Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 08:04   #1291
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Oluś

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta i Mamy

Sto Lat Kochany Śmieszku

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Vea wyglądasz slicznie.
Dziękuję bardzo
A Ty jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Boże, szukałam na All kurteczki dla Jula i licytuję kilka cudowności, z których żadna nie jest kurteczką...

Vea, pięknie wyglądasz w tej sukience Ja przy czerwonej idę w klasykę - kreska i mocne rzęsy i usta albo czerwone, albo neutralne.
Heh, przypomniałaś mi, ze trzeba sie za czymś rozejrzeć... tylko w jakim rozmiarze? Teraz ma 80 i Tescowe ciuszki powoli robią się za małe. Myślałam, żeby kupić tak 86/92 ale z kolei czy mi w lutym nie będzie toto za małe?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie wiem co z tym maciuchem. Bardzo dużo dziś śpi. Od rana wypił tylko 90ml mleka i totalnia odmawia jedzenia. Z uszu od dawna ma dużo wydzieliny i dopiero w październiku mamy laryngologa, ale jak uciskam mam uszy to nie płacze. Brzuszek miękki. Wyczulam pod palcami wszystkie cztery trójki i jedna przebita juz czwórkę.
Buzka cala obsypana kropeczkami malutkim i jak potowka czy uczulenie. Temperatury nie ma.

A dziś usmialam się na maksa.
Bawie się z nim i pokazuje mu: żabką, mama, maciek. I tak w kółko mu przedstawiam. Pytam gdzie jest żabką? Gdzie maciek a gdzie mama.
I zrobilam mu zamianę i pokazuje ba macka mowie żabką, pokazuje na mnie mowie Maciek, pokazuje na zabke i mowie mama.
A Maciej na to: " EE " ; " nieeeee" : "nenenene" i wresz ryk frustracja i złość ze mu takie głupoty opowiadam.
A może jednak pediatra? Kurcze, dziwne ma te objawy, takie niby do wszystkiego i do niczego nie pasujące... ja bym poszła

Aparat mały

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
super kieca

Cytat:
Kapalam maciucha dzisiaj i on co chwile wstaje w tej wannie i mowie mu: zasady BHP są nieubłaganie siadaj.
Siadaj
Siadaj
A Maciej stoi, patrzy na mnie i mówi: siadaj siadaj siadaj
Haha
Kurcze, tak czytam, jak Wasze maluchy gadają i zazdroszczę, bo mój poza mama i czasami tata wydaje bliżej niezidentyfikowane dźwięki - teraz na tapecie nene, dudu, i prrrrr...
W tym mama to lampa, mamaaaaa to ja, a tata rożnie, ale najczęściej zdjęcie/obraz/obrazek.
Rozumie już bardzo dużo, ale jakoś mówić do mnie nie chce - to znaczy chce, po swojemu, nawet kłuci się ze mną, ale słów wymawiać nie chce. Co ciekawe intonację kopiuje genialnie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
czarne buty, albo srebrne i srebra bizu
mocna kreska mocne usta i bedzie pieknie
napewno uda ci sie ladnie pomalowac, albo popros jakas kolezanke
Heh, nie będzie czasu, żeby ktoś mnie malował
Chyba znowu się zamknę w łazience i będę się uczyć pół dnia, jak namalować kreskę

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Nie wiem co tu pisalyscie caly dzien cos zalatwialam a na koncu zakupy. Kupilam sobie kurtke przejsciowa, 2 swetry i szal A Poli jedynie cudną opaske z gwiazdkami na impreze roczkowa (bedzie motyw przewodni gwiezdny, bo Pola to nasz mały gwiazdek ). W ogole nic nie moglam znalezc dla Poli, zadnej fajnej w miare cieplej ale nie puchatej kurtki, zadnej cieplej bluzy bez kaptura.. Chyba musze online sie porozgladac.
Ale fajny motyw

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
chcialam tylko napisac, ze we wtorek wyszlysmy ze szpitala i wszystko z Jula w porzadku...

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Oooo a w Netto ubranka sówkjowe i liskowe U nas hitem jest sówka z Ikei i sówki na scianie wiec moze choc apaszke kupimy.
Trzeba będzie się przejść

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 08:28   #1292
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Kurcze, tak czytam, jak Wasze maluchy gadają i zazdroszczę, bo mój poza mama i czasami tata wydaje bliżej niezidentyfikowane dźwięki - teraz na tapecie nene, dudu, i prrrrr...
W tym mama to lampa, mamaaaaa to ja, a tata rożnie, ale najczęściej zdjęcie/obraz/obrazek.
Rozumie już bardzo dużo, ale jakoś mówić do mnie nie chce - to znaczy chce, po swojemu, nawet kłuci się ze mną, ale słów wymawiać nie chce. Co ciekawe intonację kopiuje genialnie
Moja też prawie nic nie mówi, kilka slow raptem i to najprostszych i to tylko jak ma ochote. A intonacje tak samo kopiuje siwetnie

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Alku kochany sto lat!

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
chcialam tylko napisac, ze we wtorek wyszlysmy ze szpitala i wszystko z Jula w porzadku...
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 08:35   #1293
gorgulek
Zakorzenienie

Bajka, pytalas o genetyczne koslawienie stop. Nie do końca tak. Mój Małż koslawi, a Zuzia juz nie. Może przejdz sie do ortopedy? To do pewnego wieku jest fizjologiczne. Zuzia od tego roku dopiero nosi inne buty. Balerinki zawsze jak miała to kładła na okazje typu rozpoczęcie roku/dzień babci dziadka/święto jakieś w przedszkolu. Inaczej nie pozwalalam ani balerinek, ani japonek ani trampek. Wyjątkiem było jezioro/morze, wtedy mogła crocsy.

Co do szczepionek. Nie doczytalam artykułu, ale juz mnie nic nie zdziwi. Koncerny farmaceutyczne zrobią wszystko żeby na nas zarobić, często kosztem zdrowia.

Zjadlam śniadanie i IDE sprzątac

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Aha i od dziś w Tesco 30% rabatu na wszystkie ciuchy i akcesoria może komuś sie przyda

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Miłosz tez z tych co wszędzie wejda. Sam wchodzi do krzesełka Antilop (stoi przy sofie), wspina się po krzeselkach u Zuzi i staje na stoliku. Wszędzie kombinuje gdzie się wspiąć. Ostatnio wiesza się na uchwytach od szafek w kuchni i tak sobie wisi (jak na drazku ).
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 08:48   #1294
Isabell12
Zadomowienie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW

cześć dziewczyny
zawisły mi nad głową czarne chmury.
mały drugi tydzień wyje na zęby, ja od początku tygodnia jestem chora , mam zapalenie ucha i katar w prezencie od starszaka do tego tż chodzi do pracy na 1 zmianę i do 17h wszystko jest na mojej głowie. Szukam niani, pod koniec tamtego tygodnia była u mnie pierwsza kandydatka niby 6 lat doświadczenia a wg. mnie masakra , no tak mnie wkurzyła , to taka pani "rządząca"ale trzymałam fason do końca naszej rozmowy jednak lojalnie powiedziałam jej że nie będziemy współpracować. Teraz sama juz nie wiem w jakim wieku kobiety mam szukać .
mały odkrył nowość wspina się po wszystkim i staje gdzie się tylko da, nawet po szybie od drzwi balkonowych no i odkrył co to schody, już był u nas stolarz i robi nam zabezpieczenia .
i jak na złość prawie od początku ubiegłego tygodnia nie mieliśmy neta, dopiero dzisiaj jest także zaglądam do Was i siadam zapłacić fakturki.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Bajka, pytalas o genetyczne koslawienie stop. Nie do końca tak. Mój Małż koslawi, a Zuzia juz nie. Może przejdz sie do ortopedy? To do pewnego wieku jest fizjologiczne. Zuzia od tego roku dopiero nosi inne buty. Balerinki zawsze jak miała to kładła na okazje typu rozpoczęcie roku/dzień babci dziadka/święto jakieś w przedszkolu. Inaczej nie pozwalalam ani balerinek, ani japonek ani trampek. Wyjątkiem było jezioro/morze, wtedy mogła crocsy.

Co do szczepionek. Nie doczytalam artykułu, ale juz mnie nic nie zdziwi. Koncerny farmaceutyczne zrobią wszystko żeby na nas zarobić, często kosztem zdrowia.

Zjadlam śniadanie i IDE sprzątac

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Aha i od dziś w Tesco 30% rabatu na wszystkie ciuchy i akcesoria może komuś sie przyda [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

[/COLOR]Miłosz tez z tych co wszędzie wejda. Sam wchodzi do krzesełka Antilop (stoi przy sofie), wspina się po krzeselkach u Zuzi i staje na stoliku. Wszędzie kombinuje gdzie się wspiąć. Ostatnio wiesza się na uchwytach od szafek w kuchni i tak sobie wisi (jak na drazku ).

dobrze wiedzieć, też przydało by się kupić jakąś cieplejszą bluzę kluskowi

noooo to mój Piotruś może przybić pionę z Miłoszem, robi dokładnie to samo , testuje szafki kuchenne i drzwi od lodówki
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 08:56   #1295
vea7
Zakorzenienie

Na dobry dzień
https://www.facebook.com/video.php?v=359317124232057

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-25, 08:58   #1296
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Aha po tych szczepieniach MMR chyba częściej występują powikłania, w sensie gorączka czy cos w tym stylu i dlatego tak dużo osób poleca Priorix.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Może i lepiej żyć w niewiedzy. Juz kasowac nie będę.
podobno tak , częściej niż po priorixie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

To jeszcze raz. Ile kosztuje priorix?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
u nas ok. 120 zł

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
U nas szczepią Priorixem.
Co do niewiedzy to powiem Ci szczerze, że słyszałam o pobieraniu tkanek z abortowanych dzieci ale n ie do końca chciałam w to wierzyć. A jednak to prawda
straszne

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-09-25 o 08:59
Stary 2014-09-25, 09:02   #1297
tassia
Zakorzenienie

A ja jestem po powrocie od pediatry i IDE się powiesić;(

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 09:04   #1298
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2014-09-25, 09:05   #1299
teacherka
Zakorzenienie

Tassia, co z Maciusiem? nie mów tak :baty:
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 09:05   #1300
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2014-09-25, 09:07   #1301
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
co z Maciusiem?

dziekujemy za zyczenia

wlasnie w tchibo faja kolekcja dziecieca, kombinezony i kurtki ze spodniami zimowe,

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 09:09   #1302
Isabell12
Zadomowienie

dirty- ten grafik Twój to jakaś masakra
vea- jaka ty laska jesteś , super kiecka
Stary 2014-09-25, 09:09   #1303
ladanseuse14
Zakorzenienie

Tassiu co tam Ci prdiatra powiedzial?

My rowniez po wizycie, ja L4, Lulu w domu i obie chorujemy...
Stary 2014-09-25, 09:14   #1304
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
co z Maciusiem?

dziekujemy za zyczenia

wlasnie w tchibo faja kolekcja dziecieca, kombinezony i kurtki ze spodniami zimowe,
no trzeba się za czymś rozglądać bo lato wróci dopiero za rok zastanawiałam się czy lepiej kupić kombinezon czy kurteczkę,
bardziej obstawiałam kurtkę ale w sumie kombinezon też fajny szczególnie na zimowe spacery
Stary 2014-09-25, 09:17   #1305
tassia
Zakorzenienie

Ja myślę ze najlepszy zestaw to kombinezon dwuczęściowy choć nie mam żadnych doświadczeń to może mamy doświadczone pod powiedzą

[/RIGHT]
Stary 2014-09-25, 09:17   #1306
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
świetne
Cytat:
co jest?
Stary 2014-09-25, 09:17   #1307
tassia
Zakorzenienie

Nic wrócił temat autyzmu u pediatry i żyć mi się odechcialo.

[/RIGHT]
Stary 2014-09-25, 09:19   #1308
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę ze najlepszy zestaw to kombinezon dwuczęściowy choć nie mam żadnych doświadczeń to może mamy doświadczone pod powiedzą
dla mnie, a raczej dla Kamila najlepszy był jednoczęściowy Jeszcze nie wiem co kupię Emilce

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
głupia pediatra na jakiej podstawie...
Stary 2014-09-25, 09:20   #1309
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
co z Maciusiem?

dziekujemy za zyczenia

loola a kupowałaś już coś z tchibo, jak tam z jakością?
Stary 2014-09-25, 09:24   #1310
teacherka
Zakorzenienie

Isabel, my mamy body i dres z Tchibo i są rewelacyjne.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Tassia, ochłoń. nie wierzę. Zreszta jesteś chyba większym specjalistą w tym zakresie niż pediatra...
Stary 2014-09-25, 09:25   #1311
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
skąd taka diagnoza..............Mac iek? no w życiu....
Stary 2014-09-25, 09:26   #1312
ladanseuse14
Zakorzenienie

Tassiu prosze nie mow ze Ci sie zyc odniechcialo.. poza tym na jakiej niby podstawirle moze ona to stwierdzic..m
Stary 2014-09-25, 09:30   #1313
tassia
Zakorzenienie

Ciuchy z tchibo są idealne. Jakość najlepsza z ubrań jakie mam zaraz na równi z benetonem. Jedyny plus dla macka ale minus dla niektórych dzieci to ze są wąskie. Wiec jak dziecko jest pulpecikowate (to komplement) to może się nie zmiescic

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Dziewczyny wiem ze mam większą wiedzę od pediatry w tym zakresie. Ale po tym jak w grudniu zasiano we mnie ziarno niepewności to teraz każdy tekst rozwiała mnie na łopatki. Zaczynam się trzasc jak galareta .

[/RIGHT]
Stary 2014-09-25, 09:32   #1314
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Isabel, my mamy body i dres z Tchibo i są rewelacyjne.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Tassia, ochłoń. nie wierzę. Zreszta jesteś chyba większym specjalistą w tym zakresie niż pediatra...
dzięki, widzę fajne rzeczy ma to tchibo

kurcze nie wiem co się dzieje , mały nie chce mi w ogóle spać ostatnio w dzień np. teraz położyłam go niecałe pół godziny i już nie śpi, ledwie do Was zajrzałam a on już na nogach, nie wiem o co chodzi
nawet śniadania spokojnego nie będzie
Stary 2014-09-25, 09:38   #1315
tassia
Zakorzenienie

Tym razem usłyszała
1. Proszę nie dopuścić żeby się choroba rozwinęła bo to egzemplarz dziecka któremu nie mogę podać antybiotyków.

Pytam dlaczego?

A ona do mnie: zna pani teorie zagrzybienia organizmu u dzieci ze spektrum autyzmu?

2. ( ale to aż śmieszne jest) on zawsze taki ruchliwy?
Mowie: tak, 90% czasu
Ona: omega 3 dla dzieci z nadpobudliwości a psychoruchowa

[/RIGHT]
Stary 2014-09-25, 09:38   #1316
teacherka
Zakorzenienie

Hihi, też chciałam napisać że z Tchibo najlepsze ale się powstrzymałam. Wzory jak dla mnie średnio ciekawe, ale jakości absolutnie nic nie można zarzucić. I potwierdzam to, co pisze Tassia - bardzo wąskie są ich ubranka, Zuzka chudzinka to nam to pasuje.

Tassiu, więc spróbuj na spokojnie pogadać ze specjalistą żeby rozwiał obawy pani pediatry. CO konkretnie ma Maćkowi do zarzucenia?
Stary 2014-09-25, 09:39   #1317
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Ciuchy z tchibo są idealne. Jakość najlepsza z ubrań jakie mam zaraz na równi z benetonem. Jedyny plus dla macka ale minus dla niektórych dzieci to ze są wąskie. Wiec jak dziecko jest pulpecikowate (to komplement) to może się nie zmiescic

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Dziewczyny wiem ze mam większą wiedzę od pediatry w tym zakresie. Ale po tym jak w grudniu zasiano we mnie ziarno niepewności to teraz każdy tekst rozwiała mnie na łopatki. Zaczynam się trzasc jak galareta .
tasia, spokojnie, sama oceń realnie sytuację - to niemożliwe!!!!- zdecydowanie jesteś w tym lepsza od pediatry, ale wierzyć mi się nie chce, na tyle ile znam z forum Maciusia i z tego jak ty go opisujesz że taka choroba może go dotyczyć............. no w życiu, powtarzam się
a pediatra to kurczę też powinna się trochę zastanowić a nie wydawać takie "wyroki" i wpędzać matkę w czarną rozpacz
Stary 2014-09-25, 09:43   #1318
vea7
Zakorzenienie

tassia, skoro masz większą wiedzą (a raczej masz, bo rzadko który
pediatra jest w temacie), to nie przejmuj się pediatrą, a jeśli mimo wszystko ziarnko niepewności jest, to może po prostu przejdź się z Mackiem do specjalisty. Jesteś "ze środowiska", więc na pewno znasz kogoś, komu zaufasz w tej kwestii - ja bym się umówiła do kogoś, kto jest w moim pojęciu specjalistą.
Dostaniesz wiarygodną diagnozę i przestaniesz się martwić

A co poza tym na badaniu?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Tym razem usłyszała
1. Proszę nie dopuścić żeby się choroba rozwinęła bo to egzemplarz dziecka któremu nie mogę podać antybiotyków.

Pytam dlaczego?

A ona do mnie: zna pani teorie zagrzybienia organizmu u dzieci ze spektrum autyzmu?

Doczytałam... antybiotyk bez badań? Omega 3 na nadpobudliwość (matko, musiałabym Jaśka wiadrem chyba poić)?

Hmm... rozważałaś zmianę pediatry, czy to po prostu lekarz, do którego był termin?

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-25, 09:45   #1319
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Tym razem usłyszała

Pytam dlaczego?

normalnie aż nie wiem jak to skomentować
Stary 2014-09-25, 09:47   #1320
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
to ta sama pediatra?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
loola a kupowałaś już coś z tchibo, jak tam z jakością?
smiem twierdzic ze lepsza niz z nexta

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości