Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 09:43   #1291
joanna200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzień dobry poniedzialkowo

ehhh a ja mialam dzisiaj koszmarna noc nocne wymiotowanie, w dodatku kwasem żołądkowym, wypalilo mi cale gardlo,a pozniej jeszcze kilka godzin czulam/mialam ten kwas w gardle, przy kazdym przełykaniu, no cos okropnego dopiero ok 3-4 usnelam..

a prania do prasowania utworzylo mi sie juz pasmo Himalajów.. nie wiem jak zaczac
współczuję..
to odpoczywaj teraz, żeby siły nabrać..

u mnie to samo.. ubrania zajmują już pół narożnika..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 09:44   #1292
Sunshine833
Raczkowanie

i jeszcze musze Wam powiedzieć, apropo przybłąkanego kotka w sobotę, że jest cały czas w ogrodzie i chyba nie zamierza się wynieść więc coś czuję, że zostanie nowym członkiem rodziny już nawet ma ksywkę : Leon....choć może okazać się Leą hehe tylko mój Tż nie jest tym faktem zadowolonym bo nie lubi kotów...no ale trudno się mówi przecież go nie wywioze nigdzie...no i pies happy bo ma teraz miske mleczka do podpijania Leonowi jak nikt nie widzi hehe
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:00   #1293
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
obiecałam zdjęcie mojego Słodziaka więc proszę Mam nadzieję że dziewczynka
WoW, naprawde delikatne rysy jak dziewczynka

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No dlatego zapytałam czy to z usg data, bo z kalkulatora raczej nie.
Date ustalał mi lekarz z położną wg OM a kalkulatory różnie liczą bo jak jest dobry kalkulator to trzeba też napisać długość cyklu, ja nie moge takiej napisac bo zaszłam po 1@ po #
Jak dla mnie pare dni w ta czy w tamta bez roznicy bo i tak urodzimy pewnie z 2-tygodniowymi róznicami

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co sądzicie o imieniu Aleksy? Nigdy wcześniej nie myślałam o tym imieniu, bo kojarzyło mi się co najwyżej z... "Legendą o św. Aleksym" Ale wczoraj niechcacy trafiłam na jedynce na rozpoczynajacy się nowy serial i tam w obsadzie oczywiście sami nowi mlodzi "aktorzy" i byl m.in. jakiś Aleksy... taki przystojniacha I tak jakoś nagle inaczej na to imię spojrzałam
Mokka mnie osobiście Aleks się podoba ale Aleksy to troche wymyślone, a jak jest w serialu to zaraz pewnie bedzie szał na Aleksy

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
O proszę mojego męża temat wózków nie interesuje. Pokazałam mu tylko kolor jaki chce wybrać i się zgodził więc u nas jest po temacie nie wiem jak z fotelikiem wpinanym do wózka czy to wygodne czy nie. Myślę, że właśnie jak ktoś nie ma dużego auta to jak najbardziej, wpinasz fotelik i idziesz na zakupy do marketu.
Mojego nie interesuje odkąd pokazałam mu Tutka
tak się uparł że na żaden inny nie chce spojrzeć a jakby ten Tutek miał wady to co zrobimy, dopuki nie oglądne go na żywo to musze podpatrzyć tez inne, jednak TŻ uważa że bez sensu bo Tutek to jego bryka i napewno jest idealny

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcie z wizyty z wczoraj
To Twoje dziecie już potrafi siedzieć zdolniacha

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Boże wiecie co nam się przytrafiło
Mąż pojechał z Julcią do galerii na kulki i po kulkach Julka się zbuntowała i nie wiem jak to się stało, ale nagle jej ręka znalazła się pomiędzy jednym, a drugim ruchomym schodkiem (ruchome schody w centrum handlowym), wciągnęło jej kawałek ręki
Byli w szpitalu, na szczęście nic nie złamane. Za to mocno spuchnięta, poździerana, sina
Biedna płacze co chwilę i mówi "ała ręka"
Jak przyszli do domu to aż się popłakałam
ale jaja buziaki dla Julki

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
no właśnie, wydaje mi się że akurat na bezp nie ma co oszczędzać. Mąż mi mówił, że na allegro są takie atrapy w zasadzie fotelików dla dzieci, żeby tylko mandatu nie dostać, które wcale dziecka nie chronią... nie rozumiem, jak można tak się zachowywać
Własnie ja mam dylemat.. bo rzadko jeżdżę autem, przychodnie mam na drugiej stronie ulicy wiec dziecko tez raczej rzadko bedzie jeździć.. najwyzej na zakupy ale to też raczej wątpie, i myśle czy by nie kupic fotelika Berber Carlo z Tutkiem Granderem ale to chyba jest jakiś zwykły fotelik, czy nie wziąść od siostry bo w sumie ma tylko ze po 3 dzieci.. ale bezwypadkowy no i ile te dzieci sie najezdza jak 8 miesiącu się już przesiadały do innego..
Nie ma sensu chyba wydawać tylke kasy na fotelik w którym dziecko pojedzie może 10 razy...Mieszkam w małym mieście wiec wszedzie w sumie spacerkiem chodzimy. Co myślicie?
Lepiej wziąść lepszy od siostry czy kupić nowy troche gorszy?
Bo następny kupimy z recaro, ale to już dłuzej w nim dziecko pojeździ i pewnie częsciej bo na wycieczki itp.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
może być tylko tyle ile jest konieczne przynjamniej takie małe bo wiadomo ze kręgosłup nie jest prosto tylko lekko wygięty

jeśli rozkłada się na całkiem płasko to myślę że ok 3 miesiaca spokojnie. MOja siostra miała taką co się właśnie na płaściutko rozkładała i było jak w gondoli
Fotelik to tak na zakupy, nie moge patrzeć jak ludzie w niedziele chodzą chodzinami z takim po parku
A co do spacerówki to racja! na 3 miesiące moze sie przesiąśc jak jest rozkladana na płasko, tak samo jak przeciez w róznych lezaczkach bujaczkach które nie są idealnie proste dzieci mogą leżeć od 3 miesiąca, chociaż i tak mało kto tego przestrzega

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dla mnie quinny to jakieś koszmarki teraz jak byliśmy na tych warsztatach dla kobiet w ciąży o których pisałam był facet z quinny i prezentował wózki, jakieś takie kosmiczne one jak dla mnie. co prawda nie miałam w rękach, nie macałam, ale nie przypadły mi do gustu. jestem też przeciwniczką 3-kołowych, ale to chyba kwestia gustu/podjazdów dla wózków.
własnie, spotkałam się z opinią w necie, nie pamiętam jakiego wózka, ale był 3-kołowy, że tylne koła miał tak rozstawione, że nie pasowały do większości podjazdów dla wózków, przednie, wiadomo, nigdy nie pasuje, i z 3 kół trzeba było tak przechylać wózek, żeby na jednym kole podjeżdżać
Dla mnie quinny to też koszmarek.. moja koleżanka ma i to kubełkowe siedzisko jak ja widze ze to dziecko nie ma sie jak przekrecić ani nic, i niby jest ładny zgrabniutki ale wcale nie taki lekki!
Ja też nie lubie 3-kołowych

Cytat:
Aaaaaa! rozpoczynam 20 tydzień połowa niedługo za mną i kiedy to zaleciało??
Liwka ale Ty lecisz, nie nadążam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:08   #1294
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Klementyna, ja tak patrzę na Twój termin porodu i sobie liczę, ile mniej więcej czasu minie i może też to poczuję
ja o tym samym własnie pomyślałam To wygląda na to, że ja jeszcze tydzień muszę poczekać
Cytat:
Napisane przez klaudynkaja Pokaż wiadomość
witam
i ja chętnie dołączę jeśli mnie zechcecie.
witaj, opowiedz nam coś o sobie
Cytat:
jak dla mnie to super że ten czas tak leci Ja już bym chciała być w wyraźnie wysokiej ciąży
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dochodzę do wniosku, że Sławek (bo tak mówimy na brzuszek i naszego szkraba) bardzo źle znosi stres. Pokłóciliśmy się wczoraj i brzuch dał mi się we znaki. Dziś też jakiś nie w sosie.
czytałam ostatnio, że w 16tym tygodniu mogą się pojawić problemy z zatkanym nosem. No i oczywiście moje dziecko musiało mi to zafundować. Nie, nie mogę mieć pięknej cery i włosów, muszę mieć wypryski i zatkany nos.
Pojawił się też dylemat. Moja daleka kuzynka - siódma woda po kisielu, raz w życiu ją widziałam i pewnie już więcej nie zobaczę- urodziła córkę i nazwała ją....Antosia. Czyli tak jak planowaliśmy nazwać Sławka jeśli okaże się być dziewczynką :/ No i teraz, czy nazwiemy naszą córę Antosia czy szukamy innego imienia? Ech.... Ciężko nam wybrać żeńskie imię. TŻtowi podoba się Jagoda, mi zaś absolutnie ono nie przypada do gustu. Myślałam o Marysi.
"Eugenia, też jest ladnie" jak to mówi moja teściowa )
ja też mam problemy z zatkanym nosem od jakichś dwóch tygodni.
A co do imienia które wybraliście, to ja absolutnie bym go nie zmieniała tylko ze względu na dalszą kuzynkę. Ja to chyba imię które mi się bardzo podoba zmienilabym tylko wtedy, gdyby np. moja siostra albo bliska przyjaciółka nazwała tak wcześniej dziecko
Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ale dzis u mnie pochmurno miałam jechac załatwiac sprawy urzedowe ale jak dla mnie jest za zimno całe 5 stopni:/ brr...
u mnie 10st ale zimnica straszna, bo dodatkowo się rozpadalo. Ja jeszcze piżamowo, owpatulona kocykiem i z grubymi skarpetami.. pisze sobie do Was
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
....wiecie co , zaczynam się zastanawiać......
oprócz przyrostów -tu i tam -ciałka , i większego zmęczenia nie mam żadnych objawów.... i nie miałam nigdy...... i może ok , ale nawet już przestałam czuć ruchy.... tak jak wcześniej poczułam(już niepamiętam -musiałabym się cofnąć w moich postach -bo tylko tam zapisałam ,ale tak ok przed 14 tyg.) to teraz -od dawna - nic . Kurczę zaczynam się denerwować i czasami mam głupie myśli .....
Wizytę mam dopiero 12 ...
nestelle, moim zdaniem Ty te ruchy w 14 tyg poczułaś wyjątkowo szybko - może mały miał jakiegoś nerwa wtedy i takiego kopniaka Ci zasunął, tak więc nie masz powodu by się martwić że potem ich nie czułaś. Jesteś teraz w 18 tyg i niby to dopiero zaczyna się czas by zacząć czuc ruchy już tak "na stałe" Myślę, że za pare dni malec o sobie przypomni
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

No i dzisiaj krwiak dalej sobie postanowił pójść. Czuje takie kłucie i plamię, ale na brązowo. Na szczęście wyraźnie czuję dziecko. Już nie takie łaskotanie, ale jak przesuwa z jednej strony na drugą chyba nóżki, taki ciągły jeden ruch. Zwłaszcza jak się położę, to małe czuć. Więc mój skarb sobie jest i szaleje, a ja plamię.
megi, u mnie dokładnie wszystko to samo bylo jak krwiak się ewakuował A jak u Ciebie maluch już większy i szaleje, no to tym bardziej krwiak będzie się usuwal szybciej - mały mu w tym zapewne kopniakami pomaga
Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
bidulka z tymi wymiocinami a co do prasowania mamy ten sam problem ja od tygodnia sobie obiecuje ze poprasuje...dzis mam ustalony kolejny DEADLINE...pewnie znowu będę musiała go przełożyć
Dziewczyny, ja Wam sprzedam przepis na to by pozbyć się tych Himalajów z prania - ja tak zrobiłam i życie od razu jest lżejsze Kiedyś prasowałam wszystko co popadnie - pościel, bielizna, ścierki, ciechy oczywiście... a dziewczyna która tego nie robiła była dla mnie fleją Aleod paru lat poszłam po rozum do glowy - prasuję tylko koszule męża no jakies moje ciuszki, które tego potrzebują (ale mam takich niewiele). Resztę rzeczy mocno strzepuję zanim je rozwieszę a potem ładnie składam i mówię Wam, ze da się żyć aha - no i prasuję obrusy przed położeniem na stół bo lubię by były gładziutkie - ale obrus to tylko przy gościach, od święta, więc luz
Stary 2012-10-01, 10:12   #1295
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Własnie ja mam dylemat.. bo rzadko jeżdżę autem, przychodnie mam na drugiej stronie ulicy wiec dziecko tez raczej rzadko bedzie jeździć.. najwyzej na zakupy ale to też raczej wątpie, i myśle czy by nie kupic fotelika Berber Carlo z Tutkiem Granderem ale to chyba jest jakiś zwykły fotelik, czy nie wziąść od siostry bo w sumie ma tylko ze po 3 dzieci.. ale bezwypadkowy no i ile te dzieci sie najezdza jak 8 miesiącu się już przesiadały do innego..
Nie ma sensu chyba wydawać tylke kasy na fotelik w którym dziecko pojedzie może 10 razy...Mieszkam w małym mieście wiec wszedzie w sumie spacerkiem chodzimy. Co myślicie?
Bo następny kupimy z recaro, ale to już dłuzej w nim dziecko pojeździ i pewnie częsciej bo na wycieczki itp.
ja bym wzieła od siostry skoro macie mało jezdzic my np wozilismy Julke codziennie do moich rodziców w sumie niby dopiero od 8-9 miesiaca ale codzioennie musiała jezdzić a jak mówisz jeszcze ze bezwypadkowy fotelik i w dobrym stanie to czemu nie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 10:14   #1296
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Date ustalał mi lekarz z położną wg OM a kalkulatory różnie liczą bo jak jest dobry kalkulator to trzeba też napisać długość cyklu, ja nie moge takiej napisac bo zaszłam po 1@ po #
Jak dla mnie pare dni w ta czy w tamta bez roznicy bo i tak urodzimy pewnie z 2-tygodniowymi róznicami

Mokka mnie osobiście Aleks się podoba ale Aleksy to troche wymyślone, a jak jest w serialu to zaraz pewnie bedzie szał na Aleksy
eee, Lunka - nie strasz mnie ta 2tygodniową obsuwą z porodem, bo wyjdzie na toż e wielkanoc spędzę w szpitalu
A ten Aleksy to nie jest postac występująca w serialu (w serialu on jest Pawłem), ale "aktor" który go gra w rzeczywistości ma na imie Aleksy - większość osób nie czyta obsady więc nie sądzę by nagle wysyp Aleksych był
Stary 2012-10-01, 10:26   #1297
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
eee, Lunka - nie strasz mnie ta 2tygodniową obsuwą z porodem, bo wyjdzie na toż e wielkanoc spędzę w szpitalu
A ten Aleksy to nie jest postac występująca w serialu (w serialu on jest Pawłem), ale "aktor" który go gra w rzeczywistości ma na imie Aleksy - większość osób nie czyta obsady więc nie sądzę by nagle wysyp Aleksych był
Ja też bo przecież termin mam w niedziele palmową moja siostra jedno urodziła 2 tyg za poźno a drugie dwa tyg za wcześnie i obie i tak na początku stycznia 5 i 7
aa no to jak nie postać tylko aktor ma tak na imię to się nie rozejdzie
chodziło mi raczej tak jak było w przepis na zycie-Pola, usta usta-Leon itd

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Tak szczerze to rozumiem ludzi którzy biora imiona z serialu bo mi się Leon i Pola w zyciu by nie spodobały, ale jak w serialu był mały Leoś to całkiem inaczej to imie zabrzmiało i się w nim zakochałam
ale Gniewko z przepisu na zycie nie przejdzie, nie ma szans

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-10-01, 10:33   #1298
Malpka
Zakorzenienie

a ja mam pytanko chodzicie już w spodniach ciażowych bo ja sobie ostatnio uprałam moje po Julce i zaczełam nosić bo już mnie wkurzało pilnowanie paska i rozjezdzajacego sie zamka w zwykłych szkoda tylko ze w żadną spódnice starą sie nie mieszcze

kupowała może któraś z was spódnice ciążową na allegro?
Stary 2012-10-01, 10:59   #1299
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja Wam sprzedam przepis na to by pozbyć się tych Himalajów z prania - ja tak zrobiłam i życie od razu jest lżejsze Kiedyś prasowałam wszystko co popadnie - pościel, bielizna, ścierki, ciechy oczywiście... a dziewczyna która tego nie robiła była dla mnie fleją Aleod paru lat poszłam po rozum do glowy - prasuję tylko koszule męża no jakies moje ciuszki, które tego potrzebują (ale mam takich niewiele). Resztę rzeczy mocno strzepuję zanim je rozwieszę a potem ładnie składam i mówię Wam, ze da się żyć aha - no i prasuję obrusy przed położeniem na stół bo lubię by były gładziutkie - ale obrus to tylko przy gościach, od święta, więc luz
U mnie sie tyle nazbieralo, gdyz juz od dobrych 2 tygodni nie prasowalam, a pranie robie normalnie. Ja tez sporo rzeczy nie prasuje, ale koszule, t-shirty, spodnie jeansowe, bluzki, niektore sweterki, bluzy.. no i tego sie zawsze uzbiera
no i ja tez zawsze wole miec wyprasowane rzeczy w szafie

jak tylko pozbede sie tych Himalajow, to w przyszlym tygodniu na pewno bedzie juz lepiej

Cytat:
a ja mam pytanko chodzicie już w spodniach ciażowych bo ja sobie ostatnio uprałam moje po Julce i zaczełam nosić bo już mnie wkurzało pilnowanie paska i rozjezdzajacego sie zamka w zwykłych szkoda tylko ze w żadną spódnice starą sie nie mieszcze
ja w sobote kupilam sobie dwie pary w h&m i chodze

niby nie mam duzego brzucha, ale w moich normalnych ciuchach mnie brzuch juz uciska, a ja lubie uczucie komfortu
no i nie chcialabym dziecku zrobic krzywdy.
Stary 2012-10-01, 10:59   #1300
Luna0
Zakorzenienie

Ja kupuje legginsy na allegro za 10 zł i tylko w nich chodze bo inne mnie cisną

Ktoś pytał o elancyl ale mi nie skopiowało
no więc ja kupiłam tu i jestem zadowolona, szybka przesyłka
http://allegro.pl/elancyl-krem-na-ro...628481983.html

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-10-01, 11:09   #1301
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
oprócz przyrostów -tu i tam -ciałka , i większego zmęczenia nie mam żadnych objawów.... i nie miałam nigdy...... i może ok , ale nawet już przestałam czuć ruchy.... tak jak wcześniej poczułam(już niepamiętam -musiałabym się cofnąć w moich postach -bo tylko tam zapisałam ,ale tak ok przed 14 tyg.) to teraz -od dawna - nic . Kurczę zaczynam się denerwować i czasami mam głupie myśli .....
ja też prawie nie mam objawów, nie wymiotowałam ani razu nawet. ruchów też nie czuję... ale i nie czułam chyba jeszcze. w środę wizyta.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-01, 11:16   #1302
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuje legginsy na allegro za 10 zł i tylko w nich chodze bo inne mnie cisną
a takie zwykłe kupujesz czy ciażowe
Stary 2012-10-01, 11:19   #1303
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też bo przecież termin mam w niedziele palmową moja siostra jedno urodziła 2 tyg za poźno a drugie dwa tyg za wcześnie i obie i tak na początku stycznia 5 i 7
aa no to jak nie postać tylko aktor ma tak na imię to się nie rozejdzie
chodziło mi raczej tak jak było w przepis na zycie-Pola, usta usta-Leon itd

Tak szczerze to rozumiem ludzi którzy biora imiona z serialu bo mi się Leon i Pola w zyciu by nie spodobały, ale jak w serialu był mały Leoś to całkiem inaczej to imie zabrzmiało i się w nim zakochałam
ale Gniewko z przepisu na zycie nie przejdzie, nie ma szans
ooo... faktycznie jak napisałaś, że w Usta-usta byl Leon, to mi sie przypomniało, ale wcześniej całkiem o tym zapomniałam No dla mnie Leonek tez cudne... ale kurcze już tyle osobom sie nie podoa, że zaczynam wątpić
A co do Gniewaka... to miałam nadzieję jak dawali to imię, że to jakiś żart a temu biednemu dziecku naprawdę tak na imię dali Masakra...
Cytat:
ja w sobote kupilam sobie dwie pary w h&m i chodze

niby nie mam duzego brzucha, ale w moich normalnych ciuchach mnie brzuch juz uciska, a ja lubie uczucie komfortu
no i nie chcialabym dziecku zrobic krzywdy.
ja tydzień temu w orsayu kupiłam spodnie jeszcze nie ciążowe ale z gumą z tyłu... wzięłam rozmiar większe, bo nawet w miare leżały. Pomyślałam, że na jakieś 2 m-ce wystarczą, a potem zaraz po porodzie powinny być na mnie dobre... Ale... dopiero tydzień minął a one już bardziej dopasowane Kurde... nie wiem czy na 2 m-ce mi wystarczą Leginsy jednak niezawodne
Stary 2012-10-01, 11:47   #1304
Leonikowa
Rozeznanie

Hej dziewczynki ostatnio coś strasznie nawalam z pisaniem postaram się poprawić
byłam dzisiaj na badaniu krwi i na szczęście zapłaciłam tylko 23 zł (morfologia, mocz i kreatynina) no ale w tym miesiącu dość sporo się tego nazbiera witaminy 50 zł wizyta ok 130zł badanie genetyczne 250 zł więc sporo kasy
dziękuję, że wyraziłyście opinię na temat imienia Leon i nie jest aż tak źle jak mówią kumpele z pracy

Strppii strasznie żal mi twojej Julci, mam nadzieję, że jest już lepiej...
Małpka ja mierzyłam w sobotę spodnie w H&M ale jeszcze poczekam z kupnem, aż nie będę mogła nosić moich z przed ciąży

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 11:48   #1305
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
a takie zwykłe kupujesz czy ciażowe
Zwykłe, akurat trafiły mi się z szeroką i miękką gumką więc na dośc długo starczą i wogole nie cisną Ciążowych jeszcze nie kupuje bo nie lubie tego uczucia jak mi coś leży na brzuchu

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-10-01, 11:54   #1306
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
ooo... faktycznie jak napisałaś, że w Usta-usta byl Leon, to mi sie przypomniało, ale wcześniej całkiem o tym zapomniałam No dla mnie Leonek tez cudne... ale kurcze już tyle osobom sie nie podoa, że zaczynam wątpić
A co do Gniewaka... to miałam nadzieję jak dawali to imię, że to jakiś żart a temu biednemu dziecku naprawdę tak na imię dali Masakra...

ja tydzień temu w orsayu kupiłam spodnie jeszcze nie ciążowe ale z gumą z tyłu... wzięłam rozmiar większe, bo nawet w miare leżały. Pomyślałam, że na jakieś 2 m-ce wystarczą, a potem zaraz po porodzie powinny być na mnie dobre... Ale... dopiero tydzień minął a one już bardziej dopasowane Kurde... nie wiem czy na 2 m-ce mi wystarczą Leginsy jednak niezawodne
U nas pomysł na Leonka właśnie wziął się z serialu Usta usta

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
to sól morska do noska i inhalacje z majeranku proponuje

a mnie strasznie skurcze nóg łapią aż mi normlanie stopy czasem wykręca

a bierzesz magnez ???

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:14   #1307
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ostatnio coś strasznie nawalam z pisaniem postaram się poprawić
byłam dzisiaj na badaniu krwi i na szczęście zapłaciłam tylko 23 zł (morfologia, mocz i kreatynina) no ale w tym miesiącu dość sporo się tego nazbiera witaminy 50 zł wizyta ok 130zł badanie genetyczne 250 zł więc sporo kasy
dziękuję, że wyraziłyście opinię na temat imienia Leon i nie jest aż tak źle jak mówią kumpele z pracy
no niestety... u nas taki będzie kolejny miesiąc. Mam do zrobienia kolposkopię (najtaniej udało mi się znaleźć za 170 zl ale muszę jeszcze zadzwonić i dopytać), oczywiście wizyta u gin ok 100zl no i usg połówkowe jakieś 150zł... Oby nic nowego nie wypadło
Cytat:
U nas pomysł na Leonka właśnie wziął się z serialu Usta usta
hmm... a mi w sumie Leonek podoba mi sie od dobrych 2 lat... ale zupełnie nie pamiętam kiedy mi się spodobało i gdzie je usłyszałam Może faktycznie w tym serialu? Bo tez go oglądałam
Stary 2012-10-01, 12:19   #1308
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykłe, akurat trafiły mi się z szeroką i miękką gumką więc na dośc długo starczą i wogole nie cisną Ciążowych jeszcze nie kupuje bo nie lubie tego uczucia jak mi coś leży na brzuchu
jak znajdziesz to podrzuć linka do nich

Cytat:
-
a bierzesz magnez ???
no własnie biorę jutro mam wizyte to podpytam lekarke jeszcze

a co do imienia Leon to powiem wam ze u nas Julka tak nazwała jaszczurke i mówi na nią Leoś
Stary 2012-10-01, 12:30   #1309
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
U nas pomysł na Leonka właśnie wziął się z serialu Usta usta [COLOR="Silver"]
ohhh bardzo lubilam ten serial

a teraz ogladam Przyjaciolki na Ipli
szkoda, ze nadawany jest tyko raz na tydzien

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-01, 12:37   #1310
Dragusia88
Zakorzenienie

moje gacie ciazowe co z allegro przyszly pasuja noi trzeba bedzie chodzic bo noralne dzinsy juz cisna. eh/ ale nie zabardzo mi sie podobaja na obrazku lepiej wygladaly. nie wiem czy mówiłam ale przyszła pierwsza paczka ciuszków dzieciecych w piatek moze dzis kolejne dojda sliczne te co przyszly do tej pory.
podły humor dalej, przed chwila zjadlam całą Milkę z Niemiec ale tylko dlatego że nic innego nie ma. dopiero rodzice pojechali na zakupy. mam dzis napad głodu. a widziałam reklamę z maka że hamburgery są po 2 zł wiec jak myślicie co bym zjadła? hehe
dzisiaj ma ktos wizyte? ujawnią się nowe siusiaki czy wkońcu jakieś babeczki się posypią?

a nie brakuje czasem jednego siusiaka na liście? mamusie spodziewające się chłopców zobaczcie czy wszystkie jestescie

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-10-01 o 12:40
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:43   #1311
megi-megi
Zakorzenienie

Ja już normalnych spodni od ponad miesiąca nie noszę. Rajtki mnie cisną, no i problem z majtami mam, bo też uwierają...
No ale w końcu zaczynamy 16 tydzień
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:47   #1312
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dzisiaj ma ktos wizyte? ujawnią się nowe siusiaki czy wkońcu jakieś babeczki się posypią?
ja mam wizyte w czwartek, ale to chyba bedzie troche za wczesnie.. skonczony 12 tydzien, rozpoczety 13???
Stary 2012-10-01, 12:52   #1313
Malpka
Zakorzenienie

Dragusia tez mam dzis kiepski nastrój a wogóle mam jakiś dziwny strach w sobie eh nie wiem czy nie zapisać się wcześniej na jakieś usg

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a nie brakuje czasem jednego siusiaka na liście?
fajnie to zabrzmiało

Cytat:
ja mam wizyte w czwartek, ale to chyba bedzie troche za wczesnie.. skonczony 12 tydzien, rozpoczety 13???
u niektórych juz chyba coś lekarz powiedział niech się przyznają u nas nie pokazał nich maluch w 13 t
Stary 2012-10-01, 12:56   #1314
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
zalezy od sprzetu lekarza i dziecka czy jest niesmiale
Cytat:
Dragusia tez mam dzis kiepski nastrój a wogóle mam jakiś dziwny strach w sobie eh nie wiem czy nie zapisać się wcześniej na jakieś usg[COLOR="Silver"]

fajnie to zabrzmiało
eh ja mam tez w czwartek wizyte jeszcze staram sie nie myslec ale pewnie niedlugo znowu bede miala sny o wizycie.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:07   #1315
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Pojawił się też dylemat. Moja daleka kuzynka - siódma woda po kisielu, raz w życiu ją widziałam i pewnie już więcej nie zobaczę- urodziła córkę i nazwała ją....Antosia. Czyli tak jak planowaliśmy nazwać Sławka jeśli okaże się być dziewczynką :/ No i teraz, czy nazwiemy naszą córę Antosia czy szukamy innego imienia? Ech.... Ciężko nam wybrać żeńskie imię. TŻtowi podoba się Jagoda, mi zaś absolutnie ono nie przypada do gustu. Myślałam o Marysi.
Nie sugeruj się daleką kuzynką, bo skoro nie widzicie się często, to nie warto rezygnować z imienia które wybraliście. Ale Jagoda też bardzo ładnie.

Cytat:
za 20 tc

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ja tez juz od tygodnia i nie przechodzi co gorsza kaszel doszedł chyba wizyta w tym tygodniu u lekarza mnie nie minie..
Ja kataru naszczęście nie mam, ale kaszel mi żyć nie daje, w nocy chyba budzę całą klatke. Dziś miałam iśc do lekarza, ale miejsca dla mnie zabrakło, jutro już nie odpuszcze, bo przy tym kaszlu biedny didol chyba ma wesołe miasteczko w brzuchu.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

A jeszcze odnoście tematu spodni ciążowych, to ja nie planuję kupować. Na internecie można znaleźć instrukcję jak sobie przerobić zwykłe spodnie na ciążowe i myślę że jest to dobra opcja. Też już się męczę w swoich portkach...
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:29   #1316
Villga
Zadomowienie

Witajcie po weekendzie

Strippi, ucałuj Julkę, biedna miała nieprzyjemnną przygodę.
Czarny flamaster: Ja bym została przy Antosi

Ja całą sobotę spędziłam skręcając meble z Tż. Tzn. on skręcał a ja śrubki i wkręty segregowałam, podawałam i byłam szefem wszystkich szefów W końcu ktoś musi być od nadzorowania Dziś może uda nam się skończyć to składanie mebli. Byłoby super.

Przyszły mi też firanki z allegro, ale oczywiście za długie bo ja jak to ja, nie pomyślałam, że karnisz nie jest od samego sufitu... No ale skrócenie to nic trudnego, tylko zabrać się trzeba.

Osatnio ciągle mnie głowa boli i żołądek. A już się cieszyłam, że mdłości za mną. Choć zastanawiam się, czy to objaw ciąży czy grypa żoładkowa bo podobno panuje. Wymiotowałam w piątek strasznie, a całą ciążę tego nie robiłam... No i mama i brat też wymiotowali więc sądzę, że to jednak panuje wirus jakiś...

I w ogóle to stwierdziłam, że w tej ciąży to mało towarzyska jestem. Mąż mnie ciągnie to do jednego wujka, to do ciotki a ja tak nie chce... Męczą mnie rozmowy przy stole, pytania itp. Aspołeczna się robię chyba hehhe.

Miłego dnia Wam życzę!

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2012-10-01 o 13:41
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 13:36   #1317
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zmieniaj nie utrzymujesz z nią kontaktów więc nie będziecie sę widywać Antosia ślicznie Eugenia trochę mniej:P

Cytat:
Czytałam w M jak Mama, że dzidziuś może na początku przez kilka, kilkanaście dni sie nie uaktywniać po czym znowu daje o sobie znać i tak na przemian ma dużo miejsca to sobie jeszcze swobodnie pływa.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

No i dzisiaj krwiak dalej sobie postanowił pójść. Czuje takie kłucie i plamię, ale na brązowo. Na szczęście wyraźnie czuję dziecko. Już nie takie łaskotanie, ale jak przesuwa z jednej strony na drugą chyba nóżki, taki ciągły jeden ruch. Zwłaszcza jak się położę, to małe czuć. Więc mój skarb sobie jest i szaleje, a ja plamię.

A Igor dusi się. Znów chory, aż w nocy zwymiotował od kaszlenia. Wzięłam dzień urlopu, żeby z nim pobyć. Jutro wolny dzień bierze tż, a w środę zobaczymy.
Szkoda, że tak wyszło - dzisiaj mały ma imieniny i chciałam gdzieś z nim iść...
Biedny Igorek! współczuje bardzo! Brawo za ponowne ruchy dzidzi

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja tak mam jak dłużej stoję..
w kościele nie potrafię godziny ustać.. a ostatnio nawet na spacerze tak miałam.. na szczęście nie odleciałam, ale mało brakowało..
co ciąża to inne doznania.. z córą w tym okresie czułam się super, apetyt był ogromny, mogłam chodzić, skakać, latać..
teraz wolałabym leżeć, bo cały czas źle.. zjem źle.. nie zjem.. też źle.. i jak tu wytrzymać..
Mam dokładnie tak samo robi mi się słabo jak dłużej postoje! zwłaszcza w kościele!

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
i jeszcze musze Wam powiedzieć, apropo przybłąkanego kotka w sobotę, że jest cały czas w ogrodzie i chyba nie zamierza się wynieść więc coś czuję, że zostanie nowym członkiem rodziny już nawet ma ksywkę : Leon....choć może okazać się Leą hehe tylko mój Tż nie jest tym faktem zadowolonym bo nie lubi kotów...no ale trudno się mówi przecież go nie wywioze nigdzie...no i pies happy bo ma teraz miske mleczka do podpijania Leonowi jak nikt nie widzi hehe
no i fajnie! przygarnij go na stałe

Cytat:

Ja chodzę, mega wygodne. Mam też leginsy z allegro ciążowe. Są ok ale mogłyby być troszkę dłuższe...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-01, 13:54   #1318
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
ja bym brała od siostry..
sama mam zwykły fotelik, nie jakiś super ekstra.. ale mało z niego korzystaliśmy, taki porządny i naprawdę dobry kupiliśmy jak mała była starsza..

Cytat:
chyba wypróbuję..
bo teraz w ciąży to wyjątkowo nie lubimy się z żelazkiem..

Cytat:

ja chodzę w zwykłych, bo są jeszcze dobre i nic nie gniotą..
ze spódnicą nie pomogę niestety..

Cytat:
Mam dokładnie tak samo robi mi się słabo jak dłużej postoje! zwłaszcza w kościele!
ja chyba zacznę ze sobą nosić krzesełko rozkładane.. a najlepiej łóżko polowe..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:02   #1319
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

hehehe dobre

Ależ się obżarłam gołębi
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:23   #1320
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi tez by sie przydało zwłaszcza w pracy po kilku godzinach siedzenia polezałabym troche

Cytat:

Ależ się obżarłam gołębi
ale smaka robisz

poszłabym juz do domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości