Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVIII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-28, 18:53   #1291
juli_jka
now or never

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVIII

Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość
https://instagram.com/p/4eySZrxbrg/ LGS trochę mnie rozbawiło, że trzyma w dłoni etui na telefon, bez telefonu xD
jakbyś nei powiedziała, że tam nie ma telefonu, to bym nawet nie zauważyła
Stary 2015-06-28, 19:06   #1292
fableux
Zadomowienie

Taka mnie myśl naszła odnośnie Karoliny Baszak. Mało którą blogerkę/vlogerkę znamy tylko i wyłącznie z imienia i nazwiska, raczej posługują się ksywami/youtubowymi nazwami. Zastanawiam się, czy Karolina po ślubie zmieni nazwisko w swoim internetowym wcieleniu Jakoś nie wyobrażam sobie nazywać jej inaczej niż Karolina Baszak, tak to do niej pasuje i przylgnęło już na stałe
fableux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:09   #1293
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Fajnie mówi. Generalnie się zgadzam co do wyboru aktywności. Jedyne z czym się nie zgadzam to ' sulwetka biegacza', ale to szczegół.

Może być prawda, zależy ile i co jesz.
Swoją drogą zawsze możesz kupić rower do spinningu
Spalanko niemalże gwarantowane
Możesz schudnąć, ale potrwa to dłużej. Rzeczywiście przy cardio sprawa wygląda tak, że spalanie tłuszczu zaczyna się dopiero po przekroczeniu 30min intensywnej jazdy. Mięśni to Ty na nim nie zbudujesz, chyba że będziesz robiła trening w stylu spinningu (jazda na stojąco, częsta zmiana tempa, godzina czasu), jednak rowery tradycyjne uniemożliwiają trening spinningowy. Ja wolę 15minutowy trening z obciążeniem niż godzine na rowerze i masa nudy.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:11   #1294
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Jestem naczytałam się, że mimo obciążenia i jazdy minimum godziny dziennie trudno jest schudnąc przy tej aktywności i tak sobie myślę, czy to może być prawda. Pewnie warto połączyć z siłowymi.
swego czasu schudłam 8-9 kg na samym rowerku i ze skalpelem chodakowskiej ale wiadomo - dieta to podstawa
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:13   #1295
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Może być prawda, zależy ile i co jesz.
Swoją drogą zawsze możesz kupić rower do spinningu
Spalanko niemalże gwarantowane

Przybliży mi ktoś? Czy to banały - nie jedz czipsów i słodyczy? wiedza moja w tym temacie jest znikoma mocno.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:15   #1296
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
swego czasu schudłam 8-9 kg na samym rowerku i ze skalpelem chodakowskiej ale wiadomo - dieta to podstawa
Niestety i stety. Ja bym wolała żeby to ćwiczenia były podstawą ale innym wystarcza dietkowanie, tylko dietą ciało ciężko ujędrnić.
Stary 2015-06-28, 19:16   #1297
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
Właśnie myślałam o takim połączeniu jeździłaś codziennie? Długo? Dieta bardzo rygorystyczna? - bo u mnie to nie wchodzi w grę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-28, 19:22   #1298
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Możesz schudnąć, ale potrwa to dłużej. Rzeczywiście przy cardio sprawa wygląda tak, że spalanie tłuszczu zaczyna się dopiero po przekroczeniu 30min intensywnej jazdy. Mięśni to Ty na nim nie zbudujesz, chyba że będziesz robiła trening w stylu spinningu (jazda na stojąco, częsta zmiana tempa, godzina czasu), jednak rowery tradycyjne uniemożliwiają trening spinningowy. Ja wolę 15minutowy trening z obciążeniem niż godzine na rowerze i masa nudy.
tłuszcz spala się cały czas, to są przestarzałe informacje

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:29   #1299
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety i stety. Ja bym wolała żeby to ćwiczenia były podstawą ale innym wystarcza dietkowanie, tylko dietą ciało ciężko ujędrnić.
też żałuję. ćwiczyć lubię, ale jak tu z rezygnować z tego pysznego żarcia
Cytat:
Właśnie myślałam o takim połączeniu jeździłaś codziennie? Długo? Dieta bardzo rygorystyczna? - bo u mnie to nie wchodzi w grę

jeździłam 4-6 razy w tygodniu. na początku po 15-20 minut, później dochodziłam do 40-50, dłużej nie, bo się nudziłam. dietę raczej trzymałam, bo się wtedy zawzięłam. raz na jakiś czas wpadał cheat meal, ale ogólnie pilnowałam tych kalorii. całość zajęła mi ok. 4 miesięcy. niestety jak już doszłam do celu, to zaczęłam wpieprzać na nowo i teraz próbuję powtórzyć tamten sukces
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:31   #1300
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Spokojnie ma 9kg
Jezusie, ale dużo... Nie wyobrażam sobie takiego klocka na kolanach Wolę szczupłe dachowce.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:34   #1301
fableux
Zadomowienie

https://instagram.com/p/4e3VcjuePY/?...karolinabaszak

Karola Baszak
fableux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:35   #1302
Konto usunięte

Cytat:

Przybliży mi ktoś? Czy to banały - nie jedz czipsów i słodyczy? wiedza moja w tym temacie jest znikoma mocno.
Moim zdaniem to święta prawda, ryli. Ja nawet jak jem słodycze wliczone w bilans, to nie chudnę, a jak odstawiam, to waga leci. Nie wiem co w nich jest, myślę że skoki poziomu cukru utrudniają odchudzanie. Ja ogólnie teraz jestem na diecie, chcę zgubić tak 4kg i właśnie dla mnie niejedzenie słodyczy to święta zasada, jak się do niej stosuję to sukces murowany. Dzisiaj zjadłam dwa ciastka, ale to tak przy niedzieli. Do następnej niedzieli nie mam zamiaru ruszyć nic słodkiego. Ale ja ogólnie nie uznaję półśrodków, dla mnie domowe sezamki, albo domowe ciastka owsiane to dalej slodycze, tylko zamienniki, ale wcale nie oduczają wyjść z tego paskudnego uzaleznienia slodyczowego.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:39   #1303
201604250957
Konto usunięte

Alma taki urok Brysiow, sama mam takiego 7kg pluszaka i mimo, ze faktycznie jest co nosic to jest kupa futra do kochania, jest co tulic

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

i co do diety tez sie zgadzam u mnie ograniczenie weglowodanow oraz wybieranie produktow o niskim indeksie glikemicznym od razu daje efekty
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:40   #1304
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Już kiedys o to pytałam dziołszki, ale chcę zamówić Mishhę Perfect Cover i tak kminię nad kolorem. Czy 21 ciemnieje, utlenia się? Bo 13 to chyba jest taki naprawdę prawie biały? Jestem z bladych, ale nie tak ekstremalnie jak na przykład AC i chyba 21 będzie lepszy? Proszę o rady

I przy okazji, odpuszczam steper i zamawiam rowerek stacjonarny - czy uważacie to za zły pomysł? Jeśli tak - słucham - jeszcze nie kliknęłam ;d
Jako, że wiem, jakiego podkładu używasz , polecam Ci baaardzo wypróbować ten BB Lioele. Jest jasny, ale beżowy, bez różowości. Nie bieli, pięknie kryje, zdrowo rozświetla - dla mnie to ten sam efekt co Fluidu Kryjącego.

Cytat:
Jestem naczytałam się, że mimo obciążenia i jazdy minimum godziny dziennie trudno jest schudnąc przy tej aktywności i tak sobie myślę, czy to może być prawda. Pewnie warto połączyć z siłowymi.
Trudno schudnąć, bo większość czasu się siedzi i największe mięśnie nie są aktywowane . Rowerek do spinningu to co innego. Najłatwiej schudniesz angażując intensywnie uda, tak w uproszczeniu. Nawet zwykłe wyskoki z przysiadu Ci to zapewnią. Ale szukaj, szukaj drogi dla siebie
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:40   #1305
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
tłuszcz spala się cały czas, to są przestarzałe informacje
tak? Przebadałam to na grupie jedynie 8osób. Może przestarzałe, dla mnie jednak prawdziwe. Mogę robić cardio godzinami dzień w dzień, nic się nie zmieni. Mój tata od 6lat jest pod okiem mojego brata jesli chodzi o treningi i jakoś w to wierzę bo mój brat zajmuje się tym od lat. W szkole też nie polecano mi cardio jako trening właściwy do spalania tłuszczu. Każdy zrobi co chce, teorii jest milion pińcset.
Stary 2015-06-28, 19:42   #1306
Patalus
Zakorzenienie

https://instagram.com/p/4YxYmDNruN/?...jastrzalkowska
Pusia w dalszym ciągu sobie coś poprawia

https://instagram.com/p/3HpcTCDEu8/?taken-by=ginsmakeup
bardzo lubię jej makijaże
Stary 2015-06-28, 19:43   #1307
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem z bladych, ale żółtych lekko, więc mam nadzieję, że ten 21 się sprawdzi. Szkoda tylko, że jedyną opcją jest kurier GLS, bo akurat w tych godzinach nie ma mnie w domu, a do pracy nie chcę zamawiać znowu chyba babcię wykorzystam
[COLOR="Silver"]
gdzie zamawiasz?
na missha.pl? bo też zamawiam

[COLOR]

Edytowane przez olenkasz
Czas edycji: 2015-06-28 o 19:45
olenkasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 19:43   #1308
ajah
wańka wstańka

Cytat:

od razu mówię, ze ekspertem nie jestem.

Jeśli odstawisz przetworzone rzeczy (słodycze, fast foody, czipsy powinny odpaść w pierwszej kolejności) powinnaś zauważyć efekty.

Teraz jest fajna pora, bo wiele świeżych owoców i warzyw jest dostępnych.

Ja się redukuję, ale intuicyjnie dość, więc jadłospisu nie będę podawać (to na pewno mozesz znaleźć na forum fitness), bo nie jestem wzorem.
Stary 2015-06-28, 19:48   #1309
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51909320]Moim zdaniem to święta prawda, ryli. Ja nawet jak jem słodycze wliczone w bilans, to nie chudnę, a jak odstawiam, to waga leci. Nie wiem co w nich jest, myślę że skoki poziomu cukru utrudniają odchudzanie. Ja ogólnie teraz jestem na diecie, chcę zgubić tak 4kg i właśnie dla mnie niejedzenie słodyczy to święta zasada, jak się do niej stosuję to sukces murowany. Dzisiaj zjadłam dwa ciastka, ale to tak przy niedzieli. Do następnej niedzieli nie mam zamiaru ruszyć nic słodkiego. Ale ja ogólnie nie uznaję półśrodków, dla mnie domowe sezamki, albo domowe ciastka owsiane to dalej slodycze, tylko zamienniki, ale wcale nie oduczają wyjść z tego paskudnego uzaleznienia slodyczowego.[/QUOTE]

Warto dodać, że cukier, to nie tylko słodkie, ale wszystko z mąki również. Organizm tak samo przerabia makaron (nawet ten słynny, pełnoziarnisty), jak batona.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
tak? Przebadałam to na grupie jedynie 8osób. Może przestarzałe, dla mnie jednak prawdziwe. Mogę robić cardio godzinami dzień w dzień, nic się nie zmieni. Mój tata od 6lat jest pod okiem mojego brata jesli chodzi o treningi i jakoś w to wierzę bo mój brat zajmuje się tym od lat. W szkole też nie polecano mi cardio jako trening właściwy do spalania tłuszczu. Każdy zrobi co chce, teorii jest milion pińcset.
Bo tu nie chodzi o czas, ale o intensywność. Interwały to tez cardio, ale trwają krótko i ostro, a efekt zupełnie inny od np. pół godziny na maszynie eliptycznej.
Stary 2015-06-28, 19:49   #1310
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Alma taki urok Brysiow, sama mam takiego 7kg pluszaka i mimo, ze faktycznie jest co nosic to jest kupa futra do kochania, jest co tulic
W to nie watpie, a swojego to sie kocha jak dziecko Ja mam 4-miesięcznego dachowca, waży 2,5 kg, jeszcze tyle przed nim Ciekawe czy duży urośnie, wszystko wskazuje na to, że tak, ale nigdy nie wiadomo.
Stary 2015-06-28, 19:54   #1311
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Jako, że wiem, jakiego podkładu używasz , polecam Ci baaardzo wypróbować ten BB Lioele. Jest jasny, ale beżowy, bez różowości. Nie bieli, pięknie kryje, zdrowo rozświetla - dla mnie to ten sam efekt co Fluidu Kryjącego.

Trudno schudnąć, bo większość czasu się siedzi i największe mięśnie nie są aktywowane . Rowerek do spinningu to co innego. Najłatwiej schudniesz angażując intensywnie uda, tak w uproszczeniu. Nawet zwykłe wyskoki z przysiadu Ci to zapewnią. Ale szukaj, szukaj drogi dla siebie

Cena nie dla mnie niestety, ale dziękuję, może kiedyś

No szukam tej drogi, byłam przekonana, że rowerek pozwoli mi spalić trochę opony, ale jeśli nie ma na to szans, to już wymiękam.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość

gdzie zamawiasz?
na missha.pl? bo też zamawiam

Tak!
Stary 2015-06-28, 19:56   #1312
201604250957
Konto usunięte

Alma ale slodziak taki maluch! Nasz jak do nas przyjechal to sie miescil na dloni a teraz jedna reka z ziemi go nie podniesiesz korzytsaj poki taki maly bo one rosna zdecydowanie za szybko!
Stary 2015-06-28, 19:56   #1313
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Warto dodać, że cukier, to nie tylko słodkie, ale wszystko z mąki również. Organizm tak samo przerabia makaron (nawet ten słynny, pełnoziarnisty), jak batona.
Makaron to podstawa mojej diety i tego raczej nie zmienię, choć ostatnio często jem ryżowy.
Białe pieczywo i biały makaron dobre są dla moich jelit, niestety wszystko, co ziarniste źle trawię - dosłownie.
Stary 2015-06-28, 19:57   #1314
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:

No szukam tej drogi, byłam przekonana, że rowerek pozwoli mi spalić trochę opony, ale jeśli nie ma na to szans, to już wymiękam.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Tak!

ja właśnie sobie przypomniałam, że przecież ten sklep misshy jest pod poznaniem i sobie skoczę w tym tygodniu
zamawiam chyba 13
Stary 2015-06-28, 20:02   #1315
201604250957
Konto usunięte

Cytat:

Munka prosto jak chlop krowie na rowie: zeby schudnac trzeba zmniejszyc bilans kaloryczny, kazdy ruch to wydatek kaloryczny wiec jesli troche ograniczysz jedzenie i bedziesz jezdzic na tym rowerku to musisz schudnac, nie ma bata jak to mowia: lepiej robic cokolwiek niz nie robic nic, ja bym na Twoim miejscu kupila ten rowerek, moze jak sie wkrecisz a efekty beda ale bedziesz chciala czegos wiecej to moze zdecydujesz sie na inna atywnosc, w to sie naprawde latwo wkrecic kupuj ten rower, do tego dobry serial albo ksiazka i wszystko w Twoich rekach a wlasciwie nogach tu nie ma co gadac (od tego sie nie chudnie) tu trzeba dzialac

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2015-06-28 o 20:04
Stary 2015-06-28, 20:04   #1316
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Makaron to podstawa mojej diety i tego raczej nie zmienię, choć ostatnio często jem ryżowy.
Białe pieczywo i biały makaron dobre są dla moich jelit, niestety wszystko, co ziarniste źle trawię - dosłownie.
Moda na ziarniste to akurat zabójstwo dla jelit. Białe może i puste, ale wbrew pozorom, dziadostwa do przeróbki w tym mniej. Może spróbuj na początek przerzucić się na olej ryżowy do smażenia potraw? Nie ma smaku, nie dymi, nie robi biochemicznego szaleństwa w organiźmie. Mały kroczek

Zobaczyłam po ile stoi Lioele w Polsce - łał, 115 zł też bym nie dała. Zamawiałam zawsze przez ebay za 23 dolary.
Stary 2015-06-28, 20:07   #1317
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
mówią, że 70% dieta i 30% ćwiczenia.
Zobacz sobie kalkulator PPM i pamiętaj, żeby poniżej tego nie schodzić. Później oblicz CPM - to jest liczba kalorii, którą powinnaś jeść, aby utrzymać aktualną wagę. Jeśli chcesz zdrowo schudnąć odejmij od tego 300-500 kcal ostatnio wyszła fajna aplikacja (narazie tylko na androida) gdzie możesz wpisywać co zjadłaś, albo co zamierzasz i będzie Ci wszystko ładnie wyliczać, mają dużą bazę produktów - fitatu. A jeśli inny system to jest sporo podobnych aplikacji

Edytowane przez Ms_E
Czas edycji: 2015-06-28 o 20:09
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 20:07   #1318
ilciadzaga
Wtajemniczenie

2
Cytat:

[COLOR="Silver"]

Bo tu nie chodzi o czas, ale o intensywność. Interwały to tez cardio, ale trwają krótko i ostro, a efekt zupełnie inny od np. pół godziny na maszynie eliptycznej.
Zgadza się wszystko. Wszystkie węglowodany muszą być rozlożone cukrów prostych więc powoduje to wyrzuty insuliny, która to właśnie powoduje utrudnienie odchudzania. Oczyszcza ona bowiem krew z glukozy i upycha ją w tkankach organizmu, głównie w tkance tłuszczowej, dlatego tyjemy. Tę zachomikowaną przez insulinę energię jest trudniej spalić. Ponadto zwiekszony poziom insuliny we krwi aktywuje proces anabolizmu, przez który również tyjemy. Węglowodany też najlepiej redukować nie więcej niż 30g tygodniowo. Sorry rozkręciłam się.
Co do cardio to tak jak mówisz. 4minutowe hit cardio lepsze jak 30minutowa płynna jazda na rowerku.

Edytowane przez ilciadzaga
Czas edycji: 2015-06-28 o 20:10
Stary 2015-06-28, 20:10   #1319
Nike04
Raczkowanie

Munka rób co uważasz, byle byś coś robiła jak koleżanka wyżej napisała lepsze coś niż nic. Ja bym np zainwestowała w hantle z możliwością zmiany obciążenia. Bo z nimi można zrobić w domu trening całego ciała. A ja tak jak Ilcia wolę ciężary niż inne ustrojstwa. Do pełni szczęścia brakuje mi piłki lekarskiej i tego schodka z reeboka. Ale pilates/joga nie jest zła. A zerknij na program Kayla Itsines 28min treningu a efekty dziewczyny mają super
Nike04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 20:11   #1320
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Zgadza się wszystko. Wszystkie węglowodany muszą być rozlożone cukrów prostych więc powoduje to wyrzuty insuliny, która to właśnie powoduje utrudnienie odchudzania. Oczyszcza ona bowiem krew z glukozy i upycha ją w tkankach organizmu, głównie w tkance tłuszczowej, dlatego tyjemy. Tę zachomikowaną przez insulinę energię jest trudniej spalić. Ponadto zwiekszony poziom insuliny we krwi aktywuje proces anabolizmu, przez który również tyjemy. Węglowodany też najlepiej redukować nie więcej niż 30g tygodniowo. Sorry rozkręciłam się.
30 g tygodniowo???chyba coś pomyliłaś
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości