Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 19:40   #1291
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hop hop, przybywam na balety urodzinowe, chyba se inkę zagrzeję i wypiję za Twoje zdrowie Lena

LENA spełnienia marzeń , życzę Ci żebyś mogła codziennie przed spaniem pomyśleć sobie :jestem szczęśliwa

Chyba moja Nina sobie przypomniała ,że ma 2 lata i czas sie zbuntować miała dzisiaj takie akcje,że nawet mój wyłącznik mózgowy ledwo to zniósł, na szczęście już padła i słodko śpi.

Becikowe ....ostatecznie posłałam Mamę z tymi papierami ( Nina była dzisiaj niewyjściowa)...i trochę żaluję , bo miałam coś tam swojego do wygłoszenia, ale może i dobrze że nie poszłam, bo znów by mnie krew zalała chyba ... echh urzędy, nie lubię na nich narzekać, bom sama jest urzędnikiem , ale czasem faktycznie ręce opadają, a wystarczy trochę dobrej woli i byłoby mniej pracy dla nich i mniej nerwów dla petenta ....
Lena w sprawie becikowego to najlepiej wejść na stronę odpowiedniego OPS i doczytać co tam chcą , bo widzisz u mnie żądali oryginału aktu urodzenia jak Nina się rodziła, a teraz już nie chcieli, wniosek niby jest taki sam wszędzie, ale jak znam życie to dostali wytyczne z ministerstwa co ma zawierać i może w każdym opesie on lekko inaczej wyglądać , więc najlepiej pobrać ze strony u nich , bo moga być czepliwi

Desia mam zapalenie gruczołów apokrynowych i to się leczy w ciężkich przypadkach ( a ponoć u mnie nie jest wesoło )tym
http://pl.wikipedia.org/wiki/Izotretynoina , no ale to jak już po karmieniu, chociaż jestem bardzo na nie ,żeby podjąć to leczenie tymi lekami, bo te skutki uboczne mnie przerażają, póki co smaruje sterydową maścią z antybiotykiem

Lena nie wiem o jakie usg pytasz?

A to badanie polega na tym ,ze wstrzykną małej wenflonem izotop jakiś i potem kamerka będzie rejestrować jak ten związek przechodzi przez nerki, niby 20 minut dziecko leży a kamerka robi swoje, w Poznaniu usypiają do tego .A że głowa boli po tym to wyczytałam ,że kogoś dorosłego bolała, mam nadzieję ,ze to nie u wszystkich tak jest.

Wędzidełko ....mi mówiono ( położna, pediatra) że jeśli dziecko płacze i język się układa w serduszko ,że ten czubek języka jest jakby rozpołowiony to może to być za krótkie, no i w sumie u dziecka malusiego to jest błonka mało unerwiona i mało ukrwiona, ponoć paznokciem to idzie przeciąć więc jeśli coś zrobić z tym to chyba lepiej teraz , bo taki 4 latek jak już sepleni od tego to znów jest świadomy i to bardziej boli ...będę obserwować

Lena daliśmy Kai tylko jedno imię, jeśli ksiądz będzie marudził ,że nie święte jest i musi być drugie to chyba dam Anna na potrzeby kościelne

A propos kościoła, to w niedziele wbijam się w kiecę i idę swiadkować na bierzmowanie bratanicy , ciekawe jakie sobie imię wysmyczy
A teraz pamietam ze pisalas o tych gruczolach i ze to leczenie wlasnie nieciekawe jest!
No ale jesli masc nie pomoze to pewnie bedziesz musiala?
My rozmyslamy nad Emilia na drugie imie

A Nina troche pobuntowac sie musi, zeby Ci przpomniec ze to nie wczasy

To wszystko co piszecie o zalatwianiu w Urzedach mnie przeraza po prostu!
Ja bede musiala wszedzie z moim jezdzic bo On za duzo po Polsku nie zalatwi

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:40   #1292
DIDA22
Raczkowanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Heloł, ja z pytaniem dot. kąpieli. Miałam zamiar syna kąpać o 20 i tak co 2 dni, żeby się przyzwyczaił. A teraz on śpi, więc pytanie budzić czy nie? Budzicie swoje dzieciolki do kapania, czy czekacie aż same się obudzą????

DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:46   #1293
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A teraz pamietam ze pisalas o tych gruczolach i ze to leczenie wlasnie nieciekawe jest!
No ale jesli masc nie pomoze to pewnie bedziesz musiala?
My rozmyslamy nad Emilia na drugie imie

A Nina troche pobuntowac sie musi, zeby Ci przpomniec ze to nie wczasy

To wszystko co piszecie o zalatwianiu w Urzedach mnie przeraza po prostu!
Ja bede musiala wszedzie z moim jezdzic bo On za duzo po Polsku nie zalatwi
wiesz zależy na kogo trafisz za biurkiem jakbyś przyszła do mnie to byś wyjść nie chciała
czasem to wiesz te laski to myślą,że kuźwa samych debili obsługują i to poczucie wyższości a już w OPS to chyba tak mają, bo tam ludzie wiesz biedni często przychodzą to zależni od tych pań troszkę to potem nimi pomiatają te panie....
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:52   #1294
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz zależy na kogo trafisz za biurkiem jakbyś przyszła do mnie to byś wyjść nie chciała
czasem to wiesz te laski to myślą,że kuźwa samych debili obsługują i to poczucie wyższości a już w OPS to chyba tak mają, bo tam ludzie wiesz biedni często przychodzą to zależni od tych pań troszkę to potem nimi pomiatają te panie....
Nie watpie Konia ze spodobalabas mi sie za biurkiem
Ja troche teraz zalatwialam dla Adasia, poswiadczenei obywatelstwa, zameldowanie, pesel i powiem Ci ze babki w porzadku trafilam akurat!
Tyle ze ciagle cos tam trzeba wlasnie dowiezc , bo jeszcze to, tamto i siamto, wiec zawsze troche latania jest i to mnie przeraza bardziej.
A gdzie Ty pracowalas, tzn pracujesz?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-18, 19:59   #1295
julliczka
Rozeznanie

Nowaken i Nikii - WIELKIE GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie że nie z tematem ale czy któraś z was prowadzi własną firmę ? Jeśli tak to jaką i ile pozyskałyscie dotacji na rozkręcenie działalności ?
no i teraz pyt w temacie czy po karmieniu piersią wasze pociechy też mają biały nalocik na jezyczku ?
Ja prowadzę - branża zoologiczno-zootechniczna (głównie handel) - pozyskałam dotację nie z urzędu pracy, a z UE - dostałam 40 tys. A czemu pytasz? masz plany jakieś?

tynka ale fajne minki Mateuszka

lenka Wszystkiego naj naj, dużo zdrówka dla Twojej Córeczki i Ciebie, żebyście szybko wróciły do domku zdrowiutkie Trzymajcie się cieplutko

Ech, tak sobie myślę, że gdyby nie przesuneli mi terminu cięcia, to moja mała pewnie już by z nami była ale z drugiej strony dobrze, bo wciąż brak objawów porodu a teraz Julcia własnie daje piękny pokaz prostowania i zginania nóg - jakby taki guzek się przemieszczał pod samą skórą brzucha hehehe.
Poza tym żeby nie myśleć dzisiaj że to mógł być ten dzień dziś to w firmie siedziałam i się zajęłam różnymi sprawami aż do zamknięcia. Wróciłam 19 i obiad TŻ podał. Normalnie kochany jest. Wczoraj też obiadek ugotował sam, a nie gotuje zwykle, niby nie potrafi, ale jednak dobre obiady mu wychodzą - co prawda schabowe z ziemniaczkami, ale smaczne

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:01   #1296
karolca
Zakorzenienie

Ewelinka dziś rano
Chyba dojrzała wymalowane na ochraniaczu (rózowy) wymalowane kontury misków (brązowe kontury). I uśmiechała się do nich kilka minut aż przypomniała sobie, że chce jeść

01.jpg 02.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:06   #1297
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie watpie Konia ze spodobalabas mi sie za biurkiem
Ja troche teraz zalatwialam dla Adasia, poswiadczenei obywatelstwa, zameldowanie, pesel i powiem Ci ze babki w porzadku trafilam akurat!
Tyle ze ciagle cos tam trzeba wlasnie dowiezc , bo jeszcze to, tamto i siamto, wiec zawsze troche latania jest i to mnie przeraza bardziej.
A gdzie Ty pracowalas, tzn pracujesz?

ja pracuje w takim dziale ,że żadnej z nas ta branża nie dotyczy chyba
w każdym bądź razie jak mam iść do urzędu to jestem chora, właśnie przez takie babeczki co o nich pisałam i przez to takie ich niedorobienie ,ze zamiast wszystko napisać na stronie lub poinformować od razu to tak własnie trzeba latać z tymi świstkami po 5 razy...

z tym ,ze petenci są też mocni, tż opowiadał,że jak wymieniał dowód stary na nowy to przyszła dziewczyna ( lat na oko 25 ) i daje dowód stary pani w okienku i mówi ze chce nowy i zdziwiona ,że to nie tak idzie ...ze wniosek się składa itd.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Nowaken i Nikii - WIELKIE GRATULACJE!!!

Ja prowadzę - branża zoologiczno-zootechniczna (głównie handel) - pozyskałam dotację nie z urzędu pracy, a z UE - dostałam 40 tys. A czemu pytasz? masz plany jakieś?

tynka ale fajne minki Mateuszka

lenka Wszystkiego naj naj, dużo zdrówka dla Twojej Córeczki i Ciebie, żebyście szybko wróciły do domku zdrowiutkie Trzymajcie się cieplutko

Ech, tak sobie myślę, że gdyby nie przesuneli mi terminu cięcia, to moja mała pewnie już by z nami była ale z drugiej strony dobrze, bo wciąż brak objawów porodu a teraz Julcia własnie daje piękny pokaz prostowania i zginania nóg - jakby taki guzek się przemieszczał pod samą skórą brzucha hehehe.
Poza tym żeby nie myśleć dzisiaj że to mógł być ten dzień dziś to w firmie siedziałam i się zajęłam różnymi sprawami aż do zamknięcia. Wróciłam 19 i obiad TŻ podał. Normalnie kochany jest. Wczoraj też obiadek ugotował sam, a nie gotuje zwykle, niby nie potrafi, ale jednak dobre obiady mu wychodzą - co prawda schabowe z ziemniaczkami, ale smaczne
klask i: brawa dla tż, oni nigdy nie potrafią zmywać, prasować, gotować , dwie lewe niby mają do tego , wstręciuszki kłamczuszki

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ewelinka dziś rano
Chyba dojrzała wymalowane na ochraniaczu (rózowy) wymalowane kontury misków (brązowe kontury). I uśmiechała się do nich kilka minut aż przypomniała sobie, że chce jeść

[CH]
śliczna jest
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:16   #1298
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Ewelinka dziś rano

Załącznik 4630111 Załącznik 4630112
Jeju, jaka słodziutka jaka fajna minkaaaa mmmm

koniakonia dzięki za oklaski dla mojego TŻ , szkoda że to tak od czasu do czasu ale dobre i to Na mojego TŻ jeśli chodzi o obowiązki nie narzekam, sprząta, odkurzy, do zmywarki powkłada, powiesi pranie jak poproszę, a nawet poprasował pieluchy tetrowe bo już nie miałam siły tydzień temu. Ale nie zawsze tak jest .. w ciąży chyba tak go wzięło ale nie zamierzam wiecznie być w ciąży, więc rola po części kury domowej wróci pewnie po urodzeniu Julki

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:18   #1299
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
ja pracuje w takim dziale ,że żadnej z nas ta branża nie dotyczy chyba
w każdym bądź razie jak mam iść do urzędu to jestem chora, właśnie przez takie babeczki co o nich pisałam i przez to takie ich niedorobienie ,ze zamiast wszystko napisać na stronie lub poinformować od razu to tak własnie trzeba latać z tymi świstkami po 5 razy...

z tym ,ze petenci są też mocni, tż opowiadał,że jak wymieniał dowód stary na nowy to przyszła dziewczyna ( lat na oko 25 ) i daje dowód stary pani w okienku i mówi ze chce nowy i zdziwiona ,że to nie tak idzie ...ze wniosek się składa itd.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

klask i: brawa dla tż, oni nigdy nie potrafią zmywać, prasować, gotować , dwie lewe niby mają do tego , wstręciuszki kłamczuszki

śliczna jest
Oj wierze konia, ze ludzie tez sa zdolni niektorzy- ci co przychodza!
Ja powiem Ci, ze zawsze jak ide do Urzedu to troche sie obawiam na kogo trafie
Bo tak jak mowisz - mozna roznie, ale cos ostatnio mialam szczescie, ja to staram sie zawsze sama z pozytywnym podejsciem isc i oczekuje tego samego od Pan w Urzedach czy wogole wszedzie

A co do facetow to moj Tz ma kolege, ktorego zona jest swiecie przekonana przez cale zycie - a sa dobre 25 lat po slubie , ze On ma alergie na proszek do prania i nie moze nawet do pralni wejsc (w szwecji sa wszedzie pralnie i pierze sie raz w tygodniu najczesciej, jesli sie mieszka w bloku, bo we wlasnym domu to wiadomo - inaczej) , a jest to kompletna bujda

Karolca, jak slicznie Ewelinka sie usmiecha

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-04-18 o 20:20
Stary 2012-04-18, 20:29   #1300
karolca
Zakorzenienie

u mnie w mieście w urzędach poprawiają jakość obsługi i pracownicy są naprawdę komunikatywni. Nie we wszystkich wydziałach, ale jest lepiej niż kilka lat temu.
Ale z własnego doświadczenia wiem, że niestety często tak nie jest. W pracy często spotykam się z takimi idiotami-urzędasami, że robi się słabo. Bo jestem w stanie zrozumieć, że coś musi iśc oficjalną drogą, pisma, wnioski i inne takie... Najgorszy urząd i najgorszy wydział to wydział promocji miasta we Wrocławiu (tak, tak), zaraz potem i Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-18, 20:42   #1301
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Heloł, ja z pytaniem dot. kąpieli. Miałam zamiar syna kąpać o 20 i tak co 2 dni, żeby się przyzwyczaił. A teraz on śpi, więc pytanie budzić czy nie? Budzicie swoje dzieciolki do kapania, czy czekacie aż same się obudzą????

My kapiemy o 20.30, bo o tej h raczej mala nie spi, ale jesli spi to nie budze, no chyba ze juz dzien przerwy robilam (kapie codziennie) to wtedy wybudze...

Desiu, ja owijam Jule tetra na przewijaku jak ja rozbiore, bo ona nie znosi byc gola (przynajmniej na gorze, bo tylek wietrzyc lubi )
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:43   #1302
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Lenka duuuuuzzzzzooooozdrowka dla Was!!!!!!!!!!!

natka co do szczepien tutaj w UK: health visitor powiedziala mi ze musze w 8 tygodniu isc do GP i bedzie badal malutka i mnie i wtedy prosto do pielegniarki na szczepienie. w ksiazce zdrowia Hani jest dzial ''szczepienia'' i tam informacja kiedy trzeba dziecko szczepic i na co.zarejstrowalam nas i 9 maja idziemy do lekarza.

ucielismy sobie drzemke wszyscy (Hania w wozku obok lozka a my na lozku).musze chyba Hanie zbudzic bo zaraz mi cycki w powietrze wyleca i bedzie mleczna kraina
dziękuję, sprawdziłam i też mam w książce

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość

ja nie budzę. Czekam aż sama wstanie. Dziś wstała o 11 i miła tylko jedną drzemkę 30 minutową. Godzinkę temu ją wykąpałam, nakarmiłam 160ml i śpi. Wstanie dopiero o 4-5
Cytat:
Ewelinka dziś rano

jaka śliczna śmieszka

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:44   #1303
karolca
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o przykrywanie wykąpanego dziecko pieluszką tetrową to chodzi o to, aby po wyjęciu z wody i przenoszeniu na recznik (lub miejsce do wycierania) nie wiało na niego (bo jednak podczas ruchu delikatnie wieje, nawet jak jest ciepło).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-18, 20:44   #1304
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
My kapiemy o 20.30, bo o tej h raczej mala nie spi, ale jesli spi to nie budze, no chyba ze juz dzien przerwy robilam (kapie codziennie) to wtedy wybudze...

Desiu, ja owijam Jule tetra na przewijaku jak ja rozbiore, bo ona nie znosi byc gola (przynajmniej na gorze, bo tylek wietrzyc lubi )
wstydzi się

niespodzianka
Stary 2012-04-18, 20:46   #1305
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o przykrywanie wykąpanego dziecko pieluszką tetrową to chodzi o to, aby po wyjęciu z wody i przenoszeniu na recznik (lub miejsce do wycierania) nie wiało na niego (bo jednak podczas ruchu delikatnie wieje, nawet jak jest ciepło).
Ale dziewczyny wlasnie kapia w tetrze i im dzieci nie plakaly przy kapieli

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-18, 20:50   #1306
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziewczyny wlasnie kapia w tetrze i im dzieci nie plakaly przy kapieli
To nie wiem Może cialo tak szybko ciepła nie traci? Moja woli kąpać się bez tetry
A... mama mi mówiła przecież W tetrowej pieluszcze jak dodaje się olejki do mycia lub inne nawilżające plyny dla niemowląt, to dziecko się nie slizga w ręce

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-18, 20:54   #1307
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kapie w tetrze ale jak mala wyciagam to bez tetry juz - jest naga, zaplacze owszem, ale maz stoi zawsze juz z recznikiem wiec to ulamki sec sa.
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
wstydzi się
taaa, cyckow nie pokaze ale pipuche owszem tak jak na usg 3d jak mi ginek chcial zrobic to jak tylko glowice przylozyl to mala miala nogi rozlozone ale buzi pokazac nie chciala

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
To nie wiem Może cialo tak szybko ciepła nie traci? Moja woli kąpać się bez tetry
A... mama mi mówiła przecież W tetrowej pieluszcze jak dodaje się olejki do mycia lub inne nawilżające plyny dla niemowląt, to dziecko się nie slizga w ręce
to tez jest powod najlepiej jak sie w krochmalu kapie, bo wtedy sliskie jak nie wiem
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-18, 21:09   #1308
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Ja kapie w tetrze ale jak mala wyciagam to bez tetry juz - jest naga, zaplacze owszem, ale maz stoi zawsze juz z recznikiem wiec to ulamki sec sa.

taaa, cyckow nie pokaze ale pipuche owszem tak jak na usg 3d jak mi ginek chcial zrobic to jak tylko glowice przylozyl to mala miala nogi rozlozone ale buzi pokazac nie chciala

dodałam zdjęcia mojego szczęścia na maila

niespodzianka
Stary 2012-04-18, 21:12   #1309
emigra
Zakorzenienie

Natka slicznosci
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-18, 21:13   #1310
natkulec
Zadomowienie

Moja Madzia bardzo lubi się kąpać, nawet sie wtedy lekko uśmiecha i lubi być nago, nie płacze jak się ją rozbiera - mąż się śmieje żeby jej tak nie zostało jak mi kiedyś marudziła pół dnia a uspokoiła sie w kąpieli to się śmiałam że zostawię ją w wodzie i będę ciepłej dolewać dziś znowu była aniołkiem, byłyśmy na spacerku od 13-14 potem znowu spała od 16:30-19, wykąpałam ją, zjadła i usnęła ok 21
Stary 2012-04-18, 21:16   #1311
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Natka slicznosci
dziękujemy

niespodzianka
Stary 2012-04-18, 21:19   #1312
19claudia91
Rozeznanie

Juliczka - a moglabys mi napisać jak uzyskałas to 40 tys? Co trzeba zrobić? Bo też chciałam się starać o te z unii.. Chodzi mi dokładniej o branże hotelarska, bo zdałam rok temu technika jako że ukończyłam tech. Hotelarskie i planuje coś pod tym kątem tylko jeszcze nie wiem dokładnie co, zaczęłam się zastanawiać nie dawno dopiero.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:20   #1313
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Moja Madzia bardzo lubi się kąpać, nawet sie wtedy lekko uśmiecha i lubi być nago, nie płacze jak się ją rozbiera - mąż się śmieje żeby jej tak nie zostało jak mi kiedyś marudziła pół dnia a uspokoiła sie w kąpieli to się śmiałam że zostawię ją w wodzie i będę ciepłej dolewać dziś znowu była aniołkiem, byłyśmy na spacerku od 13-14 potem znowu spała od 16:30-19, wykąpałam ją, zjadła i usnęła ok 21
Fajnie że grzeczniutka, takie chwile bardzo cieszą

niespodzianka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 21:23   #1314
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie że grzeczniutka, takie chwile bardzo cieszą
Masz rację, takie chwile bardzo cieszą Jednak to prawda jest że jeśli mama w ciąży jest spokojna i nie ma stresów to dziecko później jest spokojne
Stary 2012-04-18, 21:27   #1315
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Masz rację, takie chwile bardzo cieszą Jednak to prawda jest że jeśli mama w ciąży jest spokojna i nie ma stresów to dziecko później jest spokojne
U nas też się to sprawdziło, więc coś w tym musi być.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Juliczka - a moglabys mi napisać jak uzyskałas to 40 tys? Co trzeba zrobić? Bo też chciałam się starać o te z unii.. Chodzi mi dokładniej o branże hotelarska, bo zdałam rok temu technika jako że ukończyłam tech. Hotelarskie i planuje coś pod tym kątem tylko jeszcze nie wiem dokładnie co, zaczęłam się zastanawiać nie dawno dopiero.
może dowiesz się czegoś na tej stronie: http://www.tisp.pl/ogloszenia/-korepetycje-nauka-dotacje-unijne-na-rozpoczcie-dzialalnosci-gospodarczej-2012

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-04-18 o 21:28
Stary 2012-04-18, 21:28   #1316
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też się to sprawdziło, więc coś w tym musi być.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

może dowiesz się czegoś na tej stronie: http://www.tisp.pl/ogloszenia/-korep...podarczej-2012
Dajecie mi nadzieje dziewczyny, ja mysle wlasnie ze bylam dosc spokojna i mam nadzieje ze Viki bedzie grzeczna

Lece zaraz do wyrka
Dobranoc, ciekawe czy cos sie wydarzy

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-18, 21:29   #1317
88natka
Zadomowienie

Tobie chyba chodzi o tą dotacje http://www.tisp.pl/ogloszenia/korepe...mozatrudnienia

niespodzianka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 21:29   #1318
natkulec
Zadomowienie

Ja ide położyć się koło mojej królewny dobranoc mamuski
Stary 2012-04-18, 21:30   #1319
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Dajecie mi nadzieje dziewczyny, ja mysle wlasnie ze bylam dosc spokojna i mam nadzieje ze Viki bedzie grzeczna

Lece zaraz do wyrka
Dobranoc, ciekawe czy cos sie wydarzy
Trzymam
Dobranoc

niespodzianka
Stary 2012-04-18, 21:35   #1320
gosia261282
Gang Iren

Lena sto lat!!

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Gosiunia myślałam, że wejdę dziś na wizaż i zobaczę, że pojechałaś na porodówkę, a Eryczek dalej Cię przytrzymuje.
Jeszcze widac nie pora

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
nocka u nas jak zawsze ciezka, mały budzi sie co dwie godziny, zlosci przy cycu, a ja z tego wszystkiego dokarmiam go mm , bo juz nie mam sily, w dzien dalej z nim walcze.
Oj ten twoj lobuziak!

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość

Gosiu śniłas mi się,tzn nie bezpośrednio tylko widziałam że zmieniłaś opis w swoim profilu i zapamiętałam nawet go To było tak: "Eryczek jest już z nami. 19.04.2012" Więc może dziś się coś w końcu ruszy
O moze mialas proroczy sen.
Chcialabym...

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Kajunia ma jutro badanie moczu (ciekawa jestem jak uda im sie pobrac te siusiulki, jakiś woreczek zakładają, ale u dziewczynek to pewnie nie lada wyczyn, koniakonia jak Ty to zrobiłaś, podziw pełny!
no i krew by sprawdzić bilirubinę, ale myślę,że będzie ok, bo nie jest już żółtkiem.

Proszę trzymajcie kciuki, bo jak będzie wszystko ok, to może wyjdziemy w domku. Z wrażenia chyba dziś nie zasnę..

Cytat:
I Gosia zniknela

Jestem

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Gosia pewnie musi nacieszyć się Wiki

Cytat:
Ewelinka dziś rano

Ale fajne minki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości