|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Przepraszam za podwojny post ale cos sie popsulo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Dzień dobry
a my od 5 nie śpimy :ziewa: chyba powinnam Bączka zapakować do wózka i szybko ewakuować się na spacer.. żeby się zdrzemną, w przeciwnym razie za parę chwil będę miała meksyk ![]() wczorajsza nocka zapowiadała się pięknie, Mały zjadł kolację o 20.20 odłożony do łóżeczka powiercił się troszkę i pięknie zasnął. Niestety o 23.30 obudził się z okropnym płaczem, wzięłam go na ręce i nosiłam.. ku mojemu zdziwieniu puścił kilka głośnych bączków. Potem przystawiłam do piersi, żeby się uspokoił i dossał się jak mały głodomorek. Po tej akcji Myślałam, że nocka będzie kiepska.. ale jak zasnął ok 24 tak spał do 5 rano szkoda tylko, że już później wszelkie zabiegi nie pomogły żeby zasnął |
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka super! Sofia obudzila sie o 21, 1,4 i o7 zjadla przez sen i dalej spi. Rok temu nie uwierzylabym, ze bede sie cieszyc z pobudek co 3h
![]() Nobotak jak znajde przepis tesciowwj na zupke to napisze bo juz rok jej nie robilam i nie pamietam dokladnie. Co do dyskusji o ubraniach. Do mnie osobiscie przemawia idea recyklingu ale jesli kogos stac to super
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Orientuje się ktoś czy można złożyć wniosek o to drugie pół roku macierzynskiego na cały okres a potem go cofnąć/zmniejszyc? Nie wiem czy wnioskować o całe pół roku czy o 8 tyg, potem o kolejne i kolejne..
Chociaż wątpie zebym nie chciała siedzieć całego roku... |
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3345
cynamonkowe story ... wyspałayśmy się!!!!!!!! |
|
|
|
#1296 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Cytat:
biedne te cynamonki i namęczą się strasznie
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby ta goraczka nie zwiastowala niczego zlego Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powiem Ci na 100% jak jest w kp, ale wszystko można cofnąć.
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
na 14 dni przed planowanym powrotem sklada się wniosek o skrócenie i do roboty
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci mi się zepsuły! Już od miesiąca przesypiaja całą noc od 22 do 6-7 a od paru dni im się odwidzialo...szał był wczoraj jak majka obudziła się o 2 a potem o 6
Powiedziałam jej że pragnę jej przypomnieć że nie jest już 3 tygodniowym noworodkiem i w ogóle co to za cyrk. Niestety olala mnie sikiem prostym i wymogla jedzenie Oo widzę że była dyskusja o zyrafce. No dla mnie to też chyba gumowy kurczak byłby lepszy
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i masz dobre karty by zostac meczennica roku...chociaz ja sie chyba tez szykuje do tytulu - jak wczoraj ucieszylam sie, ze u nas nie tak zle, bo mimo wszystko mlody spi z tym cycem w buzi, a ja moge lezec w tym czasie, tak ta noc byla do niczego... no i cieszylam sie tez, ze mamy max 3 kupy na dzien, a tu prosze - juz dwie zaliczone... nie wiem, moze cos z nim znow nie tak? dzisiaj lekarz, postaram sie go wypytac...
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
siedzi i tylko gada blablablablablablablablaa , zabawke chwyci,podniesie i wyrzuca,zero zainteresowania,wyciągnęl am wszyyyyystkie zabawki (2 duuuże torby) i codziennie dostanie kilka nowych,coś musi ją zainteresować.. teraz ćwiczymy,zainteresowanie takie ,iż minuta to max(co sie ostyatnio cieszylam) i wyrzut w dal
|
|
|
|
#1303 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cynamonku nie znamy się, ale trzymam ogromne kciuki za Was rodziców żebyście dali radę i byli dla siebie wsparciem i dla Adasia, oraz modlę się o zdrowie dla Maleństwa. Bardzo mocno wierzę w to, że już niedługo wejdziesz na wątek i napiszesz jak było na spacerku, co Adaś jadł na obiad i który ząbek mu wychodzi! ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Ancymonek mały hahaha
|
||
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Axella ale wyrzucanie zabawek to jest właśnie na tym etapie rozwoju. Sofia robi to samo. Podaje jej zabawke, ona bierze i rzuca. Za chwile ja podnosi i rzuca znow. i tak sie bawi. Dłużej niż minutę nic w rekach nie trzyma i ja nie widzę w tym nic niepokojącego, myślę, że to jak najbardziej normalne
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Przemek boski
![]() to jest sposób ![]() Moja opanowała ssanie smoczka do góry nogami, bo tak najczęściej go sobie wsadza ![]() ![]() ![]() Axella Zu na drugiej focie po prostu padłam. Artystka ![]() ![]() Nelcia modelka jak zawsze ![]() ![]() Trzymam cały czas kciuki za Adasia. Czytam na bieżąco co u nich.
|
#1306 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, my własnie po szczepieniu, mały bardziej płakal że ten syrop z rotawirusa sie skończył niż z samego ukłucia potem
dzielny ![]() waży 7,8 kg i mierzy 72 cm, kawał chłopa! wymodziłam skierowanie do logopedy, niech zajrzy mu do buzi i oceni czemu on ją tak otwiera ciągle i nie potrfai zamknąć a i nocka u nas była super, od dawien dawna spał od 20 do 4 i obudził się o 8 rano ![]() no i nasz też wyrzuca zabawki ale tylko jak siedzie w leżaczku i ma zabawę że ja podniosę Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-10-15 o 10:37 |
|
|
|
#1307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam: - zgnieciona duza kolorowa butelke, najlepiej z odrobina wody.... - chusteczke higieniczna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem dziś zoombie
|
|
|
#1309 |
|
Rozeznanie
|
Mój Leon jest jednym z najmłodszych dzieci na watku i uwielbiam czytać co Wasze dzieci wyprawiają bo wiem na co się przygotować i nie mogę się doczekać aż mój Mały zacznie robić to wszystko co Wasze ;-)
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja się cały czas zastanawiam nad żyrafką ... Od wczoraj Paulinka obgryza plastikowe klucze
![]() Dzisiaj w nocy obudziła się koło 1:30 kwękanie, dałam smoka i cisza. Wrociłam do łóżka i słyszę dziwny odgłos ... coś pomiędzy bąkiem a kupą, no to powrót, lampka nocna i patrzę w pieluchę - czysto. Oczywiście dziecko z bananem na twarzy. Mąż pyta czy czysto, a ja że tak, to śpimy dalej. P. powierciła się troszkę i następny odgłos już bardziej "pult". Mąż patrzy na mnie i pyta czy tym razem on ma sprawdzić, ja na to, że tak. Myślałam, że sprawdzi w łóżeczku, ale wyciągnął rozradowane dziecko na przewijak a tam kupa, mała wodnista kupa . Szybka zmiana pieluchy i do wyrka, całe szczęście zasnęła. Nie wiem co się stało, moje dziecko od ponad 3 miesięcy czy prawie 4 nie robiło kup w nocy, a ostatnio nawet miała z nimi problem. Mam nadzieję, że to jednorazowy taki wyskok, bo kupki to ja wolę w dzień ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
też nie mogłam się doczekać obrotów i co? Teraz mam problem ze spaniem, bo przecież jak się da, to dlaczego by się nie obracać
|
|
#1312 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
pepco mam za daleko
a ostatnio jak już się wybrałam to nic tam nie było ![]() ojjj komicznie to musiało wyglądać aż chciałam poprosić o filmik z monitoringu- puszczałabym to sobie w gorsze dni ![]() a dzisiaj moje biodro ma już wielkiego krwiaka ![]() myślałam, że nie wyjdzie bo wczoraj tylko spuchnięte było Cytat:
![]() Cytat:
to moje też wstaje o 5, czasem 6 tylko za nic w świecie nie chce już zasnąć ponownie.. musi zobaczyć, że mama wstała i się ogarnęła ![]() a później domaga się wożenia w wózku żeby móc dospać ![]() Cytat:
1.chyba nie umiałabym się z nim rozstać na noc.. bałabym się go położyć w innym pokoju teraz za każdym razem jak się orzebudzę, to muszę na niego popatrzeć.. 2. nie ma jeszcze swojego pokoiku dalej korzystamy z uroków garderoby i czekamy z urządzeniem pokoju dziecięcego ![]() Cytat:
Spryciarz Cytat:
![]() Cytat:
nagorszy ten personel Szkoda, że Adaś nie jest tam gdzie był Florek ![]() z pewnością ten koszmar skończyłby się szybciej... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my mieliśmy iść na szczepienie w zeszłą środę, ale zostałam na dłużej u rodziców więc idziemy jutro. Ciekawa jestem ile nasz waży. Może ma już z 7 kg
|
||||||||
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona jak rzuci to już nie podniesie.. ;p Teraz ważne pytanie : Co poza domem można robić z niemowlakiem? Nie mówię o spacerach bo to wiem.. Cos jest procz basenu i kina? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-10-15 o 12:25 |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez klarites Czas edycji: 2013-10-15 o 11:29 |
|
|
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. dba o ciebie 3. tez mam wrazenie, ze co jak co, ale niepotrzebnie te meki przechodza dzisiaj sie dowiem ile mlody wazy. na oko to ladnie przybral od wyjscia ze szpitala, ale cholera wie... no i ciekawam, czy lekarz pozwoli juz cos odstawic z lekow i jak tam serduszko... nieomieszkam spytac o zabki i gluten... ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
mlody kima mi na rekach przy cycu, a do lekarza trza isc... zal mi go budzic...
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie cenę
http://www.walmart.com/ip/Fisher-Pri...-Ball/22472414 A u nas jak mnie to wpienia. Polska=kraj bogatych ludzi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

ale jesli kogos stac to super

biedne te cynamonki i namęczą się strasznie

. Szybka zmiana pieluchy i do wyrka, całe szczęście zasnęła. Nie wiem co się stało, moje dziecko od ponad 3 miesięcy czy prawie 4 nie robiło kup w nocy, a ostatnio nawet miała z nimi problem. Mam nadzieję, że to jednorazowy taki wyskok, bo kupki to ja wolę w dzień 

nagorszy ten personel 
Ślub 27. X. 2012