![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() co to za przyjemnosc z seksu wtedy?
![]() |
![]() |
#1292 |
Raczkowanie
|
niestety sama do tego wniosku doszłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
EDIT: Mam drugi dzień nowego blistra i nic, wczoraj miałam ciut brązowego plamienia, zrobiłam kolejny test bo nie wiem czy brać nadal tabletki - negatywny. Czy to możliwe, że jestem w ciaży ale zbyt wczesnej, żeby wykrył ją test? Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2010-04-07 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() ja właśnie czekam na krwawienie z odstawienia. w sumie ost. tabletka z opakowania została przyjęta w poniedziałek ![]() tylko, że połączyłam opakowania. 16 marca miałam wziąć ost tabletke, ale ginekolog kazała mi brać dwa opakowania pod rząd. ze względu na leczenie grzybicy 19 marca(piątek)(brałam kolejne opakowanie tabletek) mój TŻ finiszował we mnie ![]() ![]() dlatego też spokojnie czekam na krwawienie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jeśli miało się wszystkie krwawienia z odstawienia, to ciąża jest niemożliwa, prawda? Ja brałam 3 opakowania novynette, zawsze miałam krwawienia, dwa razy wymiotowałam - raz po ok. 6-7 godzinach, więc się wchłonęła, raz po trzech, to i wzięłam drugą. Po ostatnim opakowaniu miałam dłuższe krwawienie niż to w przerwie, zamiast 3 dni trwało 5-6 (bo nie rozpoczęłam kolejnego blistra) i mimo że wszystko wydaje się być jak najbardziej w porządku, to panikuję (bardzo ;/) bo w ostatnim blistrze miałam silne kłucia w jajnikach, zaraz po odstawieniu też, a teraz bolą mnie same sutki o_O. I nie wiem w końcu, no nie wiem - panikara, wieeem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1297 |
Zadomowienie
|
niby wiem, ale ostatnio bywa mi niedobrze, pobolewają mnie sutki (chociaż chyba od stanika mi się obtarły tudzież TŻ zbyt intensywnie je potraktował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście, żartuję ![]() ale w internecie naprawdę można znaleźć różne bzdury, a jeszcze nie spotkałam przypadku kobiety, która zachowując zasady prawidłowego brania tabletek anty zaszła w ciążę ![]() ja ufam samym tabletkom od ponad 3 lat i jakoś bobasa się nie dorobiłam, a seksu sporo ![]() Jeżeli masz jakieś obawy to dla uspokojenia sumienia zrób test i tyle ![]() edit. ja od paru dni mam lekkie zawroty głowy i trochę mnie bolą piersi i też mogłabym sobie wmawiać, że ciążą a wiem, że to tylko lekkie przeziębienie, bo mam troche goraczki i mnie gardło boli ![]()
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez Marwari Czas edycji: 2010-04-08 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
Zadomowienie
|
Więcej niż 2 godziny spóźnienia nie było, na początku brałam co do minuty, później to różnie wychodziło, bo i działanie antykoncepcyjne przestało mi być potrzebne (to w ostatnim blistrze), ale więcej niż 4 godziny spóźnienia nie było. I cholera, mój chłop z taką panikarą ma żyć!
Dziękuję za odpowiedź, oczywiście we wszystko co w Internecie nie wierzę, ale np. to z krwawieniami spokoju mi dać nie mogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Raczkowanie
|
a ja wczoraj dostałam krwawienie z odstawienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() jestem żywym przykładem. Zaszłam w ciążę na harmonecie. Byłam chora przez pół roku i na antybiotykach to była przewlekła angina i to ona osłabiła działanie tabletek i wpadliśmy....Byłam w szoku,potem się cieszyłam a w 11tygodniu straciłam mojego aniołka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Widzisz, i to jest Twoja wina, bo się nie zabezpieczałaś przy antybiotyku. A temat jest tak na prawdę o ciąży przy 100% dobrym braniu tabletek.
Przykro mi, że straciłaś dzidziusia..
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2010-04-14 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
lekarz mi powiedział, że ten antybiotyk nie osłabia działania...to choroba i wirusy osłabiły działanie. Ale ja wiem swoje!to leki zabiły dziecko i anty dodatkowo bo brałam aż do5tyg ciąży, te wszystkie czynniki miały wpływ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Przyczajenie
|
hej, mam pytanie: czy jest taka mozliwosc zeby byc w 3 tyg ciazy a test z krwi na betaHCG wyszedlby <0.1?
zdarzaja sie tego typu falszywie ujemne wyniki z krwi czy to na bank, na 100% nie jest ciaza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Raczkowanie
|
wybacz szczerość, ale to co się stało to tylko i wyłącznie Twoja wina... Ty się nie zabezpieczyłaś dodatkowo, Ty nawet nie pomyślałaś o tym, że możesz być w ciąży i brałaś leki, których nie wolno, więc nie zwalaj tego teraz na Harmonet
![]() Racja ale lekarza pytałam i dostałam odpowiedź, że nie muszę się dodatkowo zabezpieczać więc też winna się nie czuję bo pytałam. No ale teraz jak wrócę do tabletek to innych spróbuję. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha i proszę, nie opowiadaj ludziom, że zaszłaś w ciążę biorąc prawidłowo tabletki, bo tak niestety nie było. Takie historie jak Twoja powodują powstawanie legend typu "możliwe jest zajście w ciążę przy tabletkach". wg mnie, biorąc w 100% nie ma takiej możliwości. Teraz już będziesz wiedziała, że antybiotyk = dodatkowe zabezpieczenie. Mówi o tym każda ulotka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Raczkowanie
|
Pewnie masz rację...
![]()
![]() |
#1310 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Raczkowanie
|
czy taki antybiotyk jak duomox mogę brac z tabletakmi anty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
tak, ale należy się dodatkowo zabezpieczać w trakcie kuracji jak i 7 dni po niej, bo duomox wpływa na skuteczność tabsów (jest nawet o tym w ulotce duomoxa)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
To tez ja zapytam a DURACEF to jest zawiesina a nie tabletka i nigdzie nic nie znalazłam na ulotce i w internecie czy on wpływa na tabletki ? osłabia je??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobacz tutaj, odpowiadałam właśnie na ten temat: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2098 - podobne info, że wpływa, możesz też znaleźć np na antyforum - typowe miejsce o antykoncepcji itp ![]() Ale są też opinie, że nie wpływa. ![]() Nie jestem lekarzem i nie wiem jak to jest na 100% więc w takim przypadku (sprzeczne info) wolę się jednak 'dobezpieczyć' i tak też polecić innym. ![]() Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2010-04-23 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
Raczkowanie
|
przy duracefie też bym uważała na wszelki wielki a co do duomoxu to sorrki ale nie doczytałam w ulotce
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- a jeszcze jedno kiedy jest się w ciąży i leczy duomoxem to taka sama zasada anty obowiązuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1318 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja dzis przeczytalam ze jedna z lasek brala antyki cilest. W przerwie nie dostala okresu, robila testy, ktore nie wykazaly ciazy, byla u lekarza w lutym, lekarz nie stwierdzil ciazy, ale przepisal inne antyki 3 op na wywolanie tez nie dostawala @ po drugim opakowaniu znow byla u gina i okazalo sie ze jest w ciazy(obecnie to 5mc) Dziewczyny pytaly sie czy wszystko robila ok czy byly inne czyniki wplywajace na skutecznosc oswiadczyla ze nie... tak czy inaczej to dla mnie baaardzo dziwne, jakos tak wierzyc mi sie nie chce, biorac cos co chamuje procesy powodujace owu a przeciez owu nie tworzy sie w jeden dzien! a tu ciaza...hmmm...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
ja ogladalam ^ciaze z zaskoczenia^ i byl przypadek kobiety ktora brala tabletki regularnie, nie brala lekow i zaszla. tyle ze byla b gruba a slyszalam ze jak sie ma sporo nadwage to moga byc nieskuteczne.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.