylko tu zaśmieciłam, pewno i tak nikt nie przeczyta do końca tych wypocin.

Reasumując- chcę dołączyć do was i walczyć o włosy.. ale obecnie mam kryzys
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 10:59   #1314
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
i tak nikt nie przeczyta do końca tych wypocin.
Przyznam, przeleciałam wiadomość po łebkach, ale sens chwyciłam.
Ochraniać nie będę, bo sama wiesz, co zrobiłaś ze swoimi włosami. Ale nie zauważyłam w Twoim poście, abyś pisała o swojej pielęgnacji włosów - napisz kilka słów o tym czym myjesz włosy, jak często, jaka odżywka, ewentualne maski etc.
Stary 2011-01-16, 11:07   #1315
Copykat
Zakorzenienie

Ja mam podobny problem, tzn. jak chodzi o przyzwyczajenie do farbowania jestem naturalną blondynką, odkąd pamiętam chciałam mieć ciemne włosy. W końcu 4 lata temu się zdecydowałam i od tego czasu farbuję na różne odcienie brązu, tak co 4-5 tygodni. Od dłuższego czasu mam problem z wypadaniem włosów, lecą mi garściami po myciu i czesaniu. Nie jestem na 100% pewna czy to od farbowania (podobno przyciemnianie nie szkodzi tak jak rozjaśnianie, poza tym uzywam farby fryzjerskiej Cece i wody 3%, więc to chyba najmniej inwazyjna metoda z mozliwych), no ale powrót do naturalnych włosów napewno by poprawił ich kondycję. Tylko nie moge się przemóc, tak się przyzwyczaiłam do nowego koloru że nie wyobrażam sobie być znów blondyną, wydaje mi się że będę wyglądać jak szara mysz, że będę taka mało wyrazista no ale z drugiej strony szkoda mi tych włosów, kiedyś były naprawdę gęste i grube, a teraz mam ich połowę fakt że nie wyglądają jakoś tragicznie na długości, nie są popalone ani nic, rosną szybko, tylko to wypadanie

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:16   #1316
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Copykat - są jeszcze mniej inwazyjne metody farbowania włosów. A nawet zupełnie nieinwazyjne
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:31   #1317
Śnieżka
Zakorzenienie

dziewczyny myłam ze dwa razy włosy elseve żółtym i mam pytanie czy zmyje te silikony szamponem farmony?ma SLES na drugim miejscu ale moze jednak powinnam kupic jakisz szampon z SLS? bo słyszałam ze SLES jednak zmywa tylko łagodne silikony
oto skład elseve:

Skład: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Cetyl Alcohol, Hydroxystearyl Cetyl Ether, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocoamide Mipa, Sodium Mehylparaben, DMDM Hydantoin, Sodium Cocoate, Sodium Hydroxide, Safflower Glucoside, PPG-5-Ceteth-20, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Propylene Glycol, 2-Oleamido-1,3-octadecanediol, Carbomer, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Methyl Cocoate, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance (F.I.L. C29642/1). (17.07.2008)
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:49   #1318
wkapeluszu
Raczkowanie

ja farbuję włosy regularnie i po jakimś miesiącu dbania o nie, mogę powiedzieć, że już widzę efekty. nawet mój TŻ stwierdził, że faktycznie moje włosy są bardziej miękkie i błyszczące więc żyję nadzieją, że nawet farbowane włosy mogą jakoś wyglądać też kiedyś popełniłam ten błąd i rozjaśniłam włosy (z prawie czarnych zrobiłam złoty blond) i aktualnie wszystkim odradzam - moje włosy wyglądały okropnie, nie dość że były suche i sianowate, to później nie mogłam przefarbować ich na żaden inny kolor bo farba się zmywała w ciągu dwóch dni :/ musiałam je obciąć na krótko i ogólnie była masakra... na szczęście od tamtego czasu zdążyły odrosnąć, ale co urosły to znowu je obcinałam, bo łamały mi się końcówki i ogólnie były zniszczone, bo jakoś nigdy nie przywiązywałam wagi do pielęgnacji włosów... a okazuje się, że warto
wkapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:14   #1319
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Moje włosy są dziwne... Są ładne, końcówki są zdrowe, a w ciągu kilku dni robi mi się siano i nic tylko ścinać Właśnie teraz tak mam, moje pióra są paskudne i żadne bomby odżywcze nie pomagają
Stary 2011-01-16, 12:33   #1320
Konto usunięte

Siano.. a masz jakiegoś podejrzanego, który mógł sprawić Ci owe siano na głowie?
Nafta, mróz, prostownica, etc?

Bo to faktycznie dziwnie wygląda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości