|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Mako no na spacerku maly spal, a po powrocie do domu przy rozbieraniu sie wybudzil i do 18.30 nie spal. Teraz przysnal, ale niedlugo kapiel i jedzenie
![]() Kule b.ladne, kolorek tez
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Hej dziewczyny
Wybaczcie mi moja nieobecność, ale trochę odzwyczaiłam się od komputera w ostatnim tygodniu, po tym, jak dopadł mnie jakiś wirus jelitówki Z tydzień temu całą noc i dzień męczyłam się z . Już miałam na IP jechać, bo bałam się odwodnienia, ale samo się jakoś uspokoiło. Nikomu nie życzę takich przejść, zwłaszcza w ciąży. Osłabiło mnie to, bo praktycznie nic nie jadłam i kilka dni dochodziłam do siebie. Nie miałam więc siły na komputer. Teraz już jest wszystko w porządku, Mała kopie w najlepsze, no i ja również wróciłam do żywych.Nie nadrobię co napisałyście, bo strasznie tego dużo Przeczytałam z 2 ostatnie strony. Mania szkoda mi Frania, że się tak z zatkanym noskiem męczy Kamel współczuję akcji z Nic przyjemnego. Mnie tak średnio co 3 godziny rwało przez dobę Co? Jagatka urodziła? GRATULACJE! Kiedy to się stało, bo jestem nie na bieżąco ![]() No i doczytałam, że Fantastka i Leany są w ciąży Super, gratuluję ![]() Zajrzałam też na pocztę. Fajne te Wasze dzieciaczki
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Mania
![]() Nuno dobrze że już dobrze że zdrowkiem ![]() Mam pytanie do dziewczyn którym puchly stopy- też was tak bolały kostki? Ją mam wrażenie jakbym skręciła kostkę, bo nie dosc ze kuchnię jedną stopa i nogą to jeszcze mnie boli naokoło kostki. A w ogóle to dalej robią jakies czyszczenie rur i znów cały dzień leci whisky z kranu. Nawet dziś prysznicz nie wzięłam bo sie brzydze. Puscilam trochę wody do wanny, i został na dnie taki szlam i piasek. Stwierdziłam że wolę sie nie myć niż nabawic jakiegoś syfu
|
#1294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! I jak się prowadziło wózeczek? Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję problemów z opuchlizną. Mierzysz ciśnienie? nuno - martwiłam się o Ciebie Dobrze, że wszytsko już dobrze. Nieźle Cię wymęczyło Po pobudce Herbiego nadal musiałam znosić jego marudzenie. Dobrze, że teście na kawę wpadli to go trochę zabawiali bo inaczej by mnie chyba do wariatkowa wywieźli Śpi od 19:30. Poprzestawiały mu się godziny (drugiej drzemki i kąpieli) ale mnie to nie przeszkadza, byleby przespał w nocy ładnie Idę spać bo jakoś mi nudno a małż w pracy Dobranoc |
|||
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Nuno dobrze, że jesteście całe i zdrowe
nienawidzę wymiotować, współczuję, że Cię przetargało... Ja miałam mniej więcej w tym tygodniu ciąży co Ty biegunkę i to był koszmar, a co dopiero wymioty.Ja też jakaś nieswoja jestem.... Idę się umyć i legnąć.
|
#1296 | ||
|
Raczkowanie
|
Ma.ko
Współczuję puchnięcia kostek. Pocieszające jest to, że jeszcze trochę się pomęczysz i po porodzie to minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1297 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję postępów córci![]() A w jakiej cenie teraz są te body z krótkim rękawem? I to są te 2 packi w woreczkach foliowych pakowane? Ja mam takich po 2 opak na 56, 62 i 68. Ale ja kupowałam dawno i z długim. Wszędzie mówią o bardzo złym działaniu soku i wyciągów z grejpfruta na leki. O innych cytrusach to chyba nie słyszałam ale mi zaszkodziły. Ja myślę, że też chodzi o to aby nie łączyć od razu i nie popijać takimi sokami i nie przegryzać cytrusami A ja od razu po 4 mandarynkach wzięłam tą tabl na tarczycę i jeszcze piąta mandarynkę od razu zjadłamCytat:
Cytat:
Ja słyszałam zawsze tylko o grejpfrucie i sokach.Cytat:
za grzeczniutkiego Synka![]() Cytat:
![]() U mnie zawsze lewa bardziej spuchnięta i na mnie nie działa pokrzywa ani takie zwykłe leki z apteki odwadniające. Ale Ty chyba i tak masz w miarę w normie to puchnięcie skoro możesz ubrać normalne skarpetki ze sklepu A tym bardziej stopki, u mnie odpadły każde skarpetki, stopki tym bardziej, po takiej chwili spędzonej w takich skarpetkach miałam wylewy bordowe plamy pod skórą. Nie mówiąc o tym, że wcinały się okrutnie i zostawało ogromne wgłębienie w miejscu gumki, także zamówiłam sobie bezuciskowe skarpetki przez internet i mam kilka z medycznego sklepu. Żadnych innych nie ubiorę.A na zgagę za radą Mani biorę Renie i bardzo szybko pomaga także też polecam, bo w ciąży wolno
|
|
#1298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nic nie wiem więcej o Jagatce, poza tym, że urodziła, wiecie coś więcej? Cytat:
A Ty może idź do lekarza jak Cię boli.
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu dzis taka cisza? No tak... Mania teraz zajeta Franiem i nie ma juz kto z rana sie witac
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1302 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Mierze ciśnienie - mam jak to stwierdziła położna w górnej granicy normy. Ale najkepsze ze stopy nie puchną mi jakoś strasznie. Są większe niż zwykle, ale jakoś fest, ale prawa bardziej niż lewa. Wieczorem nie widać kostki w prawej ![]() dobrze, że wpadli i zajęli się na chwilę Małym ![]() Cytat:
![]() jeszcze troszke dla mnie pierwszy był super mogłam robić wszystko, w II zaczęły się codzienne migreny, które przeszły pod koniec II i teraz w III też jest ciężko hehCytat:
Mój małż po zjedzeniu banana i wzięciu pyralginy wylądował na pogotowiu kiedyś. Okazało się, ze ma uczulenie na pyralgin, ale wtedy mysleliśmyn ze to reakcja na połączenie z bananem. Tak puchną mi ale nie jakoś tragicznie. SKarpetki się wrzynają troche, ale po dłuższym czasie jak je zdejmę noga wraca do siebie. Ty się dopiero masz a ja narzekam ![]() Wczoraj mi pomogły migdały na noc ![]() Cytat:
![]() biedna ![]() nie boli mnie aż tak, boli mnie wieczorem jak juz jest spuchnięta i jak dotykam. Jeśli bedzie gorzej to pójde do ogólnego ![]() Cytat:
![]() Wczoraj przez te braki wody mało piłam i w nocy bolała mnie głowa (mysle ze jakby z odwodnienia). Rano nie wytrzymałam i musiałąm wziąć apap. Położyłam się spać i wstałam po 4 godzinach ![]() na szczęście już jest lepiej. Z rana też mnie bolało spojenie i cały cół i myślałam, ze sie zacznie poród, ale po śnie przeszło ![]() A w ogóle to zaczynam dziś 38 tydzień
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko brawo za 38tc
czyli oficjalnie dzidziuś jest donoszony a mi dzisiaj głowa pęka
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja wlasnie spijam kawusie ![]() Nuno dobrze, ze sie odezwalas i ze juz lepiej wspolczuje tych dolegliwosci...Juliette maz prowadzil dumnie, mnie nawet do raczki nie dopuscil Oj tak mi na zgage rennie pomagal, nieraz calkowicie dzialal, a czasem lagodzil objawy ![]() Jagacia kochane jest juz od wczoraj z Kubusiem w domku. Zapewne jak sie ogarna to sie odezwie ![]() Jul hahaha ja z rana to dzis o 5 moglam napisac potem pospalam do 9 ![]() Mako no juz niedlugo! Dasz rade slonce wiem, ze coraz ciezej jest, ale jeszcze troszke gratuluje 38 tygodnia ![]() Ja najlepiej czulam sie chyba w trzecim trymestrze mialam mase energii. No nie liczac juz tych dni po terminie, bo wtedy to juz ledwo rade dawalam ![]() Jagodzia mnie tez glowa boli... ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Juliette hahaha ale mnie pozytywnie nakrecil ten filmik Bertus jest swietny nawet maz przybiegl ogladac i super kosze na smieci
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
I ja weszłam na maila
![]() Jul no Bertus przegenialny ale fajny śmiech korek
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zuzka ucina sobie drzemkę a ja wcinam biszkopty mam nadzieję, że prędko się nie obudzi ![]() Byliśmy wczoraj u ortopedy i wszystko super, jeszcze jedno usg ale pan doktor mówi, że ma bardzo ładne bioderka i mocne nogi więc na pewno nic nie wyjdzie ![]() Zastanawiam sie czy iść na spacer... trochę mi się nie chce szczerze mówiąc...
|
|
#1307 |
|
Konto usunięte
|
hej Wam
dawno mnie nie było byłam przedwczoraj u ginki. chłopak pięknie się rozwija, kopał jak szalony, serce pięknie biło . zapisała mi kolejne wizyty juz, na 30.12 na 13.01 na 10.02 i na 19.02. no i połówkowe 27.12 . dała skierowanie na WR na mocz i na morfo. no i dochodzi endo, byłam wczoraj. dostałam euthyrox, mam brac cały miesiac, 5.01 pójsc na tsh na ft3 i ft4 i 8.01 do endo na wizytę z wynikami. grafik napięty konkretnie
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodzia no tak, dziękuję
![]() Zeby to uczcic rano myslałam, ze bede rodzić haha. Mania czasem jest ciężko i mam dośc, a czasem jest taka chwile ze moge skakać hih good za wizyte u ortopedy ![]() ola ![]() Wrzuciłam na poczte nas w 38tyg jakbyscie miały ochote zobaczyc
|
#1309 |
|
Konto usunięte
|
a to my, koniec 19 tygodnia
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Ola ulalala naprawde napiety grafik
super, ze z malym wszystko gra ![]() God dobrze, ze z bioderkami wszystko ok my dzis idziemy na drugi spacerek na jak dlugo moge isc za drugim razem? Trzy dni werandowalismy, wczoraj bylam jakies 35 min. Dzis dluzej?---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Ola ale zgrabniutka jestes
|
#1312 | |
|
Konto usunięte
|
no i oby było w miarę zgrabnie pod koniec ciąży
![]() chociaż, nie przytyłam duzo, wiec zobaczymy... ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- no i oby było w miarę zgrabnie pod koniec ciąży ![]() chociaż, nie przytyłam duzo, wiec zobaczymy... ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
ale uwierzcie, właśnie jak na mnie to i tak juz nie jest taki najmniejszy ten brzuszek coś czuję, ze po połówkowym bd największy skok wzrostu tego brzuszka
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ciage zastanawiam sie jak rozwiazac sprawe wozka i spacerow. Teraz trzymamy wozek w domu, bo maz jest to znosi. Ale jak bede miala sama isc? Mieszkamy na drugim pietrze. Piwnica jest i tam jedne schodki sa. Ale ostatnio jakies wlamanie w bloku bylo do piwnicy i troche sie boje...jak to zrobic? Zniesc najpierw stelaz, potem gondole, a potem malego??? Tylko wtedy maly na ta chwilke jak bede znosic musialby zostac sam...no nie wiem
czy stelaz w piwnicy, a reszte w domu? No nie wiem moze macie jakies pomysly
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja dalej śpi a ja pranie wstawiłam
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Ok to dzis 45 minut
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama tarmolę wózek cały po schodach tyle, że mieszkam w domu no ale parę schodków mam
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
mania ja bede miałą ten sam problem. Mam zamiar trzymać stelarz w wózkowni, a gondole z małyn na górze. Póxniej pewnie cały wózek bedzie w piwnicy, bo nie dam rady tachać razem z dzieckiem na 4 piętro bez windy.
Mam o tyle dobrze, że na moim osiedlu pracuje mój tato więc jak bedzie w pobliżu to mi pomoze czasem
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż zrobić, że z czasem te nasze dzieci cięższe i jakoś musimy sobie radzić... też siłaczką nie jestem ale jakoś daję radę
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

23.06.2011
01.06.2013
Z tydzień temu całą noc i dzień męczyłam się z
. Już miałam na IP jechać, bo bałam się odwodnienia, ale samo się jakoś uspokoiło. Nikomu nie życzę takich przejść, zwłaszcza w ciąży. Osłabiło mnie to, bo praktycznie nic nie jadłam i kilka dni dochodziłam do siebie. Nie miałam więc siły na komputer. Teraz już jest wszystko w porządku, Mała kopie w najlepsze, no i ja również wróciłam do żywych.
Przeczytałam z 2 ostatnie strony. 
Super, gratuluję