Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 16:38   #1141
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Vaniliowa 1000000 lat!!!!!!!!!!!
ło matko milion ???
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
o mina boska a si e usmialam

Vaniliowa 100 lat

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
VANILIOWA sto latdużo zdrówka, szczęścia uśmiechu i spokojnych nocy

Scio spokojne noce to teraz moje marzenie
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Vaniliova - sto lat kochana

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Vaniliova sto lat kochana

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
VANILIOVA sto lat !!!
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:39   #1142
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja też dobry "Kuba" jestem.
Raz założyłam rurkę od 120 butelki do tej dużej,
czasami bez rurki tylko z tym żółtym.
A po nocy w kuchni blat cały w rozsypanym mleku, bo trafić mi ciężko do butelki taka zaspana jestem

2 razy Kiedyś wziełam plecak koleżanki bo miała taki sam, w domu otwierm zeszyty do odrabiania lekcji a tu ZONK.
Powiem lepiej: kiedyś brejdak zrobił sobie jaja jak mu za skórę zalazłam, i poszłam do szkoły a w plecaku moje brudne majtki

Mi to już sam jej głos przeszkadza jak słyszę...
Mój tż mówi że się przez nas wykończy ( mnie i teściówkę)

A i pogoda do duszy, po drodze 3 samochody w rowie i dachowanie bo tak ślisko rano było, jajeczko dosłownie na drodze
No to zaczynam:
* mlekiem to mam parapet w sypialni usyfiony bo w nocy tez nie trafiam ,
* brudne gacie ->, musiałaś mieć fajną minę ,
* na mnie też źle działa głos teściowej, wolę słuchać drapania paznokciami po tablicy
* nie pisz o wypadkach jak muszę wsiąść do auta i jechać z dzieciakami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
ooooo co mi się przydarzyło...muszę Wam to opisać!
Jak chodziłam do studium to pewnego dnia sobie zaspałam.
Miałam parę minut do autobusu więc się ogarnęłam szybko i wybiegłam z domu.
Lecę z górki i czuję, że coś jest nie tak...
Patzę na dół i RANY BOSKIE ja nie mam STANIKA
Czujecie?
Musiałam się oczywiście wrócić do domu....
łeeee ja tam lubię bez stanika latać, ale fakt do ludzi, to nie wypada

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
dla mnie dada to najlepsze pieluchy. nawet gdyby wszystkie dostępne kosztowały tyle samo to wybrałabym dada.
A wiesz, że dla mnie też? Mam teraz w domu te pampersy co był trójpak i chyba wolę dady

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
i mam sukienke na chrzest troche jak prostytutka- bo z Tztem byłam na zakupach i taki tego skutek

lofju moje mamuśki
dobrze, że tylko trochę pokazuj, nie możemy się doczekać!

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

przepraszam, profil siostry
to ja bartessa
a ja się zastanawiałam kiedy nową mamę przeoczyłam

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No i ma moje Dziecię anemię
Żelazo przez 3 tygodnie - witajcie zaparcia???
może nie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
W weekend prawdopodobinie będę miała teściową na stanie, więc musze chatę ogarnąć i jakoś to przeżyć. Nastawiam się pozytywnie, ale wiadomo, jedno słowo i będzie wk.rw
Trzymajcie mnie jak coś
Czytać Was będę oczywiście
Bye!
jak coś, to pisz! potrzymam Cię

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ale mam burdel w chaupie i nie chce mi sie nic.
Ja to nawet sobie postanowiła, że dzisiaj trochę ogarnę.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara śpi już ponad 2 h.
Mi tak pusto i smutno , nie wyobrażam sobie jakby jej nie było.
Boshe jaki ja mam podły nastrój.
Siedzę przed tv i taka cisza dookoła...
Przepraszam już nie smęcę.
Co Ty taki dołek jesteś? Pisz, smęć, przegonimy

Byłam z małą po Kubę w przedszkolu. Jeżu jaki ruch .Ze stresu nie mogłam przed wyjściem obiadu zjeść, bo tak ściśnięty żołądek miałam... Nie wiem, czy kiedyś się przełamię i zacznę lubić jazdę autem .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:48   #1143
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Natko - ha ha no widzisz jak to jest jak sie nadrabia tyle naraz! W takim razie Telikowi gratuluje fajnego pomyslu na tytul, a Tobie sprawnego zalozenia watku!: oklaski:

Marinko - znalazlam fajna stronke (w temacie Attachment Parenting, ktory ostatnio u mnie na tapecie) i czytajac rozdzial o placzu dziecka, pomyslalam o Tobie - ze jestes wyjatkowa mama, bo mimo, iz maly wykancza Cie swoim placzem, to Ty i tak dajesz mu wszystko czego on w takich chwilach potrzebuje...:
http://www.przytulmniemamo.pl/vertic...ko-placze.html
Muszę koniecznie przeczytać artykuł z załączonego linka
Ja mam w sobie sporo miłości, ale trochę mniej spokoju i ostatnio nie mam pojęcia czemu to moje dziecię tak marudzi. Albo śpi albo marudzi z przewagą tego drugiego. Dziś mam już dość, a jeszcze mi TŻ szwagierkę z facetem na wieczór naraił

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:52   #1144
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Miałam dziś okropny wypadek domowy - wylałam na siebie cały wrzątek
Uśpiłam Filipa, Lila spała więc zrobiłam sobie herbatę, zalałam wrzątkiem i poszłam siąść na kanapie.
Nie wiem co mi strzeliło do głowy bo z tą herbatą w ręku chciałam sobie usiąść po turecku, i jakoś tak się zaplątałam że cały ten wrzątek wylałam na prawe udo, wewnętrzne aż poleciało mi do pip.ki i całą lewą stopę
Zerwałam się od razu, w parę sekund zdjęłam z siebie leginsy i skarpetki i poleciałam do wanny.
W łazience spędziłam ze 2h, polewałam się lodowatą wodą i wyłam z bólu (skóra mi od razu złaziła płatami), potem psikałam się penthanolem i jakimś żelem na zmianę., polewałam wodą itd
Kuźwa ze 3h ból był niesamowity - nagorsze że poparzyłam sobie też normalnie wargi sromowe i cewkę żeby jakoś mniej piekło to przez cały czas przykładałam mokry ręcznik i chodziłam tak z nim między nogami.
Teraz jeszce piecze i boli ale chodze w samych majtkach i całe nogi na biało w piance, robią się już mega purchle.

dzizas, nawet nie chce sobie wyobrażać co czułoby takie małe dziecko jakby na siebie wrzątek wylało
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:53   #1145
agadus
Wtajemniczenie

witam
u mnie dzień sprzątania, do południa poprałam , poprasowałam ubrania i firanki, w miedzy czasie obiad, później spacerek, i byłam w sklepie z produktami naturalnymi i kupiłam naturalny 100% olej kokosowy, i powiem Wam, że REWELACJA, pachnie pięknie inaczej troszkę niż te wszystkie balsamy, nie jest mdlący zapach, można stosowac do ciała, wlosów, twarzy, coś mnie naleciało, i przyznam sie , że za sprawą Neroli, tak mi się spodobał ten zapach, że kupiłam sobie też balsam do ciała, pierwszy raz firmy eveline z orchideą i kokosem, a kupiłam bo miał pompkę, i pięknie pachniał, pewnie nie zużyję go całego, ale....nie wiem jakie to są balsamy, bo nigdy nie miałam, zobaczymy
nie dałam rady Was nadrobić, więc zyczę wszystkiego najlepszego dla Wszystkich i za rozpoczęte lub zakończone tygodnie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:56   #1146
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
H
Wkurzyłam się bo przełożyli mi obronę

Beatko paczka poszła priorytetem
kurcze szkoda że przełożyli? duży poślizg z tego tytułu?

dziękuje
daj znać na pw z nr konta danymi do przelewu i ile mam Ci przesłać kasiorki

ja też proszę o kliki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:57   #1147
BABONIK
Zadomowienie

Youyou nie wiem co powiedzieć mam nadzieję,że szybko się zagoi i przestanie boleć,oj biedna Ty trzymaj się jakoś.A nie powinnaś z tym jechac na pogotowie?takie rany po poparzeniach lubią być groźne i się ciężko goić... ehhhh uważaj na siebie zabko

Szczęście w nieszczęściu,że nie było przy Tobie dzieci... o rany, ale mi Ciebie żal

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 16:59   #1148
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

Uśpiłam Filipa, Lila spała więc zrobiłam sobie herbatę, zalałam wrzątkiem i poszłam siąść na kanapie.
Nie wiem co mi strzeliło do głowy bo z tą herbatą w ręku chciałam sobie usiąść po turecku, i jakoś tak się zaplątałam że cały ten wrzątek wylałam na prawe udo, wewnętrzne aż poleciało mi do pip.ki i całą lewą stopę
Zerwałam się od razu, w parę sekund zdjęłam z siebie leginsy i skarpetki i poleciałam do wanny.
W łazience spędziłam ze 2h, polewałam się lodowatą wodą i wyłam z bólu (skóra mi od razu złaziła płatami), potem psikałam się penthanolem i jakimś żelem na zmianę., polewałam wodą itd
Kuźwa ze 3h ból był niesamowity - nagorsze że poparzyłam sobie też normalnie wargi sromowe i cewkę żeby jakoś mniej piekło to przez cały czas przykładałam mokry ręcznik i chodziłam tak z nim między nogami.
Teraz jeszce piecze i boli ale chodze w samych majtkach i całe nogi na biało w piance, robią się już mega purchle.

dzizas, nawet nie chce sobie wyobrażać co czułoby takie małe dziecko jakby na siebie wrzątek wylało
Boże to okropne, wiem jak to boli, ale popażyć sobie palec, to nie to samo co nogi i wargi, oj kochana, smaruj, panthenolem cały czas, a i możesz naturalnym kefirem, też pomaga

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Youyou nie wiem co powiedzieć mam nadzieję,że szybko się zagoi i przestanie boleć,oj biedna Ty trzymaj się jakoś.A nie powinnaś z tym jechac na pogotowie?takie rany po poparzeniach lubią być groźne i się ciężko goić... ehhhh uważaj na siebie zabko

Szczęście w nieszczęściu,że nie było przy Tobie dzieci... o rany, ale mi Ciebie żal

Stary 2011-11-18, 17:03   #1149
BABONIK
Zadomowienie

Meszsares- właśnie sobie wyobraź co przechodzę,cały czas myślę czy nie przejść na pepti...dzis dałam jedną flachę żeby spróbowac czy mu podejdzie i łyknął ją jak najlepsze mleczko na świecie.... co robić nie chce karmić MM

Telik- suknia jak prostytutka,czy Ty nie byłaś na zakupach z moim tż'etem?? Mój też lubi żonę sexi,ale jego sexi a moje sexi to kolosalna różnica

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:04   #1150
brunetka2000
Zakorzenienie

Moje dziecko zrobiło żółtą kupkę

Wiem, że to dla was pewnie śmieszne, że się tak cieszę, ale odkąd się urodziła były tylko zielone
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:05   #1151
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
VANILIOWA
ja również dolączam się do życzeń, Wszystkiego co dusza zapragnie i oczywiście 100 lat

Teraz pragnę żeby dziecku wreszcie ząbki wyszły
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 17:05   #1152
jacieeeee
Wtajemniczenie

pisane 1 reka

yuoyou trzymaj sie Kochana
Ja majac 8 lat wylalam sobie na noge dzbanek z wrzatkiem i musialam z tym jechac do szpitala takze obserwuj.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:05   #1153
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze szkoda że przełożyli? duży poślizg z tego tytułu?

dziękuje
daj znać na pw z nr konta danymi do przelewu i ile mam Ci przesłać kasiorki

ja też proszę o kliki
Prawdopodobnie 15 grudnia

youyou przykro mi wiem jaki to ból, choć aż tak dużych poparzeń ja nie miała, tylko kolano i też herbatą

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-11-18 o 17:08
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:06   #1154
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
hej mamuśki

kurcze, biedna... wiem jak oparzenie boli bo ubiegłej zimy oparzyłam sobie wrzątkiem pół przedramienia i nadgarstek. Gotowałam wodę na makaron i jak chciałam go odcedzić to brałam garnek przez ścierkę i mi się zaplątała w tę kratkę na kuchence i z gara chlusnął mi gotujący wrzątek na przedramię.. bolało jak diabli.

do tej pory mam ślad na ręce - jak mi w szpitalu wenflon zakładali przed porodem to się nawet pytali co mi się stało że mam taką plamę na przedramieniu... a to ślad po oparzeniu. Jak będziesz mieć gorączkę to biegiem do szpitala! bo oparzenie może być poważne.

Jak najczęściej psikaj tym panthenolem w sprayu, ja miałam też ten w kremie i stosowałam na zmianę, kurcze przez cienkie legginsy to musiało Cię bardzo poparzyć... i pi*ka jeszcze do tego - biedactwo trzymaj się i oby jak najmniej bolało.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-11-18 o 17:14
Stary 2011-11-18, 17:08   #1155
agadus
Wtajemniczenie

to i ja się pochwalę
moja Nati juz sama przekręca się z plecków na brzuszek
no i oczywiście piję z kubeczka, ale o tym chyba wczoraj pisałam

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

VANILIOWA 100 lat

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 17:09   #1156
youyou
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny

a i jeszcze nałykałam się prochów więc Lilka dziś bez cycka, a ja muszę ściągać laktatorem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:11   #1157
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

i może faktycznie powinnaś jechać na IP żeby Cię zobaczyli bo jak głębokie poparzenie to nie ma żartów

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Meszsares- właśnie sobie wyobraź co przechodzę,cały czas myślę czy nie przejść na pepti...dzis dałam jedną flachę żeby spróbowac czy mu podejdzie i łyknął ją jak najlepsze mleczko na świecie.... co robić nie chce karmić MM

Telik- suknia jak prostytutka,czy Ty nie byłaś na zakupach z moim tż'etem?? Mój też lubi żonę sexi,ale jego sexi a moje sexi to kolosalna różnica
ja też się zastanawiałam czy nie lepiej dla Nikosia byłoby gdybyś spróbowała mu dawać pepti - wiem że to łatwo się mówi "przejdź na MM" ale skoro Twoja bardzo rygorystyczna dieta nie pomoże to może warto spróbować pepti - szkoda żebyście się oboje męczyli - on zmianami skórnymi a Ty rygorem żywieniowym.

dla męża seksi pewnie najlepiej prawie całkiem nago

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:

Wiem, że to dla was pewnie śmieszne, że się tak cieszę, ale odkąd się urodziła były tylko zielone
bo Bebiko to dobre mleczko jest

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-11-18 o 17:18
Stary 2011-11-18, 17:12   #1158
ellika
Rozeznanie

Cytat:
hej mamuśki

o matko!!!! bidulko ty może na pogotowie z tym??? jeju ale musi Cię boleć
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam
u mnie dzień sprzątania, do południa poprałam , poprasowałam ubrania i firanki, w miedzy czasie obiad, później spacerek, i byłam w sklepie z produktami naturalnymi i kupiłam naturalny 100% olej kokosowy.....
A ja polecam olejek ze słodkich migdałów - używam go do wszystkiego - w ciąży brzuszek smarowałam i nadal ciało po kąpieli smaruję, włosy i Karolinkę też

Czy Wasze dzieci też jak na brzuszku leżą to pełzają jak wskazówki w zegarku??? Bo moja przez pół godziny robi pełny obrót

Vaniliova wszystkiego najlepszego

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2011-11-18 o 17:17
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:20   #1159
agadus
Wtajemniczenie

ellika chciałam kupić ze słodkich migdałów, ale akurat nie było

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

moja jak leży na pleckach to się przekręca, ale to jest moment, i zaraz znowu trzeba ja poprawic, jak np. leży w łóżeczku
ale te nasze dzieci juz zdolne, nie

Stary 2011-11-18, 17:24   #1160
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
hej mamuśki

Bidulka

Właśnie nakręciłam film jak z Agatą ćwiczymy obroty, jak odkryje jak se wrzuca to Wam pokaze

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:37   #1161
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Czytałam, czytałam i Was nadrobiłam
Witam kochaniutkie
YouYou może lepiej pojedź z tym oparzeniem na IP?
Jacieee masz jakąś opatentowaną dietkę z tymi jabłkami? Ja też zapycham głód jabłkami

U Nas ok- malutka właśnie śpi koło mnie w leżaczku już coraz mniej karmię piersią, bo mi się już nie chce....a tak to daję Jej Bebiko 1 i herbatkę rumiankową z hippa.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:55   #1162
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Chyba 15 tygodni
Bo Radziu też z 5 sierpnia
Az mi wstyd ze taka gafa

madziaranew - nie nosi sie dzieci przodem do swiata w nosidelku to niebezpieczne dla kregoslupa!
Dziekuje za odpowiedz tylko musze poszukac w necie , Bo Tz nie wierzy
Patik - czemu zarazilas mnie opryszczka???:l:[/QUOTE]

[QUOTE=brumek;30581830]

To po kolei:
- dziękuję bardzo w imieniu Tymcia
- gratuluję tygodnicy
- co do fotelików, to wszyscy bez wyjątku specjaliści podkreślają, że miejsce z przdu nie jest dobre dla dziecka, nawet jeżeli nie ma poduszki powietrznej. To po prostu najmniej bezpieczne miejsce w samochodzie. Ja niestety w sowim aucie tak go właśnie wożę, bo lubię go mieć koło siebie i już sie przyzwyczaiłam. Ale myslę żeby to jednak zmienić i na tyło go wyprowadzić. U męża jeździ tylko z tyłu, po środku, bo tak ponoć najbezpieczniej.
A o takim foteliku w którym dziecko patrzy do przodu to w ogóle nie słyszałam
Tzn. oczywiście są, ale dla starszych dzieci, powyżej 9 kg.

Ja zdaje sobie sprawe ze miejsce pasazera jest niebezpieczne dla dziecka, ale , wole miec Sophie kolo siebie niz dekoncentrowac sie jak zaczyna z tylu plakac I wtedy nie wiem o co kaman. Jak jade z mezem to we dwie z tylu ladujemy
Dzieki za odpowiedz w sprawie nosidelka, Bo tz przyszedl od znajomych maja syna zmarca I mowil ze maja takie nosidelko

Cytat:
absolutnie te gdzie dziecko jest przodem do świata.

zazdroszcze tż-ta umiejącego grać na gitarze mnie nie ma kto tak pograć - chyba że na nerwach
Dzieki za odpowiedz
Nie zazdrosc , Bo jak narazie to byl pierwszy wieczor, nie chow am mu gitary to moze powtorz
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

za 14 tygodni.
Fajnie, że mąż gra dla swoich dziewczyn

.

madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:05   #1163
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
hej mamuśki

o Boże, współczuję
Żeby bardzo nie bolało i szybko się wygoiło

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też jak na brzuszku leżą to pełzają jak wskazówki w zegarku??? Bo moja przez pół godziny robi pełny obrót
Tak!
Dzisiaj pierwszy raz Radek coś takiego zrobił!
Tylko nie pełny obrót...tak 1/4 obrotu.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:07   #1164
madziaranew
Rozeznanie

Youyou kochana bidulka, ja tez bym pojechala na IP. Ja mialam 6 lat jak wrzatek na brzuch wylalam ale szybka interwencja mojej rodziny I pozniejsze zmiany opatrunka przez mame( w wannie najpierw namaczane ) a nie jak pielegniarka kazala( na sucho). Dzis nie mam zadnej blizny.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:16   #1165
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny!
Radek zrobił dzisiaj dwie kupki, i w obydwu była krew
takie pojedyncze nitki, niby niewiele ale...
Najgorsze jest to, że on tak ma od czasu do czasu.
Badania wyszły ok.
Co to może być?
Skąd ta krew?

I śluz.

Mały nie gorączkuje, nie marudzi.
Normalne zdrowe niemowlę.

Lekarka przepisała żelazo bo trochę miał niskie ale jeszcze w normie,
ale na ostatniej wizycie powiedziała, ze jak kupki rzadkie to żeby nie podawać bo żelazo jeszcze je rozrzedzi.
Nie wiem co robić, nie chcę się wkręcać.

Babonik ja Ciebie rozumiem z tym karmieniem piersią.
Dla mnie karmienie UU (co to znaczy wiem ale nie rozumiem tego skrótu)
było rzeczą oczywistą.
Nieraz mam dość bo Radek by tylko na cycu wisiał ale uwielbiam z nim leżeć, czy siedzieć i go karmić.
To jest dla mnie coś niesamowitego
Dlatego rozumiem Twoje rozdarcie

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...11/gazetka.swf

Promocje na pompki dla Jacieee
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:33   #1166
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
normalnie szok! oby to się dobrze skończyło!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

A przekręcają się Wasze dzieci wszystkie? Bo moja z brzucha na plecy tak, ale na odwót już nie.
Stary 2011-11-18, 18:34   #1167
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Asynastra moja z brzucha na plecy tez sie nie przekręci.

W klubie link do ćwiczeń.

Co myślicie o tym krzesełku: http://allegro.pl/nowy-model-krzesel...917256049.html

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:39   #1168
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dziewczyny!
Radek zrobił dzisiaj dwie kupki, i w obydwu była krew

Co to może być?
Skąd ta krew?

I śluz.
Julce też chyba dwa razy pojawiły się takie ze dwie może niteczki krwi w kupce - śluz też czasem jest troszkę ale ona ma skazę więc sobie nie wkręcam niczego - czasem śluz jest i już - brzuszek nie boli - ładnie przybiera. Co innego gdyby wyraźnie w kupce była krew w większej ilości to natychmiast do lekarza.

a Ty też pisałaś że Radek miewa suche policzki, krostki i że podejrzewasz skaze u niego, więc może zjadłaś coś z mlekiem i stąd ten śluz i niteczki krwi? unikasz nabiału?

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

A przekręcają się Wasze dzieci wszystkie? Bo moja z brzucha na plecy tak, ale na odwót już nie.
moja zapomniała już nawet jak to było z brzucha na plecy i aktualnie nie obraca się ani tak ani tak

Stary 2011-11-18, 18:41   #1169
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
CZY W PRZYPADKU SKAZY MOZNA JESC (JA) MLEKO KOZIE? bo wlasnie mam i testuje... wie któraś?
Pytałam pediatry. Skaza to uczulenie na mleko WSZYSTKICH zwierząt kopytnych, kozie, owcze też. Jednak ze względu na inną formułę uczulenie może się pojawić po miesiącu, dwóch... zależy. Czasem się uda i nic nie będzie. Ja próbowałam i po trzech dniach spożywania sera koziego mała dostała wysypki.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
No i postarzałam sie o rok w ciągu nocy
Sto lat i przespanych nocek
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:43   #1170
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Babonik ja Ciebie rozumiem z tym karmieniem piersią.
Dla mnie karmienie UU (co to znaczy wiem ale nie rozumiem tego skrótu)
dwie duże literki UU wyglądają jak piersi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości