mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 18:27   #1291
Tottie1984
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Zwierzaki macie cudne, intryguja mnie fretki, zastanawiam się czy szkód nie robią i ogólnie jak się bawia i co jedzą, czy nie są płochliwe, moze kiedyś zakupię.
Fretki są naprawde super ale wymagają duuuużo cierpliwości. Reagują na swoje imię, na wyuczone komendy (np. niewolno!) ale są też uparte...jak sobi cos ubzdurają to trzeba je 10 razy z czegoś ściągać albo pilnować żey czegoś nie zabrały. Mnie wiecznie chowają szczotkę do zamiatania za szafę i z torby zabierają wszystko co ma gumę np. długopisy.
Nie są płochliwe moje są typowymi miziakami i przytulasami

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Wczoraj oglądałam na TVP2 program były tam 2 dziewczyny co robią rzeczy do łóżeczek czarno-białe, bo w pierwszych miesiącach dziecko i tak tylko takie barwy odróżnia same zobaczcie http://sklep.whiteandblack.pl/
ale ceny wow
Można kupic to samo taniej.
Ja znalazłam na necie mase zabawek firmy LAMAZE w kolorze czaro-białym
https://picasaweb.google.com/Vaya84/Fajne
a u sprzedawcy: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=7423110
można kupić czarno-białą pościel w pszczółki lub owieczki a czerwoną obramówke można wszyć samemu

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Ale drogie te czarno-białe akcesoria. To juz lepiej poszperac po aukcjach i sklepach i poszukac czegos w tych kolorach.
dokłanie (wyzej opisałam joamic1 jak zastąpić tamte drogi rzeczy czymś tańszym)

[QUOTE=Myszeczka86;2836315 2]Dziewczyny kupowała któraś juz stanik do karmienia ???
Ja sie zastanawiam :conf used: bo znalazłąm tani i od tego gościa bym wzieła jeszcze piżamke. Noi niewiem :brzyda l:

Po co? ja z 75C przeszłam na 80E i jeszcze mi biust rośnie i nie wiem na jakim etapie sie zatrzyma :P na 2-3 tyg przed porodem kupię :P

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
no to dlatego kupujemy ale rozmiar wieksze
hehe a jak Ci urosną jeszcze dwa??? ja jż jestem dwa rozmiary w górę i już rozglądam się za stanikami 80F

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Jak Ja rodziłąm Julie to nie potzreba było tych 4 rzeczy ostatnich bo po co im to :conf used: a grupa krwi pisze na karcie ciazy

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Ja wiem, że to czasu potrzeba ale to juz 3,5 godziny
Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Tottie a po co im akt małżeństwa skoro w dowód osobisty wszystko jest wpisane

Bo w Częstochowie tego wymagją

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Odzież:
- koszulki bawełniane rozm. 56-62
- body bawełniane w rozm. 56-62
- kaftaniki bawełniane rozm. 56-62
- śpioszki bawełniane rozpinane w rozm. 56-62
- skarpetki bawełniane lub frotte
- czapeczki po kąpieli bawełniane
- czapeczki welurowe lub polarowe
- pajacyki bawełniane, frotte lub welur
- kombinezon zimowy (zależy od pory roku)
- rękawiczki

Pielęgnacja:
- wanienka
- materacyk lub leżaczek do kąpieli
- delikatna myjka
- okrycie kąpielowe frotte najlepsze duże grube i miękkie
- oliwka
- puder
- mydełko ponoć najlepsze jest zwykłe szare
- chusteczki nasączone oliwką lub mleczkiem kosmetycznym
- krem do twarzy i ciała
- krem na odparzenia (Sudocrem, Mustella, Linomag, Bepanthen lub clotrimazolum)
- bezpieczne patyczki higieniczne
- bezpieczne nożyczki
- termometr do pomiaru temperatury ciała i wody do kąpieli lub pokarmu
- pieluszki tetrowe i flanelowe jesli bobas będzie nosił pampersy to zaleca się kupno 10 flanelowych i 30 tetrowych pieluch
- wkładki i ceratki do pieluszek ponoć są potrzebne gdy dziecko będzie nosiło pieluchę tetrowa
- wata bawełniana gaziki i waciki też (do przemywania pępka)
- szczoteczka do włosów
- aspirator do nosa
- pojemnik na wodę (do przemywania pupy) wystarczy zwykła mała miska kupiona w markecie

proszek do prania Jelp, Lovela lub Bobas

Karmienie:
- butelki 250ml
- butelki 125ml
- szczotka do mycia butelek i smoczków
- smoczki uspokajające (0-3 miesięcy)
- smoczki na butelkę do płynów (0-3 miesięcy)
- smoczki na butelkę do mleka (0-3 miesięcy)
- podgrzewacz do pokarmu wystarczy wsadzić butelkę do rondelka z goracą wodą i chwilę podgrzać
- sterylizator do butelek wystarczy wyparzyć butelki wrzątkiem

śliniaczki

a butelki i smoczki są zbędne - jeśli ktos zamierza karmić piersią to wystarczy jedna butelka na jakaś herbatkę (np. słomkową herbatkę koperkową - koleżance polecił ją lekarz. Podej się z małą ilością cukru

Akcesoria:
- łóżeczko
- materac
- prześcieradełko niby najlepsze frotte i około 3 sztuk
- kołdra i poduszka
- pościel 100% bawełny, 3 sztuki albo śpiworek zamiast pościeli tylko wtedy 2 sztuki
- ceratka na materac
- kocyk cienki mały + duży gruby miękki
- becik lub rożek
- przewijak na łóżeczko lub komodę
- wózek
- śpiwór do wózka lub pościel
- fotelik samochodowy (0-13kg)

ja bym dodała tutaj jeszcze jakąś lampkę z delikatnym światłem i jakis mały kosz na zużyte waciki i gaziki

Niezbędna apteczka:
- 90% spirytus. Po rozcieńczeniu z wodą będziesz nim przemywać pępowinę.
- Woda utleniona.
- Sterylne gaziki. Do przemywania pępka i ranek. Dobrze też mieć plastry i małe bandaże.
- Paracetamol w syropie i czopkach. Działa przeciwgorączkowo i przeciwbólowo.
- Sól fizjologiczna. Gdy dziecko ma zatkany nosek.
- Termometr.
Na czerwono zaznaczyłam to co uważam za zbędny wydatek a na zielono dopisałam własne komentarze po uzgodnieniu z koleżanką która od niedawna jest mamusią

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-07-26 o 18:31
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:39   #1292
janeczka7891
Zadomowienie

Witam Was.
Ja tak was sobie podczytuję i podczytuję a z dnia na dzień coraz więcej tych pościków

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Hej. Wpadam tylko na chwilkę bo zmęczona jestem. Chciałam tylko napisać że będę miała SYNKA. Tak się zastanawiałam czy będzie 2 córcia a tu szok aż się popłakałam.
gratulacje ciekawa jestem czy u mnie teraz na wizycie 3.08. zobaczymy płeć, chociaż do końca nie jestem pewna czy chce wiedzieć heh najważniejsze żeby zdrowe było

Czytam o Witamince i się przeraziłam, ja taka panikara jestem, że szok.
Ciekawa jestem co jej lekarz powie na to...

Ja ostatnio mam caly czas mokrą bieliznę, tzn nawet nie cały czas to tak jest jakby woda, zadnych plam nie pozostawia, bez koloru, nie wiem co to takiego. Na ostatniej wizycie lekarka wzięła wymaz zeby sprawdzić czy to nie infekcja ale już coraz bardziej mnie to dręczy co to takiego :/
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:46   #1293
muffinka90
Zakorzenienie

kami gratuluje synia, chlopcy znowu gora

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:51   #1294
Myszeczka86
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny juz ta godzina a Witaminki nie ma

Dlaczego my nie pomyślały o tych numerach wcześniej.
Może zostawili ja w szpitalu na obserwacji czy cuś :conf used:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:52   #1295
Aniolina
Rozeznanie

witaminka
nie udalo mi sie juz jagod dostac, wiec musialam z borowek zrobic, jagody lepsze.

