|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII
Cytat:
a co do szmponu to może spróbuj jakiś delikatny? masz w pierwszym poście wymienione przykładowe a co do olejowania to zależy jak włosy lubią, ja lubię co mycie ![]() Cytat:
myje teraz bdfm lub bingo z glinką także raczej nie ma opcji ![]() Cytat:
będą w końcu kciukasy
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Scarrabeo siedzę i się ślinię przez Twoje włosy.
![]() Ko cham je. Idę na łóżko. Do jutra
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1294 |
|
Wtajemniczenie
|
20 min ćwiczeń z mel b za mną
włosy wyprostowało ale nawet ładnie się ułożyły
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Scar - cudowne włosy!
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2013-07-02 o 22:30 |
|
|
|
#1296 |
|
Konto usunięte
|
Scarrabeo przepiękne włosy
Edytowane przez f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e Czas edycji: 2013-07-02 o 22:30 |
|
|
|
#1297 |
|
Raczkowanie
|
Ale smrodek się wokół mnie roztacza -.- Boję się co będzie rano w mieszkaniu
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie obrona to taka formalność i nie wiem co by się musiało stać, żebym się nie obroniła, ale jednak pasowałoby się trochę spiąć
![]() Ale kciukasy i tak się przydadzą ![]() Jutro idę do fryzjera, będę farbować i chyba zmienię trochę grzywkę
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
scarrabeo, czemu ja nie widzę tego zdjęcia ?
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Scarr, wlazłam do albumu i zbieram szczene z podłogi
ale rulony!a ja właśnie spłukałam olejowego Biovaxa, pierwszy raz od dawna mi się włosy nie piórkują (ale przez ostatnie tygodnie używałam na zmianę protein i Alverde/Alterry - wszystko na alko, więc się włosy przepiły ), więc może potrzebowały emolientów
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Familijny jest raczej jednym z lżejszych i jest w miarę okej.
|
|
|
|
|
#1302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękować! Cytat:
![]() Jo żech krojcok to sie moga 'Was' kochoć. [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41609874]Scarrabeo przepiękne włosy Dzięki! Bo ja je mokre rozczesuję, przerzucam na prawe ramię i skręcam w rulon, żeby mi się w jednym miejscu trzymały, a nie po plecach walały. I one tak schną i potem jak je na plecy przerzucę to takie są, o. ![]() Edit: we albumie. ![]() Cytat:
Ale mi się teraz będzie dobrze spało, +100 do dobrego humoru, kurde.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-07-02 o 23:06 |
|||
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na kołtunienie nie poradzę, nie znam problemu i z żadnym szamponem nie mam takich problemów, od tego mam odżywki
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy można dołączyć i od razu poprosić o kilka rad? Otóż tak gdzieś od ponad pół roku zaczęłam intensywnie interesować się pielęgnacją swoich włosów. Na początek wywaliłam wszystkie maski i odżywki kupowane pod wpływem reklam. Miałam mega długie włosy, obcięłam troszkę bo było mi ich szkoda, jednak rozdwojonych przesuszonych końcówek nie dało się uratować, dlatego wczoraj nożyczki poszły w ruch i ciachnęłam sporo cm. Jeden problem z głowy. Zaczęłam włosy olejować, odstawiłam SLSy. Niestety wypadają straszliwie, jem Vitapil od 2,5 miesiąca, od 2 miesięcy wcieram Jantar, wcześniej rok używałam waxa, niestety nic nie pomaga:/ Lekarz mówi że to od stresu bo wyniki mam idealne ( morfologia, tsh), stresu niestety nie wyeliminuje:/ Mogłybyście ocenić moją pielęgnacje?
Moje włosy w innym wątku oceniono na wysoko/średnio porowate Planuję pomalować włosy farbą color&soin. Gdyby mnie sytuacja nie zmuszała nie robiłabym tego, gdyż uwielbiam swój naturalny kolor, niestety pojawia się coraz więcej siwych włosów ![]() Dorzucam zdjęcie włosów, trochę kiepska jakość ale może coś tam dojrzycie. Mogłybyście coś doradzić? Dbam o te włosy jak mogę a one sie nie chcą odwdzięczyć pięknym wyglądem Edytowane przez Figlak Czas edycji: 2013-07-02 o 23:23 |
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
scar - fajna metoda i efekt swietny
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważaj też na proteiny w odżywkach, łatwo z nimi przedobrzyć i na głowie robi się suche siano. Mnie to niestety nie ominęło dlatego teraz maskę z proteinami stosuję raz w tygodniu a po myciu używam emolientowego balsamu do spłukiwania. Na koniec pytanie: gdzie mogę dostać maskę NaturVital aloesową?
|
|
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale chciałabym mieć takie proste, śliskie i gładkie włosy jak na zdjęciu. Niestety u mnie to chyba nie do osiągnięcia. A znam dziewczyny, które bez żadnej pielęgnacji takie mają ![]() Co do maski to na pewno w drogeriach Natura. Ja za swoją cały Kraków schodziłam i nie znalazłam, po czym u mnie w rodzinnej wiosce, gdzie jest jedna Natura na 50 km udało się znaleźć
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, jestem dziwna, ale mi się o wiele bardziej fale i loki podobają Dbaj to się dowiesz czy do osiągnięcia czy nie ![]() Melanchton to Ty kiedyś chwaliłaś plastry do depilacji? ![]() Ja tak to zwracam honor, bo są naprawdę mega Obejrzałam sobie z ciekawości dokument o wielkich cycach i, przepraszam, ale to jest śmiech na sali ![]() Że niby kobieta z większym biustem jest gorzej postrzegana, że nie może ćwiczyć ( ![]() Mam większe cycki niż co niektóre bohaterki tego filmu, a prędzej bym je powiększyła niż zmniejszyła. Kpina po prostu. A najlepszy tekst: 'O mój Boże, mam rozmiar 65FF, jak ja się przyznam chłopakowi?!' Coś mi brzęczy oby to nie był komar..
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-07-03 o 01:19 |
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do plastrów - nie wiem czy to ja Aktualnie używam podgrzewacza, wosków w rolce i fizelinowych pasków, bardzo sobie ten zestaw chwalę, nawet wąsa tym pogromiłam!
|
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie to cudowne plastry? ja ostatnio w Rossie kupiłam te Joanny, bo na promocji były ![]() co do cycków - daj mi się jakoś pocieszyć, że Wy, posiadaczki większych, nie możecie ćwiczyć chociaż chociaż w sumie jestem przez ostatnie lata dosyć zadowolona ze swojego biustu B-C, układa się dobrze pod każdą bluzką, TŻ go uwielbia...ale Hiszpana to nie mogłabym z nim robić tym zboczonym akcentem życzę miłego dnia i lecę na drugi dzień szkolenia z kawy ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
próbowałaś jakoś ugniatać żelem lub b/s, żeby wydobyć skręt?poza tym pocieszam Cię, że u mnie intensywna pielęgnacja zaczęła dawać efekty dopiero po 7-8 miesiącach, więc jeszcze masz chwilę czasu, by zacząć się niepokoić
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam... Podziwiałam włosy Scarrabeo
![]() A co do tych Adosów tynkowych, to mam do nich niezły dostęp u siebie na bazarku... Sama sobie ostatnio kupiłam szary, są po 8 zł... Więc jeśli któraś by chciała to mogę kupić i wysłać... A włosowo, to moje kłaki chyba wreszcie zaczynają się odwdzięczać za 10cio miesięczną pielęgnację... Już kolejny raz mam GHD
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
ja tylko na chwilę. melduję się i idę szukać zdjęć włosów Scarrabeo ![]() edit: Scarrabeo!!! WOW! Piękne!
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-07-03 o 09:39 |
|
|
|
#1313 |
|
Spaceroholiczka
|
Doczekałam się w końcu błyszczącej, gładkiej tafli z włosów, ale dziś dla odmiany się zakręcę
![]() Nie uwierzycie, ale całe moje włosy to już naturalki. Nie spodziewałam się, że odrosną w ciągu roku |
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
foto foto foto!
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
Kaveri no to już zdjęcie chcemy widzieć
|
#1316 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zmyłam niedawno oleje, później nałożyłam bingo shea&5 alg na 30min, w tym czasie zrobiłam sobie śniadanko (pełnoziarniste placuszki bananowe z płatkami owsianymi ). Spłukałam i postanowiłam spróbować znów je wystylizować, na razie schną, ale mam nadzieję że po takiej dawce odżywienia będą ładne
|
#1318 |
|
Spaceroholiczka
|
Ja zbieram się myć włosy i może Wam pokażę
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1320 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

chociaż w sumie jestem przez ostatnie lata dosyć zadowolona ze swojego biustu B-C, układa się dobrze pod każdą bluzką, TŻ go uwielbia...ale Hiszpana to nie mogłabym z nim robić