|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Kucyk- nie zamartwoaj sie na zapas!
Szkoda dziecka ![]() Perse- to sie Artus rozkrecil z jedzeniem. ![]() A Tymon zaakceptowal sos pomidorowy! Dzisiaj 4 dzien i nic... kupsko ok [jak nie niego], skora ok. dziwne nie? niby taki alergen ![]() moje dziekco dziwne jest. jutro lub pojutrze jade z jablkiem, pozniej marchewka. Tymek zrobil ruchowy postep przez weekend, obraca sie z brzuszka na plecki. I probuje z plecow na brzuch. Troche odrwotna kolejnosc, ale coz... przywyklam, ze my jakos inaczej wszytsko mamy ![]() Drugi weekendowy sukces to samodizlene zasypianie na przedpoldniowa drzemke. Drzemki zalicza juz ponad tydzien, ale od pt sam usypia tzn z sowami- bo do nich gadaga, glosno najpierw, pozniej coraz ciszej az... milknie do tej poty zasypial przy cycku lub bujany na pilce. samotne zasypianie odkryte zostalo zupelnym przypadkiem.mamy tez sposb na spacer, ale to pozniej bo sie wlasnie budzi. ideeee.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-24 o 10:44 |
|
|
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
i w tym roku się co najmniej jednej doczeka Cytat:
edytte chamstwa "pana" ze sklepu nie będę komentować... jak się dziś czujesz? o której wizyta? mi moja noga coraz bardziej doskwiera wczoraj tż wywietrzył pościel, zmienił poszewki i pierwszą noc od kilku miesięcy spałam ciągiem do 6 bez pobudki ciężarówki do meldunku!
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i brawa za obroty ![]() Ja się cały czas martwię... Zmartwienie na zapas to moja specjalność - od zawsze tak miałam. Nawet jako dziecko siedziałam i się martwilam, zamiast się bawić :p A jak poszłam do szkoły to dopiero się zaczęło ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hue hue Tez tak mam. I to nie jest dobre. Najgorzej, ze po urodzenie dziecka martwisz sie bardziej niz w ciąży. Choc w ciąży byłam pewna, ze jak juz sie T szczęśliwie urodzi to wyluzuje. Myliłam sie bardzo ![]() T Obudził sie na 3minutowe cycolenie i odpadł. Ktos mi dziecko podmienil
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wszystko pójdzie dobrze
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, robie zamowienie w gemini i czy chce czy nie to mi ponad 400zl wychodzi.
:/ I podobnie co jakies 4-6 tygodni... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wow na co ty tyle wydajesz??
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek ja właśnie też przymierzam się do zakupu, tylko czekam na przelew z Zus. chciałabym w jednym zamówieniu kupić najpotrzebniejsze rzeczy na początek i już się boję ile to wyjdzie...
i tak się zastanawiam czy to na początek wystarczy(???): - chusteczki nawilżanie - alantan/ bepanthen/linomag/linoderm/ziaja maść pośladkowa - butelki antykolokowe Dr Brown i TT - Wit k i d w aerozolu -biały jeleń - paracetamol czopki - marimer baby - bobotic/ Delicol/ espumisan - probiotyki dicoflor - jałowe gaziki - tormentiol i clotrimazol - maść majerankowa - Octenisept "rurka antykolkowa " to Windii -mleka juz gotowego do spożycia RTF, pojemność 90 ml. - Maltan / Medeli- pure lan. -sól fizjologiczna physiomer baby- -probiotyk oprócz Dicofloru / Biogaia.. - toremental, listę to stworzyłam na podstawie waszych wypowiedzi. coś przegapiłam?
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-03-24 o 11:26 |
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym kropli "kolkowych " nie brała, moze twoje dziecko nie bedzie kolkowe.
W gemini możesz kupic tez waciki do mycia tyłka woda, ja tam kupuje baby ono- nam pasują bardziej niz rossmanowskie (i tańsze sa). Możesz sobie jedno po do testów wziąć moze tez Wam podpasuja. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:34 |
|
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Iza- waciki do pupy, gaziki, sól morska do nosa, filtry do Fridy, linomag, bepanthen, oilatum, smarowidlo do ciała (teraz cetaphil dla dzieci), wit D dla T i dla siebie, DHA (omegamed ), Actiferol, bialy jeleń do prania i mydlo, chyba tyle ze stałych rzeczy.
Linomagow zawsze kilka szt, bepantheny czesto 2, waciki 10 op i sie uzbiera... Teraz jeszcze filtr p/słoneczny dla Tymona i kaszki holle (na zaś-jak mnie na ekspozycje w koncu najdzie )Wczesniej bankrutowalam na kolkowe preparaty, na całe szczęście juz poszły kołki w zapomnienie ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Berbie, chusteczki nawilAne jakie chcesz? W gemini chyba zadnych sensownych nie ma Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:53 |
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się i ja
![]() I od razu z nowym pytaniem do Was - dlaczego w ciąży nie można podnosić rąk do góry? ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się z mdlosciami....
Edytte
|
#1305 | ||
|
Zakorzenienie
|
dawaaajjjj!!!!
No i brawa za: przekręty (fajnie brzmi )sos pomidorowy samodzielne zasypianie ![]() ![]() klask i:marzeniaaaaa.... Cytat:
Cytat:
ale chłop by chyba na zawał padł. więc się ograniczam. dziś kurier przyniósł 313 zł i wcale nie było tego tak dużo ![]() bałam się podać (aplikować) ![]() :brzyda l:...miałam podobną listę. te maści, maścioszki, kremy itp. 2/3 nie użyłam i oddałam koleżance. ale lista była zrealizowana
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wadera słyszałam kiedyś, że niby się łożysko może odkleić. dlatego nie można okien myć bo ręce wtedy w górze.
|
|
#1307 |
|
Konto usunięte
|
Kubek ja wczoraj kupiłam Artkowi 2 ciuchy, a dzisiaj na all już zbieram zamówienie za prawie 80 zł. Tylko czekam, aż TŻ da pozwolenie na zabawki, które nijak nie są potrzebne, ale mnie zachwycają
A nie wiem, jak stoimy z kasiorą Dzień bez zakupów dla Małego dniem straconym ![]() Berbie ja połowy tych rzeczy nie miałam i do dziś nie mam ![]() Maści majerankowej, tych wszystkich Tormentalów, Clotrimazolów. Mam tylko Bepanthen i w razie W próbki Sudocremu. Krople na kolki miałam przepisane przez lekarkę, a pierwszy Paracetamol kupiłam, jak Artek miał szczepienie. Z drugiej strony - lepiej mieć niż nie mieć i potem się martwić. Nie wiem, jak tam z dostępnością tych wszystkich rzeczy u Ciebie, ja w razie czego w ciągu pół godziny-godziny mogę mieć wszystko (pewnie trochę przepłacone). |
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45726212]
Maści majerankowej, tych wszystkich Tormentalów, Clotrimazolów. Mam tylko Bepanthen i w razie W próbki Sudocremu. Krople na kolki miałam przepisane przez lekarkę, a pierwszy Paracetamol kupiłam, jak Artek miał szczepienie. Z drugiej strony - lepiej mieć niż nie mieć i potem się martwić. Nie wiem, jak tam z dostępnością tych wszystkich rzeczy u Ciebie, ja w razie czego w ciągu pół godziny-godziny mogę mieć wszystko (pewnie trochę przepłacone).[/QUOTE] dzięki za opinię, zastanowię się nad tymi maściami. może kupię bepanthen i sudocrem i zobaczę jak będzie... nie mam pojęcia jak dostępność bo nigdy nie lupowałam takich rzeczy... wiem, że jak zostanę sama z małym w domu to do apteki nie mam blisko... ale od czego jest tż.
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45726212]Tylko czekam, aż TŻ da pozwolenie na zabawki, które nijak nie są potrzebne, ale mnie zachwycają
[/QUOTE]![]() jakie? które?jak kupisz bep. i sudo to masz dość jedną z poslizgiem, drugą z cynkiem.na bank dostaniesz coś w SR, potem może wyprawkę ze szpitala. a Krzyś może chcieć czegoś innego ![]() w G. zawsze możesz kliknąc.
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
anitka napisała że u nich bez zmian, czekają jeszcze na kilka wyników i jak będzie dobrze to popołudniu lub jutro wypiszą ich do domku.
|
#1311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W rossmanie do konca marca jest tez promo na wkladki laktacyjne- te babydream po 3,99 (choc ja sie osttanio znow z j&j przeprosilam, jednak je wole). A chusteczki tyłek Tymka lubi te z Auchan. Maja fajna cenę i bardzo dobry skład- za to ja je lubię Te z rossmana tez fajne, choc bardziej 'suche', skład z rossmanowksich chyba te różowe maja najlepszy. Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Pani- to nie dla Was sposob. To sposob na gondolowego Tymona. Brzuch Najpierw jedzie na pleckach, spi sobie lub gadamy sobie.. Jak zaczyna beczec jest brzuch i wtedy gada z nowym kocykiem (hipster z LM- tez mu sie te postaci podobają poodbnie jak sowy ) i szmatką z metkami. Jak juz sie nagada z nimi, przytula do nich glowe i znow spi.---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45726212]Kubek ja wczoraj kupiłam Artkowi 2 ciuchy, a dzisiaj na all już zbieram zamówienie za prawie 80 zł. Tylko czekam, aż TŻ da pozwolenie na zabawki, które nijak nie są potrzebne, ale mnie zachwycają A nie wiem, jak stoimy z kasiorą Dzień bez zakupów dla Małego dniem straconym ![]() Berbie ja połowy tych rzeczy nie miałam i do dziś nie mam ![]() Maści majerankowej, tych wszystkich Tormentalów, Clotrimazolów. .[/QUOTE] Jakie zabawki? I co na all kupiłaś? Taaa. Zakupy dzieciowe rządzą. ![]() Masz blisko apteki. Jak Berbie ma daleko to chyba warto kupic; masc majerankowa, tormental i clotrimazol to groszowa sprawa- każde z nich ok 2 zł. Wiecej w razie W na paliwo wyda. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-24 o 12:57 |
||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- chusteczek, tzn ze 2 paczki do szpitala, pod względem składu najlepiej wychodziły martetowe, z lidla i jeszcze jakichś, żadne pampersy i inne takie, wzięłabym waciki, żeby myć pupę zwykłą wodą, tylko akurat mi waciki z gemini kompletnie nie podpasowały, rozwalały się po zamoczeniu w wodzie, a miałam kilka paczek, więc kilka paczek różnych wacików na początek żeby sprawdzić. w ogóle niczego nie robić zapasów bo nie wiesz co podpasuje, a przez net zamówisz zawsze. - 1/2 rodzaje maści wystarczą - jak będziesz chodziła do SR to pewnie jakąś butelkę dostaniesz, chyba, że zależy Ci na tych konkretnych, jak będziesz kp to jedna jakaś awaryjna w zupełności wystarczy - kropelki na kolki nie będą Ci od razu potrzebne, a może i wcale - probiotyki chyba też nie od samego początku, ja dawałam tylko za radą pediatry przez jakiś czas, tak normalnie nie daję - podkreślone - nawet nie wiem co to - maść majerankową kupisz w razie czego wszędzie, choć to tanie to może akurat warto mieć - rurek też możesz nie potrzebować - mleko gotowe do spożycia niech ktoś Ci kupi dopiero po porodzie bo tam są na prawdę krótkie terminy ważności, często są w aptekach na zamówienie bo nie opłaca się tego trzymać i wywalac przeterminowanego ciągle (w moich osiedlowych aptekach nie było np.) u nas odwrotnie, nie mogę patrzeć na te waciki, wymęczyliśmy te kilka zamówionych paczek, ale nigdy więcej. nam dużo bardziej pasują właśnie z ross (ale tylko w promocji biorę), albo z tesco. |
|
|
|
|
#1313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie Auchanowskie są super ![]() ![]() ![]() hehhhh... wszystko przerabiałam... U nas nie działało... (dopiero przesiadka do parasolki trochę pomogła) szczerze GRATULUJĘ. wiem jaka to frajda spacery z ryczunem
|
|
|
#1315 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję. Niestety mam i u mnie chyba po prostu tak dużo jest kurzu Cytat:
opieprzyłabym, że się wpycha zanim się zapakowałaś i mogłaś przez pomyłkę nie zauważyć, że coś już położył. A wyzywanie od złodziei to chamówa w czystej postaci - skąd się tacy ludzie biorą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeeej jak czytam o tym gadaniu to się rozpływam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to mam nadzieję, że szybko będą w domu.
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Pani- Tymon czesto wyglada na spacerze jak Torress na ost zdj.
To w dzikie sowy to bambusowa mgiełka? Jak sie jakosc (praniowo) ma do tych pieluch bambusowych kieczmierscy? (Miałam 4 i wszystkie oprócz jednej trzymanej w "wyjściowej" torbie i używanej sporadycznie sie zeszmacily, jedna nawet porwalA U mnie w sklepiku "za rogiem" babka ma w leśne sowy, korci mnie strasznie, warto? ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Monika- ja te baby ono lubię bo nie sa tak sztywne i szorstkie jak z R. Sa cienkie (mi taka grubość pasi) i delikatne. Chyba ze to od partii zależy Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-24 o 14:01 |
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Przeglądam to forum i patrzę że gadacie sobie o swoich dzieciaczkach, a ja mam takie pytanie. Mój bobas kilka dni temu skończył 5 miesięcy, słyszałam że są nowe zalecenia żeby w tym wieku wprowadzać powoli gluten, nie za wcześnie! Dodam ,że bobcia karmię piersią. |
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz uważa, że to jeden z uroków ciąży
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek, jakość jest niebo a ziemia.. w ogóle nie można porównać (jestem bezkrytyczna wobec LM, ale nie miałam do tej pory żadnej skuchy - wszystko mimo częstego prania jest jak ze sklepu; czego o tetrówko-bambusie powiedzieć nie mogę). ale też materiał zgoła inny. jak masz możliwość to przed zakupem sobie macnij. ja mgiełkę sobie wyobrażałam jak... mgiełkę
a tu kawał drogiej materii. ale w przypadku Taliba-Histeriusza nie żałuję ani pół złotówki... Torrasa czasem (dla tych czasem warto żyć ) hipnotyzowały sówki Mam jeszcze bambusa z May lily i jakościowo lepiej niż Kieczmerscy (choć też rozmiar inny, bo kupiłam takie mini do buzi dla ulewacza).
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka to firma LM?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

tzn z sowami- bo do nich gadaga, glosno najpierw, pozniej coraz ciszej az... milknie 

na pewno wszystko pójdzie dobrze
. Przeprosiłam starałam się wytłumaczyć, że nie zrobiłam tego specjalnie. Masakra.

)

dziękuję. Niestety mam i u mnie chyba po prostu tak dużo jest kurzu
opieprzyłabym, że się wpycha zanim się zapakowałaś i mogłaś przez pomyłkę nie zauważyć, że coś już położył. A wyzywanie od złodziei to chamówa w czystej postaci - skąd się tacy ludzie biorą