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość

Byłam ostatnio w pizzy hut i tam było taie ciasto czekoladowe- murzynek właśnie - na ciepło, polany sosem czekoladowym
Jak masz jakiś prosty i sprawdzony przepis to wyślij proszę, bo od kilku dni za mną chodzi takie ciasto

Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i był wykład na temat krwi pępowinowej - komórek macierzystych. Czy któraś z Was rozważa ich pobranie? Bo gościu ciekawie mówił i o wadach, i o zaletach, sporo aspektów poruszył, ale ja i tak mam mętlik w głowie.
Przede wszystkim cena tego mnie poraża. Sam zestaw pobraniowy 600, dokładne badania pobranego materiału ok 1600 czy 1800 i później co roku za przechowywanie koło 500
Anusiak, n ie jadlam wprawdzie ciasta w pizzy hut, ale ze sposobu podania wydaje mi sie, ze to moze byc brownie, nie murzynek. Brownie jest zbite i gliniaste takie zakalcowate, a murzynek jest puszysty. Ja wole brownie no i to chyba najprotsze ciasto pod sloncem. NP z tego przepisu:
http://pychaciasta.bloog.pl/id,29947...l?ticaid=6cbb3
Na cieplo z lodami mniam, dodaje do sordka pokruszona biala czekolade, albo jakies orzechy,. kawalki zurawiny, bananow.

Co do krwi pepkowej, to az tak sie tym jeszcze nie interesowalam, ale nie wiadomo jak pojdzie technologia przez te kilkanascie/dziesiat lat i mozliwe, ze bedzie mozliwosc uzyskac to samo z normalnej krwi ludzkiej, wiec chyba nie bedziemy w to inwestowac. Moze przy nastepnym, zeby krocej stala

Cytat:
Dziewczyny a co powiedziecie o rajstopach ciązowych ???
Ma któraś z was ???
Zastanawiałam sie tez nad rajstopami bo mam spódnice i nie chodze w niej bo mi zimno a jak rajstopy bym miała to bym pochodziła troche.
Ja kupilam, ale jakos tak wyszlo, ze jeszcze nie nosilam. Kupilam na all firmy "lida" na rzut oka wydaja sie ok, takie cienkie.
Ostatnio robilam porzadek w rajstopach i okazalo sie ze mam ich 40 par, z czego wiekszosc zimowa... Bo zawsze kupowalam bo mi sie wydawalo ze nie mam

Cytat:
Hej. Wpadam tylko na chwilkę bo zmęczona jestem. Chciałam tylko napisać że będę miała SYNKA. Tak się zastanawiałam czy będzie 2 córcia a tu szok aż się popłakałam.
Gratulacje

ja mialam dzis wyjatkowo zirytowany dzien, wszytsko mnie wkurzalo, moze jutro wstane z lozka "lepsza" noga.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:02   #1296
Ona231
Zadomowienie

Myszko też myślę, że może ją na oddziale zatrzymali.

Aniolina ja wolę murzynka, ale brownies też nie pogardzę. Chociaż murzynek wydaje mi się mnie kaloryczny

janeczka podobna to też normalne dla kobiet w ciąży, także nie martw się na zapas

Tottie fakt, co szpital to obyczaj.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-26 o 19:03
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:10   #1297
Seona
Zakorzenienie

Oglądam wywiad z Przybylską na TVN Style. Dowiedziałam się, że drugą ciążę poroniła w 19 tyg. i to był chłopczyk Masakra i teraz mam doła że u mnie 22 tydz. dopiero

Ja miałam zwykłe staniki za max. 15 zł kupione w zwykłym sklepie z bielizną. Splajtowałabym na firmówkach Mam chyba z 7 sztuk Codziennie zmieniałam i prałam na bieżąco.

Do tego przed każdym podaniem piersi myłam sutek i okolice wodą termalną i wycierałam płatkiem. Uniknęłam kolek i pleśniawek Jakoś sama nie chciałabym jeść takiego omamlanego cyca prosto ze stanika

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 19:13   #1298
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Oglądam wywiad z Przybylską na TVN Style. Dowiedziałam się, że drugą ciążę poroniła w 19 tyg. i to był chłopczyk Masakra i teraz mam doła że u mnie 22 tydz. dopiero
to mnie też przeraziłaś....
a jak witaminka pojechała do szpitala to tam się schodzi zawsze...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:18   #1299
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie Ja to już chce listopad i urodzic bo ilez mozna żyć w stresie jak nie to to to itak w kółko wrrr.
Ide sie legnąc i bede lukac co jakis czas czy Witaminka dała znac .
Myszeczko ja tak samo. Nie wiem kiedy to zleci. Normalnie tak mi się czas dłuży i ciągle się martwię

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Przeraża mnie poród, że coś złego się wydarzy, że cała ciąża przebiegnie ok i na koniec Ale mam humor dzisiaj, załamka normalnie

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-26, 19:24   #1300
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Myszeczko ja tak samo. Nie wiem kiedy to zleci. Normalnie tak mi się czas dłuży i ciągle się martwię

Przeraża mnie poród, że coś złego się wydarzy, że cała ciąża przebiegnie ok i na koniec Ale mam humor dzisiaj, załamka normalnie
Seona nie ma co panikować, to nie pomaga. Będzie dobrze.
Stary 2011-07-26, 19:33   #1301
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam zwykłe staniki za max. 15 zł kupione w zwykłym sklepie z bielizną. Splajtowałabym na firmówkach Mam chyba z 7 sztuk Codziennie zmieniałam i prałam na bieżąco.

Do tego przed każdym podaniem piersi myłam sutek i okolice wodą termalną i wycierałam płatkiem. Uniknęłam kolek i pleśniawek Jakoś sama nie chciałabym jeść takiego omamlanego cyca prosto ze stanika

hihi, ja za to zaoszczędziłam na termalce i płatkach
myłam piersi rano i wieczorem, tez dodatkowo jeśli w ciągu dnia brałam prysznic (często po porodzie, bo raz że było lato, a dwa, że sikałam pod prysznicem, bo krocze było niemiłosierne dla mnie). Chyba nie ma zaleceń, że trzeba je myć przed każdym karmieniem (może coś się zmieniło?). Nie smarowałam piersi niczym oprócz początkowo maści na brodawki - chyba takiej, którą dziecko mogła jakby coś zjeść w małej ilości.
biustonosze do karmienia w sumie miałam 3 (Rosalie, i 2 hotmilki), ostały mi się dwa i chyba starczą, zależy, jak z mlekiem będzie - teraz dziecko zimowe i odejdzie wielkie pocenie

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:35   #1302
ania21_21
Zadomowienie

kami gratuluję synka zaraz dopiszę do listy

Dziewczyny też się martwię o witaminkę
ja już w razie czego podałam numer w klubie do siebie i tżta żebyśmy mieli ze sobą kontakt. lepiej właśnie mieć numer tak na wszelki wypadek nie wiadomo nigdy co się wydarzy
Stary 2011-07-26, 19:43   #1303
kami5
Raczkowanie

Kurcze dopiero przeczytałam co z Witaminką? Na pewno wszystko będzie dobrze.

Aniu możesz dopisać imię Filip bo wybraliśmy jej już X lat temu. A płakałam ze szczęscia.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:55   #1304
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze dopiero przeczytałam co z Witaminką? Na pewno wszystko będzie dobrze.

Aniu możesz dopisać imię Filip bo wybraliśmy jej już X lat temu. A płakałam ze szczęscia.
Już dopisałam
Stary 2011-07-26, 19:56   #1305
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
myłam piersi rano i wieczorem, tez dodatkowo jeśli w ciągu dnia brałam prysznic (często po porodzie, bo raz że było lato, a dwa, że sikałam pod prysznicem, bo krocze było niemiłosierne dla mnie).

Chyba nie ma zaleceń, że trzeba je myć przed każdym karmieniem (może coś się zmieniło?).
Ad.1. Oolong, ja to kąpałam się też kilka razy dziennie, też w lecie w upały rodziłam. Ale mimo to po wyjęciu ze stanika czystego upranego w szarym mydle myłam pierś

Ad.2. To były zalecenia mojej Babci, której tak 10000 lat temu położne doradzały aby dzieci nie miały kolek i pleśniawek A później przyszła do mnie położna i też tak doradzała.

Opowiadała przypadek dziewczyny, która kąpała się raz dziennie, stanik zmieniała co 2-3 dni, pokarmu miała sporo i te piersi takie omamlane wyciągała i dawała dziecku. Dziecko miało straszliwe problemy z brzuszkiem, pleśniawki, jakieś wysypki wokół buzi i na twarzy (bo w końcu wtulone jest w tą pierś). Dopiero "trochę" higieny pomogło i okazało się, że to wcale nie alergia i jakieś skazy białkowe, tylko dziecko brudny cycek ssało

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-26, 20:16   #1306
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny Ja mykam juz, i bede trzymac kciuki za Witaminke

Na TLC jest teraz "Ciąża z zaskoczenia"

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:19   #1307
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Ad.1. Oolong, ja to kąpałam się też kilka razy dziennie, też w lecie w upały rodziłam. Ale mimo to po wyjęciu ze stanika czystego upranego w szarym mydle myłam pierś

Ad.2. To były zalecenia mojej Babci, której tak 10000 lat temu położne doradzały aby dzieci nie miały kolek i pleśniawek A później przyszła do mnie położna i też tak doradzała.

Opowiadała przypadek dziewczyny, która kąpała się raz dziennie, stanik zmieniała co 2-3 dni, pokarmu miała sporo i te piersi takie omamlane wyciągała i dawała dziecku. Dziecko miało straszliwe problemy z brzuszkiem, pleśniawki, jakieś wysypki wokół buzi i na twarzy (bo w końcu wtulone jest w tą pierś). Dopiero "trochę" higieny pomogło i okazało się, że to wcale nie alergia i jakieś skazy białkowe, tylko dziecko brudny cycek ssało
skarbnica wiedzy musiałam to sobie skopiować żeby nie zapomnieć na przyszłość, że ot tak można pomóc dzidziolowi a wszyscy zawsze ahhhh ta skaza, biedna buzka cala w wysypce a nie zwracaja uwagi na higienie...
Stary 2011-07-26, 20:20   #1308
ggoraa
Zadomowienie

Kurde, myslalam, ze juz cos bedzie wiadomo co z witaminka pewnie dziewczyna wrocila ze szpitala i zmeczona tymi nerwami jest.

Ja swoje staniki pralam w normalnym proszku, posciel Filipa tez. Jestem z tych ludzi ktorzy uwazaja, ze nie ma co przesadzac z ''dezynfekcja'' wszystkiego wokol dzidzi. Pamietam jak tesciowa grzmiala jak w pierwszym tygodniu zycia zrobilismy kontakt Filip- Tofik .
Nie wiem, moze to klimat szkocji, moze nie, moze szczescie- ale Filip przez poltora roku nie chorowal mi absolutnie na nic.

A co do higieny to kapalam sie codziennie rano. Moja polozna zalecila mi dodawac pare kropli lawendy do wody- i to pomoglo przyspieszyc proces gojenia sie rany poporodowej

A piersi smarowalam takim kremem specjalnym do ran przy karmieniu, na bazie rumianku ( tez dzialalo dezynfekujaco). Dziewczyny- radze kupic, bo przez pierwsze 2 tygodnie lzy w oczach z bolu nieraz mialam.
Stary 2011-07-26, 20:24   #1309
basiula19
Zadomowienie

Kurcze dziewczyny i dalej nie wiadomo co z Witaminką????

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:33   #1310
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

co jest do cholery z witaminka?!!!!!!!!!!!!!!! !

laska odezwij sie!!!! trzymam kciuki!!!!!!!

ja przeczytalam wszystko co napisalyscie, zakupow nie robie na razie zadnych, stanika do karmienia nie kupuje, ani specjalnego fotela ani nic z tych rzeczy...

zreszta czytalam tylko pobieznie bo jak doszlam do posta witaminki to sie zaczelam przejmowac i malo co do mnie dociera...

DZIEWCZYNY MAM PROPOZYCJE:

W KLUBIE ZAKLADAM NOWY WATEK Z NASZYMI NAMIARAMI, ZEBY WLASNIE ZTAKIEJ SYTUACJI MOC DAC ZNAC KOMUS CO SIE DZIEJE!
imie, nazwisko, telefon gadu jesli ktos chce.

CO WY NA TO????

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

edycja !!!!!

przepraszam za 1 razem mi w klubie nie wskoczylo przed chwila jak wchodzilam ze juz jest watek
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:34   #1311
oolong
Zakorzenienie

to na szybko w faktach i mitach o karmieniu znalazłam

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......
"Piersi należy myć przed każdym karmieniem.

Nieprawda. Nie ma konieczności mycia piersi przed każdym karmieniem ani przed odciąganiem pokarmu. Wystarczy je myć raz dziennie w trakcie kąpieli całego ciała. Pamiętaj natomiast o częstym i dokładnym myciu rąk.

......................... .........................

gasze kompa, bo się od was nie oderwę, a w dzień nie miałam kiedy pospać i muszę nadrobić faze regeneracji

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:38   #1312
ggoraa
Zadomowienie

Ja tez chyba odejde od kompa, bo sie znow przykleilam

Zajrze jeszcze przed snem, czy cos wiadomo z witaminka.
Stary 2011-07-26, 20:51   #1313
ania21_21
Zadomowienie

dobra ja też już idę spać. Dobranoc wszystkim
Będę cały czas myśleć o witamince mam nadzieję że da znać co i jak
Stary 2011-07-26, 21:11   #1314
kropeczka27
Raczkowanie

Kurcze,też sie martwie o Witaminke,tyle czasu się nie odzywa...może została w szpitalu na obserwacji...mam nadzieje,ze wszystko dobrze z nia i Małą Matylda.
Dobranoc Dziewczyny
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:11   #1315
janeczka7891
Zadomowienie

Och ja też zmykam ....
Trzymam kciuki za witaminke

Dobranoc
Stary 2011-07-26, 21:16   #1316
truscafka
Zadomowienie

nie wiem jak się mam dostać do klubu

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:25   #1317
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
nie wiem jak się mam dostać do klubu
Musisz mieć zaproszenie od Olusii i wejść w swój profil i tam po prawej stronie poniżej przyjaciół i albumów masz kluby.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Oolong, mit czy nie mit, ale ja tak na "chłopski" rozum jakoś nie dałabym dziecku takiego wyjętego prosto ze stanika sutka Wiadomo co innego gdzieś w parku czy sklepie jak potrzeba nakarmić

Co chwila odświeżam czy Witaminka się odezwała Oby jutro już dała znać

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 05:34   #1318
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim
Dzisiaj jestem pierwsza - no ale ja dzisiaj do pracy na 6-stą przyjechałam - bo TŻ tak szedł i mnie teą tak było wygodniej - przynajmniej wcześniej do domu wrócę

Chyba tydzień się nie odzywałam, ale podczytywałam Was - przyznam, że udało mi się nadrobić stary wątek i cały nowy

JEJKU, MAM NADZIEJĘ, ŻE Z WITAMINKĄ I MATYLDĄ WSZYSTKO DOBRZE!!!!

Dzisiaj w nocy znów obudził mnie koszmarny skurcz łydki - a biorę już Aspargin 3xdziennie - i poprawy nie widzę...

Myszeczka86 - ja mam rajstopy ciążowe - jak dla mnie rewelacja - nic nie uciska, miejsce na brzuch jest - no i mogę chodzić w spódnicach

Seona - program z Przybylska oglądałam już jakiś czas temu (wczoraj powtórkę też) i w pamięci utwkiła mi właśńie ta informacja, że straciła synka w 19t.c. :/ Chyba wolałabym tego nie oglądać, bo tak się cały czas zamartwiam, że w sumie w każdym momencie może być coś nie tak....

Poza tym powiem Wam, że jestem zmęczona - ostatnio w pracy siedzę min. 10 godzin - a żeby było śmiesznie to wypłate dostaję na raty z 3 miesięcznym opóźnieniem... Ale zamiast iść na zwolnienie, żeby odpocząć, to ja lojalnie chodzę, żeby zrobić co mam do zrobienia - pilne i na już... Ech, jak to mówi mój TŻ - ręce mu opadają jaka ja jestem naiwna i myśląca o wszystkich tylko nie o o sobie (no i o córeczce).

Aniu - dopisz mi proszę imię Miłka dla naszej córeczki i moje imię -bo chyba nie jest dopisane - Dominika

Co do imion i tego, że jednym sie podoba innym nie - to już się kiedyś wypowiadałam - że imię jakie wybraliśmy dla naszej córci nie podoba się - zwłaszcza mamie i bratowej mojego TŻ-a i oczywiście mają znacznie lepsze propozycje - naiwnie myślą, że z nich skorzystamy

No to chyba tyle - coś miałąm pewnie jeszcze napisać, ale zapomniałam

Miłego dnia i mam nadzieję, że Witaminka się odezwie...

Aha, dzisiaj na obiad leczo z cukini a na deser ciasto z rabarbarem

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2011-07-27 o 05:37
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 06:33   #1319
Aniolina
Rozeznanie

Z tym myciem piersi to chyba jak ze wszystkim zwiazanym z dziecmi ze mozna bardziej lub mniej sterylnie a to i tak duzo zalezy od dziecka. Ja mam w rodzinie przyklad takiej bardziej "hipochondrycznej" ciotki, ona wszytsko sterylizowala i jej dziecko wiecznie mialo alergie, rozne choroby i wiecznie po lekarzach, choc tak na prawde to nic jej nie jest. Mojego kuzyna zona za to bardzo mloda w 3 miesiacu zycia dziecka daje mu zupki z warzyw, na slonce wychodzi bez filtrow, dziecko porozbierane i nic mu nie jest.
Najwazniejsze nie przeginac w zadna strone. Moze zaczne od mycia tych piersi i stopniowo bede przestawac to bedzie widac czy to cos zmienia czy nie. Moze to tez zalezy jak mocno sie ktos poci.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

wczoraj po jagodziankach wyprobowalam gaviscon an Lady Zgage, niestety nie bardzo pomogl ;/ chyba kupie wielka pake migdalow, przynajmniej bedzie przyjemnie jesc, bo jak pilam ten syrop to mialam pierwsze w calej ciazy checi
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 06:36   #1320
elf27
Zadomowienie

Myślałam, że będą już jakieś wieści o WITAMINCE oby wszystko było ok...

Dziewczyny ja jestem jakimś ewenementem - kobiety w ciąży mają zwykle piękne mocne włosy, a mi zaczęły wypadać Wiem, że z wewnętrznych preparatów to tylko witaminydla ciężarnych, ale czy są też jakieś ograniczenia co do odżywek i szamponów np. WAX czy DERCOS? bo ołysieję
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości