|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#1291 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
Psotka Twoje jad這spisy s bardzo dobre, fajnie i zdrowo komponujesz posi趾i, pisa豉m Ci ju o tym ![]() Zast鎩 wagi podczas odchudzania to co normalnego co bardzo cz瘰to si zdarza, ja radz by niczego na razie nie obcina豉, poczekaj mo瞠 waga ruszy Gdy zast鎩 b璠zie bardzo d逝gi, dieta czysta i regularnie b璠ziesz 獞iczy i d逝go nic si nie b璠zie dzia這, dopiero mo積a co obci望, teraz nie kombinuj Cytat:
![]() Dzi jest o wiele lepiej, jedyne co zr鏏 sama dla siebie to policz sobie swoje zapotrzebowanie oraz orientacyjnie kaloryczno嗆 takiego dnia. Tak 瞠by mia豉 zobrazowane czy czasem nie jesz zbyt ma這. A w og鏊e ta redukcja to jest potrzebna ? Du穎 chcesz zrzuci?Bo w tym w徠ku sporo by這/jest odchudzaj帷ych si kt鏎ym to wcale nie potrzebne. P.S. Sk康 masz takie fajne m彗i kasztanow i migda這w ? Cytat:
Zacznij tak je嗆, na pocz徠ek wystarczy.
|
|
#1292 | ||||
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 801
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1293 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 671
|
Cytat:
Zapotrzebowanie mam policzone, btw licz praktycznie codziennie wi璚 przy okazji kalorie te si licz, staram si aby by這 ok 1500, w dni treningowe co tam wi璚ej zazwyczaj zjadam, a w takie dni jak np wczoraj kiedy jestem mniej g這dna - nie wciskam na si喚. S逝cham organizmu i tygodniowo to si jako samo wyr闚nuje. Przyk豉dowo BTW z dzi to 31% bia趾a, 52% t逝szczu i 17% w璕li. Schudn望 du穎 nie potrzebuj, chcia豉bym te 6 kg, ale ile spadnie, tyle przyjm Przyty這 mi si troch na wakacjach i od pa寮ziernika si wzi窸am za siebie.A je郵i chodzi o m彗i - kasztanowa z allegro, migda這w sama robi Mam jeszcze kokosow i lnian ze sklepu eko, polecam wszystkie ![]() Cytat:
Czuj si 鈍ietnie - nie mam spadk闚 energii, ochoty na s這dkie, senno軼i po po逝dniu, nie odliczam czasu do nast瘼nego posi趾u, nie my郵 ci庵le o jedzeniu no i nie jestem ci庵le g這dna, jak to bywa這 wcze郾iej na 5 mniejszych posi趾ach. Taki spos鏏 篡wienia bardzo mi podpasowa
|
||
|
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Cytat:
w takim razie jem dalej po swojemu. Ale cierpliwo嗆 nigdy nie by豉 moj mocn stron ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Ja po 獞iczeniach kiedy nie jad豉m w og鏊e nic, zm璚zenie wypompowuje ze mnie g堯d :p zacz窸am je嗆 dopiero jak si dowiedzia豉m, 瞠 koniecznie trzeba. Poza tym ta kolacja wypada zwykle ok. 21, chodz spa 22.30-23, wi璚 troch p騧no na jakie wielkie posi趾i. To dzisiejsze R od razu: 1. Placki razowe z czekoladow past fasolow (fasola, banan, kakao, mi鏚) 2. P馧 kostki twaro磬u z 造磬 sezamu, jab趾o 3. 4 ma貫 muffinki z soczewicy (s這dkie) z serkiem homo Kawa, kostka 70% 4. Zapiekanka: broku, kurczak podsma穎ny na oliwie, razowy makaron, feta, cebula, zielona pietruszka, zalane jogurtem z jajkami i czosnkiem Kawa, kostka 70% 30d shred lev 2 5. Spory kawa貫k pieczonego indyka, ca豉 papryka
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 204
|
Bardzo dzi瘯uj za wszystkie rady
![]() apropo dodania bia趾a to w豉郾ie my郵a豉m 瞠 mam go wystarczaj帷o, ale na szcz窷cie cz這wiek uczy si ca貫 篡cie ![]() oto m鎩 dzisiejszy jad這spis (kolacja przede mn): 好iadanie: 2 kawa趾i chleba, szynka, warzywa, 造磬a ziaren dyni II 郾iadanie: pomara鎍za, serek owocowy homogenizowany 0% t Obiad: sa豉tka z kurczakiem, 造磬 ziaren s這necznika i 造瞠czk jogomajo Podwieczorek: jogurt naturalny z kilkoma orzechami w這skimi i 2 suszonymi morelami Kolacja: jajecznica z 2 jaj z szynk i pomidorem Wrzuc jeszcze moje planowane posi趾i na jutro, zd捫 nanie嗆 poprawki w razie czego. Z g鏎y dzi瘯i, kobietki! 好iadanie: owsianka z serkiem homo, po p馧 造瞠czki kakao i wi鏎k闚 kokosowych, 2 suszone morele II 郾iadanie: jab趾o, 4x wasa z kolusiem, szynk i warzywami Obiad: sa豉tka z kurczakiem, serem feta (30g) i ziarnami s這necznika- sa豉tka tak jak dzisiaj z racji tego 瞠 musze zje嗆 szybko sa豉t Podwieczorek: gar嗆 orzech闚 w這skich Kolacja: serek wiejski z rzodkiewk i cebulk i jak?
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza R:
( zastanawia貫m si czy zbytnio nie poszala貫m z tymi "przek御kami" ![]() ale dopiero teraz wygl康a mi to na pe軟 redukcj) Po przebudzeniu: ciep豉 woda z 造瞠czk miodu i sokiem z cytryny 好iadanie: jajecznica z rukol i prawdziw wiejsk kie豚as ![]() + kromka 篡tniego razowca posmarowana avocado + 4 pomidory ki軼iowe + jab趾o II 好iadanie: owsianka na mleku 1,5% z bananem, bor闚kami, DOMOWEJ ROBOTY mas貫m orzechowym (bez dodatku cukru, soli czy oleju) Popo逝dniowa przek御ka: zupa pomidorowa z tortellini ze szpinakiem, kulkami mozzarelli i listkami bazylii + 2 jab趾a Obiadokolacja: b璠zie sa豉tka ( szpinak, pomidory, czerwona papryka, kasza jaglana ugotowana na sypko, grillowane pol璠wiczki drobiowe, sos jogurtowo-cytrynowy) Przek御ka przed snem: planuj ma陰 misk chudego twarogu z tu鎍zykiem w bulionie (!), czerwon fasol i szczypiorkiem ![]() + do picia: woda, inka z magnezem, czarna herbata z cytryn, lipa, melisa, koktajl owocowo-pietruszkowy ze spirulin (jest hardcor |
|
|
|
#1297 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 20
|
hej. chcia豉bym wstapi do waszego klubu .
od dzi chcia豉bym zacza . nie mam poj璚ia o 瘸dnych produktach kt鏎e mog豉bym kupi , kt鏎e pomog造 by mi w odchudzaniu . kto pomo瞠?? . albo ustalenie jakiej diety . |
|
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 76
|
Zn闚 (po raz drugi w 篡ciu) postanowi豉m przej嗆 na diet, a raczej na zdrowe od篡wianie. Chcia豉bym zrzuci 3 kg.
Wczoraj: 9:00 jogurt owocowy i bu趾a pszenna (na diet przesz豉m wczoraj, wi璚 musz najpierw zje嗆 zapasy) 12:00 banan i bu趾a pe軟oziarnista z ziarnami 17:00 kasza j璚zmienna duszona z warzywami (cukinia, papryka, 鈍ie瞠 pomidory, cebula, czosnek, koperek) na bazie z roso逝 w pomidorach 19:00 dwie grzanki z powid豉mi Dzi: 7:00 grzanka z powid豉mi i jogurt owocowy 11:40 bu貫czka pe軟oziarnista z 簑rawin 16:00 pieczona po堯wka papryki faszerowana wczorajsz kasz z warzywami 18:00 jab趾o 19:30 dwie kanapki grahama serkiem z krowiego i koziego mleka z powid豉mi Codziennie pij jedn kaw z mlekiem i cukrem, poza tym: herbata zielona z pomara鎍z, mi皻a, woda mineralna, herbata owocowa pomara鎍zowo-cytrynowa, melisa z pomara鎍z. Uwielbiam pomara鎍ze w ka盥ej postaci ![]() Problem w tym, 瞠 posi趾i przygotowuj tylko dla siebie jednej. Wczoraj otworzy豉m s這ik z powid豉mi, wi璚 musz je zje嗆, zanim sple郾iej. Mam otwarty serek, wi璚 musz go zje嗆. Je郵i dzi otworz szynk, to w efekcie nie zjem w ca這軼i ani powide, ani serka, ani szynki:/ W ostatnim czasie jad豉m za du穎 przek御ek (chips闚, ciastek, pistacji) i pi豉m za du穎 s這dkich napoi. Postanowi豉m, 瞠 to, co zrobi w pierwszej kolejno軼i, to je w豉郾ie wyklucz z diety. Co s康zicie o reszcie? Edytowane przez ekspresjah Czas edycji: 2013-10-15 o 18:21 |
|
|
|
#1299 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 92
|
Witam wszystkich
![]() Aktualnie chcia豉bym utrzyma wag i od篡wiaj帷 si zdrowo. Niestety mam problem.. Studiuj zaocznie na kierunku technicznym i mam zaj璚ia sob+nd od rana do wieczora. Maksymalna przerwa trwa 30 minut. Opr鏂z 郾iadania musz co ze sob wzi望. Przed odchudzaniem szli鄉y zawsze do McDonald i kupowali鄉y na szybko jakie kanapki. Niestety teraz nie wiem co mam ze sob zabiera opr鏂z kanapek z ciemnego pieczywa oraz jakiego owocu, poniewa samo to mi nie wystarcza... Mo瞠 macie jakie sposoby i przepisy na takie dni? |
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 177
|
Hej ho.
Ostatnio zn闚 mnie tu jako mniej, ale to ze wzgl璠u na (w kolejno軼i): chorob, wyjazd za granic, rozpocz璚ie roku akademickiego i ogarnianie wszystkich obowi您k闚. ![]() W tym czasie razem z moim cia貫m dosz豉m do wniosku, 瞠 nie s逝膨 mi bardzo intensywne treningi (typu Killer albo Insanity, wszelkie HIITy)- zamiast dostawa kopa, nast瘼nego dnia czuj si po nich zm璚zona, jako dziwnie obola豉, bez energii. Totalna odwrotno嗆 tego, co rzekomo powinny dawa 獞iczenia. Natomiast l瞠jsze 獞iczenia (Shred Jillian,wszelkie treningi Mel B, pilatesy, cardio o 鈔edniej intensywno軼i, itp.) pozytywnie mnie nastrajaj, odpr篹aj po ca造m dniu na uczelni. A chce si ruszy ty貫k i co zrobi. ![]() Wczorajsze i dzisiejsze jad這. R/U I pudding ry穎wy (z br您owego ry簑) na mleku z cukrem trzcinowym, pra穎nymi jab趾ami z cynamonem i p豉tkami migda堯w II 2 kromki chleba graham: 1 z serkiem czosnkowym, 2 z mas貫m, pol璠wic sopock i papryk (uczelnia) III 2 kromki chleba graham z serkiem czosnkowym (otwar豉m go i musz zje嗆 ), og鏎kiem sa豉t lodow, salaterka sa豉tki jarzynowej z jogurtem i niewielk ilo軼i majonezu (uczelnia)IV du瘸 inka z mlekiem, nektaryna, tost z mas貫m orzechowym i czekolad (wiem, znowu chleb, ale tak mi si tosta zachcia這 z mas貫m orzechowym... )Yoga Meltdown level 1 Jillian Michaels (35 minut) V ros馧 z kury z mi瘰kiem z pa趾i kurczaka, gotowanymi warzywami (marchew, broku, fasolka szparagowa) i 篡tnim razowym makaronem BIO I tost Presleya- opieczone 2 kromki grahama z mas貫m orzechowym i bananem (na po這w doda豉m po這w czekoladki Merci), szklanka ciep貫go mleka II jogurt naturalny z p豉tkami orkiszowymi, otr瑿ami i pestkami s這necznika, nektarynka III w徠r鏏ka drobiowa, podsma瘸ne na patelni ziemniaki, groszek z marchewk z mas貫m 30 day Shred level 1 Jillian Michaels (25 minut) + 10 minut rozci庵ania IV kromka chleba graham z mas貫m zio這wym i sadzonym jajkiem, ~100g twarogu z czosnkiem i kechupem, pomidor, marchewki i papryka do pochrupania (mia造 by 2 jaja, ale twaro瞠k jutro by豚y ju niezdatny do spo篡cia, wi璚 zamieni豉m jedno jajo na niego w豉郾ie )Co tam u Was, mi貫 Panie? (nie mam czasu za bardzo nadrabia zaleg這軼i, chlip chlip...)
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - g鏎a 21.03.2013 - d馧 + wyci庵i Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2013-10-15 o 20:19 |
|
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 59
|
P
(ze ja sie da豉m wci庵nac w to ED kiedys) 郾iadanie -4 kromki chleba pszenno-篡tni - ponad 造瞠czka miodu takiego mega gestego nie lubie p造nnego - 造磬a philadelphia milka - delma/ sa豉t/ 2 plastry delikatesowej z kurczat / og鏎ek kiszony. pomidor/ szczypiorek - delma/sa豉ta/ 2 plastry wedliny / pomidor/ cebula - jajecznica z 2 jajek z dymk 2 郾iadanie ( szko豉) - porcja bigosu -jab趾o ligol takie big 400 g xd Obiad (na mie軼ie) -kapu郾iak na 瞠berkach, udkach, kie豚asie i co popadnie z ziemniakami - duze bitki wieprzowe (nie dobre ,ale zjad豉m) z sosem i gasz gryczana z jakim t逝szczem i cebulk Podwieczorek (nic bym tu nie jad豉bo mnie brzuch bola ,ale mama kupi豉 jab趾a again) -big jab趾o ok 400 g Kolacja -jajecznica na dymce z 2 jaj -2 kanapki z sa豉t/ wedlin x2/ og鏎kiem/ pomidorem/ cebulk PO : Jab趾o i 2 kostki czekolady |
|
|
|
#1302 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
U.
Wszelkie opinie mile widziane, zw豉szcza odno郾ie kolacji. ^^' I jogurt naturalny z musli tropikalnym, pa貫czkami b這nnika (co w stylu "Zdrowy B這nnik"), suszon 簑rawin, nektarynk; kromka chleba razowego z serkiem pomidorowym, sa豉t, plastrem pol璠wicy sopockiej, kie趾ami broku逝; kawa zbo穎wa z kostk cukru na mleku 0.5% w mi璠zyczasie jab趾o i sok z cytrus闚 i trawy cytrynowej (?) - ok. 250 ml II kanapka (2 kromki chleba razowego, serek pomidorowy, pomidorek, li嗆 sa豉ty, kawa貫k sera ple郾iowego) III 1/2 woreczka ry簑 preparowanego; nieca貫 2 sznycle drobiowe sma穎ne w papirusie; 2 og鏎ki konserwowe; kubek soku (te cytrusy i trawa) IV kisiel owocowy z autorskim dodatkiem rodzynek i suszonego daktyla ![]() V melisa; sa豉tka z puszki tu鎍zyka w sosie w豉snym, szczypioru, pomidork闚, 造瞠czki pestek dyni; 2 nieco mniejsze kromki chleba razowego z twaro磬iem z zio豉mi i kie趾ami broku逝 |
|
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 914
|
Cytat:
sama cz瘰to tak jadam tylko dodaje do tego tu鎍zyka oleju lnianego/oliwy ze wg na brak t逝szczu ![]() a co do jad這spisu to bardzo w豉snie rzuca mi si w oczy brak zdrowych t逝szczy
|
|
#1304 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 79
|
Cytat:
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
Cytat:
ok, doda豉m w徠r鏏ki duszonej z jab趾ami do kolacji. jak wog鏊e w徠robka stoi z bia趾iem? bo wiem 瞠 ma sporo 瞠laza ale te 幢e wp造wa na nieporz康any cholesterol
|
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 413
|
od dawna 郵edz forum i czas najwy窺zy z niego skorzysta
![]() M鎩 jad這spis: I: owsianka na mleku z 簑rawin i odrobin cukru II: jogurt naturalny zmiksowany z bananem, kiwi i gruszk III: bu趾a grahamka z twarogiem i miodem IV: ciasteczka belvita 1 op. V: obiad (niestety wypada jako ostatni gdy nie ma sensu gotowa obiadu dwa razy - dla mnie i dla m篹a jak wr鏂i z pracy) zwykle niet逝ste mi瘰o z ziemniakami lub w formie tarty + warzywa zasadniczo 4 pierwsze posi趾i s codziennie takie same, czasem zmieniaj si owoce w koktajlu lub dodatki do bu趾i natomiast ostatni posi貫k niemal codziennie inny domy郵am si opinii o ciastkach - musz jednak mie jak捷 przyjemno嗆 w 篡ciu ![]() 3 razy w tygodniu obiad jem na IV danie, p騧niej 1h intensywnych 獞icze fitness a ciasteczka zjadam p騧niej Co o tym my郵icie? |
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Wczorajsze U
I owsianka z serkiem, jab趾iem, orzechami w這skimi II Domowa du瘸 dro盥鄴wka z serem i migda豉mi III Nalesniki z paprykarzem pomidorowym z kaszj jaglan talerz kalafiorowej IV omlet owsiano-orzechowy z mas貫m migda這wym i malinami V 4 kanapki z domowego chleba z dyni z serem brie, gotowanym jajkiem, pomidorem i kie趾ami rzodkiewki
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Cytat:
A 這sosia jem minimum raz w tygodniu.
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Raczkowanie
|
c騜 - s這dycze to moja ogromna s豉bo嗆, kt鏎ej wcale nie chc ograniczy
![]() je郵i chodzi o t逝szcze - staram si je ogranicza i w takim codziennym jad這spisie mam ok 20g t逝szczu w pierwszych 4 posi趾ach a w ostatnim zale積ie od tego jaki akurat przepis wybior ale na pewno jest ich tam troch wi璚 s康z, 瞠 wcale nie jest ich ma這. Obecnie jestem w fazie stabilizacji (od p馧 roku) i tak mniej wi璚ej od tego czasu wygl康a moja dieta. O dziwo - wcale nic mi si nie znudzi這, zwyczajnie lubi to wszystko i przygotowanie tych wszystkich posi趾闚 nie zabiera du穎 czasu co do ciastek - wprowadzi豉m je jakie 3tyg temu, nie s one super zdrowe ale nie s r闚nie bez warto軼i a podsumowuj帷 dzienny bilans kalorii, bia貫k, t逝szcz闚 i w璕li wpasowuj si jako w moj diet. (posi趾i I-IV to w sumie ok 1100kcal w tym 190g w璕li, nieca貫 20g t逝szczu i 50g bia趾a) |
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 671
|
R:
I: jajecznica (3 jaja, 2 kabanosy, cukinia) sma穎na na oleju kokosowym; mandarynka. II: jogurt grecki (du篡, pe軟ot逝sty) z malinami i wi鏎kami kokosowymi. III: sa豉tka: peki雟ka, pomidor, papryka, cukinia, kurczak sma穎ny na ma郵e klarowanym (du瘸 pojedy鎍za pier). I jak?
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oliwy z oliwek u篡wam niemal codziennie do przygotowania obiadu |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie po co prosisz dziewczyny o rady skoro nie masz zamiaru ich stosowa? jesz bardzo ma這 t逝szczu, o wiele za ma這
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
prosz o rad bo wiem, 瞠 mog liczy na fachow pomoc
to znaczy, 瞠 mam od razu zacz望 je嗆 orzechy mimo, 瞠 ich nie lubi? Gdzie tu sens? zdecydowa豉m si na obci璚ie t逝szcz闚 bo by這 ich w mojej diecie zdecydowanie za du穎 natomiast za ma這 bia趾a (obecnie pracuj nad rze嬌 wi璚 bia趾o jest niezb璠ne) ale skoro teraz okazuje si, 瞠 t逝szczu jest za ma這 to chyba musz zrewidowa swoje pogl康y |
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie musisz je嗆 orzech闚 kt鏎ych nie lubisz, jest mn鏀two innych 廝鏚e dobrego t逝szczu. Co do samego jad這spisu, zrozumia豉m 瞠 jestem na U, czyli nie chcesz ani przyty ani schudn望. Na pierwszy rzut oka wygl康a ca趾iem ok, ale je郵i chcia豉by je嗆 zdrowiej to radz.. W 1 郾iadaniu zrezygnuj z bia貫go cukru, pos這d sobie owsiank czym innym np. miodem 2 郾iadanie - aha ju widz 瞠 tu jest sporo owoc闚, ten posi貫k nie jest warto軼iowy nie ma w nim ani bia趾a ani t逝szczu, wygl康a bardziej jak przek御ka, jak chcesz zje嗆 jaki nabia z owocami (rozumiem bo ka盥y ma swoje upodobania i przyzwyczajenia) si璕nij lepiej po serek homogenizowany lub zwyk造 twar鏬, dodaj np. wi鏎ki kokosowe (lubisz?) s 廝鏚貫m dobrego t逝szczu. Ale je郵i ten posi貫k nie jest przek御k tylko pe軟ym posi趾iem zjed co wi璚ej, mo瞠 jakie kanapki z serem/w璠lin i warzywami?placuszki? nie wiem co lubisz, piszesz, 瞠 ci庵le jesz to samo, ja te obracam si praktycznie ci庵le w鈔鏚 tych samych produkt闚, ale w zdrowym od篡wianiu najwa積iejsza jest r騜norodno嗆 Ok, czyli ju doczyta豉m przyjmuj 瞠 posi貫k 2 jest przek御k a posi貫k 3 ma by warto軼iowy, masz bu趾 z twarogiem czyli super, ale tu zn闚 na s這dko, czyli masz 4 z 5 posi趾闚 s這dkie, mo瞠 daj jakie warzywa? bo raz dziennie to troch ma這 Posi貫k 4 to wcale nie posi貫k, ciasteczka ok, raz na jaki czas ka盥y mo瞠, sama jem cz瘰to co s這dkiego, ale mo瞠 zr鏏 co sama, upiecz ciasteczka owsiane w weekend dodasz sobie wszystkie dodatki jakie lubisz i przez ca造 tydzie b璠ziesz mog豉 si zajada zdrowymi s這dko軼iami, czy jakie babeczki/muffinki/serniczki, jest tyle przepis闚 w sieci na zdrowe s這dko軼i, jak przyjrzysz si sk豉dowi tych ciastek to zobaczysz 瞠 maj sporo chemii, nie m闚i 瞠 masz ich nigdy nie dotyka ju, jedz sobie ale raz na jaki czas. No i posi貫k 5 jest super. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- No i zapomnia豉m dopisa, ciastka po 獞iczeniach to nie jest dobre rozwi您anie, po treningu trzeba zje嗆 co konkretnego.
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2013-10-16 o 14:43 |
|
|
|
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szczerze m闚i帷 ca造 czas uwa瘸豉m, 瞠 jogurt z owocami to bardzo dobry sk豉dnik na ma造 posi貫k ja mog豉bym wszystko je嗆 na s這dko, powstrzymuje mniej przed tym tylko m鎩 T, kt鏎y obiadu na s這dko sobie nie wyobra瘸 ![]() ciasteczka - oczywi軼ie sama r闚nie piek r騜ne i r騜niste, te belvita poda豉m 瞠by by這 豉twiej okre郵i dok豉dny sk豉d natomiast o ciastkach po 獞iczeniach s造sza豉m co zupe軟ie odwrotnego - trenerka zapewnia豉 mnie, 瞠 po intensywnym wysi趾u fizycznym cukry proste s najlepsze na regeneracj ![]() bardzo dzi瘯uj za pomoc - wezm to pod uwag i postaram si zmieni chocia po cz窷ci jad這spis |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mo瞠 Ty nie do ko鎍a zrozumia豉, sytuacja wygl康a tak, 瞠 OD RAZU po 獞iczeniach jemy cukry proste np. banan (NIE! ciastko) a po oko這 max godzinie pe軟y warto軼iowy posi貫k bia趾o+ w璕le, gdy nie b璠ziesz jad豉 po 獞iczeniach Tw鎩 wysi貫k p鎩dzie na marne.
|
|
#1319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli o 22giej mam je嗆 pe軟y posi貫k? Czy to aby nie jest za p騧no? |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wa積e kt鏎a jest godzina, po 獞iczeniach trzeba zje嗆.
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

? Du穎 chcesz zrzuci?
;
)

105 --> 102,4
--> 75 kg 

Natomiast l瞠jsze 獞iczenia (Shred Jillian,wszelkie treningi Mel B, pilatesy, cardio o 鈔edniej intensywno軼i, itp.) pozytywnie mnie nastrajaj, odpr篹aj po ca造m dniu na uczelni. A chce si ruszy ty貫k i co zrobi.