![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
pozeczkowa bardzo się cieszę, że nie zostałaś bez dachu nad głową
![]() ![]() ![]() ![]() Jest jak jest, także staraj się dostrzegać pozytywne strony ![]() soldus widzisz, każda z nas ma jakieś ciuchowe marzenia ![]() ![]() martuszka zgadza się, zastoju nie ma ! Ja mam jutro na 9 zajęcia, ale biorę ze sobą torbę i idę na siłkę od razu po. To znaczy nie od razu. Najpierw skoczę do sklepu z bielizną, bo moja przyjaciółka przyszła dziś do mnie mega uradowana. Podnosi bluzkę a moim oczom ukazał się cud - taki jej Panie w tym sklepie stanik dobrały, że dziewczyna bezbiuściasta stała się seksbombą cycoliną. Także idę zerknąć co te Panie wymyślą z moim biustem. A potem na siłkę, bo to tuż obok. ![]() ![]() melonade no ale kilogram to przecież kosmetyczne poprawki.. nie czułaś się ze sobą dobrze przy tych 54 kg ? Mam nadzieję, że teraz jak będziesz chudła zaczniesz bardziej się doceniać ![]() Jestem bardzo ciekawa Twojego ważenia - bez presji ![]() Dzisiejszy jadłospis: 1. owsianka na mleku 1,5 % z bananem, truskawkami, orzechami, goji i łyżeczką stewii 2. 2 kromki pełnoziarnistego z pastą z suszonych pomidorów, fasoli z relishem jalapenos i pomidorem 3. zupa kapuściana + 2 wasa jak z drugiego śniadania 4. 2 jajka sadzone, kromka pełnoziarnistego z pastą + sałatka grecka (bez fety) 5. pieczona papryka faszerowana dzisiejszą pastą zmieszaną z warzywami + pół kostki pysznego świeżego twarogu Jutrzejszy jadłospis: 1. owsianka na mleku z bananem i kiwi, orzechami, migdałami i goji 2. 2 kromki pełnoziarnistego z bieluchem light, szynką z indyka, pomidorem, cebulką, oliwą 3. falafelki, "hummus" z białej fasoli, resztka pasty z suszonych pomidorów z dzisiaj, sałatka (sałata, papryka, cebula, pomidor, ogórek, oliwa z przyprawami) 4. mniejsza porcja obiadu 5. jajecznica na szynce z 2 jaj, 2 wasa z hummusem i warzywami I po siłowni druga połowa kostki twarogu z dzisiaj ![]()
Edytowane przez ciao_ewa Czas edycji: 2015-04-16 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Wtajemniczenie
|
Melonade przepraszam nie zauważyłam jak pisałaś że od maja wracasz, gdzieś musiało umknąć w tym gąszczu
![]() ![]() Ewa rozejrzyj się u siebie, to jest chyba dosyć powszechne, przynajmniej w Trójmieście ![]() ![]() ![]() pozeczkowa super że macie w końcu swój zakątek, urządzicie się po swojemu i bedzie na pewno miło i przytulnie ![]() ![]() ![]() Oooo rety! Odpisując posta przez ostatnie pół godziny oglądałam sobie zdjęcia sprzed lat i znalazłam fotki jak ważyłam 55kg- 5 lat temu. I to w bikini!!! Ja chcę to ciało!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
#1293 |
Wtajemniczenie
|
Panna: no to rzeczywiście trochę zmienia
![]() Martuszka: chowamy się po kątach ![]() Monte: o paaani, może jeszcze też zależy od tego, kiedy jest to kiedyś ![]() ![]() Ulcia: smoothiech, ten wyraz wywołał u mnie uśmiech ![]() ![]() ![]() ![]() Melonade: tak samo, jak można nie zauważać 30kg i w górę ![]() Ewa: no wiem, wiem, nie jestem wcale dumna z tego. Dzisiaj też przesadziłam z czasem pomiędzy obiadem a kolacją, ale pewnie zamaskował mi się głód trochę tym, że wypiłam kubek herbaty. Taka byłam zmęczona po uczelni, że nawet nie zauważyłam kiedy czas minął, a potem jeszcze musiałam wyskoczyć do sklepu i uzupełnić warzywa w lodówce, bo samo światło zostało ![]() Soldus: mi trochę smutno jak wyjdą owoce, ale w takim przypadku zawsze mam jakieś rodzynki awaryjne ;D jak ci w nowej pracy? ![]() pozeczkowa: dobrze, że masz plan jak ogarnąć ten domek ^^ dziewczyny, jak jestem na tej wytrząsarce, to ostatnio chwyciłam sobie ciężarki, ale na dobrą sprawę nie wiedziałam do końca co z nimi zrobić, możecie mi polecić jakieś ćwiczenia na łapy, żeby sobie pomachać te 10 min, kiedy mną trzęsie? i jadłyście może kalarepkę? macie na nią jakiś pomysł? kupiłam jedną na spróbowanie i teraz nie wiem czego się spodziewać ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- 16 kwietnia 2015 I (7:00): owsianka (2 łyż owsianych, 2 łyż orkiszowych, 1 łyż otrębów), łyżka orzechów włoskich, łyżka żurawiny, łyżeczka wiórków kokosowych, mleko sojowe waniliowe ~120ml II (10:30): sałatka: pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, rzodkiew biała, pomidor, kuskus III (12:00) sałatka jak w II *wypadło mi okienko, na którym miałam wrócić do domu i nie przygotowałam się z taką ilością jedzenia, jaką powinnam mieć* IV (14:30) sałatka z subwaya - pierś z kurczaka, sałata, oliwki, papryka zielona, papryczka jalapeno, cebula czerwona, pomidor, sos - musztarda miodowa (ale generalnie omijałam) V (21:40) dwie kromki własnego chleba cienko posmarowane delmą, dwa jajka na półtwardo, dwa pomidory, sałata Sen ok. 00:30, wody łącznie w ciągu dnia: ok. 1.5litra + kubek zielonej herbaty, kubek inki z mlekiem 2%
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2015-04-16 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj, jestem pewna, że jeśli teraz mi się uda schudnąć nawet do tych 57kg to będę o wiele bardziej zadowolona niż wtedy z tych 54. ![]() Ha, na pewno będzie wzrost od ostatniego ważenia, ale tragedii nie będzie, bo tak samo się mieszczę w te same ciuchy cały czas. ![]() Także fajerwerków nie będzie. ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() Też jestem póki co zadowolona, już chyba pogodziłam się z myślą, że wolę zrobić wszystko powoli, a skutecznie, niż się rzucać na ogromne zmiany, które się walą po tygodniu, bo coś mi wyskakuje (a niestety u mnie to tak już jest, że non stop mam jakieś przykre niespodzianki). Noo 55kg to już marzenie. ![]() Jeszcze trochę i będziesz mieć to swoje ciało!!! ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() Co do kalarepy to ja ją sobie po prostu obieram, kroję na plasterki i wcinam jako przekąskę zamiast chipsów. Nawet nie wiem czy coś szczególnego z niej można zrobić. ![]() Ma specyficzny smak.
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
Moja waga: 74,7kg myslalam ze bedzie troche mniej ale zawsze spadek do ostatniego tygodnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Wtajemniczenie
|
szklana małpa coś współpracować nie chciała, nie ma niespodzianki, jeszcze jeden tydzień, ale teraz to już na pewno się uda! już czuję tę dziewiąteczkę
![]() Mel: 100,6
![]() |
#1297 |
Wtajemniczenie
|
Szczurku to też prawda, rękawiczki kupowałam dobre kilka lat temu i pewnie nie były wtedy takie powszechne jak teraz
![]() Melonade tez mi się wydaje, że na nowo docenimy nasze niższe wagi jeśli się to zdobywa wysiłkiem własnych mięśni i treningiem samodyscypliny żywieniowej ![]() W ogóle to wczoraj kupiłam sobie 2 bluzeczki, takie dosyć luźne, w fajnych kolorach...przymierzałam się przed lustrem już w domu i stałam... MEGA niezadowolona! Nie wiem może to komiczne, ale właśnie wczoraj "obudziłam" się jakoś do krytycznego spoglądania na własną sylwetkę i zobaczyłam ile jeszcze przede mną pracy..ba..harówki, żeby zniknęło to co ma zniknąć. Później przebierałam spodnie i jak zobaczyłam swoje odbicie, to płakać mi się zachciało ![]() Ewa, guzik prawda- zmieniam to co mówiłam wcześniej, inaczej mi światło padło i MAM cellulit jak cholera, a nie tylko zbity tłuszcz wrr ![]() Moja waga dzisiaj 80,9 sukcesywnie do przodu ![]()
#1298 |
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj niewielki spadek : 81,9 , mało ale zawsze lepiej w dół niż w górę
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
90,0
Niby spadek od zeszłego tygodnia, ale wcale nie jestem zadowolona.
![]() |
#1301 | |||
Zadomowienie
|
Pozeczkowa cieszę się że znalazłaś sobie domek. Z tego co piszesz czeka Cię dużo pracy ale urządzisz sobie wszystko po swojemu. Zazdroszczę ogrodu, nieważne jak teraz wygląda, pomyśl o tym jak będzie wyglądał na wiosnę przyszłego roku. Dużo pracy to fakt, ale jaka będzie satysfakcja. Zrób zdjęcia teraz i porównasz sobie z tym co osiągniesz swoja ciężką z pewnością pracą. Fajnie się potem ogląda takie zdjęcia. Jak w tych programach TV. Trzymam kciuki, życzę żeby dobrze się mieszkało.
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- 62,5 ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Nie jest OK. Tylko co chwila wyskakuje mi reklama, która wyprowadza mnie z równowagi. Dlatego nigdy nie kupię tego produktu który tak nachalnie wciskają. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
@Malinko: 8 było i się zmyło
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kalarepkę lubię na surowo, po prostu pociachaną w plasterki, pochrupać ![]() Cytat:
![]() waga w górę?! 85,7 niby @, ale cholera, wzrostu się jednak nie spodziewałam... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() |
#1306 | ||
Zadomowienie
|
ale znowu będzie, a potem 7 ... i
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Zaczęłaś dawno bo gdyby nie Ty i Twój wątek to wszystkie byśmy się nie spotkały w tym miejscu ![]()
![]() |
#1307 |
Wtajemniczenie
|
Ehh dziewczyny, mówię wam, jak ja czasem nie ogarniam ludzi to brakuje słów. Mam teraz zajęcia z babką, która pracuje normalnie w lab analitycznym, drze paszczę na nas dosłownie o wszystko, nawet jak kompletnie nie można nikomu nic zarzucić. Dziś myślałam, że nie wytrzymam jak darła się po raz miliardowy jacy to studenci są nieuważni i gapowaci ... i sama rozlała siuśki z pojemnika na stół
![]() A w poprzednim tygodniu wylała krew z probówki. I kto tu jest gapowaty? ![]() Chwilę przerwy mam, wróciłam z uczelni, zjadłam właśnie II śniadanie, ogarnę zaraz w domu z grubsza i lecę na siłkę, popołudniu wpada pan żeby dokończyć szpachlowanie, zostanie tylko przeszlifować jutro (mam nadzieję, że szpachla na ścianach wyschnie) i będzie można malować wstępnie sufit. Mam ambitny plan na siłkę dziś ![]() ![]() ![]() ![]() AAA! bo tak pomyślałam, że może nie znacie i znajdziecie sobie kilka pomysłów tutaj na żarełko: http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...dospis_18.html - daję wam bezpośrednio do proponowanego jadłospisu przez Autorkę na kolejny tydzień ![]()
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2015-04-17 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Raczkowanie
|
83,5 kg - nadmiernie wierzyłam, ze po świętach nie przytyłam tylko zatrzymałam wodę bo doszło już do 87kg i chyba miałam racje....
![]() ![]()
#1309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy się będę ważyć co tydzień, może co dwa na początku ... Zobaczę jeszcze. Chcę wrócić do tabelki z pomiarami na pewno, więc się zmierzę i co miesiąc się będę mierzyć, a waga ... zobaczymy. ![]()
![]() |
#1310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Babką się nie przejmuj. Dzięki za link do bloga, nie znałam go. Ja lubię zaglądać tutaj: http://feed-me-better.blogspot.de/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
bez kija nie podchodz
|
Mel, no ja mam ten sam wzrost a waze kilka kg wiecej wiec wiesz
![]() moja waga : 85,4 ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo u mnie to jest 100% tłuszczu ![]()
![]() |
#1313 |
Wtajemniczenie
|
Saeki: nie przejmuję się w ogóle, zastanawiam się tylko skąd się tacy urywają ludzie
![]() ![]() dzięki za linka też ![]() MATKOBOSKO, dziewczęta, ja jutro rąk nie podniosę po tych hantelkach, słowo daję ![]() ![]() Siłka: 25min orbitrek, 20 min bieżnia (~6km/h), 10 min wytrząsara+hantle, rozciąganko podjęłam decyzję, że przedłużam karnet, koleżanka też to robi, więc nie mam w sumie nic do powiedzenia ![]()
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2015-04-17 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie dała rady biec przez 5 minut. ![]() ![]()
![]() |
#1315 |
Wtajemniczenie
|
Mel: do tej pory robiłam 1-2min (zależy od dnia) biegu wymiennie z dreptaniem, więc w sumie niewiele zmieniłam, poza tym że sprawdziłam ile dam radę przebiec
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1316 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam dzisiaj pojezdzic na rolkach ale sie kurde nie da. Glupia jakas ta pogoda, co chwile kropi deszcz, co chwile sie przejasnia i lodowaty wiatr. Wyskocze na ten bodyroll, a pozniej jak sie zmobilizuje to pocwicze cos w domku
![]() Szczurek to ja tak miałam ostatnio po pompkach ![]() ![]() pozeczkowa to staraj się patrzeć pozytywnie na sytuację: świetne dotlenienie, dużo ruchu (zgubisz pięknie kilogramy), samo zdrowie ![]() ![]() Melonade doczekasz się, doczekasz ![]() ![]()
#1317 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry !
Melduję wykonanie siłki ! 80 minut: 20 minut rozgrzewka na bieżni, 35 minut siłowe, 20 minut bieżnia, 5 minut rozciąganie ![]() ![]() Melduję również, że moje dzisiejsze falafele skradły mi serce <3 bardzo Wam polecam, szczególnie przepis z jadłonomii. monte niestety w mojej mieścinie według internetu nie ma tego rollera ![]() a to ja mam odwrotnie: w domu zazwyczaj bardziej mi się podoba po zakupach. Ale tylko pierwsze mierzenie. Potem już załamka, że ze wszystkim to źle wygląda, bo się nie układa, bo grubas ze mnie... hoho, może w przyszłym tygodniu 7 z przodu ? ![]() melonade no to pozostaje mi życzyć Ci jak najszybszego powrotu do 57 ![]() szczurku a widzisz zapomniałam Ci odpisać na te ćwiczenia na wytrząsarce. ale dobrze, że już masz ![]() ![]() ![]() Oooj, qchenne inspiracje to znamy na pamięć ![]() Nie przejmuj się wynikami na bieżni, bo i tak nie są złe w sumie. A ja np. na bieżni znacznie mniej przebiegam niż w terenie, bo się człowiek za bardzo skupia na tym bieganiu i odlicza czas. ![]() ![]() kasiunia gratki za spadek ! ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- która z Was pisała, że kupiła sobie czerwony eveline i że ją piekło po nim ? Skuszona tym, że faktycznie coś robi też dzisiaj nabyłam. Ale mnie nie piekło. Po prostu rozgrzewało... Może jesteś uczulona ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja najbardziej lubię z bananem, jagodami, cytryną/limonka i jarmuzem. Cytat:
ja chrupię na surowo. Muszę kupić, dziękuję za przypomnienie xx 98,3
![]() |
#1319 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam właśnie z tego bodyroll, dzisiaj sobie zafundowałam sesję 45min
![]() ![]() Ewa no szkoda, że nie masz takiego cuda u siebie, bo jakoś zobaczyłam dla siebie nadzieję na ten beznadziejny brzuchol, który jakoś nie chce się wciągać. Ja to bym mogła cos takiego mieć w domu, ale nie mam 20tyś. zeby zakupić ![]() Mam nadzieję na tę "7" z przodu za tydzień, byłoby cudownie, bo takiej wagi to nie widziałam u siebie od 1,5 roku ![]() ![]() ![]() Chciałam jeszcze poruszyć jeden temat. Dziewczyny, piszcie jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji ciała? Mam tu na myśli balsamy, żele wyszczuplające, peelingi itp. Może macie cos fajnego i sprawdzonego, co możecie polecić ![]() Ja na tę chwilę mam tak: - peeling Ziaja Multi Modeling- bardzo fajny jest ![]() - serum do biustu Evelyn Push Up (takie różowe opakowanie) - zwykły balsam do ciała Nivea Q10 ujędrniający
#1320 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A falafele z jadłonomii są najlepsze! ![]() Dzięki. ![]() Z jednej strony nie mogę się doczekać przedziału 52-59, a z drugiej zastanawiam się, czy to kiedykolwiek nastąpi ... ![]() Jakoś póki co mi się to wydaje nierealne. Ale powoli do przodu i nie poddajemy się!! ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.