Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 07:47   #1291
Elcia85
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Dzien dobry ! wlasnie wsuwamy platki z mlekiem zeby mdlosci nie dopaly
Basiunie martw sie , wiem, ze takie przeczucia siedza w glowie ale nie dajmy sie zwariowac..
aniaaniawitam kruszynko
toto niezla jestes hahahaha ale akcja
agatkotrudne to wszystko u Ciebie, miejmy nadzieje, ze sie unormuje .....

Kochanie, ja mialam cykle 28 dniowe, a ten cykl 25 dniowy mialam zaraz po #, i w tym cyklu teraz zaszlam w ciaze. Nie pisalam , ze to zle dobrze, ze do gin zadzwonilas
ale generalnie to taki gin, to ma przechlapane 8 rano, a tu kobita dzwoni i sie pyta o długość cyklu ale co ja poradzę, że później to sie ciężko dodzwonić do niego wiem, trochę zeschizowałam, ale wolałam spytać niz potem pluć sobie w brodę. już mi się to coś dziwne wydawało, że mam owulację w 11dc (jesli to była owulacja, bo to tylko wg moich obserwacji, a one moga być zawodne) potem byłam u tego lekarza, potwierdził, że już po owulacji i że wszystko jest dobrze a potem druga lekarka mi namieszała w głowie, że owulacja jeszcze przede mna, chociaż nie jest pewna ja to zawsze miałam równiutko 28 dni nawet pierwsza @ po # też po 28 dniach a tu takie coś
Stary 2011-07-26, 07:52   #1292
Cookie24
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Dzień dobry! U nas też kiepska pogoda. Ponoć tak ma być do końca lipca.

Cookie jak się czujesz? Przytyłaś chociaż z kilogram?
u mnie mialo padac, a tu slonce kiedy wyjezdzasz do UK?
Ja przytylam poltora kilo jak bylam teraz u rodzinki tydzien na tych "wczasach" bo u nich sie regularnie jadalo. I stoje w miejscu... Chyba za wczesnie zeby tyc ? Ale czuje sie i tak ciezsza 5 kg przez te zaparcie wstretne.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

elcia tak bywa , ze co lekarz to inaczej mowi. Ale 25 a 28 nie jest az taka duza roznica... mozliwe , ze to jednorazowe bylo....... z roznych wzgledow sie przesuwa cykl......
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 07:56   #1293
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
no i dobrze, że zapytałaś nie wiesz jak masz zrobić?? już Ci piszę: Kupujesz wino i robisz kolację. Jecie i pijecie sobie razem, potem zapalasz świeczki i idziecie do łóżka... hmm, tą część ominę potem oczywiście nogi do góry i potrząsanie - a potem ogólnowątkowa panika czy będą dwie kreski :brzyda l:
dziękuję za instrukcje
krótko mówiąc flaszka->panda->schiza
a do tej paniki to nas tutaj więcej będzie całe szczęście...
kurcze, muszę iść popracować miłego dnia!
Stary 2011-07-26, 07:58   #1294
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
poszłam do sephory pani była bardzo miła i dała mi próbkę tego fluidu i tą bazę ale nie było tej właśnie tylko dała mi taką czerwoną
a ja Ci wysłałam dwie bazy. Jedna ultra lekka, druga z silikonami (ale nie light)

Cytat:
Napisane przez Toto1 Pokaż wiadomość
u mnie juz po zawodach haha czekam na rezultat

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
Powiedział, że mam się nie stresować (hahaha żartowniś) i działać zamiast za dużo myśleć
hehe żartowniś. ale słusznie prawi

Witam
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:24   #1295
kasiahexe
Zadomowienie

Dziendoberek na rondlek :::::::::::

ja jak zwykle jak moge dłuze pospac to budze sie o 8 i juz mi sie nie chce :///
zreszta latam do tojletu co dwie godziny :/

Wczoraj przeryczałam caly wieczor : przypomniłam sobie ze dzisiaj powinno sie urodzic moje dziecko i nie umiałam sobie z tym poradzić
maz mnie uspokojal mowil ze znowu jestem w ciazy i bedzie dobrze ale dupa :/ nic do mnie nie przemawiało
dzisiaj troche lepiej
musze sie ogranac i wypadamy kupi mi jakieś staniki bo we wszystkich mi sie cycki wylewaja hihi
a do tego spodnie do pracy z gumka i jakieś leginsy
a i juz wybrałam sobie wózek ale cena mnie troche powala hihi
3 IN 1 TRAVEL SYSTEM NEWBUGS NEW BABY STROLLER BUGGY BL | eBay

I musze coś dodac DETEKTOR TETNA to najlesza rzezc jaka wynaleźli kosztował mnie tylko 40 funtów a teraz zawsze kiedy czuje jakiś niepokuj to sprawdzam czy jest serduszko moj gin mowi ze to w 100% bezpieczne

Basiulo witam i szkoda ze tak daleko mieszkam bo pozyczyła bym ci moje cudo i wtedy byś wiedziała ze wszytko jest oki

Aniulka a wakacje nie pomogły troche??

Inutuli ciesze sie ze niunia rosnie

Agatka moze nic straconego tylko poprostu pózna owulacja ja miałam takowa w 20 dniu czasami

Kurde nie znam sie na tych cyklach ale dla mnie 25 to nie tak jakoś strsznie mało bo co jak sie ma owulke w 11 dniu??

Toto daj przepis na te placki

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:32   #1296
Cookie24
Zadomowienie

kasiu nigdy nie zapomnimy o naszych Aniolkach, ale teraz pod serduszkiem nosimy nasze dzieciaczki ktore powinny nam dodawac sily z kazym dniem, i teraz dla nich usimy byc silne. mam nadzieje, ze juz wyplakalas sie i teraz tylko : kupuj wozeczek hihih ladny podoba mi sie. Ile przytylas juz , ze mowisz, ze Ci sie piersi wylewaja ?
Stary 2011-07-26, 08:39   #1297
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
kasiu nigdy nie zapomnimy o naszych Aniolkach, ale teraz pod serduszkiem nosimy nasze dzieciaczki ktore powinny nam dodawac sily z kazym dniem, i teraz dla nich usimy byc silne. mam nadzieje, ze juz wyplakalas sie i teraz tylko : kupuj wozeczek hihih ladny podoba mi sie. Ile przytylas juz , ze mowisz, ze Ci sie piersi wylewaja ?
dziekuje kochana
ja az sie boje na wage stawac :/ bo po moich ostanich zaparaciach i duzch problemach z wyprożnianiem sie to jest tragedia :/
ale zważylam sie sie 2,5 wiecej a to dopiero 12 tydzien sie zaczą :/ ale teraz zmieniam diete i mam nadziej ze waga troche przystopuje

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-07-26, 08:46   #1298
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
dziekuje kochana
ja az sie boje na wage stawac :/ bo po moich ostanich zaparaciach i duzch problemach z wyprożnianiem sie to jest tragedia :/
ale zważylam sie sie 2,5 wiecej a to dopiero 12 tydzien sie zaczą :/ ale teraz zmieniam diete i mam nadziej ze waga troche przystopuje
tez sie z tym borykam... porazka te zaparcia. Sataram sie odzywiac w miare racjonalnie... ale w pracy ciezko zjesc obiad pelnowartosciowy..... nadrabiam owocami....
Stary 2011-07-26, 08:53   #1299
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
tez sie z tym borykam... porazka te zaparcia. Sataram sie odzywiac w miare racjonalnie... ale w pracy ciezko zjesc obiad pelnowartosciowy..... nadrabiam owocami....
a do tego ja też mysle ze progesteron robi swoje :///
no ale cuż waga jes teraz taka mniej wazna hihi

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-07-26, 08:58   #1300
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Dzień dobry

Ależ dzisiaj pospałam jak nigdy Aż dwa razy musiałam spojrzeć na zegarek

Kasiahexe ja też już sobie wybrałam wstępnie wózek - dla chłopca taki kolor jak jest na głównych zdjęciach a dla dziewczynki nr. 13 cappuciono + beż

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:58   #1301
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
a do tego ja też mysle ze progesteron robi swoje :///
no ale cuż waga jes teraz taka mniej wazna hihi
nio wlasnie hehe zgubimy jak sie juz dzidzius urodzi juz sobie wyobrazam te noce nieprzespane hihih

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 08:59   #1302
shehzadi
Zadomowienie

Cytat:
u mnie mialo padac, a tu slonce kiedy wyjezdzasz do UK?
Ja przytylam poltora kilo jak bylam teraz u rodzinki tydzien na tych "wczasach" bo u nich sie regularnie jadalo. I stoje w miejscu... Chyba za wczesnie zeby tyc ? Ale czuje sie i tak ciezsza 5 kg przez te zaparcie wstretne.
W tym tygodniu się wyjaśni, kiedy wyjadę. Tż ma do piątku umowę i jeżeli mu przedłużą na co najmniej rok, to w weekend kupuję bilet . Dobrze, że trochę przytyłaś. Jedz dużo dla dzidzi. Mam nadzieję, że niedługo przejdą Ci te zaparcia.

kasiahexe nie smutaj się. Musisz być silna dla tej dzidzi, którą masz pod serduszkiem. Zaczął Ci się już 12 tydzień! Ale ten czas szybko leci. Wózeczek bardzo ładny wybrałaś, wygląda na lekki.

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:59   #1303
vvitaminka
Rozeznanie

Witam moje kochane,

kurcze ostatnio w ogole nie mam na nic czasu, a tak mi teskno za Wami...

Ja już po @ ale chyba w tym cyklu nie bedzie staranek...
Stary 2011-07-26, 09:05   #1304
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
W tym tygodniu się wyjaśni, kiedy wyjadę. Tż ma do piątku umowę i jeżeli mu przedłużą na co najmniej rok, to w weekend kupuję bilet . Dobrze, że trochę przytyłaś. Jedz dużo dla dzidzi. Mam nadzieję, że niedługo przejdą Ci te zaparcia.
.
ooo to sie wyjasni, kurcze .... Mam nadzieje, ze Wam sie ulozy ... Szybko sie zadomowisz i bedziesz nam relacje zdawac nio i te staranka
Stary 2011-07-26, 09:17   #1305
Nita6
Zakorzenienie

Kasiah - ładny wózeczek ale jakoś jestem przeciwniczką trzykołowych

za to wózek Sofci - superancki

ja mam mojego starego TAKO i nie mam kasy zeby nowy kupować ;/

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

A gdzie foteczki od Vaniliova ?
Mam nadzieje że dzieciak nie daje jej popalic i znajdzie dla nas chwilkę
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:22   #1306
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

kasia ja tak ostatnio myślałam o tym, termin był na 13.08 kurde smutek mnie ogarnia jak o tym myślę i cieszę się że w ciąży jestem, bo inaczej to byłby niesamowicie trudny czas a tak jest smutno, ale dzidziol ten smutek trochę przygłusza

Cytat:
Napisane przez vvitaminka Pokaż wiadomość
Witam moje kochane,

kurcze ostatnio w ogole nie mam na nic czasu, a tak mi teskno za Wami...

Ja już po @ ale chyba w tym cyklu nie bedzie staranek...
a dlaczego nie będzie???
Stary 2011-07-26, 09:45   #1307
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry wszystkim!!

Kasia, Ty już wózek masz wybrany... Ładny
Ja na razie nieśmiało przeglądam strony.

Shehzadi, zorganizujcie w takim razie szybkie spotkanie w Wawie, bo jeśli niedługo wyjedziesz, to będzie

Sofcia, twojego wózka nie zobaczyłam, bo ta stronka mi się zawiesiła nie wiem czemu

Inutil, kiedy wyjeżdżacie?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:49   #1308
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja też nieśmiało przeglądam - chociaż ostatnio trochę śmielej

jedziemy po południu, bo musimy czekać na teściów aż wrócą - bo tż ogarnia firmę
Stary 2011-07-26, 09:52   #1309
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja też nieśmiało przeglądam - chociaż ostatnio trochę śmielej

jedziemy po południu, bo musimy czekać na teściów aż wrócą - bo tż ogarnia firmę
a te kalosze kupiłaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 10:01   #1310
Kasiorek211
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki
Właśnie dotarłam do pracy, stałam w kolejce do lekarza od 6:30, wizyta o 10:00, w między czasie mała awanturka w rejestracji... a w gabinecie spędziliśmy 3 minuty! Oświadczam wszem i wobec: w najbliższym czasie ni cholery tam nie wrócę!!!
No ale skierowania mamy więc w poniedziałek możemy spokojnie jechać odstać swoje w następnej kolejce Boże daj mi cierpliwość!!!

Kurcze Wy wózki wybieracie. Ja w 20 tyg nawet jednych śpiochów nie miałam, ani razu nawet nie oglądałam!!! Jakiś zacofaniec jestem

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
a te kalosze kupiłaś?
Ja też kalosze muszę kupić bo dzisiaj w drodze do pracy musiałam podwinąć spodnie i na bosaka przez kałuże zasuwać... warszafka ! kurna jego...
Kasiorek211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:05   #1311
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Lucy1111 łoj nie wiem czemu, to link do sklepu producenta

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Uciekam się ogarnąć Trzeba iść do apteki

Miłego dnia Kochane

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:05   #1312
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Lucy1111 łoj nie wiem czemu, to link do sklepu producenta

Ja otworzyłam - ładny i funkcjonalny.
Stary 2011-07-26, 10:13   #1313
Lucy1111
Zakorzenienie

ok, udało mi się otworzyć. ładny wózek. Chociaz ja pojęcia nie mam na co trzeba zwracać uwagę kupując taką furę

Kasiorku, a co, stolice Wam zalało?
trochę się nastałaś w tej kolejce :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 10:27   #1314
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
ok, udało mi się otworzyć. ładny wózek. Chociaz ja pojęcia nie mam na co trzeba zwracać uwagę kupując taką furę

Kasiorku, a co, stolice Wam zalało?
trochę się nastałaś w tej kolejce :/
No nastałam się, głodna byłam jak nie wiem i głowa mnie rozbolała z tego wszystkiego.
A stolicę to nie całą tylko kawałek Tu gdzie pracuję to Warszawa ale właściwie to wygląda jak przedmieścia - drogi i chodniki zamieniają się normalnie w stawy z wodą do połowy łydki. A że komunikacją miejską do pracy jeżdżę to mam odwieczny problem z dotarciem do pracy po opadach. Jeszcze fajniej jest w zimę, kiedy idzie się środkiem drogi (bo chodniki są nie odśnieżone) i modlisz się, żeby samochód z zakrętu nie jechał bo nie masz gdzie uciekać. Ale fajnie tu jest, lubię tu pracować, przynajmniej nie jest nudno
Stary 2011-07-26, 10:28   #1315
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry wszystkim!!

Kasia, Ty już wózek masz wybrany... Ładny
Ja na razie nieśmiało przeglądam strony.
ja tez tylko przegladam juz bardziej smiałohihi ale wiem co chce pusze miec fotelik wpinnany w stelaż i duze dmuchane koła najlepeij 3

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Kasiah - ładny wózeczek ale jakoś jestem przeciwniczką trzykołowych
a ja wlasnie uwielbiam 3 kolowe a sofici mi sie strasznie podoba a wiec zobacze czy nie ciaganac wózka z polski hihi

uciekam na zakupy i odwiedzic z najomych z małym robaczkiem
miłego dnia

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-07-26, 10:38   #1316
Toto1
Zadomowienie

Dzien doberek sloneczka

Shehzadi no to trzymam kciuki za piatek

Cytat:
Toto daj przepis na te placki
a te placki to bardzo proste sa. na 2,5 szkl maki wlewasz zaczyn z 20g drozdzy, szczypta soli i cukru i wody tyle ile ciasto wypije(letniej). wyrobic na gladka mase i zostawic w naoliwionej misce do wyrosniecia w cieplym miejscu na ok.1-1,5h.
jak ciasto podwoi swoja objetosc wyrobic tak zeby po wcisnieciu palca dziurka "wracala". podzielic na kulki wielkosci dloni i rozwalkowac baaardzo cienko. w wygladzie przypomina nalesniki.
polozyn na sciereczce i przykryc. zostawic do ponownego wyrosniecia na ok 20 min.
smazyc na suchej patelni baaaaardzo goracej . placek dobrze wyrobiony bedzie sie "pompowal"

Vitaminko a coz to za smutki?? opowiadaj

Nitus ja tez bylam przeciwniczka 3kolowcow... do poki nie sprobowalam hahah
jak zobaczylam ze wozek mozna prowadzic jedna reka i go obkrecac doslownie jednym palcem... to nie mialam juz watpliwosci

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
Kurcze Wy wózki wybieracie. Ja w 20 tyg nawet jednych śpiochów nie miałam, ani razu nawet nie oglądałam!!! Jakiś zacofaniec jestem
a ja ci zazdroszcze zacofancu bo ja w 21tyg mialam juz wszystko. od A do Z. wozek, lozeczko wanienke i caly ekwipunek... nie musze mowic jaka trauma to byla dla mnie pakowac to wszystko...

no a poza tym to medal powinnas dostac za to stanie w kolejce!!
w nagrode prosze. drozdzowka domowa okupiona dymem i straza pozarna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1044.jpg (141,7 KB, 18 załadowań)

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:41   #1317
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

matko kochana jaka drożdżówka!!!!!!! ja też chcę taką!!!!
Stary 2011-07-26, 10:45   #1318
Toto1
Zadomowienie

Cytat:
a ja wlasnie uwielbiam 3 kolowe a sofici mi sie strasznie podoba a wiec zobacze czy nie ciaganac wózka z polski hihi
a tego kochana to ci nie polecam polskie wozki na warunki UK sie nie nadaja. sa za duze gabarytowo no i ciezkie. przede wszystkim rozstaw kol jest za duzy i nie wjedziesz do zadnego autobusu sa one przystosowane do naszych warunkow pogodowych(np snieg) ktore zadko wystepuja w UK hahah
posluchaj kolezanki z doswiadczeniem
a tak serio to prawde mowie. wszystkie znajome posciagaly wozki z PL i w brode sobie pluly.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
matko kochana jaka drożdżówka!!!!!!! ja też chcę taką!!!!
a ktora chcesz? to ci rzuce jedna z kokosem i zurawina druga z czeresniami

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Maksikola witaj co u Ciebie??

http://muslitotek.blogspot.com/
Toto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:48   #1319
Kasiorek211
Zadomowienie

Cytat:
Dzien doberek sloneczka

Shehzadi no to trzymam kciuki za piatek

a te placki to bardzo proste sa. na 2,5 szkl maki wlewasz zaczyn z 20g drozdzy, szczypta soli i cukru i wody tyle ile ciasto wypije(letniej). wyrobic na gladka mase i zostawic w naoliwionej misce do wyrosniecia w cieplym miejscu na ok.1-1,5h.
jak ciasto podwoi swoja objetosc wyrobic tak zeby po wcisnieciu palca dziurka "wracala". podzielic na kulki wielkosci dloni i rozwalkowac baaardzo cienko. w wygladzie przypomina nalesniki.
polozyn na sciereczce i przykryc. zostawic do ponownego wyrosniecia na ok 20 min.
smazyc na suchej patelni baaaaardzo goracej . placek dobrze wyrobiony bedzie sie "pompowal"

Vitaminko a coz to za smutki?? opowiadaj

Nitus ja tez bylam przeciwniczka 3kolowcow... do poki nie sprobowalam hahah
jak zobaczylam ze wozek mozna prowadzic jedna reka i go obkrecac doslownie jednym palcem... to nie mialam juz watpliwosci

a ja ci zazdroszcze zacofancu bo ja w 21tyg mialam juz wszystko. od A do Z. wozek, lozeczko wanienke i caly ekwipunek... nie musze mowic jaka trauma to byla dla mnie pakowac to wszystko...

Jaaaaa Cięęęę!!!!! Jaka drożdżóweczka pyszna!!!!!! Jak Ty takie dobre robisz, się uśliniłam na sam widok!!!

A jaką traumę miałaś to ja kochana wiem, towarzyszyłam wiernie mam nadzieję

Ja tą z czereśnia poproszę no chyba, że Lusesitka ma na nią chrapkę to jej akurat mogę ustąpić

Edytowane przez Kasiorek211
Czas edycji: 2011-07-26 o 10:50
Stary 2011-07-26, 10:54   #1320
Cookie24
Zadomowienie

toto mniam drozdzoweczka.....
Ja obiadek do pracy juz zrobilam, spakowalam ... i stwierdzilam, ze zaraz zjem chyba a cio pulpeciki i kopytka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości