![]() |
#1291 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Cytat:
Nie są płochliwe ![]() ![]() Cytat:
Ja znalazłam na necie mase zabawek firmy LAMAZE w kolorze czaro-białym https://picasaweb.google.com/Vaya84/Fajne a u sprzedawcy: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=7423110 można kupić czarno-białą pościel w pszczółki lub owieczki a czerwoną obramówke można wszyć samemu ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Myszeczka86;2836315 2]Dziewczyny kupowała któraś juz stanik do karmienia ??? Ja sie zastanawiam ![]() ![]() ![]() ![]() Po co? ja z 75C przeszłam na 80E i jeszcze mi biust rośnie i nie wiem na jakim etapie sie zatrzyma :P na 2-3 tyg przed porodem kupię :P hehe a jak Ci urosną jeszcze dwa??? ja jż jestem dwa rozmiary w górę i już rozglądam się za stanikami 80F ![]() Cytat:
Cytat:
Bo w Częstochowie tego wymagją ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-07-26 o 18:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zadomowienie
|
Witam Was.
Ja tak was sobie podczytuję i podczytuję a z dnia na dzień coraz więcej tych pościków ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czytam o Witamince i się przeraziłam, ja taka panikara jestem, że szok. Ciekawa jestem co jej lekarz powie na to... Ja ostatnio mam caly czas mokrą bieliznę, tzn nawet nie cały czas to tak jest jakby woda, zadnych plam nie pozostawia, bez koloru, nie wiem co to takiego. Na ostatniej wizycie lekarka wzięła wymaz zeby sprawdzić czy to nie infekcja ale już coraz bardziej mnie to dręczy co to takiego :/ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny juz ta godzina a Witaminki nie ma
![]() Dlaczego my nie pomyślały o tych numerach wcześniej. Może zostawili ja w szpitalu na obserwacji czy cuś ![]() ![]()
![]() |
#1295 | |||
Rozeznanie
|
witaminka
![]() nie udalo mi sie juz jagod dostac, wiec musialam z borowek zrobic, jagody lepsze. Cytat:
http://pychaciasta.bloog.pl/id,29947...l?ticaid=6cbb3 Na cieplo z lodami mniam, dodaje do sordka pokruszona biala czekolade, albo jakies orzechy,. kawalki zurawiny, bananow. Co do krwi pepkowej, to az tak sie tym jeszcze nie interesowalam, ale nie wiadomo jak pojdzie technologia przez te kilkanascie/dziesiat lat i mozliwe, ze bedzie mozliwosc uzyskac to samo z normalnej krwi ludzkiej, wiec chyba nie bedziemy w to inwestowac. Moze przy nastepnym, zeby krocej stala ![]() Cytat:
Ostatnio robilam porzadek w rajstopach i okazalo sie ze mam ich 40 par, z czego wiekszosc zimowa... Bo zawsze kupowalam bo mi sie wydawalo ze nie mam ![]() Cytat:
![]() ja mialam dzis wyjatkowo zirytowany dzien, wszytsko mnie wkurzalo, moze jutro wstane z lozka "lepsza" noga. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zadomowienie
|
Myszko też myślę, że może ją na oddziale zatrzymali.
Aniolina ja wolę murzynka, ale brownies też nie pogardzę. Chociaż murzynek wydaje mi się mnie kaloryczny ![]() ![]() janeczka podobna to też normalne dla kobiet w ciąży, także nie martw się na zapas ![]() Tottie fakt, co szpital to obyczaj.
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-26 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Oglądam wywiad z Przybylską na TVN Style. Dowiedziałam się, że drugą ciążę poroniła w 19 tyg. i to był chłopczyk
![]() ![]() Ja miałam zwykłe staniki za max. 15 zł kupione w zwykłym sklepie z bielizną. Splajtowałabym na firmówkach ![]() ![]() Do tego przed każdym podaniem piersi myłam sutek i okolice wodą termalną i wycierałam płatkiem. Uniknęłam kolek i pleśniawek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak witaminka pojechała do szpitala to tam się schodzi zawsze...
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Przeraża mnie poród, że coś złego się wydarzy, że cała ciąża przebiegnie ok i na koniec ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zadomowienie
|
Seona nie ma co panikować, to nie pomaga. Będzie dobrze.
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi, ja za to zaoszczędziłam na termalce i płatkach myłam piersi rano i wieczorem, tez dodatkowo jeśli w ciągu dnia brałam prysznic (często po porodzie, bo raz że było lato, a dwa, że sikałam pod prysznicem, bo krocze było niemiłosierne dla mnie). Chyba nie ma zaleceń, że trzeba je myć przed każdym karmieniem (może coś się zmieniło?). Nie smarowałam piersi niczym oprócz początkowo maści na brodawki - chyba takiej, którą dziecko mogła jakby coś zjeść w małej ilości. biustonosze do karmienia w sumie miałam 3 (Rosalie, i 2 hotmilki), ostały mi się dwa i chyba starczą, zależy, jak z mlekiem będzie - teraz dziecko zimowe i odejdzie wielkie pocenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zadomowienie
|
kami gratuluję synka
![]() ![]() Dziewczyny też się martwię o witaminkę ![]() ja już w razie czego podałam numer w klubie do siebie i tżta żebyśmy mieli ze sobą kontakt. lepiej właśnie mieć numer tak na wszelki wypadek nie wiadomo nigdy co się wydarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
Kurcze dopiero przeczytałam co z Witaminką? Na pewno wszystko będzie dobrze.
Aniu możesz dopisać imię Filip bo wybraliśmy jej już X lat temu. A płakałam ze szczęscia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ad.2. To były zalecenia mojej Babci, której tak 10000 lat temu położne doradzały aby dzieci nie miały kolek i pleśniawek ![]() Opowiadała przypadek dziewczyny, która kąpała się raz dziennie, stanik zmieniała co 2-3 dni, pokarmu miała sporo i te piersi takie omamlane wyciągała i dawała dziecku. Dziecko miało straszliwe problemy z brzuszkiem, pleśniawki, jakieś wysypki wokół buzi i na twarzy (bo w końcu wtulone jest w tą pierś). Dopiero "trochę" higieny pomogło i okazało się, że to wcale nie alergia i jakieś skazy białkowe, tylko dziecko brudny cycek ssało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Ja mykam juz, i bede trzymac kciuki za Witaminke
Na TLC jest teraz "Ciąża z zaskoczenia"
![]() |
#1307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
Kurde, myslalam, ze juz cos bedzie wiadomo co z witaminka
![]() Ja swoje staniki pralam w normalnym proszku, posciel Filipa tez. Jestem z tych ludzi ktorzy uwazaja, ze nie ma co przesadzac z ''dezynfekcja'' wszystkiego wokol dzidzi. Pamietam jak tesciowa grzmiala jak w pierwszym tygodniu zycia zrobilismy kontakt Filip- Tofik ![]() Nie wiem, moze to klimat szkocji, moze nie, moze szczescie- ale Filip przez poltora roku nie chorowal mi absolutnie na nic. A co do higieny to kapalam sie codziennie rano. Moja polozna zalecila mi dodawac pare kropli lawendy do wody- i to pomoglo przyspieszyc proces gojenia sie rany poporodowej ![]() A piersi smarowalam takim kremem specjalnym do ran przy karmieniu, na bazie rumianku ( tez dzialalo dezynfekujaco). Dziewczyny- radze kupic, bo przez pierwsze 2 tygodnie lzy w oczach z bolu nieraz mialam.
#1309 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny i dalej nie wiadomo co z Witaminką????
#1310 |
Zakorzenienie
|
co jest do cholery z witaminka?!!!!!!!!!!!!!!! !
laska odezwij sie!!!! trzymam kciuki!!!!!!! ja przeczytalam wszystko co napisalyscie, zakupow nie robie na razie zadnych, stanika do karmienia nie kupuje, ani specjalnego fotela ani nic z tych rzeczy... zreszta czytalam tylko pobieznie bo jak doszlam do posta witaminki to sie zaczelam przejmowac i malo co do mnie dociera... DZIEWCZYNY MAM PROPOZYCJE: W KLUBIE ZAKLADAM NOWY WATEK Z NASZYMI NAMIARAMI, ZEBY WLASNIE ZTAKIEJ SYTUACJI MOC DAC ZNAC KOMUS CO SIE DZIEJE! imie, nazwisko, telefon gadu jesli ktos chce. CO WY NA TO???? ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- edycja !!!!! przepraszam za 1 razem mi w klubie nie wskoczylo przed chwila jak wchodzilam ze juz jest watek ![]()
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
to na szybko w faktach i mitach o karmieniu znalazłam
![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...... "Piersi należy myć przed każdym karmieniem. Nieprawda. Nie ma konieczności mycia piersi przed każdym karmieniem ani przed odciąganiem pokarmu. Wystarczy je myć raz dziennie w trakcie kąpieli całego ciała. Pamiętaj natomiast o częstym i dokładnym myciu rąk. ......................... ......................... gasze kompa, bo się od was nie oderwę, a w dzień nie miałam kiedy pospać i muszę nadrobić faze regeneracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zadomowienie
|
Ja tez chyba odejde od kompa, bo sie znow przykleilam
![]() Zajrze jeszcze przed snem, czy cos wiadomo z witaminka.
#1313 |
Zadomowienie
|
dobra ja też już idę spać. Dobranoc wszystkim
![]() Będę cały czas myśleć o witamince mam nadzieję że da znać co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
Kurcze,też sie martwie o Witaminke,tyle czasu się nie odzywa...może została w szpitalu na obserwacji...mam nadzieje,ze wszystko dobrze z nia i Małą Matylda.
Dobranoc Dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
Och ja też zmykam ....
Trzymam kciuki za witaminke ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
nie wiem jak się mam dostać do klubu
![]()
#1317 |
Zakorzenienie
|
Musisz mieć zaproszenie od Olusii i wejść w swój profil i tam po prawej stronie poniżej przyjaciół i albumów masz kluby.
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Oolong, mit czy nie mit, ale ja tak na "chłopski" rozum jakoś nie dałabym dziecku takiego wyjętego prosto ze stanika sutka ![]() ![]() Co chwila odświeżam czy Witaminka się odezwała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Dzisiaj jestem pierwsza - no ale ja dzisiaj do pracy na 6-stą przyjechałam - bo TŻ tak szedł i mnie teą tak było wygodniej - przynajmniej wcześniej do domu wrócę ![]() Chyba tydzień się nie odzywałam, ale podczytywałam Was - przyznam, że udało mi się nadrobić stary wątek i cały nowy ![]() JEJKU, MAM NADZIEJĘ, ŻE Z WITAMINKĄ I MATYLDĄ WSZYSTKO DOBRZE!!!! Dzisiaj w nocy znów obudził mnie koszmarny skurcz łydki - a biorę już Aspargin 3xdziennie - i poprawy nie widzę... Myszeczka86 - ja mam rajstopy ciążowe - jak dla mnie rewelacja - nic nie uciska, miejsce na brzuch jest - no i mogę chodzić w spódnicach ![]() Seona - program z Przybylska oglądałam już jakiś czas temu (wczoraj powtórkę też) i w pamięci utwkiła mi właśńie ta informacja, że straciła synka w 19t.c. :/ Chyba wolałabym tego nie oglądać, bo tak się cały czas zamartwiam, że w sumie w każdym momencie może być coś nie tak.... Poza tym powiem Wam, że jestem zmęczona - ostatnio w pracy siedzę min. 10 godzin - a żeby było śmiesznie to wypłate dostaję na raty z 3 miesięcznym opóźnieniem... Ale zamiast iść na zwolnienie, żeby odpocząć, to ja lojalnie chodzę, żeby zrobić co mam do zrobienia - pilne i na już... Ech, jak to mówi mój TŻ - ręce mu opadają jaka ja jestem naiwna i myśląca o wszystkich tylko nie o o sobie (no i o córeczce). Aniu - dopisz mi proszę imię Miłka dla naszej córeczki i moje imię -bo chyba nie jest dopisane - Dominika Co do imion i tego, że jednym sie podoba innym nie - to już się kiedyś wypowiadałam - że imię jakie wybraliśmy dla naszej córci nie podoba się - zwłaszcza mamie i bratowej mojego TŻ-a i oczywiście mają znacznie lepsze propozycje - naiwnie myślą, że z nich skorzystamy ![]() No to chyba tyle - coś miałąm pewnie jeszcze napisać, ale zapomniałam ![]() Miłego dnia i mam nadzieję, że Witaminka się odezwie... Aha, dzisiaj na obiad leczo z cukini a na deser ciasto z rabarbarem ![]()
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-07-27 o 05:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Rozeznanie
|
Z tym myciem piersi to chyba jak ze wszystkim zwiazanym z dziecmi ze mozna bardziej lub mniej sterylnie a to i tak duzo zalezy od dziecka. Ja mam w rodzinie przyklad takiej bardziej "hipochondrycznej" ciotki, ona wszytsko sterylizowala i jej dziecko wiecznie mialo alergie, rozne choroby i wiecznie po lekarzach, choc tak na prawde to nic jej nie jest. Mojego kuzyna zona za to bardzo mloda w 3 miesiacu zycia dziecka daje mu zupki z warzyw, na slonce wychodzi bez filtrow, dziecko porozbierane i nic mu nie jest.
Najwazniejsze nie przeginac w zadna strone. Moze zaczne od mycia tych piersi i stopniowo bede przestawac to bedzie widac czy to cos zmienia czy nie. Moze to tez zalezy jak mocno sie ktos poci. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- wczoraj po jagodziankach wyprobowalam gaviscon an Lady Zgage, niestety nie bardzo pomogl ;/ chyba kupie wielka pake migdalow, przynajmniej bedzie przyjemnie jesc, bo jak pilam ten syrop to mialam pierwsze w calej ciazy checi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zadomowienie
|
Myślałam, że będą już jakieś wieści o WITAMINCE
![]() Dziewczyny ja jestem jakimś ewenementem - kobiety w ciąży mają zwykle piękne mocne włosy, a mi zaczęły wypadać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.