Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 07:42   #1291
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Przepraszam za podwojny post ale cos sie popsulo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1381819202315.jpg (41,6 KB, 34 załadowań)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:42   #1292
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Dzień dobry
a my od 5 nie śpimy :ziewa:
chyba powinnam Bączka zapakować do wózka i szybko ewakuować się na spacer..
żeby się zdrzemną, w przeciwnym razie za parę chwil będę miała meksyk

wczorajsza nocka zapowiadała się pięknie, Mały zjadł kolację o 20.20
odłożony do łóżeczka powiercił się troszkę i pięknie zasnął.
Niestety o 23.30 obudził się z okropnym płaczem, wzięłam go na ręce i nosiłam.. ku mojemu zdziwieniu puścił kilka głośnych bączków.
Potem przystawiłam do piersi, żeby się uspokoił i dossał się jak mały głodomorek.
Po tej akcji Myślałam, że nocka będzie kiepska..
ale jak zasnął ok 24 tak spał do 5 rano
szkoda tylko, że już później wszelkie zabiegi nie pomogły żeby zasnął

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:43   #1293
Ashyshqa
Zakorzenienie

U nas nocka super! Sofia obudzila sie o 21, 1,4 i o7 zjadla przez sen i dalej spi. Rok temu nie uwierzylabym, ze bede sie cieszyc z pobudek co 3h

Nobotak jak znajde przepis tesciowwj na zupke to napisze bo juz rok jej nie robilam i nie pamietam dokladnie.

Co do dyskusji o ubraniach. Do mnie osobiscie przemawia idea recyklingu w dodatku w UK wszystkie sh to sklepy prowadzone przez fundacje wiec kasa idzie dla potrzebujacych. Inna sprawa, ze na kupno tylko nowych ubranek mnie nie stac ale jesli kogos stac to super
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:53   #1294
maarchewka
Zakorzenienie

Orientuje się ktoś czy można złożyć wniosek o to drugie pół roku macierzynskiego na cały okres a potem go cofnąć/zmniejszyc? Nie wiem czy wnioskować o całe pół roku czy o 8 tyg, potem o kolejne i kolejne..
Chociaż wątpie zebym nie chciała siedzieć całego roku...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 07:53   #1295
axella
Zakorzenienie

GG do axella

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3345
cynamonkowe story ...

wyspałayśmy się!!!!!!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:03   #1296
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

nie wiem dlaczego, ale przypomniała mi się cycolina z mydelka fa i rycze przed monitorem

Cytat:
ejjjj, powiedziałam tzowi, ze może młodej kupilibyśmy sophie...zobaczyl, pomilczał i mowi, ze lepszy będzie ten kurczak dla psów już widze jak Nela obgryza mu pazury http://www.twojezoo.pl/nobby-zabawka...cm-p-5418.html nie mogę przestać się smiac...

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny przekichane macie,jak wam się maleństwa budzą tak całą noc..moja spałakilka dni do 7 rano a teraz budzi się raz w nocy od dwoch dni...
zazdroszczę spania. ja od 3 w nocy robiłam za smoczek..

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Moj maz uwaza ze to moja wina i ze mam mu nie dawac cycka w nocy, zeby go przyzwyczaić ze w nocy sie nie je

ale ten twój mąż ma teorie. co niby masz robić?

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
cynamonkowe story ...

wyspałayśmy się!!!!!!!!
biedne te cynamonki i namęczą się strasznie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:03   #1297
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
cynamonkowe story ...

wyspałayśmy się!!!!!!!!
Och brak slow personel pierwsza klasa
oby ta goraczka nie zwiastowala niczego zlego

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Orientuje się ktoś czy można złożyć wniosek o to drugie pół roku macierzynskiego na cały okres a potem go cofnąć/zmniejszyc? Nie wiem czy wnioskować o całe pół roku czy o 8 tyg, potem o kolejne i kolejne..
Mozesz zawsze zrezygnowac nawet jak zlozysz na calosc

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 08:39   #1298
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powiem Ci na 100% jak jest w kp, ale wszystko można cofnąć.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:48   #1299
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie powiem Ci na 100% jak jest w kp, ale wszystko można cofnąć.
na 14 dni przed planowanym powrotem sklada się wniosek o skrócenie i do roboty

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:49   #1300
Aaś
Zakorzenienie

Dzieci mi się zepsuły! Już od miesiąca przesypiaja całą noc od 22 do 6-7 a od paru dni im się odwidzialo...szał był wczoraj jak majka obudziła się o 2 a potem o 6
Powiedziałam jej że pragnę jej przypomnieć że nie jest już 3 tygodniowym noworodkiem i w ogóle co to za cyrk. Niestety olala mnie sikiem prostym i wymogla jedzenie

Oo widzę że była dyskusja o zyrafce. No dla mnie to też chyba gumowy kurczak byłby lepszy chociaz moja kumpela to ma i jej syn jest w sophie zakochany
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:54   #1301
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
yyyy, ja Dodatkowo doszła bardzo niepokojąca rzecz - wyjec na spacerze, dziś 2 razy śmigałam z gołymi cyckami po ulicy, bo tylko tak dało się ją uspokoić, a w pobliżu nie było ustronnego miejsca.
to zostaniesz meczennica miesiaca i masz dobre karty by zostac meczennica roku...
chociaz ja sie chyba tez szykuje do tytulu - jak wczoraj ucieszylam sie, ze u nas nie tak zle, bo mimo wszystko mlody spi z tym cycem w buzi, a ja moge lezec w tym czasie, tak ta noc byla do niczego... i od 4tej juz w ogole byl koniec spania
no i cieszylam sie tez, ze mamy max 3 kupy na dzien, a tu prosze - juz dwie zaliczone... nie wiem, moze cos z nim znow nie tak? dzisiaj lekarz, postaram sie go wypytac...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 09:04   #1302
axella
Zakorzenienie

GG do axella

siedzi i tylko gada blablablablablablablablaa , zabawke chwyci,podniesie i wyrzuca,zero zainteresowania,wyciągnęl am wszyyyyystkie zabawki (2 duuuże torby) i codziennie dostanie kilka nowych,coś musi ją zainteresować.. teraz ćwiczymy,zainteresowanie takie ,iż minuta to max(co sie ostyatnio cieszylam) i wyrzut w dal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0007 (11).jpg (83,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0008 (9).jpg (88,2 KB, 41 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-15, 09:19   #1303
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Przecież to się w głowie nie mieści!! Personel a szczególnie lekarze powinni być wsparciem w takim momencie. I jeszcze się bezczelnie mają pretensje, że rodzice się ZA BARDZO dzieckiem interesują! Ciekawe czy ta mądralińska ma w ogóle dzieci i potrafi choć troszkę sobie wyobrazić co rodzice przechodzą. I jak tu mieć zaufanie do lekarzy! Powinni na tych swoich studiach mieć intensywny kurs z empatii Bezczelna baba @$#%&*%$!!
Cynamonku nie znamy się, ale trzymam ogromne kciuki za Was rodziców żebyście dali radę i byli dla siebie wsparciem i dla Adasia, oraz modlę się o zdrowie dla Maleństwa. Bardzo mocno wierzę w to, że już niedługo wejdziesz na wątek i napiszesz jak było na spacerku, co Adaś jadł na obiad i który ząbek mu wychodzi!

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
siedzi i tylko gada blablablablablablablablaa , zabawke chwyci,podniesie i wyrzuca,zero zainteresowania,wyciągnęl am wszyyyyystkie zabawki (2 duuuże torby) i codziennie dostanie kilka nowych,coś musi ją zainteresować.. teraz ćwiczymy,zainteresowanie takie ,iż minuta to max(co sie ostyatnio cieszylam) i wyrzut w dal
Drugie zdjęcie boskie!!! Ancymonek mały hahaha
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:19   #1304
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie piekne oczęta

Axella ale wyrzucanie zabawek to jest właśnie na tym etapie rozwoju. Sofia robi to samo. Podaje jej zabawke, ona bierze i rzuca. Za chwile ja podnosi i rzuca znow. i tak sie bawi. Dłużej niż minutę nic w rekach nie trzyma i ja nie widzę w tym nic niepokojącego, myślę, że to jak najbardziej normalne
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:35   #1305
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Przemek boski to jest sposób Moja opanowała ssanie smoczka do góry nogami, bo tak najczęściej go sobie wsadza

Axella Zu na drugiej focie po prostu padłam. Artystka

Nelcia modelka jak zawsze

Trzymam cały czas kciuki za Adasia. Czytam na bieżąco co u nich.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 09:36   #1306
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej, my własnie po szczepieniu, mały bardziej płakal że ten syrop z rotawirusa sie skończył niż z samego ukłucia potem dzielny
waży 7,8 kg i mierzy 72 cm, kawał chłopa!
wymodziłam skierowanie do logopedy, niech zajrzy mu do buzi i oceni czemu on ją tak otwiera ciągle i nie potrfai zamknąć
a i nocka u nas była super, od dawien dawna spał od 20 do 4 i obudził się o 8 rano
no i nasz też wyrzuca zabawki ale tylko jak siedzie w leżaczku i ma zabawę że ja podniosę

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2013-10-15 o 09:37
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:49   #1307
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

zazdroszczę spania. ja od 3 w nocy robiłam za smoczek..

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

ale ten twój mąż ma teorie. co niby masz robić?

biedne te cynamonki i namęczą się strasznie
On bedzie do Nikosia wstawal i dawal mu wode. Dzidiaj w nocy jak obudzil sie o 22.30 i dostal butle to stwierdxil ze idzie spac dalej. O 1.30 dalam mu cycka. A o 3 wode za ktora tez podziekowal, pogadal i zasnal

Cytat:

Polecam:
- zgnieciona duza kolorowa butelke, najlepiej z odrobina wody....
- chusteczke higieniczna
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:52   #1308
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzien dobryn widze powazne tematy byly roztrzasane
Diabli no to macie pogode wypas

Ja kupuje w lumpkach ale bardziej dla.siebie chyba dla tego ze nie.mam szczescia do perelek dzieciecych hehe a uwielbiam kupowac w sklepie ehhhh jedyne dzialy jakie odwiedzam to dzieciece hehh

Wstalam po 6 (( kto wymyslil szkole na 8 ????? No kto???? Jak ja uwiwlbiam spac z rana...

Odwolalam szczepienie bo M. Katar sie nie skonczyl , dalej chrobocze mu i dzisiaj lekarz ehhh

Moja Z. chodzi na 7,30

Jestem dziś zoombie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:55   #1309
NoBoTak
Rozeznanie

Mój Leon jest jednym z najmłodszych dzieci na watku i uwielbiam czytać co Wasze dzieci wyprawiają bo wiem na co się przygotować i nie mogę się doczekać aż mój Mały zacznie robić to wszystko co Wasze ;-)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:57   #1310
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Przecież to się w głowie nie mieści!! Personel a szczególnie lekarze powinni być wsparciem w takim momencie. I jeszcze się bezczelnie mają pretensje, że rodzice się ZA BARDZO dzieckiem interesują! Ciekawe czy ta mądralińska ma w ogóle dzieci i potrafi choć troszkę sobie wyobrazić co rodzice przechodzą. I jak tu mieć zaufanie do lekarzy! Powinni na tych swoich studiach mieć intensywny kurs z empatii Bezczelna baba @$#%&*%$!!
Cynamonku nie znamy się, ale trzymam ogromne kciuki za Was rodziców żebyście dali radę i byli dla siebie wsparciem i dla Adasia, oraz modlę się o zdrowie dla Maleństwa. Bardzo mocno wierzę w to, że już niedługo wejdziesz na wątek i napiszesz jak było na spacerku, co Adaś jadł na obiad i który ząbek mu wychodzi!
wlasnie, ja tez nie pojmuje tego podejscia lekarzy a wiem, ze mozna lepiej. no i jak jest uzaleznienie od morfiny, to sie przeprowadza fachowy odwyk, a nie zongluje dawkami
Stary 2013-10-15, 10:02   #1311
xal
Zakorzenienie

Ja się cały czas zastanawiam nad żyrafką ... Od wczoraj Paulinka obgryza plastikowe klucze
Dzisiaj w nocy obudziła się koło 1:30 kwękanie, dałam smoka i cisza. Wrociłam do łóżka i słyszę dziwny odgłos ... coś pomiędzy bąkiem a kupą, no to powrót, lampka nocna i patrzę w pieluchę - czysto. Oczywiście dziecko z bananem na twarzy. Mąż pyta czy czysto, a ja że tak, to śpimy dalej. P. powierciła się troszkę i następny odgłos już bardziej "pult". Mąż patrzy na mnie i pyta czy tym razem on ma sprawdzić, ja na to, że tak. Myślałam, że sprawdzi w łóżeczku, ale wyciągnął rozradowane dziecko na przewijak a tam kupa, mała wodnista kupa . Szybka zmiana pieluchy i do wyrka, całe szczęście zasnęła. Nie wiem co się stało, moje dziecko od ponad 3 miesięcy czy prawie 4 nie robiło kup w nocy, a ostatnio nawet miała z nimi problem. Mam nadzieję, że to jednorazowy taki wyskok, bo kupki to ja wolę w dzień

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Zamontuj na gumce
Cytat:
Mój Leon jest jednym z najmłodszych dzieci na watku i uwielbiam czytać co Wasze dzieci wyprawiają bo wiem na co się przygotować i nie mogę się doczekać aż mój Mały zacznie robić to wszystko co Wasze ;-)
kobieto, nie wiesz co mówisz też nie mogłam się doczekać obrotów i co? Teraz mam problem ze spaniem, bo przecież jak się da, to dlaczego by się nie obracać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:02   #1312
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
W pepco sa fajne za 6zł z groszami
pepco mam za daleko a ostatnio jak już się wybrałam to nic tam nie było

Cytat:
biedna...ale orzełek musial być konkretny [COLOR="Silver"]
ojjj komicznie to musiało wyglądać
aż chciałam poprosić o filmik z monitoringu- puszczałabym to sobie w gorsze dni

a dzisiaj moje biodro ma już wielkiego krwiaka
myślałam, że nie wyjdzie bo wczoraj tylko spuchnięte było

Cytat:
kolejna inspiracja prezentowa (gwiazdkowa?)
DINOZAUR JESTEM SZEFEM
http://allegro.pl/k-s-kids-dinozaur-...601384726.html fajnie nie?
fajneeee

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Barwineczek - moje dziecko też wcześnie wstaje... koło 4-5, nieraz 6. Ma godzinę aktywności a potem pada na godzinę, nieraz dwie. A w nocy już standardem się stało że budzi się co 2 godziny. Jak obudzi się po 3 godzinach to mi już mleko leci z piersi tak mnie wytrenowała
Wczoraj obudziła się o 2 i stwierdziła że już spać nie będzie i godzinę fikała. Potem pobudka o 4 i znowu brykanie.
o obudziła się, uciekam
co do pogrubionego
to moje też wstaje o 5, czasem 6
tylko za nic w świecie nie chce już zasnąć ponownie.. musi zobaczyć, że mama wstała i się ogarnęła
a później domaga się wożenia w wózku żeby móc dospać

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
w sumie jak po zmianie czasu nic się Młodemu nie poprzestawia w złą stronę to chyba zacznie sam w pokoju spać. a jak jest u Was? ja się ciągle boję że taki malutki, samotny, ze coś mu się stanie w nocy
!
W. śpi w naszej sypialni z dwóch powodów.
1.chyba nie umiałabym się z nim rozstać na noc.. bałabym się go położyć w innym pokoju teraz za każdym razem jak się orzebudzę, to muszę na niego popatrzeć..
2. nie ma jeszcze swojego pokoiku dalej korzystamy z uroków garderoby i czekamy z urządzeniem pokoju dziecięcego

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przepraszam za podwojny post ale cos sie popsulo

Spryciarz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U nas nocka super! Sofia obudzila sie o 21, 1,4 i o7 zjadla przez sen i dalej spi. Rok temu nie uwierzylabym, ze bede sie cieszyc z pobudek co 3h

Cytat:
nagorszy ten personel
Szkoda, że Adaś nie jest tam gdzie był Florek
z pewnością ten koszmar skończyłby się szybciej...

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dzieci mi się zepsuły! Już od miesiąca przesypiaja całą noc od 22 do 6-7 a od paru dni im się odwidzialo...szał był wczoraj jak majka obudziła się o 2 a potem o 6
Powiedziałam jej że pragnę jej przypomnieć że nie jest już 3 tygodniowym noworodkiem i w ogóle co to za cyrk. Niestety olala mnie sikiem prostym i wymogla jedzenie
nie dobijaj innych

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej, my własnie po szczepieniu, mały bardziej płakal że ten syrop z rotawirusa sie skończył niż z samego ukłucia potem dzielny
waży 7,8 kg i mierzy 72 cm, kawał chłopa!
wymodziłam skierowanie do logopedy, niech zajrzy mu do buzi i oceni czemu on ją tak otwiera ciągle i nie potrfai zamknąć
a i nocka u nas była super, od dawien dawna spał od 20 do 4 i obudził się o 8 rano
no i nasz też wyrzuca zabawki ale tylko jak siedzie w leżaczku i ma zabawę że ja podniosę
duży chłopak
my mieliśmy iść na szczepienie w zeszłą środę, ale zostałam na dłużej u rodziców więc idziemy jutro. Ciekawa jestem ile nasz waży. Może ma już z 7 kg

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:08   #1313
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
On bedzie do Nikosia wstawal i dawal mu wode. Dzidiaj w nocy jak obudzil sie o 22.30 i dostal butle to stwierdxil ze idzie spac dalej. O 1.30 dalam mu cycka. A o 3 wode za ktora tez podziekowal, pogadal i zasnal

Polecam:
- zgnieciona duza kolorowa butelke, najlepiej z odrobina wody....
- chusteczke higieniczna
Chusteczke zje

Ona jak rzuci to już nie podniesie.. ;p

Teraz ważne pytanie :
Co poza domem można robić z niemowlakiem?
Nie mówię o spacerach bo to wiem..
Cos jest procz basenu i kina?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-15, 10:19   #1314
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
kolejna inspiracja prezentowa (gwiazdkowa?)
DINOZAUR JESTEM SZEFEM
http://allegro.pl/k-s-kids-dinozaur-...601384726.html fajnie nie?
Właśnie w niedziele byli u nas znajomi i koleżanka mówiła, że na chrzciny to kupiła. Też mi się podoba. Chyba naciągnę dziadków na gwiazdkę żeby małej kupili.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-10-15 o 11:25
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:23   #1315
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Nie można zrezygnować jak się już napisze wniosek. Najlepiej napisz maila do ZUSu, odpowiedzą Ci szybko

Edytowane przez klarites
Czas edycji: 2013-10-15 o 10:29
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 10:25   #1316
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
1. ojjj komicznie to musiało wyglądać
aż chciałam poprosić o filmik z monitoringu- puszczałabym to sobie w gorsze dni

2. to moje też wstaje o 5, czasem 6
tylko za nic w świecie nie chce już zasnąć ponownie.. musi zobaczyć, że mama wstała i się ogarnęła
a później domaga się wożenia w wózku żeby móc dospać

3. nagorszy ten personel
Szkoda, że Adaś nie jest tam gdzie był Florek
z pewnością ten koszmar skończyłby się szybciej...
1.
2. dba o ciebie nam sie udalo o 7mej przy cycu troche pospac... znaczy mlody przykimal, a ja probowalam utrzymac moja dziwna pozycje - jak tylko sie ruszylam, to ten otwieral oczy jak laleczka chucky. a plecy i biodro bolaly...
3. tez mam wrazenie, ze co jak co, ale niepotrzebnie te meki przechodza lekarze powinni miec tam doswiadczenie! powinien byc odwyk, leki wspierajace to wszysko, srodek nasenny do pupy, masa przytulaskow od mamusi... u nas lekarze i pielegniarki ciagle powtarzali, jak wazne jest tulenie dziecka. bo ono czuje milosc mamusi i sie szybciej zbiera do kupy... dla mamusi! a morfine sie odstawia jak najszybciej i przechodzi na cos bezpieczniejszego.

dzisiaj sie dowiem ile mlody wazy. na oko to ladnie przybral od wyjscia ze szpitala, ale cholera wie... no i ciekawam, czy lekarz pozwoli juz cos odstawic z lekow i jak tam serduszko... nieomieszkam spytac o zabki i gluten...

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Oo widzę że była dyskusja o zyrafce. No dla mnie to też chyba gumowy kurczak byłby lepszy chociaz moja kumpela to ma i jej syn jest w sophie zakochany
marzenie te wasze noce, nawet jak uwazasz je za masakryczne
Stary 2013-10-15, 10:28   #1317
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Właśnie w niedziele byli u nas znajomi i koleżanka mówiła, że na chrzciny to kupiła. Też mi się podoba. Chyba naciągnę dziadków na gwiazdkę zęby małej kupili.
Dodalam do obserwowanych. Kupuje B-) za je bi ste!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-15, 10:36   #1318
cloche
Zakorzenienie

mlody kima mi na rekach przy cycu, a do lekarza trza isc... zal mi go budzic...
Stary 2013-10-15, 10:58   #1319
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 11:06   #1320
candace1
Zakorzenienie

Zobaczcie cenę
http://www.walmart.com/ip/Fisher-Pri...-Ball/22472414

A u nas jak mnie to wpienia. Polska=kraj bogatych ludzi
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości