|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() lenka Wszystkiego najlepszego kochana! Przede wszystkim duzo zdrowka dla Ciebie i Kajuni! ![]() ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-18 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- dziękuję! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Obyś Gosi wyśniła, niech biedna się już nie męczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lena_mi Wszystkiego najlepszego dla Was, dużo zdrowia ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aguska, dzieki! Czulam potzrebe jakiejs zmiany dzisiaj ![]() O ziajce to nie, ale o oliwie z oliwek pisalas, czy sie myle ![]() Flower, no ciagle tylko chodze i mysle czy cos sie zaczyna, czytam objawy zblizajacego sie porodu i nic z nich nie mam ![]() A to dziwne ze apetyt Ci nie dopisuje, ja tam nadal moge jesc za dwoch ![]() No i najbardziej mnie wkurza ze jedzenie to moja jedyna przyjemnosc teraz, ale stwierdzilam ze te kilka dni teraz to juz wszytsko jedno, 1-2 kg wiecej, co za roznica ![]() Natka, no - juz blizej niz dalej ![]() A to jest wedzidelko czy wiezadelko? Bo wedzidelko mi sie z koniem kojarzy ![]() A w necie jest okreslenie takie i takie, ale to jest to samo?
![]() |
#1265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki a jeśli chodzi o te cudowne właściwości ananasa to chodzi tylko o świeżego, czy może być z puszki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Wam Dziewczyny, jesteście kochane, że tak mi wszystko pięknie opisałyście. ja sobie przed chwilką popłakusiałam znów ![]() ![]() Kajunia ma jutro badanie moczu (ciekawa jestem jak uda im sie pobrac te siusiulki, jakiś woreczek zakładają, ale u dziewczynek to pewnie nie lada wyczyn ![]() ![]() no i krew by sprawdzić bilirubinę, ale myślę,że będzie ok, bo nie jest już żółtkiem. Proszę trzymajcie kciuki, bo jak będzie wszystko ok, to może wyjdziemy w domku. Z wrażenia chyba dziś nie zasnę.. ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Mag_99 dziękuję za info odnosnie becikowego. A mogłabyś mi jeszcze napisać jakie są papiery potrzebne do wyrobienia numeru PESEL? Przepraszam, że tak zawracam głowę! koniakonia jakie drugie imię dałaś Kajulce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Rozeznanie
|
A właśnie! Rybka pisała o patencie z koszulą nocną,a u nas Julek śpi z Koleżanką Pieluchą (taką ma roboczą nazwę
![]() ![]() ![]() ![]() Znajomego siostrzenica też ma fazę na spanie z pieluchą. Tylko że ona to sobie nią głowę przykrywa ![]()
#1268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewelinka po ostatnim karmieniu zaczęła mi się prężyć mocno :/ ale idą kupki co chwila (takie malutkie) i bączki. Wcześniej piłam sok z marchwi i jabłek a jeszcze wcześniej jadłam jabłko. Czyli rezygnuję z gotowych soków, nie ma co dziecka męczyć.
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
o rany ale mi się zachciało, najpierw chipsów, jak napisała o nich koniakonia, a teraz magnuma z migdałami..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zadomowienie
|
Lenka zaciskam bardzo mocno!!! Już czas żeby Kajcia poznała swój domek
![]() I mam do Ciebie 2 pytanka...czy na inflanckiej jest gdzie zagotowac sobie wodę np. na herbatę? Jakis czajnik na korytarzu czy coś? I czy zaraz po porodzie oni ubierają pierwszy raz dzieciaczka? Co do smarowania skóry synka po kąpieli to ja planuje nie kupować żadnych balsamów i oliwek, tylko smarować tym samym co czasami swój brzuszek w ciązy czyli naturalnym olejkiem ze słodkich migdałów...kupiłam go do masażu krocza (co by uniknąć nacięcia) ale jakoś po jednym razie stwierdziłam że to nie dla mnie ![]() A na jakiejś stronie wyczytałam o tym olejku, że jako wyjątkowo delikatny jest polecany do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków (pomaga w zwalczeniu ciemieniuchy, łagodzi po pieluszkowe podrażnienia skóry, zaczerwienienia). No i najważniejsze że nie zostawia takiej tłustej powłoki, tylko błyskawicznie sie wchłania... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
lenka trzymam ![]() No i wszystkiego co najlepsze Ci życzę Zdrówka, cierpliwości i pociechy z Kajulki ![]() ![]() A i jak macie problem z odparzeniami u Maluczkich i nic już nie działa to polecam maść Metanium. Małemu pomogła po 3smarowaniach. Tak mi się teraz przypomniało ![]()
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-04-18 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Wtajemniczenie
|
Flower!
Slicznie wygladasz! Jaka zgrabna jestes, piekny kacik , mam taki sam spiworek z kubusiem dla Viki ![]() Co to masz za zwierzaczka? Roksape, jaka slodka Basia! I jest tak samo duza jak 3 miesieczna Gabrysia! Widze ze Ty tez owijasz coreczke w pieluszke przy kapaniu? Dziala? Bo jeszcze ktos o tym pisal, Emigra chyba ![]() Aaaga, jaka piekna rodzinka w komplecie ![]() Dominis przystojny facet ![]() Tikki, brzucho (lub jego brak) wymiata ![]() ![]() Emigra slicznie wygladasz, ja tez mialam takie baby björn nosidelko ![]() Widze ze Julka tez zainteresowana swoja mata edukacyjna ![]() Rybka, a co Ty tam na tej porodowce dobrego wciagalas? ![]() ![]() A Nadia to istna modelka, slodka jest i te ubranka, normalnie ![]() ![]() Kubusewa , Sliczny Gabrys ![]() Mag, czy Ty pierwszy raz sie nam ukazujesz? Bo ja bylam pewna ze jestes krotkowlosa brunetka ![]() A tutaj taka blond laska na zdjeciu ![]() Filipek slodziaczek, mowisz ze tatusia probuje przestraszyc ![]() ![]() Aguska, Filip i Szymonek sa podobni jak 2 krople wody! Niesamowite! Obydwoje sa sliczni , ale to chyba za mamusia ![]() No , nadrobilam - mam nadzieje ze nikogo nie pominelam
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawa jestem jak to wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lenka - zaciskam kciuki zebyscie jutro wyszly kochane! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-18 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
po co się owija dzieci pieluszką przy kąpaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napilabym sie tez takiego drinka z herbatki laktacyjnej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flower jeśli chodzi o czajnik, to jest jeden na korytarzu, mogliby dac choc ze dwa, bo czasem do niego kolejka ![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o ubieranie dzieciaczka to nie wiem, bo moja Kaja nagutka pojechała pod grzejnik. Ale na szkole rodzenia mówili, że jak mamę zszywają i "oporządzają" to wtedy pielęgniarka z tatą ubierają malucha. Czy tak rzeczywiście jest to nie wiem. Po porodzie jeszcze przez 2 godziny (ja nawet trochę dłużej byłam) zostajesz na sali porodowej, jak z maluszkiem jest ok to jest tam chyba z Tobą, moją zabrali, więc siedziałam tylko z mężem (a właściwie leżałam). Potem na oddział położniczy, mąż został tam ze mną krótko, bo odwiedziny są do 19 (jednorazowo wejść może tylko jedna osoba). Desiu zakupiłam snuze! jest już w domku, kurier dziś przywiózl! ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() Zmykam powalczyć z laktatorem! Miłego wieczorku dziewczyny, trzymam kciuki za nierozpakowane, oby cos się ruszyło! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Wtajemniczenie
|
Lenka duuuuuzzzzzooooozdrowka dla Was!!!!!!!!!!!
natka co do szczepien tutaj w UK: health visitor powiedziala mi ze musze w 8 tygodniu isc do GP i bedzie badal malutka i mnie i wtedy prosto do pielegniarki na szczepienie. w ksiazce zdrowia Hani jest dzial ''szczepienia'' i tam informacja kiedy trzeba dziecko szczepic i na co.zarejstrowalam nas i 9 maja idziemy do lekarza. ucielismy sobie drzemke wszyscy (Hania w wozku obok lozka a my na lozku).musze chyba Hanie zbudzic bo zaraz mi cycki w powietrze wyleca i bedzie mleczna kraina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hm chyba nic nie trzeba, w szpitalu powinni Ci dać taki papier, w którym poinformują Cię kiedy masz się stawić do USC, aby zarejestrować dziecko, idziesz wtedy (raczej tata, chyba, że nie ma się ślubu to oboje jak nie załatwili uznania przed porodem) i wyrabiają akt urodzenia a PESEL przychodzi do domu pocztą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko napiszę - Flower ale z Ciebie zgrabnioszka!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-18 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie, mialam racje ze to Ty pisalas
![]() A owijasz ja przed wlozeniem do wanny czy kladziesz na Nia jak juz jest w wodzie? Fajnie Lena ze masz juz monitorek, a ktory zamowilas? Bedziesz spokojniejsza! Powodzenia z laktatorem ![]() Aguska, a jednak pamiec dobra ![]() Po kazdej kapieli smarujesz oliwa? i to cale cialko? I czy to jakis specjalny rodzaj czy najzwyklejsza? Caly czas sie zastanwiam jak bedzie wygladac, do kogo podobna itd, jedno jest pewne, bedzie slodka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() Zia sie dawno nie odzywala ![]() I Gosia zniknela ![]()
![]() |
#1285 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ten śpiworek jest prześliczny i mimo że mam 2 inne to ten musiałam kupić ![]() A zwierzaczek to moja szynszylka - jedna z 3 ![]() Czemu? ![]() Ja poprostu uwielbiam ananasy a przy okazji jak maja jakies magiczne działanie to by było przyjemne z pożytecznym...świeżego dorwałam w biedronce ale nie wychodziły mu te liście a ponoć jak jest dojrzały to powinny wyłazić... Cytat:
![]() I dziękuję za odpowiedzi o szpitalku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Lena wszystkiego naj naj, żeby Was wypuścili ze szpitala jutro, pociechy z Kajuni i wszystkiego o czym zamarzysz!
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Gosia pewnie musi nacieszyć się Wiki |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mysle ze spiworek polubi, taki ladny jest przeciez ![]() Ja tez nie moglam mu sie oprzec ![]()
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Hop hop, przybywam na balety urodzinowe, chyba se inkę zagrzeję i wypiję za Twoje zdrowie Lena
![]() LENA spełnienia marzeń ![]() ![]() Chyba moja Nina sobie przypomniała ,że ma 2 lata i czas sie zbuntować ![]() Becikowe ....ostatecznie posłałam Mamę z tymi papierami ( Nina była dzisiaj niewyjściowa)...i trochę żaluję , bo miałam coś tam swojego do wygłoszenia, ale może i dobrze że nie poszłam, bo znów by mnie krew zalała chyba ... echh urzędy, nie lubię na nich narzekać, bom sama jest urzędnikiem , ale czasem faktycznie ręce opadają, a wystarczy trochę dobrej woli i byłoby mniej pracy dla nich i mniej nerwów dla petenta .... Lena w sprawie becikowego to najlepiej wejść na stronę odpowiedniego OPS i doczytać co tam chcą , bo widzisz u mnie żądali oryginału aktu urodzenia jak Nina się rodziła, a teraz już nie chcieli, wniosek niby jest taki sam wszędzie, ale jak znam życie to dostali wytyczne z ministerstwa co ma zawierać i może w każdym opesie on lekko inaczej wyglądać , więc najlepiej pobrać ze strony u nich , bo moga być czepliwi Desia mam zapalenie gruczołów apokrynowych i to się leczy w ciężkich przypadkach ( a ponoć u mnie nie jest wesoło )tym http://pl.wikipedia.org/wiki/Izotretynoina , no ale to jak już po karmieniu, chociaż jestem bardzo na nie ,żeby podjąć to leczenie tymi lekami, bo te skutki uboczne mnie przerażają, póki co smaruje sterydową maścią z antybiotykiem Lena nie wiem o jakie usg pytasz? A to badanie polega na tym ,ze wstrzykną małej wenflonem izotop jakiś i potem kamerka będzie rejestrować jak ten związek przechodzi przez nerki, niby 20 minut dziecko leży a kamerka robi swoje, w Poznaniu usypiają do tego ![]() Wędzidełko ....mi mówiono ( położna, pediatra) że jeśli dziecko płacze i język się układa w serduszko ,że ten czubek języka jest jakby rozpołowiony to może to być za krótkie, no i w sumie u dziecka malusiego to jest błonka mało unerwiona i mało ukrwiona, ponoć paznokciem to idzie przeciąć ![]() Lena daliśmy Kai tylko jedno imię, jeśli ksiądz będzie marudził ,że nie święte jest i musi być drugie to chyba dam Anna na potrzeby kościelne A propos kościoła, to w niedziele wbijam się w kiecę i idę swiadkować na bierzmowanie bratanicy ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-18 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Rozeznanie
|
Ha ha tynka twój synek robi minki jak mój podczas kąpieli ha ha boskie
![]() ![]() Balbinko współczuję tych ludzi co się przewijają u Ciebie nie możesz temu zaradzić ? Jeśli chodzi o szczepienia to my bierzemy 5w1 przeraża mnie wizja żeby moja dzidzia była kluta 3razy moje dziecko uwielbia być kapane w większej ilości wody =p |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Jesli chodzi o wędzidełka, to ja miałam przecinane to przy górnej wardze na wysokości jedynek (ze względów ortodontycznych). Dostałam delikatny zastrzyk w dziąsło, potem ortodonta założył dwa szwy. Ale jak jest z tym pod językiem to nie mam pojęcia...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.