![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koty - część VIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zadomowienie
|
Moja tez posikiwala w czasie rujek. To byl dopiero smród..kiedyś myślałam, że tylko kocury mają tak intensywny zapach moczu
Wysłane z mojego GT-S5301
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
A to nie jest tak, ze to niekoniecznie musialo byc widac miejsca, gdzie kot podsikuje, ale miejsca, gdzie najczesciej siada, ociera sie itd? W koncu koty nie myja sie po kazdym skozystaniu z kuwety (przynajmniej moje nie zawsze to robia), majtek nie nosza, wiec jak usiadzie - to zostanie slad widoczny wlasnie w takim uv?
Widzialam gdzies zjdecie pyszczka kociego podswietlonego uv i ... no mial na pyszczku drobinki... pewnie sie grzecznie myl wczesniej ![]() Czasem wole nie wiedziec, jak by wygladalo moje mieszkanie w uv. I jak wygladalyby moje koty. Tak bardzo lubie je calowac i spac z nimi (bo Leos spi z nami!!!) ![]() Mam pytanko: czy jak kocurek usiluje ekhm kopulowac z kocykiem, to moze to oznaczac gotowosc do ciachania?
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2014-02-06 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obejrzyj sobie odc. 3- w drugiej części jest mowa o świeżym moczu na pościeli ![]() Zastanawiam się-jeśli to nie ściema- jak oni tego nie wyczuli, choć wnsumie ja nawet nie wiem kiedy mój kitak sika. Widzę (i czuję ![]() ![]() Co do ciachania-najlepiej zapytać weta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Jaki ma groźny wzrok
![]() Cytat:
Można spełnić ![]() ![]() ![]() Jak o nie dbasz na co dzień? Jakiś specjalny szampon? Jakie masz szczotki/grzebienie? ![]() ![]() Cytat:
Ja- Miau. O- Miau?- taka zdziwiona. Ja- Tak, miau. Patrzy taka zdezorientowana, obraca tel. na wszystkie strony, po czym stwierdza: O- Nie, to hau. Ja- Nie, miau. Dalej tak patrzy w to zdjęcie , w końcu spojrzała na mnie, popukała palcem w czoło i mówi ze stanowczością: O- Hau.
![]() |
#1297 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki tylko temu jednemu szczepieniu przeszła nie za agresywnie panleuko. Trwała u niej przez tydzień a po 24h od pierwszych objawów zdecydowaliśmy się jechać do weta. Od razu zrobiliśmy test, dostała zastrzyki, 2 razy dziennie podawaliśmy jej kroplówkę sami + jezdziliśmy codziennie do weta na zastrzyki i kolejną kroplówkę. W połowie choroby trochę się pogorszyło, była gorączka, totalne osłabienie. Wet mówił, że była już dwoma łapami na tamtym świecie, ale fakt tej jednej szczepionki uratował ją. Mówił że jak kot raz już zachoruje na panleuko to ma w sobie przeciwciała, które rzekomo pobrane z krwi mogą uratować inne kotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziś jedziemy to dam znać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jeśli kot szczepiony regularnie i dobrze o niego dbasz to może go to nawet nie ruszyć. Moja Capri miała takie objawy: przeraźliwie dziwny zapach moczu (jak znasz zapach obecny swojego to na pewno poznasz), wymiociny śliną (najprawdopodobniej- bo białe były), ogólne osłabienie, gorączka, senność.. Choć moją rozpierała energia na początku choroby, a gdy się pogorszyło to była gorączka i osłabienie... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1298 |
KOTerator
|
A co z tamtym kotem, od którego przyniosłaś panleuko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
kitka mała 6 tyg miała, jeszcze nie szczepiona
![]() ![]() ale ona była dachowcem do adopcji, była z innymi kotkami, ale one nie chorowały, bo już były większe i po szczepieniach. Skąd tam się wzięła panleuko- nie wiem ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
btw. ja też jestem Monika ![]()
![]() |
#1301 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() U mnie też tamten kotek nie przeżył, ale to dłuższa historia, nie na panleuko odszedł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę zapeszać, ale moje stadko jeszcze nie chorowało, nie było żadnych problemów, sikania itd. I czasem tak sobie myślę, że to chyba nagroda za to, że uratowaliśmy życie tym sześciu maluchom.
![]() |
#1303 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Jak jadę do hodowli robić zdjęcia, to najpierw lecę umyć ręce, odganiając nogami ocierające się o mnie koty. Współczuję wolontariuszom i domom tymczasowym, bardzo łatwo mogą zarazić swoje koty jakimiś syfami, bo mają styczność z różnymi choróbskami. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
a podpowiedzcie mi czym mogę pokarmić moją Capri żeby nabrała apetytu?
Malla źle obliczyłam- urodzona 4.08, oddana 31.10... to 3 miesiące :P
Edytowane przez mikonada Czas edycji: 2014-02-07 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Nie depcze krokusów
|
Wydawanie nieszczepionych, zbyt młodych kociąt buduje złą opinię o hodowli. Nie zapłaciłabym za zaszczepionego, 3-miesięcznego kociaka z tamtej hodowli wiedząc, że pozbyli się kotka w taki nieczuły i nieodpowiedzialny sposób.
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1309 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
mikonada dostała kota za friko, ale gdybym ja miała kupić kota z tej hodowli, to nie zrobiłabym tego wiedząc, że pozbyli się kociaka jak zbędnego balastu. Hodowla to nie tylko gwarancja zdrowia, nauka kuwetowania i dobrych manier, to także miłość i zaangażowanie względem zwierzaczka. Moja kicia była wypieszczona i wycałowana. Widziałam, z jakim trudem hodowczyni ją oddawała, choć miała miot 7 kociąt (armagedon!) plus 3 dorosłe kocice. Często do mnie pisze i pyta o kicię, a także pisze o jej matce i cioteczce spodziewającej się kociąt. Hodowla to pierwszy Dom, a nie odchowalnia...
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Rozeznanie
|
Ja to bym się na hodowcę nie nadawała, jakbym miał oddać takie małe, śliczne, puchate...Matko wyłabym całą noc.
#1311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze oczywiście były odrobaczone, zaszczepić chyba nie zdążyli. Tak samo teraz kolejny kotek poszedł do nowego domu, bez szczepień, bo dom znalazł się w niecały tydzień od zabrania kota z ulicy. Na hodowlach się aż tak bardzo nie znam (jeśli chodzi o prawa, itp.), bo nie chciałam nigdy z niej kota. Ale związki znam, wiem, że jest przemnóstwo pseudohodowli i kanciarzy, bo stykam się z nimi bardzo często w pracy. I trzeba z tym walczyć. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
ale ja nie potrzebuje drapaka ![]() ![]() ![]() Chyba będzie kąpiel na dniach, bo jakieś takie umorusane te moje froterki. Łapy żółte (mamy teraz ciemny żwirek i się brudzą), futro zakurzone...
![]() |
#1313 |
Nie depcze krokusów
|
Został znaleziony z 6 rodzeństwa, miał 2 miesiące i był chory. On i jego siostra byli zdziczali. W DT przebywał 4 miesiące z kupą kotów. Ale to nic nie zmienia, bo ta fundacja zawsze oddaje zdrowe i oswojone koty, nawet te malutkie. Mają mało DT i mało kotów, głównie zajmują się sterylkami, a nie leczeniem i szukaniem domów, wybierają opiekunów bardzo rozważnie, często odmawiają ludziom.
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak oddać zaszczepionego i wysterylizowanego kota po kilku dniach od znalezienia? Nie wiedziałam, że jest to możliwe. Chyba, że trzymają koty u siebie dostatecznie długo, aby wszystko załatwić. Na to są pewnie potrzebne pieniądze, jak sądzę. Na Florki było kilka domów. Lepszych, gorszych. Akurat mieliśmy tą przewagę, że jesteśmy z tego samego miasta (i osiedla) co fundacja i DT. Przecież Florki były zdrowe i oswojone ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Kocia mama
|
Cytat:
Szczotkę mamy taką z trixie, szampon beaphar. Myjemy ich co ok 3 tygodnie, czasami częściej, bo wiadomo to persy, tam wejdą tu wejdą i kurz się za nimi ciągnie. Ale czasami też myjemy co miesiąc, to zależy. Kitek nie lubi niestety czesania... A najbardziej mu się pod paszkami kołtunki robią, tak to nie, takie pojedyncze. Pod paszkami ma zawsze troszeczkę wygoloną sierść żeby się kołtunki nie robiły. Czeszemy wtedy kiedy uda nam się go na to złapać :P A Filip lubi się czesać, ale jeszcze kołtunki mu się nie robią. W ogóle moje kotki mają bardzo piękną sierść, zawsze się vet zachwyca ![]() Ogólnie to ich sierść wynika z kwestii żywieniowej, dostają bardzo dobre jedzenie. ![]() ![]()
![]() |
#1316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pytanie jeśli twierdzicie, że kot był źle traktowany w hodowli- to co mam ją odrzucić? nawet jeśli byłby jakiś problem z to co miałabym z nią zrobić
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
no i przechwaliłam. Mąż mi napisał, że ktoś nasikał na podłogę
![]()
![]() |
#1318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ani Malla, ani nikt inny nie mówi, że masz kota oddać. Po prostu koty z hodowli oddaje się co najmniej po ukończeniu przez nie 12 tygodnia życia lub nawet starsze. Zaszczepione dwukrotnie i odrobaczone. Nawet jeżeli dostałaś kota za darmo to hodowca zachował się bardzo nieodpowiedzialnie wydając Ci kota za młodego i nie zaszczepionego. Ja podobnie jak Malla nie kupiłabym kota od hodowcy, który wydaje koty nie zaszczepione i za młode.
![]() |
#1319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.