|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale lepiej dmuchać na zimne i wszystko posprawdzać. Cytat:
A co to tego pomieszczenia sie, my jeszcze łóżeczka nie mamy rozłożonego, a juz jest ciężko ![]() Cytat:
Te papierki mam od weekendu. Ale jeszcze nie próbowałam. Dostałam od szwagierki. Ooooo własnie mi przypomniałaś o stelażu pod wanienkę! Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wczoraj poszłam spać o 20:30. Ze złości.... z bezsilności... i dodatkowo z silną zgagą. Oglądaliśmy piękne mieszkanie... fajna dzielnica, remont generalny zrobiony 3 lata wcześniej. Super standard! I prawie je mieliśmy. I co....... do właściciela mieszkania zadzwonili znajomi, i to im je wynajął ![]() Było mi tak strasznie przykro... z resztą nadal jest.... A studentki w moim mieszkaniu, nabiły... 31 metrów wody w ciągu 2 miesięcy ![]() Pisałyście o wynajmowaniu mieszkania, to aż mnie zmroziło...
![]() |
#1293 |
Zadomowienie
|
Nie mam w rodzinie innej ciężarnej ale gdybym miała kupiła był prezent taki pół na pół dla mamy i dziecka np pamiętnik na pierwsze lata życia dziecka, albo album do zdjeć maluszka.
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- W ogóle u nas ciemno buro i ponuro (królowa_nilu może potwierdzic zapewne ![]() ![]() królowa_nilu będziesz jutro na warsztatach świadoma mama??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zadomowienie
|
Hahha ja z terminem na 01.01.2014 pewnie tez
![]() 23Paula23 uwazaj na siebie, nie ma co sie forsowac, bo skutki moga byc rozne..... Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-11-20 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
miałam upiec ciasto ale mi się nie chcę . Mąż dziś na spotkaniu w warszawie więc pewnie koło 19 wróci . Może jednak upiekę ciasto trochę czas mi zleci .
Na dworze już powoli ciemno się robi ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz mi natomiast powiedział, że jak dobre ph to papierek będzie żółty, jeśli wody to niebieski, ale, że też może to być mocz w takim kolorze, albo cokolwiek innego, więc samemu raczej ciężko to określić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Lidka ja ostatnio jak na wagę wlazlam u lekarza,no to aż się przezegnalam, 800gram mniej, a dziec większy. Ale chyba to rezultat diety cukrzycowej. A wsio w porządku.
ANIOŁKU 4 posty Ci zostały do 10 tysięcy ![]()
![]() |
#1298 | ||
Rozeznanie
|
Superancka Malgorzata Socha nie ma czegos w tym stylu ?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Co do terminu porodu to my konczymy 34 tydz wiec od polowy grudnia moge rodzic i jezeli tak bedzie to super, jak dla mnie to moge rodzic 9 grudnia bo juz bedziemy w nowym domu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zadomowienie
|
Hej, witam się i ja- dziś kiepska noc do której odsypiałam do południa
![]() Z dobrych rzeczy mam już kurtkę (choć niezbyt powabna, ale 45 zł) i mój syn kilka ciuszków dostał. Dziś odrabiamy tamte zajęcia na SR, na których nas nie było (poród), więc zajrzę do Was w nocy lub już jutro Trzymam kciuki, jak ktoś jeszcze potrzebuje ![]()
#1300 |
Zakorzenienie
|
Ja mam już też dziś wszystkiego dosyć....a muszę zjeść obiad, przyszykować się do wyjścia i siedzieć 2h w SR
![]() Jakos tak mnie krocze ciagnie i prawe udo też obrywa, nie mam sił na nic już dziś ![]() Paula co za historia... ![]()
#1301 |
Zadomowienie
|
Hah a koszula w cekiny jest?? Bo ja tez miałam takowy plan wiec koszule zakupiłam
![]() ![]() Uprzejmie donoszę ze Dominik wazy juz 1780g i zaczyna pic z butelki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Wtajemniczenie
|
Sylwester... TŻ, ja, wino bezalkoholowe z Ikei... Mieszkamy na końcu świata, więc TŻ też pić nie może - w razie czego ktoś musi być zdolny do prowadzenia, a ja prawo jazdy robię już jakieś osiem lat
![]() Heh ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Piszecie że szaro i smutno, a ja mam piękną pogodę, słonko, jesienny wiaterek, złote liście wirują w powietrzu... Idę na spacerek! ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Oo, bardzo ładnie!
![]() |
#1303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1305 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Fajnie,że jesteś już w domku. Odpoczywaj! Trzeba wierzyć,że będzie dobrze i dzieciaczek jeszcze trochę posiedzi. Cytat:
Super! ![]() Jeszcze trochę i będzie 2 kg ![]()
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
No a ja siedze w przychodni i czekam az mojego TZta wybadaja na wszystkie strony ... A jak mi sie znudzi czekanie to mam biedronke pod nosem wiec moze sie przejde i te pieluszki zobacze bo kolo mnie ich nie bylo. Chociaz dalej zastanawiam sie czy taka paka to nie za duzo bedzie...
#1307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tak się martwiłam o zimę a będę chodzić w zeszłorocznym płaszczu fakt brzuch mi wystaję ale trudno ![]() Mam jeszcze kurtkę którą mama mi uszyła ale średnio w niej wyglądam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj pierwsza próba - 5 min i wypite 7ml bez spadków saturacji. Dzięki Dziewczyny za ciepłe słowa. Wiem ze dla Was 1780g to mało i ze niejestescie sobie w stanie wyobrazic opieki nad takim maleństwem ale zapewniam Was ze robi sie to tak samo jak przy donoszonym noworodku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
IWANTYOU moje to szybko zasypiały na początku a później jak załapały to wszyscy widzieli jaką byłam szczęśliwa. I też miałam krótko pokarm (stres i zmęczenie robią swoje) i na butelce bardzo szybko przybierały po 60 g średnio na dobę
![]() Aniołku ja to nawet nie siadam za kierownicę- bo mąż się boi że coś by się stało. Ale jakby była potrzeba że muszę to wtedy tak. A po za tym przy moim 158cm wzrostu to brzuszek przeszkadza a nogi za krótkie ![]()
#1312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyszła do nas dzisiaj rehabilitantka i stwierdziła ze nie ma co robic bo Domik ma lepsze napięcie mięśniowe niz niektóre donoszone noworodki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie rady związane z praniem w płynie/dozowaniem/wlewaniem do odpowiedniego pojemnika
![]() Na butelce/etykietce nie ma instrukcji użytkowania, jak by była, to bym takich głupich pytań nie zadawała ![]() Chyba będę musiała wypróbować oba sposoby i zobaczę co mi najbardziej odpowiada. ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja choć miałam USG (tylko takie zwykłe) na początku ciąży to lekarz mi i tak wyliczał termin z takiego kalendarza-kółeczka. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
Ma jeszcze czas
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- MILKA mój wg Om to 23 stycznia a wg usg to 10 luty ![]() ![]() ![]()
#1315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet takie kółeczko dostałam
![]()
#1319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
bella w poniedziałek mam wizytę .
U mnie mąż jak tylko usłyszał ,że mi się szyjka skraca to najlepiej by mnie zamknął w pokoju , żebym nigdzie nie wychodziła . Ogólnie teraz jeżdżę tylko z nim na zakupy . I mój mąż wolałby , żebym już sama nie jeździła nigdzie ale szkoda mi zrezygnować z SR . Ale jak śnieg spadnie to już na bank sama nie wsiądę jako kierowca . W tamtym roku w taki poślizg wpadłam , że chyba wszyscy słyszeli mój krzyk a ja modliłam się , żeby tylko w betonowy płot nie walnąć do tego jechałam męża samochodem . Stanęłam w poprzeg drogi z 2 cm od płotu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Ja w ogóle z om mam 17 styczeń z usg 18-19 styczeń . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.