ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 23:11   #1291
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
tak, jest pewny.
ale jeżeli co miesiąc masz srać żarem i wysikiwać niewiadomo ile testów ciążowych to proponowałabym zastanowić się nad tym, czy jesteś gotowa na współżycie i jego ewentualne konsekwencje.
zgadzam sie
co to za przyjemnosc z seksu wtedy?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 08:08   #1292
uzytkowniczka71
Raczkowanie

niestety sama do tego wniosku doszłam mam już dziecko, które wychowałam sama bo mąż sie nie sprawdział i nas zostawił. po prostu nie mam siły na powne przechodzenie przez to samo a teraz niestety na dokładkę tez rozstałam się z partnerem więc chyba to faktycznie nie dla mnie
uzytkowniczka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 11:19   #1293
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Yasminelle było dla mnie za słabe. Podobno nie nadaje się dla kobiet, które juz rodziły, bo gospodarka hormonalna jest inna. Wczesniej brałam rozne anty (a brałam ponad 10 lat!) i nigdy mi sie cos takiego nie przydarzyło. Dodam, że biore tabletki z minutowa precyzją itp itd Obecnie jestem od lipca 2009 na yasmine i mi bardzo odpowiada.
Hmm mój gin mi mówił, że te tabletki to to samo. Mi nie odpowiadały (po ciaży je dostałam) i jestem od pół roku na Yaz. Dziś zaczynam kolejne opakowanie a okresu nie dostałam... test negatywny i brzuch pobolewa... Na razie sie nie niepokoje ponieważ w tych tabletkach przerwa jest tylko 4 dniowa i zwykle dostaje okres w ostatnim dniu przerwy bądź w pierwszym kolejnego opakowania.

EDIT: Mam drugi dzień nowego blistra i nic, wczoraj miałam ciut brązowego plamienia, zrobiłam kolejny test bo nie wiem czy brać nadal tabletki - negatywny. Czy to możliwe, że jestem w ciaży ale zbyt wczesnej, żeby wykrył ją test?

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2010-04-07 o 07:54
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 06:58   #1294
saura
Raczkowanie

cześć dziewczyny

ja właśnie czekam na krwawienie z odstawienia. w sumie ost. tabletka z opakowania została przyjęta w poniedziałek dzisiaj drugi dzień przerwy. albo jutro albo w piątek powinno się pojawić.
tylko, że połączyłam opakowania. 16 marca miałam wziąć ost tabletke, ale ginekolog kazała mi brać dwa opakowania pod rząd. ze względu na leczenie grzybicy
19 marca(piątek)(brałam kolejne opakowanie tabletek) mój TŻ finiszował we mnie wtorek po tym zdarzeniu (23 marca) zauważyłam, że moje piersi zrobiły się hm pełniejsze ale tak sobie myśle, że to sprawa tabletek - połączonych opakowań.

dlatego też spokojnie czekam na krwawienie niby wszystko mnie już zaczyna boleć . żeby się pojawiło. trzymajcie kciuki
saura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 12:45   #1295
sugarcane
Zadomowienie

Dziewczyny, a jeśli miało się wszystkie krwawienia z odstawienia, to ciąża jest niemożliwa, prawda? Ja brałam 3 opakowania novynette, zawsze miałam krwawienia, dwa razy wymiotowałam - raz po ok. 6-7 godzinach, więc się wchłonęła, raz po trzech, to i wzięłam drugą. Po ostatnim opakowaniu miałam dłuższe krwawienie niż to w przerwie, zamiast 3 dni trwało 5-6 (bo nie rozpoczęłam kolejnego blistra) i mimo że wszystko wydaje się być jak najbardziej w porządku, to panikuję (bardzo ;/) bo w ostatnim blistrze miałam silne kłucia w jajnikach, zaraz po odstawieniu też, a teraz bolą mnie same sutki o_O. I nie wiem w końcu, no nie wiem - panikara, wieeem.
sugarcane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 15:14   #1296
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez sugarcane Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jeśli miało się wszystkie krwawienia z odstawienia, to ciąża jest niemożliwa, prawda? Ja brałam 3 opakowania novynette, zawsze miałam krwawienia, dwa razy wymiotowałam - raz po ok. 6-7 godzinach, więc się wchłonęła, raz po trzech, to i wzięłam drugą. Po ostatnim opakowaniu miałam dłuższe krwawienie niż to w przerwie, zamiast 3 dni trwało 5-6 (bo nie rozpoczęłam kolejnego blistra) i mimo że wszystko wydaje się być jak najbardziej w porządku, to panikuję (bardzo ;/) bo w ostatnim blistrze miałam silne kłucia w jajnikach, zaraz po odstawieniu też, a teraz bolą mnie same sutki o_O. I nie wiem w końcu, no nie wiem - panikara, wieeem.
panikujesz

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-08, 18:03   #1297
sugarcane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
panikujesz
niby wiem, ale ostatnio bywa mi niedobrze, pobolewają mnie sutki (chociaż chyba od stanika mi się obtarły tudzież TŻ zbyt intensywnie je potraktował ) i w brzuchu mi się przelewa - a Internet mówi, że te krwawienia to nie gwarancja :O Z drugiej strony rozsądek podpowiada coś innego..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 18:17   #1298
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez sugarcane Pokaż wiadomość
niby wiem, ale ostatnio bywa mi niedobrze, pobolewają mnie sutki (chociaż chyba od stanika mi się obtarły tudzież TŻ zbyt intensywnie je potraktował ) i w brzuchu mi się przelewa - a Internet mówi, że te krwawienia to nie gwarancja :O Z drugiej strony rozsądek podpowiada coś innego..
jak internet Ci powie, że od siadania na kibelku zajdziesz w ciąże to też uwierzysz?
oczywiście, żartuję
ale w internecie naprawdę można znaleźć różne bzdury, a jeszcze nie spotkałam przypadku kobiety, która zachowując zasady prawidłowego brania tabletek anty zaszła w ciążę
ja ufam samym tabletkom od ponad 3 lat i jakoś bobasa się nie dorobiłam, a seksu sporo
Jeżeli masz jakieś obawy to dla uspokojenia sumienia zrób test i tyle

edit. ja od paru dni mam lekkie zawroty głowy i trochę mnie bolą piersi i też mogłabym sobie wmawiać, że ciążą a wiem, że to tylko lekkie przeziębienie, bo mam troche goraczki i mnie gardło boli

[SIGPIC][/SIGPIC]

Edytowane przez Marwari
Czas edycji: 2010-04-08 o 18:19
Stary 2010-04-08, 18:30   #1299
sugarcane
Zadomowienie

Więcej niż 2 godziny spóźnienia nie było, na początku brałam co do minuty, później to różnie wychodziło, bo i działanie antykoncepcyjne przestało mi być potrzebne (to w ostatnim blistrze), ale więcej niż 4 godziny spóźnienia nie było. I cholera, mój chłop z taką panikarą ma żyć!
Dziękuję za odpowiedź, oczywiście we wszystko co w Internecie nie wierzę, ale np. to z krwawieniami spokoju mi dać nie mogło Dziękuję bardzo!
Stary 2010-04-09, 09:37   #1300
saura
Raczkowanie

a ja wczoraj dostałam krwawienie z odstawienia
saura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 08:12   #1301
papewa
Raczkowanie

Hej dziewczyny
jestem żywym przykładem. Zaszłam w ciążę na harmonecie. Byłam chora przez pół roku i na antybiotykach to była przewlekła angina i to ona osłabiła działanie tabletek i wpadliśmy....Byłam w szoku,potem się cieszyłam a w 11tygodniu straciłam mojego aniołka ja byłam za słaba i mój organizm aby utrzymać ciążę.
papewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 10:29   #1302
Neciak89
Zakorzenienie

Widzisz, i to jest Twoja wina, bo się nie zabezpieczałaś przy antybiotyku. A temat jest tak na prawdę o ciąży przy 100% dobrym braniu tabletek.
Przykro mi, że straciłaś dzidziusia..

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.

Edytowane przez Neciak89
Czas edycji: 2010-04-14 o 10:31
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 10:37   #1303
papewa
Raczkowanie

lekarz mi powiedział, że ten antybiotyk nie osłabia działania...to choroba i wirusy osłabiły działanie. Ale ja wiem swoje!to leki zabiły dziecko i anty dodatkowo bo brałam aż do5tyg ciąży, te wszystkie czynniki miały wpływ.
Stary 2010-04-14, 13:58   #1304
miska90
Przyczajenie

hej, mam pytanie: czy jest taka mozliwosc zeby byc w 3 tyg ciazy a test z krwi na betaHCG wyszedlby <0.1?
zdarzaja sie tego typu falszywie ujemne wyniki z krwi czy to na bank, na 100% nie jest ciaza?
miska90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 14:27   #1305
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez miska90 Pokaż wiadomość
hej, mam pytanie: czy jest taka mozliwosc zeby byc w 3 tyg ciazy a test z krwi na betaHCG wyszedlby <0.1?
zdarzaja sie tego typu falszywie ujemne wyniki z krwi czy to na bank, na 100% nie jest ciaza?
dostałaś odpowiedź więc nie pytaj o to w kazdym wątku...
Cytat:
Napisane przez papewa Pokaż wiadomość
lekarz mi powiedział, że ten antybiotyk nie osłabia działania...to choroba i wirusy osłabiły działanie. Ale ja wiem swoje!to leki zabiły dziecko i anty dodatkowo bo brałam aż do5tyg ciąży, te wszystkie czynniki miały wpływ.
wybacz szczerość, ale to co się stało to tylko i wyłącznie Twoja wina... Ty się nie zabezpieczyłaś dodatkowo, Ty nawet nie pomyślałaś o tym, że możesz być w ciąży i brałaś leki, których nie wolno, więc nie zwalaj tego teraz na Harmonet

[SIGPIC][/SIGPIC]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 15:33   #1306
miska90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
dostałaś odpowiedź więc nie pytaj o to w kazdym wątku...
sorki ale myslalam ze odpowie jeszcze ktos inny
miska90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 06:34   #1307
papewa
Raczkowanie

wybacz szczerość, ale to co się stało to tylko i wyłącznie Twoja wina... Ty się nie zabezpieczyłaś dodatkowo, Ty nawet nie pomyślałaś o tym, że możesz być w ciąży i brałaś leki, których nie wolno, więc nie zwalaj tego teraz na Harmonet[/QUOTE]

Racja ale lekarza pytałam i dostałam odpowiedź, że nie muszę się dodatkowo zabezpieczać więc też winna się nie czuję bo pytałam. No ale teraz jak wrócę do tabletek to innych spróbuję. pozdrawiam
Stary 2010-04-15, 09:23   #1308
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papewa Pokaż wiadomość
cóż nie zazdroszczę lekarza. Powiem tak : dla pewności warto pytać jeszcze ze dwóch farmaceutów, oni naprawdę lepiej znają się na interakcjach niż lekarze.

Aha i proszę, nie opowiadaj ludziom, że zaszłaś w ciążę biorąc prawidłowo tabletki, bo tak niestety nie było. Takie historie jak Twoja powodują powstawanie legend typu "możliwe jest zajście w ciążę przy tabletkach". wg mnie, biorąc w 100% nie ma takiej możliwości. Teraz już będziesz wiedziała, że antybiotyk = dodatkowe zabezpieczenie. Mówi o tym każda ulotka.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 09:37   #1309
papewa
Raczkowanie

Pewnie masz rację...

27.10.2009 - [*] w sercu moim na zawsze.
Stary 2010-04-15, 10:09   #1310
basiunia153
Raczkowanie

Dot.: ciąża mimo tabletek anty?

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
studiuje na akademii medycznej, mialam juz zajecia, na ktorych rozmawialismy z prowadzacym na temat tabletek antykoncepcyjnych. co sie okazalo? mozna zajsc w ciaze biorac je nawet regularnie i przestrzegac wszystkiego, co jest zamieszczone w ulotce. otoz dzialanie taletek jest tym slabsze im dluzej sie je bierze, organizm sie przyzwyczaja i dawki, ktore sie bierze okazuja sie za male (dokladnie tak jak z kawa, im wiecej jej pijemy tym z czesem pijemy jej wiecej, bo wczesniejsze dawki nie sa juz tak skuteczne jak wczesniej). Poza tym tabletki sa bardzo niebezpieczne, juz nie jedna kobieta po braniu tych tabletek miala pozniej problem z zajsciem w ciaze (kazda kobieta inaczej reaguje na podawane hormony, u jednej sie wszystko blokuje, a u innej jak juz wspomnialamdziala w druga strone i zachodzi w ciaze). JA osobiscie nikomu bym tych tabletek nie radzila brac. Moje kolezanki, ktore od kilku lat je braly i zachwalaly, po posluchaniu tego co moze sie dziac z kobieta na stare lata (o tym juz nie wspomnialam) powiedzialy, ze juz nigdy ich nie wezma, pod zadna namowa! Akszeinga ja na twoim miejscu, dla wlasniej spokojnosci zrobilabym sobie test ciazowy, koszt ok 25 zl a klopot z glowy.
Powiem tak owszem tabletki u każdej kobiety wywołuja inne skutki ale nie zgadzam się z tym ze im dluzsze branie tym organizm się przyzwyczaja do nich i sa mniej skuteczne. Ja brałam Logest ponad 9 lat bez zadnej przerwy i odstawiłam je dwa miesiace temu pierwszy jak i drugi okres dostalam regularnie co do dnia choć naczytałam się że moge mi bardzo tabletka rozreguowac to a u mnie jes super idealnie zobaczymy jak dalej ale skutecznośc tabletek przy tak dlugim braniu była prawie 100% jesli się wszystkich inny stron brania pilnuje
basiunia153 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 14:12   #1311
simonee
Zakorzenienie

Dot.: ciąża mimo tabletek anty?

Cytat:
Napisane przez basiunia153 Pokaż wiadomość
Powiem tak owszem tabletki u każdej kobiety wywołuja inne skutki ale nie zgadzam się z tym ze im dluzsze branie tym organizm się przyzwyczaja do nich i sa mniej skuteczne. Ja brałam Logest ponad 9 lat bez zadnej przerwy i odstawiłam je dwa miesiace temu pierwszy jak i drugi okres dostalam regularnie co do dnia choć naczytałam się że moge mi bardzo tabletka rozreguowac to a u mnie jes super idealnie zobaczymy jak dalej ale skutecznośc tabletek przy tak dlugim braniu była prawie 100% jesli się wszystkich inny stron brania pilnuje
Tez mam takie zdanie, ja bralam cilest prawie 10lat i wszystko ok. Jedynie po odstawieniu przez 3 m-ce wszystko bylo ok a pozniej byly male problemy, ale juz jest ok
simonee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 04:08   #1312
xuxuxu
Raczkowanie

czy taki antybiotyk jak duomox mogę brac z tabletakmi anty?
xuxuxu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 06:22   #1313
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xuxuxu Pokaż wiadomość
czy taki antybiotyk jak duomox mogę brac z tabletakmi anty?
tak, ale należy się dodatkowo zabezpieczać w trakcie kuracji jak i 7 dni po niej, bo duomox wpływa na skuteczność tabsów (jest nawet o tym w ulotce duomoxa)

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 08:35   #1314
89Madzia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
tak, ale należy się dodatkowo zabezpieczać w trakcie kuracji jak i 7 dni po niej, bo duomox wpływa na skuteczność tabsów (jest nawet o tym w ulotce duomoxa)
To tez ja zapytam a DURACEF to jest zawiesina a nie tabletka i nigdzie nic nie znalazłam na ulotce i w internecie czy on wpływa na tabletki ? osłabia je??
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 12:13   #1315
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
To tez ja zapytam a DURACEF to jest zawiesina a nie tabletka i nigdzie nic nie znalazłam na ulotce i w internecie czy on wpływa na tabletki ? osłabia je??
Z tym Duracefem jest mały problem.

Zobacz tutaj, odpowiadałam właśnie na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2098 - podobne info, że wpływa, możesz też znaleźć np na antyforum - typowe miejsce o antykoncepcji itp

Ale są też opinie, że nie wpływa.
Nie jestem lekarzem i nie wiem jak to jest na 100% więc w takim przypadku (sprzeczne info) wolę się jednak 'dobezpieczyć' i tak też polecić innym.

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2010-04-23 o 12:14
wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 07:47   #1316
xuxuxu
Raczkowanie

przy duracefie też bym uważała na wszelki wielki a co do duomoxu to sorrki ale nie doczytałam w ulotce

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

a jeszcze jedno kiedy jest się w ciąży i leczy duomoxem to taka sama zasada anty obowiązuje?
xuxuxu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 08:34   #1317
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
przy duracefie też bym uważała na wszelki wielki a co do duomoxu to sorrki ale nie doczytałam w ulotce

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

a jeszcze jedno kiedy jest się w ciąży i leczy duomoxem to taka sama zasada anty obowiązuje?
Jak się jest w ciąży to się nie bierze tabletek anty.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 10:57   #1318
Black Rainbow
Zadomowienie

Cytat:
Yyy... chcesz brać pigułki antykoncepcyjne będąc w ciąży?
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 10:49   #1319
popsicle
Raczkowanie

Dziewczyny ja dzis przeczytalam ze jedna z lasek brala antyki cilest. W przerwie nie dostala okresu, robila testy, ktore nie wykazaly ciazy, byla u lekarza w lutym, lekarz nie stwierdzil ciazy, ale przepisal inne antyki 3 op na wywolanie tez nie dostawala @ po drugim opakowaniu znow byla u gina i okazalo sie ze jest w ciazy(obecnie to 5mc) Dziewczyny pytaly sie czy wszystko robila ok czy byly inne czyniki wplywajace na skutecznosc oswiadczyla ze nie... tak czy inaczej to dla mnie baaardzo dziwne, jakos tak wierzyc mi sie nie chce, biorac cos co chamuje procesy powodujace owu a przeciez owu nie tworzy sie w jeden dzien! a tu ciaza...hmmm...
popsicle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 12:16   #1320
kennedy
Zakorzenienie

ja ogladalam ^ciaze z zaskoczenia^ i byl przypadek kobiety ktora brala tabletki regularnie, nie brala lekow i zaszla. tyle ze byla b gruba a slyszalam ze jak sie ma sporo nadwage to moga byc nieskuteczne.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości