|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
![]() ![]() ![]() ![]() Scio spokojne noce to teraz moje marzenie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
* mlekiem to mam parapet w sypialni usyfiony bo w nocy tez nie trafiam ![]() * brudne gacie -> ![]() ![]() * na mnie też źle działa głos teściowej, wolę słuchać drapania paznokciami po tablicy ![]() * nie pisz o wypadkach jak muszę wsiąść do auta i jechać z dzieciakami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja się zastanawiałam kiedy nową mamę przeoczyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to nawet sobie postanowiła, że dzisiaj trochę ogarnę. Cytat:
![]() Byłam z małą po Kubę w przedszkolu. Jeżu jaki ruch ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam w sobie sporo miłości, ale trochę mniej spokoju i ostatnio nie mam pojęcia czemu to moje dziecię tak marudzi. Albo śpi albo marudzi z przewagą tego drugiego. Dziś mam już dość, a jeszcze mi TŻ szwagierkę z facetem na wieczór naraił ![]()
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Miałam dziś okropny wypadek domowy - wylałam na siebie cały wrzątek ![]() ![]() Uśpiłam Filipa, Lila spała więc zrobiłam sobie herbatę, zalałam wrzątkiem i poszłam siąść na kanapie. Nie wiem co mi strzeliło do głowy bo z tą herbatą w ręku chciałam sobie usiąść po turecku, i jakoś tak się zaplątałam że cały ten wrzątek wylałam na prawe udo, wewnętrzne aż poleciało mi do pip.ki ![]() Zerwałam się od razu, w parę sekund zdjęłam z siebie leginsy i skarpetki i poleciałam do wanny. W łazience spędziłam ze 2h, polewałam się lodowatą wodą i wyłam z bólu ![]() Kuźwa ze 3h ból był niesamowity - nagorsze że poparzyłam sobie też normalnie wargi sromowe i cewkę ![]() ![]() Teraz jeszce piecze i boli ale chodze w samych majtkach i całe nogi na biało w piance, robią się już mega purchle. dzizas, nawet nie chce sobie wyobrażać co czułoby takie małe dziecko jakby na siebie wrzątek wylało ![]()
#1145 |
Wtajemniczenie
|
witam
u mnie dzień sprzątania, do południa poprałam , poprasowałam ubrania i firanki, w miedzy czasie obiad, później spacerek, i byłam w sklepie z produktami naturalnymi i kupiłam naturalny 100% olej kokosowy, i powiem Wam, że REWELACJA, pachnie pięknie inaczej troszkę niż te wszystkie balsamy, nie jest mdlący zapach, można stosowac do ciała, wlosów, twarzy, coś mnie naleciało, i przyznam sie , że za sprawą Neroli, tak mi się spodobał ten zapach, że kupiłam sobie też balsam do ciała, pierwszy raz firmy eveline z orchideą i kokosem, a kupiłam bo miał pompkę, i pięknie pachniał, pewnie nie zużyję go całego, ale....nie wiem jakie to są balsamy, bo nigdy nie miałam, zobaczymy nie dałam rady Was nadrobić, więc zyczę wszystkiego najlepszego dla Wszystkich i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje ![]() daj znać na pw z nr konta danymi do przelewu i ile mam Ci przesłać kasiorki ja też proszę o kliki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Youyou
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szczęście w nieszczęściu,że nie było przy Tobie dzieci... o rany, ale mi Ciebie żal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
Meszsares- właśnie sobie wyobraź co przechodzę,cały czas myślę czy nie przejść na pepti...dzis dałam jedną flachę żeby spróbowac czy mu podejdzie i łyknął ją jak najlepsze mleczko na świecie.... co robić
![]() ![]() Telik- suknia jak prostytutka,czy Ty nie byłaś na zakupach z moim tż'etem?? Mój też lubi żonę sexi,ale jego sexi a moje sexi to kolosalna różnica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, że to dla was pewnie śmieszne, że się tak cieszę, ale odkąd się urodziła były tylko zielone ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
pisane 1 reka
yuoyou trzymaj sie Kochana Ja majac 8 lat wylalam sobie na noge dzbanek z wrzatkiem i musialam z tym jechac do szpitala takze obserwuj.
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() youyou przykro mi wiem jaki to ból, choć aż tak dużych poparzeń ja nie miała, tylko kolano i też herbatą Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-11-18 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory mam ślad na ręce - jak mi w szpitalu wenflon zakładali przed porodem to się nawet pytali co mi się stało że mam taką plamę na przedramieniu... a to ślad po oparzeniu. Jak będziesz mieć gorączkę to biegiem do szpitala! bo oparzenie może być poważne. Jak najczęściej psikaj tym panthenolem w sprayu, ja miałam też ten w kremie i stosowałam na zmianę, kurcze przez cienkie legginsy to musiało Cię bardzo poparzyć... i pi*ka jeszcze do tego - biedactwo ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-18 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Wtajemniczenie
|
to i ja się pochwalę
moja Nati juz sama przekręca się z plecków na brzuszek ![]() no i oczywiście piję z kubeczka, ale o tym chyba wczoraj pisałam ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- VANILIOWA 100 lat ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() a i jeszcze nałykałam się prochów więc Lilka dziś bez cycka, a ja muszę ściągać laktatorem ![]()
#1157 | ||
Zakorzenienie
|
i może faktycznie powinnaś jechać na IP żeby Cię zobaczyli bo jak głębokie poparzenie to nie ma żartów
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
dla męża seksi pewnie najlepiej prawie całkiem nago ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-18 o 17:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy Wasze dzieci też jak na brzuszku leżą to pełzają jak wskazówki w zegarku??? Bo moja przez pół godziny robi pełny obrót ![]() Vaniliova wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-11-18 o 17:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Wtajemniczenie
|
ellika chciałam kupić ze słodkich migdałów, ale akurat nie było
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- moja jak leży na pleckach to się przekręca, ale to jest moment, i zaraz znowu trzeba ja poprawic, jak np. leży w łóżeczku ![]() ale te nasze dzieci juz zdolne, nie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie nakręciłam film jak z Agatą ćwiczymy obroty, jak odkryje jak se wrzuca to Wam pokaze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Czytałam, czytałam i Was nadrobiłam
![]() Witam kochaniutkie ![]() YouYou może lepiej pojedź z tym oparzeniem na IP? Jacieee masz jakąś opatentowaną dietkę z tymi jabłkami? Ja też zapycham głód jabłkami ![]() U Nas ok- malutka właśnie śpi koło mnie w leżaczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Rozeznanie
|
Az mi wstyd ze taka gafa
madziaranew - nie nosi sie dzieci przodem do swiata w nosidelku ![]() Dziekuje za odpowiedz tylko musze poszukac w necie , Bo Tz nie wierzy ![]() Patik - czemu zarazilas mnie opryszczka???:l:[/QUOTE] [QUOTE=brumek;30581830] ![]() To po kolei: - dziękuję bardzo w imieniu Tymcia ![]() - gratuluję tygodnicy ![]() - co do fotelików, to wszyscy bez wyjątku specjaliści podkreślają, że miejsce z przdu nie jest dobre dla dziecka, nawet jeżeli nie ma poduszki powietrznej. To po prostu najmniej bezpieczne miejsce w samochodzie. Ja niestety w sowim aucie tak go właśnie wożę, bo lubię go mieć koło siebie i już sie przyzwyczaiłam. Ale myslę żeby to jednak zmienić i na tyło go wyprowadzić. U męża jeździ tylko z tyłu, po środku, bo tak ponoć najbezpieczniej. A o takim foteliku w którym dziecko patrzy do przodu to w ogóle nie słyszałam ![]() Ja zdaje sobie sprawe ze miejsce pasazera jest niebezpieczne dla dziecka, ale , wole miec Sophie kolo siebie niz dekoncentrowac sie jak zaczyna z tylu plakac I wtedy nie wiem o co kaman. Jak jade z mezem to we dwie z tylu ladujemy ![]() Dzieki za odpowiedz w sprawie nosidelka, Bo tz przyszedl od znajomych maja syna zmarca I mowil ze maja takie nosidelko Cytat:
Nie zazdrosc , Bo jak narazie to byl pierwszy wieczor, nie chow am mu gitary to moze powtorz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żeby bardzo nie bolało i szybko się wygoiło ![]() Cytat:
Dzisiaj pierwszy raz Radek coś takiego zrobił! Tylko nie pełny obrót...tak 1/4 obrotu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Rozeznanie
|
Youyou kochana bidulka, ja tez bym pojechala na IP. Ja mialam 6 lat jak wrzatek na brzuch wylalam ale szybka interwencja mojej rodziny I pozniejsze zmiany opatrunka przez mame( w wannie najpierw namaczane ) a nie jak pielegniarka kazala( na sucho). Dzis nie mam zadnej blizny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Radek zrobił dzisiaj dwie kupki, i w obydwu była krew ![]() takie pojedyncze nitki, niby niewiele ale... Najgorsze jest to, że on tak ma od czasu do czasu. Badania wyszły ok. Co to może być? Skąd ta krew? I śluz. Mały nie gorączkuje, nie marudzi. Normalne zdrowe niemowlę. Lekarka przepisała żelazo bo trochę miał niskie ale jeszcze w normie, ale na ostatniej wizycie powiedziała, ze jak kupki rzadkie to żeby nie podawać bo żelazo jeszcze je rozrzedzi. Nie wiem co robić, nie chcę się wkręcać. Babonik ja Ciebie rozumiem z tym karmieniem piersią. Dla mnie karmienie UU (co to znaczy wiem ale nie rozumiem tego skrótu) było rzeczą oczywistą. Nieraz mam dość bo Radek by tylko na cycu wisiał ale uwielbiam z nim leżeć, czy siedzieć i go karmić. To jest dla mnie coś niesamowitego ![]() Dlatego rozumiem Twoje rozdarcie ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...11/gazetka.swf Promocje na pompki dla Jacieee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() A przekręcają się Wasze dzieci wszystkie? Bo moja z brzucha na plecy tak, ale na odwót już nie.
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Asynastra moja z brzucha na plecy tez sie nie przekręci.
W klubie link do ćwiczeń. Co myślicie o tym krzesełku: http://allegro.pl/nowy-model-krzesel...917256049.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty też pisałaś że Radek miewa suche policzki, krostki i że podejrzewasz skaze u niego, więc może zjadłaś coś z mlekiem i stąd ten śluz i niteczki krwi? unikasz nabiału? ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sto lat i przespanych nocek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.