Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-19, 20:54   #1291
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Zapomniałam wam napisać w naturze jest teraz promocja na chusteczki pampers 2x64szt za 10 zł
Stary 2012-12-19, 20:56   #1292
Ifwka
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za komplementy teraz juz brzuchal większy jakby rósł z dnia na dzień
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
A kopniaki nadal tak czeste i wyrazne czy juz bardziej takie wypychanie??? Pytam, bo przyzwyczailam sie do szalenstw z jej strony, a od wczoraj kopniak raz na jakis czas, no i wlasnie wypychanie. Nie chce znowu na zapas sie stresowac, wiec pytam Ciebie.
No moja córa kopie strasznie, myślałam że zmieni się to w takie przeciąganie jak piszecie ale nic jakby ze zdwojoną siłą kopała.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ! nie zdarze was chyba nadrobić...
od rana nie było mnie tu, rano kupowałam prezenty kupiłam dla mamy i taty... jeszcze tż (czyli najgorsze...) i jakieś słodkości dla dziadków
Byłam też na wizycie, z małą wszystko w porządku waży 2400!! także strasznie duża mi sie wydaje no i ginka powiedziała że w szpitalu musieli sie pomylić z tym 1300.... i powiedziała też że jest 2 tyg starsza i drugi raz termin mi wyszedł na 23.01 niby wiaodmo że to nie miarodajne już ... ale tez mnie troche zmartwiła bo wyszło że starsza 2 tyg. i powiedziała że główka wychodzi większa niż na ten tydzień i teraz nie wiem czy wieksza ogólnie w proporcji do ciała czy większa niż powinna być w tym tygodniu dlatego dziecko starsze niby... no ale skoro sarsza 2 tyg. to może dlatego? ehh nie wiem....
No i znów mi zrobiła wymaz i tego paciora mam nadzieje że nie ma dowiem się 2.01 na wizycie...
O Bokeh ja nie wiem co te dzieci tak wyrastają, moja też niby tydzieńs tarsza wiuęc może na walentynki się z porodem wstrzelę
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak w ogole zjawiam sie dopiero teraz bo moj mąż dzis na drugą zmianę jechal (caly czas mial ranki a teraz ma zastępstwo i jest w systemie ,odzywyczailam sie juz od tego) a no i jak pojechał to wzielo mnie na porzadki i tak do tej pory ciagle cos robilam. W chwili aktualnej rozmraża mi sie lodowka,wiec czekam zeby ja umyć.
Mój też ma druga zmianę a nawet więcej bo po 12 godzin haruje a potem od rana w łazience... maskara
Ja też za porządki ostro się wzięłam: kuchnię mam z głowy tylko podłoge umyć na sam koniec, podobnie sypialnia, pokój Młodej i schody, w piątek sprzątam duży pokój a w sobotę rano jadę do mamy i porządki od początku

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nie no nie ogladalam chyba z rok czy dwa, myslalam, ze moze jakas pomylka z tym hivem byla, skoro tak sie staraja o dzidzie, ale przeczytalam, ze in vitro chyba probuja nie?
No z in vitro ciążę ma
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38216520]
Deli, no ja jestem innego zdania. Polska ma dziwne prawa... jednak lepiej rodzić w szpitalu, gdzie jest twój lekarz.
[/QUOTE]
No niestety ale jestem tego samego zdania, lepiej tam gdzie gin jest.
Cytat:
My sie za prezenty w tym roku wyjatkowo szybko wzielismy, szok
Ja juz nawet pakować zaczęłąm. Dla nas mam frytkownicę (odkąd się znamy a to już ponad 5 lat planowaliśmy zakup i jakoś tak się nie składało), dla mamy żelazko, dla siostry zegarek, dla brata i bratowej pościel, teściowej ciepłe pantofle (jej to ciężko już coś kupić ze względu na: wiek, problemy z pmięcią, twierdzi że nic nie potrzebuje itp) + dla wszystkich słodycze,
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:56   #1293
onaella
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38216175]

Ładne, natomiast ja się cieszę że kupiliśmy to małe a potem dopiero na samodzielne spanie sofę - bo jak ci się trafi dziecko nieśpiące samo, to czeka cię leżenie na podłodze .[/QUOTE]

hmmm.... się zobaczy jak to będzie. W razie co kupi się sofkę później a to odstawimy
napewno troszkę posłuży

teraz tylko wózek wybrać.... a to będzie masakra, bo tutaj 3w1 jak na lekarstwo, w większości nie ma gondoli a ja jednak wolałabym nie praktykować tego co tutejsze mamy, tzn nosidełka na stelażu od wózka, albo spacerówki rozłożonej "prawie" na płasko

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 20:58   #1294
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moze jak babsko sie skapnie, ze wszedzie jest na necie, to ja cos tknie i cos komus bezinteresownie podaruje ;]
Jak ja zaczna dzieci neostrady wytykac na miescie to moze sie zorientuje o co kaman :p

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:03   #1295
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
zalozenie bylo takie ze ludzie przyjda na poczęstunek, pospiewaja kolędy itd a nie zarąbią wsio w minute i koniec wigilii. Żenada roku normalnie.
ale może jak kolędy śpiewali to już nie nagrywali trzeba wierzyć w ludzi

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:07   #1296
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No raczej nie ma takiej opcji, żeby się go pozbyła, a co? Już wiadomo, dlaczego płakała w zwiastunie? Pregnant?
Otóż to, Zuza jest w ciąży Ja jestem na bierząco, lubię ten serial.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
to teraz tylko czekać na rozwinięcie akcji
Otóż to pozostało mi tylko czekać, ciekawe ile
Stary 2012-12-19, 21:09   #1297
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Otóż to, Zuza jest w ciąży Ja jestem na bierząco, lubię ten serial.
Faaaaajnie. Tylko oni biedni, muszą uprawiać seks z gumą, beznadzieja.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-19, 21:14   #1298
Delicjanka
Zakorzenienie

Basiu, a nie doczytałam, miałaś już jakieś KTG? albo masz zlecone?

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
masakra, nie wyobrażam sobie tak

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:15   #1299
sylwietta1988
Zakorzenienie

Super, że sie wyjasniła sprawa z Suzi i Bijkorą
Ifwka, lasencja z ciebie, nie ma to tamto
Szaja- tak męża wykorzystywac

uciekam lulac bo nie dosc , że mi net zamula to jeszcze mąż do sypialni nawołuje jak jelen na rykowisku
a że łóżeczko skręcił w sekundzie i chciał nawet scielac to mu sie nalezy jakies przytualnko, albo delikatna pomoc w tym i owym
wiecie, jak to łóżeczko stanęło i wszystkie pierdółki kosmetyczne obok na szafeczce to mi sie tak łza zakręciła... tak bym chciała już mojego synusia miec a tu czekac jeszcze trzeba do 6 stycznia...

aaaa i gratulacje za dobre wiadomosci na wizytach a za te gorsze dla wszystkich na pocieszenie, jeszcze będzie dobrze

dobranoc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:22   #1300
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Basiu, a nie doczytałam, miałaś już jakieś KTG? albo masz zlecone?

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

masakra, nie wyobrażam sobie tak
E tam biedni ;> tzn jak kto woli, ale my od poczatku jak jestemy razem, oczywiscie poza staraniami, uprawialismy tylko i wylacznie z gumkami ba, ja tabletki, maz gumki. Z tymze ja tabsy bralam leczniczo i ginekolog z gory powiedzial, ze mamy sie dodatkowo zabezpieczac jak nie chcemy jeszcze dzidzi

Stary 2012-12-19, 21:27   #1301
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
E tam biedni ;> tzn jak kto woli, ale my od poczatku jak jestemy razem, oczywiscie poza staraniami, uprawialismy tylko i wylacznie z gumkami ba, ja tabletki, maz gumki. Z tymze ja tabsy bralam leczniczo i ginekolog z gory powiedzial, ze mamy sie dodatkowo zabezpieczac jak nie chcemy jeszcze dzidzi
Aha. No leczniczo to inna sprawa.
Ja - podobnie jak Deli - nie wyobrażam sobie ogumienia przy każdym seksie. Można raz na jakiś czas - np podczas okresu , tzn jak się on kończy i już praktycznie nic się nie wydziela stamtąd , ale nie na co dzień. Tzn ja mówię o sobie, ale każdy lubi coś innego.
Stary 2012-12-19, 21:32   #1302
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko 2 razy użyłam gumki, dlatego że po 1. byłam ciekawa, a po 2. wygrałam w konkursie i szkoda byłoby żeby leżała
ale jak uzylismy ich to na pare sekund, straszne to bylo, moze uczulona jestem;p. Na początku bralam tabsy, a jak odstawiłam to przez dwa lata stosowaliśmy bardzo, bardzo nieodpowiedzialną metodę czyli przerywnik ;p a w końcu jak się zdecydowaliśmy na dzidziula to nie było przerywnika ale teraz myśle dość poważnie o tej spiralce, ale ta miedziana (bez hormonów- taką bym chciala, ale gin mówi że no nie bardzo ona jest fajna krwawienie obfitsze itd, zreszta tez czytalam i wiecej osob poleca mirene(którą też mi poleca ale kosztuje ok 1000zł) a ta bez hormonów do 400zł

http://demotywatory.pl/3998022/Sztuka-perswazji haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-12-19 o 21:34
Stary 2012-12-19, 21:41   #1303
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a jednak i do mnie na świętą noc kurier zawita
jada moje koszyczki

moze napiszemy do niej, co?
sliczny brzusio
uf, dobrze ze u Suzi wszystko w miare ok
Jaaaakie koszyczki?

Cytat:
Pstryczku, jak Ty cos wynajdziesz to nie ma bata

My prezenty pakowac zaraz bedziemy, mamy juz wszystko dla wszystkich
Bokeh, ja mojemu kupilam mega ocieplane rekawiczki, do prowadzenia wozka chcialam jeszcze jakis kubeczek super tata czy cos, ale to mu kupie jak sie maly urodzi, siostre poprosze o jakies fajne zdjecie i bedzie mial

Dziewczyny, mialam przed chwila 2 taaaaaakie mega skurcze, ze myslalam, ze spadne z kanapy na podloge maz juz caly uchachany i mowi, to co, jedziemy, jedziemy? ten to mnie z kazdym dniem coraz bardziej rozwala, naprawde
O rany - a na kiedy jest Twój tp? Gubię się.

Delicjanka: przyszedł mi sweterek z szafki, fajny, nowiutki. Będę jeszcze coś tam pewnie klikać. Kiedy planujesz kupić pościel z Baby- Raj i jaką??

------
Zaraz wieszam kolejne pranie, zostanie mi ostatnie - jutro będę prasować. Chcę dzidzię!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 21:41   #1304
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja chyba bede musiala wrocic do tabsow nie chce!!! My jacys dziwni jestesmy, ale tak nam bylo ciezko sie przestawic na seks bez gumek, ze masakra, mysllam, ze bedzie super hiper mega, ale jakos wolimy zzzzz

Debrah, polowa stycznia, ale straaaasznie chcialabym sie rozpakowac zaraz po nowym roku, jakos tak tez czuje, ze moge tak urodzic, pasowaloby nam

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2012-12-19 o 21:44
Stary 2012-12-19, 21:45   #1305
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jaaaakie koszyczki?

O rany - a na kiedy jest Twój tp? Gubię się.

Delicjanka: przyszedł mi sweterek z szafki, fajny, nowiutki. Będę jeszcze coś tam pewnie klikać. Kiedy planujesz kupić pościel z Baby- Raj i jaką??

------
Zaraz wieszam kolejne pranie, zostanie mi ostatnie - jutro będę prasować. Chcę dzidzię!
jak tam zamawiałam to też ciuszki jak nowiutkie! trzeba poszukać

a planuje kupić na początku stycznia, razem z łóżeczkiem, chyba czekoladowego misia kupie a Ty ?

Cytat:
Ja chyba bede musiala wrocic do tabsow nie chce!!! My jacys dziwni jestesmy, ale tak nam bylo ciezko sie przestawic na seks bez gumek, ze masakra, mysllam, ze bedzie super hiper mega, ale jakos wolimy zzzzz
ojjj nie tablety to juz nigdy w zyciu wrrrrrrrrrrrrr

na tvp 1 le0ci film" tato" z Bogusławem!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-12-19 o 21:52
Stary 2012-12-19, 21:50   #1306
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

ojjj nie tablety to juz nigdy w zyciu wrrrrrrrrrrrrr
Ja się chyba zdecyduję, chociaż pogadam z ginekologiem po ciąży, co mi doradza... Ale chyba póki co zdecyduję się na minipigułkę (tę, którą można brać podczas karmienia piersią), a potem może właśnie wkładkę... Wszystko, tylko nie gumy, dla mnie z gumką jest tragicznie. Trzeszczy, jest śliska, nieprzyjemna, śmierdzi latexem, trzeba przerywać akcję, żeby założyć. Nieee.
Stary 2012-12-19, 22:55   #1307
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się chyba zdecyduję, chociaż pogadam z ginekologiem po ciąży, co mi doradza... Ale chyba póki co zdecyduję się na minipigułkę (tę, którą można brać podczas karmienia piersią), a potem może właśnie wkładkę... Wszystko, tylko nie gumy, dla mnie z gumką jest tragicznie. Trzeszczy, jest śliska, nieprzyjemna, śmierdzi latexem, trzeba przerywać akcję, żeby założyć. Nieee.
JA brałam Yasminelle genialne dla mnie się okazały pod względem @. Jak zawsze miałam 7 dni w tym 4 pierwsze maaaasakrycznie obfite, tak przy tabsach 4-5 dni i to nie tragedia. Zastanowię się, ale raczej do nich wrócę. Oczywiście mankament taki, że wysuszają
Natomiast mankament seksu bez gumki dla mnie to, że lece na kibel, albo od razu do wanny i prysznic. Nienawidzę jak wypływa

ja jakoś nie mogę dziś nic wyklepać ostałam się w kuchni przy tych ciasteczkach, ale Młoda przynajmniej ma do szkoły Jutro idę z rana w sklepie siedzieć za mamę - ale mi się nie chce

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 00:05   #1308
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wlasnie, tabsy mega wysuszaja ja bralam bodajze od 16rz non stop i masakra u mnie byla z tym, a nawilzaczy nie cierpie.... No i zaraz po uwielbiam sie do meza przytulic a nie leciec od razu pod prysznic. Dla nas gumki sa najlepszym wyjsciem

Aaaaaa wlaczylam se Carrie na tcm, nie wiem czy to dobry pomysl na noc

Stary 2012-12-20, 04:35   #1309
maluchna30
Zadomowienie

Wstawac spiochy.Ja juz mam pospane.Zaraz jade na wyniki i przy okazji wynik ma paciora odbieram.Kciuki 3majcie.LADY uwielbiam Kinga,ale no wlasnie Carie na noc?A w ogole to dlaczego ty jeszcze o tej porze nie spisz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 05:45   #1310
bokeh
Zakorzenienie

Hej, ja też coś spać nie umiem.... Mała dalej taka ospala niby rusza się e tak delikatniutko...

Co do zabezpieczeń to anty też mnie wywiązały, i też mnie wkurzasz jak wylatuje wrr znów gumke nie zawsze jest sposobność lub chęć założenia(i powstaje Hania)
Stary 2012-12-20, 06:07   #1311
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja wróciłam od lekarza nie mam żadnych przesłanek co do porodu wiec napewno dotrzymam do stycznia szyjka zamknieta łozysko II stopnia i mam sie zgłosic na wizytę 02.01 jak sie nie zacznie więc wtedy bedzie decyzja czy skierowanie do szpitala czy czekamy aż się samo zacznie troche byłam inaczej nastawiona i aż się popłakałam w samochodzie już sama nie wiem czego chcę a Juluś 3200g wiec troche się boje że duży będzie a i oczywicie przytyłam ponad 1kg chodz rano mam mniej na wadze ale to wszystko przez to puchniecie i juz gruba krowa jestem na plusie 11 kg jak nie tyłam prawie to teraz na końcówce ruszyło z kopyta juz nie wiem co mam jeść
11 kg to mało Ja cię pocieszę - mam 17 kg do przodu Z Zosią miałam 20 kg, a pół roku później byłam chudsza niż przed ciążą. Nie ma się co martwić

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No 5. Nie wiem coś mi się po głowie kołatało, że tyle by trzeba było. Nie wiem gdzie to przeczytałam. No ale teraz już po ptakach
Ale one mają długi okres ważności, więc najwyżej będziesz miała jakiś zapas. Przydadzą się jak się jakaś infekcja przybłąka albo na drugi poród

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilkę zaraz idę się kąpać i wcześniej dziś położyć.
Miałam dziś wizytę już moją ostatnią no chyba, że nie urodzę do 6.01 no to się mam kontaktować z moją doktorką.

W każdym bądź razie wizyta udana, ciąże mam już donoszoną, kończę powoli 38 tydzień, łożysko jest już dojrzałe, szyjka zamknięta, ale dziecko nisko, odpowiednio ułożone. Mój Krzyś waży już 3 kg, także już spory chłop z niego, biorąc pod uwagę, że 3 tygodnie temu miał 2,3 kg.

Także teraz tylko czekać kiedy mu się umyśli wychodzić na świat

Po wizycie wstąpiliśmy jeszcze z mężem do Biedronki, porobiliśmy jakieś żarciowe zakupy noi oczywiście już mnie to zmęczyło.
Dobrej nocki wszystkim życzę
No to super. Tylko czekać na akcję
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:21   #1312
scotasia
Wtajemniczenie

dziendooobryyy
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
co do sprzątania przez facetów- według mnie to po prostu sie wyklucza jak mój mąż raz zamiótł garaz to szok... dwa razy machnął przez środek i triumfalnie skonczył
A moj TZ sprzata baaardzo dokladnie. Teraz jak musze wiecej odpoczywac, to ma okazje sie wykazac

Cytat:
ja wzielam 4 i tez szok ze takie drogie

Dziewczyny, zobaczcie jak w moim miescie wygląda wigilia na deptaku -> http://www.youtube.com/watch?v=fzBY0bEx46M ale ludzie to naprawdę ...
ludzie sa straszni.. raz w zyciu bralam udzial w takim drobnym miejskim poczestunku połączonym z promocją regionu, z ktorego pochodze i to co sie tam działo przeszło moje najsmielsze oczekiwania. Nie dosc, ze ludzie porzadnie ubrani rzucali sie na stół to jeszcze zagladali nam pod stół co jeszcze schowalismy. Gorzej niz bydło.

Ogladalam dziendobry tvn o tej naszej petycji... duzo sie nie nagadali....
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:25   #1313
Krowa1989
Raczkowanie

Dzień dobry.

Wczoraj byłam na tym badaniu tętna, wsio ok, ale przy okazji zaniosłam wyniki z wymazu i dostałam globulki na grzybki . Kolejna wizyta 3 stycznia, a potem to już tylko czekanie. Im bliżej, tym mniej do mnie dociera, że już za około miesiąc będziemy mieli naszą córunię.

Aaa, i zapomniałam pogratulować naszym rozpakowanym mamusiom! Zazdroszczę takich pięknych świąt, chyba najpiękniejszych jakie można sobie wymarzyć.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
To już było? Nie ma co, zdążyłam .
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:26   #1314
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

ja też oglądałam ale jakoś tak krótko i mało

a w ogóle to witam Was wszystkie z samego rana
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:29   #1315
scotasia
Wtajemniczenie

Łatwo było przegapić.. ajtam chyba nic sie nie da juz w tej sprawie zrobic

A u mnie dzis o 8.00 na 2 pietrze było -13 stopni C! Zima!

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-20 o 07:33
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:33   #1316
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

cześć kochane!!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:34   #1317
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
A moj TZ sprzata baaardzo dokladnie. Teraz jak musze wiecej odpoczywac, to ma okazje sie wykazac
Ja ogólnie narzekać nie mogę, ale na tym punkcie mam jakieś schizy i nie umiem wyleżeć, jak ktoś inny sprząta na moim terenie i zawsze znajduję jakieś niedociągnięcia. A już szczególnie jeśli chodzi o mycie naczyń. Potem każdy widelec oglądam pod lupą... A dodatkowo TŻ robi wtedy powódź w kuchni i od razu w pakiecie trzeba umyć podłogę. Niestety, powoli będę musiała spasować na jakiś czas, bo teraz jak coś więcej zrobię, to tak mnie wszystko boli, że nie mogę się potem ruszyć i ryczę z bólu. A potem dostaję ochrzan, jak TŻ wraca do domu . Teraz już rozkładam sobie na raty. Ale już zapowiedziałam, że jak tylko wrócę do formy, to jak wskoczę na szmatę, to siwy dym i czarne chmury, niech TŻ się do mnie wtedy nie zbliża .
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:37   #1318
mitabe
Rozeznanie

Hej, witam się ospale. Jakaś przygnębiona się obudziłam, straszne głupoty mi się śniły, a do tego od 5 rano rwa mnie męczyła i co chwila się budzilam z bólem.

Jakoś nie czuję świąt . Te. Filmik jest masakryczny, ludzie potrafią zachowywać się jak dzicy.

Co do tabsow i gumek, u nas były tabletki przez kilka lat ale rok przed decyzją o staraniu była gumeczka. Powiem, że do tabletek nie chce wracać, myślałam ospirali ale może jednak zdecydujemy zię na 2 dzieciatko więc też odpada. Zostaną pewnie gumki :p

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja też oglądałam ale jakoś tak krótko i mało

a w ogóle to witam Was wszystkie z samego rana
Już???!!!!!! To po co ja się w ekran gapie. Spoznilam się.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:43   #1319
nancykenator
Zakorzenienie

co do sprzątania to mój małżon jest bardzo dokładny, chyba nawet bardziej ode mnie. Jak np zmywa naczynia i poleci mu kropelka wody to zaraz przeciera i podłogę i swojego buta, żeby błota nie zrobił Ale jakoś tak w tej ciąży to ja sama mam wyrzuty jak on sprząta a ja leżę, bo to przecież on pracuje a ja siedzę w domu.

mitabe o 8 się zaczęło i to był pierwszy wywiad, trwał może ze 3 minuty, nawet nie wiem ale bardzo krótko

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2012-12-20 o 07:45
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 07:45   #1320
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Debrah, polowa stycznia, ale straaaasznie chcialabym sie rozpakowac zaraz po nowym roku, jakos tak tez czuje, ze moge tak urodzic, pasowaloby nam
byc moze działa komfort psychiczny w podswiadomosci...

co do zabezpieczen, my przed slubem w gumkach, a po zaczelam brac tabsy, dla mnie rewelacja, a jaka wygoda
jedynym minusem tabsów jest to, że trzeba bezwzględnie pamiętac, za to gumki mają jeden jedyny plus dla mnie- nic pózniej nigdzie nie kapie ale co to za przyjemnosc lizac cukierka przez papierek

jakos sie w nocy nei wyspałam trzy razy mialam skurcze, aż mnie zginało- chyba maluch coraz bliżej a teraz boli mnie broszka.. aucccc

na sniadanko swiezutkie bułeczki z masełkiem i dzemikiem truskawkowym + kakao , zapraszam głodomorki
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości