Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 15:57   #1291
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
jak to mój tata mówi jesteśmy jak ogień i woda pod kazdym względem
no to mieli ciekawie. zero nudy i rutyny w blizniakach

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja też
to juz trzy jestesmy z Monika... heh. ale po poscie sie bedzie dzialo :brzyda l:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 16:00   #1292
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! witamy w skonczonym 20tc także połowa za nami
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 16:02   #1293
Leonikowa
Rozeznanie

Hej dziewczyny właśnie wróciłam z zakupów aż boję się sprawdzić jaki mam stan konta wypłata była 7 dni temu gdzie tam ostatni
kupiłam sobie kurtkę w H&M była promocja - 50 %i szal a dla Leośka spodnie skarpetki.... a potem jeszcze skorzystałam z promocji w RESERVED i kupiłam małemu sweterek i czapeczkę

dzisiaj stwierdziłam, że Tż powinien mi zabrać kartę bankomatową

widziałam, ze poruszyłyście temat kupowania dla maluszków przed porodem, kuzynka Tż akurat miałam taką sytuację, że od ok 7 m ca musiała leżeć w szpitalu, więc jakby nie kupiła nic na samym początku to chyba by wyszła jak napisała megi z gołym dzieckiem ze szpitala....

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 16:10   #1294
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ta z Zary mnie korci
co myślicie?
http://allegro.pl/elegancka-sukienka...742132096.html
do tego białe rajtuzy i czarne buty

i ta na 2 dzień świąt

http://allegro.pl/wojcik-r-98-parysk...752363777.html
tylko muszę wylicytować ehh
przepiękne
oj! - ależ będę szaleć tego lata

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no to mieli ciekawie. Zero nudy i rutyny w blizniakach

To juz trzy jestesmy z monika... Heh. Ale po poscie sie bedzie dzialo :brzyda l:
oj bedzie sie działooo !!!!!! :d
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 16:36   #1295
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
moja mama tak miała i gdy tato zadzwonił na poródwkę bo już siedział w domku i pilnował mnie i brata to nie mógł się z lekarzem porozumieć bo lekarz do niego ma pan parkę a tata odpowiada że wie bo właśnie położyj je spać dopiero jak zobaczył na porodówce 2 parkę to do niego dotarło że za 3 razem bliźniaki
Cytat:
i znowu moja mama urodziła siostrę oczyścili ja itp. itd. a ona się drze ze rodzi a lekarz do niej spokojnie pani już urodziła wywieźli ją na popordówkę a ta dalej się darła i lekarz na odczepnego zerknął jej między nogi i zdziwienie z powrotem na porodówkę i tym sposobem 30 minut po 1 porodzie miała 2 i urodził się brat
szok,ale najgorszy ten poród jeden za drugim -biedna ta twoja mama....
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
dostałam teczkę z opisem i filmem i na teczce pisze, że wykonuje usg połówkowe od 22-24 tc, dlatego nie chcieli Cię wcześniej umówić..

a od wczoraj rana mały cały czas kopie, dzień i noc.. dziś znów.. mam wrażenie że nie śpi w ogóle..

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
witajcie kochane...przepraszam nie jestem na bieżąco...
byłam na wizycie 5 państwowo wszystko w porządku oczywiści nawet nie spojrzał na wyniki moczu a widziałam że mam stan zapalny po podwyższonych danych..a usg wyglądało tak że popatrzył w monitor 5 minut nie odwrócił do mnie i skwitował w porządku
więc czekałam do wieczora na prywatnego i dostałam antybiotyk na infekcję, posłuchałam serduszka...i niczego nie pamiętam od momentu kiedy powiedział że będzie chłopiec...ale mnie siekło na początku było mi przykro że znów syn nastawiłam się na córkę...ale dziś jest już ok będę mamą 2 urwisów jeżeli drugi synek będzie tak kochany i grzeczny jak Mikołaj to w porządku... i ciesze się jeszcze jeden i rodzinka.pl
WSZYSTKIM MAMĄ I MALUSZKOM GRATULUJE WIZYT
no to gratuluje synka !!!
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A ja bylam przed chwila u siostry ciotecznej, i przyszła do niej "przyjaciółka" - (której ja nienawidze) i urodziła 3 miesiace temu córeczke. No i pokazała tą małą...... i coś mnie ruszyło, byłam wpatrzona jak w obrazek ona taka malutka, cała na różowo, śliczne duże oczka, chciałam ja wziąść na ręce..... a z racji tego że się nie trawimy nie wziełam, posiedziałam chwile i wyszałm. Mam doła.
A moja siostra mówi tak do mnie: "co fajna nie, Ty bedziesz miała chłopca nie? chciałaś dziewczynke, nie? dobrze! masz mieć chłopca jak ja. "
Wiecie co??? Az mam łzy w oczach, tak mi smutno. Tak, owszem marzyłam o dziewczynce, ale im blizej ciąży było nastawiłam się na cokolwiek aby zdrowe było i pokochałam mojego synka a ona takie teksty do mnie....
... ale sucz ...
nie rozumiem teorii ,co do płci... z tym chceniem i nie...
nie ma się na to wpływu,więc należy się cieszyć ,że poprostu będzie dzidzia....dziecko to dziecko i nie ważna jest w tym momencie płeć ....

Cytat:
Ewka ja od siostry usłyszałam ze nasza mama nie znosi dzieci i cieszy się ze ja mam problemy z zajściem w ciążę ..... także wiesz. ludzie czasem nie myślą co piepr....
...

Cytat:
Ja sie nie przejmuje bo juz kocham mojego synusia i dziekuje Bogu że bezproblemowo zaszłam w ta oczekiwana ciąże, dzidzia ma byc zdrowa i tyle. Ja jestem po prostu wrażliwa no i ze smutkiem zareagowałam, a słuchać od najblizszych takich przykrości ....
Wiem jedno że po synku szybko przyjdzie motywacja na dziewczynke
Ona taka jest, np. powoli zaczynam świrować ale to przez jej gadanie, juz wam pisałam że jej dzieci nie były wagowo duze po urodzeniu i ona miała obsesje na tym punkcie a teraz mi wróży ciagle : "ty tez pewnie bedziesz miała małe dziecko " a teraz o tej dziewczynce...
a najlepsze było na moim ślubie, na przyjeciu już po wszystkim powiedziała do mojej przyjaciołki z żalem... :Boże oni naprawde sie Kochają...? " z tego się akurat śmieje bo męża mam 100000 razy lepszego niż ona !
... ale wredna zazdrośnica
to jakby się kiedyś przypadkiem okazało ,że będziesz oczekiwać córki -to już wiesz kto sie najbardziej bedzie cieszyć .....
Stary 2012-11-07, 16:44   #1296
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
moj chlop sie ze mnie smieje ze na USG najchetniej wyjelabym popcorn i caly dzien sie gapila
Mój o mnie też mówi że ześwirowałam już totalnie bo ciągle siedze z ręką na brzuchu i tylko wołam: o Miśka się rusza, znowu się rusza itd.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dla tych, które myślą, że są grube wysyłam dzis robioną fotke mojego brzuchala- 22tydzień! Az się pies dziwi
Juz słyszę jak ginka mówi, że przytyłam w tym miesiącu z 5 kg i nie moge już wiecej do konca ciązy....
.
Hmmm no powiem Ci, że większy niż mój w 25 tyg

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

dziękuję za brawa dla ninki ... choć chodziło mi konketniej o to ,ze się cieszę ,że ja nie muszę z nią wchodzić -to bardzo mi ułatwiło sprawę(choć dumna też z niej jestem bo dzieci przeważnie same pływają dopiero od 4 roku ż.) - ona chodzi na 16.15 i teraz mogę ją zostawić , a jechać po kubę który kończy szkołę o 16.35 i basen zaczyna o 17 .oo.... ciekawę jak to wszystko będę robiła od marca ..no ale jakoś ogarnę -muszę ,niemowlaka po pachę i jaaaazda... a jeszcze chodzą na anglika ,kuba 2x piłka a ninka błaga o karate.... i do tego niemowlaka na basen.... ............. i niech ktoś powie ,że leżę i pachnę ....
Ale Ty jestes zorganizowana super ja to pewnie będę musiała z rozpiską chodzić w ręku żeby o niczym i nikim nie zapomnieć np. skądś odebrać dziecko

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Do mam które zamawiały leginsy, jeżeli noszę rozmiar S to wystarczy M czy L? Jakie rozmiary Wy zamawiałyście/kupowałyście?
Ja noszę M i zamawiałam L

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam dzień. Najpierw dostałam paczkę od koleżanki, co ma dwóch synów, przysłała mi ubranka na pierwsze 3 miesiące, rozczuliłam się. No a pod wieczór pojechałam z sąsiadką do jej koleżanki, bo ma trochę ciuszków dla chłopczyka i chętnie sprzeda. Dziewczyny, jak zobaczyłam to "trochę" to padłam. Okazało się że to przeogromna paka ubranek od 0 do 1,5 roku + karton bucików, wszystko tylko po jednym dziecku. Umówiłam się z nią że to przejrzę, wybiorę co mi pasuje, no i jeszcze jakoś cenę musimy ustalić...Dodatkowo ma jeszcze do sprzedania wózek mutsy (chyba mówiła że 4rider, ale byłam w szoku, więc mogłam coś pomylić) z gondolką, spacerówką i przeróżnymi dodatkami + fotelik maxi-cosi za 1000 zł (to chyba nie dużo, co?). Generalnie wózek super...tylko jest w kolorze fioletowym . No ja głupia nie wiem co zrobić, bo cena bardzo fajna, tylko ten kolor...zupełnie nie mój... Do wczoraj nie miałam nic, a teraz normalnie klęska urodzaju
A dla mnie właśnie fioletowy to najlepszy kolor na wózek

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Spoko - można kupować, jak urodzi się dziecko.
W moim szpitalu, po porodzie ubierają od razu w ciuszki, które ja dam, więc im powiem, żeby poczekali, bo musze jeszcze je kupić... a jak wrócę z maluchem na rękach, bo fotelika przecież też nie mam, to po drodze skoczymy na małe zakupy: wózka, łóżeczka, pościeli, ubranek, bo z golasem dalej chodzę i innych takich To przecież normalne - wezmę więcej kasy na porodówkę, żeby mieć na zakupy.
No będziesz między skurczami kupować

Cytat:
byłam na wizycie 5 państwowo wszystko w porządku oczywiści nawet nie spojrzał na wyniki moczu a widziałam że mam stan zapalny po podwyższonych danych..a usg wyglądało tak że popatrzył w monitor 5 minut nie odwrócił do mnie i skwitował w porządku
więc czekałam do wieczora na prywatnego i dostałam antybiotyk na infekcję, posłuchałam serduszka...i niczego nie pamiętam od momentu kiedy powiedział że będzie chłopiec...ale mnie siekło na początku było mi przykro że znów syn nastawiłam się na córkę...ale dziś jest już ok będę mamą 2 urwisów jeżeli drugi synek będzie tak kochany i grzeczny jak Mikołaj to w porządku... i ciesze się jeszcze jeden i rodzinka.pl

---------------------
A mi dziś Michaśka wpycha łapki gdzieś pod żebra i na zajęciach w szkole rodzenia aż podskoczyłam z wrażenia! zaczyna boleć auć!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 16:51   #1297
Mi6ka
Rozeznanie

Hej, ale jaja, maz zamowil mi wlasnie cybuszke bo marudze juz jak spie i marudze, robie sobie z niego cybuszke a jemu nagle nie pasuje, ze sie na niego pokladam. Wiecie co powiedzial? No pchasz sie z tym brzuchem, ja sie boje, ze dziecku krzywde zrobisz No myslalam, ze go zabije, ale potem w zasadzie stwierdzilam, ze to nawet slodkie, ze on sie tak przejmuje, ehh No i w koncu sam zamowil, bo ja to czekalam jeszcze na wiekszy brzuch... ale w zasadzie

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...714045062.html wzor piknik (choc chyba on i tak niewazny, bo raczej jakas poszewke bede na nia chciala uszyc :/)

a poza tym to zazdroszcze wam tych ruchow, ja ostatnio strasznie sie boje, kiedy je poczuje... Wbilam sobie faze, ze moze dzidzia odziedziczyla po mezu zachowanie w brzuszku - moja tesciowa tylko raz poczula ruchy dziecka, jak dali jej porzadna dawke glukozy u lekarza. Raz jedyny ... Ja chyba umre, jak tak bedzie z moja dzidzia ;(

Edytowane przez Mi6ka
Czas edycji: 2012-11-07 o 16:53
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 17:05   #1298
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

a propos bliźniaków http://lajt.mamacafe.babyonline.pl/r...l?galg_id=2589
Stary 2012-11-07, 17:25   #1299
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
a ja zauwazyłam ze mój łobuziak to jak tz przyłozy rekę tto zawsze albo kopnie albo czuje ze zmieza do tej reki i pcha się a na moje zacze3pki nie reaguje
u nas odwrotnie. mąż przykłada rękę a dziecko nic chociaż nie raz i jego kopnie. rano fajnie młodego szantażuje gadając: kopnij tatusia to będzie śniadanko

Cytat:
to juz trzy jestesmy z Monika... heh. ale po poscie sie bedzie dzialo :brzyda l:
taaa jak mi znowu chłop numer wywinie, że raz i brzuch a potem celibat.. chociaż.. może nie byłoby o takie złe rozwiązanie tylko ten celibat..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 17:36   #1300
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
wrzucaj jak najwięcej - piękne rzeczy. Tylko jak tak wyszukujesz to ciężko podjąć decyzję, bo wszystko ładne
kupiłam tą z Zary

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny właśnie wróciłam z zakupów aż boję się sprawdzić jaki mam stan konta wypłata była 7 dni temu gdzie tam ostatni
kupiłam sobie kurtkę w H&M była promocja - 50 %i szal a dla Leośka spodnie skarpetki.... a potem jeszcze skorzystałam z promocji w RESERVED i kupiłam małemu sweterek i czapeczkę

widziałam, ze poruszyłyście temat kupowania dla maluszków przed porodem, kuzynka Tż akurat miałam taką sytuację, że od ok 7 m ca musiała leżeć w szpitalu, więc jakby nie kupiła nic na samym początku to chyba by wyszła jak napisała megi z gołym dzieckiem ze szpitala....
zdjęcia
chwal nam się tu

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
przepiękne
oj! - ależ będę szaleć tego lata
ja się boję jak to będzie jak synek będzie już taki półroczny, by go przebierać w różności i wyrośnie w końcu z tych pajaców i śpiochów

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Hej, ale jaja, maz zamowil mi wlasnie cybuszke bo marudze juz jak spie i marudze, robie sobie z niego cybuszke a jemu nagle nie pasuje, ze sie na niego pokladam. Wiecie co powiedzial? No pchasz sie z tym brzuchem, ja sie boje, ze dziecku krzywde zrobisz No myslalam, ze go zabije, ale potem w zasadzie stwierdzilam, ze to nawet slodkie, ze on sie tak przejmuje, ehh No i w koncu sam zamowil, bo ja to czekalam jeszcze na wiekszy brzuch... ale w zasadzie

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...714045062.html wzor piknik (choc chyba on i tak niewazny, bo raczej jakas poszewke bede na nia chciala uszyc :/)

a poza tym to zazdroszcze wam tych ruchow, ja ostatnio strasznie sie boje, kiedy je poczuje... Wbilam sobie faze, ze moze dzidzia odziedziczyla po mezu zachowanie w brzuszku - moja tesciowa tylko raz poczula ruchy dziecka, jak dali jej porzadna dawke glukozy u lekarza. Raz jedyny ... Ja chyba umre, jak tak bedzie z moja dzidzia ;(
fajna ta poduszka, dodałam do obserwacji
w grudniu kupię sobie na mikołaja
Stary 2012-11-07, 17:46   #1301
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
zapomniałam termin wg usg przesunoł się na 11 kwietnia byle nie w rocznicę tragedii smoleńskiej

Cytat:
A ja bylam przed chwila u siostry ciotecznej, i przyszła do niej "przyjaciółka" - (której ja nienawidze) i urodziła 3 miesiace temu córeczke. No i pokazała tą małą...... i coś mnie ruszyło, byłam wpatrzona jak w obrazek ona taka malutka, cała na różowo, śliczne duże oczka, chciałam ja wziąść na ręce..... a z racji tego że się nie trawimy nie wziełam, posiedziałam chwile i wyszałm. Mam doła.
A moja siostra mówi tak do mnie: "co fajna nie, Ty bedziesz miała chłopca nie? chciałaś dziewczynke, nie? dobrze! masz mieć chłopca jak ja. "
Wiecie co??? Az mam łzy w oczach, tak mi smutno. Tak, owszem marzyłam o dziewczynce, ale im blizej ciąży było nastawiłam się na cokolwiek aby zdrowe było i pokochałam mojego synka a ona takie teksty do mnie....
no wiecie co Ale wredota...
Cytat:
Ewka ja od siostry usłyszałam ze nasza mama nie znosi dzieci i cieszy się ze ja mam problemy z zajściem w ciążę ..... także wiesz. ludzie czasem nie myślą co piepr....
Cytat:
pani22ka mnie wtedy tez wcięło. ale moja siostra taka juz jest czasem takie rzeczy mówi ze masakra. ale ze to mój bliźniak to ja nie umiem się na nią długo gniewać. zresztą co to by zmieniło? z naszą mama nie gadala kiedyś pól roku...
a ja się zastanawiam czy jeśli się gniewać to na mamę czy na siostrę... bo z tego co rozumiem, to siostra tylko Ci "życzliwie" powtórzyła co usłyszała od Waszej mamy... Masakra ogólnie rzecz biorąc
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

a moja gin mi w karcie ciąży jeszcze inaczej napisała, że od 22-26 tc..
więc o co chodzi.. hihih.. ech Ci lekarze..
hmmm... a moja w karcie ciąży w ogole nie odnotowuje tych wizyt (ani tej w 13 tyg ani tej w 21 tyg)... Dziwne, nie? Fakt, że te wizyty miały miejsce w jej prywatnym gabinecie a ciąże i normalne wizyty mam prowadzone w klinice w której ona pracuje... le to jednak najbardziej istotne usg, więc chyba w karcie ciąży powinny być odnotowane
Cytat:

A jak się urodzi 11 to już przynajmniej z imieniem nie problem: Lech i po sprawie

Cytat:
tak sobie terz pomyślałam, że w takiej sytuacji - żeby pomimo lezenia w szpitalu jakoś uczestniczyć w tych zakupach - pozostaje tylko alle.gro albo sklepy internetowe...
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość

fajnie, że zamówił Troszczy się o Malucha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 17:46   #1302
klementyna1
Zakorzenienie

poduszka fajna,ale troche drogawa...My przed chwila tez zrobiliśmy zakupu przez neta.....zestaw gniazdek, wtyczek i włączników do nowego mieszkania za 2 stówy... A byłobyu tyle łądnych ciuszków...No ale przyjdzie i na to czas
Dziewczyny jakie macie karty ciązy? Bo ja mam pregna plus i cos mało mi lekarka w niej wypełnia tylko wagę i podstawowe wyniki krwi...

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-11-07 o 17:48
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 17:52   #1303
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję chłopca!
Co do lekarza... może komentować nie będę...

Cytat:
wow boska!!
teraz oglądam tą stronę i się zakochuję
ten sweterek mi się mega podoba http://www.hm.com/pl/product/05676?article=05676-A
ten kupię na 100% http://www.hm.com/pl/product/03899?article=03899-C

i zastanawiam się nad tą czerwoną http://www.hm.com/pl/product/05344?a...rticle=05344-B idealna na święta zwłaszcza z tą kokardą
Ale fajna
Cytat:
ta z Zary mnie korci
co myślicie?

i ta na 2 dzień świąt

Nie powiem te też, szczególnie druga
Cytat:

Czasami cieszę się że jestem jedynaczką...
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

A dla mnie właśnie fioletowy to najlepszy kolor na wózek

A mi dziś Michaśka wpycha łapki gdzieś pod żebra i na zajęciach w szkole rodzenia aż podskoczyłam z wrażenia! zaczyna boleć auć!!!
Też lubię fioletowy
A co do ruchów...

No i zbiorowo chcę pogratulować Wam brzuszków! Cudne są! (w pracy podglądałam ale pisać nie mam tam za bardzo jak).
Mi też w ciągu paru dni wypchało i już nie da się ukryć ciąży. A w zeszłym tygodniu połowa firmy jeszcze nie wiedziała

Dziewczyny! My z tżtem mamy 23 rocznicę a ja zero pomysłu na prezent...
Dobrze że chociaż pamiętam bo w zeszłym roku zapomniałam... wstyd!

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 17:56   #1304
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
poduszka fajna,ale troche drogawa...My przed chwila tez zrobiliśmy zakupu przez neta.....zestaw gniazdek, wtyczek i włączników do nowego mieszkania za 2 stówy... A byłobyu tyle łądnych ciuszków...No ale przyjdzie i na to czas

Dziewczyny jakie macie karty ciązy? Bo ja mam pregna plus i cos mało mi lekarka w niej wypełnia tylko wagę i podstawowe wyniki krwi...
Hehe to i tak byla najtansza, w sklepie kosztuje ponad 100 :/ A ta wyjatkow dluga. Generalnie ta poduszka jest super, bo bardzo pomaga nie tylko przy snie i wygodzie kobiety w ciazy ale serio byla bardzo przydatna przy dziecku, u mojej bratanicy bardzo sie sprawdzila, mega wygoda, wiem bo nawet sama z niej przy niej korzystalam.

Ja mam karte ciazy taka od lekarza i za kazdym razem sekretarka wpisuje wizyty, cisnienie, wage i jakies tam sa podstawowe informacje na okladkach ...
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 18:07   #1305
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ja mam femibion i w sumie to wcale dużo więcej od Ciebie tam nie mam, na każdej wizycie wpisuje mi wagę, ciśnienie, tętno płodu, wyniki krwi albo moczu jesli były robione i tyle. Jest też miejsce na opisy trzech usg, z czego 2 już mam wypełnione (jedne w 10t, drugie w 13t). dokładny opis z połówkowego gin wydrukował na karteczce i przypiął ją do karty

obiecane zdjęcia w swetrze nie wiem czemu ten brzuch w ciuchach wygląda na aż tyle większy wcale nie są jakieś strasznie grube ale mniejsza z tym śmieszny ten bębenek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (46,0 KB, 46 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 18:13   #1306
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

no wiecie co Ale wredota...

a ja się zastanawiam czy jeśli się gniewać to na mamę czy na siostrę... bo z tego co rozumiem, to siostra tylko Ci "życzliwie" powtórzyła co usłyszała od Waszej mamy... Masakra ogólnie rzecz biorąc

hmmm... a moja w karcie ciąży w ogole nie odnotowuje tych wizyt (ani tej w 13 tyg ani tej w 21 tyg)... Dziwne, nie? Fakt, że te wizyty miały miejsce w jej prywatnym gabinecie a ciąże i normalne wizyty mam prowadzone w klinice w której ona pracuje... le to jednak najbardziej istotne usg, więc chyba w karcie ciąży powinny być odnotowane

tak sobie terz pomyślałam, że w takiej sytuacji - żeby pomimo lezenia w szpitalu jakoś uczestniczyć w tych zakupach - pozostaje tylko alle.gro albo sklepy internetowe...

nie po prostu moja siostra ma żale do mamy. i to ona powiedziala nie moja mama. moja mama się przejmowała ze mam problemy pomagała jak mogła wypytala o leczenie kolezankę i dzięki temu się udalo.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 18:14   #1307
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja mam femibion i w sumie to wcale dużo więcej od Ciebie tam nie mam, na każdej wizycie wpisuje mi wagę, ciśnienie, tętno płodu, wyniki krwi albo moczu jesli były robione i tyle. Jest też miejsce na opisy trzech usg, z czego 2 już mam wypełnione (jedne w 10t, drugie w 13t). dokładny opis z połówkowego gin wydrukował na karteczce i przypiął ją do karty

obiecane zdjęcia w swetrze nie wiem czemu ten brzuch w ciuchach wygląda na aż tyle większy wcale nie są jakieś strasznie grube ale mniejsza z tym śmieszny ten bębenek
Ja nawet nie mam opisów USG bo mam wydrukowane. Na karcie mało miejsca jest.

Zdjęcie bombowe:P widać ładnie brzuszek
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 18:40   #1308
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Zdjęcia ciuszków od koleżanki. tą sukienkę beżową w róże.
Teraz muszę kupić jakiś prezent w ramach wdzięczności
bmma piękne sukieneczki do tego opaski dla małej i księżniczka gotowa do wyjścia

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dziewczyny a mnie tak nostalgia jakaś czasami ogarnia ... jak widzę te małe sukienusie .... ostatnio oglądałam ciuszki ninki i tak do mnie dotarło ,że już nigdy więcej moje dziecko tego nie założy.... ,te mini balerinki , kozaczki, sukienki ...aaach...zresztą wchodzę do sklepu i co ?-stwierdzam,że duuużo ładniejsze ciuszki są dla dziewczynek ... normalka .... bo jak szukałam dla ninki to stwierdzałam,że ładniejsze były dla chłopców człowiek jest pokręcony....
nestelle ale to chyba tak zawsze ja jak szukałam zawsze ciuszków dla bratanka to stwierdzałam że nic nie ma w tych sklepach do chłopców fajnego za to dla dziewczynek multum ciuszków

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Mój jeszcze z gier komputerowych nie zrezygnował. A doktorat ma pisać. Jestem podłamana jego postawą.

W ogóle jestem zła, bo się płyta z wczorajszego 3D nie nagrała. Były jakieś problemy. Gin powiedział, że raczej się nagra, ale gdyby nie, to mam przyjść jeszcze raz za tydzień. Nie no...pełna profeska, cholera.
Więc mogę wrzucić tylko zwykłe fotki. Widać na nich, że mam chyba w brzuchu kosmitę albo terminatora
maria28 słodziak u nas na zdjęciu z 12 tygodnia lekarz zrobił takie fajne zdjęcie jak mały ma stópkę do góry i widać paluszki tak ze 4 widać dokładnie a ten 5 to taki malutki złączony z 4

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Doczeka, doczeka Mój się doczekał wczoraj wieczorem, wreszcie się zgrali. I jak poczuł pod ręką te ruchy, to po raz kolejny wykrzyknął: A, będę miał dziecko, córeczkę, aaa!!

Ja mam domowy barszczyk czerwony oraz pieczonego indyka z żurawiną i kupną surówką

Dobrze, że poszłaś też do prywatnego.
maria28 słodko ciekawe jak mój zareaguje jak poczuje kopniaczka od maluszka

Mogę cie Mario prosić o przepis na tego indyka z żurawiną smaka mi zrobiłaś

Cytat:
ta z Zary mnie korci
co myślicie?

i ta na 2 dzień świąt

strippi jakie śliczne sukienki ta z zary jest boska

Cytat:
Ewkaaa8891 co za zołza no żeby tak własna siostra

Cytat:

Leonikowa dzięki Bogu w naszych czasach mamy komputery i sklepy internetowe choć to nie to samo co kupowanie w samemu w sklepie ale zawsze jakaś alternatywa.
Ostatnio własnie kupiłam sweterki dwa w reserved i może w piątek po wizycie zajrzę może załapie się jeszcze na obniżki i coś może dla maleństwa kupię jak poznamy płeć.

Cytat:
klementyna1 ja mam kartę ciąży mojego lekarza i tam mam wszytskie dane od przebytych chorób, wagi, ciśnienia, wyników na toxo itp. poprzez 3 daty porodu ustalane osobno, grupy krwi moje i tż oraz rubryczki w których wpisuje daty wizyt wyniki krwi i moczu, brane tabletki i inne zalecenia dosyć mała bo 6 stron ale dużo informacji , szczegółowo i fajnie można porównać.

Któraś pisała o piciu kawy ja w ogóle nie pijam a raczej sporadycznie od wielkiego dzwonu ostatnio na imieninach u przyszłej teściowej a wcześniej to chyba w czerwcu. Coli itp, nie pijam i nie pijałam przed ciążą tz jak miałam ochotę ale to sporadycznie raz na miesiąc ostatnio miałam ochotę ale to jest zazwyczaj parę łyczków nigdy więcej niż pół szklanki.
A otstanio jak byliśmy na zakupach z tż to do obiadu odruchowo wzięłam cole a zaraz mówie że nie ja nie mogę to kompocik i mieli taki pyszny kompot z papierówek, że bym tonami mogła pić.
Pijam za to napój aloesowy z OKF moja mama na mnie krzyczy niby to zdrowe ale bardzo słodkie więc ograniczam ale uważam że lepsze to niż cola.

Aaa zapomniała bym PIĘKNE BRZUSZKI MACIE MAMUŚKI
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 18:41   #1309
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tez mam te rozowa z pregna plus. Badania USG mam juz wpiane 3 w sumie 4 wizyty odnotowane (a chodze co 2 tygodnie, wiec jakby wszystkie wpisywal, to by juz miejsca bylo malo ), 'pozostale badania' odnotowane...

Cytat:
A jak się urodzi 11 to już przynajmniej z imieniem nie problem: Lech i po sprawie

Cytat:
Zdążysz jeszcze spokojnie, do 40 kupę czasu - jak chęci będą to jeszcze z dwójkę sobie machniecie
heh... oby!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 18:49   #1310
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny! My z tżtem mamy 23 rocznicę a ja zero pomysłu na prezent...
Dobrze że chociaż pamiętam bo w zeszłym roku zapomniałam... wstyd!
23cią? Hmmm... To co wy? Slub braliście w podstawówce?
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
hmmm... a jak dla mnie to słodki nieduży brzuszek... Tak sobie patrzę, że masz termin porodu tydzień wcześniej niż ja... ale mój bębenek to już zdecydowanie większy... Ciekawe co będzie w 9 miesiaxu
Cytat:
nie po prostu moja siostra ma żale do mamy. i to ona powiedziala nie moja mama. moja mama się przejmowała ze mam problemy pomagała jak mogła wypytala o leczenie kolezankę i dzięki temu się udalo.
aaa... no to faktycznie... Nieciekawie z tą Twoją siostrą...
Stary 2012-11-07, 18:49   #1311
Luna0
Zakorzenienie

Joanna ja też mam tą teczke gdzie pisze 22-24 ale pamiętam ze powiedziała mi własnie inaczej i sie dziwiłam że mowi inaczej a napisane jest inaczej, ale podobno lepiej koło 22 niż 18/20 więc pewnie dlatego. gdybym nie miała czasu to pewnie zrobiła by wcześniej
ładna babka nie?
a dopochwowe było czy przez brzuch? Bo nie wiem jak się ubrać

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 18:51   #1312
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
23cią? Hmmm... To co wy? Slub braliście w podstawówce?

Chodziło mi o 23 listopada
Ja nawet jeszcze 23 lat nie mam

A tak przy okazji... wczoraj mnie taki przeszywający ból złapał... chwilkę i potem przeszedł i nic oO Pojęcia nie mam co to może być...
I kurczę... jakoś od 2 dni wcale Małej nie czuję, zazwyczaj i tak lekkie tylko pukanie było przez to łożysko a teraz cisza kompletna...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2012-11-07 o 18:52
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 18:54   #1313
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
to też trzeba brac pod uwage..

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
taaa jak mi znowu chłop numer wywinie, że raz i brzuch a potem celibat.. chociaż.. może nie byłoby o takie złe rozwiązanie tylko ten celibat..
masakra

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 18:57   #1314
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

strippi jakie śliczne sukienki ta z zary jest boska
kupiona

Kwiatuszku - śliczny brzuszek
Stary 2012-11-07, 18:58   #1315
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mój o mnie też mówi że ześwirowałam już totalnie bo ciągle siedze z ręką na brzuchu i tylko wołam: o Miśka się rusza, znowu się rusza itd.
Mam to samo

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 18:59   #1316
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

no tak dobre rozwiązanie z tymi zakupami przez all w szpitalu gorzej jak szpital wystawi potem niezły rachunek za prąd

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-11-07, 19:02   #1317
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

A tak przy okazji... wczoraj mnie taki przeszywający ból złapał... chwilkę i potem przeszedł i nic oO Pojęcia nie mam co to może być...
I kurczę... jakoś od 2 dni wcale Małej nie czuję, zazwyczaj i tak lekkie tylko pukanie było przez to łożysko a teraz cisza kompletna...
hehe... na tak sobie pomyślałam, ze coś mi z tą rocznicą nie pasuje
No to macie rocznicę wtedy kiedy mój Tż ma urodzinki Ja też jeszcze nic dla niego nie mam
Stary 2012-11-07, 19:03   #1318
Leonikowa
Rozeznanie

a oto mój brzuch 24 tydz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0115.jpg (99,3 KB, 40 załadowań)

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-11-07, 19:04   #1319
bmma
Zadomowienie

Cytat:
bmma piękne sukieneczki do tego opaski dla małej i księżniczka gotowa do wyjścia

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 19:05   #1320
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez tak czytam 23 rocznica, mówie chyba błąd ale sie nie odzywam
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości