"Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 13:45   #1291
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Marza mi sie jakies fajne spodnie najlepiej czarne rurki, ale jestem spłukana chwilowo
ja potrzebuję paru ciuszków na jesień ale też $$ brak
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:45   #1292
zielonykotek
Raczkowanie

Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc

Witam

U mnie waga wskazała dziś 57,5 czyli mały wzrost, ale nie przejmuję się tym ;-) jutro też pewnie będzie wzrost po dzisiejszym obiedzie u babci (na który się właśnie wybieram) ale już pojutrze na pewno będzie spadek. Pozdrawiam wszystkich, miłego dnia
zielonykotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:48   #1293
Eldo_rado
amor vincit omnia

kotek brawo za spokojne podejście pewnie, ze niema co się przejmować małymi wzrostami
Stary 2011-08-15, 14:09   #1294
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olaoo87 Pokaż wiadomość
Ja wiem, ze mam naruszona psychike jesli chodzi o porazki. To zasluga mojego bylego meza. Doprowadzil mnie do takiego stanu, ze czasami nie wiedzialam jak mam na imie. Wiem tez, ze dzisiaj juz zasne, bede non stop sie wazyla i nie mogla sie doczekac jutra kiedy to sie zwaze i zobacze ile przytylam . Psychika ludzka niestety jest krucha. Idzie ja bardzo latwo naruszyc. Moja zostala naruszona w taki sposob, ze panicznie boje sie porazek.

Ola straszne jest to co piszesz To on aż tak Ci zrył psychikę? Co za cham! Dobrze, że go zostawiłaś. Ale staraj się o tym zapomnieć, nie myśleć. Teraz masz nowe życie i nic Ci już nie grozi. Każdemu może się przydarzyć taki napad obżarstwa i nie świadczy to o ED. Ja też lubię nieraz najeść się do syta lub jeszcze bardziej zwłaszcza gdy coś jest pyszne i dawno tego nie jadłam. Waga wzrośnie (lub nie) ale szybko to zgubisz w ciągu paru dni więc się nie martw

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez murka04 Pokaż wiadomość
opowiem Wam co z tą niespodzianką Tż
najpierw poszliśmy na miasto na lody, męczyłam go ciągle co to za niespodzianka ale nic nie chciał powiedzieć, widziałam tylko że ciągle patrzy na zegarek i w niebo. sama nie wiem dlaczego ale palnęłam że na pewno chce mnie zabrać nad jezioro, a on zaczął tak gorączkowo zaprzeczać że wiedziałam że zgadłam! więc chustka do zawiązania mi oczu się nie przydała, bo tak miało być. no nic, pojechaliśmy nad to jezioro i tam stoją ławki z siedzeniami. kazał mi siedzieć w samochodzie i nie patrzeć, w końcu przyszedł po mnie posadził tam i otworzyłam oczy, a tam świeczki (miały być w kształcie serca, jego smutne "zabrakło mi świeczek żeby wyszło" mnie rozczuliło), koc i uwaga - szklanka z sokiem, chipsy, ciastka i żelki! zachciało mi się płakać ze szczęścia i śmiać jednocześnie - mój ukochany facet tak się postarał, zorganizował romantyczne spotkanie no i jak mógłby przygotować coś innego niż takie smakołyki? takie to było słodkie, kupił ciastka których chciałam spróbować (okazały się ohydne!), to nic że nie wziął pod uwagę komarów które gryzły niemiłosiernie więc szybko się zebraliśmy i miał mnie zabrać do takiego miasta z dużą dyskoteką 20km od nas. to nic, że zjechał z drogi i trafiliśmy gdzie indziej, przeszliśmy się po mieście objęci, było super. ta jego duma, no nie potrafię Wam opisać. no ale te chipsy tak mnie rozbroiły że miałam ochotę go wyściskać na śmierć

jutro może będę miała wolny dom, to zorganizuję kolację z prawdziwego zdarzenia z kieliszkami od szampana, obrusem, talerzami i parówkami na kolację no i jakąś ładną bielizną.. no i tymi rzeczami z dziś których nie zjedliśmy

wow... ja już nie mam słów na tego Twojego TŻta - cudowny facet to mało powiedziane. Nie znam żadnego takiego faceta jak Twój. Byłam pewna że tacy ludzie już wyginęli ale widzę że jeden osobnik się uchował Oby było Wam tak pięknie do końca życia!!!!!

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kosaciec Pokaż wiadomość
monis..jaki fajny tort! a kupilas czy masz taki talent cukierniczy?
dzięki Torcik kupny - ja taka zdolna nie jestem choć nigdy nie próbowałam więc nie wiem tak naprawdę może kiedyś sama spróbuję coś stworzyć

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
u mnie w cukierni można taki sam tort zamówić. mój brat miał urodziny parę dni temu i miał taki :
Świetny Torcik!! Mój starszy synek ma 6 października piąte urodzinki więc taki byłby idealny dla niego Popatrzę w innych cukierniach czy mają podobne

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Moniu kochana co tam u Ciebie??
Dziękuję jest coraz lepiej i mam nadzieję że tak zostanie

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorisek16 Pokaż wiadomość
Monia no pozazdroscic tortu i fajnej atmosferki, oby tak dalej
Dziękuję no oby oby

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 14:10   #1295
agniesikk
Zakorzenienie

Monia, przekozacki ten tort... Chce taki na urodziny Ale bym sie cieszyla jak glupia Ja obiecalam, ze TZ zabiore do teatru, bo jego urodziny byly w marcu, a my jeszcze ich nie swietowalismy Potem do jakiejs fajnej knajpy

PS A te samochodziki na tortach dla dzieci to są jadalne?
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 14:23   #1296
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
dziewczyny fajne te spodenki? Zdjęcie zapożyczone z wątku zakupowego

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1313353921
Do czarnych rajstop może i by żle nie wyglądały, choć dla mnie mają straszny kolor i są zbyt luźne - ja wolę bardziej dopasowane

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Dziewczyny wrzucam wam swoja fotke i mam pytanko:
podoba wam sie ta stylizacja? z gory dzieki za opinie
taka stylizacja "jesień na luzie" fajnie tak się ubrać na wycieczkę poza miasto, na grzybki itp lub w deszczowy i chłodny dzień

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Monia śliczne zdjęcia i jaki super torcik

Dodaję parę zdjęć z wczoraj
zdjęcie w różowej tunice, to tylko do zdjęcia ją ubrałam, jeszcze w niej nie chodziłam i zastanawiałam się czy mogę tak być ubrana na dyskotekę, bo w przyszłą sobotę jedziemy ze znajomymi jak myślicie?
Ostatnie zdjęcie z Tż nad jeziorkiem
Madziu dziękuję
Śliczne zdjęcia - jak modelka Tunika ładna - jeśli Ci się nie podwija i nie widać Ci stringów to na disco może być

A propo pieska - zastanawiam się czy dzieciom na Święta takiego nie kupić. To dobry pomysł? Jakie są Yorki? dużo szczekają i broją ?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2011-08-15 o 14:24
Stary 2011-08-15, 14:26   #1297
Eldo_rado
amor vincit omnia

monia jak będziesz wychodzić z tym psem ( czy słońce, czy śnieg po pasa) to kup im pieska

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 14:39   #1298
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosia2011 Pokaż wiadomość
Monika Wszystkiego najlepszego dla Twojego synka ten torcik sama robiłaś? masz przepis ?Mojego brata syn tez skończył w czerwcu 2 latka jeszcze imprezki urodzinowej nie robił :O od tego czasu czekamy i czekamy ode mnie dostał rowerek, bo jestem chrzestna. Z rodzicami jedzie we wrześniu na Kythnos do Grecji, zapłacili za te wszystkie wygody aż 6,5 tyś, zazdroszczę im
Dziękuję w imieniu synka
torcik zamawiałam w cukierni
Moim zdaniem strasznie drogo zapłacili za Grecję. Za te pieniądze można polecieć w dużo lepsze i ładniejsze kraje.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez olaoo87 Pokaż wiadomość
Monia chciałam wstawić fotki z TŻ ale niestety on się nie zgodził :/. On nawet na facebooku ma tylko jedno zdjęcie i uważa, że więcej nie wstawi bo nie chcę żeby ludzie o nim za dużo wiedzieli. No i dlatego ja też nie wstawiłam zdjęcia z twarzą bo TŻ uznał, że po co mają wszyscy wiedzieć co robię i co piszę... To takie jego zboczenie hihi . Na facebooku oczywiście ma foto ze mną .

Monia torcik śliczny i dzieciaczki też

No trudno mój mąż nawet nie wie że ja tu jakieś fotki w ogóle wstawiam po co ma widzieć ? hihihihi ale on by nie miał nic przeciwko wiec spoko. Zawsze na mnie krzyczy że na fb lub nk mam z nim za mało zdjęć!

Dziękuję

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
monika Twój mąż wygląda na takiego ciepłego strasznie kłóci mi się jego wygląd z wizerunkiem o którym piszesz :P
"cicha rzeka brzegi rwie"
On z natury jest ciepły i kochany ale po alkoholu mu odbija i zmienia się w potwora. Nie powinien pić ale tacy ludzie tego nie rozumieją.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Jestem i ja
Mowie wam pobudke mialam o 8 rano, dzieckiem musialam sie zajac, polbrzuszkow nie mialam jak zrobic bo dziecko lazilo wszedzie ale wkoncu jakos zrobilam ale tylko 550
dzieciak caly czas plakal, wiec poszlam z nia na rower troche
godzine temu zasnela, ja zdazylam troche posprzatac i juz mi sie nic nie chce
niewiem czy dam rade tak dalej
ciekawe za ile sie obudzi
chyba nie mam cierpliwosci do tak malych dzieci

A ile ma lat ta dziewczynka?
Wierzę, że dasz radę a jak zarobki? dobrze płacą chociaż?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-15, 14:41   #1299
zielonykotek
Raczkowanie

dołączam się do pytania o jadalność samochodzików
zielonykotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 14:47   #1300
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość

monika01011986 bardzo sie ciesze, ze jakos Ci sie układa ale kochana patrz tez na swoje szczescie... wiadomo, ze dzieci sa najwazniejsze, ale musisz tez o sobie pamietac
Wiem wiem... mi nie jest aż tak żle, bo gdy mąż nie napije się to jest naprawdę super - wręcz idealnie. Może udami się jeszcze "naprawić" go

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Monia, przekozacki ten tort... Chce taki na urodziny Ale bym sie cieszyla jak glupia Ja obiecalam, ze TZ zabiore do teatru, bo jego urodziny byly w marcu, a my jeszcze ich nie swietowalismy Potem do jakiejs fajnej knajpy

PS A te samochodziki na tortach dla dzieci to są jadalne?

Dziękuję synek też był zachwycony. Mój mąż też ma urodziny w marcu a dokładnie 10tego.

A te samochodziki to są zabawkowe niejadalne moim zdaniem, ale to Eldorado wie najlepiej

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
monia jak będziesz wychodzić z tym psem ( czy słońce, czy śnieg po pasa) to kup im pieska
Ja myślałam że mu na balkonie kuwete postawie i będzie jak kot się załatwiał

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-08-15, 14:49   #1301
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

monika01011986 oby sie udalo, ale madra kobitka jestes wiec napewno dasz rade
Co do piesków to yorki sa przeslodkie , ale z tych co maja moi znajomi sa bardzo hałaśliwe dla dzieci najlepsze labradory sa z tego co wiem bo sa spokojne cierpliwe i łagodne, ale to duze psy i raczej w bloku nie byloby miejsca dla takiego

Dziewczyny tak mi sie nudzi i jakies nerwy mnie biora ze ide pocwiczyc

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 14:57   #1302
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez zielonykotek Pokaż wiadomość
dołączam się do pytania o jadalność samochodzików
samochodziki są oczywiście zabawkowe, co jest jednak plusem- wystarczy umyć i normalnie można się bawić

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Ja myślałam że mu na balkonie kuwete postawie i będzie jak kot się załatwiał
nie ma tak łatwo
Stary 2011-08-15, 14:57   #1303
asia_17
Raczkowanie

Ja też mam zły dzień... a wszystko przez tą pogodę;/ Nawet nakrzyczałam na Tż, a on nie wiedziała kompletnie o co mi chodzi. Czasami jesteśmy ciężkimi istotami i same nie wiemy czego chcemy ( to jest najgorsze)
A ja zbieram manatki i jedziemy z Tż w świat. Wrócimy jutro
Mój jadłospis:
Jogurt ( 90 kcal) + otręby ( 80 kcal) + płatki kukurydziane ( 30 kcal) = 200 kcal
II śniadanie - sernik na zimno = 150 kcal
obiad = pierś gotowana, 2 ziemniaki, ogórek
podwieczorek - baton Fitness
kolacja - jeszcze zobaczymy

asia_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 15:03   #1304
desire87
Zadomowienie

ojjj labradorka nie... faktycznie to bardzo cierpliwe psy ale jednocześnie bardzo wymagające, chorowite, z wieczną dziecięcą psychiką

dziewczyny kupiłam właśnie na allegro tą sukienkę
http://allegro.pl/show_item.php?item=1762506509
mam zamiar nosić z paskiem podkreślającym talię.
Jest bardzo w moim stylu. Co o niej myślicie?
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 15:05   #1305
Eldo_rado
amor vincit omnia

desire pasek ją uszlachetni, będzie ślicznie
Stary 2011-08-15, 15:19   #1306
meeedzik
Zakorzenienie

Dziękuje kochane za komentarze co do moich zdjęć
Desire hehe że takie jak ja byś chciała? Czyli takie małe Ja też prawie płaska jestem i dlatego noszę staniki z pusch up
Monia nie nie tunika raczej mi się nie podwijała więc chyba była by ok
A co do psa to myślę, że dla małych dzieci to nie najlepszy pomysł. York jest bardzo wymagający i potrzebuje ciągłej uwagi. Trzeba się nim zajmować jak dzieckiem. No i dość drogi w utrzymaniu. Ja planowałam go kupić od jakichś 5 lat, bo od zawsze marzyłam o takim słodziaku No i mój akurat nie lubi dzieci, raz wymęczyła go kuzynka mojego Tż ( 2 latka ) to pies ma uraz do teraz i jak tylko widzi dzieci to szczeka.
A co do tego czy jest hałaśliwy, to raczej nie jest. Nie szczeka z byle powodu, jedynie jak ktoś przyjdzie itp
Ja bym na Twoim miejscu poczekała na Twoim miejscu, bo będziesz miała dodatkowy obowiązek.

A ja spałam 2 godzinki, taka jakaś ta pogoda, że tylko spać. Przed chwilą wstałam i zaraz ugotuję sobie kukurydze
Stary 2011-08-15, 15:20   #1307
kosaciec
Raczkowanie

Cytat:
ja potrzebuję paru ciuszków na jesień ale też $$ brak
ja potrzebuje mnostwo ciuszkow na jesien, bo wszystko mam w rozmiarze 42 przy 2 rozmiarach w dol nie da sie juz udawac, ze pasuja na lato wygrzebalam jakies szmatki z liceum, ale na dluzsza mete tak sie nie da a zostal mi tylko tysiak ze stypendium...ze sama juz nie wiem, co mam za to kupic a co nie dobrze, ze chociaz kozaki i jesienne botki mam na spodnie naciagne rodzicow a reszta to narazie fatamorgana...

Edytowane przez kosaciec
Czas edycji: 2011-08-15 o 15:25
kosaciec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 15:24   #1308
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja sporo ubrań w rozmiarze 40 i 42 sprzedałam... kupiłam sobie za to coś na lato, płaszczyk na jesień itd i już nie ma pieniędzy a jeszcze potrzeba sporo, bo nie będę miała w czym chodzić jak się zimno zrobi...
Stary 2011-08-15, 15:27   #1309
kosaciec
Raczkowanie

no to sa te uroki odchudzania, zaraz dojdziemy do wniosku, ze to przyjemnsoc tylko dla bogatych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 15:31   #1310
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez kosaciec Pokaż wiadomość
no to sa te uroki odchudzania, zaraz dojdziemy do wniosku, ze to przyjemnsoc tylko dla bogatych
coś w tym jest niestety jak kupiłam sobie leginsy na fitness za 1zł na przecenie dziecięcej ' to ciocia do mnie powiedziała 'no tak, jak się jest chudym, to chociaż na dziale dziecinnym można się ubierać'
Stary 2011-08-15, 15:36   #1311
desire87
Zadomowienie

moja koleżanka często kupuje w tesco na dziecięcym albo w h&m całkiem fajne rzeczy!
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 16:53   #1312
Dorisek16
Raczkowanie

hejka
Monia dziewczynka ma 19 miesiecy niestety, dzisiaj nie mialam jak sie wykapac bo nie moglam jej z oka spuscic i brzuszki musialam robic na szybko, a placa na polskie jakies 2000 zl, wiec chyba duzo to to nie jest, ale mieszkam u nich i jedzenie mam za free

Jestem juz wykonczona dzisiaj
Dorisek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 16:55   #1313
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dorisek to możesz więcej odłożyc, bo nie musisz wydawac pieniędzy na pokój i na zakupy
Stary 2011-08-15, 16:56   #1314
kosaciec
Raczkowanie

Cytat:
ale mieszkam u nich i jedzenie mam za free
no jeszcze nie wiedza ze na tym interesie straca taki czarny humor
ale powaznie to nie jest zle, bo nie placisz za wynajem, dojazd i wyzywienie czyli masz w sumie zysk na czysto...no ale wiadomo, ze to taka praca troche 24h co?

Edytowane przez kosaciec
Czas edycji: 2011-08-15 o 16:57
Stary 2011-08-15, 18:11   #1315
Dorisek16
Raczkowanie

Wklejam swoje jadlo, dzisiaj na bogato:

10: owsianka z 4 lyzek + 2 lyzki otrab+ dodatki( 2 suszone morele, dynia, slonecznik, nerkowce, migdaly, rodzynki) + 1/4 jablka
zjadlam wszystkie dodatki a owsianki polowe 300 kcal

13: jablko+ 5 sliwek 150 kcal

16: kromka razowca z salata, szpinakiem, pomidorkiem, cebulka i lyzeczka pasztetu 150 kcal

18: pol kromki razowca z sał, szpinakiem, pomidorkiem,lyzka puerre z ryby i maly ogorek konserwowy 200 kcal

20: puszka tunczyka wsw 170kcal ( niewiem czy bedzie)

Razem wyszlo mi 970kcal, jak sadzicie dobrze wyliczylam? wkleilam zdj mojego sniadania

Eldo zysk niby na czysto poza zakupem kosmetykow i ciuchow a tu jest drogo ze o zgrozo
Kosaciec no niestety taka praca to 24 godz na dobe i wez jeszcze posprzataj caly pietrowy dom, zrob zakupy i obiad
szczerze to sie zastanawiam czy czegos innego nie poszukac albo wrocic do kraju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12756.jpg (80,3 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez Dorisek16
Czas edycji: 2011-08-15 o 18:23
Stary 2011-08-15, 18:22   #1316
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dorisek16 jak dla mnie jest okej narobiłaś mi ochoty na tunczyka a wszystkie sklepy zamkniete...

Wogóle podziwiam Cie ze masz tyle cierpliwosci zeby calutki dzien zajmowac sie dziecmi ja chyba za nerwowa jestem na taka prace

Think happy - be happy

M

Edytowane przez aguniaaaaa041986
Czas edycji: 2011-08-15 o 18:24
aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:25   #1317
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dorisek a Ty tam na stałe mieszkasz?
Stary 2011-08-15, 18:26   #1318
Dorisek16
Raczkowanie

Agunia moge sie podzielic a tak poza tym to jedyne bialko ktore dzisiaj zjem, bo niestety tutaj nie jadaja kurczaka i miesa wiec z bialkiem bd ciezko
Ja tez nie mam cierpliwosci do tak malego dziecka, teraz juz to wiem, wczesniej sie zajmowalam starszymi dzieciakami w wieku 7 i 9 lat, wiec zastanawiam sie nad rezygnacja
Eldo ja tu tylko pracuje ale i mieszkam u tej rodziny, w kazdej chcwili moge odejsc

Edytowane przez Dorisek16
Czas edycji: 2011-08-15 o 18:28
Stary 2011-08-15, 18:27   #1319
kosaciec
Raczkowanie

Cytat:
Kosaciec no niestety taka praca to 24 godz na dobe i wez jeszcze posprzataj caly pietrowy dom, zrob zakupy i obiad
szczerze to sie zastanawiam czy czegos innego nie poszukac albo wrocic do kraju

eee to wyzysk myslalam ze bez sprzatania i gotowania, w koncu to nie wchodzi w zakres obowiazkow opiekunki do dzieci...no wiadomo, ze jak dziecko wyleje to sie zetrze, ale nie zeby cala chate sprzatac zreszta to bez sensu...bo wtedy jest sie bardziej gosposia, bo tu efekty widac, a na dziecko to sie tylko zerka, a nie aktywnie cos z nim robi, bo w koncu wszystko na raz sie nie da...takich cudow nie ma...

jak da rade to faktycznie znajdz cos innego

a owsianka smakowicie wyglada...moze kiedys zbiore konieczny material i tez sobie taka zrobie

Edytowane przez kosaciec
Czas edycji: 2011-08-15 o 18:33
Stary 2011-08-15, 18:32   #1320
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dorisek chodzi mi o to, czy jesteś na stałe za granica czy tylko ze względu na prace?

kosaciec skoro zdecydowała się na tę prace i nie odeszła to znaczy, ze mniej lub bardziej, ale jej to odpowiada. osobiście bardzo by mi odpowiadała taka praca. jest ciężka, ale mogłabym tak pracować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości