|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cookie kojarzę te krzesełka. Kosztowały coś 250..
To łap, bo dobra okazja. Zmalowana ma. Jakbyś musiała wstawać to nie byłoby przeproś. Przyzwyczajona jesteś do dobrego nocy ![]() KLIKI ![]() (wiem, zanudzam.)
#1292 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() Składniki "suche": 2 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody szczypta soli ewntualne dodatki Składniki mokre: 1 szkl. mleka lub jogurtu 1/2 szkl. oleju 1 jajo kilka kropli aromatu waniliowego. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. Składniki "suche " mieszamy trzepaczką w większej misce, składniki mokre mieszamy w drugiej. Następnie wlewamy "mokre" do suchych i szybko mieszamy. niezbyt dokładnie (nie ucieramy!!!), tylko tyle by składniki sie połączyły. Wkładamy do foremek pergaminowych do 2/3 wysokości. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (zmniejszamy temperaturę na 175 st.) i pieczemy 15-20 min. do wyrośnięcia i zarumienienia. Jako dodatek możemy użyć właściwie wszystkiego. Może to być:kakao, kokos, orzechy, owoce świeże (jagodowe) i kandyzowane, starta czekolada a nawet (pomysł moich dzieci ) kuleczki nesquika!!! Smacznego!! foremki do mufinek można kupic w każdym markecie albo zamówić na allegro.... Smacznego! Lili dziękuję,jak nam seboderm nie pomoże to będę sie Tobą posiłkować ![]() ![]() Aaniu- to bardzo dobrze,że zrobią to teraz,prawda? mały nie będzie niczego świadom, Wy szybko zapomnicie,że w ogóle był jakiś problem.Oby poszło szybko i sprawnie i było z głowy!!! ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- dobrze,że przypominacie,bo ja całkiem zapominam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() eeeeeeej Marcin zaprosił na wieczor znajomych.. a w domu syf.. jak myslicie, posprzatac? pozmywac? w koncu to jego znajomi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Kliknięte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
Ja też proszę o kliki
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem dziś tak padnięta, że zamiast posolić ziemniaki, wsypałam do nich cukru.... Wracam z Idą na dietę czysto mleczną. Od kilku dni sypie ją i to coraz więcej. Myślałam, że ja coś zjadłam, ale wcześniej jak sobie pozwoliłam na coś to objawy trwały ze 2 dni, a Tu się stopniowo nasilają. Mam nadzieję, że to jednak nie ten kleik, bo tak się cieszyłam, a i jej smakuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na co idziesz? ![]() Ja będę wprowadzać dopiero po 6 miesiącu. Nie wiem jeszcze kiedy dokładnie, ale na pewno nie wcześniej. Zresztą te zalecenia wczesnego wprowadzania są troszkę niespójne, bo równocześnie zalecają karmienie wyłącznie piersią do 6 miesiąca.. Na początek chyba kaszka na moim mleku. Tu jest fajnie wyjaśnione troszeczkę http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1..._czy_nie_.html - (zwłaszcza ostatni post) http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1...y_schemat.html Cytat:
![]() Też mam nadzieję że to dobra decyzja...
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
Witam weekendowo.
![]() Brunetko, Agadus, ![]() Aania, na pewno to będzie większy stres dla Ciebie i tż niż Adasia- na szczęście nie będzie tego pamiętał. ![]() ![]() No i znowu kusicie tą piłką oball ![]() ![]() Fajne są te z grzechotkami, ale trochę drogie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Hello!
Padam po całym dniu na uczelni. Jeszcze @ dostałam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
to nie takie proste! moje dziecko mówi: mamo, ja teraz pytam dlaczego!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Wtajemniczenie
|
Angi ja karmie piersią i strasznie mnie kusi podać pierwszy słoiczek Szymonowi 25 grudnia - w święta
![]()
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki pięknie klikacie proszę o więcej jeszcze 35 głosów i jestem na liście ![]()
![]() |
#1303 |
Zadomowienie
|
A jaką ma średnicę 10, czy 6 cm?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
#1305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 83monia ale masz avatarka ![]() Myślałam, ze mi coś po monitorze łazi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Aania_20 jest możliwość kupienia wkładek ale ja używam TT ( nie widziałam w sklepach) lub Lovi, poza tym w sklepach zdzierają bardzo kasę na tego typu asortymencie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
huśtawke mate edu. karuzelke ten sławny stojak gimnastyczny- Sara bardzo go lubi, ja nieznosze dwie zawieszki Lanaza Oballe misia zrobionego na szydełku-wściekle różowy ![]() pacynki na palce-IKEA i cały stos mamlarek- szmacianych zabawek z szeleścikami, lustereszkami, i wszysytkim co da sie mamlać. kupiłam jeszcze cudownego Klapoucha, ktory śpiewa piosenke i klaszcze uszami, ale Sara wyje na jego widok ![]() z grających ładnie mamy kubusia z lampka grajacego kołysanki i świecacego gąsienico-świetlika z play skoola ostatnio u nas na tapecie skarpetki z grzechotka i grzechotki przyczepiane do rączek ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
I u nas w domu jeszcze każdy ma swojego buldoga, ten jest Sarenki:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | ||
Rozeznanie
|
Alicja i Nati wszystkiego najlepszego z okazji 4- miesięcznicy
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście i o moim bannerku
Lena 2 kupki dziś zrobiła, dość rzadkie, obie przeciekły góra choć dużo tego nie było, mam nadzieję, ze to chwilowe ![]()
#1311 |
Zakorzenienie
|
laski założyłam wątek w klubie.
Zerknijcie ![]() Natchnęła mnie rozmowa o ciastach ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam dzisiaj dosc. Niech ktos odda mojego grzecznego synka i zabierze tego, ktory teraz spi. Nie chce jesc, widok cycka normalnie jakbym go katowala. Jestem tym zmeczona. W nocy robie takie wygibasy aby wcelowac mu do pyszczka, aby chociaz troche zjadl. Poza tym niue chce juz zasypiac sam. Musze sie z nim klasc. Dzisiaj byla taka histeria, ze myslalam, ze wyjde i nie wroce. Jak go nauczyc znowu zasypiac samemu?? Ide z nim tez do lekarza w poniedzialek, chce aby w koncu zrobic mu badania i moze usg brzuszka, bo martwi mnie to nie jedzenie. No i miesieczny katar ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ledwo nadrobiłam ale niestety trochę po łebkach ![]() Aniu ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie lista troszkę krótsza, ale podobna. co (kto) to ten cudowny Kłapouch ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Z zasypianiem nie pomogę, bo sama muszę lulać. A umiała na noc zasypiać kiedyś ![]() Może badania coś wyjaśnią. Albo i nie, bo pewnie wyjdą wzorowe i okaże się że Szymek ma gorsze dni i trzeba przeczekać. A katar ma taki cieknący z nosa? Pamiętajcie i klikajcie ![]() ![]()
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
Patiku ma katar tylko w jednej dziurce i nie lejacy a gesty przezroczysty, nad ranem tak harczy
![]()
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
ten osiołek z Kubusia Puchatka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
no to to wiem ![]() ![]() Chodziło mi konkretnie o linka do zabawki np.
#1318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokićkało mi się :P Cytat:
robię wafle z kajmakiem :P Mało do nadrabiania, w sumie weekend co się dziwić. Moja dama zasypia, ale coś czuje że długo nie pośpi. Jakaś nerwowa była przy zasypianiu. Cały czas myślę o przejściu na MM i tak mnie to martwi, ale widzę że nie będę miała wyjścia,bo Emi co raz częściej domaga się drugiej piersi która mam wrażenie że i tak jest za mało,bo okropnie mocno ssie jak już nie leci tak fajnie... W związku z tym mam milion pytań: 1.Zacznę od mleka bebiko - najpierw podam w dzień jedną flachę i jak długo mam czekać na ewentualne uczulenia, bóle brzuszka ? Na początku zamienię jeden posiłek z cyca na MM,potem chcę podawać MM na noc. 2.Ile macie butelek? i Jakie smoczki mają już być, jak Emi 30stego skończy 4 miesiące ? na te trójki ma wejść jakieś? 3.Czy inna butla jest do mleka a inna do kaszki (pytam na przyszłość) chyba ,że chodzi tu bardziej o smoczki ? Mam butelki AVENT. 4.Czy MM podajecie na żądanie, czy np.co 3h ? 5.Jak to jest z tym dopajaniem przy MM, jest jakaś reguła ? 6.Kiedy Emi będzie już całkowicie na MM to w nocy podajecie herbatkę? 7.Jaka kupa przy MM powinna mnie martwić? 8.Czy w tych kubeczkach niekapkach TT można podać mleko ? 9.Jak wychodzicie gdzieś i wiecie że będzie pora karmienia w mieście bądź u kogoś to co zabieracie do torby? chodzi mi o jakiś termos z wodą?itp no i 10.Boję się tej nowej organizacji jakoś ![]() Monika jak zapisywałam Emi do żłobka, to dostałam ewentualny plan zajęć, powiedz mi będziesz jakoś specjalnie zmieniała godziny np.karmienia takie jakie jest w żłobku?żeby wcześniej przygotować mała.Czy pierwszy dzień to idziesz na głęboką wodę i małą odstawiasz na 8h ? czy np na początku tylko na 3h i tak każdego dnia więcej i więcej? Jak t jest w ogóle w żłobku, dziecko musi mieć swoją torbę i w niej pampersy, mleko,smoczek,ciuszki? Miałam jeszcze coś pisać...zapomniałam. jakoś zdołowana jestem z przejścia z UU na MM...to takie emocjonalne. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Kajool a próbowałaś podać MM, jak tak się denerwuje i Ty się denerwujesz to może zobacz z mlekiem modyfikowanym ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | ||
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() Narobiłam się dziś jak osioł ![]() ja to taka głupia jestem zamiast leżeć i wypoczywać to sobie zawsze robotę znajdę. ![]() Ciasto wyszło mi pychotka mniam maniam, Zrobiiłam krówkę według tego przepisu (dzięki żanetka za inspirację ![]() Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki 1 łyżka miodu 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masła 2 jaja cukier waniliowy łyżeczka sody Mąkę wysypać na deskę, w środku zrobić miejsce na pozostałe składniki i ugniatać rękoma. Następnie podzielić na dwie części - będą dwa spody. Piec krótko, do zarumienienia, inaczej będzie suche, ok. 160st. Śmietana - będzie pomiędzy plackami: 1/2 l. śmietany 30% 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1 śmiet. Fix Oczywiście zmieszać to mikserem do odpowiedniej konsystencji. -mleko skondensowane lub kajmakowe (kupić w sklepie) Wierzch ciasta wysmarować mlekiem skondensowanym/kajmakowym, a na to ułożyć orzechy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-19 o 20:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Ja już po zajęciach, wykąpałam Domka, ale coś mi nie chce spać
![]() Youyou jak tam? Jak się czujesz? ![]() Ja słoiczki wprowadzę w 5-6 m-cu, zobaczymy co pediatra powie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.